Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-22, 19:46   #3931
haneczkab92
Ania

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Piękne brzuszki dziewczyny macie! takie zgrabniutkie
Ja to jak któraś z Was jak słonik wyglądam, ale już kiedyś mówiłam, kocham ten mój brzuszek
I piękne ciuszki!
Przepraszam, ale nie mam siły na cytowanie, nie gniewajcie się
Idę zjeść jakąś kolację i się położę bo od jakiejś godziny dziwnie boli mnie cały brzuch...

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-02-22 o 19:48
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 19:49   #3932
australia87
Zakorzenienie

Kurczę, mi od paru dni puchną palce u rąk, myślałam, że tego typu "atrakcje" to czekają na mnie w ostatnim miesiącu ciąży, a tu od dwóch dni wieczorami muszę ściągać obrączkę i pierścionek

Haneczka, odpoczywaj!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 19:59   #3933
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja planuję przewijak na łóżeczko i osobno komodę. Dla mnie ta komoda z przewijakiem jest za mało pojemna, więc wolę kupić trochę większą komodę z jedną szufladą więcej
tez mam taki plan

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ania w Lildlu leginsy są od dziś, nie ciążowe ale taki przyjemny materiał. 19zł tylko Kupiłam nie wiem czy z rozmiarem trafiłam, ale w razie co można oddać
A są mocno kryjące? czy prześwituje pupa?

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Honcia- wiosna na szczęście już tuż tuż Ja dzisiaj odbyłam spacer w słońcu- co prawda zmachałam się, że hej, no ale powietrze i słońce to jest to po zimie!
ja również dzisiaj pospacerowałam i też się zmachałam .... ach te obciążenie

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Zazdroszczę spacerów, u mnie dziś wichry niesamowite :/ I od 12 deszcz siąpi, więc siedzę w domu. Poza wizytą autem w Lidlu nigdzie nie byłam :P Oby jutro pogoda byla bardziej łaskawa to na chwilę do parku bym poszła
u mnie jutro ma właśnie padać śnieg :/ więc wykorzystałam dzisiejszy dzień na trochę ruchu

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 20:00   #3934
Madzia9999
Zakorzenienie

Ania przymierzę i dam znać bo jeszcze nieodpakowane leżą
Odgrzeję sobie kaszanke z cebulka (resztki zapasów z zamrażarki) bo sklepowej nie kupuje :P i odpakuje zmierzam i dam znać

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 20:03   #3935
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, mi od paru dni puchną palce u rąk, myślałam, że tego typu "atrakcje" to czekają na mnie w ostatnim miesiącu ciąży, a tu od dwóch dni wieczorami muszę ściągać obrączkę i pierścionek
Kochana u mnie tak samo... i przestałam nosić bo się budziłam rano i ciężko było mi zdjąć pierścionek.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Ania przymierzę i dam znać bo jeszcze nieodpakowane leżą
Odgrzeję sobie kaszanke z cebulka (resztki zapasów z zamrażarki) bo sklepowej nie kupuje :P i odpakuje zmierzam i dam znać
super dzięki
ja mam dzisiaj dzień słodyczowy ... pochłaniam to co mam w kuchni ;P obym tylko nie cierpiała i nie miała wyrzutów sumienia.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-22, 20:27   #3936
Madzia9999
Zakorzenienie

Ja mam resztki ciacha i chyba wciągnę jak mi się kolacja ułoży

Sophia Loren
Stary 2016-02-22, 20:28   #3937
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
ładne łóżko
DziękujęWe wrześniu robiliśmy remont w tym pokoju a niedługo później dowiedzieliśmy się że jestem w ciąży, tak to byśmy trochę inaczej tą sypialnie urządzili chyba.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem najlepsze No chyba że komuś nie przeszkadza chodzenie w nocy. Ja tak zawsze miałam łóżeczko żeby móc dziecko dotknąć przez szczebelki, pogłaskać, podać smoczek nie wstając.
A komoda z przewijakiem wg. mnie wygodna. Ja miałam przewijak nakładany na łóżeczko, bo nie było miejsca na komodę i lubiłam sobie tak przewijać na stojąco bez obaw, że kanapa zostanie obsiurana
Dziękuję za odpowiedź bo już sama nie wiedziałam jak to ustawić wszystko żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Paula_ck ja też będę miała Olka przy sobie na początku. Z Zuzią spaliśmy na dostawce i to było ekstra rozwiązanie, ale teraz nie wchodzi w grę ze względu na zmianę naszego łóżka. Więc uważam, że łóżeczko przy Waszym łóżku to dobre rozwiązanie
Komody do przewijania nie mam, ale miałam tę nakładkę na łóżeczko na którym przewijałam Zuzie i było mi mega wygodnie, więc przewijak też na pewno będzie super.
Cytat:

Ja planuję przewijak na łóżeczko i osobno komodę. Dla mnie ta komoda z przewijakiem jest za mało pojemna, więc wolę kupić trochę większą komodę z jedną szufladą więcej
Cytat:
Łóżeczko przy łóżku rodziców sprawdza się super. Zawsze dziecko pod ręką- ono czuje się bezpiecznie i ja też.

Polecam też przewijak postawić na łóżeczku- u nas się sprawdziło takie rozwiązanie.
Dzięki dziewczyny za rady Zastanawiałam się tylko że jak by przewijak dać na łóżeczko to przydałoby się mieć gdzieś pod ręką wszystkie "akcesoria" do przewijania. I nie miałabym nawet gdzie to położyć. A komoda u nas właśnie za duża i tak by nie weszła więc taka na 80 cm szerokości i wysokości powinna być ok.
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość

Ja planuję mieć w sypialni dla dzidziusia komodę, łóżeczko i osobno taki stolik do przewijania, który ma dwie półki na kosmetyki i przybory do przewijania, a u góry kładzie się przewijak, tylko nie wiem czy lepszy miękki czy usztywniany. Na tym stoliku zamierzam też kłaść wanienkę na czas kąpieli.
Z wanienką też dobry pomysł żeby kłaść na tym stoliku

Cytat:

Haneczka, odpoczywaj!
Ja już od kilku dni nie noszę pierścionka i obrączki bo mnie uściskały i nie chciały zejść więc wole nie zakładać ich
Stary 2016-02-22, 20:34   #3938
agusiia69
Zakorzenienie

Jeśli test obciążenia glukozą wykonuje się między 24 a 28 tc a ja jestem w 24 tc (jutro wychodzi dokładnie 23 tc +6) to chyba mieszczę się w normie? W środę zaczynam 25 tc (czyli 24 tc + 0). Wizyta za tydzień, ale jakoś tak jutro mi najbardziej pasuje, aby iść
Stary 2016-02-22, 20:38   #3939
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Jeśli test obciążenia glukozą wykonuje się między 24 a 28 tc a ja jestem w 24 tc (jutro wychodzi dokładnie 23 tc +6) to chyba mieszczę się w normie? W środę zaczynam 25 tc (czyli 24 tc + 0). Wizyta za tydzień, ale jakoś tak jutro mi najbardziej pasuje, aby iść
hmm ja idę robić w 23 tyg na dniach

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-22, 20:48   #3940
australia87
Zakorzenienie

Paula, ja się zastanawiam nad jakimś materiałowym organizerem z kieszeniami, który można powiesić na boku łóżeczka albo takimi pojemniczkami http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
Chociaż nie wiem, czy się zdecyduję na cokolwiek, bo jeszcze myślimy nad ustawieniem mebli w sypialni i jeśli komoda będzie obok łóżeczka to nie będzie konieczności kupowania którejś z tych rzeczy
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 21:13   #3941
ania230
Zakorzenienie

patrze na allegro żeby sobie coś kupić i nic mi się nie podoba

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-22, 21:16   #3942
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam resztki ciacha i chyba wciągnę jak mi się kolacja ułoży
Smacznego Co za ciacho masz?

Australia- mi też trochę palce puchną, ale jeszcze znośnie.
Mi się nie sprawdził materiałowy organizer- mało się w nim mieści. Najlepszy jest przewijak i na nim najpotrzebniejsze rzeczy (polecam w pudełko plastikowe zapakować szpargały żeby łatwiej było przestawiać) lub komoda.

Mierzyłam dzisiaj biustonosze w sklepie, żeby zorientować się jaki mniej więcej rozmiar mam kupić do karmienia- no i już widzę wzrost w obwodzie o 1 rozmiar w stosunku do tego sprzed ciąży.
Z kupnem pewnie poczekam jeszcze do maja.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 21:19   #3943
Madzia9999
Zakorzenienie

Zebrah murzynek mocno czekoladowy z wiśniami
Idę zaparzyć czystek i ciachoo :P

Sophia Loren
Stary 2016-02-22, 21:40   #3944
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny z Wrocławia/chcące rodzić we Wrocławiu - który szpital wybrałyście? Ja Brochów raczej Może się z którąś spotkam?
Ja chciałabym rodzić ponownie w Wałbrzychu super warunki, super szpital no i w razie czego ma 3 stopień referencyjności, czyli super opiekę dla malucha. Rodziłam tam za pierwszym razem i nie mam żadnych zastrzeżeń - zresztą szpital ma baaardzo dobre opinie

sliweczka, na pewno będzie Ci ciężko bez dzieci, ale dacie radę. Ja najdłużej moją to chyba na 2 dni zostawiłam i to podczas choroby bo nie miałam wyjścia ale ona jeszcze malutka. W tym roku rodzice mnie namawiają, żebym córkę im dała na wakacje, ale ja nie dam bo bym się zatęskniła. A Twoim dzieciom to lepiej będzie u dziadków niż tam u Twojego brata na tych 30m

Paula,
idealne miejsce na łóżeczko to właśnie to obok Waszego łóżka. Ja jednak wolałabym mieć przewijak na łóżeczku - tam możesz też podręcznie trzymać kilka pieluszek + chusteczki + krem do pupy. Ja tak robiłam. A na komodzie dałam taki wiklinowy koszyk i tam trzymałam resztę kosmetyków - jak coś potrzebowałam innego to po prostu brałam z komody.
Stary 2016-02-22, 22:12   #3945
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
własnie chyba przed chwilą poczułam na wysokości pępka dwa malutkie kopniaczki

Mi koleżanka znalazłam na player do oglądnięcia program O Matko - wszystko o ciąży itp i powiem że super sprawa... parę ciekawych rzeczy się dowiedziałam i cały sezon oglądnęłam
Cudownie
Bardzo lubię ten program jak i jej inne,bo lubię prowadzącą

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Kupiłam właśnie fotelik dla małejMaxi-cosi, z bazą isofix, bezwypadkowy, 3 letni, pasujący do auta prawidłowo, za 300 zł (od znajomego) więc jestem zadowolona
Fajnie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Właśnie mi telefon przypomniał, że zaczynam 23 tc czyli 6 miesiąc coraz bliżej do momentu, kiedy przytulę własne dziecko
A oto Wojtek w swoim tymczasowym lokum
i śliczne lokum, a jakie fajne pazurki

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Powróciły mi znów wymioty poranne wrrr masakra a miałam spokój przez 2 tygodnie czy tak bedzie przez całe 9 miesięcy juz wole mieć tą zgagę niź wymioty
Współczuję mi się skończyły jak wchodziłam w 5miesiąc

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
alkohol i inne używki w ciąży nie przez duże N i tyle w temacie
Oczywiście jak ktoś lubi smak piwa i dorwie 0% to to nie podchodzi pod ten temat.
Na palaczki, tak jak Weronia mam

Mnie w nocy skurcz złapał w lewej łydce i caly dzień ją potem czułam:/
Zgadzam się a co do skurczy polecam magnez, banany i pomidory

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się w 6 miesiącu
Z tej okazji Zuzia właśnie urządza sobie imprezę w brzuszku

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
A ja witam sie w 26 tygodniu

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
W dodatku jeszcze mój mąż jak położył się spać to tak chrapał, że miałam ochotę go zabić
Ja za tydzień, od poniedziałku idę na tygodniowy urlop i mam nadzieję, że szybko zleci czas do tej pory.
Lecimy z mężem do UK, do mojego brata. Dzieci zostają z moją mamą. Jeszcze nawet im nie mówiłam, bo wiem, że będzie płacz i żal
Po powrocie pójdę jeszcze do pracy na tydzień lub dwa, wezmę zaległy urlop i się pożegnam
Cytat:
Mój czasem chrapie, czasem nie. Dzisiaj była maskara po prostu ale to dlatego, że nie dosypiał cały poprzedni tydzień, bo miał nocki, a po sobotniej nocce poszedł spać na 3 h i w niedzielę od razu na 2. zmianę...
Jak wrócił do domu otworzył sobie jeszcze piwo i jak zasnął to chrapał w każdej pozycji- nawet na brzuchu. Też go budziłam ale na niezbyt długo to pomagało. Pewnie go dzisiaj żebra bolą, bo parę razy dostał z łokcia

A odnośnie zostawienia dzieci na tydzień to już mam wyrzuty sumienia chociaż jeszcze nie pojechałam... Przykro im będzie, bo akurat ciocię i wujka bardzo lubią, no i jeszcze mają dzidziusia, którego też chcieliby zobaczyć..
Nie wspominam już o moich paranojach, które mi gdzieś tam siedzą z tyłu głowy, typu my giniemy w katastrofie lub na autostradzie i dzieci zostają bez rodziców
Wiem, panikuję ale ja ich jeszcze nigdy na tak długo nie zostawiłam, a nawet jak gdzieś jechali na kilka dni to byli najdalej 20 km. ode mnie
Co do tż-towego chrapania to po piwku szturchanie, zatykanie nosa, gilgotanie nic nie daje, a ja wtedy wychodzę z siebie. Wtedy najczęściej jak wypije więcej to w ogóle mu nie daje spać w sypialni-raz że właśnie chrapie-dwa, że od samych oparów człowiek może się upić, a u nas bardzo często śpią z nami dzieci.
Co do wyjazdu, wcale Ci się. Ja jeszcze bez dzieci nigdzie dłużej nie byłam niż tyle co w pracy Podziwiam niektórych rodziców, że potrafią się "odciąć" i wyjechać samemu np. na weekend. A ja nie potrafię, w głowie mam, że przecież ten czas fajnie byśmy mogli spędzić we 4. Jestem uzależniona od swojej famili

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Hej dopiero znalazłam chwilę, żeby coś skrobnąć do was. W sobotę spotkanie bardzo udane, razem było nas 8 w tym dwie ciężąrówki Śmiechu było, hałasu (hi hi nas gdzies wpuścić...) i prezenty od psiapsiółek tak, że zadowolona jestem, wyrwalam się od rutyny domowej choc na chwilę.
Dziś przyjedzie moja mama i będzie synowi bańki stawiać, nie śpię którąś noc z rzędu tak on kaszle, a zaległości szkolne rosną...
Super że imprezka się udała Oby bańki przyniosły poprawę

Cytat:
Witam sie w 6 miesiącu powodzenia za dzisiejsze wizyty ja dzisiaj wybieram sie do lekarza rodzinnego z moim ciśnieniem zachaczylam dzisiaj z rana do lumpa i za wszystko zapłaciłam tylko 12 zł a pózniej szlam na badania krwi jutro wyniki jak będę wrony wrzucę fotki
ja miałam też dzisiaj wyskoczyć do lumpka, ale wzięłam się za porządki.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja po wizycie. Szyjka miekka maly wazy 2600-2700 jest donoszony. Teraz czekamy na porod hehe

Dziewczyny w smyku jest drooogo jesli chodzi o wozki
to czekamy na Igorka
Co do smyka to nie tylko wózki
Stary 2016-02-22, 22:15   #3946
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Znowu jestem do tyłu..nadrabiam.od konca zatem..
ZEBRAH w ciazy urósł mi biust o rozmiar,a po porodzie o kolejne trzy..
AGGUSIA HONCIA powodzenia na glukozie.
U mnie jest szansa ze w pt pójdę.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 22:18   #3947
Madzia9999
Zakorzenienie

Dzieczyny dacie radę na glukozie Trzymam za Was kciuki

Sophia Loren
Stary 2016-02-22, 22:18   #3948
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
patrze na allegro żeby sobie coś kupić i nic mi się nie podoba
A co chciałaś sobie kupić?
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 22:22   #3949
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Cytat:
Smacznego Co za ciacho masz?

Australia- mi też trochę palce puchną, ale jeszcze znośnie.
Mi się nie sprawdził materiałowy organizer- mało się w nim mieści. Najlepszy jest przewijak i na nim najpotrzebniejsze rzeczy (polecam w pudełko plastikowe zapakować szpargały żeby łatwiej było przestawiać) lub komoda.

Mierzyłam dzisiaj biustonosze w sklepie, żeby zorientować się jaki mniej więcej rozmiar mam kupić do karmienia- no i już widzę wzrost w obwodzie o 1 rozmiar w stosunku do tego sprzed ciąży.
Z kupnem pewnie poczekam jeszcze do maja.
Ja się na sportowe biustonosze na codzień przerzucilam, tak to co kilka tygodni bym musiała kupować większe i tak sobie myślę że do karmienia też będę ich używać
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 22:24   #3950
Madzia9999
Zakorzenienie

Ja mam już dwa rozmiary większy biust W obwodzie pod koniec dnia mnie cisną muszę chyba takie przedlużki do zapięć kupić albo na allegro zamówić

Sophia Loren
Stary 2016-02-22, 22:35   #3951
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

WERONIA ojej, nie wiem.co dokładnie znaczy ta zalamka T, ale idz jak najszybciej do kardiologa.
MISIA to.czekamy..
SLIWECZKA fajny wyjazd Ci sie szykuje czyli do kiedy pracujesz?
OLINKA ka od czasu do czasu pije bawarie pszeniczna 0%. Smakuje jak browar. Ale w tej ciąży mi tak nie leży. To jedyne ktore ma 0,0% alkoholu.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 22:42   #3952
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Zebrah murzynek mocno czekoladowy z wiśniami
Idę zaparzyć czystek i ciachoo :P
Oj,też za mną chodzi taki murzynek Tylko że ja sobie chyba upiekę z jagodami,bo ostatnio myślałam że kupiłam w sklepie dżem,a w domu okazało się,że to jagody w zalewie

Cytat:
Ja mam już dwa rozmiary większy biust W obwodzie pod koniec dnia mnie cisną muszę chyba takie przedlużki do zapięć kupić albo na allegro zamówić
Mi w obwodzie pod biustem przybyło,ale chyba rozmiar miseczki się nie zmienił. A tak liczyłam,że w końcu będę mieć ładny biust... Ale nie tracę jeszcze nadziei ;-)
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 22:45   #3953
Madzia9999
Zakorzenienie

U mnie na początku ciąży w miseczce urosly piersi, a teraz powoli czuję i w obwodzie wzrost

Sophia Loren
Stary 2016-02-22, 22:46   #3954
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
No to wrzucam zdjęcie brzuszka
Cytat:
Końcówka 24 tygodnia
Dziewczyny cudne brzuszki

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
U mnie w domu od rana armageddon, do południa przestawiałyśmy, oklejalysmy, z mamą, siostrą i teściowa meble, okna, drzwi, listy itd. Malowanie rozpoczętę. Malarz został w domu, a ja u mamy jestem, pewnie kilkatdni tu będę nocować. Do domu mam ok 1km, to w każdej chwili mogę zajżeć. Moj tż, tylko dzwoni i mówi ,,tylko nic nie rób,, no i raczej go słucham, nawet oklejac mebli mi nie pozwolili :-D
Czyli robota pełną gębą fajnie, że masz tylu pomocników. My jesteśmy zdani na siebie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
\
Wstawiam moje lumpkowe łowy
Fajne

