![]() |
#2221 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
To ja tak na szybko wejdę między różniaste sprawy z tym oto dla mnie wyczynem.
6 worków jeszcze czeka na pranie, a to jest przeprane i przeprasowane 6 worków wcześniejszych. Do tego małe organizery dla najmłodszej z Rodziny kruszyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patulinka no wielkie brawa dla męża ![]() Ale najważniejsze że skurcze minęły... niulka czekam na fotosy Twoje i gosiaczka na klubie Martinixxx ja pitole ja Ci dziękuje za tygodniowe odwiedziny teściów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zadomowienie
|
Gosiulka to mój znowu w gotowaniu kiepski, jajka na twardo i wode na herbatę umie zrobic, a to dlatego ze tesciowa jest blisko wiec gdyby mnie zabrakło, to synuś z głodu by nie umarł
![]()
#2225 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
kejka my na początku kwietnia zmieniamy mieszkanie na większe i miałam prac i prasować po przeprowadzce. Ale z tego względu że Zosia się pcha i jednak trochę tych ubranek jest A ja muszę się teraz oszczędzać to tż sam powiedział że zacznie to robić już teraz za mnie, po pracy. Ładnie posegregował kolorami, sprawdzał temp prania na metkach więc jestem z niego dumna ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=patulinka94;5596904 6]kejka my na początku kwietnia zmieniamy mieszkanie na większe i miałam prac i prasować po przeprowadzce. Ale z tego względu że Zosia się pcha i jednak trochę tych ubranek jest A ja muszę się teraz oszczędzać to tż sam powiedział że zacznie to robić już teraz za mnie, po pracy. Ładnie posegregował kolorami, sprawdzał temp prania na metkach więc jestem z niego dumna
![]() Naprawdę super z jego strony.... Mój z praniem nie ma problemów bo często wyjeżdża wiec umie i wie jak prać prasować tez umie ale nienawidzi ![]() ![]() ![]() ![]()
#2227 |
Rozeznanie
|
Mój mąż padł jak mucha do spania o 19. Obudziłam go aby poszedł się umyć i niech idzie spać dalej. Tak mi go się szkoda zrobiło. Bo widzę że zmęczony że hej i jak patrzę na niego to takie duże dziecko ale kochane. Jeszcze jutro i będzie miał wolne 2 dni.
#2228 |
Wtajemniczenie
|
Poli historia smutna, ale to powinno dac Ci do myslenia...nie podczytuj innych watkow bo rozne przykre rzeczy mozesz tam wyczytac, to samo w necie czy tv. Wiec dobra ksiazka albo film tylko wskazane dla Ciebie, bo bardzo emocjonalna jestes i szkoda zeby maleńka to odczula
![]() ![]()
#2229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zadomowienie
|
I to jeszcze nie to co chciałam Wam pokazać, jutro zrobię lepsze zdjęcie, bo w szufladowych szafkach też mam pochowane ubrania, w szafie na zdjęciu na górze jest rozmiar 56, na dole 60 i ciut większe.
Nie wiedzieć czemu od dwóch dni męczy mnie myśl, że ja kompletnie nie wiem jak mam się spakować do szpitala, kompletnie nie wiem nic, czuję, się tak jakby to było moje pierwsze dziecko i np: czy body do szpitala dla Małej mam brać czy nie, czy w szpitalu będzie Jej ciepło czy nie, czy mam na wyjście ze szpitala brać kombinezon taki cieniutki ale jednak czy nie...W co ja w ogóle ubierałam dziecko w szpitalu, w same kaftaniki i śpiochy? Jakaś masakra, mam wrażenie że kompletnie nie wiem jak mam zająć się dzieckiem i mnie to coraz bardziej przeraża. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- A i jeszcze ZNAM PŁEĆ SWOJEGO DZIECKA TO DZIEWCZYNKA I RACZEJ NA 100% BĘDZIE MIAŁA NA IMIĘ IZABELA EWA |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Nadrobiłam Was, bo nie czytałam 24h i oczywiście chyba 6 stron
![]() ![]() Beth-- ogranicz kontakty z tą chorą kobieta do absolutnego minimum, co masz biedna zrobić? Poli-- okropnie smutna historia ![]() Patulinka--- kochany TŻ, mój na bank by coś pomieszał z kolorami albo temperaturami prania albo płynami który gdzie wlać ![]() ![]() Dzisiaj odsyłałam trzy paczki z nietrafionymi zakupami z Allegro plus przyszły Cotton ballsy i okazało sie, ze bez sensu ze zamówiłam do gniazdka, jak gniazdko jest przy podłodze za łóżeczkiem... I ze lepsze ledowe by były... Cholera, znowu zwrot! Cos nie mam szczęścia. I w ogóle cos z ciśnieniem i pogoda, bo nastrój tez jakis głupi ![]() ![]() Kabriela-- no nareszcie wiemy!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2016-02-18 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Winter is coming
|
mój chłop za to nie tyka nic w kuchni, nie umie gotować. Znaczy pomóc pomoże jak dostanie polecenie, ale od siebie nic nie da
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- oo jak fajnie, świetne imiona! Izabela to jeden z moich typów
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oki, dzieki ![]() ![]() Poli nie czytaj. Ja generalnie sie nie bardzo przejmuje kimś kogo nie znam, tzn przykro itp ale zeby sobie "psuć" humor to nie. Tylko jak cos sie tyczy toczy lub liskich znajomych to sie przejmuje tak na poważnie.do "obcych" mam dystans spory. Zeby nie było- jak wam sie cos dzieje, ze sie przejmuje tez ale was juz znam i sie zżyłam. Chodzi mi o jakiś zupełnie obcych jak wlasnie historie czyjeś zaczytani, czy zasłyszane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Gosiaczek oni są z Poznania. Zamawiasz zestaw do pobrania materiału i odsyłasz im. Igiełką nakłuwasz palec i na 7 pasków dajesz po kropli krwi, odkłada sie do wyschnięcia i odsyła. My sugerowaliśmy sie opinia Mauricza, Wierzbickiej i innych osób ze "środowiska"
Pójdźcie do dobrego dietetyka klinicznego on na pewno pokieruje co warto zrobic jakie badania wykonać by doszukać sie przyczyny. Co do historii innych nam jak Ty przykro mi ale niestety życie jest kruche i zamiast sie dołować trzeba korzystać z każdej chwili. Nie przejmuje sie rzeczami na ktore nie mam wpływu.
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-02-18 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zadomowienie
|
a i jeszcze termin porodu przesunął mi się na 20 kwietnia!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zadomowienie
|
Gabriela super ze w końcu wiesz kto siedzi w brzuszku 😍
#2238 |
Wtajemniczenie
|
Gosia dobrze mowisz, tez mam takie podejscie. Gdybym miala inne to chyba bym zwariowala.
Kurde, ale mam podly wieczor. Chyba pojde do wanny poplakac ![]() Rozumiem ze jesli sytuacja tego wymaga i Waszych mezow/facetow nie ma- bo pracuja daleko, ale moj nie jest w takiej sytuacji... I tak mi przykro jak cholera, bo mam wrazenie ze on duzo rzeczy rozumie ale nie do konca do Niego dociera powaga sytuacji w ktorej jestem..a w sumie oboje jestesmy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To sie wyzalilam...
#2239 |
Winter is coming
|
kejka nie, nie wyolbrzymiasz i nie wiem jak twojemu chłopu w ogóle mogło przyjść do głowy zostawienie żony w zaawansowanej ciąży samej na noc. Tym bardziej, że twoja ciąża nie jest bezproblemowa. Po co on w ogóle tak często do tych rodziców jeździ? Powinien sobie odpuścić, ma swoją rodzinę.
Chyba czas na jakąś poważną rozmowę, bo szczerze mówiąc dla mnie to dziwne są te wasze ciągłe wojaże do teściów. A teraz, jak ty nie możesz się ruszyć, to powinny mu wystarczyć telefony do rodziców.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-18 o 20:33 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 |
Zakorzenienie
|
Martinixx: w polsce gruzlica jest obowiazkowym szczepieniem, juz w pierwszej dobie podaja w szpitalu.
Kabriela: sliczne imie Izabela ![]() Poli: bardzo smutna historia z tym zaczadzeniem ![]() Kejka: faceci czesto nie czuja powagi sytuacji az tak jak my...pewnie mężowi sie wydaje, ze jeszcze tyyyle czasu ![]() wysłane przez tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
Kejka ja dlatego nie oglądam wiadomości i nie czytam ,jak bylam mala i bylam u babci to zawsze mi babacia z dziadkiem przed snem opowiadali ze jakiś pies kogoś zagryzl, ze do kogoś sie wlamali,ze piecyk wybuch w bloku bo uważali ze powinnam (male dziecko !!!) takie rzeczy wiedzieć! Potem cala noc nie spalam i plakalam ze chce do mamy jechać i nie chciałam do nich przychodzić wiec mama z tata mi mówili ze musze iść do babci na noc bo jej przykrość zrobię ze nie chce do niej iść.
Ech No ja w ogóle to bilam sie z myślami czy szukać takiego forum czy nie jak sie dowiedziałam o ciąży, ale zaryzykowałam i sie cieszę bo dobrze mi tu z wami.i tak. Koniec nie podczytuję innych. A co do mezunia moze trzeba mu jasno powiedziec właśnie o rtym szpitalu ze sama byś musiała jechać? Moze nie zdaje sobie z tego sprawy tylko myśli o czym innym ? Ja w wannie siedzę, wlaczylam sobie mojego antydepresanta na kindelku (HP of Course ale po angielsku co by go nie zapomnieć hehe)i mi lepiej. Ja wiem ze takie życie, ze tragedii na świecie od zarąbania ale ja nigdy nie umiałam sluchac /czytac o tragediach bez zmiany w moim nastroju. Ale no ![]()
![]() |
#2242 |
Wtajemniczenie
|
Velika ostatnio bylismy miesiac temu (od czasu szpitala nie jezdzimy- wczesniej co drugi weekend)...rodzice tam maja niezle jazdy i chcial pojechac do mamy, bo podobno nie wyrabia psychicznie. Ja to rozumiem, niech jedzie...ale na noc!?! Swoja droga ona u nas nie byla od slubu-kwiecien- wiec zaraz bedzie rok! Brat od lipca to samo...a "chca miec kontakt"- ja to rozumiem ale to powinno zadzialac w dwie strony tym bardziej teraz prawda? Oni od siebie nic a moj maz samarytanin wszystko.
Tak czy siak musi jechac w natepny weekend po lozeczko, materac, opony letnie i inne ☠☠☠☠☠☠☠y ktore u nich mamy, ale zeby na noc? Mam dziwne wrazenie ze chcial po prostu popic z mama i bratem...no ale heloł ![]()
#2243 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Wtajemniczenie
|
Danika wlasnie on jest swiadomy ze to moze byc roznie, w domu kaze mi lezec i nadskakije, ale nie wiem jak sobie to wyobrazil...ze on pojedzie a dziecko na niego zaczeka? Przeciez wszystko sie moze przytrafic cholera jasna
![]()
#2245 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kejka, faceci tacy są.. Czasem trzeba do nich łopatologicznie a i tak poeiedzą, ze przesadzamy. Pogadaj z nim, ze sie po prostu boisz. Podrzucam promocje z super pharm ![]() ![]() ] ImageUploadedByWizaz Forum1455828041.907232.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zadomowienie
|
Gratuluję wizyt i dużych dzieciaczków 😀 ja się pewnie nie dowiem jak mój maluch rośnie w ogóle 🙁 no ale co zrobić. Przyszedł mi dziś wylicytowany monitor oddechu, jest w super stanie i wszystko działa. Zrobilam kolejny dobry deal 😀 w temacie kulinarnym mogę Wam narobić smaku bo mama ugotowała fasolkę po bretońsku 😍 a ja na kolację machnęłam pizzę i jeszcze mamy na jutro, mniam 😍
Patulinka, super ze już lepiej i brawa dla męża! Super ze taki zaangażowany. Kabriela gratuluję córci, jak wejdę na kompa jutro to pokoloruje na pierwszej stronie 🙂 Kejka nie przesadzasz. Nie powinnaś być sama bo nigdy nie wiadomo szczególnie ze już miałaś akcję 🙁 ale może po prostu nie pomyślał, wiec się nie przejmuj i niech Ci nie będzie przykro :-* na pewno teraz już się skapnal ze palnal gafę.
#2248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zostawalismy na noc bo maz ma tam pokoj i tez bylo mi to na reke szczerze mowiac bo bylam na weekend u kogos. Wiesz podane wszystko pod nos a i ze szwagrem i jego dziewczyna fajnie bylo posiedziec no ale bez przesady... ![]() Justyna wlasnie problem w tym ze maz jeszcze focha walnal ze mi przykro mimo ze nie zostanie tam na noc.
![]() |
#2249 |
Zadomowienie
|
Ech, hormony mu się udzieliły chyba... Nie przejmuj się, przejdzie mu 😘
#2250 |
Rozeznanie
|
Kabriela gratuluję dużej córeczki!
![]() Wam powiem, że też mam płaczliwy humor dzisiaj ![]() I na dodatek mam wrażenie, że ciągle jestem głodna. Wieczorem mnie to łapie. A staram się jeść 5 posiłków dziennie. Nie wiem od czego ten wieczorny głód. I to są takie zachcianki typu śledzie albo pieczarki marynowane. Oczywiście staram się je opanować bo na noc takich rzeczy przecież jeść nie będę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.