Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-20, 10:15   #1801
Krefetka
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Dzień dobry. Śliczny masz brzuszek
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 10:16   #1802
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Asiulek to na pewno dasz rade trzymam kciuki

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 10:25   #1803
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Zawsze chciałam być ilustratorem lub grafikiem komputerowym, ale jeszcze wiele mi brakuje, zeby na tym zarabiać. Pewnie zostanie to tylko marzeniem i hobby.

Dziękuje

Dzisiaj wstałam do dzwięku wiartarki Sąsiad z dołu remontuje mieszkanie, akurat dzisiaj zachciało mu sie wiercić o 9 rano, w sobote! grrr.
Wypiłam wczoraj magnez i chyba trochę pomógł bo juz nie czuje tych prądów.
Apetyt zaczął mi dopisywać i juz 1kg do przodu
o widzisz może ja też powinnam magnez przyjmować..
czasami trzeba trochę odwagi i coś co wydaje się marzeniem może okazać się, że jest łątwiejsze do osiągnięcia niż nam się wydawało..no i wiary w siebie..
Cytat:
Dziękuje.
Zwykle wstawiam swoje prace i nie mam zadnego komentarza Takze no, raczej kariery z tego nie bedzie.
Moze jakbym zaczeła rysować fanart lub popularne rzeczy to bym miała wiekszą popularność.

Rysuje odkąd pamiętam, ale dopiero ostatnie 4 lata wziełam sie bardziej za uczenie się proporcji, kolorów, światła itd. Duzy temat do ogarnięcia. Zabrałam się tez za malowanie na płótnie, ale dopiero 2 obrazy z braku czasu. Czekają na mnie puste płótna i farby w domu
Jak patrze na innych artystów to brakuje mi motywacji, bo skoro są lepsi ode mnie to co ja tam mogę
Chciałam pójsc na jakies kursy i do szkoły plastycznej, ale w mlodosci zabrakło srodków na takie coś (biedna rodzina) i nie było takich szkół w okolicach. teraz gdzie mieszkam tez za bardzo nie ma takich kierunków. Są tylko kursy malowania dla starych babek
Takze muszę się uczyć sama.
TZ ma mi w prezencie na urodziny kupić nowy szkicownik
Za tydzien 25 urodziny, czuje sie staaaro

No to się rozpisałam.
fajnie mieć taki talent i pasje..najważniejsza jest własna satysfakcja a nie komentarze innych
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Tak, narazie dieta

Talantea - świetne rysunki. To na komputerze robisz?

Zrobiłam zdjęcie. Nie wiem czy będzie coś widać w tej pstrokatej bluzce. Zaczęty 14 tydzień. Zdjecie z rana wiec i tak jest mały.
ale boski brzusio..taka piłeczka
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 10:26   #1804
Origa
Rozeznanie

Witam się sobotnio

Cytat:
Dobra jestem. Wracam od diabetologa. Diagnoza - cukrzyca.
Tija - podawałaś jednak dobre normy, zwracam honor

Ja tam śpię na brzuchu póki mi nie przeszkadza. W pierwszej ciąży bałam się. A teraz korzystam póki jeszcze mogę.
Wspołczuję cukrzycy
Ja też śpię na brzuchu póki mogę choć zauważyłam, że jak się w nocy przebudzam, to często jestem na plecach, a nie lubię tej pozycji

chansons masz ślicznego brytyjczyka w awatarze - jak sierściuch ma na imię?

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Odebrałam dziś wyniki Nifty - wszystko dobrze

No i będzie mała królewna
Gratuluję księżniczki i wyników

Cytat:
Zrobiłam zdjęcie. Nie wiem czy będzie coś widać w tej pstrokatej bluzce. Zaczęty 14 tydzień. Zdjecie z rana wiec i tak jest mały.
Widać, ładny brzuszek

Mnie dziś czeka wycieczka na kontrolę do weterynarza i w zasadzie to jedyny wysiłek jaki przewiduję. No, poza zrobieniem obiadu. Chodzą za mną takie nalesniki :
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...em-i-warzywami
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 10:47   #1805
Agnieszka257
Raczkowanie

mam pytanie:czy można robić w ciąży paznokcie hybrydy?
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 10:50   #1806
slo_nk_o
Raczkowanie

Witam się w ten sobotni poranek.

Asiulek śliczny brzusio.

Talantea świetne rysunki O marzenia warto walczyć. Ja też lubię rysować ale ja to bardziej ołówkowe rysunki. Kiedyś też myślałam o szkole plastycznej albo jakimś kursie ale jakoś nie miałam odwagi i skończyło się na rysowaniu w zaciszu pokojowym.

Origa wyglądają bardzo apetycznie.

Śniadanko już zjadłam. Czas wypić jakąś herbatusie.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 10:51   #1807
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Magnez zapobiega skurczom macicy. Nawet takim, których wcale nie odczuwamy. Ja zażywam Chela mag b6 3 razy dziennie 2 tabletki. ;-)
Warto też zbadać sobie magnez, koszt ok. 6 zł, powinien być w górnej granicy. ;-)

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Ja nie robie, ale koleżanki tak i podobno jest to bezpieczne ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 10:54   #1808
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Magnez zapobiega skurczom macicy. Nawet takim, których wcale nie odczuwamy. Ja zażywam Chela mag b6 3 razy dziennie 2 tabletki. ;-)
Warto też zbadać sobie magnez, koszt ok. 6 zł, powinien być w górnej granicy. ;-)

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

właśnie wziełam jedną tabl magnezu.. to może będę przyjmować go więcej w takim razie, ale 6 w ciągu dnia to spora dawka..
Stary 2016-02-20, 10:58   #1809
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Witam sobotnio

Opryszczka ta bardzo się nie rozprzestrzeniła, ale jednak coś tam jest Coś mnie bierze, wczoraj wypiłam mleko z czosnkiem ...

Mi lekarz powiedział, że magnezu max 3 tabletki dziennie. Więc biorę jedną
Stary 2016-02-20, 11:02   #1810
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Podobno można. Dla mnie zapach acetonu przy ściąganiu jest nie do przeskoczenia.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 11:03   #1811
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja robie

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 11:04   #1812
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

To prawda. Pomaga nie tylko na macicę, ale też przy problemach z ciśnieniem, pulsem się go zaleca. Albo jak się zaczną (a zaczną się) u nas skurcze mięśni łydek, ud. Ja też brałam w poprzedniej ciązy, ale mi gin zalecał ten lek, a nie suplement, czyli magne b6

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
właśnie wziełam jedną tabl magnezu.. to może będę przyjmować go więcej w takim razie, ale 6 w ciągu dnia to spora dawka..

Jedna to tyle, co nic. Jestem zdania, że nie ma co samemu sobie ustalać leków i dawkowania, BeataAmelka dobrze radzi, przed następną wizytą przy okazji robienia morfologii oznaczyć poziom magnezu i z tym do gina, niech ustali dawkowanie.

Stary 2016-02-20, 11:07   #1813
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Ja przy tych 6 tabletkach miałam wynik 2,02 w przedziale 1,6-2,6. Także nawet do połowy normy nie dochodzę ;-)
Czytałam kiedyś, że magnezu nie da się przedawkowac ;-)
cudzie trwaj
Stary 2016-02-20, 11:27   #1814
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Mozna , ale nie gwarantuje ze sie będą trzymać ja sobie zrobiłam i schodziły płatami jak stara farba z okna...
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 11:32   #1815
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Piękny już masz ten brzuszek.
ja jestem w 15tyg i narazie nic nie widać :/
u mnie jutro 14 tydzień i brzucha też nie widać wypinam ale to też nic heheh jedynie jak zjem to trochę widać ale mało jescze

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 11:36   #1816
tija93
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj nie miałam weny na czytanie i pisanie Postanowiliśmy, że wyprowadzamy się stąd. Po ślubie postaramy się coś w miarę szybko znaleźć. Wczoraj TŻ dzwonił na policje. Co się okazuje, ani razu nie otworzyli im drzwi. My nie mamy na to nerwów. Tylko żeby tutaj był jeszcze wybór mieszkań

Od wczoraj namawiam moje dziecko na mocniejsze ruchy, bo chcę już poczuć

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Hej Jestem trochę nowa... obecnie 13 tydzień 2 dzień... termin 31 sierpnia więc jeszcze załapałam się do wątku... To moja druga ciąża, przechodzą ją niestety zupełnie inaczej , córkę urodziłam w wieku 21 lat a teraz mam 31... obecnie na szczęście wszystko dobrze z moim brzucholem...
Wyczytałam Was troszkę i mam takie zapytanie, pierwszą ciąże zaczynałam z wagą 70 kg a przed porodem ważyłam 13 kg więcej, później wszystko bardzo szybko straciłam... niestety jakiś czas temu troszkę mi się przytyło i przed obecną ciążą ważyłam 73/74 kg, teraz minęło 13 tygodni a ja ważę już 77/78 kg... porażka normalnie, myślałam ze nie przytyję więcej niż w pierwszej ciąży a tu taki skok na samym początku, i dziwi mnie to że mam już duży brzuch, zawsze miałam troszkę "sadełka" ale teraz dół brzucha wypchnęło mi do przodu i jest twardy tzn nie jest "sadliście" rozlany tylko taki ciążowy , w pierwszej ciąży taki brzuch miałam na przełomie 5/6 miesiąca...

Czy ktoś poza mną ma już widoczny brzuchol?? Dużo przytyłyście??? Żebym nie została zlinczowana przez zbyt duży przyrost wagi nadmienię może że nie jem inaczej niż przed ciążą, rano śniadanie, około 14-15 obiad i przed 18 kolację, w międzyczasie jakiś owoc czy jogurt bo słodycze (jak nigdy) mi nie smakują...
hej Normalne, że w kolejnej ciąży wszystko dzieje się szybciej, nie przejmuj się

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja od 6+3 do 15+0 mam około 5 kg na plusie. Moja waga bardo poszła w górę po odstawieniu antykoncepcji (+6kg w 2-3 miesiące).
Brzuch mam duży. Dziś pierwsza obca osoba zapytała, cy jestem w ciąży waśnie z powodu brzucha. I powiedziała że widać po twarzy.
Pochwal się brzusiem

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Czytam Was już dość długo, wypadałoby się przywitać

Mam na imię Basia, to moja pierwsza ciąża, mam 29 lat, termin na 28/29 sierpnia, więc ledwo się łapię na bycie sierpnióweczką Teraz wypada 12t4d (czy jakoś tak )

Czuję się w zasadzie dobrze, na szczęście mdłości mnie ominęły - szczerze współczuję tym z Was, które ściskają się z kibelkiem! Jedynie przykuło mnie do łóżka, ze względu na odklejającą się kosmówkę... Poleguję w zasadzie od początku lutego, wczoraj miałam USG prenatalne i krwiak dalej jest, i nawet się nie zmniejszył.. Co prawda też się nie powiększył ale... no właśnie - liczyłam na to że się zmniejszy, a tu wygląda na to, że L4 będzie dłuższe niż myślałam... Pocieszam się myślą, ze najważniejsze że z dzieciaczkiem wszystko w porządku! Dziś jeszcze miałam krew na papp-a pobieraną, trzymajcie kciuki żeby wyniki też były dobre!

