|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Ania
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Piękne brzuszki dziewczyny macie!
takie zgrabniutkie![]() Ja to jak któraś z Was jak słonik wyglądam, ale już kiedyś mówiłam, kocham ten mój brzuszek ![]() I piękne ciuszki! ![]() Przepraszam, ale nie mam siły na cytowanie, nie gniewajcie się ![]() Idę zjeść jakąś kolację i się położę bo od jakiejś godziny dziwnie boli mnie cały brzuch...
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-02-22 o 19:48 |
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, mi od paru dni puchną palce u rąk, myślałam, że tego typu "atrakcje" to czekają na mnie w ostatnim miesiącu ciąży, a tu od dwóch dni wieczorami muszę ściągać obrączkę i pierścionek
![]() Haneczka, odpoczywaj!
|
|
|
|
#3933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- u mnie jutro ma właśnie padać śnieg :/ więc wykorzystałam dzisiejszy dzień na trochę ruchu
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Ania przymierzę i dam znać bo jeszcze nieodpakowane leżą
![]() Odgrzeję sobie kaszanke z cebulka (resztki zapasów z zamrażarki) bo sklepowej nie kupuje :P i odpakuje zmierzam i dam znać
|
#3935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ja mam dzisiaj dzień słodyczowy ... pochłaniam to co mam w kuchni ;P obym tylko nie cierpiała i nie miała wyrzutów sumienia.
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam resztki ciacha i chyba wciągnę jak mi się kolacja ułoży
|
#3937 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Cytat:
bo już sama nie wiedziałam jak to ustawić wszystko żeby było dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zastanawiałam się tylko że jak by przewijak dać na łóżeczko to przydałoby się mieć gdzieś pod ręką wszystkie "akcesoria" do przewijania. I nie miałabym nawet gdzie to położyć. A komoda u nas właśnie za duża i tak by nie weszła więc taka na 80 cm szerokości i wysokości powinna być ok.Cytat:
Cytat:
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli test obciążenia glukozą wykonuje się między 24 a 28 tc a ja jestem w 24 tc (jutro wychodzi dokładnie 23 tc +6) to chyba mieszczę się w normie? W środę zaczynam 25 tc (czyli 24 tc + 0). Wizyta za tydzień, ale jakoś tak jutro mi najbardziej pasuje, aby iść
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dniach
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, ja się zastanawiam nad jakimś materiałowym organizerem z kieszeniami, który można powiesić na boku łóżeczka albo takimi pojemniczkami http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
Chociaż nie wiem, czy się zdecyduję na cokolwiek, bo jeszcze myślimy nad ustawieniem mebli w sypialni i jeśli komoda będzie obok łóżeczka to nie będzie konieczności kupowania którejś z tych rzeczy
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
patrze na allegro żeby sobie coś kupić i nic mi się nie podoba
|
#3942 |
|
Rozeznanie
|
Smacznego
Co za ciacho masz? Australia- mi też trochę palce puchną, ale jeszcze znośnie. Mi się nie sprawdził materiałowy organizer- mało się w nim mieści. Najlepszy jest przewijak i na nim najpotrzebniejsze rzeczy (polecam w pudełko plastikowe zapakować szpargały żeby łatwiej było przestawiać) lub komoda. Mierzyłam dzisiaj biustonosze w sklepie, żeby zorientować się jaki mniej więcej rozmiar mam kupić do karmienia- no i już widzę wzrost w obwodzie o 1 rozmiar w stosunku do tego sprzed ciąży. Z kupnem pewnie poczekam jeszcze do maja. |
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah murzynek mocno czekoladowy z wiśniami
![]() Idę zaparzyć czystek i ciachoo :P
|
#3944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super warunki, super szpital no i w razie czego ma 3 stopień referencyjności, czyli super opiekę dla malucha. Rodziłam tam za pierwszym razem i nie mam żadnych zastrzeżeń - zresztą szpital ma baaardzo dobre opinie sliweczka, na pewno będzie Ci ciężko bez dzieci, ale dacie radę. Ja najdłużej moją to chyba na 2 dni zostawiłam i to podczas choroby bo nie miałam wyjścia ale ona jeszcze malutka. W tym roku rodzice mnie namawiają, żebym córkę im dała na wakacje, ale ja nie dam bo bym się zatęskniła. A Twoim dzieciom to lepiej będzie u dziadków niż tam u Twojego brata na tych 30m Paula, idealne miejsce na łóżeczko to właśnie to obok Waszego łóżka. Ja jednak wolałabym mieć przewijak na łóżeczku - tam możesz też podręcznie trzymać kilka pieluszek + chusteczki + krem do pupy. Ja tak robiłam. A na komodzie dałam taki wiklinowy koszyk i tam trzymałam resztę kosmetyków - jak coś potrzebowałam innego to po prostu brałam z komody.
|
|
#3945 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo lubię ten program jak i jej inne,bo lubię prowadzącą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i śliczne lokum, a jakie fajne pazurki![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Cytat:
Co do wyjazdu, wcale Ci się. Ja jeszcze bez dzieci nigdzie dłużej nie byłam niż tyle co w pracy Podziwiam niektórych rodziców, że potrafią się "odciąć" i wyjechać samemu np. na weekend. A ja nie potrafię, w głowie mam, że przecież ten czas fajnie byśmy mogli spędzić we 4. Jestem uzależniona od swojej famili![]() Cytat:
