|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Cytat:
Co prawda z ich młodzieżowej kolekcji tj. z ClockHouse ale jednak. W "normalnej" rozmiarówce C&A biorę rozmiar 42, no chyba, że skinny- wtedy nie biorę wcale bo naprawdę nie wiem na czyje łydki oni to szyją. Ile masz w "pępku"? czy talii? no w tym najwęższym miejscu na brzuchu? ja obecnie mam 93 cm...wiem że dziś to zasługa mega-wzdęcia, ale skoro dziś się zmierzyłam to tyle przyjmuję za właściwą miarę U mnie to ewidentnie widać, że przestałam ćwiczyć. Po prostu się rozlewam. Tak jak kiedyś nawet gruba bylam "zbita" tak teraz jestem po prostu chodzącą galaretą...nic, nie ma co marudzić- trzeba iść poćwiczyć albo chociaż na spacer
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
W pasie 106 (w pępku), w tali 86.
Aż sprawdziłam - rozeszłam się po ciąży... Na początku odchudzania, przy 85 kg (koniec 2012) miałam 105 w pasie i 85 w talii (bez żadnych ćwiczeń, nigdy), Teraz mam 3 kg mniej , ćwiczę w miarę regularnie od roku (ostatnio intensywniej) i jest więcej. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Wczoraj mąż mi komplement strzelił - stwierdził że tłuszczyk dalej mam ale wyraźnie bardziej ubity |
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę tak bym chciała mieć wcięcie...kurde mogłabym mieć i szerokie biodra, tylko żeby talia była węższa niż te biodra mam koleżankę- waży 95 kg, wzrostu 155 cm i szczerze- wygląda lepiej niz ja, a to dlatego, że ma w talii niesamowite wcięcie. Ona jest po prostu "boginią płodności" taaaakie cyce, taaaka doopa i niteczka w talii. A jak założy gorset to w ogóle...no cos niezwykłego. JAkby o siebie zadbała i schudła tak do 65-70 kg to wyglądałaby jak miss plus size. Do tego zero cellulitu przy takiej wadze
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale robi się coś z tym - będzie lepiej.. Choć przyznaję że mam wątpliwości czy ta fałda nad blizną po cesarce ma szansę zniknąć. Na pewno muszę zacząć smarować bardziej regularnie. Za to w udzisku mam 65 cm i nic nie ruszyło - a w shredzie jest sporo ćwiczeń w przysiadzie itd W łydce 41 )
|
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
zapotrzebowanie liczysz dla obecnej wagi.
Joanna bicki ci rosną brawo. a na brzuchal to moze ponośmy pas neoprenowy albo jakies cos trzymajacego na ten brzuch? samo sie nie zgubi ale podobno taki pas co tam pomaga. do ćwiczen i po domu... La'mbria juz nie narzekaj na nasza figurę. ja tez cegła a nie osa, ale wole miec równo niż dupkę jak osa odwłok. to dopiero wydaje mi sie przykre miec taką dysproporcję.
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2016-02-18 o 13:17 |
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do brzucha - to pewnie muszę mu dać czas... No i smarować. Nie bardzo wierzę w cudowne przyrządy a i kasy na eksperymenty brak... Jak zejdę do wagi sprzed ciąży i nie spadnie widocznie to się będę martwić... |
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam za to za małą głowę do reszty ciała najbardziej widać jak np cień jest to całe ciało dość ok równo a głowa jak szpilka ten zresztą też latał ale najmniej
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, chudnac sobie mozna, ale jak juz teraz zadbasz o brzuch to potem nie powinno byc zaskoczenia, ze skora wisi. ja nie namawiam do zadnych zakupow, sama juz nie mam kasy, bo jem ciagle mięcho a to droższe niz sie zapchać kanapkami, jakie wczesniej, ale pas mam wiec jak ma lezec to ponosze se
moze bodywrapping? trzeba zmasowanego ataku
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Siema
![]() Ależ mnie wamasował gościu Laski co lepsze pod roller kwas hialuronowy czy kolagen? Na brzuch i uda...
