|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wysokie wiżanki......zbierzmy sie Tu---> :)
Ja na studniówce byłam w szpilkach i na drugi dzień okropnie mnie bolały nogi, no, ale czego się nie robi żeby jako tako wyglądać
![]() Na Twoim miejscu też bym wybrała niskie buty, przynajmniej wytańczysz się i nic nie będzie boleć
|
|
|
|
#302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fakt-wyszczuplaja a jesli chodzi o sukienki to chyba jakies wstazki bardziej na biodra albo kokardy, prawda? wiecie o co mi chodzi. ja na swoja 100dn tez raczej czulenka, balerinki.
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
ja również się dopisuję- 182cm
![]() kiedyś płakałam po kątach z tego tytułu, teraz mam to gdzieś ![]() ponoć małe jest piękne,ale duże więcej może ![]() LDPozdrawiam wszystkie wielkoludy
|
#304 |
|
Przyczajenie
|
21 lat 183-184cm :/ Kiedyś mnie to przerażało, ale teraz zauważyłam, że zaczynam się z tym oswajać. Mam nawet zimowego kozaka na 3cm obcasie
Rozmiar buta 40-43 wszystko zależy od numeracji, która jest bardzo różna, ale najczęściej jest to 41 I to wcale nie jest duża stopa Moja koleżanka ma 172cm i taką samą nogę. U niej wygląda na dużą, u mnie na zupełnie normalną. Z butami nie mam większego problemu, bo jest coraz więcej dużych rozmiarów. Producenci zmądrzeli :PCo do spodni to przez lata miałam z tym wielki problem, ale odkryłam sklep JUKON i teraz jak kupuję spodnie to muszę je nawet czasem o 2cm podłożyć Bardzo przyjemne uczucie Za to mam odwieczny problem z rękawami w kurtkach i płaszczach Ze swetrami i bluzkami problemu brak Mam takie rękawy, że mi czasem rąk nie widać Co do facetów... pustka Omijają mnie szerokim łukiem, traktują jakbym był przezroczysta To bardzo smutne. Wszyscy znajomi (i rodzinka) się dziwią, że nie mam faceta, bo mówią, że jestem bardzo fajną, sympatyczną, wesołą, ładną i zgrabną dziewczyną. Niestety faceci tak mnie chyba nie postrzegają. Nigdy nie słyszę czegoś miłego, a raczej same chamskie zaczepki (o słupach telegraficznych, żyrafach, mutantach, przerostach genetycznych itp.) i nie ważne czy faceci mają 160cm czy 190cm Wszyscy mnie tak traktują A jak już trafiam na fajnych i miłych to są po prostu kolegami traktującymi mnie jak kumpelę. Na imprezach też często zostaję na jakiś czas sama, bo do koleżanek kleją się faceci, a do mnie albo tacy co są kompletnie pijani, albo są po 40stce Ciągle słyszę ''Wszystko w swoim czasie. Ty też znajdziesz drugą połówkę'', jednak ja jakoś w to nie wierzę W ciągu 21 lat byłam tylko koleżanką, kumpelą itp. A jedynego faceta, który mnie... kochał, straciłam przez głupotę zanim coś się jeszcze zaczęło. Więc... problem mam tylko z facetami, bo z cała resztą się oswoiłam, zaakceptowałam i nawet mój wzrost zaczął mi się podobać
|
|
|
|
#305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
az w koncu znalazł się taki co chciała żyraf i we wrześniu ślub (a tam oapropos to jest o jakieś 10cm niższy )
|
|
#306 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
swietne jest to co napisalas, takie prawdziwe, a ztym malym nie przesadzalabym ze takie piekne heheCytat:
nie przejmuj sie...widocznie to nie bylo to skoro sie skonczylo... bo byscie oboje nie pozwolili by do tego doszlo... Cytat:
i juz czekam na fotki z weseliska ![]() jestem pelna szacunku, ze Wam roznica wzrostu nie przeszkadza..ale najwazniejsze zebyscie razem sie dobrze czuli... i nie patrzcie na innych! |
|||
|
|
|
#307 |
|
Wtajemniczenie
|
kasientos dzięki za miłe słowa
![]() co do różnicy wzrostu, to różnie bywa, na ogół staram się o tym nie myśleć i wtedy tego nie zauważam, a czasem nawet założe jakieś szpileczki (oczywiście z tych "mikro"- ale zawsze szpileczki). Czasem ludzie się gapią, ale najważniejsza jest końcu miłość nie?
|
#308 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() oczywiscie masz racje, najwazniejsza milosc... co do gapienia to nic/ nikt tego nie zmieni... najlepiej by bylo nie zwracac na to uwagi, ale to jest ciezkie w praktyce.. a co do szpileczek to cos w tym musi byc... bo mnie wystarczy ze cos stuka puka i juz sie czuje jak dama , ale nie chodze w szpilkach, zle sie czuje, bo wiekszosc moich znajomych jest nizsza...moja mama ostatnio chodzi dumna z siebie, bo w koncu udalo jej sie spalic spodnie, ktore wg niej mnie wydluzaly jeszcze
|
|
|
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czasem czuję się np na uczelni jak Królewna śnieżka ze swymi krasnoludkami
jakaś taka olbrzymia, ale niech tam, jak tak miało być żebym taka wysoka była, to widocznie któś miał w tym cel...A te spodnie to zapewne jakies obcisłe rurki...
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macie jakies wspolne fotki?? ciesze sie, ze sa dziewczyny, ktorym nawet te 10 cm nie robi roznicy
|
|
#311 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() wlasnie ze nie, nie przepadam za rurkami, jakos tak mi nie przypadly do gustu takie jasnonniebieskie dzwonowate....nawet sie ciesze ze juz po nich ![]() tez tak macie, ze juz Wam sie cos znudzi, albo nie podoba..ale tak zostawiacie, bo jeszcze nowe i szkoda wyrzucic.. probuje sie wyzbyc tego " chomikowania" ale ciezko idzie
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak wrócę do domu od rodziców, to wrzucę
|
|
#313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja robie tak samo ze wszystkimi ciuszkami, i zawsze TZ na mnie krzyczy że zbieram to wszystko, a ja mu na to, że na "gorsze czasy"
|
|
#314 |
|
Konto usunięte
|
178....
wolalabym mniej ale coz. mialam sie zatrzymac 5 cm temu ale dalej roslam.... ![]() ze spodniami nie mam problemu (chodz mialam) ale mam juz "swoj" sklep i tam zawsze sa spodnie na mnie i moje metrowe nogi![]() jedynie z czego sie ciesze przy moim wzroscie to nogi. a z bluzkami to tragedion. no i na dodatek jestem chuda ![]() (79X64X89).... na dodatek nie wiem jak powinnam sie ubierac zeby sie optycznie pogrubic. chcialabym chodzic na obcasach ale wtedy bylsbym jeszcze wyzsza![]() aha no i jeszcze komplex duzych stop... ogolnie jestem zakompleksiona (wszyscy mi to powtarzaja. az tak to widac?!)...![]() uff wreszcie to z siebie wyrzucilam ![]()
|
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
mam dokladnie to samo
(i ten sam wzrost co Ty)
|
|
|
|
#316 |
|
Konto usunięte
|
165 to mało, nawet bardzo.
![]() A ja się od pewnego czasu czuję dużo mniejsza, bo częsciej wychodzę z kolegą, który ma dwa metry. Przy nim, to ja kurdupel jestem, nawet sam mi to mówi. ![]() A tak w ogóle to w liceum nikt złego slowa nie powiedział na mój wzrost. "śmieją" się tylko z tych bardzo niskich, oczywiście żartobliwie, ale jednak.
|
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
Przyłączam się. Mam 174 cm i na całe szczęście już nie rosnę
Nie powiem, wolałabym mieć kilka cm mniej ale i tak nie powinnam narzekać, nie jest tak źle.
|
|
#318 |
|
Rozeznanie
|
Hej, a ja mam 180 i mi z tym dobrze, zdarza mi sie tez nosic buty na obcasie (rzadko bo rzadko ale jednak
), chociaz czasami tez sie dziwnie czuje gdy spotykam sie z niektorymi znajomymi, a wszyscy nizsi ode mnie o glowe
|
#319 |
|
BAN stały
|
ja ostatnio poznaje wyzsze osobniki.. chyba to rekompensata za wszystkie poprzednie lata ..chociaz nadal moja najlepsiejsza psiapsiola siega mi do ramienia, nie ukrywam czasem to jest denerwujace..ale juz sie przyzwyczailam a co do chlopakow to ostatnio mialam boom na przygladanie sie tym ok200 cm ..ale doszlam do szokujacego wniosku .. (nie chcialabym uogolniac)..ale wszystkich co do tej pory poznalam o tym wzroscie maja taki charakterystyczny wyglad, ktory kompletnie mi nie odpowiada...ps. fajnie ze znowu watek powoli sie ruszyl
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#321 |
|
BAN stały
|
a co tu taka cisza...?!
![]() HALLO!!!! wracajcie!!!! ![]() śnieg się pojawił..a dziewczyny zniknęły |
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie śniehu póki co- brak, ale ostatnio udało mi się zdobyć ładne spodenki na moje długaśnie odnóża
![]() Pozdrawiam wszystkie Żyrafy ![]()
|
#324 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() no fakt zapomniałam... w koncu wyprzedaze sie zaczynaja...a i nowa kolekcja wchodzi heh... moze i ja powinnam sie zakrecic za czyms...no tylko za czym ![]() ![]() Cytat:
to...to..to... ja sie tak nie bawie...snieg to dopiero powinien byc na swieta |
||
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w Polsce snieg , brrr, u mnie w UK ładna pogoda, znaczy w miare ciepło jest.a ja wczoraj upolowałam dwie pary spodni, takie co sie po podłodze ciągna i wczoraj przez to miałam mokre koncówki nogawek, ale co tam |
|
|
|
|
#326 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#328 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ze teraz mozna kupic ladne kozaczki i do srodka wsadzic spodenki przynajmniej nie ma problemu z mokrymi nogawkami ;D
ja to sie zawsze meczylam... i znienawidzilam jesien przez mokre spodnie prawie ze do kolan :/
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
uups :/
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

Ze swetrami i bluzkami problemu brak
hehe

ja robie tak samo ze wszystkimi ciuszkami, i zawsze TZ na mnie krzyczy że zbieram to wszystko, a ja mu na to, że na "gorsze czasy" 

.. (nie chcialabym uogolniac)..ale wszystkich co do tej pory poznalam o tym wzroscie maja taki charakterystyczny wyglad, ktory kompletnie mi nie odpowiada...