![]() |
#2611 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Oczywiście Twój brzuszek jest najlepszym miejscem dla Zosi, teraz każdy dzień się liczy! Trzymamy kciuki ;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() Kurczę najgorsze było w nocy jak mnie zlapalo szybkie bicie serca. Coś koło 120 uderzeń miałam. Jutro idę na sama wizytę to pewnie da mi skierowanie do szpitala. Ale to nic, tam sprawdza co i jak, a ja i maly będziemy bezpieczni. Parę dni szybko zleci, a ja będę spokojniesza. Dzisiaj przyjeżdża sis ciotecznaa mojego męża z chrzesnica będzie wesoło z dwulatka ![]() Patulinka aby do 32tyg i aby malutka miala 2kg wtedy dziecię jest bezpieczne. Mi mówił gon żeby dziecko lepiej się urodziło w tym tygodniu niż w 34 gdzie się płuca rozwijają. Zreszta parę lat temu nasza Natalka urodziła się 5 grudnia w 32tyg a na święta była już w domu. Niecałe 3 tygodnie była i wszystko jest ok.
#2613 |
Rozeznanie
|
a_g_ata obłędne to Twoje królestwo pieluch
![]() patulinka94 trzymam kciuki aby Zosia jeszcze posiedziała w brzuszku !
#2614 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W kąciku z lozeczkiem też mam naklejki z tego sklepu..przekopalam cały internet i maja tam najtaniej chyba Polki pomalowalam farba do drewna..koszt 8zl wiec chyba lepiej niż farbą akrylową...jednak te polki są w łazience i akrylowa farba mogłaby nie dac rady...oczywiście na poleczkach będą stały jeszcze jakieś ozdoby ![]()
![]() |
#2615 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Patulinka trzym się tam ![]() Śniło mi się dzisiaj, że mi czop odszedł, dziwne wyglądał :P jak wata z krwią ![]() Ja zawsze wstaję na siusiu w nocy mniej więcej o tej samej porze, 3:40. Tż się śmieje, że zegarek można ze mną nastawić. Może to jakiś znak i synek się o tej porze urodzi? ![]()
#2616 |
Zakorzenienie
|
Agata dzieki
![]() ![]() ![]() Boziuniu jak mi sie Dzis nic nie chce :/ jedziemy do teściów na obiad, chociaż tyle ze nie trzeba gotować. I pewnie dostanę jadła na kolejne 3 dni 🤓 |
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
patulinka, mysle, ze jak w tym aktualnym szpitalu wzieli cie bardziej pod lupe i stwierdzili, ze to nie sa wody, to chyba predzej maja racje. nie moga z ciebie wariatki robic, bo skad ty masz wiedziec, co ci cieknie. ale w poprzednim szpitalu pewnie przedwczesnie spanikowali - co w sumie tez nie jest niczym zlym, po prostu woleli dmuchac na zimne i zamiast czekac na badania i cuda, to wyslali cie do bardziej doswiadczonych.
co do gbs-a i zarazenia sie - sa rozne mozliwosci... np. wyniku jeszcze nie bylo - wowczas mogli profilaktycznie podac antyka... mogl zadzialac albo i nie... ogolnie to przy gbs dziecko nie zawsze sie zarazi, tylko w jakiejs tam czesci przypadkow. i jak dobrze pamietam, to tylko w 1-2% przypadkow dochodzi do powazniejszych problemow, ze dzidzius musi polezec jednak w szpitalu tydzien czy dwa (sepsa itp). gwarancji niestety nigdy nie ma. inna sprawa, moglo byc tak, ze gbs byl ujemny, a potem sie te paciory jakos w miedzyczasie jeszcze dostaly do przodu... mozna miec pecha, ze do zasiedlenia akurat dojdzie pozniej. kolegi z pracy zona przy trzecim dziecku miala dopiero gbs pozytywny. przy porodzie podali antybiotyk, ale no jakos chyba nie podzialal... na poczatku wszystko ok, ale po dwoch tygodniach mala nagle dostala wysokiej goraczki. od razu na szpital i sie okazalo, ze jednak mala troche paciora dostala i on potrzebowal chwile, zeby sie rozniesc. po tygodniu w szpitalu bylo juz dobrze, ale strachu na pewno sie najedli... nie pisze tego, zeby straszyc, tylko raczej w formie wyczulenia na tego typu sprawy ![]()
#2618 |
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek probuje wszystkiego i on sie ruszy ew. po 20 minutach ale nie tak jak zawsze, ze sobie tam impreze robil przez 15 minut. Tylko jeden ruch i koniec...no ale wazne ze sie rusza. Ja juz chce koniec marca...bo zeschizuje inaczej
![]() Jutro mam wizyte u ortopedy i az sie boje... ![]()
#2619 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślałam zę się wielocytowanie popsuło bo znikało jak chciałam wcisnąć a działa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte. Też mam wrażenie że zaraz zeschizuje w tym szpitalu tutaj... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2621 |
Rozeznanie
|
Patulinka my mamy jeden termin i powiem Ci gdyby coś się działo go bym była spokojna o maluszka. wiadome że lepiej żeby dzieciątko posoedzialo w brzuszku jak najdluzej ale głowa do góry
![]() ![]() ![]()
#2622 |
Zakorzenienie
|
Kejka pamiętaj, ze teraz dzieciaki najwiecej rosną. On juz nie bedzie sie tak rozkopywał jak pare tyg lub nawet tydzień temu. Na pewno jest ok
![]() Najbardziej sie tych chorób boje ![]() ![]() A teraz czasem tak sie potrafi odezwać, ze mi sie od razu ciśnienie podnosi. On mowi, ze odzywa sie tak jak ja do niego-takim tonem i wogole...no moze. Wiem, ze często przeginam ![]() Ehhhh jakoś mi zle dzisiaj...musiałam sie wygadać :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zadomowienie
|
Patulinka dobrze, ze to nie wody. No i ze jesteś teraz pod bardzo dobrą opieką
![]() Zosia niech nie straszy mamusi i grzecznie siedzi jeszcze trochę w brzuszku ![]() Kejka nie bój się nie będzie tak strasznie u tego ortopedy a Miki ma widocznie swoje humorki i coś mu się dziś nie chce ruszać, chyba wszystkie nasze dzieciaki mają takie dni, że lubią matki postraszyć[COLOR="Silver"] Agata urządzenie kącika jak zwykle po mistrzowsku, fajnie, ze macie spora łazienkę i wszystko sobie możesz tam upchnąć alez Ty masz talent do takich dekoracji itp. przewijak fajnie wygląda i bez pokrowca ale ten z minky faktycznie słabo dopasowany, dobrze, ze nie kupowałam dziewczyny na da wanda jest promocja na torby takie jak ma kropcia, mozna już za 130 zł niektore modele kupić i chyba sie skuszę... ![]() Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-02-21 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() wyprasowałam 1 partię prania, całe życie nie spędziłam tyle czasu przy żelazku tyle co dzisiaj ![]() gosiaczek nic dziwnego, że wam się nerwy udzielają, to nie jest łatwy czas, ty w końcówce ciąży, Kuba chory, każdy by miał dość. lulka19 mnie też by szlag trafił, jakby mi teściowa bez pytania sprzątała czy coś.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-21 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lulka wiem co czujesz, moja teściowa też na początku przyłaziła podczas mojej/naszej nieobecności i... układała TŻtowi ubrania w szafce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Rozeznanie
|
A ja mam pytanie czy te piękne kąciki dla dzieci to już zostawiacie tak do porodu ? Bo u mnie wszystko raczej w proszku gdyż uważam że po co ma się kurzyć 2 miesiące
![]() Dzisiaj rozpakowałam organizer na łóżeczko aby wyszedł zapach nowości. Czy to już czas aby zdjąć folię z materacyka ?
03.05.2016r. ![]() ![]() Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2016-02-21 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Dziewczyny mam pytanie trochę śmieszne... Jak zabezpieczyć rzepy do prania? Chodzi mi o np rzepy na rożkach żeby nie pohaczyły innych rzeczy
![]() Agata śliczne stanowisko ![]() ![]()
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2016-02-21 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek, mam nadzieję że Kubuś już się lepiej czuje :-*
Patulinka, trzymajcie się z Zosią. Na pewno malutka jeszcze posiedzi grzecznie ![]() Agata śliczny kącik 😍 też chcę kupić te pojemniki zawieszane i dać na łóżeczko obok przewijaka. Mam nadzieję że na turystyczne też będą pasować ;P My dziś jesteśmy u teścia, nocowaliśmy tam. Niedługo odwozimy mamę na lotnisko... ![]() ![]()
#2629 |
Winter is coming
|
renata, u mnie łóżeczko, wózek stoją rozłożone i się kurzą, nie będę ich przecież już składać.
W ogóle doszliśmy z chłopem do wniosku, że przydałaby nam się do pomocy jakaś kobieta ze zmysłem dekoracyjnym, bo my oboje jesteśmy pod tym względem beznadziejni ![]()
#2630 |
Rozeznanie
|
Ja juz zostawiam:p niech wszystko przejdzie domowymi zapachami:p bo niektóre rzeczy pachną fabryką:p
#2631 |
Zadomowienie
|
Dobry dzień
![]() Gosiaczek śniło mi się,że urodziłaś pięknego, zdrowego chłopca z czarnymi włoskami ![]() ![]() ![]() Agatka Kącik pieluchowy boski! jak go pokazałam TŻ to stwierdził,że jest świetny i on mi zrobi taki sam ![]() ![]() ![]() Velika My tez nie mamy daru do urządzania i projektowania, dlatego całą chałupę mi pod tym względem mama i siostra ogarniają ![]() ![]() Patulinka dobrze,że macie fachową opiekę. Wszystko będzie dobrze, jesteście silne kobiety! ![]() Lulka Jakby mi teściowa mój bałagan sprzątała, to bym chyba nerwowo tego nie wytrzymała. Są pewne granice prywatności. Ruchy Moja młoda też się dziwnie rusza i też miewa dni lenia, ale uaktywnia się zawsze w kościele ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() 1.Przewijak drewniany firma Klups ok.140zl 2. Polki IKEA bekvam ok.20zl 3.Naklejki chmurki yokodesign ok.15zl 4. Koszyczki z tkmaxa 35zl sztuka 5.Wanienka z IKEA ok.18zl 6. Zestaw pojemników na przewijak ok.25zl 7. Przewijak miękki firma klupś ok.30zl Ceny są orientacyjne bo nie pamiętam dokładnie ![]() ![]() A jak macie malo miejsca i musicie miec przewijak na lozeczko to tez można wyczarowac cuda ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2633 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pościel już mąz założy jak bede w szpitalu mam jeszcze pytanie, czy pierzecie pokrowiec w którym jest materac? czy wystarczy jak nałoże na niego uprane i uprasowane prześcieradełko? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Zadomowienie
|
Akinomka fajnie ze juz w nowym domku
![]() ![]() Patulinka tak jak dziewczyny piszą Zosia to silna kobietka! ![]() ![]() Ikea my się chyba jutro wybieramy bo jedziemy do Warszawy bo mąż ma egzamin i może skoczymy zobaczyć co jest ciekawego. . Agata odpalam zaraz laptopa żeby sprawdzić kącik ![]() Velika ja też mam ten problem. . Wogole nie mam weny i pomysłów jak zrobić fajny kącik małemu. . Witam się w 34 tyg ![]()
#2635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam proszek ![]() Kupiłam sobie drzewko z sowami, które było w netto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akinomka cudownie już u siebie jesteście ![]() ![]() ' agata no padłam''stacja przewijakowa" ![]() ![]() ![]() ![]() lula to co robi Twoja teściowa to dla mnie jakaś paranoja.... Nie wiem jak Ty to wytrzymujesz ale ja napewno bym sie nie zgodziła na takie coś a dotykanie mojej bielizy to już w ogole nie wchodzi w gre ![]() lucy o jakiej torbie piszesz kropci ????co w promocji na dawanda zarzuć linka
![]() |
#2637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie piorę tego pokrowca na zamek na materac, ani nakładki. WyparAlam jedynie prześcieradła. I tez mam juz ubrane, nic sie nie kurzy-tzn tak samo sie bedzie "kurzyć" jak maluch juz bedzie ![]() U mnie tylko miesiac to sie nic nie stanie w tym czasie (raczej) zobaczę jesCze bliżej terminu Dzis mamy odebrać od znajomych jakies rzeczy-matę, karuzele, Angelcare (bez niani) i cos tam jesCze. W sumie bedzie nam tylko niani brakowało. Tak to juz wszystko jest-no jeszcze wózek. 23.02 mija 7 tygodni ![]() Dzieki za pamięć o Kubie-jest o niebo lepiej ![]() Mam lenia. Mam juz powoli dość tej ciazy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Zadomowienie
|
lulka przeglądam stronę da wanda i tu tez są maskotki sówki, moze coś Ci wpadnie w oko
![]() przemeblowaliśmy troche pokój, komoda stoi złożona i się wietrzy posegregowałam sobie pranie kolorami i od jutra bede sobie spokojnie prać ![]() Gosiaczek proszę link http://pl.dawanda.com/search?q=bagme zamówiłam szara plecionkę, tę mniejszą ![]() Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-02-21 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2640 |
Zadomowienie
|
dla siebie, matce też coś się należy
![]() do wózka mam z zestawu i cale szczęscie mi się podoba wiec nie kupuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.