|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Zrobiłam drugi i bardzo mocna wyraźną kreska ☺
|
|
|
|
#2132 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2133 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
a ile dni po owulacji jestes i ktory miesiac staran?
|
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy nawet jeśli by ją dał i kazał brać 10 dni to @ samoistnie mogłaby przyjść już na przykład na drugi dzień brania tej luteiny? Czy to by jej naturalne przyjście zahamowało i przyszłaby dopiero po odstawieniu luteiny? |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2136 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co ja mam juz dość zrobiłam sikanca ponownie i znowu jedna kreska a @ jak nie ma to nie ma 😢
@->--
|
|
#2137 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2138 | ||
|
Rozeznanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
No niektórzy maja takie podejście. Szwagierka tez kiedyś zażartowała (jest w ciąży), ze szwagier to się najbardziej cieszy, że ślepakami nie strzela :/ Masakra! Cytat:
A który to dzień cyklu? Geosmina, jak po wizycie? |
||
|
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
A ja jestem dziś mega zła, jajnik kluje mnie jakby jednak owu miała się zdarzyć, a mój mąż po pracy poszedł na % i dziś z niego żadnego pożytku nie będzie... Wczoraj też nic nie było bo nie było jak, a dziś to!!! Kurczę tydzień w miesiącu powinien być na każde zawołanie, a ten akurat wtedy musiał dać popis!
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Długo się już staracie, najważniejsze że się udało 😉 zdradź tajemnicę, co wyjątkowego robiłaś / robiliście w tym miesiącu 😀 |
|
|
|
#2140 |
|
Przyczajenie
|
Najlepsze jest to że ten miesiąc odpuściłam sobie całkowicie. Straciłam pracę i nie za bardzo miałam chęci i motywację do starań. a tu prosze
2 testy pozytywne.
|
|
|
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
Oj często ten luz, odpuszczenie sobie działa cuda 😀
|
|
|
|
#2142 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratki, lawina ruszyła, ja też chcę, ja też! Cytat:
jakieś wspomaganie było, leki czy cos? dajesz nadzieje, że dla mnie jest jeszcze nadzieją
|
||||
|
|
|
#2143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazwyczaj tak jest że jak się odpuści to jest niespodzianka miła
|
||
|
|
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana 46dc
|
|
|
#2145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- [QUOTE=[B]pater86[/B];56031856]A ja jestem dziś mega zła, jajnik kluje mnie jakby jednak owu miała się zdarzyć, a mój mąż po pracy poszedł na % i dziś z niego żadnego pożytku nie będzie... Wczoraj też nic nie było bo nie było jak, a dziś to!!! Kurczę tydzień w miesiącu powinien być na każde zawołanie, a ten akurat wtedy musiał dać popis! ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- To, że test wyszedł owu negatywny nie znaczy, że owu nie będzie. Mi lekarz powiedział, że testy bardzooo często przekłamują. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Zdarzały już Ci się takie długie cykle?? Jeśli to pierwszy taki długi to może idź lepiej do gina. |
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualnie nie. Brałam przez 5 mcy CLO ale nie działał wcale
![]() Ja też ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Gratulacje!
|
|
#2147 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z MajWija, testom nie należy wierzyć za bardzo, sama się o tym przekonałam na własnej skórze
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
velaluca co to za zmiany?mam nadzieje ze na lepsze
|
|
|
|
#2150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2151 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny filmik jak pies nie dopuszcza do głaskania brzuszka 😆
https://m.youtube.com/watch?v=AfS8Mui17GU Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
Sisii19 - ogromne gratulacje, że w końcu Wam się udało
![]() Dopisuje Cię do naszych szczęśliwych mamuś ![]() I jesteś kolejnym potwierdzeniem teorii, że wtedy kiedy głowa jest "pusta", nie ma myślenia i parcia na dziecko oraz gdy naszą głowę zaprzątają inne myśli to zawsze akurat wtedy zaskakuje i udaje się zajść. Ja akurat nie wierzę w żadne zioła, wspomagacze, ale jestem wierną fanką właśnie tej teorii. Luz jest naszym największym sprzymierzeńcem ![]() Asia - jednym słowem masakra, co za głupia baba. Niedawno przezywałam podobny koszmar, więc wiem jakie jest to frustrujące. Ja bym się nie patyczkowała i odpowiedziała tak, aby im w pięty poszło. Monika0185 - my też nikomu nie przyznaliśmy się do starań i przez to odbieraliśmy dużo negatywnych komentarzy i ataków. Odkąd wykrzyczałam wszystkim jak jest na prawdę mamy upragnioną ciszę i spokój. I wiem, że będzie już tak dopóki nie poinformujemy ich o ciąży ![]() rybka20 - bardzo mi przykro, że ten cykl ciągnie się w nieskończoność i końca nie widać Chętnie dopiszę Cię do listy, musisz mi tylko podać dane jak u każdej z dziewczyn: imię, wiek i cykl starań. Jeśli już pisałaś to poproszę o powtórkę, bo łatwo coś przeoczyć w tym gąszczu postów ![]() Wyczekująca - który to był cykl starań u Ciebie? Geosmina - jak po wizycie?
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-02-19 o 23:14 |
|
|
|
#2154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No u mnie cały dzień lało, a po południu zaczęło sypać śniegiem. I to dość gęsto, w niektórych miejscach jest już biało😁 Po wizycie nic dobrego. Fajna lekarka, ale ze mną oczywiście do dupy. Jajniki mam zawalone małymi niepopękanymi pęcherzykami, coś w stylu pcos. Widać, że te pęcherzyki jakby chcą rosnąć, ale coś je hamuje. Mam nadzieję że to wina prl, bo dostałam na nią Bromergon i już zażywam. Uhhh, co za wieści😔 przeraziłam się jak zobaczyłam te jajniki, nie znam się na tym, ale nigdy u siebie czegoś takiego nie widziałam. Ale lekarka jest dobrej myśli, chociaż tyle. Zaczynam się obawiać że nie zdążę zajść w ciążę przed wygaśnięciem mojej umowy o pracę w lipcu 😞 Piszę z telefonu-pozdro szejset ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- VelaLuca nie trzymaj nas tu w napięciu tylko pisz co się zmienia😉 jeśli chcesz oczywiście 😊 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#2155 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja niestety muszę zrezygnować ze starań.... dostałam pracę.
Śmieje się i płaczę na przemian. Praca miała być na chwilę, lekka, łatwa i przyjemna a dostałam pracę najprawdopodobniej na stałe, w dużej firmie, i w dodatku stresującą. Co lepsze, w ogóle się o nią nie starałam, znaleźli mnie sami ![]() Będę pracować w dziele BDC, odpowiedzialna będę za kontakty z klientami, sprzedaż spotkań i pozyskiwanie leadów. Brzmi kosmicznie, wiem Ale to tylko pokazuje, że jest to dość poważna zmiana. W dodatku poszli mi bardzo na rękę. Będę mogła dużo pracować z domu i w dodatku na własnej działalności Zarobki też ok. Oczywiście pracę przyjęłam, choć wiąże się to z odłożeniem starań na minimum rok Ale zdałam sobie sprawę, że niestety nie damy rady żyć z jednej pensji. Wiem, brzmi to może trochę snobistycznie, ale przyzwyczailiśmy się do takiego poziomu życia, że jedna pensja nam nie wystarcza. Dziecku też chcemy zapewnić, wszystko co najlepsze, a do tego są potrzebne pieniądze. No niestety, taka prawda. Dlatego postanowiliśmy, że najpierw odbijemy się od dna, bo niestety teraz na nim jesteśmy ( oczywiście finansowo), pospłacamy kredyty, odłożymy trochę na czarną godzinę, zadomowię się w firmie i wtedy wrócimy do planowania rodziny. Oczywiście, różnie może być...mogę się nie sprawdzić, firma może upaść, itd. Ale myślimy bardziej pozytywnie ![]() Widzicie jak to jest. Gdyby mój zarodek prawidłowo się zagnieździł byłabym teraz w 4 mc, a tak to wszystko wywróciło się do góry nogami. Niestety plany planami, a życie życiem ![]() Jeśli oczywiście pozwolicie, to chętnie zostanę z Wami i będę Wam mocno kibicować. Poza tym muszę spełnić swój obowiązek i doprowadzić wątek do końca ![]() I życzę Wam tego, że kiedy ja za rok będę wznawiać starania, to abym z żadną z Was już się nie spotkała na staraczkowym wątku. Aby ten opustoszał, a ja musiała zakładać kolejny Dziękuje Wam bardzo za to wirtualne wsparcie, które na prawdę dużo daje! Życzę Wam wszystkim szybkiego ujrzenia II kreseczek
|
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przyszła @
Oficjalnie zaczynam pierwszy cykl starań Trzymajcie za mnie kciuki
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co u ciebie sie dzieje??? |
|
|
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Robiłam tylko w cyklu z którego miałam cp, cały czas były negatywne mimo owulacji. Ale podobno, żeby mieć pewność co do nich to trzeba je robić co kilka godzin, a nie raz dziennie, bo można przegapić ten moment po prostu.
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
owocnych starań
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Odkładam marzenia zostania mamą na 2017 rok
![]() Dostałam bardzo poważną ofertę zawodową, o czym pisałam dwa posty wyżej. Plułabym sobie w brodę gdybym z niej nie skorzystała. Do starań powrócę w wieku 27 - 28 lat, mam nadzieję, że ten rok w te czy we wte nic nie zmieni
|
|
#2160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

a ile dni po owulacji jestes i ktory miesiac staran?