|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Gratulacje doskonale Cię rozumiem, stabilna sytuacja finansowa jest ważna jak się planuje dziecko. Powodzenia
|
|
#2162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kruszynkaa86 Wyczekujaca sisii19 Wow gratuluję i spokojnych dziewięciu miesięcy życzę.
Widzę, że wątek dalej szczęśliwy i działa prawem serii ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za nową pracę oraz przyszłe starania. ![]() ![]() ![]() Gosmina oby leki podziałały szybko
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ok nie ma problemu podam😊 Emilia, wiek 28 staram się na przełomie października a listopada 2015. Dziękuję 😍
|
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
velaluca gratuluję nowej pracy
swoją droga to musisz byc naprawde dobra w tym co robisz skoro firma o Ciebie zabiegała póki masz 2 z przodu jesli chodzi o wiek to mysle ze mozesz spokojnie rok poczekac i zyczę Ci zebys przy wznowieniu starań zobaczyła II kreseczki przy pierwszym cyklu no i zaglądaj tu często(założenie wątku zobowiązuje![]() )
|
|
|
|
#2167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2168 |
|
Wtajemniczenie
|
VelaLuca powodzenia
![]() Moim zdaniem nigdy nie ma odpowiedniego momentu na zajście w ciąże. Zawsze będzie coś innego do zrobienia, za mało kasy, za mało pomocy o strony rodziców itd. My z mężem obecnie jesteśmy na dobrej stopie finansowej, mąż ma swoją firmę, ale jak to w życiu bywa nigdy nie wiesz co będzie za miesiąc, za rok. Dlatego stwierdziliśmy, że nie ma sensu czekać na ten idealny moment bo taki może nigdy nie nadejść a lata lecą. Też jakiś czas temu myśleliśmy, że może jeszcze rok, dwa lata jak ta nasza sytuacja finansowa będzie już cały czas na takim pułapie, z którego jesteśmy zadowoleni, ale przecież za dwa lata może i będzie dalej tak fajnie i wtedy byśmy powiedzieli, że może kolejny rok poczekamy i zobaczymy jak będzie za rok i tak moglibyśmy w nieskończoność. W nowym roku stwierdziliśmy, że na ten moment finansowo jest dobrze, życiowo też więc decydujemy się na dziecko i nie zastanawiamy się, co będzie za rok bo tego nigdy nie przewidzimy
|
|
|
|
#2169 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No sporo sporo, a jak nie dostanę kartki od hematolog to będzie pewnie z 600...
Cytat:
Ogólnie jak warzywa się gotuje to tracą cenne właściwości.. Ja bym wolała opcję z wrzucaniem surowego np do koktajli itd, bo ugotowany niedobry... Cytat:
Cytat:
Gratuluję!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A mi libido mocno spadło po tych wizytach u lekarzy. Ale odpuszczam ten cykl. Temp będę mierzyć, testy robię od wczoraj ale jakoś zapominam o nich ciągle. Ale nawet nie wierzę, że uda mi się zajść z takimi wynikami. Mam 1 kwietnia wizytę i może od tej pory będziemy się jakoś pewniej starać. Teraz odpuszczam. Jak się uda to pobiorę Euthyrox, wit D z selenem, zajmę się swoim wyglądem i zdrowiem. Właściwie to już zaczęłam. Nie mam sił na ciągłe niepowodzenia i nowe, niezbyt fajne informacje. Muszę odpuścić. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
Panna Izabella - wybieram sie, tylko mój gin miał urlop zimowy teraz musze zadzwonic do niego w poniedziałek i podejrzewam ze za dwa tyg bedzie wolny termin.
@->--
|
|
#2171 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam umowę na czas nieokreślony, ale rożnie może być, jakoś mało optymistycznie sie zapowiada i strategicznie zajście w ciąże do pół roku byłoby idealne. Oby Bromegron pomógł! Cytat:
Super ![]() VelaLuca, gratuluje nowej pracy. Czasem dostajemy jakiś znak, może to teraz Ci było potrzebne. Mam nadzieje, ze aż tak stresująca ta praca nie będzie i ze będziesz zadowolona
|
||
|
|
|
#2172 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może gdybyśmy zaczęli się starać od razu po ślubie, a nie po ponad dwóch latach, to bym tak wszystkiego nie przeżywała A zaraz nam rok stuknie od kiedy się staramy, i nie wygląda to zbyt optymistycznie:/Cytat:
A są jakieś szanse, że Ci przedłużą umowe?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to trochę się możesz naczekać... Może do tego czasu i @ przyjdzie... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sorry za literówkę ale pisze z tel i sam z siebie przestawił twoje imię. No no może przyjedzie dzis było niewielkie plamienie, ale to minęło. Okaże sie w najbliższych dniach co i jak.
|
|
|
#2175 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś mi Wizaż nie działa i nie mogę nic zacytować
![]() [B]Qazsew[B] - No chyba już się nie uwolnię od sprzedaży i obsługi klienta Mam tylko nadzieję, że moi nowi pracodawcy też tak będą uważać Widocznie uznali, że skoro potrafiłam wcisnąć klientom usługę za kilkadziesiąt tys. zł, w tym osobom znanym i generowałam budżety 6 cyfrowe to i tu sobie poradzę. Mam nadzieję że tak będzie ![]() [B]MajWija[B] - Oczywiście, że nie ma idealnego momentu. Nawet o tym niedawno pisałam. Obecnie naszym priorytetem jest dziecko. Zdążyliśmy się już wyszumieć, wyszaleć, pozwiedzać świat. Do szczęścia potrzebujemy tylko Jego. Zostałam bez pracy już w grudniu, a mimo to ciągle się staraliśmy. Gdyby się udało, byłoby super. Ale teraz kiedy mam szansę pracować, to chcę z niej skorzystać, dlatego aby w przyszłości zapewnić dziecku to co najlepsze. Nie czekamy na żaden lepszy moment, bo takiego może po prostu już nie być. Czekam tylko aby trochę ustabilizować się finansowo i trochę popracować. Mogłabym zajść w ciążę już po 2 miesiącach pracy, ale nie chcę. Wierzę, że rok w te czy we wte nie zrobi dużej różnicy, a ja przynajmniej nie będę musiała martwić się o przyszłość ![]() [B]Panna Izabela[B] - przykre jest to, że ciągle rzucane macie kłody pod nogi
|
|
#2176 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
No taką mam kurna nadzieję, boję się myśleć nawet, co będzie, jeśli to nie wina prl tylko coś innego nawala...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z siemieniem może być różnie, bo to nasiono. Z warzywami jest trochę inaczej, bo po ugotowaniu tracą zwykle wrażliwe na temp. witaminy, przez co obniża się ich wartość odżywcza. W siemieniu pewne substancje mogą się aktywować dopiero po obróbce cieplnej (nie znam ich składu więc ciężko powiedzieć jakie). Ale podejrzewam że chodzi o powstanie tego charakterystycznego kleiku, który bardzo dobrze działa na wszelkie błony śluzowe. Chyba że siemię ma jakieś nietypowe składniki które wymagają nietypowego traktowania 😉 Odpuść koniecznie bo zwariujesz. Dobrze że o siebie dbasz, rób rzeczy które sprawiają Ci przyjemność, nie skupiaj się tak bardzo na ciążowych sprawach. W końcu się uda!😙 Cytat:
Bardziej obawiam się, że z tymi jajnikami to coś poważnego, i nie uruchomią się po braniu Bromergonu😞 ale go zażywam, kiepsko się po nim czuję, kiedyś jak go brałam nie kojarzę takich skutków ubocznych 😧 A dziś przyjechaliśmy do teściów, no i oczywiście dostałam zapalenia pęcherza😭 w ciągu kilku godzin tak się rozwinęło, że ostatnie 2 h spędziłam w męczarniach na kibelku. No i tu na wsi nie ma apteki, teściowa nic na to nie ma, zaraz umrę. Dlaczego w mieście nie przytrafiają mi się takie akcje??!! A i VelaLuca, dobra decyzja. Jak to jest coś pewnego, co masz od razu, a nie musisz się o to ubiegać, czekać na decyzję miesiącami itd., to warto w to wejść. I życzę powodzenia i w pracy, i z późniejszymi staraniami. Mam nadzieję że nas nie opuścisz😜 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#2177 |
|
Wtajemniczenie
|
prosiłyście o fotkę moich pisklaków, więc w końcu udało mi się zrobić, bo cały czas mama siedziała na nich :P
Uwaga zdjęcie tylko dla pań o niskim poczuciu estetyki ![]() są brzydkie jak noc ![]() ![]()
|
#2178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuj stopniwo zwiększać dawkę tego Bromergonu. Mi kazał lekarz Norprolac stopniowo zwiększać żeby organizm przyzwyczaić. No i bierz go na noc. Ja wczoraj wzięłam już większą dawkę Norprolacu, ale jeszcze nie tą docelową i rano wstałam z głową jak balon ![]() Mam nadzieję, że to minie po kilku dniach brania tego leku. |
|
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
geosmina przypomnij mi proszę jakie miałaś wyniki prolaktyny ☺ może teściowa ma żurawinę chociaż....
|
|
|
|
#2180 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę zobaczyć pisklaków na tel😡
Cytat:
Mnie po Bromergonie nigdy nie bolała głowa, jedynie jak wypiłam alkohol dzień wcześniej, to była masakra. Pamiętam jak raz na studiach się tak załatwiłam, czerwiec, upały, ostatnie zaliczenia, wieczorem byli u nas znajomi na imprezce, ja na tym Bromergonie, a na drugi dzień miałam poprawiać sprawozdanie z inżynierii procesowej osobiście u pani dr. Tego bólu głowy nie zapomnę do końca życia 😂 Cytat:
Teściowa nic nie ma, pomogło jako tako wypicie 1,5 l wody z jednoczesnym siedzeniem na WC, a dziś mąż już pojechał do apteki i mi kupił urofuraginum, więc ok😊 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po bromergonie też się źle czułam. Byłam rozdrażniona, słaba i śpiąca. Zapalenie pęcherza- kup sobie neofuragine. Skład ten sam co furagina i bez recepty 😊 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Jasny gwint ale ten wizaż się coś psuje. Mam problem od wczoraj. Nie wczytuje mi wiadomości przez Tapatalka, wylogowuje mnie wrrr Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że teraz furaginę można kupić bez recepty, nie raz ratowała mi życie 😉 |
|
|
|
|
#2183 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam ciągle problemy z Tapatalkiem dziadem 😒 Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie dziewczyny przeboje z tą prolaktyną
![]() VelaLuca gratuluję podjęcia decyzji. Też bym tak postapila w twojej sytuacji. Mam nadzieję że nadal pozostaniesz z nami na wątku. U mnie dziś spadek temperatury i beżowe plamienie. Także czekam na @ i rozpoczęcie 6 cyklu starań. Jutro idę na badania tarczycy, czuję że przez nią się nie udaje.
|
|
#2185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No niestety lekarze nie traktują prolaktyny serio, a mój gin powiedział, że tego nie rozumie tzn tych lekarzy bo to jest dla kobiety starającej się o dziecko poważny problem i nawet niewielkie odchylenie od normy może zaburzać owulację. Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-02-21 o 16:51 |
|
|
|
|
#2186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja od następnego cyklu chyba zacznę mierzyć temperaturę, tylko muszę zakupić dobry termometr, bo mam taki zwykły tylko. Powiedzcie mi czy temperatura u mnie będzie w ogóle wiarygodna, jeśli wstaję w nocy do dziecka i prawie nigdy nie prześpię całej nocy bez pobudki? |
||
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
Ja też zawsze dopóki nie ma konkretnego okresu to zawsze mam nadzieje 😉
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zupełnie nie. Widzę ślad i juz wiem, że to okres. W pierwszej ciąży nie miałam żadnego plamienia wiec pewnie dlatego jestem tak nastawiona. Pamiętam tylko, że w terminie okresu miałam jedna, dosłownie jedna krople krwi.. Może to była ta słynna implementacja?
|
|
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciąży też po prostu nie dostałam okresu i całą ciążę ani śladu krwi. Ale tłumaczę sobie, że każda ciąża jest inna i tym razem mogą się plamienia zdarzyć 😉
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

Ale to tylko pokazuje, że jest to dość poważna zmiana. W dodatku poszli mi bardzo na rękę. Będę mogła dużo pracować z domu i w dodatku na własnej działalności
Zarobki też ok. Oczywiście pracę przyjęłam, choć wiąże się to z odłożeniem starań na minimum rok 

póki masz 2 z przodu jesli chodzi o wiek to mysle ze mozesz spokojnie rok poczekac i zyczę Ci zebys przy wznowieniu starań zobaczyła II kreseczki przy pierwszym cyklu

Gratuluję!!! 
przeraziłam się jak zobaczyłam te jajniki, nie znam się na tym, ale nigdy u siebie czegoś takiego nie widziałam. Ale lekarka jest dobrej myśli, chociaż tyle. Zaczynam się obawiać że nie zdążę zajść w ciążę przed wygaśnięciem mojej umowy o pracę w lipcu

Może gdybyśmy zaczęli się starać od razu po ślubie, a nie po ponad dwóch latach, to bym tak wszystkiego nie przeżywała