Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-19, 12:02   #2101
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Ja dzisiaj kolejny dzień chodzę nabuzowana i poddenerwowana
Strasznie mnie frustruję brak @. Nigdy tak nie miałam, zawsze była w terminie i dlatego takie to dla mnie strasznie dziwne... Nie czuję w ogóle jakbym była na końcu cyklu, żadnych objawów zbliżającej się @, jedynie troszkę pulsuje mi co jakiś czas tak delikatnie prawy jajnik - ten w którym była torbiel.

Co do siemia lnianego to fakt ono przyczynia się do lepszej pracy jajników, ale na pewno nie przywróci nam poprawnej gospodarki hormonalnej, więc jeżeli ktos ma cykle bezowulacyjne spowodowane schorzeniem to siemie lniane cuda nie zadziała To bardziej chodzi o to, że jak kobiecie się zdarzają cykle bezowulacyjne bez przyczyny zdrowotnej to wtedy siemie lniane może, ale nie musi zredukować ilość takich cykli, a żeby miało ono taki dobroczynny wpływ trzeba je gotować i pić

Zastanawia mnie jedna kwestia, czy w przypadku mojej wizyty u gina we wtorek on po USG dopochwowym będzie mógł ocenić, czy zbliża mi się @?
Ginekolog zobaczy jaką grubość ma Twoje endometrium i na tej podstawie będzie mogł ocenić czy się zbliża @

Brałaś jakiś czas tabletki anty i teraz organizm uczy się samodzielnie funkcjonować. Po odstawieniu tabletek miałam rozregulowane cykle. Także trzeba uzbroić się w cierpliwość i chodzić na kontrole do gina.

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 12:06   #2102
cavagirl
Rozeznanie

No to ja aktualizuje moja sytuacje-@ przyszła :/ ale tak się źle czuję, że nawet nie mam siły sie tym martwić.
Powiedzcie mi czy temperaturę mierzycie od 1dc?
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 12:27   #2103
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Teraz tak myślę, że lekarz wczoraj mógł dać mi coś na pęknięcie tego pęcherzyka... Bo teraz cały cykl znowu stracony jeśli do owu nie dojdzie a raczej nie dojdzie, bo testy owu negatywne... Są chyba takie zastrzyki, tabletki, cokolwiek?

Kochana na pęknięcie pęcherzyka dostaję się zastrzyki, ale to nie po pierwszym razie na monitoringu. To musi być kilka cykli pod rząd zaobserwowane, że pęcherzyk rośnie a nie pęka i dopiero wtedy można wdrożyć zastrzyki.
Ale czy faktycznie taki pęcherzyk jak Twój już nie pęka?

Czytałam trochę w necie to piszą dziewczyny, że maja pęcherzyki, które pękają dopiero jak maja 25mm.... Także może u Ciebie nic straconego?

Edytowane przez MajWija
Czas edycji: 2016-02-19 o 12:34
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 12:44   #2104
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

Cytat:
Napisane przez Wyczekujaca Pokaż wiadomość
Dziewczyny siedzę i ryczę ze szczęścia
beta z dzisiaj 83 mlU/ml
dwa dni temu było 34 mlU/ml
rośnie prawidłowo, przez te dwa dni o 144%
kalkulator mi podaje :
"Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczy o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo"

Fasolka ładnie rośnie, niech ten cud trwa.
klask i: gratuluję kochana

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ! Zobaczyłam dzisiaj moje upragnione II kreseczki !! To dopiero samiutki początek, ale jestem bardzo szczęśliwa i chce się tym szczęściem podzielić z całym światem !
gratki
Stary 2016-02-19, 13:01   #2105
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Ale to codziennie czy jak?300zl za ile zastrzykow?
To cena za miesiąc. Ta tańsza. Ale robi się je codziennie w brzuch do końca połogu.
Cytat:
Dziewczyny siedzę i ryczę ze szczęścia
beta z dzisiaj 83 mlU/ml
dwa dni temu było 34 mlU/ml
rośnie prawidłowo, przez te dwa dni o 144%
kalkulator mi podaje :
"Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczy o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo"

Fasolka ładnie rośnie, niech ten cud trwa.
Brawooo!!!!
Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
To musisz teraz wdrożyć siemię lniane do diety w innym wątku miałyśmy dziś dyskusje na ten temat. Naukowcy przeprowadzili badania na kobietach, które je spożywają codziennie i na takich, które tego nie robią. Okazuje się, że te pierwsze wszystkie cykle mają owulacyjne, a te drugie wcale nie
Ciekawe, czy to musi być taki do picia zaparzony, czy jakbym dodawała do wypieków typu chleb, ciastka owsiane to też by działało?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 13:14   #2106
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Od wczoraj mam sporo śluzu białego (aż mnie to lekko zaskoczyło). Czasami zapląta się trochę jakby "płodnego" (jakieś resztki?). Biore duphaston od wtorku i to może on powoduje taką dużą ilość tego śluzu? Miała, któraś z Was tak przy łykaniu tego leku? Rano też miałam dziwne uczucie w podburzu jak na @. Potem przeszło. Dawno temu go brałam i nie pamiętam czy miałam podobne objawy.

Brałam duphaston ale nie miałam śluzu, pamiętam tylko że w drugim cyklu brania w 28dc dostałam dziwne plamienie jednorazowe a @ przyszła w 45dc

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę że siemię może tak działać. A wiesz w jakiej postaci, jakie ilości itd? Czy same ziarna czy jakiś napar i ile tego?

Co się stało??

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Ja gotuję kisielek z siemienia, wieczorem robię, rano piję

Cytat:
Teraz tak myślę, że lekarz wczoraj mógł dać mi coś na pęknięcie tego pęcherzyka... Bo teraz cały cykl znowu stracony jeśli do owu nie dojdzie a raczej nie dojdzie, bo testy owu negatywne... Są chyba takie zastrzyki, tabletki, cokolwiek?
Zazwyczaj podają zastrzyki pregnyl na pękanie
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 13:20   #2107
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsze słyszę że siemię może tak działać. A wiesz w jakiej postaci, jakie ilości itd? Czy same ziarna czy jakiś napar i ile tego?

Co się stało??

Ze wszystkich artykułów na które natrafilam w necie wynika, że najlepsze jest świeżo mielone. 1-2 łyżki dziennie. Ja od kilku miesięcy codziennie dodaje je w ziarnach do koktajli warzywno-owocowych (wszystko razem blenduje). Zawsze mi chodziło tylko o omega 3 i Wit. które to w sobie ma, a tu proszę
Nie wiem czy to jest akurat zasługa siemienia, ale faktycznie owulację mam zawsze i każda próba zapłodnienia kończyła się pozytywnie

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
To cena za miesiąc. Ta tańsza. Ale robi się je codziennie w brzuch do końca połogu.

Brawooo!!!!

Ciekawe, czy to musi być taki do picia zaparzony, czy jakbym dodawała do wypieków typu chleb, ciastka owsiane to też by działało?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja ufam tym informacjom, które znalazłam, a one mówią, że siemię po ugotowaniu/pieczeniu traci wszystkie właściwości. Poszperaj sobie w necie na ten temat
Stary 2016-02-19, 13:29   #2108
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Ze wszystkich artykułów na które natrafilam w necie wynika, że najlepsze jest świeżo mielone. 1-2 łyżki dziennie. Ja od kilku miesięcy codziennie dodaje je w ziarnach do koktajli warzywno-owocowych (wszystko razem blenduje). Zawsze mi chodziło tylko o omega 3 i Wit. które to w sobie ma, a tu proszę
Nie wiem czy to jest akurat zasługa siemienia, ale faktycznie owulację mam zawsze i każda próba zapłodnienia kończyła się pozytywnie

Ja ufam tym informacjom, które znalazłam, a one mówią, że siemię po ugotowaniu/pieczeniu traci wszystkie właściwości. Poszperaj sobie w necie na ten temat
No to zaczynam przygodę z siemieniem lnianym 😉 ciekawe czy uda mi się go zblendować w takim zwykłym blenderze...
Stary 2016-02-19, 13:32   #2109
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
To naprawde sporo
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 13:40   #2110
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
No to zaczynam przygodę z siemieniem lnianym 😉 ciekawe czy uda mi się go zblendować w takim zwykłym blenderze...
Ja blenduję bo mój tż je jogurt naturalny z siemieniem i słonecznikiem na cholesterol
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 14:24   #2111
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Brałam 2 cykle na poczatku starań. Zostało mi och trochę mogę oddać ale wg mnie nie pomogły ...
A sama mieszałaś czy gotową mieszankę kupiłaś. Podobno gotowe są mniej skuteczne.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 14:31   #2112
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Brałam duphaston ale nie miałam śluzu, pamiętam tylko że w drugim cyklu brania w 28dc dostałam dziwne plamienie jednorazowe a @ przyszła w 45dc

Ja gotuję kisielek z siemienia, wieczorem robię, rano piję

Zazwyczaj podają zastrzyki pregnyl na pękanie

Tak przyrządzony jest najbardziej cenny. Potwierdzone od dietetyczki
ja mam w tabletkach z wiesiołka olej z lnu dodatkowo plus do sałatek dodaję olej lniany

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
No to zaczynam przygodę z siemieniem lnianym �� ciekawe czy uda mi się go zblendować w takim zwykłym blenderze...

Ja doradzałabym Ci go zagotowac z 10min wystarczy bo wtedy on puści ten cenny sok i wtedy go wypić, fakt smakuję obrzydliwie, ale jesli chce się duże efekty to właśnie tak nalezy go przyrządzać

Ja dodawałam zawsze w całości, ale własnie wtedy ma najmniej składników odzywczych więc od dzisiaj wsypuje do blendera, bo nie wypiłabym go po zagotowaniu, ale jeśli Ty będziesz potrafiła go przełknąć to na pewno taki płynny będzie miał więcej wartości

Edytowane przez MajWija
Czas edycji: 2016-02-19 o 14:33
Stary 2016-02-19, 14:34   #2113
Ahoy
Wtajemniczenie

W przyszłym tygodniu idę do dietetyczki, wiec na pewno zapytam o to siemię, bo to wielka zagadka jak widać Chociaż na gorącą bym się brzydzila to wypić, wiec pewnie zostane przy swoim sposobie, skoro dla mnie jest skuteczny
Stary 2016-02-19, 14:37   #2114
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Ja blenduję bo mój tż je jogurt naturalny z siemieniem i słonecznikiem na cholesterol
Oooo dobrze wiedzieć, bo mój mąż też ma podwyższony cholesterol...
Cytat:
Tak przyrządzony jest najbardziej cenny. Potwierdzone od dietetyczki
ja mam w tabletkach z wiesiołka olej z lnu dodatkowo plus do sałatek dodaję olej lniany [COLOR=Silver]

Ja doradzałabym Ci go zagotowac z 10min wystarczy bo wtedy on puści ten cenny sok i wtedy go wypić, fakt smakuję obrzydliwie, ale jesli chce się duże efekty to właśnie tak nalezy go przyrządzać

Ja dodawałam zawsze w całości, ale własnie wtedy ma najmniej składników odzywczych więc od dzisiaj wsypuje do blendera, bo nie wypiłabym go po zagotowaniu, ale jeśli Ty będziesz potrafiła go przełknąć to na pewno taki płynny będzie miał więcej wartości
Chyba nie można tego przedawkować, więc może będę robić to i to, czyli gotować (tylko nie wiem czy to wypije), i jeść taki zblendowany 😉
Stary 2016-02-19, 14:42   #2115
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
W przyszłym tygodniu idę do dietetyczki, wiec na pewno zapytam o to siemię, bo to wielka zagadka jak widać Chociaż na gorącą bym się brzydzila to wypić, wiec pewnie zostane przy swoim sposobie, skoro dla mnie jest skuteczny
Ja gotowanego też bym nie tknela, dlatego od dzisiaj zamiast całego dosypuje zblendowany do jogurtu
Stary 2016-02-19, 14:45   #2116
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Oooo dobrze wiedzieć, bo mój mąż też ma podwyższony cholesterol...

Chyba nie można tego przedawkować, więc może będę robić to i to, czyli gotować (tylko nie wiem czy to wypije), i jeść taki zblendowany 😉
Wypróbuj sobie ten ugotowany, może akurat Tobie przypasuje, dużo kobiet właśnie go piję i nie przeszkadza im jakoś bardzo ten smak, a jak nie dasz rady to pozostań tylko przy blendowanym
Stary 2016-02-19, 14:46   #2117
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ja gotowanego też bym nie tknela, dlatego od dzisiaj zamiast całego dosypuje zblendowany do jogurtu
A ja łykam olej lniany w kapsułkach 😊

Stary 2016-02-19, 14:55   #2118
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Wypróbuj sobie ten ugotowany, może akurat Tobie przypasuje, dużo kobiet właśnie go piję i nie przeszkadza im jakoś bardzo ten smak, a jak nie dasz rady to pozostań tylko przy blendowanym
A powiedz mi jeszcze tylko ile tego siemienia gotować, ile wody itd 😉 Tak ja przedszkolakowi 😉
Stary 2016-02-19, 15:48   #2119
aska8999
Rozeznanie

A ja w ogole jestem jakas taka wkurzona po rozmowie na skypie z moim bratem i jego narzeczona. Oni wuedza ze my sie staramy o dzidziusia i w trakvie roxmowy z nimi i z moja mama mosie ze nadal nic nie wychodzi a narzeczina mojego brata : moze to przez (i tu imie Tz) i zaraz smiech. A moja mam no wlasnie moze przez niego i sue smialy ... Jakas dziwna reakcja..
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 16:00   #2120
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
A ja w ogole jestem jakas taka wkurzona po rozmowie na skypie z moim bratem i jego narzeczona. Oni wuedza ze my sie staramy o dzidziusia i w trakvie roxmowy z nimi i z moja mama mosie ze nadal nic nie wychodzi a narzeczina mojego brata : moze to przez (i tu imie Tz) i zaraz smiech. A moja mam no wlasnie moze przez niego i sue smialy ... Jakas dziwna reakcja..
Ojej, jakie smieszki :/ juz ja bym im dymu przez ten skype narobila :P
Stary 2016-02-19, 16:03   #2121
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
No niezbyt to smieszne,dziwne ze ludzie nie potrafia sie czasem ugryzc w jezyk i choc troche wczuc sie w czyjas sytuacje,zwlaszcza ze dobrze wiedza ze sie staracie a nie jakies domysly ze moze nie chcesz czy cos
Stary 2016-02-19, 16:11   #2122
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja nikomu nie mówie, że się staramy. Potem bym się tylko wkurzała na takie docinki i jeszcze z wszystkimi pokłóciła. Dlatego też gdybym była na Twoim miejscu to bym zwróciła uwagę, że nie życzę sobie aby ktokolwiek mówił coś na mojego Męża.

Stary 2016-02-19, 16:21   #2123
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedz mi jeszcze tylko ile tego siemienia gotować, ile wody itd 😉 Tak ja przedszkolakowi 😉
Dwie łyżki siemienia lnianego zalać jedną szklanka wody i gotować kilka minut - tak mam napisane na swoim opakowaniu siemienia lnianego. później ostudzić i przecedzić i wypić.
Powodzenia

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A ja łykam olej lniany w kapsułkach 😊

ja mam Oeparol femina - tam jest wiesiołek i len
Stary 2016-02-19, 16:29   #2124
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Ja mam juz wszystkie wyniki, które miały wg ostatniego lekarza stwierdzić czy mam PCO. Wszystkie sa dobre. To potwierdz moje zdanie, ze lekarz sie myli, nie mam zadnych objawów, wyniki są ok, a na usg pęcherzyków było max 8, a przy pco powinno byc chyba kilkanaście. Mam nadzieje, ze kolejny lekarz w klinicie wykluczy ta diagnoze...
No i widzisz, dobrze że skonsultowałaś z innym dr i że jest git😀

Cytat:
Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim za to że jesteście i wspierałyście mnie w chwilach zwątpienia i smutku po stracie pierwszej ciąży
Prawie rok temu przed operacją usłyszałam od lekarza wyrok " może Pani stracić macicę" a teraz rośnie w niej mały człowiek.
Byłam zdeterminowana walczyć o ciążę w każdy możliwy sposób dopóki tą macicę mam. i Wy też się nie poddawajcie, uda się .
Chyba nikt nie zrozumie naszych uczuć jak inne staraczki 😉 życzę Ci duuużo zdrówka i samych radości już teraz😙

Cytat:
Napisane przez rybka20 Pokaż wiadomość
a z tż juz ok na bynajmniej 6-7 lat bo to co pewien czas sie odnawia zatoki,miał, czyszczone, juz go odebrałam,ze szpitala.
Współczuję tżtowi, mój też miał chore zatoki i to wszystkie, łącznie z czołowymi, musiał mieć wierconą dziurę w czaszce żeby je oczyścić. Dramat, miesiąc leżał w szpitalu, teraz na tym punkcie jestem wyjątkowo przewrażliwiona 😒

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
No to ja aktualizuje moja sytuacje-@ przyszła :/ ale tak się źle czuję, że nawet nie mam siły sie tym martwić.
Powiedzcie mi czy temperaturę mierzycie od 1dc?
A to franca, mogła dać se spokój 😤

Ja siedzę w poczekalni do gina, dobrnęłam w tej zamieci 😓

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 17:19   #2125
sisii19
Przyczajenie

Boże nie wierze. 2 kruchy. 😀 co robić ? Kolejny test na potwierdzenie ?
sisii19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 17:26   #2126
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sisii19 Pokaż wiadomość
ooo! Super, GRATULUJĘ: ale pewnie, zawsze dla pewności lepiej zrobić drugi test

Cytat:
No i widzisz, dobrze że skonsultowałaś z innym dr i że jest git😀

Chyba nikt nie zrozumie naszych uczuć jak inne staraczki 😉 życzę Ci duuużo zdrówka i samych radości już teraz😙

Współczuję tżtowi, mój też miał chore zatoki i to wszystkie, łącznie z czołowymi, musiał mieć wierconą dziurę w czaszce żeby je oczyścić. Dramat, miesiąc leżał w szpitalu, teraz na tym punkcie jestem wyjątkowo przewrażliwiona 😒

A to franca, mogła dać se spokój 😤

Ja siedzę w poczekalni do gina, dobrnęłam w tej zamieci 😓

zamieć??:O u mnie dziś deszczowo, jak jesienią..

Cytat:
Żenująca ta bratowa:/ ciekawe czy będzie tak się śmiała, jak oni się będą starać i nie będzie im wychodzić...:/
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 17:30   #2127
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje! Lec jutro na betę, po 2 dniach powtórz i leć do ginka
Stary 2016-02-19, 17:58   #2128
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
A sama mieszałaś czy gotową mieszankę kupiłaś. Podobno gotowe są mniej skuteczne.
sama kupiłam, nie czułam różnicy, cykle miałam rozregulowane tak jak i przed stosowaniem.

Ja jestem fanką castangusa i wierzę, że on się przyczynił do II kresek

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Boże nie wierze. 2 kruchy. �� co robić ? Kolejny test na potwierdzenie ?
zrób drugi test a jutro beta
gratki!
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-19, 18:01   #2129
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Wow, super 😉 gratuluję ogromnie!
Stary 2016-02-19, 18:01   #2130
Qazsew
Zakorzenienie

M
Cytat:
Boże nie wierze. 2 kruchy. �� co robić ? Kolejny test na potwierdzenie ?
No i to jest bardzo dobra wiadomość na nadchodzący weekendgratuluję ,a teraz robilas test?tzn.wieczorem?a kiedy miala byc @?no cos nam sie grono wykrusza,ale akurat tutaj to bardzo dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości