![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Hellou
KEJKa- ja tez uważam, ze nie przesadzasz. Twój maz troche niepoważnie sie zachowuje, jesli chce cie zostawić sama na cała noc, zwłaszcza, ze masz takie problemy w ciazy i nigdy nie wiadomo. A takie rzeczy lubią sie dziać w najmniej odpowiednim momencie. O napiciu sie to juz nie wspominam... ![]() NETA C- ja mam tez program do prania dziecięcych. Pieluchy wybrałam w 95 sa, ubranka na tym programie ale w 60 st. I czasem jak miałam duzo naszego prania a mało rzeczy Antka to wrzuciłam razem, ale prałam na dziecięcym w 60 st i dawałam dziecięce płyny. Po urodzeniu będę prac osobno, raczej sie tego zbierze na tyle- jak nie to będę łączący z rzeczami dzieci lub naszymi ale prac w płynie niemowlęcym. Nie wyrzuciłabym maluszkowych do naszego płynu. Ubrania moich dzieciaków gdzieś do 2 rż prałam osobno. I prałam tak: białe, albo białe z kremowymi i jasnoszarymi jak białych było mało Czerwone (i generalnie takie farbujące) wrzuciłam z fioletowymi i różowymi Hani Niebieskie z zielonymi jak cos było Czarne i granatowe I tak zazwyczaj piorę. Staram sie białe prac z samymi =białymi i wrzucam takie szmatki wyłapujące inne kolory lub szarości. Kupiłam w Rossmanie domol sie nazywają INHALATOR_ w zestawie sa zawsze (przynajmniej powinny) maseczki dla dzieci i dla dorosłych. Wiec każde ma swoje. Można tez kupić lub załatwić ze szpitala jesli ktos ma wtyki jednorazowe maseczki (takie zielone) uniwersalne i przy każdej infekcji używać osobnej. Ja nie mam wiec używam tej z zestawu. Dodatkowo kupiłam końcówkę- smoczek dla niemowląt. No i tyle. Dzis będę mocno ograniczać neta. Mam do pakowania cała gore, tzn pokój Kuby i moją szyciownie- bedzie nie koleżanka pomagać. Musimy w 2 dni opróżnić cały wielki pokój, masakra ![]() Miłego dnia.jaki by nie był... Mnie juz łeb boli. I wszystko mnie wkurza Ahaaaaa odkopałam moj stary wątek z Kuba. Mam sporo informacji ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-02-19 o 06:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Wtajemniczenie
|
NetaC ja miałam osobny kosz na pranie malej. Nie chcialam jej rzeczy łączyć z naszymi no i tez jej ubranka pralam w innym proszku. Teraz czasem wrzucę jej ciuchy z naszymi ale to tez sporadycznie mimo że teraz juz piore wszystko w normalnym proszku
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapomniałam Wam napisać wczoraj ze mój mały akrobata znów się odwrócił i główkę ma gdzieś pod zebrami i stad te kopniaki w pęcherz. Myślałam że zostanie już w takiej pozycji jak ostatnio a tu zaskoczenie. Chyba ma jednak na tyle dużo miejsca ze spokojnie jeszcze kilka razy może zmienić ułożenie ☺ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Wtajemniczenie
|
Meczylo mnie cala noc zoladek mnie tak boli ze zaraz umre ... tylko zebym sie nie odwodnila bo leci ze mnie z kazdej strony . Co polecanie na taka grype w ciazy ?
#2285 |
Wtajemniczenie
|
Matrinixxx tez biorę probiotyki cała ciąże
![]()
#2286 |
Zadomowienie
|
Ducha probiotyki, nawadniałam się ile mogłam, bardzo dobrze robi wypicie Orsalitu, tylko tu zapytaj może lekarza czy możesz.
I oczywiście, bułka z masełkiem tak cieniutko posmarowanym, możesz spróbować zrobić sobie ryżanki takiej chudziutkiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
Duchaa: ja do tego co Kabriela pisze polecam enterol taki probiotyk z drożdżami, bardzo dobrze działa na biegunkę. Orsalit można pic w ciąży, nawet wskazany, tylko powoli, po łyżeczce. Chrupki kukurydziane takie zwykle tez są niezle.
PRANIE ja prałam wszystkie ciuchy córki na 40C. Pieluchy i flanelki na 60C. Kosz na pranie miałam osobny dość długo i osobno prałam jej rzeczy. Teraz tez będę prac na 40C. To co ze szmateksu to najpierw piorę w zwykłym proszku z naszymi rzeczami a potem drugi raz w dziecinnym. |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Dziś ktg bez skurczy choć brzuszek nadal czasami się spina.
Czekamy na obchód, zobaczymy kiedy puszcza nas do domku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Rozeznanie
|
Jakie dzisiaj miałam wyzwanie ludu... jadę zaraz do labu, sama musiałam założyć skarpetki i buty masakra nogi do góry nie mogę podnieść a schyłku się do jest wyczyn. Po kilku podejsciach w końcu się ubralam. Dobrze że jeszcze sama do wanny wejdę i na stojąco się umyje
![]() Ok ale wyczyn dopiero przede mną jazda samochodem na drugi koniec Lublina... uciekać lepiej przede mną ![]()
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z leków smecta-chyba mozna w ciazy. I jak pisałam ginowi Zw chyba mam biegunkę wtedy w srode to mi odpisał, ze mam wziac nifuroksazyd...ale nie wzięłam w końcu bo jakoś przeszło. Nawadniać sie trzeba wiec orsalit, litorsal lub inne. Jak ci nie wejdzie to moze isostar? Małe łyki wody, mi wchodziła tylko gazowana (tzn sredniomineralizowana) Najlepiej skonsultować sie z ginem jak jest możliwość, nawet poprzez smsa Agnessa hehe ja wczoraj nawet piety tarka przejechałam na stojąco i posmarowałem stopy kremem Maz sie dziwił ze taka sprawna jestem ![]() Patelnia trzymam kciuki zeby było ok i by cie wypisali juz do domku U mnie pada śnieg ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-02-19 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zadomowienie
|
Mnie od wczoraj wieczorem męczy ogromna zgaga! Masakra :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2293 |
Wtajemniczenie
|
Patulinka super wiesci! Obstawiam ze jeszcze Cie potrzymaja zeby miec za Ciebie zwrot z NFZ...
Gosia afery nie zrobilam bo sie opamietal w koncu, ale mimo wszystko. Zdarza mu sie bardzo rzadko nie uzywac mozgu ale tym razem bylam w takim szoku ze masakra. W nocy spac nie moglam, chrapal mi tu obok i sie rozryczalam z tego wszystkiego....to sie obudzil i zaczal przepraszac. Wrrr...a na mnie jak plachta na byka ![]() ![]()
#2294 |
Zakorzenienie
|
Ja sie tez jeszcze ogarniam z butami i skarpetami
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Patulinko: super wiadomości - Zosia bezpieczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
Inna sprawa, że wg mnie on nie powinien się zbytnio mieszać w sytuację między rodzicami. Jest dorosły, ale nie zmienia to faktu że jest ich dzieckiem - a dziecko nie powinno nigdy byś jakaś stroną w rozwodzie. A matka do zwierzania powinna znaleźć sobie koleżanki/siostry/księdza/psychologa, a nie syna. Już nie mówiąc o tym, że po alkoholu ![]() Myślę, że musisz twardo postawić warunki, jak to ma dalej wyglądać - takie sprawy rozwodowe i towarzyszące im okoliczności zazwyczaj w Pl ciągną się długo, więc ona może to jeszcze długo przeżywać i ciągle mieć potrzebę Twojego męża przy sobie. A Wy będziecie mieć małe dziecko, więc naprawdę on nie powinien na to tracić ani czasu ani energii, bo zabraknie ich dla Was. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zadomowienie
|
Patulinka dobre wieści.
Kejka Jemu myślę, że na serio nie przyszło do głowy, że aż tak bardzo Cię zdrażni. Mojemu TŻ też się na podróże zbiera, w marcu chce mnie do Gdańska wywieźć. ![]() Nie wiem jak to będzie. Tyle godzin w aucie,w jednej pozycji z dwulatkiem w foteliku i samą sobą, która nie daje rady już w żadnej możliwej pozycji. Jemu jednak bardzo zależy, zwłaszcza, że to będzie ostatni nasz wypad, bo później przez dłuższy czas nic się dziać nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
patulinka, dobrze, ze skurcze sie uspokoily. powinno na jakis czas teraz byc ok. a w razie czego wiesz juz, kiedy leciec na IP. gosiaczek nazwala cie patelnia
![]() --- zakladanie butow/skarpetek--- ja nie powiem, zeby mi bylo wygodnie, ale spokojnie daje rade... moze przez to, ze nie mam "boczkow"? bo brzuchol wielki... noge podginam bokiem, w sumie zakladajac cos na stopy robie wygibasy, ktorych by sie zaden yoga master nie powstydzil ![]()
#2298 |
Zadomowienie
|
Z drugiej strony, może na razie w Twoim stanie warto odpuścić, bo Ty musisz mieć pozytywne myśli, pozytywny nastrój.
Niestety nie pamiętam kto pisał o cotton balls ja to robiłam, nadmuchiwałam balonik do rozmiarów jakie potrzebowałam, kordonek moczyłam w krochmalu z wikolem i owijałam balonik dość szczelnie. Zostawiałam do wyschnięcia i później przekłuwałam balonik i go wyjmowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny juz wyslalam tz do sklepu na razie po cole , wode gazowana i paluszki . Jutro bedzie w miescie to kupi mi te prybiotyki i zapytam o ta smecte czy mozna brac bo zawsze mi na biegunke pomagala . Mala tez bardzi slabo sie rusza tez pewnie to odczuwa , chciala bym cos zjesc ale jak sobie o tym pomysle to juz mi niedobrze ;(((
![]() |
#2300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kejka zwrot by już mieli bo 3 doby minęły. Ale do domku dopiero jutro. Chcą mnie jeszcze mieć pod obserwacją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Wtajemniczenie
|
Ineso sprawa jest postawiona jasno, sama go naklaniam zeby pojechal do matki i ja ustawil. Chodzi o to ze sama chciala, to ona ruszyla machine a teraz przezywa. To bylo do przewidzenia, a przez telefon tej kobiecie nie da sie przepowiedziec. Gorzej niz dziecko... Nie wazne...
A co do meza to on po prostu "nie pomyslal" i tyle...wiele razy tu pisalam ze on nie stawia matki ponad mnie i ze czasem mnie juz wlurza tym skakaniem wokol mojego dupska wiec nie wiem slad nagle ten pomysl. Gdyby byl taki powalony na co dzien to by mnie pewnie ten pomysl nie zdziwil a ze jest zupelnie inny to przezywam potrojnie mam wrazenie... ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Patulinka u mnie 3 doby to 3 noce a Ty chyba bylas dopiero 2 nie? Dlatego sie zasugerowalam ![]()
#2302 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Zadomowienie
|
Ducha, zdrowka! Ale cie dopadlo
![]() Patulinka, super ze juz lepiej ![]() Kejka, nie przejmuj sie juz ![]() ![]() zakladanie butow i skarpetek Ja tam jeszcze daje rade, skarpety na stojaco a buty w kucki, tak jak zawsze. Brzuch przeszkadza ale nie jest zle, pola widoku nie zaslania ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2304 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kejka- nie przesadzasz i dobrze, ze chłop nie zostanie u rodziców na noc. Patulinka- dobrze, ze skurcze sie wyciszyły. Odpoczywaj i spokojnie jutro pójdziesz do domu ![]() Na biegunkę- najlepsza jest marchwianka !! u maluszków tez ![]() Gosiaczek- u mnie tez pada śnieg, ale w weekend ma lac i sie do 15 stopni ocieplić ![]() Cloche- dzięki za patent z Angelcare- stosujemy TWoj patent i mam mniej roboty z pieluchami i smieciami, bo mąż wywala 1-2 razy w tygodniu, więc ja nie dzwigam codziennie do kontenera ![]() co do sprawnosci- zawsze byłam rozciągnięta ponad przecietną, teraz działa jeszcze relaksyna przedporodowo, więc wygibasy mi nie straszne. Ale buty wole na siedząco zakładać ![]()
![]() |
#2305 |
Zadomowienie
|
Pospalam dzisiaj w końcu normalnie, z jedna przerwa na siusiu wstalam dopiero pól godziny temu. Maly w nocy nie dal mi w kość jak ostatnio ale nieźle mnie nastraszyl od rana. Cala noc go nie czułam, budzę sie i nadal nic, wiec zaczelam zaczepiać, zawsze po chwili reagowal a teraz z 20 minut trzymam mnie w napięciu.. Na szczęście sie poruszyl, chyba sie przekrecil na drugi boczek bo ma czkawkę i czuje ja z lewej a nie jak zawsze z prawej. Ile to mozna miec czarnych myśli w te 20 minut... Chyba wyczul mój stres i przez to ta czkawka
#2306 |
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny teraz byłam w toalecie i na bieliźnie zauważyłam dwie takie grudki przejrzystego śluzu. Nie wiem czy to normalne przy tym krążku czy o co chodzi...
Muszę zgłosić pielęgniarka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Matka Smoka
|
kejka - pewnie gdyby nie kalafior i hormony, to w takiej sytuacji od razu byś ze zdziwieniem zapytała skąd taka decyzja
![]() ![]() Ale leje....a ja się zbieram na autobus i jogę. Jutro idziemy na te warsztaty bezpieczny maluch - była już któraś z Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Wtajemniczenie
|
Rzeczywiście po coli mi lepiej odrazu mi sie odbilo i mnie nie muli dzieki za dobra rade
![]()
#2309 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyzwyczaił się... ![]() Cytat:
Ja miałam tak na początku ciąży, jadłam jak cysterna. Teraz jest w miarę fajnie, bo mniej miejsca w żołądku ![]() Cytat:
No pewnie, że ma miejsce ![]() Cytat:
Już 3 doby?? u nas 3 doby to 3 dni i noce ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |||||||
Zakorzenienie
|
Moje akcesoria na poniedziałkową sesje
![]() ![]() 12746376_1112747468770154_1372684034_n.jpg 12767488_1112747475436820_574992875_n.jpg 12735682_1112747488770152_1441053809_n.jpg Ale się dziś wyspałam ![]() CHOLERA OPRYSZCZKA MI SIĘ ROBI! A w poniedziałek sesja !!!! Normalnie dałabym krem i by nie rozwinęła sie. CO TERAZ? Cytat:
![]() ja mam wizytę w nast czwartek dopiero. Cytat:
Bo ja jakbym mieszkała w mieście z naszymi rodzicami to by ciągle były obiadki u teściowej, mojej babci, mojej mamy, mojej cioci, cioci męża itp. DOBRZE, ŻE SĄ WSZYSCY DALEKO ![]() Cytat:
![]() pirat drogowy? hihihi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ten sluz to spytaj położnej, będzie bezpiecznie ![]() Hahhaha widziałam! Tak stwierdziłam, że to musi o Patulinke chodzić hehehhehe ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.