|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Ktoregos_dnia tak to jest właśnie ten co chciałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Gosza no pikny!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
jeju czytam i czytam a tu stron tylko przybywa. Wybrałam się odwiedzić babcię, bo TŻ malował przedpokój
![]() Zazdroszczę Wam wizyt jutro i pojutrze, ja muszę czekać do poniedziałku i wyjątkowo mi się dłuży.. ![]() kinga trzymam kciuki, żeby się jeszcze jednak nie rozkręcało... gwiazdka, współczuję, tyle czasu w szpitalu... jedno dobrze, że nie rozkręci Ci się gdzieś akcja i nie będziesz się denerwować że nie dojedziesz do szpitala czy coś.. monikmi robi się już poważnie... od rana trzymam kciuki. Pewnie znowu mi się przyśni Twoja cesarka
#3274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | |
Zadomowienie
|
zawsze jest inne wyjście i zawsze klaps/bicie jest wyrazem bezsilności rodzica
piąteczka! ja też mam wizytę w piątek Cytat:
![]() monikmi idziesz jak burza ![]()
![]() |
#3277 | |
Zakorzenienie
|
Kinga
Żyjesz?? Cytat:
![]()
![]() |
#3278 |
Zadomowienie
|
malinka pewnie nigdy nie miałaś cewnika i stąd ten strach
![]() ![]()
![]() |
#3279 |
Zadomowienie
|
32 sciagaj tego pessara
![]() ![]() ![]() No ide jak burza bo tu się nudza na oddziale to muszą się kimś zająć, a że tylko mnie jedna jako pilny przypadek maja to może jakiś manicure mi machna z nudów w ramach pakietu z depilacja hue hue ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
#3280 | |
Zakorzenienie
|
gosza super fura!!
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() co do pessara zdaję się na gina ![]() Często masz te skurcze? Bolą? Jeśli nie bolą jak na okres to jak? ![]()
![]() |
#3281 |
Zakorzenienie
|
Kobity przestancie gadac ze te z konca marca beda sflustrowane!!
![]() Taki termin i tyle. Jedne zaszly w ciaze szybciej inne potem. Zaraz sie zacznie naganianie ze ja chce juz, juz, juz bo inne juz urodzily. Byle nie przenosic.. a jak przenosi ktoras to cnm ? ![]() Takie gadanie bo one maja juz dzieci a ja czekam i czekam.. no po co to? Nie bedzie tu fajnie jak zrobimy sobie takie nagonki na terminy ![]() Taka dygresja :p |
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Zadomowienie
|
W domku mam wszystko przygotowane, tylko mąż musi skręcić lozeczko a poscielić je chyba też da radę bo opisałam mu wszystko karteczkami
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
#3283 |
Zakorzenienie
|
kinga
a bralas nospe? Mnie pierwsze co zapytali przy skurczach to czy bralam i ile, że nie przeszło. Ja bym nie czekala tylko jechała ip, w razie czego chociaz zdaza dac zastrzyk na plucka. Monikmi jutro trzymam kciuki i myslami bede z Tobą! ![]() Lewek Ta laska po cc miala zalozony dren i coś tam sknocili chyba przy cc. Ledwo do lazienki dochodzi. A personel tutaj ma wywalone w wiekszosci na wszystko. Jej syn ma problemy z mm, chyba uczula (a w niej mimo to brak motywacji do kp co mnie zadziwia), w nocy tak się prezyl i wyl strasznie, ja go nosilam to sama widzialam, ze to nienormalne zachowanie, przyszla polozna i kazala dac dziecku wody i poszla ![]() W ogole wiecej kwiatkow napisze jak wyjdę ![]() ![]() Lewek a przypomnij kiedy rodzisz? Moja kolezanka rodzi cc 26.02 u A. ![]() U nas jak nie goście to badania to karmienie i tak w kolko. Byl chrzestny Tosi, dostalismy voucher na sesje zdjeciowa ![]() Wyjdziemy jutro jesli wynik posiewu wyjdzie ok. Bo w dzisiejszej probce wyszly zanieczyszczenia, ale prawdopodobnie przy pobraniu, wiec trzeba bylo powtorzyc. Musze byc dobrej mysli bo zwariuje, tak juz chce do domu!!! Pisalyscie o koszulach, ja chodzilam w rozpinanej jak koszula, teraz chodze w bawelnianej sukience z dekoltem. Nie ma problemu z kp, a ja nie mam -100 do kobiecości przez te żyrafki ![]() Stanik sportowy z pepco raczej nie da rady. Ciezko wyjmowac z niego cycka jak juz jest pokarm (a u nas juz prawie samo kp, tak się rozkrecilysmy ![]() Ide nadrabiac dalej! ![]() Wrzucam mojego włochacza ![]() Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-02-17 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gosza tez nad nim poważnie myślałam. super wózio
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
Bo czasami rodzic jest bezsilny wobec dziecka. U nas klaps to ostateczność i zawsze zanim to zrobiłam to uprzedzalam, że jeśli się nie uspokoi to będę do tego zmuszona. Nie lubię tego ale kilka razy tylko to "uspokoiło" moje dziecko. Napatrzylam się już na bezstresowe wychowanie i .ygam nim.. Zaznaczam, że nie biję mojego dziecka. Bo jeden klaps w twardy tyłek to nie bicie, które kojarzy mi się raczej z czymś bardzo brutalnym..
#3286 |
Zadomowienie
|
Gosza piękny wózior
![]() ![]() Trzydzieścidwa ja też mam wizytę w poniedziałek, chciałabym być już po i wiedzieć ile mała waży i jak jest ułożona ![]() Oby Ci się te skurcze nie dawały już tak we znaki ![]() Moooniaaaa gratuluję laktacji ![]() ![]() Olgietka rzeczywiście kawał dzidka ![]() ![]() Jak Ci zależy na sesji fotograficznej to ja bym się chyba zdecydowała. Ja nie potrzebuję takich zdjęć ale jeśli dla Was to ważne to bym jednak spróbowała z tym fotografem. Co innego poród swojego dziecka, a co innego jak obca kobita się męczy, nie będzie tak przeżywał ![]() Emma wynajęłabym Cię jako własny Catering do domu ![]() ![]() ![]() Mira ale Ty masz powera kobieto ![]() ![]() Monicca pocieszające jest to co piszesz, że mogłaś ugotować obiad, poćwiczyć. ![]() Kciuki za zdrówko mam i ich dzieci ![]()
#3287 |
Zakorzenienie
|
Monia, piękna Tosia.
![]()
![]() |
#3289 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zadomowienie
|
32 dla mnie to taki ból jakby ktoś założył mi obręcz na brzuch i zaciskal, zaczyna się na plecach przez brzuch i kończy na pepku
![]() ![]() ![]() Monia śliczna Tosienka ![]() ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
#3291 |
Zakorzenienie
|
Moooniaaaa - śliczna!
![]() Przypomnij proszę jak to było u Ciebie ze zgaga? :-P
#3293 |
Zakorzenienie
|
![]() jak ktoś będzie bardzo załamany swoim terminem porodu na koniec marca to warto popatrzec ![]() Tosia śliczna... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Wtajemniczenie
|
Jak widzę rozwydrzone i rozdarte dzieci w sklepach to sama mam ochotę podejść i dac klapsa x3 takiemu dziecku tłumaczenia nic nie pomagają.. Sama bym nie chciała ale jak sie zacznie drzec jak opentane to profilaktyczny klaps nic nie zaszkodzi
![]() Ja sie wlasnie dziwie ze tak się nastawiacie ze urodzicie przed przeciez nie wiadomo a potem taki zawód i tak jakby to w terminie bylo juz o 2tyg za późno, owszem można przygowac wszystko w razie w ale tak ostro sie nastawiać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Raczkowanie
|
![]() OlgietkaSuper ze wizyta udana No I bardzo ladna waga corci ![]() monikmiMi tez lekarz masowal, ale nicto nie dalo :-/ Bol straszny jak dla mnie No a ![]() eeyesblue Super se wizyta udana Dobrze ze miesniak nie przeszkadza Co do klapsow to ja nie akceptuje takiej metody wychowawczej. Nie rozumiem jak i dlaczego mozna uderzyc dziecko. Uwazam ze osoba dorosla ma za duzo sily dajac klapsa dla tak malego cialka dziecka. Tym bardziej ze zazwyczaj sytuacji gdy dziecko 'zasluzylo' na klapsa towarzysza nerwy I andrenalina I czlowiek nie jest do konca swiadomy sily uderzenia - nawet 'zwylkego' klapsa. Ale to moje zdanie. Ja nie dawalam klapsow synkowi I corce tez nie zmierzam. Nie lubie tez sytuacji gdy widze rodzicow dajacych klapsa, popychajacych, czy szarpiacych dzieci.
2009 synek ![]() 2016 corcia ![]() Edytowane przez nessea Czas edycji: 2016-02-17 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ![]() i oby tak zostało już ![]() zawsze twierdziłam, że próg bólu mam dość wysoki, ale w ciąży coś mi się poprzestawiało i niektóre miejsca mam tak wrażliwe, że sama siebie nie poznaję ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- monia cudną masz tą Tosieńkę ![]()
![]() |
#3297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jezu, a Tobie o co chodzi? Napisałam o sobie, co czuję i czego się obawiam, ale ok, następnym razem przemyśle to 10 razy, bo się misi nie spodoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zadomowienie
|
Ciesze sie dziewczynki ze wam troche tej mojej energii skaplo. Ktoras jeszcze? Bo mi troche zostalo..po prasowaniu, zakupach, zrobieniu lecza, mielonych i wstawieniu bigosu..Bedzie walowka przygotowana jak mnie niemoc dopadnie..
Malinka..moj tez sie odgraza ze jak mala zasluzy to klapsa dostanie..Juz to widze...chyba by mu pozniej serce peklo.. Zreszta on byl wychowany twarda reka dziadka i nie raz slyszal duzy zal w jego glosie jak o tym mowil. Ja podobnie jak ty pamietam do dzis jak dostalam od mamy..2 razy. Moi bracia tez nie raz oberwali. Ja moze jakiejs traumy nie mam po tym..ale moja mama czesto w rozmowie ze mna wyrzuca sobie ze nie miala cierpliwosci i nie raz krzyknela czy dala klapsa. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Wtajemniczenie
|
Olgietka ktos tu pisał ze ma wagę dziecka 3900 takze tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Rozeznanie
|
Moonia ile Tośka ma włosów !!! Nie pamiętam abyś narzekała na zgage
![]() Mira czy jutro też rozdajesz powera? Ja dzisz juz wszystko poprasowałam poskładałam, zrobiłam obiad i jeszcze byłam na ponad dwugodzinnym spacerze teraz biore sie za sernik i licze że jutro moc też będzie ze mną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.