![]() |
#391 |
Kocia mama
|
Dot.: Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!
Ja właśnie kończę dzisiaj CLO- na poprawe jakości komórek jajowych i żeby zwiększyć szanse. Mąż już popija ambroksol ![]() ![]()
![]() |
#392 | ||
Konto usunięte
|
Brak czasu
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć Wam ![]() My z Tż chorujemy. W weekend byłam na uczelni, egzaminy, zaliczenia. Ale wczoraj nie poszłam na ostatnie zajęcia bo miałam gorączkę i ledwo wysiedziałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Długo pracowalas w obecnej firmie? Jak zareagowali na to że odchodzisz? Zmiana pracy na pewno wyjdzie na plus Tobie ![]() Ja też 7 miesięcy temu zmienilam pracę na obecną i nie żałuję ![]() U nas czas pędzi jak szalony. Wiesz co, wkurza nas że te ośrodki tak nas zbyly i nie chcą podać konkretów. Na dzień dzisiejszy nie umawiamy się nigdzie. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
U mnie też nic ciekawego, @ jak w zegarku i dalej czekam na telefon z kliniki. Zamieszanie w klinice jest bo dostali kasę na kolejne procedury i rozpoczęli od trzecich, potem miały iść drugie a na końcu trzecie. No i po miesiącu im się przypomniało, że jednak najpierw muszą zrobić pierwsze, bo jak nie to zapłacą kary. Więc w tej chwili zaczęli trzecie, teraz umawiają pierwsze, a drugie procedury czyli ja, czekają.
Pyati to kciuki za hodowlę ![]() Mysza kuruj się kupa ludzi teraz choruje, ja odpukać już ponad dwa lata nawet przeziębiona nie byłam aż się sama dziwie jakim cudem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj skonczylam antybiotyk bo też byłam chora. Tz jeszcze bierze. Także łączymy się z wami w chorobie ;-) ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Rzeczywiście mega zamieszanie z tym in vitro :-\
![]() |
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
Ja też was czytam. Nie piszę bo u mnie starania przerwane na jakiś czas, jutro idę do szpitala. Poza tym w połowie lutego będą wyniki nowych testów męża, pod koniec lutego ma wizytę u androloga. Czekam też na wyniki kariotypów mojego i męża, teoretycznie miały być w 2 miesiące, które mijają w tym tygodniu.
Nie piszę też dlatego, żeby kogoś niechcący nie urazić. Zdaję sobie sprawę, że różne osoby mają różne priorytety, wartości, podejście do różnych spraw. Przyznaję, że na tym wątku jest wiele sytuacji, których nie umiem pojąć. Wartości, które dla mnie wartościami nie są. Np. ta siostra tż, która śmiała naskoczyć na dziewczynę, która ma problem z ciążą i rozważa adopcję z tekstem że " jak można przygarnąć obce dziecko". I to, że zdanie głupiego babiszona mogło by mieć wpływ na życiowe decyzje. Ja bym z taką idiotką nie chciała utrzymywać kontaktów nawet nie posiadając tego "obcego" adoptowanego dziecka i mój mąż tak samo, siostra czy nie siostra. Wielu waszych decyzji i...obranych ścieżek nie rozumiem, ale to w sumie nic złego, to znaczy tylko, że jesteśmy innymi osobami ![]() I tak, czytam też inne wątki, głównie na innych stronach, np. na bocianie poświęcone konkretnie problemowi plemniczkowemu. I efektom różnych działań. Nie umiem też opuścić wątku o terminacji ciąży. Niestety prawie co tydzień pojawia się na nim nowa dziewczyna, załamana, w szoku, szukająca jakichkolwiek informacji na ten temat bo zaczą on jej dotyczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, zgadzam się z Tobą. Też bym nie chciała mieć kontaktu z osobą która by uważała adoptowane dzieci za gorsze i niegodne..ale jak widać różne są podejścia do życia. Podzielisz się tym czego jeszcze nie rozumiesz? Wal śmiało, ja się nie obraże ![]() U mnie na pewno dziwny jest fakt, że nie chcemy in vitro. Terminacja ciąży... coś okropnie niesprawiedliwego :-(
![]() |
![]() |
#398 | |
Kocia mama
|
Cytat:
To się tak łatwo mówi jak się nie jest w takiej sytuacji ![]()
![]() |
![]() |
#399 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=842208 Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Witam sie dzisiaj z @, która przyszło o co najmniej 1 dzień za wcześnie. Odebraliśmy we wtorek posiew i chlamydie TZ- ta i wszystko ok.
Tak, jak sama planowałam, androlog kazał koniecznie zrobić genetykę. Jeżeli w niej nie wyjdzie nic złego rozpoczynamy przygotowania do ivf. We wtorek TZ idzie na badanie, a pózniej "tylko" miesiąc oczekiwań na wyniki. W zasadzie juz sie stresuje wynikami, bo to badanie może przesadzić o tym, czy kiedykolwiek będziemy mieć dziecko.... Koniczyna, jak szpital? Wyjaśniło się już coś u ciebie? Twój mąż też ma słaba spermę, dobrze pamiętam? Robiliście tylko kariotypy, czy AZF i CFTR też?
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za dobre wyniki badań ;-)
![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Jeannee, po prostu okazuje sie, ze temat wątku nie jest przypadkowy 🙁
Myśleliście o konsultacjach w klinice z andrologiem?
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Tak. Ale na razie nie mamy na to czasu ani głowy do tego
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj w końcu po badaniach genetycznych TZ. Teraz tylko miesiąc oczekiwań na wynik
![]()
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Jest to badanie z krwi regionu AZF chromosomu Y. Mikrodelecje w tym rejonie mogą odpowiadać na genetyczne podłoże braku prawidłowej spermatogenezy.
Jest to w zasadzie ostatni czynnik, jaki pozostał nam do wyeliminowania. Generalnie badania genetyczne zaleca sie przy koncentracji plemników mniejszej niż 5mln/1ml
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!
Niestety na wyniki czeka sie miesiąc. To będzie bardzo długi miesiąc 🙁
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Pozostaje czekać, a w między czasie się starać ;-)
![]() |
#410 |
Kocia mama
|
Tez się pokusimy o genetyczne chyba, ale nie wiem przy przed inseminacja czy po, chyba jednak po.
I powiem Wam, że denerwuje mnie troche to, że każdy lekarz mówi co innego... Jeden twierdzi, że upłynnienie nasienia ma znaczenia, druga twierdzi ze to bez znaczenia, i weź tu człowieku bądź mądry ![]()
![]() |
#411 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś dojrzejecie do tego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tu mysza93 - musiałam założyć nowe konto, wybaczcie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Pyati, a ty nie powinnaś juz testować? :p
![]() |
#413 |
Kocia mama
|
testowałam 11 dpo i negatyw, na jutro mam termin @
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Mi się też spóźnia... powinna być @ 14tego a tu nic. To przez dwa antybiotyki w tym miesiącu. Testowalam już kilka razy, w tym dzis rano, wyniku chyba pisać nie muszę.....
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Ktoś mi wszedł na konto
![]() Ja też nowy cykl zaczęłam. 2.03 idziemy do kliniki niepłodności - darmowa wizyta z ovufriend ![]()
![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, dawno mni ni było. W szpitalu wszystko ok, byłam tylko jeden dzień. Wyniki bedą za kilka dni i wtedy dowiem się co dalej. Kariotypów dalej nie ma. ALE mam dobre wiadomości. Wczoraj mąż przyniósł nowe wyniki. Z O% zrobiło się 3,7 %
![]() Jednak coś dało łykanie tony prochów zaleconych przez androloga ![]() Ppati - wracając do Twojego pytania. Ja po prostu nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jak ta twoja rozmowa bo ja zwyczajnie do takich sytuacji nie dopuszczam. Nie chodzi mi o to, że każdy musi myślec tak samo jak ja. Ale jak zna się już swoje poglądy i chce się mimo ich nadal na jakiejś stopie normalnej utrzymywać kontakty to trzeba najzwyczajniej w świecie ugryźć się w język i zachowywać przyzwoicie. Np. najbliższa rodzina mojego męża ma jak dla nas okropne poglądy polityczno-społeczne. Tekie: PiS + Rydzyk + Smoleńsk to zlepek spisków, Żydzi be, geje i lesbijki to jacyś podludzie. Kiedyś przy nas przegięli, na świętach wielkanocnych ktoś zobaczył Annę Grocką w Tv i zaczęło się wyszydzanie. Skończyło się na wieszanie psów na wszystkim i wszystkich. Nie wytrzymaliśmy i po prostu dość szybko wyszliśmy w trakcie obiadu nie pozostawiając watpliwości dlaczego. Od tego momentu najzwyczajniej w świecie nikt z nich w naszej obecności nie pozwala sobie na taki język nienawiści odnośnie mniejszości i polityczne wieszanie psów na wszystkich ni kochających pana Prezesa obecnej władzy w naszej obecności. Po prostu. Inaczej nie będziemy się spotykać. Poza tym oni są bardzo religijni, my nie mamy ślubu kościelnego bo ni chieliśmy, dziecka chrzcić nie zamierzamy. Nikt nawet nie próbował narzucać nam swoich poglądów, nikt nie ma czelności komentowania czy namawiania. Myślę że tylko i wyłącznie ze wglądu na naszą postawę - nie pozwalamy sobie na to i oni to widzą. W sytuacji jakiej ty byłaś ja spokojnie powiedziała bym siostrze męża że kto, rozumiem że ona ma inne zapatrywania na dany temat, moim zdaniem bardzo małostkowy ale ok, może go sobie mieć. Ale JEŚLI zdecydowała bym się na adopcję to to by było MOJE DZIECKO. i zrobiła bym wszystko aby zapewnić mojemudziecku szczęście spokój i bezpieczńsywo. I jeśli ktokolwiek robił by mojemu dziecku krzywdę- jakiekolwiek przykrości i uwagi to najzwyczajniej w świecie został by z naszego życia wyeliminowany. Koniec i kropka. Jestem przekonana że na tym by sprawa się skończyła, nie było by potrzeby żadnego zrywania kontaktów i mnich ostatecznych czymów. Jeśli dziewczyna tak rodośnie podzieliła by się ze mną swoimi przemyśleniami ja podzieliła bym się z nią moimi - i tyle. A co do adopcji - najważniejsze są relacje z rodzicami. Jeśli krewni, babcia, ciocia nie chcieli by mieć z moim dzieckiem szczególnie bliskich relacji - ich sprawa. Jeśli bardziej by byli związani z dzięćmi "rodzonymi" - trudno, nikt ich nie zmusi. Nie sadzę żeb to bardzo dziecko dotykało jeśli rodzice zapewniali by mu to czego potrzebuje. Ale jeśli by ktoś pozwalał sobi na uwagi, dokuczanie, złe traktowanie - musiał by zniknąć. I tylko wtedy. i tylko ostatnie dranie mogły by się tak zachowywać - dokuczać dziecku. A że np dziadkowie mają znacznie lepszy kontakt z jednymi wnukami , np dziećmi jednego dziecka to nie jest nic szczególnie dziwnego, często to obserwuję. Wcale nie dotyczy tylko sytuacji z adopcją. Zupełnie inną sprawa jest że na tą chwilę nie jestem sama pewna czy mogła bym dać dziecku adoptowanego tyle troski i miłości ile potrzebuje. Ale to jest kwestia mnie a nie jakichś tam osób pobocznych. Na razie jeszcze nie myślę o adopcji, ale uważam, że zanim na nią bym się zdecydowała musiała bym być absolutnie pewna siebie i męża. Cała reszta ludzi wokoło nie ma znaczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo można się załapać jeszcze? Też tam mam konto ale rzadko wchodzę... ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Rozeznanie
|
No wiem że 3,7 to dobry wynik, bardzo się cieszę. Zwłaszcza że tak długo wychodziło 0. Tylko ten ruch postępowy. Norma to 32%. W pierwszych badaniach rok temu było 15, potem maż jadł suplementy, niestety nie zbadaliśmy ale w ciążę zaszłam. Od jesieni znowu jadł suplementy, takie jak sami uznaliśmy przez prawie 2 miesiące wtedy tez brał l- karnitynę. Potem zrobił badanie i wyszło ze ma 38%. Poszedł z wynikiem do androloga, ten dał zalecenia na suplementy i ten lek na ukrwienie jajek. L - karnitymy nie zalecił, pewnie dlatego ze ruch postępowy był ponad normę. No i po 3 miesiącach ponowiliśmy badanie, efekt super tylko ten ruch postępowy zleciał na łep na szyję bo wyszło teraz tylko 13%. W przyszłym tygodniu maż idzie znowu do lekarza, z wynikami. Pewnie mu ta l- karnitynę każe jeść i się znowu podniesie.
Podobno na ruchliwość plemników najłatwiej wpływać suplementacją. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym na waszym miejscu teraz monitorowala cykl u ginekologa i kochała się codziennie albo i dwa razy dziennie. To ogromna szansa dla was ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.