Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-18, 19:34   #3331
Weronia93
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Standar jest 120x90 i 135x100 poduszka 40x60 inne sklepy robią swoją rozmiarówkę np: ikea 110x125 i poduszkę nie wymiarową 55x35 kaufland 95x135 są również 130x100 zależy póżniej gdzie chce się kupić pościel no ja już w ikei nie mogę mają inną rozmiarówkę pod swoją pościel
Stary 2016-02-18, 19:37   #3332
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Standar jest 120x90 i 135x100 poduszka 40x60 inne sklepy robią swoją rozmiarówkę np: ikea 110x125 i poduszkę nie wymiarową 55x35 kaufland 95x135 są również 130x100 zależy póżniej gdzie chce się kupić pościel no ja już w ikei nie mogę mają inną rozmiarówkę pod swoją pościel
Właśnie przeglądnęłam i widzę że są rożne wymiary Pościele są tak piękne że bym większość chciała mieć... ale znowu po co aż tak dużo. Myślę że jak będą 3 to wystarczy. Jak myślicie ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 19:42   #3333
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Właśnie przeglądnęłam i widzę że są rożne wymiary Pościele są tak piękne że bym większość chciała mieć... ale znowu po co aż tak dużo. Myślę że jak będą 3 to wystarczy. Jak myślicie ?
Ja kupuję tylkko 2 w sumie teściowa mi wszystko szyje i tak dziecko prze 1 rok wcale nie używa pościeli. Jedna bede mieć jako komplet ochraniacze takie same jak pościel rożek przybornik do łózeczka a druga tylko taka zwykła jak tamtą bede prać.
Pościel ma mi uszy i wszystko inne na taki wzór http://amaloo.pl/posciel-smyk/117-po...dki-szare.html
Stary 2016-02-18, 19:45   #3334
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Ja kupuję tylkko 2 w sumie teściowa mi wszystko szyje i tak dziecko prze 1 rok wcale nie używa pościeli. Jedna bede mieć jako komplet ochraniacze takie same jak pościel rożek przybornik do łózeczka a druga tylko taka zwykła jak tamtą bede prać.
Pościel ma mi uszy i wszystko inne na taki wzór http://amaloo.pl/posciel-smyk/117-po...dki-szare.html
super

ja jestem ciekawa ile mama koleżanki by wzięła za uszycie pościeli dziecięcej. Chyba się zapytam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-18, 19:55   #3335
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
kupuje pościele i prześcieradła a łóżeczka jeszcze nie mam haha
No właśnie...a może się wstrzymać jeszcze z pościelą albo łóżeczko teraz kupić w ramach kompletowania wyprawki?
Często producenci łóżeczek maja swoje wzory pościeli i można w komplecie wszystko kupić, taniej wychodzi. Ja tak kołyskę kupowałam od razu z materacem, prześcieradłem, ochraniaczami ijeszcze pościelą(której w prawdzie nie użyłam) i sporo taniej wyszło niż bym kupowała osobno
No chyba że łóżeczko dostaniecie

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
A ja w środę idę do fryzjera i mam zamiar zafarbować włosy!na miedziany- rudy zobaczymy co wymyślimy z fryzjerem
Ooo Byłam ruda, jak I raz zaszłam w ciążę i tak do połowy II trymestru. Podobało mi się i chętnie bym wróciła, ale postanowiłam rac włosom odpocząć i juz ponad rok nie widziały farby. Niech tak zostanie
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 20:12   #3336
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
No właśnie...a może się wstrzymać jeszcze z pościelą albo łóżeczko teraz kupić w ramach kompletowania wyprawki?
Często producenci łóżeczek maja swoje wzory pościeli i można w komplecie wszystko kupić, taniej wychodzi. Ja tak kołyskę kupowałam od razu z materacem, prześcieradłem, ochraniaczami ijeszcze pościelą(której w prawdzie nie użyłam) i sporo taniej wyszło niż bym kupowała osobno
No chyba że łóżeczko dostaniecie[COLOR="Silver"]
Własnie bardzo możliwe że dostaniemy zakupiłam jeden komplet i np jak nie wyjdzie z łóżeczkiem to wtedy kupię taki zestaw.
Zobaczymy jak będzie... bo zauważyłam że się to zmienia.. raz słyszę że coś dostane a potem że może nie ..więc sobie myślę że nic nie chce..sama sobie kupie. Nie lubię się prosić.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Normalnie 6 miesiąc już jest

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-18, 20:17   #3337
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Normalnie 6 miesiąc już jest
Noooo
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 20:28   #3338
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Nic takiego nie kojarzę. Mi się po prostu zaczęły skurcze. Za pierwszym razem przebili mi pęcherz na kilkadziesiąt minut przed urodzeniem Igi, a za drugim razem wody mi odeszły i nic glutowatego nie zauważyłam
Każda ma inaczej mnie też wody nie odeszły, miałam skurcze a wody dopiero na porodówce.

