|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
A co do szyjki macicy to wydaje mi się, że może taką mieć strukturę zawsze gdy jest zamknięta. Ujście się zmniejszyło i pomarszyło wiec pewnie stąd to uczucie czegoś twardszego na środku. Człowiek uczy się siebie cały czas 😉 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Jestem przekonana, że już wkrótce 😉 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie już to wszystko zaczęło wkurzac, wg. planów miałam być najpóźniej wrześniową mamą, a tu się okazje, że najprawdopodobniej nie będę mamą w 2016 roku... Jeśli tą moją ciąża nie wychodzi to zapisałam się na wyrwanie ósemki... Kupiliśmy bilet na świata do Norwegii, spędzimy święta z moimi kuzynkami, trochę pozwiedzamy inne okolice, zawsze to jakaś odskocznia od tego wszystkiego... |
|
|
|
|
#2223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do testu wróciłam po 2-3 dniach bo całkiem zapomniałam, i wtedy była blada druga kreska, chociaż jak na bladą to dobrze widoczna. Tyle, że teoretycznie wystąpiła @ - co prawda takiego obfitego krwawienia był 1 dzień ale jednak nie było to plamienie. Pytanie czy w jakikolwiek sposób można w ogóle potwierdzić czy to mogła być/była ciążą, czy test po takim czasie był niewiarygodny już. Też mam nerwy na wszystko, jeszcze wyleczyć się porządnie nie mogę od kilku tygodni, ciągle na jakiś prochach, też bym sobie do Norwegii pojechała Albo gdziekolwiek indziej, byle daleko i byle nie myśleć.
|
|
|
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już jestem zmęczona tym myśleniem, staraniem, rozczarowaniem... chciałabym odpuścić ale kurczę nie umiem
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Przyczajenie
|
hej. Dziś na 17 mam wizyte u gin. Bardzo się stresuje że coś może być nie tak. ;(
Jeśli jestem w ciąży czy mogę się ubiegać o przywrócenie do pracy jeśli okres wypowiedzenia skonczył się 13 lutego ? w ciąży napewno już byłam tylko o niej nie wiedziałam. Wypowiedzenie podpisałam 28 stycznia ? co robić ? |
|
|
|
#2227 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Wiesz co, bardzo dużo czytałam na ten temat artykułów i dużo profesorów jest zgodnych, co do tego, że częsty seks polepsza jakość spermy. Plemniki nie są wtedy "przetrzymywane" w jądrach, a tym samym nie są przegrzane i pouszkadzane i przy częstych stosunkach są świeżutkie Nie sprawdzi się jedynie taka metoda u facetów, którzy mają problemy z ilością spermy, ale to wiadomo, ze dopiero się dowie facet, jak ją zbada więc na początki starań jednak proponowałabym, tak jak mi lekarz zalecił po prostu jak najczęściej współżyć. Koleżanka w czasie owulacji kochała się z mężem trzy razy dziennie i zaszła także myślę, ze coś w tych częstych stosunkach jest ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Dzisiaj już mnie głowa nie boli także może to przypadek a nie wina Norprolacu Jak u mnie gin zobaczył niepęknięty pęcherzyk i podwyższoną PRL to od razu powiedział, że za wysoka PRL właśnie powoduję niepękanie pęcherzyków bo obniża progesteron. Nie wiem, czy tarczyca powoduję niepękanie pęcherzyków. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Były widoczne na USG oznaki owulki? |
||||
|
|
|
#2228 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najgorzej jest przed przyjściem małpy:/ a u mnie to jyz za pare dni i normalnie czuje w kościach,ze znow bedzie fiasko![]() Cytat:
Co do wypowiedzenia to jak najbardziej możesz się starac o przywrócenie do pracy,ale obawiam sie ze będziesz musiala zlozyc wniosek do sądu pracy-oczywiscie jesli będą Ci robić problemy.. Cytat:
![]() I ja rez bym sobie z takiego prawa serii skorzystala....
|
|||
|
|
|
#2229 |
|
Raczkowanie
|
Ja to już sama nie wiem co jest nie tak, a ostatnio wszystko jest nie tak
![]() W tym cyklu naprawdę miałam nadzieję, że się uda, i będą 2 dobre wiadomości na święta, a tu niestety. Już nawet myślę czy nie wstrzymać się z tym myśleniem i staraniem do wiosny - jakoś przy takiej porze, ładnej, ciepłej pogodzie wszystko przychodzi łatwiej
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dzis takie sloneczko od rana jakby juz dzis wiosna przyszla
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za oknem +11 stopni i leje, wieje, że nic się nie chce No, może poza spaniem ![]() Marzec za chwilę więc może chociaż 1 cykl odpuszczę, bez spinania i myślenia czy tym razem się uda
|
|
|
|
|
#2232 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kciukuje! ![]() Zobacze potem na lapku zdjecie ![]() Cytat:
Ciebie tez potem zobacze z apartamentem ![]() Cytat:
Testy owulacyjne robilam od 11-12 dc. Teraz mam tylko 4testy i zrobie jak mi temp skoczy, bo to pierwszy cykl od porodu kiedy mierze Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- U mnie dzis 10 dc. Teoretycznie zaczyna sie czas plodny. Mierze temperature, zadnej nocki w najblizszym tygodniu nie mam wiec licze ogromnie ze sie tym razem uda. Jesli sie nie uda odpuszczam w marcu bo nie chce rodzic w grudniu :/ ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Mam wizyte u gina w 32dc i raczej powinnam chyba ja przeniesc na tydzien pozniej? W czadie @ chyba bez sensu bylaby wizyta, co o tym myslicie? |
|||||
|
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
My się przed nie wstrzymujemy, ja mam taki pogląd, żeby w płodne współżyć co 2 dni, ale w rzeczywistości wyglądało to inaczej, bo jakoś nie mogliśmy się powstrzymać :p w dwóch cyklach, w których mi się udało zajść robiliśmy to codziennie w płodne, wiec te "oszczędzanie" to chyba mit
|
#2234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak my umawialiśmy Tż na badanie, to babeczka mówiła że nie więcej niż 7 dni 'postu' bo potem te plemniki już są słabe i wyniki będzie nie miarodajny Najlepiej kochać się kiedy jest ochota z uwzględnieniem dni teoretycznie płodnych ![]() Cytat:
Nie powiem żeby było to komfortowe (czy usg w ogóle może być komfortowe) ale jej nie przeszkadzała @
|
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
My z mężem postanowiliśmy współżyć codziennie począwszy od zakończenia @
![]() Ze względu na to, że ja nie wiem, kiedy mam owulację, a jak tak czytam to te testy owu są niewiarygodne. Mój kalendarzyk wyliczył mi na podstawie długości cykli, że owulka w tym cyklu będzie około 17dc dopiero a to dlatego, że poprzedni cykl był 32 dniowy, ale ja z tego co pamiętam przed braniem anty to cykle miałam 28-30 dniowe a ten poprzedni był taki "inny" ze względu na brak owulki i torbiel, dlatego liczę, że ten aktualny będzie owulacyjny i normalny w związku z tym, owulkę mogę mieć już wcześniej, chociaż może i być owulacyjny a 32 dniowy także niewiadomo. W tamtym cyklu mimo tego, ze jeszcze się nie staraliśmy to śluz obserwowałam i płodny zaobserwowałam w 16-18dc a cykl był 32 dniowy więc jeżeli byłby owulacyjnym to śluz by się zgadzał no, ale owulki nie było, przynajmniej tak stwierdził gin
|
|
|
|
#2236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pocieszam sie ze skoro udalo nam sie z jednym bobasem to kiedys doczekam sie drugiego a moze nawet trzeciego a tak wogole to ile dzieciaczkow byscie chcialy miec dziewczyny?bo wiadomo ze kiedys napewno nam sie uda no i co potem?chcecie jeszcze czy poczekacie do wrazen porodowych i dopiero zdecydujecie![]() ?
Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-02-22 o 21:08 |
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba zakończę na drugim szkrabie jeśli się w końcu uda 😉 ale nie zarzekam się oczywiście 😉 Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2016-02-22 o 21:53 |
|
|
|
|
#2239 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nie przyznaje sie, ale pewnie kiedys padnie pytanie wprost... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czemu w grudniu nie chcesz rodzic? ze względu na święta? ja kiedyś też miałam wybrane miesiące, teraz już przyjme kazdy miesiac z radoscia:P Cytat:
Cytat:
![]() Fanta widać brzuszek, choć ja taki to potrafie mieć chyba po kolacji! ![]() chudziaszek malutki brzusio, ale ty widać szczuplutka, pewnie za jakiś czas cię wybrzuszy
|
|||||||
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko ma caly rok do tylu,ale jak sie juz tyle staramy to grzecznie przyjme nawet grudzień
|
|
|
|
|
#2241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No w takiej sytuacji nie macie wyjścia, jak po prostu szaleć w weekendy ![]() Ja mam dosyć egoistyczne podejście do posiadania ilości dzieci i chcę mieć jedno Wiem, że jedynak, że ciężko itd, ale nie On/Ona jedno na świecie i jakoś radę dać będzie sobie musiało Mąż mówi, że jak finansowo nam życie pozwoli to będzie chciał dwójkę. Chłopiec, czy dziewczynka też nie ma dla mnie znaczenia, najważniejsze żeby zdrowe było ![]() Ostatnio moja znajoma stwierdziła, która jest brzemienna , że dla niej najważniejsze żeby było ładne, no, ale cóż są ludzie i taborety
|
|
|
|
|
#2242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze mówić kochajcie się co 2 dni gdy ktoś pracuje wyjazdowo, niestety gadanie gadaniem, a życie życiem My kiedyś chcieliśmy troje.. dwa lata temu. teraz aby jedno było to będziemy się cieszyć Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak ogólnie to kurcze żeby zdrowe było, tyle dookoła nas chory, cierpiących dzieci, tv i internet otwiera na to oczy bardziej niż kiedyś, dlatego naprawdę mieć zdrowie dziecko to dar i tego sobie życzę. i Wam
|
||
|
|
|
#2245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak mówisz, nie każdy ma taki komfort, są różne sytuacje w życiu. Ja bym chciała mieć dwójke co najmiej. Ja jestem jedynaczką i nie dość że mi smutno było w dzieciństwie, to teraz jak sobie pomyśle, ze , moi rodzice na stare lata będą mieli tylko mnie i mojego męża żeby im pomagać, to aż mnie skręca. Jestem strasznie emocjonalna i boje się, ze mi serce pęknie jak będe miała na sobie ich cierpienie. Chciałabym żeby moja rodzina miała wsparcie w takich chwilach, żeby moje dzieci w przyszłości miały siebie i mogły na sobie polegać w cięzkich chwilach. A w czwartek ruszamy z mężem do Poznania na Gardenie, juhu! |
|
|
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wyniki z laboratorium. Tsh przez 3 tygodnie skoczylo z 3.10 na 4.53
ft4 jest na dolnej granicy normy. Spróbuję jeszcze w tym tygodniu pójść prywatnie do endokrynolog bo na NFZ mam termin na sierpień :/---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Mam nadzieję ze tylko tarczyca jest winna temu ze nam się nie udaje i po zbiciu tsh będzie juz z górki.
|
|
#2247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Być może tak ma być, to ja widać średnio rozbudzona jestem przy mierzeniu temp albo jeszcze śpię. Łooo matko jak mnie od wczoraj wieczorem jajnik boli. I to lewy. Może i lepiej, że lewy jak torbiel na prawym. I dziś mnie boli... Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a badałas tylko tsh teraz tak? bo samo tsh nie mówi zbyt wiele, ono jest podatne na wahania, zeby coś wiecej stwierdzić sobie się jeszcze ft3 i ft4, a najlepiej jeszcze przeciwciała. Ale w twoim przypadku skoro miałaś ponizej 1 i teraz masz 3 to ja bym sie konsultowała |
||
|
|
|
#2249 |
|
Raczkowanie
|
A ja byłam dzisiaj na badaniach, na 7 marca mam też wizytę u lekarza, więc liczę na to, że w końcu dowiem się czegoś więcej
![]() Ale żeby nie było tak pięknie to jeszcze miałam dzisiaj wypadek... w sumie nie tyle wypadek co stłuczkę ale wystarczyło by znów humor się pogorszył i jeszcze dalej wyleczyć się nie mogę... Może tak w końcu jakiś pozytyw by się pojawił bo ile można mieć pecha?
|
|
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co ten mój organizm wyrabia. Wczoraj i przedwczoraj był spadek temperatury i plamienia, dziś plamień już nie ma i skok temperatury, a czekałam na @, której objawów ni widu ni słychu
W piątek rano mam wizytę u endokrynologa Panna Izabela, na Twoim miejscu poszłabym przynajmniej na 1 prywatną konsultację do endokrynologa, a wiem co mówię, bo jestem w podobnej sytuacji. I tak jak mała mi radzi, dobrze by było żebyś zbadała ft3, ft4 a nawet przeciwciała anty-tpo i anty-tg.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

Ale wieczór chyba był udany 
do testu wróciłam po 2-3 dniach bo całkiem zapomniałam, i wtedy była blada druga kreska, chociaż jak na bladą to dobrze widoczna.