Gratuluję z całego serca wszystkim Mamusiom, ja się cieszę jak wariatka z tej ciąży W ogóle mam ostatnio takie przemyślenia, że jak się jest w ciąży to nagle się tworzy taka więź z innymi kobietami co noszą dzieci pod sercem, i tymi co mają już biegające - czujecie to też? taka siostrzana więź
hej Też miałam krwiaka, sporo tutaj dziewczyn miało lub jeszcze ma Odpoczynek to najlepsze lekarstwo

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
AAAA...i zapomniałam się pochwalić, że wyniki Pappa ok Ryzyko ZD zmniejszyło się do 1:8600, a pozostałe do 1<20000

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Chciałabym dziś oficjalnie dołączyć do mamusiek czujacych już ruchy
Dziś rano młody postanowił się udzielić, choć jeszcze się zastanawiałam czy to na pewno on. Ale za to w pracy dawał czadu. Pamiętam przy Oliwii, że czułam to bardziej jak bąbelki ale tym razem faktycznie kojarzy mi się to bardziej z musnieciami rybiego ogona

Cytat:
Ja wczoraj poczułam coś wyjątkowego. Nie były to jelita, bo to calkiem inne odczucie i się nie powtórzyło. Nie wiem czy to Bobo i czekam dalej.
I nadal mam wrażenie kuleczki w brzuchu. I ta kuleczka jakby się turlała z boku na bok. Jak długo jestem w jednej pozycji i ja zmieniam to czuję jak kuleczka się przemieszcza. Ostatnio jak się położyłam na plecach to tak jakby kuleczka wpadła głębiej we mnie. I to ona przeszkadza mi w spaniu na brzuchu. Choć czasami jeszcze się udaje.
Ja nie lubię spać na brzuchu, więc nie mam takich dylematów

Cytat:
Dobra jestem. Wracam od diabetologa. Diagnoza - cukrzyca.
Tija - podawałaś jednak dobre normy, zwracam honor
To powodzenia w diecie i oby udało się do końca być na diecie

Cytat:

Gratuluję Królewny!

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
z dobrych wiadomości to byłam dzisiaj na badaniach prenatalnych, i wsio ok, dzieciątko zdrowe na 70% jest to chłopiec co byłoby spełnieniem marzeń, co prawda widziałam tam coś pomiędzy nogami, ale róźnie to bywa z tą płcią określaną w tak wczesnym tygodniu. Z usg wychodzi mi dziś 13t2d więc znowu inaczej i termin na 23.08 więc bliżej terminu z OM. Pożyjemy, zobaczymy.

Z gorszych wiadomości to szyjka macicy mi się skraca, i będę miała zakładany pessar. Lekarz pzepisał też luteinę dopochwowo. Mam się oszczędzać, więc trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok.
Gratuluję 70% chłopaka za szyjke!

Cytat:

Śliczny!
Stary 2016-02-20, 11:38   #1817
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja przy tych 6 tabletkach miałam wynik 2,02 w przedziale 1,6-2,6. Także nawet do połowy normy nie dochodzę ;-)
Czytałam kiedyś, że magnezu nie da się przedawkowac ;-)
Potwierdzam, magnezu nie da się przedawkować Tzn. on się baaardzo szybko wypłukuje z organizmu. Więc lepiej zacząć przy bólach od magnezu
Stary 2016-02-20, 12:10   #1818
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
też właśnie przez ostatnie dni czuje że brak mi oddechu...nie moge go pogłębić tak jakby cos mnie zatykało ...
Mam to samo, zwłaszcza pod wieczór jak brzuch jest pełny a ja w pozycji siedzącej.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
witam się
Niestety zaczyna mnie coś rozkładać (znowu!)
gardło zawalone, głowa pęka.

Do tego moja córka przywlokła z pkola grype żołądkową.
Cała noc gorączka/biegunka + boli Ją jeszcze gardło :/
Ja się męczyłam z bólem gardła od poniedziałku, dziś już wyraźna poprawa. Zrobiłam sobie syrop z cebuli i miodu, do tego płukanie gardła szałwią 3 razy dziennie, ciepłe herbaty z miodem, sok z czarnego bzu i malin a na noc mleko z czosnkiem i miodem.
Na grypę żołądkową uważaj, żeby Ciebie nie dopadło!

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Hej Jestem trochę nowa... obecnie 13 tydzień 2 dzień... termin 31 sierpnia więc jeszcze załapałam się do wątku... To moja druga ciąża, przechodzą ją niestety zupełnie inaczej , córkę urodziłam w wieku 21 lat a teraz mam 31... obecnie na szczęście wszystko dobrze z moim brzucholem...
[...]

Czy ktoś poza mną ma już widoczny brzuchol?? Dużo przytyłyście??? Żebym nie została zlinczowana przez zbyt duży przyrost wagi nadmienię może że nie jem inaczej niż przed ciążą, rano śniadanie, około 14-15 obiad i przed 18 kolację, w międzyczasie jakiś owoc czy jogurt bo słodycze (jak nigdy) mi nie smakują...
Witaj!
U mnie brzuch coraz bardziej widoczny, kurtka już ledwo się zapina. Mam 5 kg na plusie z czego 3 kg przez ostatnie 2 miesiące.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Czytam Was już dość długo, wypadałoby się przywitać

Mam na imię Basia, to moja pierwsza ciąża, mam 29 lat, termin na 28/29 sierpnia, więc ledwo się łapię na bycie sierpnióweczką Teraz wypada 12t4d (czy jakoś tak )

Czuję się w zasadzie dobrze, na szczęście mdłości mnie ominęły - szczerze współczuję tym z Was, które ściskają się z kibelkiem! Jedynie przykuło mnie do łóżka, ze względu na odklejającą się kosmówkę...
Witamy!!! Trzymam kciuki za kosmówkę, obyś wkrótce mogła już stanąć na nogi

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Witaj Ja zaczynałam z wagą 70kg, teraz (jestem w 15 tygodniu) 72,5. Nie chcę przytyć więcej niż do 80 - zobaczymy, czy się uda.
[...]
AAAA...i zapomniałam się pochwalić, że wyniki Pappa ok Ryzyko ZD zmniejszyło się do 1:8600, a pozostałe do 1<20000
Ja zaczynałam ze startową 75 kg, modlę się żeby nie osiągnąć wagi 3-cyfrowej Ale mimo że nie do końca akceptuję teraz swoje ciało, to dla dzieci jestem gotowa znieść wszystko i po porodzie będę walczyć.
Brawo za Pappa!

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe mamusie. Coś czuję, że ja jestem tutaj najcięższa

Pilnowanie wagi mi średnio idzie, co tydzień widzę wyższe cyferki na wadze.... Buuu ale też jestem głodna 24/7. Tyle że u mnie to głównie reakcja na stres:/

Chciałabym dziś oficjalnie dołączyć do mamusiek czujacych już ruchy
Ja też z tych cięższych więc piona! Wagi specjalnie nie pilnuję, nie jem dużo, tyle co przed ciążą, nie przejadam się, staram się nie jeść śmieci, widocznie ten wzrost to tak sam z siebie.
Zazdroszczę ruchów. Ja w tamtym tygodniu ze 3 razy miałam wrażenie pękającego bąbelka, ale w tym tygodniu cisza. Może to nie ruchy, albo za wcześnie...

Cytat:

za wyniki i za córę, kolejna dziewucha na forum

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
hej wszystkim
[...]

z dobrych wiadomości to byłam dzisiaj na badaniach prenatalnych, i wsio ok, dzieciątko zdrowe na 70% jest to chłopiec

Z gorszych wiadomości to szyjka macicy mi się skraca, i będę miała zakładany pessar. Lekarz pzepisał też luteinę dopochwowo. Mam się oszczędzać, więc trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok.
Gratuluję synka!
I trzymam kciuki za szyjkę, oby wszystko było dobrze!

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Cześć Ja mam tak zdecydowanie jestem juz 5 kilo do przodu niestety i też to moja druga ciaza a wyglądam już jak bym była w 6 msc ciąży a jem normalnie ehhh bede małym wielorybem ...
Piona za ilość kg!

Cytat:
Bardzo zgrabny brzuszek

U mnie dolegliwości częściowo ustąpiły, mdłości sporo mniejsze ale jeszcze są. Doszła mega zgaga, wiem że sporo dziewczyn kupuje Gaviscon ale na jednym z blogów znalazłam info że nie jest on jednak zalecany w ciąży i sama już nie wiem... Wizytę mamy dopiero 3.03.
Strasznie się męczę, sapię jak parowóz. Coraz mocniej też czuję więzadła macicy (ból pachwinowy) i nie mogę za długo przebywać w pozycji siedzącej bo wtedy ból się nasila.
Wklejam też zdjęcia brzucha, rośniemy coraz bardziej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciąża.jpg (74,6 KB, 52 załadowań)

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 12:18   #1819
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja w poprzedniej ciąży na zgagę stosowalam migdały, piłam mleko, a jak to nie pomagało, to bralam manti (po pół tabletki).

Ja jestem 3 kg na plusie i jestem przerażona tak szybkim przyrostem. Ale niestety, jak przez te mdlosci jadłam tylko pieczywo i wędlinę, to tak się musiało skończyć. Na szczęście oststnio trochę więcej rzeczy mi "wchodzi", robię sałatki bez majonezu, koktajle owocowe itp. Więc mam nadzieję, że na kolejnej wizycie będzie mniej na plusie.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Jak na was patrzę, to widzę, że mój brzuch jest naprawdę WIELKI.

Stary 2016-02-20, 12:19   #1820
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ładnie rośniecie!
Stary 2016-02-20, 12:25   #1821
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz może ja też powinnam magnez przyjmować..
czasami trzeba trochę odwagi i coś co wydaje się marzeniem może okazać się, że jest łątwiejsze do osiągnięcia niż nam się wydawało..no i wiary w siebie..

fajnie mieć taki talent i pasje..najważniejsza jest własna satysfakcja a nie komentarze innych
Wiesz, fajnie by było. Jest jednak tyle bardziej utalentowanych ludzi, ze łatwo nie jest się przebić. Teraz z dzieckiem bedzie tez mniej czasu zeby sie rozwijać, niestety. Taka jest rzeczywistość

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Talantea świetne rysunki O marzenia warto walczyć. Ja też lubię rysować ale ja to bardziej ołówkowe rysunki. Kiedyś też myślałam o szkole plastycznej albo jakimś kursie ale jakoś nie miałam odwagi i skończyło się na rysowaniu w zaciszu pokojowym.
Ja szkicuje ołówkiem, kredkami, uzywam maluje akwarelami i robie rysunki komputerowo. Do tego od czasu do czasu szydełkuje i robie na drutach. Jednak musze sie wreszcie skupic na czyms konkretnym bo nigdzie w takim tempie nie dojde
Pokaz swoje prace

Zabrakło internetu na ponad godzine Strasznie kiepski internet mają teściowie i od czasu do czasu przerywa. ehhh

justynkie

Fajnie juz widać.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-02-20 o 12:27
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 12:39   #1822
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, fajnie by było. Jest jednak tyle bardziej utalentowanych ludzi, ze łatwo nie jest się przebić. Teraz z dzieckiem bedzie tez mniej czasu zeby sie rozwijać, niestety. Taka jest rzeczywistość

Ja szkicuje ołówkiem, kredkami, uzywam maluje akwarelami i robie rysunki komputerowo. Do tego od czasu do czasu szydełkuje i robie na drutach. Jednak musze sie wreszcie skupic na czyms konkretnym bo nigdzie w takim tempie nie dojde
Pokaz swoje prace
Właśnie miałam Ci pisać, że super są Twoje pracę!
Stary 2016-02-20, 12:44   #1823
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie dolegliwości częściowo ustąpiły, mdłości sporo mniejsze ale jeszcze są. Doszła mega zgaga, wiem że sporo dziewczyn kupuje Gaviscon ale na jednym z blogów znalazłam info że nie jest on jednak zalecany w ciąży i sama już nie wiem... Wizytę mamy dopiero 3.03.
Strasznie się męczę, sapię jak parowóz. Coraz mocniej też czuję więzadła macicy (ból pachwinowy) i nie mogę za długo przebywać w pozycji siedzącej bo wtedy ból się nasila.
no no pokaźny się robi i rzeczywiście szybko rośnie..ja mam wrażenie, że mój się powiększył dość szybko na początku i teraz mocno się nie zmienia..chociaż wczoraj wieczorem był też mocno wypięty..

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Jak na was patrzę, to widzę, że mój brzuch jest naprawdę WIELKI.

pokaż

Cytat:

czasami , żeby się przebić to nie najważniejszy jest talent ale właśnie wiara w siebie albo odrobina szaleństwa
Stary 2016-02-20, 12:52   #1824
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Śniadanie- przerwa
Wyjście do sklepu-przerwa
Ciasto-przerwa
Odkurzanie-przerwa
A można to było zrobić w 2h max. Bobo rządzi.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 12:54   #1825
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Śniadanie- przerwa
Wyjście do sklepu-przerwa
Ciasto-przerwa
Odkurzanie-przerwa
A można to było zrobić w 2h max. Bobo rządzi.
Potem w tę przerwę będzie karmienie Od samego początku dzieci nas uczą
Stary 2016-02-20, 13:00   #1826
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Potem będzie porzucanie pracy bo Bobo. Teraz tylko muszę odsapnąć.
Stary 2016-02-20, 13:06   #1827
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Potem w tę przerwę będzie karmienie Od samego początku dzieci nas uczą
Juz nami rządzą od samego początku Ja to czasami sie czuje, ze nie mam wlasnej wolnej woli

Dzisiaj przechadzam sie przed lustrem i patrze jak mi rosnie brzuchol.
TZ bedzie zdziwiony jak przyjedzie, ze juz jest nas tyle

Rozwaliły mi sie moje ukochane buty. Super wygodne , ponad pół roku w nich przechodziłam, dosłownie wszedzie. Ze skórki. Od początku w ogóle mnie nie obtarły. Idealne.
Muszę wybrać sie po nowe. Polecacie jakies sklepy z dobrymi butami?

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 13:09   #1828
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz nami rządzą od samego początku Ja to czasami sie czuje, ze nie mam wlasnej wolnej woli

Dzisiaj przechadzam sie przed lustrem i patrze jak mi rosnie brzuchol.
TZ bedzie zdziwiony jak przyjedzie, ze juz jest nas tyle

Rozwaliły mi sie moje ukochane buty. Super wygodne , ponad pół roku w nich przechodziłam, dosłownie wszedzie. Ze skórki. Od początku w ogóle mnie nie obtarły. Idealne.
Muszę wybrać sie po nowe. Polecacie jakies sklepy z dobrymi butami?
Ja kupuję buty Lasockiego i jestem zadowolona.

Mój TŻ najbardziej się cieszy z rosnącego biustu, urósł o 10 cm!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 13:15   #1829
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuję buty Lasockiego i jestem zadowolona.

Mój TŻ najbardziej się cieszy z rosnącego biustu, urósł o 10 cm!
Muszę sprawdzić swój. Aż się boję
Stary 2016-02-20, 14:07   #1830
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Potem będzie porzucanie pracy bo Bobo. Teraz tylko muszę odsapnąć.
Ja też szybciutko się mecze. Wczoraj odkurzanie było mega wyczynem a zmywarkę oproznialam po połowie. Dziś u nas więcej słońca to i więcej pozytywnej energii
cudzie trwaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości