|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Cytat:
lebiodka , koszyczek rumianku , macierzanka, pokrzywa, dziurawiec, rdest ptasi , ruta, nagietek,nostrzyk. W smaku nawet przyjemne
Edytowane przez mimi181 Czas edycji: 2016-02-18 o 09:27 |
|
|
|
|
#1382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie dobrze innej opcji niema
|
|
|
|
|
#1383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, wczoraj wyczytałam, że w Klinice InviMed w Warszawie (niestety) przyjmą dodatkowo 50 par w ramach rządowego programu in vitro. Warunkiem podstawowym jest konieczność bycia już zakwalifikowanym do leczenia. Zainteresowane pary proszone są o kontakt pod nr tel. 500 900 888. Może niektóre z Was, dla których in vitro jest jedynym ratunkiem (wg wskazań medycznych - jak u mnie) będą mogły skorzystać.
|
|
#1384 | ||
|
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny, nie odzwyałam się bo próbuję sobie poradzić z niestresowaniem się z powodu mojej marnej bety. Telefon i komputer staram się omijać by nie wyszukiwać przypadków gdzie mimo małego przyrostu było wszystko ok.
Chal ja zrobiłam sikańca w 5dpt i nie miałam żadnych objawów do tego dnia dopiero w 6dpt zaczęłam cośtam piersi odczówać i brzuch jak na okres ale słabo. To były 2 blastusie Właśnie zbieram się na kolejną betę, mam bardzo złe przeczycie... piersi już mnie wcale nie bolą, brzuch też... totalnie nic co by mogło świadczyć o tym że jednak dzidziuś został. Błagam Boga by to był tylko żarcik i że wszystko będzie ok... Kamila trzymaj się kochana, wszystko będzie dobrze :-* Justynka trzymam kciuki za niedzielę :-* |
|
|
|
#1386 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1388 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
Kamila musisz być wykończona nerwowo.. Pamiętaj, że masz córeczkę i masz dla kogo żyć!!! Ona Cię potrzebuje! Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło!!! I próbuj od nas uciekać
nam zawsze możesz się wyżalić, my będziemy Cię wspierać!!!Anesca Trzymam kciuki powodzenia ![]() Dziewczyny, mam dziwne bóle brzucha. Wczoraj w pracy myślałam, że mi jajniki rozsadzi nie wiem co o tym myśleć... Ból pojawia się co jakiś czas i nagle znika... Nie wiem czy to wina leków??? Testować mam dopiero 24.
|
|
|
|
#1390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuję.Wiem,ze mam dla kogo zyc ale tak bardzo pragnelam,rodzeństwa dla niej zeby nie byla sama,ona tak bardzo tez tego pragnie...Tak,jestem wykończona nerwowo,nie nadaje sie do niczego😞,dokładnie tak jak po poronieniu i po śmierci Tatusia 😞
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2016-02-18 o 10:00 |
|
|
|
|
#1391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#1392 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Rozeznanie
|
Patrycja665 tez tak miałam dwa dni temu, zwlaszcza w nocy myslalam, ze mi jajniki rozerwie, a też mam testować 24 lutego.Właściwie to do tej pory czuje klocie.To chyba jednak nic takiego, nie ma co sobie wkręcac
|
#1394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z całego serducha życzę Ci powodzenia i tych dolegliwości też
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Konto usunięte
|
Kamila a jakie jeszcze wady ma twój mąż oprócz tego że nie chce podchodzić do in vitro?
Czy przed slubem była mowa o in vitro? bo jeśli nie to on cie nie oszukał Bo najbardziej na waszym rozstaniu ucierpi twoja córka |
|
|
|
#1396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a pękniętym pęcherzykiem się nie przejmuj zawsze jest jeszcze jeden, a czasami na pękniętych się udaje więc jest duuuuża szansa tylko bez stresu kochana ![]() Vella91 zaciśnięte więc bez marudzenia i negatywnych myśli ![]() kamilamimila kochana Ty wiem że nic Cię nie pocieszy bo do starań "trzeba dwoje", ale naprawdę wiara potrafi działać cuda, najważniejsze to szukać innych sposobów do kompromisu z mężem, może ten psycholog to dobry pomysł.... Tak bardzo bym chciała aby Ci się udało |
|
|
|
|
#1397 | |
|
|
Cytat:
A Ty jak się czujesz? Wszystko dobrze? No i pochwal się chłopiec czy dziewczynka? Napisz również dane na pierwszą stronę
|
|
#1398 |
|
Rozeznanie
|
Jols mam podobne zdanie.Czasem odnoszę wrażenie, że Kamila żenila się tylko po to, żeby mieć jeszcze jedno dziecko.Ale nie chce nikogo krytykować, to są takie trudne życiowe dylematy.Mój mąż nie zgadza się na adopcje, zaakceptowałam to, pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. Kamila mam nadzieje, ze jednak dojdzie cie do porozumienia, szkoda dziecka, które już jest i patrzy na to wszystko i próbuje zrozumieć...
|
#1399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
3majcie się
|
|
|
|
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
Vella beta na pewno bedzie pięknie przyrastać, i tak masz duża betę jak na 11dpt. Czekamy na wieści
|
|
|
|
#1401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro mam wizyte i I badanie genetyczne - chociaż nasz dr też mi je robił. Płci nie znam, być może jutro się dowiem... Denerwuję się...chyba o tym wspominać nie trzeba ![]() Czuję się różnie, ciągle jakieś nowe dolegliwości są...tak na zmianę- to zgaga, to brak apetytu-i od kilku tygodniu okropny ból piersi- ważą chyba tonę ...chociaż po samym transferze żadnego bólu piersi nie miałam....tylko ten wysoki progesteron mnie męczył.
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No,nie bylo mowy o in vitro przed ślubem, zaluje tego wlasnie ale do Glowy mi wtedy nie przyszlo,ze to będzie potrzebne,bo mialam 4 letnie dziecko...Ja czuje się oszukana,bo nie zrobil wszystko żeby mi to dziecko dac,a ja stawialam jasno i uczciwie sprawę,ze tak bardzo chce mieć jeszcze dzieci.Przepraszsm ale chyba Malo kto przed ślubem rozmawia o in vitro,bo nie sadzi,ze to będzie potrzebne,tym bardziej w moim przypadku,jak juz jedno dziecko mialam.Kiedyś,w telewizji,klocili sie o ta refundację politycy to oglądaliśmy razem,to wiedzial,ze ja bylam za i ze to popieram ale o nas nie bylo mowy,bo nie pomyslalam,ze będzie to potrzebne.A ja czuję,ze on mi odbiera moja ostatnia szanse na macierzyństwo,blokuje mi drogę do szczescia i spelnienia marzen i to w imie czego?Niby w imie strachu przed chorym dzieckiem ale przecież to nielogiczne,bo moja ofertę badania genetycznego zarodków tez odrzucil.A to by przecież wykluczylo ewentualne wady,eiec to wszystko jedna wielka ściema,ze nie chce tylko in vitro in w ogole dziecka nie chce,bo nagle mowi,ze jesteśmy starzy i jest juz pozno na dziecko,a jak sie ze mna zenil to nie wiedzial ile mamy lat?To nie bylo tak dawno temu,tylko 2,5 roku temu.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2016-02-18 o 12:01 |
|
|
|
|
#1403 |
|
Raczkowanie
|
BeataAmelka, ja też zakupiłam mieszankę ziół ojca Klimuszko. Tylko nie wiem jak ją zacząć pić, czy od 1 dnia cyklu? Czy nie ma to znaczenia ? Po tej laparoskopii okres mi się spóźnia to chyba przez te tabletki CycloProgynova, które kazał brać dr Gawlik. Czy któraś z dziewczyn miała podobnie ? Kamilko kochana, ciągle myslę o Tobie i modlę się za Ciebie żeby wszystko poszło po twojej myśli.
|
|
|
|
#1404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wyszlam za maz,bo chcialam stworzyć prawdziwa rodzine dla córki i wchcialam jeszcze dzieci i tego w ogole nie krylam,mowilam o tym od początku,myslalam,ze znalazlam,odpowiedniego czlowieka do tego wszystkiego,widocznie sie myliłam i to moja wina,moja wina tez,zr tak szybko oddalam mu,moja corke w adopcje ,to świadczy o tym,ze wierzylam,ze to malzenstwo będzie trwale,a chcialam dobrze dla niej.Przepraszam ale samo dziecko to moglam sobie z kimkolwiek zrobic bez ślubu gdyby mi tylko o to chodzili albo od dawcy,bo wtedy tak bylo można,do niedawna jeszcze,samotnym kobietom,nie sądzisz?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2016-02-18 o 12:06 |
|
|
|
|
#1405 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj nie ma kompromisu,niestety,bo ja mam naprawdę niewielkie szanse na ciaze naturalna,rozmawiałam wczoraj z Dr,u mnie jest juz proces wygaszania funkcji jajników i in vitro tu jest największa szansą,choć i tak niedużą.I adopcja tez nie wchodzi w grę,bo on tego tez nie chce.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#1407 |
|
Rozeznanie
|
Kamila ja nie mam zamiaru się z Tobą sprzeczac.Udzielasz się na publicznym forum, więc chyba zdajesz sobie sprawę, że każdy kto to czyta, będzie Cię jakoś oceniał. Ja po prostu nie będę wieszać psów na Twoim mężu, bo rozumiem jego postawe i tyle.Nie gniewem się na mnie.Może kiedyś spojrzysz na to z dystansu, teraz przepełnia Cię żal. Życzę Ci, żebyś w końcu znalazła szczęście, życie jest takie krótkie...
|
#1408 |
|
Rozeznanie
|
vela dziękuje za informacje - będzie dobrze beta na pewno rośnie jak trzeba
![]() Justynka no gonapepthyl był okropny zastrzyk strasznie bolał mi czasami zdażyło się udrzeć ale po nich nie bolał mnie brzuchPowiem wam że ja pomału tracę nadzieje ze się udało rano czułam się świetnie a potem dostałam takich bóli brzucha jakbym miała urodzić zażyłam nospe i leze jest ciut lepiej ale strach ogromny ;( |
|
|
|
#1409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja Ci dam tracić nadzieję ![]() wszystko będzie dobrze, odpoczywaj bo głupotki piszesz |
|
|
|
|
#1410 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

Kochane dziękuję za kciuki! Proszę trzymajcie je jeszcze mocniej. Pękł mi jeden pęcherzyk
a jeszcze nie przystąpiliśmy do zabiegu... Jakoś ciężki jest ten dzień dla nas... Boję się niesamowicie ale pozytywne myśli i pasek SW. Dominika mam cały czas na sobie 

nam zawsze możesz się wyżalić, my będziemy Cię wspierać!!!
powodzenia 

wiem że nic Cię nie pocieszy bo do starań "trzeba dwoje", ale naprawdę wiara potrafi działać cuda, najważniejsze to szukać innych sposobów do kompromisu z mężem, może ten psycholog to dobry pomysł.... Tak bardzo bym chciała aby Ci się udało