Cytat:
Melduję się po wizycie u lekarza mam skierowanie do kardiologa ponieważ Pani doktor nie podobało się moje EKG mówiła coś o załamku T tylko nie wiem czy jest wysoki załamek czy też niski lub odwrócony. Na skierowaniu napisała ciąża i pilne twierdzi że do piątku załatwię sobie tego kardiologa.Muszę codziennie 3 razy dziennie mierzyć ciśnienie a co do wysokiego pulsu stwierdziła, że w ciązy zazwyczaj jest podwyższony.

Dodaje moje łupy ciuszkowe sukienka czarno biała w groszki jest na 12 m heheh ale była za 4 zł i grzech było nie wsiąść kupiłam ją w innym lumpku po wizycie u lekarza aby się odstresować
Oby to nie było nic poważnego zakupy super a torebka hello kitty boska, moja córcia by oszalała

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie mi, bo zastanawiam się nad kupieniem do sypialni komody z przewijakiem i powiedzcie mi czy wygodnie się tak przewija dziecko? Ona ma ok. 80 cm wysokości. Bo do sypialni wejdzie nam tylko łóżeczko i ewentualnie taka nieduża komoda więc wszystkie rzeczy chciałabym w niej trzymać. Później ten przewijak się zdejmuje i jest normalna komoda co byłoby dobre na dłuższą metę. I chciałabym łóżeczko wstawić koło naszego łóżka zamiast mojej szafki nocnej, obok szafy. To dobre rozwiązanie żeby tak "wciskać" to łóżeczko tam? Co myślicie?
Ja jestem leniwa i wszystko bym cisnęła, żeby mieć pod ręką Pozbyłabym się właśnie szafek nocnych.

A co do łóżeczka, to właśnie wczoraj upolowałam na olx dostawkę do łóżka używaną za połowę ceny. Oby była tylko w dobrym stanie, czekam właśnie na kuriera. Zajmuje mało miejsca i nie trzeba do dziecka wstawać
O takąhttps://www.google.pl/search?q=dosta...xajKWPOBrEM%3A

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilkę i od razu przepraszam, że tak szybko i, ze ise nie udzielam, ale słabo ostatnio u mnie z samopoczuciem i wyglądam tylko za słońcem i wiosną.
Dzisiejsza wizyta ok. Bez usg ale szyjka zmierzona i ma 4cm
skierowanie na glukozę i na próby wątrobowe bo swędzą mnie plecy...:/
Mam nadzieję, że to nic takiego..
wizyty.

Cytat:
Powiedzcie mi czy to jest możliwe, aby moja dziewuszka leżała tak, że naciskała mi z jednej strony na brzuch? Rano się obudziłam, dotknęłam brzucha i po jednej stronie poczułam coś twardego Wystraszyłam się, wstałam i po ponownym się położeniu już tego nie czułam. Mąż też mnie wymacał i stwierdził, że pewnie mała dupskiem się mi wbiła w brzuch

Jutro idę na glukozę. Już ją kupiłam także, abym dała radę ją wypić
Możliwe Bardzo często jak leżę na boku, a potem przekręcę się na plecy to mam "krzywy" brzuch Kciuki za glukoze.

Cytat:
O to witaj w klubie, mi też na wieczór robią się serdelki aż mnie ostatnio ginek pytał w związku z wysokim ciśnieniem.

Cytat:
Ja byłam w 20tc, bo tak mi kazał mój ginek.

Rano miałam jechać na łupy lumpkowe, ale mi się odwidziało (chyba chora jestem) i wzięłam się za porządki w samochodzie, odkurzanie, mycie itp. ależ jestem z siebie dumna. Może uda mi się utrzymać porządek do jutra. Przy mojej dwójce będzie to nie lada wyczyn. Dziwne jest to, że u tż-ta w aucie jest czysto, a przecież też wozi dzieci, a u mnie wiecznie jak w chlewiku

Moim hitem ciążowy znowu są rzodkiewki (z córcią tez mnie tak wzięło). Musiałam się dzisiaj zatrzymać w biedronce i kupiłam sobie 5 paczek tylko co z tego jak w ciągu dnia zjadłam sama całe opakowanie rurek śmietankowych a potem się dziwić, skąd te kg. Od jutra szlaban na słodycze

Anuszka wpisz mi proszę wizytę+IIIusg na 15.03
Stary 2016-02-22, 23:14   #3955
Madzia9999
Zakorzenienie

Ania melduję, że leginsy z Lidla są ok! Specjalnie na jasne majtki przymierzyłam nic nie prześwituję. Gumkę mam idealnie pod brzuchem. Przyjemny materiał

Sophia Loren
Stary 2016-02-22, 23:19   #3956
misia880
Zakorzenienie

Pod brzuch? To nie takie ciazowe. Ja od 10 tyg nie moglam miec nic co nie bylo prawie pod biustem haha tak mi uciskalo na pecherz caly czas

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 23:24   #3957
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Pod brzuch? To nie takie ciazowe. Ja od 10 tyg nie moglam miec nic co nie bylo prawie pod biustem haha tak mi uciskalo na pecherz caly czas
U mnie odwrotnie rajtki z Gatty ciązowe niby są ok bo wygodne, ale po calym dniu jak w nich chodzę to brzch mnie swędzi :/
Ja śmigam w leginsach/ po domu dresach na biodrach tzn pod brzuchem i jest ok.
Ubrania nie cisną mi na pęcherz bardziej jak się dziecko porusza to czuję nagła potrzebę do WC, a staram się pić min 3litry dziennie żeby nerki się filtrowały to siku tak biegam co chwila

Sophia Loren
Stary 2016-02-22, 23:26   #3958
misia880
Zakorzenienie

Mnie tez po rajtkach swedzial brzuch. Ale krem pomagal
Teraz to najlepiej z gola dupa bym biegala bo wszystko mnie cisnie hahaha

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 23:34   #3959
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
A co chciałaś sobie kupić?
coś do ubrania na wiosnę... chyba chciałam się w jakiś sposób udobruchać

Dziewczyny jak się zobaczyłam nago to się przeraziłam wiem że jestem w ciąży i nosze pod serduszkiem najukochańsza córcię !!!, ale też zaczynam rozumieć co to znaczy czuć się brzydką i nieatrakcyjną.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

poćwiczyłam 20 minut i zmęczyłam się na maksa... brzuszek mi już w wielu czynnościach przeszkadza.

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Ania melduję, że leginsy z Lidla są ok! Specjalnie na jasne majtki przymierzyłam nic nie prześwituję. Gumkę mam idealnie pod brzuchem. Przyjemny materiał
super a jaki rozmiar brałaś? to koniecznie muszę sobie kupić

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
U mnie na początku ciąży w miseczce urosly piersi, a teraz powoli czuję i w obwodzie wzrost
ja teraz zauważam że sporo urosłam na boki :/

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
w domu zawsze możesz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-22, 23:34   #3960
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Ja codziennie kremuję/oliwkuje brzuch a po sciąnięciu rajtek mnie swędzi tak dziwnie :P Cóż lubie chodzić w sukienkach więc pewnie kupie jeszcze jedne ciążowej rajtki

Ania ja rozmiar M wzięłam, ale tak myślę czy L jeszcze nie dokupić Chociaz z drugiej strony zwykle leginsy są chyba cyklicznie w Lidlu więc jeszcze mi się pewnie uda kupić z innej gazetki rozmiar większe.

Ania zaraz Cię walnę w głowę! Jaka brzydka!!!! :P Kobito dla swojego TŻ jesteś najpiekniejsza i lada chwila urodzisz jego dziecko Za dużo czasu masz na głupie myśli.....

Sophia Loren

Edytowane przez Madzia9999
Czas edycji: 2016-02-22 o 23:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości