|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
tak strupki już zeszły
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak w niedzielę przyjechaliśmy do domu to Tusia już stała w oknie zachwycona i nam machała, a ja oczywiście poryczana jak nie wiem, nie mogłam się 10 minut otrząsnąć. A ona biedna się zmartwiła, bo była uśmiechnięta dopóki mnie nie zobaczyła. Tak czy siak dalej zachwyca się siostrą, pomaga ją przebierać, myć w wanience, smarować jej pupkę nawet I zawsze gada,że mamy pępek wyczyścić. No ogólnie nie odstępuje jej na krok. A jak mi się śmiać chce jak się nad nią zachwyca "ooo jaka Zosia jest śliczna", "ooo jaka słodka" i w ogóle Jak taka dorosła hehe![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- ooo się dzieje@!!! Popcorn!!
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
U mnie nie zeszly strupki :-(
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj miałam taki głupi sen, że szłam w lato w spódnicy do szkoły i krew mi po nogach ciekła Ja myślę, że ta obrzmiałość dlatego, że organizm się do porodu szykuje. Może to jest właśnie ta zmiękczająca się szyjka ![]() U mnie okaże się w poniedziałek. Do tej pory gin mówił, że szyjka twarda, jak teraz powie, że miękka, to może to to
|
|
|
|
|
#4054 |
|
Rozeznanie
|
FIGA - kciuuukasy !!!!
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to kciuki by sie zaczęło samo! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co gin, to inna taktyka hahaha Jakiś czas temu się stresowałam, że mój gin mnie na ktg nie wysyła... ale wyluzowałam, bo czuję małą codziennie jak się rusza... nawet czasem w nocy jak się przekręcam i jej coś nie spasuje, to się tak rozpycha, że aż mnie boli. Nawet teraz czuję ją jak się rozciąga z lewej do prawej i tak pręży... śmieszne to jest, jakby mi tam wielka oślizgła ryba pływała ocierając się o ścianki brzucha Wcześniej to były kopniaki i kuksańce, a teraz gadziszcze miejsca nie ma, to się pręży i rozciąga ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
to ja powinnam urodzić wg tej teorii w przyszłym tygodniu pomiędzy czwartkiem a niedzielą |
||
|
|
|
#4057 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Figa dawaj Lucje na swiat! |
|||
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Ja trzymam kciuki zebyscie wyszly
Juz niedlugo bedziesz miala dwie cory razem w zestawie ![]()
|
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jak patrzy na wielkość balonika, z którym ćwiczę, to mówi, że koniec z przyjemności z sexu skoro się tak rozciągłam
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Raczkowanie
|
Ja- trzymam kciuki, żebyście jutro wyszły do domu
Elena-GRATULACJE ![]() Ja byłam dziś u znajomej, też ciężarnej, z tym, że ona ma już córkę.I mówię jej, że mój mały od wczoraj tai aktywny, tak się rozpycha,że szok. Jak nigdy, tak mocno, a ona na to, że jej córka tak się rozpychała, układała w dniu porodu. I potem jak siedziałyśmy nagle przyszły skurcze. Myślałam, że będę jechać na porodówkę. Szybko zebrałam się do domu. W domu pomęczyło mnie z 2 godziny i co. Przeszło. Zdrzemnęłam się i obudziłam jak nowo narodzona. FIGA i DZASTI dla Was
maleństwo Edytowane przez SzczesliwaNarzeczona Czas edycji: 2016-02-18 o 20:10 |
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mało nas zostało nierozpakowanych
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
Teraz to czekam wg listy
Figa, Badzia, Dzasti i ja. akurat wyzdrowieje i mogę rodzić
maleństwo Edytowane przez SzczesliwaNarzeczona Czas edycji: 2016-02-21 o 11:09 |
|
|
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
Figa
Dzasti kciuki za rozkręcenie sytuacji mam nadzieje ze się samo ruszy
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora r...
Kurde Lilka zleciała 50g od wczoraj
niby bie duzo ale zleciała i nie ma przyrostu. Ja nie mam jeszcze mleka tylko siare i jej chyba wystarcza bo be wyje ale waga nie rosnie. I powiedzieli ze musi przybrać do jutra cokolwiek zeby był przyrost od dzis zeby nas wypuścili.. Nie wiem co robic.. Podać jej mm czy wypisać sie na własne zadanie jesli wszystkie inne wyniki beda w normie? Płacze tu normalnie jak sobie mysle o kolejnym dniu tutaj zupełnie sama i tęskniąc za Pola Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora r..
Cytat:
Cytat:
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora r..
Cytat:
No wlasnie nie rozumiem tych zasad zupełnie.. Przeciez w domu moge sama kontrolować wagę a i tak zaraz jest wizyta kontrolna u pediatry. Laktacja sie chwile rozkręca a mam na sile mm wciskać jak dZiecko nawet sie nie domaga bo oni tak chcą? No bezsensu. Wyje baby blues jesCze na dodatek i tęsknie za pola. Do baniSent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4068 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale decyzja należy do Ciebie ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Jutro mam zaplanowany bardzo intensywny dzień... może coś tym podkręcę )Ciekawe jak tam nasza Figa...
20.02.2016 - Nasze szczęście przyszło na świat... Adaś Edytowane przez Dzaasti Czas edycji: 2016-02-18 o 21:00 |
||
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i myślę, że ta cisza dobrze wróży, tzn. że coś się rozkręca u niej.Aż Elenie napisałam, że tak się umawiały z Figą, że razem rodzą, że aż ją dzisiaj wzięło Także nawet Elena się już przyłączyła do tańca brokuła dla Figi |
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis miałam CI pisać (bo to zdanie wszystkich dziewczyn, z którymi miałam styczność na oddziale). Położne z porodówki są super, te z oddziału też super (tylko nie nadużywać alarmu-chociaż nie wiem czy one są na tych nie pooperacyjnych- i uważać na Sabinkę
), ale noworodkowe w większości jędze. Natomiast tym się nie przejmuj, one mają odgórny prikaz zniechęcać do podawania mm, a już po sn to na pewno (bo po cc to jednak trochę nie ma tego pokarmu).
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję bezbarwnego czopa.
Dużo tego... ![]() Boję się
|
|
#4073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4074 |
|
Rozeznanie
|
Jak skubaniec bezbarwny to myślę, że jeszcze poczekasz... chociaż kto za czopem nadąży
każdy inny, tak jak każda ciąża inna hehe
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż nie mogę się doczekać jak ją poznam ![]() Dzięki za info. Ja w sumie też jestem bardzo na kp nastawiona, więc jędzowatość w namawianiu na kp mnie nie przeraża, tylko niech mi ktoś pomoże jak nie będzie wychodziło Doradcy laktacyjnego nie mają, więc może chociaż one coś pomagają.Póki co to ja s...ram w gacie, że zamkną szpital dla odwiedzających i że jak będę coś potrzebować to tż nie będzie miał jak dowieźć. Zastanawiam się, czy już nie wpakować do torby na wszelki wypadek laktatora i nakładek silikonowych na brodawki. A na szpitalnym wikcie to ja chyba umrę jak tż nie będzie miał mi jak dowozić żarcia |
|
|
|
|
#4076 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oszalałam - mały się jeszcze nie urodził, a w tyg. kupiłam mu na wyprzedaży kurtkę zimową na 6-9m-cy, a dzisiaj kolejną na 9-12
|
||
|
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
ojjjj znowu mamy ruszenie pospolite na wątku
![]() dzieje się ostro ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
A odnośnie ubranek - to ja z nudów też przeglądam ubranka na 6-9 mcy i nawet sobie coś tam licytuję hahahaha tylko przespałam już zakończenie 5 aukcji i mnie przelicytowali Ale luzzzz przynajmniej mam co robić, bo od nowa szukam. |
||
|
|
|
#4078 |
|
Raczkowanie
|
Jak nazywała się ta maść na brodawki muszę sobie kupić
|
|
|
|
#4079 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
Figa kciukasy
![]() Ola Kuba na wyjściu miał 3800 z 4090 nie masz powodów do zmartwień.Dziewczyny po cc macie strupki?? Ja nie mam :O Mam tylko taki supełek z jednej strony bo mi założył jakieś szwy podskórne, ale uczucie masakryczne jak się myję tam ![]() My na minimum rok musimy musimy jakieś zabezpieczenie skuteczne dorwać po cc... Kolejna dzidzia Potem pomyślimy o spirali chyba...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

ona chyba mniej, bo super sie bawi to z dziadkiem to z tata to z ciocia i ma duzo atrakcji ale tak pytała "mama a gdzie jesteś? A kiedy wrocisz? A gdzie moja Lila?". Dodatkowo wygonili tz i wsYstkich gości z oddziału i zamknęli wlasnie cały szpital na odwiedzających z powodu epidemi grypy. Dlatego prosze was i kciuki żebyśmy jutro wyszły bo sie tu zarycze 
musi tak być, nie mają powodu Cie tam trzymać. 

Juz niedlugo bedziesz miala dwie cory razem w zestawie

Doradcy laktacyjnego nie mają, więc może chociaż one coś pomagają.

Ślub