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Chudnąć to raczej trzeba
Mi się poprzednio ładnie skóra ściągnęła więc liczę na nią Regularne, porządne smarowanie to już byłoby dużo u mnie ....To nad czym się zastanawiam to samo przecięcie i zszycie- ale to już będzie jak ma być ... Aż takiego brzucha nie mam -nawet jak skóra zostanie to ją schowam w majtki wyższe Moja mama tyje w brzuch - wygląda to fatalnie, chyba gorzej niż duży tyłek (bo i tyłek i nogi ma wręcz szczupłe, biust też nie duży). Ja z kolei mam szerokie boczki - a tyłek raczej płaski i sklapnięty .. Trochę bym mu dodała Pamiętam że w szczuplejszym okresie robiłam wyzwanie przysiadowe - nie dobrnęłam do konca a tyłek ładnie się podniósł a cellulit zszedł - także zostawiam sobię tę opcję Generalnie najpierw zrzucić tłuszcz a potem modelować - taką mam strategię ![]() Shred 21/30 Nie jest lekko - dużo skakanie znowu , ale mimo wszystko lepiej bo coś nowego. Dzień dietetyczny i to wzorowo ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Insane wywołuję - biegałaś? Ja już przebieram nóżkami na myśl o wiośnie - jednak za miękka jestem żeby w zimnie biegać
|
|
|
|
#4572 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
uff pierwsze urodziny u syna kolegów zaliczone
![]() jeszcze tylko 4 w ciągu najbliższego tygodnia i po sprawie... możecie być ze mnie dumne- prócz late bez cukru nie wzięłam do pyska nic na urodzinach! Tortu odmówiłam bo wiadomo- gluten...ale były przekąski różne, również słodycze które mogę jeść, ale się powstrzymałam...poproszę o aplauz, żeby mnie duma rozparła aż do śniadania jutro, bo kichy mi się skręcają z głodu....chyba sobie siemię lniane zaparzę i zjem z plaster szynki (nic innego białkowego nie mam). Cytat:
Cytat:
I nie pocieszę cię, że jak się schudnie to i ramiona spadną...u mnie się tak nie stało. Jak schudłam to miałam lepszy brzuch i ładne nogi, ramiona umięśnione więc i tak koszul nie mogłam wcisnąć o...smarowanie dużo daje...ja się zaniedbałam również z tym Cytat:
A jak schudła tak do 110 kg to wyglądała jakby jej ktoś dół doczepił od innego człowieka. Wyglądała jakby te 30 kg schudła tylko od pasa w górę, a doopsko i wielgachne uda zostały jakie były. Okropne nosić rozmiar bluzek 42 i rozmiar spódnic 54... Ale i tak bym chciała wcięcie mieć, może nie aż takie ale chociaż trochę ![]() Ashya, jak masz małą głowę to zawsze będziesz na buzi szczupła- to ma też plusy. Ja mam wielki łeb, kask na moto- M-ka (męska rozmiarówka) , a czapki damskiej sobie nie kupię. Co najwyżej taką rozciągliwą dokerkę albo krasnala. Cytat:
Jesz nabiał? gdzieś czytałam, że od nabiału "zalewa" tłuszczem. Cytat:
Tak czy inaczej- dodaj koniecznie jakiś olej. Kw.hialuronowy może sam iść pod igłę, ale najlepsze efekty są z użyciem olejów po rollerze. Ja osobiście dałabym pod roller wit.C, kwas hialuronowy i kolagen, a po rollerze- olej macadamia, albo jakiś gotowy olejek na cellulit (można mieszkanki kupić). Cytat:
chociaż sporo też zalezy od odżywienia od środka. Wyzwanie pośladkowe to i ja mogę robić, nawet teraz, ale nie z przysiadów a z "piesków" czyli tych wyprostów nóg w klęku podpartym. Fizjoterapeuta twierdzi, że zdecydowanie bardziej wzmacnia się mięśni pośladków tymi ćwiczeniami niż jakimikolwiek przysiadami lub wejściami na ławkę. Zrzucić tłuszcz...ach żeby to było takie łatwe
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
L'ambria no to
![]() ![]() klask i:Ja dziś zostałam sama i tak siedzę sobie nad ... herbatką... O jeszcze aspirynę wypiję Takie drinki ...Żołądek mi się nie skręca, w sumie nawet chyba głodna nie jestem ... tylko... zjadłabym coś... bo 125 g wędzonego fileta z pstrąga (moja kolacja) średnio mnie usatysfakcjonowało:brzyda l: ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Ale żeby nie było - niczego już nie ruszam
