|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Dzień dobry. Śliczny masz brzuszek
|
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiulek to na pewno dasz rade
trzymam kciuki
|
#1803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami trzeba trochę odwagi i coś co wydaje się marzeniem może okazać się, że jest łątwiejsze do osiągnięcia niż nam się wydawało..no i wiary w siebie.. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1804 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się sobotnio
![]() Cytat:
Ja też śpię na brzuchu póki mogę choć zauważyłam, że jak się w nocy przebudzam, to często jestem na plecach, a nie lubię tej pozycji ![]() chansons masz ślicznego brytyjczyka w awatarze - jak sierściuch ma na imię? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie dziś czeka wycieczka na kontrolę do weterynarza i w zasadzie to jedyny wysiłek jaki przewiduję. No, poza zrobieniem obiadu. Chodzą za mną takie nalesniki :http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...em-i-warzywami |
|||
|
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie:czy można robić w ciąży paznokcie hybrydy?
|
|
|
|
#1806 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w ten sobotni poranek.
Asiulek śliczny brzusio. Talantea świetne rysunki O marzenia warto walczyć. Ja też lubię rysować ale ja to bardziej ołówkowe rysunki. Kiedyś też myślałam o szkole plastycznej albo jakimś kursie ale jakoś nie miałam odwagi i skończyło się na rysowaniu w zaciszu pokojowym.Origa wyglądają bardzo apetycznie. Śniadanko już zjadłam. Czas wypić jakąś herbatusie. |
|
|
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnez zapobiega skurczom macicy. Nawet takim, których wcale nie odczuwamy. Ja zażywam Chela mag b6 3 razy dziennie 2 tabletki. ;-)
Warto też zbadać sobie magnez, koszt ok. 6 zł, powinien być w górnej granicy. ;-) ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Ja nie robie, ale koleżanki tak i podobno jest to bezpieczne ;-)
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1809 |
|
Rozeznanie
|
Witam sobotnio
Opryszczka ta bardzo się nie rozprzestrzeniła, ale jednak coś tam jest Coś mnie bierze, wczoraj wypiłam mleko z czosnkiem ...Mi lekarz powiedział, że magnezu max 3 tabletki dziennie. Więc biorę jedną
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda. Pomaga nie tylko na macicę, ale też przy problemach z ciśnieniem, pulsem się go zaleca. Albo jak się zaczną (a zaczną się) u nas skurcze mięśni łydek, ud. Ja też brałam w poprzedniej ciązy, ale mi gin zalecał ten lek, a nie suplement, czyli magne b6 Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Jedna to tyle, co nic. Jestem zdania, że nie ma co samemu sobie ustalać leków i dawkowania, BeataAmelka dobrze radzi, przed następną wizytą przy okazji robienia morfologii oznaczyć poziom magnezu i z tym do gina, niech ustali dawkowanie. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1813 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja przy tych 6 tabletkach miałam wynik 2,02 w przedziale 1,6-2,6. Także nawet do połowy normy nie dochodzę ;-)
Czytałam kiedyś, że magnezu nie da się przedawkowac ;-)
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypinam ale to też nic heheh jedynie jak zjem to trochę widać ale mało jescze
|
|
|
|
|
#1816 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj nie miałam weny na czytanie i pisanie Postanowiliśmy, że wyprowadzamy się stąd. Po ślubie postaramy się coś w miarę szybko znaleźć. Wczoraj TŻ dzwonił na policje. Co się okazuje, ani razu nie otworzyli im drzwi. My nie mamy na to nerwów. Tylko żeby tutaj był jeszcze wybór mieszkań ![]() Od wczoraj namawiam moje dziecko na mocniejsze ruchy, bo chcę już poczuć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Odpoczynek to najlepsze lekarstwo Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za szyjke! Cytat:
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1818 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Na grypę żołądkową uważaj, żeby Ciebie nie dopadło! Cytat:
U mnie brzuch coraz bardziej widoczny, kurtka już ledwo się zapina. Mam 5 kg na plusie z czego 3 kg przez ostatnie 2 miesiące. Cytat:
![]() Cytat:
Ale mimo że nie do końca akceptuję teraz swoje ciało, to dla dzieci jestem gotowa znieść wszystko i po porodzie będę walczyć.Brawo za Pappa! Cytat:
Zazdroszczę ruchów. Ja w tamtym tygodniu ze 3 razy miałam wrażenie pękającego bąbelka, ale w tym tygodniu cisza. Może to nie ruchy, albo za wcześnie... Cytat:
za wyniki i za córę, kolejna dziewucha na forum ![]() Cytat:
I trzymam kciuki za szyjkę, oby wszystko było dobrze! Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dolegliwości częściowo ustąpiły, mdłości sporo mniejsze ale jeszcze są. Doszła mega zgaga, wiem że sporo dziewczyn kupuje Gaviscon ale na jednym z blogów znalazłam info że nie jest on jednak zalecany w ciąży i sama już nie wiem... Wizytę mamy dopiero 3.03. Strasznie się męczę, sapię jak parowóz. Coraz mocniej też czuję więzadła macicy (ból pachwinowy) i nie mogę za długo przebywać w pozycji siedzącej bo wtedy ból się nasila. Wklejam też zdjęcia brzucha, rośniemy coraz bardziej
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w poprzedniej ciąży na zgagę stosowalam migdały, piłam mleko, a jak to nie pomagało, to bralam manti (po pół tabletki).
Ja jestem 3 kg na plusie i jestem przerażona tak szybkim przyrostem. Ale niestety, jak przez te mdlosci jadłam tylko pieczywo i wędlinę, to tak się musiało skończyć. Na szczęście oststnio trochę więcej rzeczy mi "wchodzi", robię sałatki bez majonezu, koktajle owocowe itp. Więc mam nadzieję, że na kolejnej wizycie będzie mniej na plusie. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Jak na was patrzę, to widzę, że mój brzuch jest naprawdę WIELKI. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Ładnie rośniecie!
|
#1821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do tego od czasu do czasu szydełkuje i robie na drutach. Jednak musze sie wreszcie skupic na czyms konkretnym bo nigdzie w takim tempie nie dojde Pokaz swoje prace ![]() Zabrakło internetu na ponad godzine justynkie Fajnie juz widać.
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-02-20 o 12:27 |
||
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Śniadanie- przerwa
Wyjście do sklepu-przerwa Ciasto-przerwa Odkurzanie-przerwa A można to było zrobić w 2h max. Bobo rządzi. |
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od samego początku dzieci nas uczą
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Potem będzie porzucanie pracy bo Bobo. Teraz tylko muszę odsapnąć.
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Juz nami rządzą od samego początku
Ja to czasami sie czuje, ze nie mam wlasnej wolnej woli ![]() Dzisiaj przechadzam sie przed lustrem i patrze jak mi rosnie brzuchol. TZ bedzie zdziwiony jak przyjedzie, ze juz jest nas tyle ![]() Rozwaliły mi sie moje ukochane buty. Super wygodne , ponad pół roku w nich przechodziłam, dosłownie wszedzie. Ze skórki. Od początku w ogóle mnie nie obtarły. Idealne. Muszę wybrać sie po nowe. Polecacie jakies sklepy z dobrymi butami?
|
|
|
|
#1828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój TŻ najbardziej się cieszy z rosnącego biustu, urósł o 10 cm!
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

♥♥ 
Sąsiad z dołu remontuje mieszkanie, akurat dzisiaj zachciało mu sie wiercić o 9 rano, w sobote! grrr.

:

wypinam ale to też nic heheh 
Jedynie przykuło mnie do łóżka, ze względu na odklejającą się kosmówkę... Poleguję w zasadzie od początku lutego, wczoraj miałam USG prenatalne i krwiak dalej jest, i nawet się nie zmniejszył.. Co prawda też się nie powiększył ale... no właśnie - liczyłam na to że się zmniejszy, a tu wygląda na to, że L4 będzie dłuższe niż myślałam... Pocieszam się myślą, ze najważniejsze że z dzieciaczkiem wszystko w porządku! Dziś jeszcze miałam krew na papp-a pobieraną, trzymajcie kciuki żeby wyniki też były dobre!
Ale mimo że nie do końca akceptuję teraz swoje ciało, to dla dzieci jestem gotowa znieść wszystko i po porodzie będę walczyć.