Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-23, 09:18   #4291
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11

Casaa my z TZ codzieniey zachęcamy Malego do usmiechow ale on ma odmienne zdanie pewnie, to jest kwestia indywidualna każdego dzieciaczka

I za fajna nocke

Dotka to tak jak w ciazy Witek reagowal na tate tak teraz tez reaguje
Jasiek nas jedynie co to mocno obserwuje wpatruje sie i namiętnie chwyta nas za łańcuszki

Kogiel moj tez ma czasem dzień śpiocha to trzeba się cieszyć a nie martwić

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 09:20   #4292
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Aaa zapomnialam najważniejszego i jestem delikatnie przerażona. Pod kikutkiem zbiera nam się troche krwi. Nie mam pojęcia co z tym robić. Czy gmerac tam i wycierac czy zostawić... paskudnie to wygląda:-( wasze pempuszki wszystkie tak bezproblemow odpadły?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 09:33   #4293
Dotka90
Zakorzenienie

Niepozorna ja w takiej sytuacji mu orzejezdzam kilka razy palcami po powiekach i jak je tak poprzymyka to w koncu zamknie

U nas rano sniadanie i kawa to priorytet chocby mlody wyl najpier karmie jego, przewijam i probuje go odlozyc ale najczesciej sie nie da i z nim na rekach robie sniadanie - lubi patrzec jak mleko do kawy sie spienia ja po prostu rano jestem taka glodna ze bez sniadania to bym trupem padla
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 09:43   #4294
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Niepozorna ja w takiej sytuacji mu orzejezdzam kilka razy palcami po powiekach i jak je tak poprzymyka to w koncu zamknie

U nas rano sniadanie i kawa to priorytet chocby mlody wyl najpier karmie jego, przewijam i probuje go odlozyc ale najczesciej sie nie da i z nim na rekach robie sniadanie - lubi patrzec jak mleko do kawy sie spienia ja po prostu rano jestem taka glodna ze bez sniadania to bym trupem padla
Ja tak samo. Śniadanie i herbata ziolowa musi być. Kawkę robie później. Coś przysnal spróbuję komnac na drugiej kanapie
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 10:08   #4295
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Szok! Maly przespal 4h, a w sumie do jedzenia go obudzilam bo spokojnie jeszcze z pol godzinki by dospal.... Moze cycki nie podzielaja mojego entuzjazmu ale wszystko dzieki woombie wreszcie sie przydal bo do tej pory uwazalam to za pieniadze wywalone w bloto

Oby wszystkim do rana dzieciaczki ladnie spaly

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ----------

Karen u mojego tez jeszcze swiadomego usmiechu brak spokojnie, na wszystko przyjdzie czas

Moj na mnie zasypia wlasnie

Wyslane z Lumia920.
No to wreszcie pospalas

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Wasze dzieci nie śpią, a moja od wczoraj caly czas spi, tylko na jedzenie sie budzi. Moze przez caly dzień ze 2 godziny czuwała. Ja zamiast siecieszyc to sie martwię czy wszystko w porzadku
Kornelka juz dawno pierwsze łzy ma za soba, za to usmiechy to sporadycznie
Nie martw się, dzieci tak mają czasem

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Aaa zapomnialam najważniejszego i jestem delikatnie przerażona. Pod kikutkiem zbiera nam się troche krwi. Nie mam pojęcia co z tym robić. Czy gmerac tam i wycierac czy zostawić... paskudnie to wygląda:-( wasze pempuszki wszystkie tak bezproblemow odpadły?
Krew może się pojawić to normalne. Czysc tam jak zwykle.
U mnie kikut odpadł w piątej dobie ale to raczej rzadkość, niektóre dziewczyny i miesiąc się z kikutem meczyly

Udało się Księcia o 5.15 odłożyć i spał do 7.30. Po karmieniu i krótkich negocjacjach udało się do 9 dospac
Teraz znowu cycamy, ja zjadłam 0,5 śniadania, kawy nawet nie zaczęłam robić jeszcze niby TŻ jest dziś w domu ale nie ma czasu z nim siedzieć niestety

Co do łez to mój od dawna miał mokre oczy jak płakał ale prawdziwe płynące łzy dopiero od paru dni są (i mnie się od razu też chce płakać jak widzę te łzy jak grochy)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 10:09   #4296
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Nasz też podkrawial pytałam się położnej i doktorki w szpitalu i mówiły że to nic i żeby wycierac po kąpieli do sucha i wietrzyc. Nie psikalam octeniseptem nie gmeralam tam i przeszło samo

Dzień dobry. W nocy zjadal 10 min i szedł dalej spać. Takim sposobem karmienie o 3:30 i 6. A teraz od 9 kombinuje przy cycku znowu tak jak wieczorem. Macha tą głowa strasznie, a jak go spróbuję przytrzymać to się złości i płacze. I tak w kółko.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 10:20   #4297
Dotka90
Zakorzenienie

Karen, o widzisz, faktycznie nie zwróciłam uwagi na związek reakcji brzuszkowych z teraźniejszymi, może coś w tym jest

Myślę, że młody lubi TŻta, bo on się meeega z nim wygłupia I dużo mówi do niego. Może ie spędza z nim dużo czasu, no bo wraca 17-18, a o 21 juz kąpiel i do spania, ale jednak widzę, że fajnie sobie te relacje budują

Kasia, jak młody rano wyje, to mu mówię 'czekaj, matka musi sobie kawę zrobić żeby mieć siłę z Tobą urzędować cały dzień'

Ewusia, u nas też mokre oczy były dawno, ale łez nie było, dopiero wczoraj i to jedna jedyna

Okropna pogoda dzisiaj, leje ciągle.. Pewnie bez spaceru będzie. Najgorsze, że mogłabym dzisiaj mieć mega lajtowy dzień,bo mam posprzątane, obiad zrobiony, ze spaceru raczej nic. No to chyba muszę wsiąść w auto i do Bochni jechać, bo dzwonię tam od 1,5 tygodnia żeby młodego na USG mózgu zapisać, a tam nikt nie odbiera i nieważne czy jest 9, 12 czy 14..

Najgorsze jest to, że to USG to w szpitalu, a nie wiem, gdzie tam jest pracownia USG i kurde, nie chcę za bardzo młodego ciągać po całym szpitalu, bo teraz wiadomo co z tą grypą..
Stary 2016-02-23, 10:28   #4298
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Karen, o widzisz, faktycznie nie zwróciłam uwagi na związek reakcji brzuszkowych z teraźniejszymi, może coś w tym jest

Myślę, że młody lubi TŻta, bo on się meeega z nim wygłupia I dużo mówi do niego. Może ie spędza z nim dużo czasu, no bo wraca 17-18, a o 21 juz kąpiel i do spania, ale jednak widzę, że fajnie sobie te relacje budują

Kasia, jak młody rano wyje, to mu mówię 'czekaj, matka musi sobie kawę zrobić żeby mieć siłę z Tobą urzędować cały dzień'
Ewusia, u nas też mokre oczy były dawno, ale łez nie było, dopiero wczoraj i to jedna jedyna

Okropna pogoda dzisiaj, leje ciągle.. Pewnie bez spaceru będzie. Najgorsze, że mogłabym dzisiaj mieć mega lajtowy dzień,bo mam posprzątane, obiad zrobiony, ze spaceru raczej nic. No to chyba muszę wsiąść w auto i do Bochni jechać, bo dzwonię tam od 1,5 tygodnia żeby młodego na USG mózgu zapisać, a tam nikt nie odbiera i nieważne czy jest 9, 12 czy 14..

Najgorsze jest to, że to USG to w szpitalu, a nie wiem, gdzie tam jest pracownia USG i kurde, nie chcę za bardzo młodego ciągać po całym szpitalu, bo teraz wiadomo co z tą grypą..
Nie masz komu Witka podrzucić??
Stary 2016-02-23, 10:36   #4299
Dotka90
Zakorzenienie

Kasia,
Stary 2016-02-23, 10:37   #4300
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
meldujemy się w koncu i my
po dość ładnej nocy dziś dzień kiepskiego spania... ciagle sie wybudza, teraz zasnął 0 15 i ciekawe jak dlugo pospi... pewnie głod go obudzi bo jadl o 13.30... i ciagle ma polprzymkniete oczy

Malwi nasz Wojtuś też wtorkowy

jutro mamy 4 tyg i:
1) nadal mamy kikut kurde ten octenisept działa czy nie?
2) mamy chyba ten trądzik bo ma policzki w krostkach. polozna miala byc w czwartek i napisala sms ze nie dojedzie i sie odezwie no i do teraz cisza... wiec co radzicie na te syfki u malego?
3) nadal jest żółty. któraś też ma problem z przedłużającą się żółtaczką?? ja już sama nie wiem czy jest bardziej czy mniej zółty. pediatra powiedziała zeby podawac wode z glukoza - polozna zeby nie dawac bo sie zasyci i nie bedzie chcial mleka. nie wiem kto ma racje - glukozy nie podaje ale sie zastanawiam czy sprobowac. moja matka juz mnie wku... bo codziennie przychodzi i mowi ze nic mu nie schodzi
nie bede go co tydz kłuła i sprawdzała z krwi. 2tyg był spadek i w przyszłym tyg znowu idziemy na pobranie. ale co z ta glukoza dawac?
4) dziewczyny które miały naciecie krocza czy u was już się wszystko zagoiło? bo mnie na wieczor zawsze tak boli ze masakra. ciągnie az na pośladek czasami. na koncu naciecia mam takie jakby zgrubienie pod skora, robi sie mniejsze niz jak bylo po porodzie no ale po 4tyg nadal jest. rana po cc chyba sie szybciej goi od tego...
5) dopiero wczoraj byliśmy na pierwszym spacerze ok 30min wiec mialam wiecej ruchu niz na codzien w domu no i zauważyłam potem nasilone krwawienie a juz się cieszyłam że pomału zanika. czy to normalne ze po wysilku sie nasila czy ja jakas uszkodzona jestem?
6)jak długo rozpuszczają się szwy? bo nadal je mam tzn te w srodku
7) czy u Was tez przez całą noc pali się światło?

jak sie komus bedzie chciało odpowiedziec to dzięki
u mnie juz koniec wolnego bo nie zdąrzyłam posta dodac i juz sie obudzil... chyba pocycamy
1.jak uzywalam octeniseptu to sie trzyma ale byl czysty,przeszlam na gaziki z alkoholem to odpadl ale sie syfil i to co zostalo podchodzi ropa,wrocilam do octeniseptu
3 olivia dalej zolta,jak ide na plaze to do wieczora jest ok a rano znow budzi sie jak kurczaczek,jutro mam wizyte w przychodni,zobaczymy co powiedza
4. Peklam sama bez naciecia i szwow,po tygdniubylo ok,ale to bylo malutkie pekniecie na jednej z warg
5. TezZtak mam,czasami krwawie mniej czasami w ogole a czasamk bardziej
7. U oliviiw pokoju mamy lampke z czujnikiem ruchu jak wchodzimy sie zapala, do cycania zapalam cotton balls,w sypialni do cycania mala lampka biurkowa

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ano

To masz dziś pełen pakiet

Mój też ssie piastki ale smoczka w zamian nie chce, tylko cyc wchodzi w grę

Już się obudził i zdecydowal że jednak łaskawie zje
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Moja ssie rączki od urodzenia. I to tak okrutnie, że słychać wszędzie. Wtedy chyba jeszcze ich nie odkryła

Złośnica na razie śpi.
Dopisuje Olivie do kluBu ssaczy piastek i smoczka nie chce

Cytat:
Keas - aplikacja sie Nursing nazywa

Malwi - spoko, ja mimo apki (czyli wlaczam tel!) Nieraz nie pamieam czy mlodego karmilam czy nie i zdarzylo mi sie pomyslec ze np - od polnocy je dopiero o 5?!

Karen - moze Witek wczesniej nie mial powodu do placzu?
Usmiechy sa od dawna ale co mialam Wam pisac - tz wracs z pracy wczoraj. Wzial mlodego od razu bo ja robilam kawe. A mlody patrzy patrzy na niego i od razu zadowolony (a sekunde wczesniej byl ryk bo juz glod przypieral). I za chwile wieeelki usmiech to taty juz ktorys raz sie do jiego usmiecha jak slyszy ze wrocil

Slodziak <3
Moja corka z kolei reaguje na moj glos,jak wychodze i ona z kims zostaje,zaczyna plakac,wracam do domu,mowie cos i ona przestaje plakac momentalnie jak moj glos uslyszy <3

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Ja chce iść pod prysznic i włosy umyć a temu się na żarty przy cycku zbiera

Ok chyba zasnął

Żartował

Haha jaki tekst

Cytat:
U nas podbiegal krwia

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 10:48   #4301
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia,
To kiepsko
lp
Stary 2016-02-23, 10:57   #4302
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Krew może się pojawić to normalne. Czysc tam jak zwykle.
U mnie kikut odpadł w piątej dobie ale to raczej rzadkość, niektóre dziewczyny i miesiąc się z kikutem meczyly
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Nasz też podkrawial pytałam się położnej i doktorki w szpitalu i mówiły że to nic i żeby wycierac po kąpieli do sucha i wietrzyc. Nie psikalam octeniseptem nie gmeralam tam i przeszło samo
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
U nas podbiegal krwia
A to juz nie schizuje
troche boje sie tam wkladac patyczek/wacik no ale jakos delikatnie musze ta krewke osuszyc. Kurcze stresuje sie tym pempuszkiem jak nie wiem

Moja ze smokiem ma rozne fazy. Czasami ladnie ssie i z nim zasypia a czasami jak jej daje to wypluwa i az ja cofa

Baby w sumie juz sporo ta zoltaczka u Was sie utrzymuje. Moze pediatra przepisze jej fototerapie. 2 dni i po problemie tak przynajmniej bylo u nas. A dziecko zmienilo sie nie do poznania. Z apatycznego, wiecznie zaspanego w zywego, ruchliwego bobaska. Chcacego jesc przede wszystkim. Bo przy zoltaczce zasypiala przy cycu w minute i doslownie docucic sie jej nie dalo...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 11:04   #4303
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mój przy zoltaczce potrafił jeść po 2 h jedyna różnica to taka ze spał po 3-4 h w dzień a pod koniec ciężko mu było wytrzymać 2 h
Stary 2016-02-23, 11:19   #4304
kasia01987
Wtajemniczenie

Coś tu spokojnie dziś...
Jerzyczka jak po NANie??
Stary 2016-02-23, 11:26   #4305
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze kiszka z tym zapisem na usg, też bym się bała z Młodym do szpitala jechać...
U mnie też pogoda fatalna, jak nie przestanie lać to nici ze spaceru.

Ja się dziś muszę wybrać do kancelarii parafii bo chce załatwić termin chrztu. Oby mi się zgodzili na 15 maja, bo to nie jest standardowy termin chrztu u nich

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-02-23, 11:36   #4306
Dotka90
Zakorzenienie

Ewusia, czemu akurat 15 maja chcesz? My 15 maja idziemy na komunię Więc nie wiem, czy u Was nie ma komunii w tym terminie?

Ovufriend wysłało mi maila 'zwiększ swoje szanse na zajście w ciążę'
Stary 2016-02-23, 11:37   #4307
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewusia, czemu akurat 15 maja chcesz? My 15 maja idziemy na komunię Więc nie wiem, czy u Was nie ma komunii w tym terminie?

Ha ha:d

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-02-23, 11:48   #4308
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kończy się proszek i myślę czy kupić kapsułki. Jak myślicie warto zamienić?
Stary 2016-02-23, 11:54   #4309
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wolę kapsułki proszek lubial mi budzić czarne ubrania
Stary 2016-02-23, 11:58   #4310
Dotka90
Zakorzenienie

Pewnie ze kapsulki.
Ja do czarnego uzywam plynu i tak.
Stary 2016-02-23, 12:00   #4311
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mi tam proszek nie brudzi czarnego Hmmm.. To może faktycznie kupie kapsułki na spróbowanie..

W Tesco są duże płatki za 4 zł i chusteczki mokre na promocji
Stary 2016-02-23, 12:18   #4312
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Chcialabym z koncem macierzynskiego.
ja tez tak myslałam ale moje dziecko skutecznie mi te mysl jak na razie wybiło z głowy
mam dość
czy ze mna jest cos nie tak,mam wrazenie ze nie umiem sie zajac własnym dzieckiem, nie mam cierpliwosci do niej
wczoraj wieczorem dała mi tak popalić że miałam ochote uciec z domu a dzis do rana to samo, na oddatek zaliczyłyśmy pierwsze wymioty - chyba z przejedzenia bo moje dziecko nie wie samo czego chce - a niby ja mam wiedziec ehhh

i jeszcze na domiar wszytskiego TZ mnie w nocy wkurzył, on chyba to nieswiadomie na spiocha gadał ale to zadne usprawiedliwienie, młoda mi sie rozdarłą przy zmianie pampersa o 3 nad ranem, tylek wytarty, wysuszony a ona akurat pierdzi no to znow myjemy, wycieramy i tak kilka razy a na koniec zlała sie cała i cały czas wyje a TZ woła z sypialni co tak długo
rano obudziła sie o 6 na sniadanie i do tej pory nie spała, teraz ja rzyg uśpił i zamiast isc cos zrobic albo sie przespac bede czuwać czy aby sie nie zakrztusi

sorry ze tak narzekam, pogoda pewnie tez na to ma wpływ, wiem że każda z was też nie raz ma takie problemy dlatego łatwiej mi tu się wyżalić
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 12:20   #4313
koktajlowa7
Rozeznanie

Myśmy dzisiaj jakąś złą noc mieli. Od wieczora ciągle płacz, zasnęła dopiero po północy. A tż pojechał po 4 do pracy półprzytomny.. i do wieczora.

Cytat:
Nam kazali porządnie tym octeniseptem czyścić z tej krwi. Bo jak nie czyściliśmy to było tylko gorzej. Więc wycieraj aż do czystego patyczka.

Cassa, a ty nie boisz się, że blizna się rozejdzie lub coś się z nią stanie w środku? Bo to teoretycznie szybko kolejne dziecko po cesarce.

Edytowane przez koktajlowa7
Czas edycji: 2016-02-23 o 12:22
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 12:49   #4314
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Kogiel ty się ciesz a nie Mój czasami też ma takie dni ale to serio CZASAMI.

Mój toczy zaciętą walkę z powiekami obecnie. Lecą mu jak nie wiem ale trzyma je otwarte na siłę
Moj taka walke tez czesto toczy

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Coś tu spokojnie dziś...
Jerzyczka jak po NANie??

Nie dalam Mu w koncu,bo wczoraj wieczorem mialam maaaaase pokarmu i nie bylo potrzeby

Cytat:
Ja mam kapsulki fairy non bio uwielbiam

U nas nocka super. Polozylam sie z malym o 23 to pospal do 3.30, zasnal przed 4 i obudzil sie po 7 na cycanie i spalismy dalej do 9

Za to spac w ogole teraz nie chce u nas lzy odkad sa usmiechy oczy sklejone lzami i usta w podkowke i "wez mnie na raczki mamo";D

A smieje sie cudak coraz czesciej
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 13:12   #4315
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka u nas jest tak samo bardzo lubię patrzeć jak TŻ gada do Małego i jak się z nim bawi - nie powiem - jak zaczyna go hustać w kocyku to mi ciary przechodza, ale widać, że zaczynają się fajnie "dogadywać". To bardzo wazne, żeby od początku tą relacje z dzieciakiem nawiązywać. Zwlaszcza w kontekście ojciec - syn tak uważam

baby a tak się właśnie zastanawiam - w jakim języku mówisz do córki?

My dzisiaj odpuszczamy spacer, pochmurno i wieje.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 13:19   #4316
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka u nas jest tak samo bardzo lubię patrzeć jak TŻ gada do Małego i jak się z nim bawi - nie powiem - jak zaczyna go hustać w kocyku to mi ciary przechodza, ale widać, że zaczynają się fajnie "dogadywać". To bardzo wazne, żeby od początku tą relacje z dzieciakiem nawiązywać. Zwlaszcza w kontekście ojciec - syn tak uważam

baby a tak się właśnie zastanawiam - w jakim języku mówisz do córki?

My dzisiaj odpuszczamy spacer, pochmurno i wieje.
U nas tez to samo. Maz jak gada z Kuba to ten od razu sie szczerzy do niego na maksa to jest swietny widok

My tez bez spaceru dzis..
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 13:27   #4317
Dotka90
Zakorzenienie

Karen, u nas ulubioną zabawą chłopaków jest 'jazda tramwajem' TŻ bierze młodego na ramię i naśladując tramwaj tiptoczkami zwiedza cały dom Młody szczęśliwy, bo wszystko ogląda.
A mi z kolei ciary przechodzą, bo młodemu się wtedy łebek kiwa i krzyczę na TŻta żeby mu go podtrzymywał

Jeeezu, naczynia ze zlewu mnie atakują, a ja tylko chodzę i dokładam. Niby nic dzisiaj do roboty, a jakąś taką niemoc mam.. Powinnam iść po drewno żeby w piecu napalić, a mi się nie chce, nogi bym mogła wydepilować, bo młody kima, no to też mi się nie chce..

Nienawidzę takiej pogody.
Stary 2016-02-23, 13:35   #4318
Casaa
Zakorzenienie

Dotka, szkoda, ze blizej nie mieszkasz bo zajelabym sie Witkiem na czas wojazy szpitalnych

Magdusia, nam kikut tez podkrwawial i polozne mowily, ze on sie oddziela i pekaja mikro naczynka trzeba dezynfekowac i wycierac przy kazdej zmiqnie pampka.

Koktajlowa, to ze ja bym chciala z koncem macierzynskiego zajsc to moje chcenie nie wiadomo czy i kiedy zajde, bo my tez mielismy problemy wiec wiesz.... No i wlasnie blizna po cc wszystko zaczniemy wtedy gdy lekarz da zielone swiatlo

Koniec koncow wstalismy o 11:30 maly ekscytuje sie oknem i ksiazeczka kontrastowa wiec mialam czas na ogarniecie sie i sniadanie

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 13:37   #4319
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Bo chcieliśmy w kwietniu lub w maju i to jest pierwszy możliwy termin bo najpierw moi rodzice wyjeżdżają a później moja siostra która ma być chrzestna
U nas komunia jest chyba 1 albo 22 maja bo jak pytałam w lokalu blisko nas to wtedy mają zarezerwowane na komunie więc obstawiam że to ktoś z naszej parafii rezerwowal. No ale dowiem się wszystkiego dziś

Cytat:
Ja używam kapsułek albo płynu, proszku nie lubię

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
ja tez tak myslałam ale moje dziecko skutecznie mi te mysl jak na razie wybiło z głowy
mam dość
czy ze mna jest cos nie tak,mam wrazenie ze nie umiem sie zajac własnym dzieckiem, nie mam cierpliwosci do niej
wczoraj wieczorem dała mi tak popalić że miałam ochote uciec z domu a dzis do rana to samo, na oddatek zaliczyłyśmy pierwsze wymioty - chyba z przejedzenia bo moje dziecko nie wie samo czego chce - a niby ja mam wiedziec ehhh

i jeszcze na domiar wszytskiego TZ mnie w nocy wkurzył, on chyba to nieswiadomie na spiocha gadał ale to zadne usprawiedliwienie, młoda mi sie rozdarłą przy zmianie pampersa o 3 nad ranem, tylek wytarty, wysuszony a ona akurat pierdzi no to znow myjemy, wycieramy i tak kilka razy a na koniec zlała sie cała i cały czas wyje a TZ woła z sypialni co tak długo
rano obudziła sie o 6 na sniadanie i do tej pory nie spała, teraz ja rzyg uśpił i zamiast isc cos zrobic albo sie przespac bede czuwać czy aby sie nie zakrztusi

sorry ze tak narzekam, pogoda pewnie tez na to ma wpływ, wiem że każda z was też nie raz ma takie problemy dlatego łatwiej mi tu się wyżalić

Rany jakie takie deszczowe dni są beznadziejne jak się nie da na spacer iść to nawet nie ma jak marudy uśpić, zasnął mi teraz wprawdzie przy cycu ale pewnie jak odloze to będzie pisk

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-02-23, 13:41   #4320
Casaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, szybkie pytanie mam do gina to konkretnie w 6tyg trzeba isc czy mozna w kolejnym? To ma jakies znaczenie?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości