|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Alles mama confetti
Kamilka współczuję
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam od męża kolczyki
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Koktajlowa ja mrozilam. Malwi moja jeszcze nie. |
|
|
|
#3183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pierwszym miejscu jest laktoza a on i tak bierze enzym laktaze na ta kolke wiec to troche bez sensu, no i ta maltodekstryna na 2 miejscu. Ale widze juz ze mały mniej marudzi, robi duzo kupek, pierdzi tez czasami, duzo z rana i przed kupą. Teraz wstał po 3 godz spania, zjadł osrał sie 40 min pooglądał ściany i poszedł w kimono znowu. Mąż śpi, a ja mam chwile dla siebie |
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka biedna Martynka
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co ja w niedziele dostane na urodziny, juz 24 ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Kamilka współczuje, biedne maleństwo
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Bo niby dzieci obracaja sie z brzuszka na plecy w 3 miesiacu zycia, dzisiaj skonczyl 6 tygodni, a on mi takie rzeczy na kanapie fika. Widzialam wczesniej, ze trenowal, ale nie musze mowic jakie bylo moje zdziwienie jak to zrobil. I nie byl to przypadek. 3 razy go ukladalam na brzuszku i sie obraca na plecki.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka zdrówka wam życzę :-(
Koktajlowa - ja mam na razie 2 woreczki po 80 ml, trudno mi więcej ściągnąć. Ale tak w razie W coś mam. Zazwyczaj jak potrzebuję to na bieżąco też staram się ściągać. Moja dzisiaj popołudniu padła... po karmieniu ok 14 pospala prawie 2h, potem przewinęłam ją próbowałam nakarmić, jadła może z 10 min i znowu zasnęła. Myślę że to może być jakaś reakcja po szczepionce, bo normalnie nie śpi mi tyle popołudniu. Zresztą nawet leżała chwilę nie śpiąc w bujaku, i nie marudzila - to nie jest typowe dla mojego dziecka :/
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Lune nie, później mogę zrobić
do kompletu do zaręczynowego.
|
|
|
|
#3189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie, a to nie za wcześnie jeszcze by było
Cytat:
Cytat:
Pospał 3 godziny, zjadł pokręcił się 20 min i zasypia sam w kołysce, chyba te dzisiejsze przychodnie go wymęczyły. |
||
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna a mozna ta herbatkę skoro dziec jest tylko kp?
Kurcze ja bym chciala jakos pomoc Malemu z tymi bąkami zeby tak mocno nie musiał sie spinac ale ciagle czekam na wizyte u pediatry bo boje sie cokolwiek na własną rękę ![]() Viki super waga oby juz Ci stresow nie fundowala ![]() Kamilka kurde to praktycznie bez objawow nawet goraczki nie było dziwne... Koktajlowa zamrożone mozna trzymac do 6 miesiecy Malwi moj sie nie przekreca ale to chyba jeszcze za wczesnie? Czarna pokaz kolczyki! Piękny gest ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pas Ci przecież tłuszczu nie wchłonie, tłuszcz trzeba spalić. Jakis czas temu juz mu sie zdarzylo kilka razy. Ostatnio nie. Cytat:
![]() Co do szczepień to ja nie rozumiem czemu trzeba szczepić w poradni. Idziesz na konsultację do neonatologa, on zaleca jak szczepić i tyle. Przecież szczepienie samo w sobie (mechaniczne) to byle kto i byle gdzie zrobi. Szczepienie wcześniaka pod względem fizycznym nie różni się od szczepienia dziecka urodzonego w terminie.. |
||
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Na lewy bok, no wlasnie szybko, ale moja mama juz rozmawiala z pediatra, mowi, ze jest ok.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiałam przez internet, bo pół Ursynowa obeszłam i nigdzie jej nie mieli ![]() :nie Pochwal się ![]() Lune fakt, jak mały bierze ten enzym to bez sensu go ładować herbatką z laktozą... |
|
|
|
#3194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki :-D A i zapomniałam napisać - też sobie nowy stanik kupiłam z alles mama - nowość "Aura U" i jest super :-D mogę polecić Cytat:
Dzięki dzięki :-D Cytat:
Cytat:
Dzięki No mam nadzieje ze juz przestała się wgłupiać
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi wiec jesli to jest w normie to nic tylko gratulowac pieknie rozwijajacego sie dziecka
Wyslane z Lumia920. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Silny chłop rośnie :-D
|
#3197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W pojemnikach na mocz nie wolno mrozic!!! Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się wydaje że w pojemnikach na mocz średnio,przecież one nie mają przeznaczenia spożywczego a torebki do mnożenia przecież fortuny nie kosztują
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zamówiłam dziś pojemnik do przechowywania pokarmu 90ml za 4 zł. Razem z butelka dla młodego. |
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie zastanawiam czy Jaska do lekarza nie zabrać jutro z ta chrypka
ale tez nie chce panikowac nie ma goraczki kataru itd. ...Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3201 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
He he mamuśki me mają czasu na takie detale Cytat:
A wcześniej puszczał ci dużo bąków ? I z płaczem ? Mój ma różnie , jak jest zrelaksowany to robi wszystko w miarę sprawnie. A jak się napina to jest gorzej bo zaciska pupę i pewnie bączek się cofa i go boli dodatkowo. .. Malwi szybko ci akrobata zaczął się przewracać. Silny jest. Casaa Super osiołek :-D Kamilka dużo zdrówka dla Martynki. Kurcze nie spodziewalaś się ale dobrze ze wykryto o szybko wyleczycie. Mój je na żądanie. Czasami zje pożądnie i ze snu wybudzą go bąki to potrafi szukać cycka po 40 min. ... zje 2 min i zasypia. .. |
|||
|
|
|
#3202 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Aż z ciekawości sprawdziłam ile kosztują woreczki na pokarm - ja mam z Canpolu i opakowanie 20 szt kosztuje 20 zł czyli torebka/1 zł, tyle co kubeczek na mocz :-P
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Viki zamówiłam tak z ciekawości a 4 zł to nie majątek
Kasia sprawdź sobie inne rodzaje bo mają szeroki wybór
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren w sumie nie jest powiedziane, że przy kp nie można trochę dopajać. Ale mój dostaje też czasem mm, bo ja go karmie moim mlekiem ale z butli+mm.
Ewa wcześniej może nie tyle co płakał, ale się złościł jak miał bąka puścić czy kupę zrobić, a teraz bąki tak jakby same wylatują, a na kupę się tylko skupia i chwile stęka i słyszę albo czuję, że poszło. |
|
|
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tak na razie sie nie przydały a juz 2 mies zaraz jak sobie lezą w zamrazarce czyli zostaje miesiac, pewnie sie nie przyda bo pokarmu duzo w cycach |
|
|
|
|
#3208 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale fajnie ze sa ok Cytat:
kciuki za zdrówko Martynki ![]() [QUOTE=mojakaren;55848691] Dziewczyny co może byc przyczyna - Mlody znow przy lewym cycku swiruje mleko jest, nie tryska strumieniem a on lapie sutka lapczywie, puszcza, placze znowu lapczywie szuka, macha nozkami i raczkami i tak w kółko. Teraz sie trochę uspokoił i sie przytula i mruczy ![]() /QUOTE] smutna piatka moja robi to samo z prawym cycem - najgorsze jest jak ciagnie mi sutka u nas moze to byc ze wolniej leci bo prawa piers jest mniejsza chyba przez to ze na te dwa dni z niego sciagałam laktatorem ![]() Cytat:
![]() ja nie wybudzam ale mam watpliwosci czasem, wczoraj ładnie jadła co 2/3 godziny - w nocy ją wybudziłam bo kurcze ale zasneła o 19 i o 1.30 dalej by spała dobrze ze ja sie obudziłam niby fajnie ze tyle spi ale z drugiej strony boje sie czy nie za długie te przerwy ale jak ja ja budze to potem nie chce mi zasnac a dzis dzien spiocha i teraz musiałam ja o 17 wybudzic bo juz 5 godzin bylo od ostatniego karmienia położna z waga przyjdzie dopiero za tydzien ![]() my dzis miałysmy ciezki dzień, nie było pradu od 8-15 nie zdazyłam sobie nawet rano herbaty zrobic, dom sie wyziebił wiec z młodą grzałysmy sie pod kołdrą, choc jej sie juz o 12 znudziło i zaczeły sie protesty ![]() naprawde martwie sie ze moja takie długie przerwy sobie robi - ale ma juz 4 tygodnie (jutro) wiec moze juz jej wolno tak sobie pofolgować??? a nie tak restrykcyjnie jak w pierwszych tygodniach? |
|||
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
A ja też od paru osób słyszałam o mrożeniu w pojemniczkach na mocz, w tym od położnej i paru matek które to praktykowały... i nie wiem co o tym myśleć???
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie budzę na karmienie
ale tak to co 2-3 h wcina więc się nie martwię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

oby juz Ci stresow nie fundowala

21.06.2014r.