|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Czym jest mi³o¶æ? Jak wygl±da zdrowy zwi±zek?
Hej wiza¿anki
![]() Teraz spotykam siê z innym ch³opakiem (fakt, ¿e zaczêli¶my siê spotykaæ bardzo szybko po moim zerwaniu) i to jest zupe³nie inna relacja. Przy nim czujê siê tak dobrze, po prostu czujê przeogromny spokój, którego bardzo mi brakowa³o. Czasami porównujê go z moim ex i têskniê za niektórymi zachowaniami ex (co¶ typu np. sposobem w jaki mnie przytula³ itp.) i dlatego sobie my¶lê czy nie za szybko wst±pi³am w now± relacjê? Jednak z drugiej strony spotykaj±c siê z nim jest mi du¿o ³atwiej, a ten spokój wiele mi daje, nie muszê siê martwiæ czy mnie zdradzi czy nie, ufam mu na 100%. Nie chodzi o to, ¿e go wykorzystujê, bo zale¿y mi na nim, bardzo go lubiê i lubiê z nim spêdzaæ czas, nawet za nim têskniê, chocia¿ relacja jest ¶wie¿a ![]() W zwi±zku z tym chcia³am zapytaæ Was, czym jest tak naprawdê ta mi³o¶æ? Patrz±c wstecz to nie by³am w zdrowym zwi±zku i po prostu nie mam pojêcia jak on wygl±da - znam tylko ten wyniszczaj±cy, który odbiera chêæ do czegokolwiek i do³uje. Na czym opiera siê zdrowy zwi±zek? Czy chodzi w³a¶nie o ten spokój czy o co? Tego spokoju nigdy nie czu³am, serio, czujê go pierwszy raz w ¿yciu i to bardzo przyjemne odczucie, takie.. swojskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 282
|
Dot.: Czym jest mi³o¶æ? Jak wygl±da zdrowy zwi±zek?
Cytat:
Dobry zwi±zek uskrzydla, wydobywa z nas nasze najlepsze cechy, sprawia ¿e chcemy byæ lepsz± wersj± samego siebie, nie tylko dla tej drugiej osoby, ale tak po prostu. Nie wiem, jak d³ugo znasz tego drugiego ch³opaka, ale je¶li stosunkowo krótko, to wydaje mi siê, ¿e trochê ciê¿ko mówiæ o mi³o¶ci, a raczej o zauroczeniu, mo¿e zakochaniu ![]() ![]() + najlepiej nie porównuj z eksem. Edytowane przez 201605300922 Czas edycji: 2016-02-17 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Czasem my¶lê czy kocham, czy nie, bo spêdzili¶my du¿o czasu razem i jednak uzale¿ni³ mnie od siebie, jednak wiem, ¿e z nim nie bêdê, bo mnie ten zwi±zek niszczy i chcê otworzyæ siê na co¶ nowego, na kogo¶ kto mnie bêdzie szanowa³ i traktowa³ po partnersku ![]() I jeszcze jedno - pytam o to czym jest mi³o¶æ i jak wygl±da zdrowy zwi±zek nie dlatego, ¿e uwa¿am ¿e kocham obecnego (bo to to jeszcze nie), ale dlatego ¿e nie mia³am nigdy styczno¶ci z takim. A jako ze by³am w toksyku to gdy jaki¶ ch³opak siê mn± interesowa³ to uznawa³am, ¿e jest nudziarzem, bo by³am przyzwyczajona do wiecznej adrenaliny. Teraz wiem, ¿e mia³am skrzywione my¶lenie na tej p³aszczy¼nie i chcia³abym znaæ Wasze zdanie, jak u Was to wygl±da, CO JEST NORMALNE ![]() ![]() Edytowane przez bzia Czas edycji: 2016-02-17 o 23:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 951
|
Najpierw powinna¶ zapomnieæ o poprzednim.
A co do normalnego zwi±zku to powinna byæ w nim chemia, wsparcie, przyja¼ñ, dbanie o siebie, wzajemna akceptacja, zaufanie i szczera rozmowa, a nie powinno w nim byæ czêstych k³ótni, podnoszenia na siebie g³osu, d³ugiego obra¿ania siê, braku akceptacji, wyzwisk i wszelkiego rodzaju przemocy psychicznej i fizycznej. Uwierz mi, ¿e mo¿e byæ po¿±danie i chemia w zwi±zku, gdzie partner o ciebie dba. Faceci mog± byæ jednocze¶nie czuli i namiêtni.
kiedy siê naprawdê kogo¶ kocha, wierno¶æ nie jest ¿adn± zas³ug±... Edytowane przez GdyKochamy Czas edycji: 2016-02-18 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
A czujesz w ogóle po¿±danie do tego nowego czy tylko "spokój"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 951
|
Ale jeste¶ przy nim szczê¶liwa czy brakuje ci tej adrenaliny?
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
No bo nie wiem czy to nie za szybko, czy nie g³upio, bo go porównuje czasem, bojê siê, ¿e jak co¶ nie wyjdzie to s³abo. Mo¿e pod¶wiadomie liczê na powrót z ex, nie wiem.
Jestem szczê¶liwa, bo mu ufam i nie bojê siê, ¿e co¶ zrobi. Adrenalinê i hu¶tawki mia³am przez wiele lat i chyba mi siê przejad³y... Mo¿e to ze mn± jest co¶ nie tak, ze nie potrafiê byæ w zwi±zku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 282
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.