No i misia nam przepadła

Zebrah, i jak się czujesz? Przeszło?

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-02-18 o 21:02
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 21:19   #3339
misia880
Zakorzenienie

Misia pojechala na gofra z bita smietana i owocami objadlam sie jak prosie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 21:21   #3340
Miqesi
Wtajemniczenie

Ja swego czasu przez 3 lata farbowałam się na rudo.
Ale jak wróciłam do naturalnego koloru ( ciemny brąz), to zobaczyłam, że to był błąd z tym rudym kolorem. Lepiej jest mi w ciemniejszych, bo mam ciemną oprawę oczu i brązowe oczy

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 21:37   #3341
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
mi sie wydaje że z 6msc ale niech wypowiedza sie dziewczyny pracujące w kadrach. To jest ogólnie tak że średnia z 12msc poprzedzających niezdolność do pracy. Jeśli było jakieś l4 to trzeba przepracować 3msc bez zwolnienia by sie liczyło.
Co do premii to jest uznaniowa i regulaminowa. Uznaniowa nie liczy sie do macierzyńskiego

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
"Ciąża z zaskoczenia" też kiedyś oglądałam, masakra te niektóre historie! Nie wyobrażam sobie dowiedzieć się o ciąży w dniu porodu i nie ogarniam jak można nie pokapować się, że jest się w ciąży
Ja też

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Pokazuje skromne zakupy z Nexta Kurtka dla Zuzi, pajacyki dla Olusia.
Fajne

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
:
No i już wszystkie wiemy kogo gościmy No oprócz elaine, którą podziwiam za to, że wytrzymuje w tej niewiedzy na własne życzenie
Ja też
Stary 2016-02-18, 21:38   #3342
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Nic więcej nie mów! zakazuje!!
Ja nie mam w okolicy gofrów- a chodzą za mną od jakiegoś czasu już..;/ mam niby gofrownicę, ale to nie to samo! muszę się gdzieś wybrać dalej na gofra

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ale jak wróciłam do naturalnego koloru ( ciemny brąz), to zobaczyłam, że to był błąd z tym rudym kolorem. Lepiej jest mi w ciemniejszych, bo mam ciemną oprawę oczu i brązowe oczy
Ja mam jasną oprawę oczu i piwny kolor może będzie pasowało

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 21:43   #3343
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
ja mam zielone oczy , latem szybko się opalam i piegi więc świetnie się czułam w rudych włosach.. ale nie wiem czemu Tż rudych nie lubi :/ a jak zaczynaliśmy się spotykać miałam rude włosy haha

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-02-18 o 21:44
Stary 2016-02-18, 21:44   #3344
Wiolinkax
Zadomowienie

tez miałam wielką ochotę kiedyś na gofry, i co? i pojechaliśmy do teściów i prawie robili gofry haha

zapomniałam Wam powiedziec, byłam dzis w pobliskim carrefurze i akurat wystawili rano pełno bodziaków, śpioszków, pajacyków, rożków, kupiłam chyba z 10 sztuk bo były po 4,99
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 21:44   #3345
Kociak85
Zadomowienie

misia, ale będziesz pisać jak już będziesz rodzić?

Ja jestem kolejna specyficzna, bo też nie miałam przepowiadaczy, czopa itd. Wody mi odeszły jak mnie lekarz badał. A skurcze dostałam o 2 w nocy i o 8 rano urodziłam
Stary 2016-02-18, 21:47   #3346
misia880
Zakorzenienie

Ja w okolicy tez nie mam haha pojechalismy do CH na gofry :p

Pewno ze dam znac ale jeszcze musi Igor wytrzymac :p w pon wizyta

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 21:51   #3347
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
tez miałam wielką ochotę kiedyś na gofry, i co? i pojechaliśmy do teściów i prawie robili gofry haha

zapomniałam Wam powiedziec, byłam dzis w pobliskim carrefurze i akurat wystawili rano pełno bodziaków, śpioszków, pajacyków, rożków, kupiłam chyba z 10 sztuk bo były po 4,99
super cena ja chce się udać po kosmetyki dla Małej

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:

Pewno ze dam znac ale jeszcze musi Igor wytrzymac :p w pon wizyta
Koniecznie daj znać ale emocje

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-18, 22:11   #3348
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
W sobotę idę na imprezkę!!! Taak, imprezkę, po prostu herbatka w lokalu. Mam bliską koleżanke, która jest w ciązy 2 m-ce starszej od mojej i wpadła na pomysl żebysmy zrobily baby-shower. Zaprosilysmy kumpelki i zamierzamy sie w gronie pocieszyc faktem naszych ciąż. Kupiłam już dla niej prezent i ciekawa jestem jak będzie
Zazdroszczę i miłej zabawy życzę Żadna z moich koleżanek nie wpadał na taki pomysł ani z żadną równocześnie nie byłyśmy w ciąży

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Nic mi kaszel nie przechodzi Bola zatoki .. zastanawiam sie co mam zrobic . isc znow do lekarza, zadzwonic do gina czy szukac pomocy w aptece...
Chyba lepiej do lekarza, bo może okazać się, że bez antybiotyku ani rusz

Cytat:
śliweczko myślę o tym zusie ... i o planach jakie miałam zwłaszcza związane z zakupem rzeczy dla Mai.
Wczoraj Tż wszystko mi przeglądnął na pue i doszedł do wniosku że zus mi policzył 3 miesiące pierwsze i na tej podstawie wypłacił zasiłek a na l4 poszłam dopiero od listopada więc w ogóle pod uwagę nie wziął października a właśnie w tym mcu dostałam podwyżkę... i trochę tego nie rozumiemy dlaczego tak policzyli... jak wyczytywaliśmy to się liczy ostatnie 3 mce/12 mcy przed l4 więc powinni jednak wziąć pod uwagę październik...
Z konta pue napisaliśmy wiadomość na jakiej podstawie to obliczyli i czekam na wieści... ale i tak się będę musiała tam udać jak do tygodnia nie odpiszą..

A po drugie martwi mnie to że Maja tak rzadko się odzywa... wszystkie piszecie że codziennie macie kopniaki itp a ja miałam 14 lutego potem 16 lutego i tyle...

Po prostu ostatnio spotykają mnie same przykrości itp i jak tu być wesołą i szczęśliwą?
Głowa do góry, ściskam mocno zobaczysz wszystko będzie dobrze

Cytat:
J
*W sobotę idę do siostry na parapetówkę, a mam tylko część prezentu;/ [U]i teraz mam do Was pytanie: kupuje się coś ogólnie do domu taki wspólny prezent? czy dzieciom coś osobno, szwagrowi i siostrze?
My często robimy prezenty składkowe w kilka osób-jeden a porządny. Dzieciom zawsze jakiś drobiazg, dodatkowo czasami gospodyni kwiatka i a gospodarzowi flaszke

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dziewczyny miałam napisać więcej o wizycie, ale nie dam rady ....
rozpadam się na kawałki ... dziś zmarła żona najlepszego kolegi męża, przegrała walkę z rakiem, miała 31l i synka 3,5l wyryczałam się w pracy i jakoś męczę się dalej w tej robocie choć myślami jestem gdzie indziej
Mocno tulę życie jest niesprawiedliwe.....

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Zaczęło mnie boleć spojenie na zakupach- myślałam, że poleżę to przejdzie. Leżę już od 2, a boli dalej :-( Nie mogę w ogóle stanąć w rozkroku takim dużym, bo mnie boli jeszcze gorzej :-(
Miałyście już tak w ciąży
Nie i na pewno nie na tym etapie dalej boli? nospa/apap

Cytat:
Wez no spe

Mi czop odszedl
O kurcze to już tuż tuż, coś czuję że niedługo będzie pierwsza nasza mamusia

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Dzisiaj takie dobrocie
Sama robiłaś ziemniaczki czy kupne??

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Mnie odszedł w pierwszej ciąży z samego rana, zadzwoniłam do znajomej położnej, ta mi powiedziała właśnie, że zazwyczaj rodzi się do tygodnia od odejścia czopa, a po 13 godzinach Roza była już na świecie
W pierwszej ciąży czopa nie miałam, a akcja zaczęła się od odejścia wód. Za drugim razem na 3 dni przed porodem byłam na weselu i tam chyba wytańcowałam czopa, ale nie dam głowy uciąć, bo to nie był taki typowy, a poród zaczął się od skurczy

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny a prześcieradło do wózka kupujecie ?
wkładam pieluchę flanelową

Cytat:

[/COLOR]NOSEFRIDA czy CANPOL ASPIRATOR DO NOSKA
Ja miałam fridę, a na więszy katar tylko katarek

Cytat:
Do klasycznego łóżeczka pasuje pościel 120x60 czy 120x90 bo kurde zgłupiałam :/

nie wiem, ale ja mam pościel z ikeii a oni mają pościel niestandardową

Cytat:
Dużo, ja miałam/mam dwa komplety

Cytat:
Cytat:
Normalnie 6 miesiąc już jest

Cytat:
ale muszę się zadowolić tiramisu z biedronki

Cytat:
Nic więcej nie mów! zakazuje!!
Ja nie mam w okolicy gofrów- a chodzą za mną od jakiegoś czasu już..;/ mam niby gofrownicę, ale to nie to samo! muszę się gdzieś wybrać dalej na gofra
Też tak uważam, a najlepsze są nad morzem wtedy jadam codziennie:

A ja dzisiaj padam na pyska. Przegięłam z porządkami na strychu zaczęłam wczoraj, jeszcze ze trzy razy czeka mnie tam wizyta. Przy okazji rozdzielam dzieciaków ciuchy (co do kosza/co do sprzedania/ co do ponownego użycia) normalnie czuję się jak w sh tyle się tego uzbierało

Upss właśnie przestałam jeść te tiramisu z biedry (takie podwójne deserki). Coś mi nie pasowało, ja patrzę a tam na opakowaniu małym maczkiem zaw. alko 1,1%. a tż się cieszy bo ma teraz dwa. To sem pojadła....
Stary 2016-02-18, 22:13   #3349
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Głowa do góry, ściskam mocno zobaczysz wszystko będzie dobrze
Mam nadzieje ze tak będzie

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:

Sama robiłaś ziemniaczki czy kupne??
e gdzie Tż kiedyś kupił i zostały więc je wykorzystałam. ale mam w planach zrobić takie swoje.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-18, 22:27   #3350
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak uważam, a najlepsze są nad morzem wtedy jadam codziennie:
Oooo tak! Urlopowy gofer z bitą śmietaną i polewą musi być

Kurczę, a już myślałam, że Misia rodzi
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 23:18   #3351
Anime_Girl
Raczkowanie

Cześć Mamuśki)

Jestem tu nowa, czekam na dołączenie mnie do listy ( ale nie mogę się doczekać, mam za mało zajęć, więc piszę do Was, gdyż podobnie jak Wy- rodzę w czerwcu naszą pierwszą pociechę, dokładnie 22.06. 16 córeczkę Antosię
To będzie najpiękniejszy prezent urodzinowy, bo sama urodziłam się 17.06
Jak na razie wszystko idzie super, odzyskałam siły życiowe, których brakowało mi w 1 trymestrze, gdy musiałam leżeć bo miałam krwawienia,siedzę na zwolnieniu lekarskim już od 4 miesięcy, więc spełniam się często w kuchni, choć właściwie to powinnam wykorzystać ten potencjał na pisanie mgr.

Tak jak napisałam- jestem tu nowa, więc wybaczcie mi ewentualne łamanie regulaminów etc.

Jej weszłam tutaj i przeżyłam trochę szok- Wy już się obkupujecie,a mnie mąż tak chamuje;p Ja już się nie mogę doczekać zakupów!! Ale na razie czeka nas przeprowadzka- powrót na moje stare śmiecie do Skierniewic w ogóle to chyba najbardziej przełomowy rok w moim życiu- pierwsza etatowa praca, ślub, ciąża, przeprowadzka i urządzanie gniazdka, nowy samochód tyyle się działo u mnie w przeciągu właściwie 6 mies. że masakra

Czasem< jak mam wenę, a tej mi ostatnio brak..> piszę na blogu:http://swiezamezatka.blogspot.com/, więc i tam zapraszam
To chyba tyle na początek, jutro też do Was zajrzę i pojutrze za pewne też- no chyba, że w końcu zmotywuje się do pisania mgr..;p

Trzymajcie się ciepło i pogłaszczcie brzuszki ode mnie)
Anime_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 00:11   #3352
olinka012
Zadomowienie

Witaj Anime

Ja tez Nic jeszcze nie kupuje.

Wlasnie mój synuś tak szaleje w brzuchu ze spac nie mogę.. Az czasami brzuch drga i czuje jakby pod palcami jego rękę albo noge <szok>
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 00:18   #3353
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
http://www.poezja-smaku.pl/szarlotka-sypana/

Ja robię tą w tortownicy.Daje tylko mniej cukru-tak około pół szklanki.
Piekłam w 180 stopniach godzinkę na dolnym grzaniu.

Aniu dobrze że humor trochę poprawiony
Tą szarlotkę robię ciut inaczej, zamiast zwykłej mąki daję bułkę tartą, połowę tłuszczu daję też na spód, bo nie zawsze jabłka puszczą wystarczająco soku i na końcu grilluję od góry, aby była chrupka skórka, a jabłka najbardziej polecam kwaśne, typu szara reneta. Generalnie pychotka, na ciepło i na zimno.

Cytat:
Ja też
Program "ciąża z zaskoczenia" jest chyba amerykański, a oni delikatnie mówiąc, mają chyba słabe pojęcie o otaczającej ich rzeczywistości, przynajmniej takie jest wrażenie oglądając tego typu programy. Angielskie programu są konkretne, długie, wyczerpujące, pokazujące temat z różnych perspektyw, amerykańskie są tendencyjne i bazują głównie na emocjach, a nie na rzetelnej wiedzy, australijskie mam wrażenie, że są pomiędzy. Anglicy mają też dużo luzu, nie wiem czy kojarzycie program "Edukacja seksualna", pokazuje sprawy bardzo dobitnie, ale naturalnie. Amerykanie z kolei są strasznie pruderyjni, zasłaniają nawet niewinne sutki.

Cytat:
Napisane przez Anime_Girl Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki)

Jestem tu nowa, czekam na dołączenie mnie do listy ( ale nie mogę się doczekać, mam za mało zajęć, więc piszę do Was, gdyż podobnie jak Wy- rodzę w czerwcu naszą pierwszą pociechę, dokładnie 22.06. 16 córeczkę Antosię
Jak na razie wszystko idzie super, odzyskałam siły życiowe, których brakowało mi w 1 trymestrze, gdy musiałam leżeć bo miałam krwawienia,siedzę na zwolnieniu lekarskim już od 4 miesięcy, więc spełniam się często w kuchni, choć właściwie to powinnam wykorzystać ten potencjał na pisanie mgr.

Tak jak napisałam- jestem tu nowa, więc wybaczcie mi ewentualne łamanie regulaminów etc.

Jej weszłam tutaj i przeżyłam trochę szok- Wy już się obkupujecie,a mnie mąż tak chamuje;p Ja już się nie mogę doczekać zakupów!! Ale na razie czeka nas przeprowadzka- powrót na moje stare śmiecie do Skierniewic w ogóle to chyba najbardziej przełomowy rok w moim życiu- pierwsza etatowa praca, ślub, ciąża, przeprowadzka i urządzanie gniazdka, nowy samochód tyyle się działo u mnie w przeciągu właściwie 6 mies. że masakra

Czasem< jak mam wenę, a tej mi ostatnio brak..> piszę na blogu:http://swiezamezatka.blogspot.com/, więc i tam zapraszam
To chyba tyle na początek, jutro też do Was zajrzę i pojutrze za pewne też- no chyba, że w końcu zmotywuje się do pisania mgr..;p

Witaj

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 05:19   #3354
kanwa
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Zjadłabym gofra

Maria Francesca może w tą bułkę tartą Ci wsiąka za dużo soku i dlatego spód nie taki.

Ja na dolnej grzałce piekę i góra i tak ładnie mi się karmelizuje i jest brązowa i chrupiąca.
Co do jabłek to racja. Szara reneta jest ogólnie najlepsza do ciast. Ja dodaje takie jabłka jakie mam bo przeważnie piekę ciasta jak mnie ktoś obdaruje dużą ich ilością
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 07:35   #3355
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Ja tylko się witam i do pracy zmykam !! Jeszcze tylko przyszły tydzień
Mam ambitny plan nadrobić was dziś po pracy,ale zobaczymy jak to będzie.
Stary 2016-02-19, 08:07   #3356
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczoraj przed pójściem pierwszy raz mnie dopadła zgaga Nigdy w życiu nie miałam, a tu taka "niespodzianka"
Nigdy nie robiłam szarlotki, chyba dałyście mi pomysł na następny wypiek Moja babcia zawsze robiła pyszną
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 08:16   #3357
soffinka
Zadomowienie

Witam sie i ja
Pierwszy raz spotkałam sie z takim przepisem na szarlotkę bez jaj
Ja dzis robie gulasz i pieke muffiny o 10 wizyta u lekarza (kaszel) a on 17 idziemy z TŻ do SR oj czuje ze bedzie śmiesznie
Buziaki

I witam nowa czerwcoweczke
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 08:31   #3358
Claudette1996
Raczkowanie

Witam się w 22 tygodniu
Kubuś już mnie kopał od 5 rano, o 6 musiałam wstać i zjeść śniadanie bo przez głód nie mogłam zasnąć.
Tż jest zachwycony bo tylko na jego dotyk mały kopie jak szalony tam gdzie dotyka, mały urwisek
Stary 2016-02-19, 08:56   #3359
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anime_Girl Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki)

Cześć Anime ja też się nie obkupuje,mąż powiedział że pierwszy zakup,czyli łóżeczko kupimy dopiero po wypłacie,nie mogę się doczekać

A mnie dziś spotkała przykrość... Byłam rano zostawić mocz do badania,zapytałam pierwszego Pana czy mnie przepuści,bo nie będę pobierać krwi więc zejdzie chwilkę. Weszłam,podałam paniom pielęgniarkom i się spytalam kiedy będę się mogła dowiedzieć o wynikach,bo mi zły wychodziły,tzn 12-15 leukocytów,to mówią najpierw żeby zadzwonić,to już chciałam wychodzić,a one ze lepiej przyjechać,bo jakbym musiała iść do szpitala zanim się umowie na wizytę to bez wyników mnie nie wezmą. W końcu się umowilam,że położna do mnie zadzwoni jakby były złe te wyniki i wtedy odbiore. Cała rozmowa trwała max 2 minuty. Wychodze i ten facet co mnie wpuścił powiedział do mnie,że już nigdy mnie nie przepusci,a jakaś kobita jeszcze,że się bardzo nieładnie zachowałam i ze sie tak nie robi. To jej mówię,że przepraszam i ze tego nie planowałam i ze nie pobieralam krwi,na to ona,że co z tego i ze ,,akurat" tego nie planowałam. Ubralam się i wyszłam,a w aucie w ryk. Chyba za mało ten mój brzuch widać albo coś:-( okropnie się poczułam,tym bardziej, że naprawdę nie zamierzalam się nikomu wryc:-/
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 09:06   #3360
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Cześć Anime ja też się nie obkupuje,mąż powiedział że pierwszy zakup,czyli łóżeczko kupimy dopiero po wypłacie,nie mogę się doczekać

A mnie dziś spotkała przykrość... Byłam rano zostawić mocz do badania,zapytałam pierwszego Pana czy mnie przepuści,bo nie będę pobierać krwi więc zejdzie chwilkę. Weszłam,podałam paniom pielęgniarkom i się spytalam kiedy będę się mogła dowiedzieć o wynikach,bo mi zły wychodziły,tzn 12-15 leukocytów,to mówią najpierw żeby zadzwonić,to już chciałam wychodzić,a one ze lepiej przyjechać,bo jakbym musiała iść do szpitala zanim się umowie na wizytę to bez wyników mnie nie wezmą. W końcu się umowilam,że położna do mnie zadzwoni jakby były złe te wyniki i wtedy odbiore. Cała rozmowa trwała max 2 minuty. Wychodze i ten facet co mnie wpuścił powiedział do mnie,że już nigdy mnie nie przepusci,a jakaś kobita jeszcze,że się bardzo nieładnie zachowałam i ze sie tak nie robi. To jej mówię,że przepraszam i ze tego nie planowałam i ze nie pobieralam krwi,na to ona,że co z tego i ze ,,akurat" tego nie planowałam. Ubralam się i wyszłam,a w aucie w ryk. Chyba za mało ten mój brzuch widać albo coś:-( okropnie się poczułam,tym bardziej, że naprawdę nie zamierzalam się nikomu wryc:-/

Nie przejmuj sie. Ludzie sa okropni
Nawet jak widac ciszę to udają se jej nie widza i tylko o swoj tyłek sie martwią:/ prędzej Ci rówieśniczka ustąpi niz starsza- niestety
Ja w autobusie zawsze starszym miejsca ustępowalam a teraz jak sama potrzebuje to kiepsko z druga strona
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości