|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Hej dziewczyny
Oby mi sie udalo przed narodzeniem Pawelka. Mama wczoraj odstawiona na lotnisko, doleciala bez problemow, ja sie troche poplakalam jak odlatywala ale ogolnie jakos sie trzymam. Wymyslam sobie zajecia w domu zeby ciagle cos robic i to troche pomaga. Wspolczuje Wam tych boli i bezsennych nocy, mnie boli tylko jak wstaje nad ranem raz na siku, bo taka zalezana jestem po tylu godzinach snu. A tak to smigam i wszystko robie, chociaz czesto mnie nagle dopada taka sennosc ze musze sie zdrzemnac bo nie wyrabiam ![]() Agata, sliczne mialas dekoracje musze Wam kiedys cyknac fotke bo super teraz wyglada na scianie chociaz z meza strony to zaproszonych bylo chyba z 70 ale albo poodmawiali albo nie pojawili sie mimo potwierdzenia ![]() Patulinka, super ze niebezpieczenstwo zazegnane
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2016-02-22 o 10:40 |
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Patulinka, świetna informacja od rana.
Ból spojenia Z opisu Kejki stwierdzam, ze u mnie to też jednak nie spojenia albo w bardzo słabo zaawansowanym stanie. Dzisiaj w nocy nie wiedziałam jak się ułożyć, bo bolały mnie biodra i nogi. Wesele U nas było na 100 osób ale tż nie wyobrażał sobie małego wesela. Chciał więcejj gości ale nie pomieściliby się na sali. Agata bosko te balony wyglądały. My na początku chcieliśmy lampiony dopóki nie zobaczyliśmy w Łebie jaki syf po nich zostaje. |
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
dojcz
|
#2764 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu w domu nikt nie ma tyle czasu,żeby zorganizować czas i zajęcia jak tam.Cytat:
Tę pracę trzeba lubić, ja lubię, ale znacznie bardziej dzieci żlobkowe. ![]() Cytat:
Slub Tez poszliśmy na ryzyko, czyli tańce na tarasie. 3 miesiące przed była susza a w dzień ślubu spadł deszcz Myślałam,że na zawał zejdę,ale przestao padać i od 14 (ślub na 15) wyszło słońce. Dobrze się stało, bo zrobiło się chłodniej, ok 25 stopni czyli na taras ekstra Ślub 10 lat temu taki an 80 osób, było bardzo fajnie, nie żałuję, ale cieszę sie, że mam już te wydatki za sobą. Kwoty ślubne sa chore.Donoszenie ciąży Ten termin jest w zasadzie indywidualny dla każdej ciąży. w zasadzie to jest tydzień 40. Ujednej dziecko z np 36 może szybko dojść do siebe a inne np już z 39 może 2 tyg spedzić w szpitalu bo coś tam. Nie znamy dokładnego stanu rozwoju naszego dziecka, dlatego często pozostawia się malucha w szpitalu do momentu teminu, w którym miało się urodzić. No chyba,że jest super to idzie do domu,ale tego przed porodem nie wiemy ![]() drugie dziecko Zawsze wiedzialam,że nie chcę jedynaka. Po proodzie nie myślałam o tym a bóll dupska skutecznie mi te myśli odganiał Potem to samo przychodzi. Ja juz mam wkrętkę na maleństwa od dawna, przez pracę a i dobrze to zrobi Martynie herbatki na laktację Mała skuteczność, szkoda kasy. Ile ja tego napiłam To siedzi w głowie i jest zależne bardziej od tego co zjemy stanu organizmu hormonów czy po prostu predyspozycji. Noc Bosz, nigdy nie narzekałam, ale dizs to był koszmt.Latałam siku do 3 w ocy a potem piruety w łóżku. Ból w łopatkach się pojawił niee na szczęście teraz przeszło ![]() Dziś mis ię śniło,że podobał mi się jakiś koleś, super ciacho a on mnie zlał a nie byłam w ciąży. No masakra.U nas piękna pogoda, zaraz ruszam na sacer.śniadanko do łóżka dostałam, tż sprzata, właśnie na szmacie jedzie Żyż nie umierać
|
||||
|
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Na sr ostatnio położna mówiła ze od połowy ciazy powinno sie masować by miało to jakikolwiek wpływ a ja jeszcze olejku nie kupiłam ![]() U mojego gina jest taki plakat i tam są rysunki tyg to niby od 37 tyg ciaza donoszona jak widać to info rożne jest ale ogólnie 37-38 tydz
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-02-22 o 10:49 |
|
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
MiniMonix trzymam kciuki za wizytę!
|
|
|
|
#2767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nienawidzę niemieckiego taki sztywny twardy język No po prostu nie cierpię a piosenek to znieść nie mogę w tym języku psuje cała melodie
|
|
#2768 |
|
Winter is coming
|
ja żałuję, że nie znam niemieckiego, czasem by mi się przydał
za to uczyłam się francuskiego nie wiadomo po co i nic nie umiem ;D niemiecki w piosenkach fajny, taki rammstein dużo lepiej brzmi po niemiecku, jak mają utwór po angielsku to już mi się tak nie podoba
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do slubu i wesela my mielismy wesele na 120 osob calkiem niedawno bo w lipcu
najgorsze co bylo to uoal ponad 30 stopni i juz kolo 21 nie mialam pewnie wogole tapety na twarzy hehe ale zabawa byla przednia poprawiny juz na luzie . Dekoracje no zamawialam wiekszosc z allegro nie jestem jakas bardzo kreatywna w tej dziedzinie , ale wszyscy chwalili to raczej sie podobalo . Termin porodu no ja moge juz rodzic nawet na swieta bardzo pasowala by mi ta data , ale mala wyjdzie wtedy kiedy jej sie bedzie podobalo :p Drugie dziecko zawsze chcielismy no i w lipcu sie zdecydowalismy na kolejne akurat po slubie a Adi bedzie wiekszy juz rozumniejszy wiec nic nam nie stalo na przeszkodzie . Oboje bardzo chcielismy core no i sie udalo i teraz czekamy na nasza ksiezniczke
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WItam sie po bardzo intensywnym weekendzie- zabieram sie zaraz za sprzatanie, bo 3 dzieci i kobieta w ciązy w jednym mieszkaniu, to równa sie sajgon. Ide o zakład, ze pobiłam Was z iloscia ciuchów od rozmiaru 44 do 68- mam zawalone CAŁE łózko 180/200. Mam tez z powrotem moje nosidło ergonomiczne i będe nosiła Leona jak tylko dobije do wymaganych rozmiarów, Patulinka- ciesze sie bardzo, że was wypuszczają i ze to żadne wody płodowe. Donoszenie, jak juz wam kiedys pisałam, dla mnie jest od skończonego 37 tygodnia, ale co lekarz to teoria ![]() Nie dam rady Was nadrobic, bo przez weekend naprodukowałyście tyle, ze musiałabym cały dzień spędzić przy kompie
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie dlugo uczyłam niemieckiego i umialam go dosyć dobrze, niestety po skończeniu liceum zaczynam ulatywać, kiedy przestalam go używać, no bo nie jest to język taki jak angielski który slychac wszędzie, wiec teraz juz ciezko byloby mi skleić poprawnie zdanie. Lepiej z angielskim sobie radze.
Krocze- ciągle mysle o tym masażu ale nie mam weny sie za to zabrać, seks pewnie lepiej działa niż ten śmieszny masaż, ale od tego tez stronie ![]() Wesele - my mieliśmy na 100 osób, bylo pięknie, robiłam sama zawieszki na wódkę, przy kościele i sali zdalam sie na dekoratorki i wyszlo pięknie, z reszta sala byla nowiusienka, nasze wesele bylo jednym z pierwszych na niej wiec wszystko bylo cacy. Mieliśmy lampiony, atrakcja swietna, ale faktycznie syf okropny.. Nie pomyslelismy ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Wydaje mi sie ze donoszenie jest od 37 tygodnia, bo dziecko z 36 tygodnia uznawane jest za wczesniaka - z takim do 3rż trzeba oblatac wszystkich specjalistów, nawet gdy nic sie nie dzieje i uznane jest za "zdrowe"
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojego dzisiaj pokarało - jak się ubierałam to rzucił się do biustu jak to często robi i po chwili stwierdził z niesmakiem, że faktycznie zaczyna mi się mleko sączyć... Patulinka, jak dobrze, że wszystko w porządku! Mała niech nie kombinuje, tylko siedzi grzecznie.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2774 |
|
Raczkowanie
|
U nas wesele na... 220 osób
oboje z mężem mamy duże rodziny, z którymi jesteśmy mocno związani, w dodatku mąż pracuje w służbach mundurowych, więc doszło kilkadziesiąt osób, z którymi studiował w szkole oficerskiej i z którymi aktualnie pracuje na zmianie. Przed weselem byłam momentami przerażona ilością gości, ale z perspektywy czasu cieszę się, że było tyle osób ile było również wśród naszych znajomych raczej 'królują' wesela 150 gości+, ale to właśnie trochę łączy się ze specyfiką studiów i pracy męża i znajomych.A co do języków, to skończyłam filologię angielską z nauczaniem i przez kilka miesięcy uczyłam w szkole językowej i nigdy więcej nie chciałabym tego powtórzyć. Praca z dziećmi była nawet ok, były lepsze i gorsze dni, ale za to kontakt z niektórymi rodzicami wspominam jako koszmar. Niemieckiego uczyłam się 3 lata w gimnazjum i potrafię się jedynie przedstawić, za to w liceum i na studiach uczyłam się hiszpańskiego i bardzo dobrze wspominam te lekcje, sporo z nich wyniosłam, dużo rozumiem i mimo że raczej nie używam tego języka, to dość sporo rzeczy potrafię powiedzieć. Ale jakoś nie mam ani motywacji ani zaparcia, żeby kontynuować naukę. Edytowane przez Anastazja_91 Czas edycji: 2016-02-22 o 11:47 |
|
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
Lin musial miec skwaszona minę
Patulinka super ze to nie byly wody, odpoczywaj i dbaj o siebie i Zosię
|
#2776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak teraz z Twoimi praktykami?Wesele my mielismy w 2012 roku na 180 osób mamy bardzo duże rodziny a io tak musieliśmy się stopować z gośćmi. Nieczego nie żałujemy gdybym jeszcze raz miałą robić to zrobiłabym dokładnie tak samo ![]() A niemieckiego tez nienawidzę
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() też mam dziś jakiś gorszy dzień, w nocy spałam nie najgorzej, ale teraz mi jakoś tak niedobrze i nie mam pojęcia po czym, już nawet żelaza dziś nie brałam żeby nie było jeszcze gorzej miałam podjechać na uczelnie parę spraw ogarnąc ale dziś odpuszczam, chyba jeszcze się zdrzemnę wstawiłam jasne ciuszki do prania, później przetrę trochę komode w środku i moze wezme sie za prasowanie Niemiecki nienawidzę, ogólnie bardzo lubię uczyć się języków i w miarę łatwo mi to przychodzi ale niemieckiego nie znoszę, a piosenki po niemiecku to zło szczególnie jak ma sie porównanie do wersji w innych językach Masaż powoli chyba tez się wezmę za te masaże olejku tez jeszcze nie mam, ale moze oliwka baby dream też da radęsuper by było uniknąć nacięcia ![]() Wesele nasze było na 40 osób, nie przepadamy za dużymi imprezami a tak było akurat, sama najbliższa rodzina i przyjaciele w ogóle na jakieś 7 miesięcy przed całkowicie zmieniliśmy koncepcję całego ślubu i wesela i nie żałujemy, było dość nietypowo ale dokładnie tak jak marzyliśmy ![]() Patulinka ale super wieści Kejka trzymam kciuki za wizytę i oby aż tak bardzo nie bolało, daj znać po Justyna mam podobnie jak Ty nie czuję sie jakaś szczególnie połamana czy ociężała, jestem w stanie w miare wszystko sama ogarnąć ostatnio nawet paznokcie u stóp pomalowałam w sumie bez jakiegoś większego wysiłku juz bardziej meczące jest golenie nóg i reszty ![]() tez planuję ostro zabrać sie za pisanie pracy, w tym tygodniu drugi rozdział no i trzeci chciałabym też jeszcze przed kwietniem pchnąc do przodu a jeden moze i z młodym przy boku ogarnę |
|
|
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
Linaewen mój się rzucił wczoraj na cycki i mu nie przeszkadzało
wiem wiem...marzenia nie kosztuja ![]() Patulinka super, że to tylko fałszywy alarm!!! Jesteście dzielne ![]() U mnie 13 stopni, ale wiatr niemiłosierny. Nie chce mi się wychodzić kurde..no ale jak mus to mus... Kciuki za Wasze wizyty dziś ![]() Martinixx też dużo słyszałam, ze pokarm "siedzi w głowie". Ale jak herbatki mają na kogoś pozytywnie podziałać psychicznie to niech pije.. Ja mam femaltiker apropo karmienia kupiony i do tego bocianek z Medeli. Kupiłam przy okazji innych zakupów...
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-22 o 11:47 |
|
|
|
#2779 |
|
Raczkowanie
|
Patulinka dobrze że to był fałszywy alarm. Ufff
Kejka ten Twój opis bólu. Jak Ty sobie radzisz z gotowaniem jakimś sprzatanm. Czy mąż pozwala Ci odpocząć.? I jest wyrozumiały. Ja nie miałam wesela. Miałam obiad na 30 osób. Ale było to w grudniu. Planujemy zrobić imprezę w czerwcu już z małym na świecie i wieksza ilością osób na dworze w domu i teściowej. Mieszkaniu. Ale oni mieszkają pod samym lasem maja taras więc można zrobić imprezę. Z ogniskiem czy grilem tańcem. Wujek męża obiecał zorganizować wszystko. Już w strojach mniej eleganckich. Chociaż suknie mam bo chce w lecie jeszcze sesję sobie zrobić. |
|
|
|
#2780 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Odebrałam sobie z ruchu paczkę z książkami - Narodziny bez przemocy i Urodzić razem i naturalnie, także zabieram się znów za edukację, bo poród tuż tuż a ja w lesie. |
||
|
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze o praktykach teraz nie myślałam. Narazie Zosia najważniejsza! Cieszę się że wszystko sprzwdzone i w porządku. Będziemy odpoczywać w domu ale niestety na zajęcia muszę iść.
WESELE U nas w sumie było 160 osób i było idealnie. Najwspanialszy dzień w moim życiu. Za kilka tygodni kolejny wyjątkowy dzień ☺ |
|
|
|
#2782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pranie to chwilka na powieszenie jedynie, resztę pralka robi. Prasowanie bieżące to max 30 minut, bo tylko prasuję męża rzeczy A sprzątanie to u mnie od kilku tygodni tylko mąż...ja jedynie sobie łazienkę i kuchnię ogarniam, a że ja z tych zorganizowanych to spokojnie daję radę. Mąż tu nie ma nic do pozwalania, bo mam zalecenie leżenia, więc nawet gdyby miał naryte we łbie to bo żył by w syfie i bez jedzenia. No niestety ![]() A tak na poważnie...mój mąż jest naprawdę z tych co rozumieją i daje z siebie dużo. Oprócz ostatniego wyskoku...ale ma wybaczone...![]() Jedynie czeka mnie prasowanie tej tony ciuszków małego...ale tej przyjemności nikomu nie oddam..o nie!
|
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
Przyjemności :P
Kiedyś pracowałam babce za pieniądze. Eh. Nie lubię. Kręgosłup boli. Gorąco. Brrrr. |
|
|
|
#2784 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Muszę się w końcu do was odezwać, trochę was poczytuję, ale ogólnie to nie nadążam, trochę przez internet który strasznie się zawiesza, a trochę przez swoje słabe samopoczucie.
Widzę że nie tylko mnie boli spojenie łonowe (jestem już strasznie tym zmęczona) poza tym mała ciągle się rusza, mam wrażenie że nigdy nie śpi, przez co ja też się nie wysypiam (no ale dobrze że się rusza, przynajmniej się nie martwię że jej coś dolega )No i wybraliśmy imię- ZOSIA
|
|
|
|
#2785 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po intensywnym weekendzie
Piękne są te dzieciaczkowe kąciki nasz zaczniemy przygotowywać za dwa tygodnie, jak będzie łóżeczko. Ale już w weekend zrobiliśmy przeprowadzkę w pokojach i mamy całą dużą komodę dla małego i półki czyściutkie i gotowe do układania jego rzeczy ![]() Też należę do kwiatkowych morderczyń. Ale mam za to dwa duże kaktusy (jeden nazywa się Fotel Teściowej, drugi to Marcowy Królik) i fikusa zwanego Fiskusem, który ma już prawie rok i nadal żyje :p Piękne te dekoracje ślubne, ach my też mnóstwo rzeczy zrobiliśmy sami, tnąc przy okazji koszty. Wymagało to trochę pracy i kombinowania, ale lubuję się w takich rzeczach. W końcu papierki to moje hobby. Zaproszenia, winietki i inne takie drobiazgi były dla mnie przyjemnością dla świadków w podziękowaniu zrobiłam pudełka decoupage pełne słodyczy, dla gości upiekliśmy pierniki-serca, udekorowaliśmy i ładnie zapakowali. A wesele było małe, bo na 40 osób, ale za to najbliższych i takich, których zapraszaliśmy z przyjemnością a oni chętnie przyszli. Trochę teściowe buczeli, że co to za pomysł kuzynów nie zaprosić... ale co to za kuzyni, których imion się nawet nie pamięta? No bez sensu Ślub był o 12 w południe, a impreza skończyła się o świcie
|
#2786 |
|
Rozeznanie
|
A ja tak sobie leżę i myślę co nam brakuje. Niby już parę rzeczy ale i tak kasę trzeba szykować. Idę zaraz włosy myć i na 16 na wizytę potem pewnie szpital ale oj tam szybko minie.
U nas ślub był na 110osób i wesele. Poprawiony na ok 30 osób w sensie obiad w mniejszej sali ok 5h. Patulinka cieszę się ze fałszywy alarm się okazał oby jak najdłużej Zosia siedziała w brzuszku. Moja pachwima mi odparuje jak leżę próbowałam nawet rozmasowywac ale nici z tego. Aha i mam pytanie czy każdej ciężarnej na tym etapie ciąży (dzisiaj rozpoczynamy 32 tyzien i 8miesiac) dają prdilaktycznie sterydy na płuca dla dziecka?
|
#2787 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moglam mieć nic nie zrobione ale pracować musiałam. Twraz tez się już nie mogę doczekać prania i prasowania ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masaż My masujemy już od jakiegoś czasu, tż to uwielbia, gorzej ze mną
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Rozeznanie
|
Języki
ale hejt na niemiecki ![]() ogólnie cieszę się, że znam niemiecki, to naprawdę duże ułatwienie w dzisiejszych czasach np. wakacje tylko z niemieckich biur, taniej i o wiele lepsze warunki ![]() Patulinka dobre wieści Agata w razie jakiegoś ślubu... coś...w przyszłości... będę się zgłaszać po usługi a to zdjęcie z balonami... nie no czad! Anastazja witaj, zapraszamy na pogaduszki Agusia89 czyli wyjaśniła się ostatnia niespodzianka dziewczynka i to kolejna Zosia na wątku
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
Neta dla mnie prasowanie dzieciecych ciuszkow to na prawde przyjemnosc mimo ze kregoslup boli
![]() Agnesssa u nas daja kazdej sterydy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Oby mi sie udalo przed narodzeniem Pawelka. Mama wczoraj odstawiona na lotnisko, doleciala bez problemow, ja sie troche poplakalam jak odlatywala ale ogolnie jakos sie trzymam. Wymyslam sobie zajecia w domu zeby ciagle cos robic i to troche pomaga. Wspolczuje Wam tych boli i bezsennych nocy, mnie boli tylko jak wstaje nad ranem raz na siku, bo taka zalezana jestem po tylu godzinach snu. A tak to smigam i wszystko robie, chociaz czesto mnie nagle dopada taka sennosc ze musze sie zdrzemnac bo nie wyrabiam 
musze Wam kiedys cyknac fotke bo super teraz wyglada na scianie
chociaz z meza strony to zaproszonych bylo chyba z 70 ale albo poodmawiali albo nie pojawili sie mimo potwierdzenia 

Myślałam,że na zawał zejdę,ale przestao padać i od 14 (ślub na 15) wyszło słońce. Dobrze się stało, bo zrobiło się chłodniej, ok 25 stopni czyli na taras ekstra
To siedzi w głowie i jest zależne bardziej od tego co zjemy stanu organizmu hormonów czy po prostu predyspozycji.
niee na szczęście teraz przeszło 
a nie byłam w ciąży. No masakra.
a ja jeszcze olejku nie kupiłam
jak widać to info rożne jest ale ogólnie 37-38 tydz

za to uczyłam się francuskiego nie wiadomo po co i nic nie umiem ;D