![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
![]() cześć dziewczyny, ale macie ładne brzuchole. mojego nie widać, chociaż jakby się przyjrzeć no to może trochę ![]() ![]() kończy mi się mama dha i zastanawiam się co teraz kupić. myślałam, żeby zwykły falvit mama wziąć i tyle. co myślicie, macie swoje typy? i zależy mi, żeby jedna tabletka dziennie była bo jeden posilek to zjem, ale żeby po 15-16 coś zjeść to ciężko i zazwyczaj omijam te drugą tabletke... PiernikTorunski makaron był pychaaaa! dzięki ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- asiulek8 właśnie też zastanawiałam się czy nie mam cukrzycy ciazowej, ale w ostatni poniedzialek miałam badania i glukoze mialam zrobioną na czczo i mam 86, to prawidłowo? mój gin i położna mówili, że badania spoko :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1985 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż ja z żyły zawsze na czczo mam ok poziom cukru. Ale to każdy inaczej przechodzi.
![]() |
#1986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie,że Ci smakowało.. nie wiem jak ze zwykłymi pomidorami..mogły by się rozciapać za bardzo.. w sumie to można by ewentualnie np zamiast pomidorów dać cukinie..sama nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1988 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1989 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie racja.. ja często robiłam szpinak z kurczakiem i śmietaną, bo mój tż lubi bardzo no i ja też zjem w przeciwieństwie do spaghetti, które by jadł codziennie. dzisiaj jadłam gołąbki u mamy ![]() ![]() Cytat:
byłam dzisiaj w kilku lumpach, szukałam spodni ciazowych bo jedne mam, ale są mi za duże i nadal jestem skazana na chodzenie w dresie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny -w jakiej dawce lekarz zalecił magne b6? bo od soboty brałam magnez taki jaki miałam w domu, ale dziś kupiłam magnez b6 i nie wiem ile tego brać a wizytę mam za dwa tyg dopiero.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Rozeznanie
|
zapisałam się dziś na USG połówkowe, idę za 3 tyg. Ale ten czas leci, mam nadzieję że poznam płeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
Mi gin teraz przepisał Omegamed optima wlasnie z DHA, Dwie oddzielne tabletki. Na początku mnie po nich mdliło, ale teraz jest oki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1995 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie mg..chyba do wizyty będę przyjmować3x1tabl (w 1 tabl jest 50mg), a potem zapytam lekarza..
ale tu dzisiaj cisza... |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
Ja biore magnez rozpuszczalny z B6, jedna tabletka ma 100 mg. W czwartek dopytam sie mojego gina ile powinnam przyjmować bo sama zaczełam brać, warto posluchac jego opinii. Tak jak tija mówi nie zaszkodzi, a moze pomóc.
![]() Ogólnie to i tak po 20 tygodniu mam miec zamienioną luteine i duphaston własnie na magnez. |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Zakorzenienie
|
Tak, tylko jedną. Wydaje się wystarczająca, ale ja się nie znam. Jedna dziennie mi pomogła i juz w ogóle nie mam tych "prądów" skurczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
super.. mi też przeszły od kiedy przyjmuję magn., tylko teraz kupiłam ten magne B6 i zgupiałam ile tego brać, a jednak obawiam się nadmiaru..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2001 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zadaję dziś pracę domową moim żołnierzom, jak to zwykle u mnie - niemało. Jeden z nich pyta - a Pani mąż jest z Panią szczęśliwy? ![]() Asiulek ja też dziś 3 razy rano wymiotowałam i cały dzień mnie mdli, fuj ![]()
![]() |
#2002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
Jestem zła.
Pewnie wam wyda sie problem błachy, ale czasami czuje sie bezsilna. Tesciu powiedzial, ze zawiezie mnie na zakupy w poniedziałek, zeby kupic buty. Myslalam ze pojedziemy jak tesciowa wróci, a ona na to, ze to juz pozno, ona zjesc musi obiad. Mówi, ze powinnam wczesniej poprosic tescia, ale on nawet o tym nie wspomnial caly dzien. Nie lubie nagabywać osób, że chce zeby cos zrobili dla mnie, zwykle czekam jak ktos podejmie akcje. Skoro obiecał. Szczególnie dlatego, że TZ mnie "nauczył" zeby go nie pospieszac z czyms bo idzie z tym zaparte. Takze przyzwyczaiłam się do czekania na jego akcje. Pewnie przesadzam, ale naprawde wkurzyłam sie na swoją bezsilność. Boję sie sama pojechać na miasto :/ Potrzebuje nowych butów bo idziemy jutro do opery ![]() Ja juz chce wrócic do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Zadomowienie
|
Jestem i żyje, choć przespalam po powrocie większość dnia.
Najpierw zrobili mi Usg, wspomniałam o tych przepływach, że wyszły zle. Wiedziałam, że tutaj włącza dopplera dopiero na polowkowym, ale lekarka na moje życzenie to sprawdziła i wszyszystko jest ok. Mogło to się naprawić w niecałe dwa tygodnie? Wtedy młody był hiprraktywny, dziś się dał ładnie zmierzyć. Nie zwróciłam uwagi na pomiary ale TZ mówi, że było 11 z hakiem. Zapytałam się czy widzi coś między nogami i powiem Wam, że jak najechała na to miejsce to od razu było widać, że chłopak ![]() Znalazła wygodne miejsce na wbicie igły. Lekarka była bardzo delikatna. Prawie nic nie czułam, nie ma przy tym znieczulenia ale też nic nie bolało. Śmiesznie to byki widać na ekranie. Najpierw wbijaja igłę a później ja wyciągają i zostaje taka rurka, przez którą pobiera się wody. Nie wiem, czy to jest możliwe, ale wyglądało jakby młody chciał te rurkę złapać. Ale zaraz mnie lekarka uspokoiła, że igły już nie ma i że nawet jak dotknie to nie zrobi sobie krzywdy. Pobrali nam też krew do zrobienia badań genetycznych. Tego się nie spodziewałam. Też fajnie. Pamiętam, że w PL kiedy Oliwka urodziła się z wytrzewiebiem lekarz powiedział, by przed drugim dzieckiem zrobić sobie takie badanie. Ale ono kosztowało majątek. Z ciekawości muszę sobie poszukać ile kosztuje teraz. TZ prawie zemdlal i pobierali mu krew na kozetce😝😝😝 musiałam go za rękę trzymać ![]() ![]() Pierwszy wynik wykluczający/potwierdzający ZD, Zespół Turnera i zespół Patau do piątku, reszta za dwa tygodnie. Teraz jak już się wyspałam to nie wiem co będę robić w nocy. Czuję brzuch w miejscu wbicia igły, więc będę leżeć dalej. W czwartek mam badanie glukoza. Fuuuuuuu. Mam trylogiie Miloszewskiego to się nie będę nudzić przez te dwie godziny ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze nienawidzę taksówek, po drugie i ważniejsze nie mogę dzwigać, a jak pewnie pójde na zakupy to na butach sie nie skończy
![]() Nieważne. Wiele walczyłam z tym żeby być niezależna, a teraz czuje sie jak małe dziecko zdane na łaske innych. :/ Strasznie mnie to denerwuje i mam już dość. Nie chce sie wkurzać na teściów bo bardzo mi pomagają, ale to jest strasznie frustrujące. Co do badania, swietnie, ze poszło gładko. Mój TZ tez nienawidzi pobierania krwii. Trzymam kciuki za wyniki ![]() Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-02-22 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
Piernik
Ugadalismy wlasnie, ze jutro pojedziemy, mam tylko sie upomniec jutro. Tesciowa na to, ze powinnam sie upomniec wczesniej w ciagu dnia bo tesc sie nie domysli. No kurcze, to ja czekalam na jego znak ze jedziemy. Jak mi obiecal to powinien pamietac, bo to nie jest tak, ze zapomina bo inne rzeczy pamieta. Widzisz tak jak mówisz, nie musi za mna lazic tylko sobie usiadzie i poczeka troche. Wole zakupy robic sama, najlepiej sie w ten sposób czuje. Moja sytuacja mnie przygnebia, jeszcze przez te hormony ciazowe teraz sie doluje i lzy mi same naplywaja do oczu. Nienawidze tego. Na szczescie zobacze niedlugo TZta, a pozniej jeszcze chwila i wracam do siebie. Jestem w Polsce od 8 grudnia, zwariować można. Od początku przygody zwiazane z ciązą są dla mnie walką. Minął już cały rok tej walki i to jeszcze nie koniec, oby szybko przyszedł sierpień.Ciesze sie, że bedę miała maluszka wkoncu tyle sie poswięcam, walka ze stanami depresyjnymi nie jest łatwa. Boję sie depresji poporodowej również.Zaraz mi powiecie, ze niepotrzebnie smęce w koncu inni maja jeszcze gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
Ja w ciąży mega smęcę. Oj bardzo. Jak się mąż ze mną nie rozwiedzie przez najbliższe pól roku ro powinien dostać medal. Chociaż jest lepiej, coraz lepiej..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez di_anna Czas edycji: 2016-02-22 o 19:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.