|
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
Labria
jest aplauz! Brawo!Asiu nie biegalam. w środę bulo okropnie zimno (odczuwalna -5) wiec sie balam ze sie tylko przeziębię. A wczoraj lalo wiec tez slabo...Moje zrywy bieganiowe są co poniedziałek Czekam na wiosnę i wtedy nabierze to regularności, mam nadzieje. Dzis jadę do rodziców na weekend w przyszłym tygodniu znowu wyjazd sluzbowy... Bez sensu :/
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
hej
oczywisci gratulacje La'mbria stopniowo odwykniesz od chęci na słodkie. ja teraz juz moge zyc bez, szczegolnie odkad mam białko i moge sie zaslodzić nim, kiedy juz za mna chodzi. a tak w ogole to ukrecilam wczoraj takie pyszne lody, ze odliczam godz kiedy skoncze prace i je zjem. wegli ilosci dozwolone, bo to kogel mogel ze slodzikiem, smietanka 30% i białko. kiedy je w polowie mrozenia miksowalam, by nie mialy igielek, smakowały nieziemsko. jacek byl w szoku. dokladnie jak sklepowe albo lepiej. La'mbria ja jem mieso tłuste: karkowka głownie, łopatka wieprzowa. Kurczaka tez ale wtedy musze nadganiac tluszcze. Nabiał zalezy jaki. Wszystko zalezy ile wegla.
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Marta zazdroszczę karkówki Jem płatki jaglane w tym tygodniu - i nie wiem może je źle robię ale średnio mi smakują wrócę chyba do owsianych... Albo mieszanki 5 zbóż...Moja waga pokazała że ciągle mam za mało wody w organiźmie. A już i tak ostatnio więcej piję. |
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
La'Mbria wielkie brawa
![]() Mi właśnie płatki jaglane smakują. Z czym jej jesz Asiu? Marta a waga leci na tej karkówce? |
|
|
|
#4578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Laski dziękuję
wiecie to troszkę głupie, ale pomaga...a serio wczoraj mi po kichach już jeździło z głodu. Ale jest też miła niespodzianka na wadze- 82,2 kg wiem, ze to woda, albo inny glikogen/puste kiszki/czy co tam...ale i tak cieszy niezmiernie. Zapomniałam jaką radochę może dać wejście na wagę., bo ostatnio to wchodziłam tylko żeby sprawdzić ile przybrałam Niestety przede mną urodziny syna...i tu się nie wykpię- tort jest bezglutenowy, w sumie zamówiony bardziej pode mnie, niż pod syna, bo młody już gluten je. A tort ma być mocno truskawkowy, bezglutenowy, bez laktozy, bez mąki kukurydzianej...zobaczymy czy zjadliwy, bo cena taka, że ehm...choćby był najobrzydliwszy to go zjemy! Właśnie jestem w trakcie śniadania. No i liczę sobie na "po treningu" kaloryczność...masakra jakie ja kaloryczne śniadania robię Dziś kawa z mlekiem, dwa super-cienkie wafle ryżowe, dwa plasterki sera koziego z Biedronki, szczypiorek, pomidor (pacz Tamlin- jem pomidora!) i dwa jajka na miękko. "po treningu" mi wyliczyło, że to prawie 400kcal, 28,5 g białka i 28,6 g tłuszczu. Węgli całe 5 g (bo dwóch plasterków pomidora i szczypiorku nie wliczam). A ja bym chętnie jeszcze coś oszamała... ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Ja też nie jem prawie wcale wieprzowiny, mój TŻ mówi, że to przez "żydowski żołądek" A wracając do wieprzowiny- serio brzuch mnie boli po śwince. No schab jeszcze ujdzie taki mega-wypieczony na wiór. Ale w sosie jakimś czy np. z tłustymi kawałkami- boli po zjedzeniu (to samo z tłustą wołowiną). Ale karkówą z grilla to i ja bym nie pogardziła...a najbardziej mi się marzy kaszanka Cytat:
Te lody to w specjalnej maszynie trzeba robić, czy jakimś robotem kuchennym? Pytam bo u nas sami lodziarze w domu...jakby tak dało radę robić samemu, zamiast wydawać krocie na Grycany pewnie bym na nowy rower zaoszczędziła.Nabiał np. tłuste mleko, ser żółty, twaróg. Cytat:
a najlepiej jeszcze z wielkim talerzem surówki i kanapką
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo za spadek
|
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
La`mbria
i oby tak dalej ![]() Marta lody!!! i to z tą odżywką białkową?Dziewczyny nie mam pojęcia co się ze mną dzieje, waga stoi jak zaklęta na 68kg czyli 1 kg wiecej niż było, centymetry stoją w miejscu nic kompletnie nie spada. Ćwiczę codziennie, w niedziele robię odpoczynki, dietkę trzymam pięknie, nie jem ani za mało ani za dużo a to dalej nic nie daje.. Jeszcze wieczorami już rzygam na myśl o serku wiejskim czy jajkach, mam ochotę rzucić to w cholerę i zjeść frytki, pizze cokolwiek na co mam ochotę nie mam pojęcia o co chodzi a wagę i centymetr to po każdym sprawdzaniu mam ochote wywalić przez okno no bo bez jaj. miesiąc minał piękny a ja mam 2 kg bo jeden jakoś wrócił przecież to sama woda i pusty żołądek...
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj się poić ze dwa dni na maxa- może coś to da?!
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin jadłam i z mlekiem krowim i z owsianym, z bananem albo z suszonymi śliwkami ... I chyba mi posmak przeszkadza -co dziwne bo ja lubie kaszę jaglaną... No i one się mi w breje rozgotowują
Może nie mój smak i tyle.L'ambria no mi właśnie brakowało chleba/wafla do tej ryby, surówka też mogłaby być... W sumie ryby dość ... Taki niedosyt - ale ja jestem przyzwyczajona do lepszych "kolacji" - takich na ciepło, z czymś ekstra, o lampką wina/piwkiem Się odzwyczajam![]() Dlaczego ty jesz wafle na śniadanie? Wafle to popołudniu/na kolację - one średnio sycą. Rano porządny chleb/płatki - i tak się strawi. Marynowałam w świeżym imbirze, startym (miałam dosłownie kawałeczek) i soku z cytryny - pierś z indyka ... Wykańczałam resztki - zobaczymy jakie będzie. Generalnie dziś robię curry z tego indyka z ryżem,ciecierzycą, warzywami (resztki z zamrażarki) i mlekiem kokosowym -najwyżej dodam tyle pasty curry że zabije każdy smak ![]() Mi niestety nic nie szkodzi O czasem jagnięcinę jem (u Hindusów) albo kaczkę (od Wietnamczyków) - ale świni nie... Od świąt jadłam raz - w ramenie było trochę... A w sumie kiedyś to było moje ulubione mięsko. Natomiast wołowiny nie lubiłam - teraz chętnie jem steki i zrazy, gulasz jak sama zrobię (w warzywach nie sosie) . Mniej chętnie mielone mięso (do spaghetti itd) - tu jednak mieszane jest lepsze (ale tłustsze).---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Co do zamawianych tortów - to czasem warto (prze)płacić -ja dalej się ślinię na wspomnienie mojego urodzinowego mocnomalinowego z czekoladą Córce na roczek robiłam sam - dwa razy pina coladę (ostatnia okazja bo mała nie jadła więc mógł byc z alkoholem) - i też wyszedł pyszny. Ale tyle robooooty I jak widziałam co w to wkładam -to tyleeee kalori![]() Może już lepiej nie piszmy o tortach tutaj Ja mam od dziś gości - i rozważam upieczenie chociaż ciasta Miałam nic nie robić -na półtora dnia przyjeżdżają i tak na mieście będą jeść ale aż mi głupio... Tylko -zrobię to wiadomo że zjem Ashya co jesz na kolacje? Ja normalnie pozwalam sobie na warzywa/wafel ryżowy -jak chcę przycisnąć jem samo białko (mięsko/jaja/ryby lepsze od serków). Może musisz zmienić trening? Jeśli długo ćwiczysz to samo. Na coś zupełnie innego albo bardziej intensywnego. |
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chleb jem, ale przypieczony bo bezglutenowy to jest po prostu obrzydliwy. Już wolę te wafle od surowego chleba. A jak opiekać to koniecznie trzeba z masłem, bo inaczej wychodzi suchar nie do pogryzienia...w sumie to chętnie bym się też tego bezglutenowego chleba pozbyła z menu, bo on zdrowy to napewno nie jest...a w smaku też taki-se.
|
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Czy uważacie że po treningu właściwym posiłkiem jest ser biały z chlebem ziarnistym i miodem?
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna z godzinę przed snem jem serek wiejski albo jajka na twardo, tuńczyka, węgli na noc nie ruszam
Co do ćwiczeń to w czasie dokładam ilośc serii czy powtórzeń, albo raz dokładam tiffoczki jak dzisiaj, albo boxer babe itp. wiec nie jest to non stop jedno i to samo i fakt faktem jak się przycisnę to zakwasy są nie mam już pojęcia co jest nie tak
|
#4587 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Białko jest Nie wiem jaki to chleb ziarnisty, jak żytni to ok jak pszenny z jakimiś dodatkami to raczej nie bardzo odżywczy
|
|
#4589 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Przepraszam za chwilową nieobecność. Intensywny tydzień miałam. Dużo spraw do załatwienia i odwiedziny 2 koleżanek. Dziś rodzice mieli przyjechać na weekend ale Mały się rozchorował i klops ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do głowy to ja mam łeb jak arbuz Mam jeden kapelusz na lato, cudem znalazłam taki co zmieściłam na czerep. Jeszcze mam grubą warstwę włosów, może jak zapuszczę to będą mniej miejsca zajmować ![]() Co do rozstępów to ja stosowałam BioOil, rzeczywiście ładnie się zbiegły, są cienkie i no i zblakły. Chociaż moim zdaniem lepsze efekty przynosi olej ze słodkich migdałów, teraz używam-zapłaciłam całe 9,50 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twaróg półtłusty jest ok. jeśli się do niego dorzuci warzywa. Ale twaróg z chlebem i miodem to wg mnie porażka. Powiedzmy, że kromka chleba to 35g i że jest to chleb żytni. Do tego 40g twarogu (dwie łyżki) i łyżeczka miodu. To jest 167 kcal- mało jak na posiłek po treningowy...ale Białko- 9,6g -za mało Tłuszcz-2,9g - może być (jak po treningu) Węglowodany- 29g dużo. W sumie zależy na jakiej się jest diecie i co się chce osiągnąć. Ale ja bym sobie takie przyjemności zostawiła na śniadanie, a po treningu zjadła więcej białka + warzywa ewentualnie owoc (trochę cukru potrzeba, ale może to być cukier który się dłużej trawi niż miód). Wedlug mnie to mało odżywczy posiłek. W sumie- deser. Cytat:
nigdy nie miałam wiotkich, szczupłych ramionek Płatki jaglane jak budyń? nieee Wafle u mnie były dwa o takie http://www.goodfood.pl/pl/produkty/p...-extra-cienkie to są takie mega sprasowane, jeden waży niecałe 5g. Nie lubię takich tradycyjnych, ostatecznie takie z Lidla u mnie przejdą, ale też wolę te cieniuśkie. A niestety warzyw nie miałam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

Tylko że to średnie pocieszenie
) a tam takie rozmiary że dżinsy 40-tki kupiłam (i wchodzę nawet po pranie- żeby nie było
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

mam koleżankę- waży 95 kg, wzrostu 155 cm i szczerze- wygląda lepiej niz ja, a to dlatego, że ma w talii niesamowite wcięcie. Ona jest po prostu "boginią płodności" taaaakie cyce, taaaka doopa i niteczka w talii. A jak założy gorset to w ogóle...no cos niezwykłego. JAkby o siebie zadbała i schudła tak do 65-70 kg to wyglądałaby jak miss plus size. Do tego zero cellulitu przy takiej wadze

klask i:
w środę bulo okropnie zimno (odczuwalna -5) wiec sie balam ze sie tylko przeziębię. A wczoraj lalo wiec tez slabo...
przecież to sama woda i pusty żołądek...