|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4682 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Esor gratulację Hani
Ja też już po wizycie. Szyjka otwarta na 1 palec, czyli nic. Mały tak się wiercił, że szok. Jak na żadnej wizycie jeszcze. Nic główką nie napiera na szyjkę. Waży ok 4200. Dostałam skierowanie do szpitala bo gin uważa, że ciąża powinna już być zakończona. Mały jest duży i pomimo tego, że tabletki na ciśnienie biorę 3*1 tabletkę to ciągle ciśnienie w górnej granicy :/
|
#4683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawa jestem jak to będzie u mnie jak do czwartku się nie rozpakuję 😊
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
Skierowanie mam, ale boję się, że będę tam leżeć i kwitnąć i będą czekać na rozwój akcji, który nie będzie następował
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- wykalacka dzisiaj jest pełnia
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Chodze wsciekla jak osa, jakos mnie tak napadlo
![]() Aninis mi by zalezalo zeby moze laskawie przed piatkiem wyszla bo mama przyjezdza i chcialabym zeby mi przy dziecku pomogla a nie, ze przyjedzie i bede dalej bujac soe z brzuchem a jak do wyjazdu to mala zdecyduje sie wyjsc. I jeszcze sie martwie, ze tez przykokosi bo od poczatku podobno mala raczej nie jest ![]() I nudzi mi sie bo nie moge nic w meble wkladac bo jeszcze beda przestawiane
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi gin powiedział, że nawet opuszka palca nie da się wetknąć Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko póki co nie w biodrowkach żeby szwy nie uciskac. Esorek Gratuluję! !!! ![]() Ja się właśnie przebudzilam ![]() Mała poszła spac przed 21 i tż się pyta to co drzemka pół godzinna? A ja ze spoko ![]() No i dopiero wstałam. Oni dalej śpią ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
Musisz się bardziej postarać żeby go zlikwidować
|
|
#4688 |
|
Zadomowienie
|
Kasia ja tez mam takie ciasteczka my codziennie się masujemy olejkiem po kapaniu
Aninis dobrze że twoja mała łaskawa przy kokszeniu można spokojnie czekać na maluszka ciesz się zostaniesz najbardziej wyspana mamą na wątku
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który broni dostępu do małej królewny hahahaTakże laski pamiętajcie jak zgłoszę wyjazd Ser Lancelota żebyście wiedziały o co chodzi Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
Ja chodzę w spodniach sprzed ciąży urodzin 2tyg temu i zeszło juz 11.5 kg a przytyłam w ciazy 10 także na cycu waga ładnie leci.
|
#4691 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczyny ja na szybko.
Ja dziękuję za powiadomienie dziewczyn Tak jak Ola pisałam urodziłam dziś córeczkę CC 58 cm, 3520 g. Nikomu nie życzę takiego porodu. Jestem oczywiście szczęśliwa bo mam moja cudowna córeczkę, która kocham i nie mam do zarzucenia nic szpitalowi i personelowi - wszyscy są tu cudowni i bardzo polecam szpital Żeromskiego w Krakowie. Jak wiecie moja akcja ruszyła w niedzielę o 17;15 odejściem nagle czopa. Skurcze zaczęły się niedużo potem, o 22 już wiedzieliśmy że pojedziemy na IP bo skurcze były wyraźne co 4,5,6,8 a czasem nawet 12 min ale były i ich nasilenie rosło. Kiedyś opiszę Wam bardziej szczegółowo ale od 2 w nocy walczylam że skrajnie bolesnymi bólami krzyżowymi o natężeniu co minut 5, które doprowadziły do rozwarcia o 11 dopiero 3 cm o pomimo podania oksytocyny o 14 nic się nie zmieniło i o 17 już naprawdę ledwo świadoma i żywa poddali mnie cc. To co przeżyłam przez te godziny były czymś nie do opisania. Powiem Wam, że nawet mój mąż się rozplakal w pewnym momencie widząc mnie tak strasznie cierpiaca. Wiem że o tym zapomnę i wcale się nie obrazam i dalej chce mieć więcej dzieci, ale póki co ma łzy na sąma myśl o tym co tam się działo. Cc pomimo że nieplanowane było dla mnie wybawieniem. przy rozwarciu 3 cm nie mogłam nawet dostać zzo, a paracetamol i inne zastrzyki za przeproszeniem gówno dawały na te krzyże. Jak o 17 zaczęło się cc to Hania chyba koło 17:10 urodzona. 10 punktow. Wydaje mi się że podobna do męża ![]() Okazuje się, że jestem za drobną do porodów naturalnych. Lekarze doradzają mi już prób sn. Plus z tego chociaż że podobno macica w super stanie i za rok, najdalej półtora mogę zajść w kolejną ciążę. Brzuch boli i mnie faszeruja lekami ale nic mnie już chyba nie złamie bo tym co przeżyłam na porodówce. Bardzo się boję pionizaccji rano bo ledwo mogę się na bok przekręcić. Mamusie cesarzowe jakbyście jakieś proste szybkie podstawowe rady mi napisaly to będę bardzo wdzięczna. Nigdy nie interesowałam się cc. Hania nie chce ssać bo raz że śpioch mały dwa że ma dużo wód plodowych w organizmie i mocno nimi ulewa. Tak cos possala oba cycki dla rozkręcenia laktacji i tyle. Mam nadzieję że jutro ruszymy z tematem. Dzięki temu że tyle walczylam o sn to mam nadzieję że organizm dostał kopa prawie tak jakbym urodziła sn. No i chociaż plus że nie martwię się o krocze. Sama cesarka była w super atmosferze i przyjemna. Jak dostałam znieczulenie to się rozplakalam że szczęścia że koniec tych nieludzkich skurczy. Mąż mówił że też płakał strasznie jak mnie wzięli że w końcu to koniex moich cierpień. Ale jesteśmy szczęśliwi, oby tylko rekonwalescencja poszła szybko. Trzymam kciuki mamusie w dwupaku za Was i życzę sprawnych porodów
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że już po wszystkim i masz już obok swoją wytęsknioną Hanię. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
Esor dużo przeszłaś, ale najważniejsze że już jesteś po
wspomnienia szybko zatrze ten mały szkrab obok 😊Ja odpaliłam porody w lapku. Znowu nie chce mi się spać 😊 |
|
|
|
#4694 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Jutro zrobię jakieś ładne zdjęcia bo dziś to tylko tyle o ile na szybko dla rodziny zrobiłam.
---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
Cytat:
trudno przeżyłam i zapomnę, tak jak mówię napewno się nie zrazam i trudno, najwyżej będę rodzić rodzenstso Hani przez cc. Przynajmniej wiem na czym stoję, ta świadomość też jest fajna. Dobrej nocy proszę trzymajcie kciuki za pionizacje! ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Aha i Hania ma dosyć długie włoski a nie miałam ani raz zgagi w ciąży. ![]() I ma ciemne oczy!!! Nie miałam okazji się przyjrzeć w świetle dziennym ale chyba takie ciemno szare czy piwne. W każdym razie piękne
|
|
#4695 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za pionizacje
|
|
|
|
|
#4696 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana byłaś bardzo dzielna !!!! ![]() Co do rad..... to wiem jak straszna jest pionizacja Ale staraj sie ze wszystkich sił jak najszybciej ruszać im szybciej wstaniesz tym szybciej się ogarniesz i malutka. Hmmm mi bardzo dużo dało jak poszłam do wc siku zrobić. Jak bym dostała drugie życie ![]() Oczywiscie po kropelce leciało ale zawsze coś.
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
I co nikt nie rodzi? Słaba ta pełnia
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nawilża olejek fajnie popieram Aninis korzystaj póki możesz : D Cytat:
brawo ładnie Ci spadło Cytat:
dobrze ze juz po wszystkim odpoczywaj nabieraj sił po cc dziewczyny zawsze pisały najważniejsze od razu ruszać się dasz rade zobaczysz No właśnie cisza na froncie
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Esor kochana szkoda ze tak wycierpialas ale wazne ze juz po wszystkim! Co do rad to powtorze sie ze mimo ze bedzie boleć starac się ruszac. Jutro bedzie mąż to nawet 5 min się spacerkiem po korytarzu przejść.
Laktacja się rozkreci tylko sie nie poddawaj :-*
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
Napisalam tyle i wsyslo post wrrr,..
---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:50 ---------- Esor gratulacje ! Jesteś super dzielna mamuśko ! Hanusia jest już z tobą i ból szybko minie ! Co do wskazówek po cc to chodzic i jeszcze raz chodzić za 3 dni będziesz jak młody bóg szybkiego powrotu do formy !! W nocy kosmici podmienili mi dziecko spalo ponad 4 h ale to jutro napisze
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
Esorku gratulacje jeszcze raz
niestety czasem musimy się nacierpiec ale nasze Maleństwa wynagradzania wszystko ![]() Co do rad to jak dziewczyny mówiły mimo że boli starać się ruszać zwłaszcza jak puszcza znieczulenie w nogach to ruszać nogami szczególnie stopami. A pionizachi się nie bój ja ledwo wstałam po 12h i myślałam że już nigdy nie będę chodzić wyprostowana ale następnego dnia było o wiele wiele lepiej a każdy następny to już wogole także dasz rade buziaki
|
#4704 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dzięki dziewczyny. Za pół h pionizacja
poprosiłam też o morfine pół h temu żeby było jednak łatwiej się pionizowac. Oprócz tego ruszam powoli nogami i przewracam na boki bo cycamy z Małą. Godzinę wisiala na prawym cycku z czego chyba połówe przyjadla. Siara się ładnie produkuje dosyć, także plus, że cc zaczęte sn ![]() I dziękuję za gratulacje ---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- W ogóle strasznie się że mnie leje tej krwi poporodowej. Mam nadzieję że za 2-3 dni będzie wyraźnie mniej bo niewygodne to po prostu.
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
Esor, gratulacje
![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
Esor jeszcze raz wielkie brawa!!
Z pionizacją to tak jak dziewczyny piszą... Chodzić ile się da 😊 i jak Cię boli to poproś o przeciwbólowe bo nie ma potrzeby się męczyć (u mnie w szpitalu bardzo tego pilnowali). U nad nocka super karmienie o 3 i od razu sen, no i teraz odżyłam ![]() Myślicie że jak mam małe plamienie to mogę pomoczyć się w wannie? Co wieczór mnie korci...
|
|
|
|
#4708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
Mamusiaczek ja też ostatnio relaks pierwszy w wannie nalałam duuzo wody sól zapachy i inne gadżety tata siedział z małą trwało to aż 10 minut no może 15 bo wstała i tak się darla za cycem że dupa nie relaks :P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

mój Mati był lekko żółty na czole i to spanie ale jadł nawet trochę wciska łam i dziś sukces 3 kg waży przybrał ładnie wiec Twoja Lilka tez pewnie tak ma 

wspomnienia szybko zatrze ten mały szkrab obok 😊