Cytat:
ja miałam też dzisiaj wyskoczyć do lumpka, ale wzięłam się za porządki.Cytat:
Co do smyka to nie tylko wózki |
|||||||||||
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu jestem do tyłu..nadrabiam.od konca zatem..
![]() ZEBRAH w ciazy urósł mi biust o rozmiar,a po porodzie o kolejne trzy.. AGGUSIA HONCIA powodzenia na glukozie. U mnie jest szansa ze w pt pójdę.
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieczyny dacie radę na glukozie
Trzymam za Was kciuki
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
A co chciałaś sobie kupić?
|
|
|
|
#3949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam już dwa rozmiary większy biust
W obwodzie pod koniec dnia mnie cisną muszę chyba takie przedlużki do zapięć kupić albo na allegro zamówić
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
WERONIA ojej, nie wiem.co dokładnie znaczy ta zalamka T, ale idz jak najszybciej do kardiologa.
MISIA to.czekamy.. ![]() SLIWECZKA fajny wyjazd Ci sie szykuje czyli do kiedy pracujesz?OLINKA ka od czasu do czasu pije bawarie pszeniczna 0%. Smakuje jak browar. Ale w tej ciąży mi tak nie leży. To jedyne ktore ma 0,0% alkoholu.
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko że ja sobie chyba upiekę z jagodami,bo ostatnio myślałam że kupiłam w sklepie dżem,a w domu okazało się,że to jagody w zalewie Mi w obwodzie pod biustem przybyło,ale chyba rozmiar miseczki się nie zmienił. A tak liczyłam,że w końcu będę mieć ładny biust... Ale nie tracę jeszcze nadziei ;-) |
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na początku ciąży w miseczce urosly piersi, a teraz powoli czuję i w obwodzie wzrost
|
#3954 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny cudne brzuszki
![]() Cytat:
fajnie, że masz tylu pomocników. My jesteśmy zdani na siebie![]() Fajne ![]() Cytat:
a torebka hello kitty boska, moja córcia by oszalałaCytat:
Pozbyłabym się właśnie szafek nocnych. A co do łóżeczka, to właśnie wczoraj upolowałam na olx dostawkę do łóżka używaną za połowę ceny. Oby była tylko w dobrym stanie, czekam właśnie na kuriera. Zajmuje mało miejsca i nie trzeba do dziecka wstawać O takąhttps://www.google.pl/search?q=dosta...xajKWPOBrEM%3A Cytat:
wizyty.Cytat:
Kciuki za glukoze.Cytat:
Cytat:
Rano miałam jechać na łupy lumpkowe, ale mi się odwidziało (chyba chora jestem ![]() Moim hitem ciążowy znowu są rzodkiewki (z córcią tez mnie tak wzięło). Musiałam się dzisiaj zatrzymać w biedronce i kupiłam sobie 5 paczek tylko co z tego jak w ciągu dnia zjadłam sama całe opakowanie rurek śmietankowych![]() Anuszka wpisz mi proszę wizytę+IIIusg na 15.03 |
|||||||
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Ania melduję, że leginsy z Lidla są ok! Specjalnie na jasne majtki przymierzyłam nic nie prześwituję. Gumkę mam idealnie pod brzuchem. Przyjemny materiał
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Pod brzuch? To nie takie ciazowe. Ja od 10 tyg nie moglam miec nic co nie bylo prawie pod biustem haha tak mi uciskalo na pecherz caly czas
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja śmigam w leginsach/ po domu dresach na biodrach tzn pod brzuchem i jest ok. Ubrania nie cisną mi na pęcherz bardziej jak się dziecko porusza to czuję nagła potrzebę do WC, a staram się pić min 3litry dziennie żeby nerki się filtrowały to siku tak biegam co chwila
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez po rajtkach swedzial brzuch. Ale krem pomagal
Teraz to najlepiej z gola dupa bym biegala bo wszystko mnie cisnie hahaha |
|
|
|
#3959 | |||
|
Zakorzenienie
|
coś do ubrania na wiosnę... chyba chciałam się w jakiś sposób udobruchać
Dziewczyny jak się zobaczyłam nago to się przeraziłam wiem że jestem w ciąży i nosze pod serduszkiem najukochańsza córcię !!!, ale też zaczynam rozumieć co to znaczy czuć się brzydką i nieatrakcyjną.---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- poćwiczyłam 20 minut i zmęczyłam się na maksa... brzuszek mi już w wielu czynnościach przeszkadza. ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
a jaki rozmiar brałaś? to koniecznie muszę sobie kupić---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania ja rozmiar M wzięłam, ale tak myślę czy L jeszcze nie dokupić Chociaz z drugiej strony zwykle leginsy są chyba cyklicznie w Lidlu więc jeszcze mi się pewnie uda kupić z innej gazetki rozmiar większe.Ania zaraz Cię walnę w głowę! Jaka brzydka!!!! :P Kobito dla swojego TŻ jesteś najpiekniejsza i lada chwila urodzisz jego dziecko Za dużo czasu masz na głupie myśli.....
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2016-02-22 o 23:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

takie zgrabniutkie

Kupiłam nie wiem czy z rozmiarem trafiłam, ale w razie co można oddać 

ale ona jeszcze malutka. W tym roku rodzice mnie namawiają, żebym córkę im dała na wakacje, ale ja nie dam bo bym się zatęskniła. A Twoim dzieciom to lepiej będzie u dziadków niż tam u Twojego brata na tych 30m 

Wystraszyłam się, wstałam i po ponownym się położeniu już tego nie czułam. Mąż też mnie wymacał i stwierdził, że pewnie mała dupskiem się mi wbiła w brzuch