Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-22, 08:39   #3811
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cześć!
Witam się z pracy baaardzo niewyspana U mnie tak strasznie wiało całą noc i wieje nadal, że nie mogłam spać. Miałam wrażenie że dach mi spadnie na głowę... W dodatku jeszcze mój mąż jak położył się spać to tak chrapał, że miałam ochotę go zabić

Chudziaszek jaki Ty masz malutki brzuszek! Gdzie tam ten Wojtek się mieści
Ja za tydzień, od poniedziałku idę na tygodniowy urlop i mam nadzieję, że szybko zleci czas do tej pory.
Lecimy z mężem do UK, do mojego brata. Dzieci zostają z moją mamą. Jeszcze nawet im nie mówiłam, bo wiem, że będzie płacz i żal :-(
Po powrocie pójdę jeszcze do pracy na tydzień lub dwa, wezmę zaległy urlop i się pożegnam
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 08:42   #3812
madzius90
Zakorzenienie

Motylek, Honcia, Fiazo za wizyty dzisiejsze!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 08:44   #3813
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Hej
A u mnie słonko

za wizyty
Zazdrość

Witam się w poniedziałek Basia już trochę pokopala,śniadanko chyba smakowało;-) a ja czuję,że będę mieć mega lenia w tym tygodniu. Mam ciągle niskie ciśnienie w okolicach 100/60, chyba zaraz kawa pójdzie w ruch.
Powiem Wam jeszcze,że faktycznie ta fasolka po bretonsku to nie był dobry pomysł,przez 2 dni się czułam jak balon,nawet trochę mnie bolał brzuch.
Dobra,już nie smece
Życzę powodzenia na wizytach
I spokojnego tygodnia z regularnymi kopniaczkami:-*
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 08:47   #3814
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry Poszłam spać przed 3, wstałam o 8 Pewnie padnę dziś o 20.

Śliweczka, też mam chrapiącego męża, a ja niestety nie mam twardego snu Teraz wyjechał, więc do środy mam "spokój"

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-02-22 o 08:49
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 08:56   #3815
anuszka1984
Zadomowienie

Dziewczyny śliczne macie brzuszki

Mój ostatnio bardzo urósł... w ogóle już jakaś taka ociężała jestem

aniu super, że poczułaś Majeczkę Zaraz dopiszę Ci piątkowe USG do kalendarza

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Mój synek prawie od początku spał w śpiworku i dopiero jak w wieku 2,5 l poszedł do większego łóżka to przestał spać w śpiworkach.
Dla mnie to genialny wynalazek. Nigdy nie musiałam kontrolowac czy dziecko przykryte (tak jak teraz latam)
U nas to tej pory króluje śpiworek Zuzia protestuje i wyrzuca kołdrę z łóżeczka. Poduszki też nie toleruje
My odkąd skończyła roczek używamy śpiworka z nogawkami, żeby miała swobodę dla nóg. Taki klasyczny by nie zdał rezultatu, bo straszny z niej wiercioch podczas spania i lubi przyjmować dziwne akrobatyczne pozycje

Te z nogawkami zamawiamy tu https://www.facebook.com/swiatpolarka/?fref=nf

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 09:23   #3816
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Witam się po weekendowe, w sobotę byli u nas znajomi, pogralismy na play station, pogadaliśmy lubię gości u siebie a w niedziele obiad u rodziców.

Pogoda i u mnie nie rozpieszcza, wieje i momentami pada idealny czas na książkę. Nie wiem czy czytałeście Milenium też warto po to sięgnąć

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Musze się na komputerze zalogować żeby zobaczyć wasze brzuszki
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 09:31   #3817
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny śliczne macie brzuszki

Mój ostatnio bardzo urósł... w ogóle już jakaś taka ociężała jestem

U nas to tej pory króluje śpiworek Zuzia protestuje i wyrzuca kołdrę z łóżeczka. Poduszki też nie toleruje
My odkąd skończyła roczek używamy śpiworka z nogawkami, żeby miała swobodę dla nóg. Taki klasyczny by nie zdał rezultatu, bo straszny z niej wiercioch podczas spania i lubi przyjmować dziwne akrobatyczne pozycje

Te z nogawkami zamawiamy tu https://www.facebook.com/swiatpolarka/?fref=nf
Fajne to
Myśmy na jesień zrezygnowali ze śpiworka na rzecz pościeli z Peppą, co było błędem, bo Sara tak się rzuca po łóżeczku, ze głównie śpi na kołdrze, a ja kombinuje jak/czym ją przykryć:/
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:06   #3818
Evelinke
Zakorzenienie

Hej

Miszka ja od samego poczatku na kwaśne mam ochotę, pomarańcze, mandarynki, kiwi codziennie wsuwam

Motylku masz piękny brzuszek i wcale nie wydaje się jeszcze taaaaki wielki Jest duży to fakt, ale jest zgrabniutki

Chudziaszek twój brzusio to malutki
Ale ważne, żby synuś miał dobrze

A co do wózka to zdecydowałam się na x-landera, bo waga gondoli mi odpowiada, muszę mieć lekką i taka która się łatwo wypina, bo stelaż będzie stał na dole, a ja dzidzie z gondolą będę tachać na 5 piętro ufff już mi ciężko
Więc chcę gondolę ten nowy model x-pram light. jak urodzimy to będzie czerwiec i jest siatka w budce, w zimie jeśli będzie to będę mogła dalej gondoli używać, bo jest większa od innych modeli.
I spacerówka jest zgrabna, nie jest taką landarą. Przynajmniej tak wygląda
Wiem, że inne modele mają jeszcze wentylowane gondole, to też jest fajne, ale jednak dla mnie waga jest najważniejsza
Koleżanka miała x landera, fakt stary model, ale po 4 latach swietnie się sprawował dla drugiego dzieciaczka, nic się nie działo z wózkiem.

A ten wózek Roan Bass dziewczyny, kosztuje ok 1500 zł

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Kanwa i inne dziewczyny z Wro. powiedzcie mi gdzie obejrzę wózki x-landera, najlepiej żeby było kilka modeli

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Motylek, Honcia, Fiazo powodzenia i kciuki za wizytę

Anuszka możesz mnie dopisać do wizyt na 25 lutego

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:11   #3819
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Kanwa i inne dziewczyny z Wro. powiedzcie mi gdzie obejrzę wózki x-landera, najlepiej żeby było kilka modeli
Hurtownia Bajka na Długosza - w styczniu byłam i były 3 albo 4 modele W Askocie na Braniborskiej były dwa chyba, ale jest jeszcze na Zakrzowskiej większy Askot, to może tam więcej będzie (ale nie byłam więc nie wiem).
Stary 2016-02-22, 10:14   #3820
Evelinke
Zakorzenienie

Dziękuję

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:17   #3821
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Pogoda i u mnie nie rozpieszcza, wieje i momentami pada idealny czas na książkę. Nie wiem czy czytałeście Milenium też warto po to sięgnąć
Ja czytałam,ale wiedziałam czego się spodziewać,bo mama wcześniej czytała,to mi połowę fabuły opowiedziała więc nie byłam zszokowana. Teraz sobie wrzuciłam na czytnik tego jeźdźca i kryminały cobena,wstyd się przyznać,ale te tytuły jakieś takie mało zapadajace w pamięć i nie wiem,czy nie trafię na coś co już czytałam
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:24   #3822
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Nie ma sprawy Może jakaś inna Wrocławianka coś jeszcze poleci? Chociaż nie wiem czy u mnie już kwestia wózka nie jest przesądzona, bo mąż się bardzo napalił na X-landera, ja też coraz bardziej przekonana
Stary 2016-02-22, 10:31   #3823
kanwa
Zakorzenienie

Evelinke ja byłam na Zakrzowskiej w Askocie i były 3 modele. X move , xcite, xpulse (? ).w x move i x cite można było obejrzeć spacerówki a ten trzeci miał założoną gondole.Pan nam tłumaczył że gondola to jeden model do wszystkich x landerow.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:42   #3824
haneczkab92
Ania

Dzień dobry
U mnie świeciło piękne słoneczko, ale też wieje i już przyszły jakieś ciemne chmury
Niedawno wstałam, ale powiem Wam, że chętnie spałabym dalej- tylko mąż jeszcze jest(o 14 jedzie w delegacje ), więc szkoda mi czasu na spanie

Powodzenia na wizytach

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Nie ale mecza mnie od wczoraj nieregularne skurcze i w ogole czuje sie blee
Czytam Was ale sil brak..
Jutro mam wizyte dowiem sie co i jak i czy synus urosl
No to trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Cześć!
Witam się z pracy baaardzo niewyspana U mnie tak strasznie wiało całą noc i wieje nadal, że nie mogłam spać. Miałam wrażenie że dach mi spadnie na głowę... W dodatku jeszcze mój mąż jak położył się spać to tak chrapał, że miałam ochotę go zabić

Lecimy z mężem do UK, do mojego brata. Dzieci zostają z moją mamą. Jeszcze nawet im nie mówiłam, bo wiem, że będzie płacz i żal :-(
Po powrocie pójdę jeszcze do pracy na tydzień lub dwa, wezmę zaległy urlop i się pożegnam
Jak mój mąż chrapie, to go budzę, bo inaczej nie zasnę! ale on nie budzi się mocno, tylko zmienia pozycję do spania i jest dobrze, a jak ja już zasnę, to może chrapać, nie przeszkadza mi

No jak to dzieci;* a może nie będzie tak źle

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:43   #3825
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Śliweczka, też mam chrapiącego męża, a ja niestety nie mam twardego snu Teraz wyjechał, więc do środy mam "spokój"
Mój też chrapie jak ja tego nienawidze jak się wybudze i słyszę chrapanie to pózniej zasnąc nie mogę

Jutro jedziemy oglądać wózek
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:45   #3826
misia880
Zakorzenienie

Ja w gabinecie czekam na wizyte.
Kolejny dzien czuje sie jak trup. Masakra

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:46   #3827
kanwa
Zakorzenienie

Evelinke jakbyś była w tym Askocie to zapytaj proszę ile wcześniej trzeba zamawiać wózek bo zapomniałam
Stary 2016-02-22, 11:00   #3828
201711281320
Konto usunięte

Mój czasem chrapie, czasem nie. Dzisiaj była maskara po prostu ale to dlatego, że nie dosypiał cały poprzedni tydzień, bo miał nocki, a po sobotniej nocce poszedł spać na 3 h i w niedzielę od razu na 2. zmianę...
Jak wrócił do domu otworzył sobie jeszcze piwo i jak zasnął to chrapał w każdej pozycji- nawet na brzuchu. Też go budziłam ale na niezbyt długo to pomagało. Pewnie go dzisiaj żebra bolą, bo parę razy dostał z łokcia

A odnośnie zostawienia dzieci na tydzień to już mam wyrzuty sumienia chociaż jeszcze nie pojechałam... Przykro im będzie, bo akurat ciocię i wujka bardzo lubią, no i jeszcze mają dzidziusia, którego też chcieliby zobaczyć..
Nie wspominam już o moich paranojach, które mi gdzieś tam siedzą z tyłu głowy, typu my giniemy w katastrofie lub na autostradzie i dzieci zostają bez rodziców
Wiem, panikuję ale ja ich jeszcze nigdy na tak długo nie zostawiłam, a nawet jak gdzieś jechali na kilka dni to byli najdalej 20 km. ode mnie
Stary 2016-02-22, 11:07   #3829
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Mój synek prawie od początku spał w śpiworku i dopiero jak w wieku 2,5 l poszedł do większego łóżka to przestał spać w śpiworkach.
Dla mnie to genialny wynalazek. Nigdy nie musiałam kontrolowac czy dziecko przykryte (tak jak teraz latam)
Jak będziesz kupowała to zwróć uwagę na sposób wkładania dziecka i na grubość śpiworka. Najbardziej polecam spiworki z zatrzaskami na ramionkach i zamkiem z przodu lub z boku na całej długosci. Ułatwiają "obsługę".
Dla mnie najlepsze są śpiworki z firmy Grobag- jakościowo super- ta ocieplinka w środku nie kulkuje się i są różnych grubości więc można wybrać na lato lub zimę. My mieliśmy ich kilka i naprawdę polecam.
Też sobie zapisuje te śpiworki.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się w 6 miesiącu
Z tej okazji Zuzia właśnie urządza sobie imprezę w brzuszku
za 6ty miesiąc

Cytat:
Cześć!

Chudziaszek jaki Ty masz malutki brzuszek! Gdzie tam ten Wojtek się mieści
Ja za tydzień, od poniedziałku idę na tygodniowy urlop i mam nadzieję, że szybko zleci czas do tej pory.
Sliweczka prawdziwy pracuś z Ciebie . Ja bym już tyle nie wytrzymała w pracy, bo bym w końcu musiała kilku osobą powiedzieć co o nich myślę a tak jest szansa że jeszcze do 01.03 wytrzymam i będe miała gdzie wracać

Cytat:
Hej
A co do wózka to zdecydowałam się na x-landera, bo waga gondoli mi odpowiada, muszę mieć lekką i taka która się łatwo wypina, bo stelaż będzie stał na dole, a ja dzidzie z gondolą będę tachać na 5 piętro ufff już mi ciężko
Więc chcę gondolę ten nowy model x-pram light. jak urodzimy to będzie czerwiec i jest siatka w budce, w zimie jeśli będzie to będę mogła dalej gondoli używać, bo jest większa od innych modeli.
I spacerówka jest zgrabna, nie jest taką landarą. Przynajmniej tak wygląda
Wiem, że inne modele mają jeszcze wentylowane gondole, to też jest fajne, ale jednak dla mnie waga jest najważniejsza
Koleżanka miała x landera, fakt stary model, ale po 4 latach swietnie się sprawował dla drugiego dzieciaczka, nic się nie działo z wózkiem.
Evelinke widzę, że dobre praktyczne podejście masz do tego zakupu. Ja bym tylko oczami wybierała no i patrzę tylko na wagę stelaża, bo mam windę i w bloku więc tylko stelaż będę musiała dźwigać do bagażnika .

Lala na wysokości pępka mierzyłam się z 10 dni temu i miałam 82 cm. W sumie z moich obliczeń na razie przybyło mi po 10 cm w brzuchu i biodrach 7 cm w tali i jakieś 6-7 kg chyba większość poszło w cycki bo z miseczki C/D mam teraz F i to tak na styk.

Aniu dopiszesz mi wizytę na 29.02 ??
Stary 2016-02-22, 11:13   #3830
ania230
Zakorzenienie

W nocy prawdopodobnie znowu poczułam Maje i o dziwo tylko 2 razy się obudziłam na sikanie i na mleko.
Wstałam o 8 Tż pożegnać i potem do wyrka i o 10 otworzyłam oczy.
Na śniadanie kanapki z chleba słonecznikowego plus biały ser i dżem porzeczkowy.
Na obiad jeszcze myślę co by tu ugotować.

Zaraz będę dzwoniła do położnej i ogarnę mieszkanie. Brakuje mi odkurzacza.. bo kudełki po kocie są wszędzie.. i ratunek mam tylko w miotle

Zauważyłam ze na jednej nodze mam jakie jasne plamki
Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
Ania gratuluję ruchów, teraz będą tylko mocniejsze i będą Cię rozczulały jak nigdy, ja czasami siedze i oglądam brzuch,a wieczorem nawet latarką z tel. sobie poświęcę i obserwuję)) ruchy juz mocne,że hej
haha na taki pomysł z latarką to bym nie wpadła

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Nie ale mecza mnie od wczoraj nieregularne skurcze i w ogole czuje sie blee
Czytam Was ale sil brak..
Jutro mam wizyte dowiem sie co i jak i czy synus urosl

Dzis mialam jeszcze wycieczke do CH po stanik bezszwowy do karmienia

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

W koncu po dlugich poszukiwaniach kupilam na te moje cycki.
jeszcze chwilę i będzie Twoje Serduszko razem z Tobą

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ania wrzuć przepis na chlebek do klubu próbuje nauczyć się domowego chleba,piec może mi podpasuje
Oczywiście wrzucę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 11:15   #3831
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:

A odnośnie zostawienia dzieci na tydzień to już mam wyrzuty sumienia chociaż jeszcze nie pojechałam... Przykro im będzie, bo akurat ciocię i wujka bardzo lubią, no i jeszcze mają dzidziusia, którego też chcieliby zobaczyć..
Nie wspominam już o moich paranojach, które mi gdzieś tam siedzą z tyłu głowy, typu my giniemy w katastrofie lub na autostradzie i dzieci zostają bez rodziców
Wiem, panikuję ale ja ich jeszcze nigdy na tak długo nie zostawiłam, a nawet jak gdzieś jechali na kilka dni to byli najdalej 20 km. ode mnie
Sliweczka będzie dobrze. Przecież nie zostawiasz dzieci obcym Wiem, że teraz to dobrze mi mówić i pewnie ja tak jak Ty miałabym wyrzuty, acz wierzę że czasami taka krótka rozłąka bardzo pomaga nabrać dystansu i człowiek bardziej docenia po powrocie te swoje urwisy.
Moja siostra co roku podrzuca dzieci na 2-3 dni po całej rodzinie i jedzie ze znajomymi na weekend. Ładuje baterie i wraca
Stary 2016-02-22, 11:16   #3832
haneczkab92
Ania

Cytat:
Mój czasem chrapie, czasem nie. Dzisiaj była maskara po prostu ale to dlatego, że nie dosypiał cały poprzedni tydzień, bo miał nocki, a po sobotniej nocce poszedł spać na 3 h i w niedzielę od razu na 2. zmianę...
Jak wrócił do domu otworzył sobie jeszcze piwo i jak zasnął to chrapał w każdej pozycji- nawet na brzuchu. Też go budziłam ale na niezbyt długo to pomagało. Pewnie go dzisiaj żebra bolą, bo parę razy dostał z łokcia

Nie dziwie Ci sie w ogole, choc sama nie mam jeszcze dzieci, to patrzac na bliskie mi osoby, to one tez nie za bardzo jada gdzies same..
Dasz rade a i dzieci sobie spokojnie poradzą
A z jakich przyczyn jedziecie sami? Daleko? Szkola? Czy wygoda?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-02-22 o 11:18
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 11:19   #3833
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Zaraz będę dzwoniła do położnej i ogarnę mieszkanie. Brakuje mi odkurzacza.. bo kudełki po kocie są wszędzie.. i ratunek mam tylko w miotle

haha na taki pomysł z latarką to bym nie wpadła

Daj znać jak poszło z położną. A Ty będziesz się w przychodni umawiać czy w szpitalu? bo ja ostatnio wertowałam listę położnych na Ujastku i chyba tam się zapiszę.
Z tą latarką to już dawno słyszałam. Czasami podobno działa tak, że dzidzia widzi i zaczyna kopać w to podświetlone miejsce. Też chyba z Wojtkiem spróbuje
Stary 2016-02-22, 11:19   #3834
PikPik09
Raczkowanie

Hej dopiero znalazłam chwilę, żeby coś skrobnąć do was. W sobotę spotkanie bardzo udane, razem było nas 8 w tym dwie ciężąrówki Śmiechu było, hałasu (hi hi nas gdzies wpuścić...) i prezenty od psiapsiółek tak, że zadowolona jestem, wyrwalam się od rutyny domowej choc na chwilę.
Dziś przyjedzie moja mama i będzie synowi bańki stawiać, nie śpię którąś noc z rzędu tak on kaszle, a zaległości szkolne rosną...
PikPik09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 11:30   #3835
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

O matko, to mój po piwie czy po innym alkoholu też chrapie w każdej pozycji
Hm, musisz im wytłumaczyć jakoś, że takiego dzidziusia na początku nie może odwiedzać zbyt wiele osób, bo tak sobie mniemam, że to główny powód dla którego nie jadą?
Będzie dobrze!

Cytat:

W nocy prawdopodobnie znowu poczułam Maje
No widzisz! Teraz już będzie i częściej i mocniej, szykuj się!

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Hej dopiero znalazłam chwilę, żeby coś skrobnąć do was. W sobotę spotkanie bardzo udane, razem było nas 8 w tym dwie ciężąrówki Śmiechu było, hałasu (hi hi nas gdzies wpuścić...) i prezenty od psiapsiółek tak, że zadowolona jestem, wyrwalam się od rutyny domowej choc na chwilę.
Dziś przyjedzie moja mama i będzie synowi bańki stawiać, nie śpię którąś noc z rzędu tak on kaszle, a zaległości szkolne rosną...
O matko, bańki!! Koszmar mojego dzieciństwa Choć były skuteczne skurczybyki, z tego co pamiętam

Dziewczyny z Wrocławia/chcące rodzić we Wrocławiu - który szpital wybrałyście? Ja Brochów raczej Może się z którąś spotkam?

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-02-22 o 11:33
Stary 2016-02-22, 11:43   #3836
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się w 6 miesiącu
Z tej okazji Zuzia właśnie urządza sobie imprezę w brzuszku
Gratulacje
u mnie od dziś 23 tydzień

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
A ja witam sie w 26 tygodniu

Spałam dzis tak twardo że mam wrażenie że nawet pozycji nie zmieniam przez cała noc
Jem śniadanko i pomimo deszcz w miasto bo sie zakisze w tym domu

u mnie bardzo wieje... ale przejdę się na spacerek, tylko jak odbiorę przesyłkę od kuriera bo czekam na kolejną partię rzeczy dla Małej

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Również trzymam kciuki za wizyty

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość

Dziękuje

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Jak mój mąż chrapie, to go budzę, bo inaczej nie zasnę! ale on nie budzi się mocno, tylko zmienia pozycję do spania i jest dobrze, a jak ja już zasnę, to może chrapać, nie przeszkadza mi
U mnie Tż-owi też się zdarza chrapać to delikatnie go szturcham

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Ja w gabinecie czekam na wizyte.
Kolejny dzien czuje sie jak trup. Masakra
obyś lepiej się poczuła może też pogoda robi swoje
:/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-22, 11:45   #3837
kanwa
Zakorzenienie

Ja dziś gotuje rosołek.Wieje na dworze że głowę urywa.Gdyby nue ten wiatr to byłoby cieplusio

Ida szaleje w brzuszku aż cały mi lata.Uwielbiam ten widok
Stary 2016-02-22, 11:50   #3838
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Sliweczka prawdziwy pracuś z Ciebie . Ja bym już tyle nie wytrzymała w pracy, bo bym w końcu musiała kilku osobą powiedzieć co o nich myślę a tak jest szansa że jeszcze do 01.03 wytrzymam i będe miała gdzie wracać

Hahahaha, no jakoś daję radę Akurat osoba która mnie wkurza jest często w rozjazdach.

Cytat:
Oj, przy zwierzętach odkurzacz to podstawa. Ja mam wodny i jak po odkurzaniu widzę tą ilość sierści w tym wiaderku to jestem szczerze przerażona zawsze skąd się to bierze. I fajna jest też na wyposażeniu turboszczotka- super ściąga włosy z dywanów i tapicerki.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Nie dziwie Ci sie w ogole, choc sama nie mam jeszcze dzieci, to patrzac na bliskie mi osoby, to one tez nie za bardzo jada gdzies same..
Dasz rade a i dzieci sobie spokojnie poradzą
A z jakich przyczyn jedziecie sami? Daleko? Szkola? Czy wygoda?
Wiem, że dzieci sobie poradzą, tydzień szybko zleci... Głównym powodem tego, że zostają jest brak miejsca u brata w mieszkaniu. Mają dwa malutkie pokoje- łącznie jakoś 30 m2 z kuchnią i łazienką... Nie zmieścilibyśmy się po prostu. A z kolei jakbym miała jakiś pokój gdzieś wynajmować i jeszcze dwa razy więcej za samolot płacić to bardzo duże koszty by to były, a teraz nie w smak mi za bardzo wydawanie...

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
A nie robicie w domu żadnych zadań? Nie dałby syn rady? Po takiej długiej nieobecności sporo tego będzie...
Stary 2016-02-22, 11:52   #3839
kanwa
Zakorzenienie

Też używam przy każdym odkurzaniu codziennie turboszczotki Ekstra zbiera sierść

W piątek przyszła mi część zamówienia z apteki.Mam już laktator , butelku, smoczki, termometr, szczoteczkę do włosów i inne pierdołki.W drugiej części sobie zostawiłam w przechowalni takie bardziej kosmetyczne sprawy.W sumie zamówienie w aptece wyniesie mnie około 1000 zł więc podzieliłam na 2 części.

A teraz zaczynam szukać kocyków itp

Edytowane przez kanwa
Czas edycji: 2016-02-22 o 11:58
Stary 2016-02-22, 11:59   #3840
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Daj znać jak poszło z położną. A Ty będziesz się w przychodni umawiać czy w szpitalu? bo ja ostatnio wertowałam listę położnych na Ujastku i chyba tam się zapiszę.
Z tą latarką to już dawno słyszałam. Czasami podobno działa tak, że dzidzia widzi i zaczyna kopać w to podświetlone miejsce. Też chyba z Wojtkiem spróbuje
Właśnie będę się zbierać żeby zadzwonić.. kurde mam stress :/Tutaj jest przypisana jedna w przychodni i zobacze czy uda mi się z nią umówić w ten sposob żeby tutaj przyszła i ze mna porozmawiała. Bo jednak bym ja chciała wcześniej poznać niż po urodzeniu. W Żeromskim będę rodziła i tam będę chodziła do szkoly rodzenia to i może będę miała szczęście że odbierać będzie ta położna która będzie tą szkołę prowadziła.. wyjdzie wszystko z czasem.
Najważniejsze aby ta była miła, normalna i chętna do pomocy.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości