![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: przewodnik po ... -> IKEA
Cytat:
Przeciez to sklep meblowy w czym sie wedlug Ciebie specjalizuje - w jedzeniu? w kwiatkach? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
"Dlatego myślę, że lepiej poszukaj łózka w sklapach meblowych"
tak tez zrobie....utwierdziłam się w przekonaniu ostatnio że z ikei dobre sa bzdury taborety szkło i inne gadżety....po rozmowie ze stolarzem... bylismy u stolarza zamawić deseczki na póleczke i starszy pan specjalizujący sie w drewnie powiedział że zna na pamięć wymiary wszystkich sof i łóżek z ikei bo niczego tak często ludzie nie zamawiają jak połamanych elementów do w/w rzeczy z ikei.a o tych najtanszych wyrobach to w ogóle nie wspomina bo często łamią się juz przy montazu... tak więc wiem na pewno -sofy ani tapczanu w ikei nie kupie pozdrawiam
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
mysle, ze ten najazd na ikee to troche na wyrost. owszem, rzeczy nie sa jakiejs zdumiewajacej jakosci, ale jak na te ceny, to nie ma co narzekac. ostatnio umeblowalam sobie pokoj regalami billy, ktore naleza do najtanszych (pomijajac regal flarke), a jakos nie polamaly mi sie przy montowaniu :P ten sam system sluzy mojej tesciowej juz od lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Wtajemniczenie
|
domyślam się że jakość to niepierwsza klasa.. ale na moja kieszeń to i tak jest tam za drogo.. wiec naprawdę nie będę marudzić....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Myślę, że to trochę przesada z bylejakością mebli Ikea. Owszem, kiedy się patrzy na wystawki w sklepie, to czasem można odnieść takie wrażenie - widziałam tam meble nieźle sfatygowane, ale to od tego, że przechodzący ludzie szarpią, mocują się, trzaskają drzwiczkami, uderzą zakupami itp. (sama byłam świadkiem). Na pewno badziewia nie brakuje - jak wszędzie, ale to samo można powiedzieć o meblach innych firm.
Ja mam prawie całe mieszkanie umeblowane sprzętami z Ikea. Jak na razie meble są nowe, więc jestem zadowolona - nic się z nimi nie dzieje. Dodam jeszcze, że już planujemy zakup kolejnych. Zobaczę jak będzie po dłuższym użytkowaniu i dam znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanie.
ma któraś z was szafę PAX KOMPLEMENT z rozsuwanymi drzwiami?zastanawiam sie nad kupnem i chce dowiedziec sie czy sie sprawdza.mam 100 kilosów do IKEI nie wiem wiec jak z transportem wiecie moze co ile kosztuje jesli chodzi o transport badz tez o złożenie szafy
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
A ja mam lozko z IKEA i bardzo sobie chwale. Jego konstrukcja, ze stalowa belka posrodku zamiast drewnanej jest rewelacyjna. Drewnana belka wzmacniajaca lozko sosnowe na ktorym mielismy okazje spac, zlamala sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
a co sadzicie o seri MALM? wczoraj wlasnie kupilam szafki nocne, komode i lozko
![]()
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
podoba mi się ta seria
![]() Ja co prawda mam zupełnie inny styl w mieszkaniu, ale moja koleżanka ma meble MALM i muszę przyznać, ze fajnie wyglądają - biała komoda ,łóżko, szafki nocne - dokładnie tak jak Ty, tyle że wszystko w białym kolorze, do tego białe pudełka na CD, biały fotel w kąciku...super! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
ja od dwoch miesiecy mam taka duza komode tyle ze w kolorze brzozy i sprawuje sie super. dobre sa do niej pojemniki do segragacji np bielizny kosztuja 29zl i sa przeznaczone do tej serii, wpasowuja sie zapelniajac jedna polke i latwiej utrzymac porzadek. bodajze nazywaja sie komplement.
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
ja co do jakosci mebli z ikei mysle ze jakos zależy od ceny bo sa itanie meble i drogie w ikei ja co prawda mam tyko bibeloty różnego rodzaju z ikei.
mam w domu 3 rodzaje mebli z różnych firm w różnych cenach i z żadnych nie jestsm zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit Franiulka. Ja mam szafę pax z tym ze nie ten model o którym mówisz. Ja mam normalną otwierana ze szklanymi drzwiami w aluminiowej oprawie. Powiem Ci ze miałam z nia troche problemów. Od najblizszej Ikei mieszkam 130 km przywieźli mi po 3 dniach ale nie ten rozmiar ![]() ![]() No i rozsypała sie przy skałdaniu. Dobrze ze mamy znajomego z wkrętarka do mebli - przyjechał i wkręcił w nia dodatkowe w wkręty coby jak karty się nie rozsypala. Koniec konców stoi sobie juz miesiąc dobrze sie sprawuje. Jest bardzo pojemna bo na dole mam zamontowanie kosze na prowadnicach. Za transport zapłaciłam 380 zł.
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
ja tez mam malm (łóżko i dwie szafeczki) ciemny brąz... bardzo mi sie podobaja te meble.
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
O jakości mebli w różnych sklepach (nie tylko w Ikei) to codziennie muszę wysłuchiwać, bo mam brata który jest tapicerem. Jego zdaniem te najtańsze meble są tanie bo jest to seryjna robota i na tym można obniżyć koszty więc meble takie jak stoliki, krzesła, szafy, szafeczki itp to opłaca się kupować bo nigdy samemu nie da rady się zrobić w takiej cenie a takie rzeczy nie są tak bardzo eksploatowane. Co do mebli tapicerowanych to często w ikei, brw itp oszczędzają na materiale, na drewnie, na sprężynach no i niestety potem są efekty bo materiał się wyciąga drze bądź wyciera. Meble w skórze natomiast są często oszukane bo w sklepie mówią że to skóra ekologiczna, a ktoś kto się nie zna myśli, że to zwykła skóra a to niestety sztuczna która po 2 latach u mojego kuzyna przedarła się na szwie i zabarwiła na kolor niebieski od spodni! No i na prawdziwej skórze jakoś da się jeszcze spać, a do sztucznej człowiek się przykleja. Myśląc więc o zakupie mebli tapicerowanych warto zapytać kogoś kto robi meble o jego ofertę, bo często ceny nie są dużo wyższe od tych w sklepie. Aby obniżyć koszty mebli w skórze często robi się te fragmenty na których się siedzi w skórze prawdziwej, a boczki czy tył w ekologicznej w tym samym kolorze. To takie moje skromne rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o meble z Ikei, to właśnie jestem na etapie kompletowania kuchni z Ikei.
Kupuję na razie szafki z szufladami bez frontów. Muszę powiedzieć jedną rzecz, że sama je składałam od podstaw i wcale nie wyglądają na jakieś kiepskie, są stabilne, mocne i nie wyglądają na takie, które mogłyby się szybko rozlecieć. Ceny też są bardzo konkurencyjne ![]()
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was jest w posiadaniu sofy rozkładanej Beddinge lub Ektorp?
I jeszcze pytanie do dziewczyn, które mają regały Billy; napiszcie, proszę, czy macie te w białej okleinie i jak u nich generalnie z trwałością? Edytowane przez joda Czas edycji: 2007-10-26 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moi znajomi mają kuchnię z ikea już wiele lat, są bardzo zadowoleni. Szukałam opinii o kuchniach ikeowskich, bo kilka bardzo mi się podoba i ...ponoć są nie do zdarcia ![]() A jeśli chodzi o składanie mebli, to mój mężuś się cieszył jak dziecko, kiedy je skręcał. Mówił, że czuł się, jakby sam je robił. My kupowaliśmy serię Leksvik do sypialni. To są meble z drewna i ślicznie pachną. Też bynajmniej nie wyglądają na liche. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak złożyłam, to też cieszyłam się jak dziecko ![]()
![]() |
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Regał Billy służy nam już 5 lat i wszystko jest w porządku. Stoi na nim dużo ciężkich książek i jedyne co się z nim stało to raz odpadła płyta z tyłu regału, trzeba ja podbić na gwoździe i jest ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
a ma któraś z was może łóżko Bedinge?
![]() ps. trzeszczą? ![]()
![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki, że napisałaś o regałach. To już jestem pewna, że je sobie sprawimy. Myślę też o regałach Gorm do spiżarni. pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Także ja nie polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
No własnie kiedy ???????
![]() Zamiast budować kolejne spożywczo-jakieś tam hipermarkety mogliby postawić Ikeę ![]() A tak trzeba do Warszawy jeździć ![]() A jako, że będę wykańczać swoja łazienkę, po nowym roku wybieramy się z Tż na zakupy do Ikei - nie odżałuję sobie dodatków i róznych innych tego typu pierdółek ![]()
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Przejrzalam ten watek i widze, ze jest tyle samo zwolennikow co i przeciwnikow IKEA. Ja naleze do tej pierwszej grupy
![]() Edytowane przez Sniezynka21 Czas edycji: 2007-11-22 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Acha - ja kupuje zestaw używany. W moim mieście ludzie wyprzedają roczne meble za bezcen, i seria MALM jest często spotykana. Zaczęłam się zastanawiać, czy jest w tym jakiś ukryty powód... Np. że drewniany wkład skrzypi etc. Zestaw łóżko + szafki nocne + stolik to wydatek rzędu 150$ = 400PLN! Po prostu śmiech. Edit: Z rzeczy które uwielbiam w ikei, to pościele. A jedna to jest mój faworyt, mogłabym ją prać i od razu zakładać na kołdrę bez przeplatania innymi ![]()
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
Ma ktoś sofę TYLÖSAND z Ikei?
Zastanawiam się nad zakupem wersji rozkładanej:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29842637 Cena jest dość wysoka (prawie 3 tyś. zł), więc chyba jest to solidny mebel??? Wygląda na to, że ma nawet spręzyny w siedzeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A co do mebli z Ikeii ... to ja tam mebla nie kupię, dodatki owszem, ale nie meble. Zanjoma opieokowała się kiedys dziećmi u jakichs ludzi, którzy w Szwecji kupili dzieciom łózeczko pietrowe. W ciagu kilku dni na spawach puściły szczebelki w drabince! jesli firma nie przykłada się do bezpieczenstwa dla dziecka, to nie jest dla mnie solidna firma. Poza tym wiele firm próbuje ściagać wzornictwo Ikeii i normalnych salonach tez można coś fajnego a'la ikea kupić. My mamy szafeczki-komódki jednej ze znanych firm , mającej rózne opinie... kiedys odwiedziła nas znajoma, która najchetnie salon Ikei przeniosła by do swojego domu. Zachwyciła się komódkami, ze to pewnie z Ikeii... i zdziwiła zaraz jak uslyszła, ze nie ![]() Nie lubie tez mieszkań urządzonych po ikeowsku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
Ikea... ojoj... katalogi znam na pamięć
![]() ![]() Mam stolik pod kompa, a własciwie miałam (do fioletowych scian pasował do zielonych juz mi nie lezy wiec chwilowo sie kurzy na strychu) ![]() ![]() Najfajniejsze są jednak lampy i elementy oświetleniowe. Lampa, która zawisła w moim pokoju rok temu do dzisiaj wisi i jest następczynią poprzedniej tez ikeowej. Niestety strasznie sie kurzy ale sciągam ją co jakis czas i myje- poza tym wygląda super. Mamuśka kupuje setki bajerow do kuchni. Żaluzje drewniane (cos w ten desen... Porąbana jest obsługa ![]() ![]() Bardzo fajnie sprawdzają się tam te krzesła- łatwe w utrzymaniu i w ogole super sprawa. Jestem zakochana w Ikea normalnie i gdybym mogła to bym sobie pół tego sklepu przyniosła do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
![]()
http://ikeahacker.blogspot.com/
To blog z pomyslami jakie cuda mozna wyprawiac z meblami i dodatkami z Ikei. Sa tam ozdobione ramki i lampki, i sa zeczy radykalnie przerobione. Podziwiam pomyslowosc ludzi ![]()
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
hej hej
kupiłam kilka tygodni temu fioletową sofę Tylosand w Ikei i jest super! udało mi się kupić o 1/3 taniej, miał być lekko obity pojemnik na pościel, tymczasem jest bez zarzutu. - sofa b. wygodna do spania - usiądą 4 osoby bez problemu - przy pomocy poduszek można się wygodnie umościć - siedzi się wygodnie - elementy tej sofy są tak zrobione, że siedzi się na miękkich cześciach, a śpi na twardszych - b.sprytne - fajna, nowoczesna sofa, u mnie świetnie prezentuje się na tle żółtej ściany, - niezła cena, tego typu nowoczesne meble np. Iker czy Kler są około dwa razy droższe ogólnie to polecam przeceny w Ikei (jest specjalny dział), uszkodzenia są niewielkie (w moim przypadku żadne - ale pracownikom nie opłacało się rozkładac i sprawdzać każdej sofy) a obniżki znaczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.