Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-23, 14:29   #2971
Kalpana
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze cos Wam muszę pokazać!!! Właśnie przyszła paczka, bo zamówiłam z Allegro pierniki/ciastka podziękowania dla moich koleżanek za baby shower i jestem zachwycona! Sa pięknie wykonane, urocze i atrakcyjne, ładnie zapakowane. Moze to być pomysł na chrzest np jako podziękowanie dla gości lub inna okazje cena 1,50 za sztukę Załącznik 6221548
Ale świetne I ta cena....
Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziś tak z nudów postanowiłam spakować torbę do szpitala i sprawdzić ,czy wszystko pomieści, no i dooooopa torba wielkości tej z decathlon mieści tylko rzeczy maluszka. O moich to nawet mowy nie ma. Tyle rzeczy mój szpital wymaga aby zabrać ze sobą. No i teraz mam dylemat, czy brać 1, ale wielką czy 2 małe. ....
Dziś piorę koszule, szlafrok i pościel maluszka. Do tej pory wyprałam i wyprasowałam wszystkie ubranka, pieluszki różnej maści, kocyki, podusie i ręczniki.
Ja bym wzięła 2 mniejsze. Przynajmniej będziesz miała osobno swoje rzeczy i osobno maleństwa. Nie będziesz przekopywać torby w poszukiwaniu czegoś...

Mnie takie chamskie zachowanie ze strony lekarza spotkało w pierwszej ciąży (pisałam już kiedyś o tym). Byłam na samym początku, jakoś 8 tydzień albo mniej i byłam przeziębiona. Pojechałam do babki, która yła lekarzem rodzinnym i pediatrą w jednym, więc myślałam że mogę jej zaufać. Ona dała mi antybiotyk na 14 dni (!) i powiedziała że gorączkę zbijać paracetamolem jak już nie będę mogła wytrzymać. Ja jej na to, że przecież z gorączki można poronić, na co ona wzruszając ramionami, że bez gorączki też mogę poronić

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 14:30   #2972
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Patulinka bardzo dojrzala i madra decyzja, bo dziecko jest najważniejsze, ale szkoda ze na uczelni maja takie podejscie, moze naprawde warto cos zadziałać, tylko w taki sposób zebys sie nie denerwowala, bo to tez nie sprzyja Twojej i tak juz pokomplikowanej ciąży
Stary 2016-02-23, 14:35   #2973
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Patulinka bardzo dojrzala i madra decyzja, bo dziecko jest najważniejsze, ale szkoda ze na uczelni maja takie podejscie, moze naprawde warto cos zadziałać, tylko w taki sposób zebys sie nie denerwowala, bo to tez nie sprzyja Twojej i tak juz pokomplikowanej ciąży
No właśnie wiem że bez nerwów się nie obejdzie. Tym bardziej że niestety mam taki charakter, ze nie umiem czegoś olać i robić na odwal się...
Dlatego też podjęłam taką decyzję.

Dziękuję kochana za poparcie
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 14:36   #2974
patulinka94
Zadomowienie

Dziękuję wam wszystkim kobietki
To dla mnie trudna decyzja, choć niektórym może się to wydawać głupie.

Edytowane przez patulinka94
Czas edycji: 2016-02-23 o 14:38
Stary 2016-02-23, 14:38   #2975
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

I tak chcesz kontynuować studia na magisterce wiec będziesz miala troche na glowie gdy juz Zosia będzie na świecie, wiec pewnie dodatkowo semestr letni nie zrobi Ci dużej różnicy a mala będzie juz "odrosnieta"
Stary 2016-02-23, 14:38   #2976
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

Martinix możesz dokładniej opisać ta kolke ? Mnie dwa razy zlapal taki bol z boku brzucha ze nie mogłam iść ! Musiałam sie zatrzymywać co krok. Nie wiem co to ale teraz boje sie jechac w pt do mojej gin bo mam tak 10-15 minut z buta od autobusu do niej. Jak mnie taki bol złapie to bede Szla chyba z pól godziny.

Ale mam nadzieje ze mi gin powie co to za bole bo w sumie myślałam ze to mala się tak wypina i mnie boli przez to no ale po tym co Ty napisalas nie wiem juz.
Mnie lłapie głównie w nocy. Taki ból przez który nie mogę si poruszyć. Ponoć to normale, ale żadna z was nie pisała o tym,wiec myślałam,że jestem jedyna z takim czymś

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Kejka tez mam te pingwinek to ze smyka
Fajne ciuszki, chmurki mega

Patulinka faktycznie spróbuj z kimś ważniejszym...

Mam pytanie do dziewczyn, ktore kupimy te torby na dawandzie /dostalyscie jakies potwierdzenie wysłania, czy cos takiego? Ja dopiero zakładałam konto, dostałam 1 maila Zw założone konto i drugiego ze złożyłam zamowienie. Jak wchodzę na stronę i moj profil to jest tylko info, ze zapłaciłam i nic wiexej nie ma...to na pewno bezpieczne te zakupy na dawandzie? Nie kupowałam nigdy nic u nich
Zakupy bezpieczne. Też czekałam na kocyk dla małego jakiś czas.Chyba im się nie spieszy

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Takie zachowanie jest nagminne - z jednej strony rozumiem ich, bo gdyby przejmowali się bardzo każdym poronieniem to by zwariowali. Ale jakieś minimum empatii i pamiętanie o tym, że dla niego to setny przypadek, ale dla nas pierwszy/drugi to by nie zaszkodziło. Mój wykształcony i elokwentny specjalista od usg za to walnął po mojej odpowiedzi na pytanie czy mamy już dzieci: to nie mają Państwo, liczą się takie dzieci, co biegają po mieszkaniu, nie?
Dokładnie. Za dobre słowo korona z głowy by im nie spadła.

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Wiecie co przemyslalam to wszystko. Bardzo wam dziękuję ze rady Ale niestety wiem że ma mojej uczelni nic takiego nie przejdzie.
Będę musiała wziąć urlop dziekański na ten semestr. W przyszłym roku Zosia będzie już duża A ja będę musiała spiąć tyłek i zrobić ten semestr i potem pójdę na mgr. Teraz nie będę już musiała się martwić tymi praktykami i stresować co wymyśla prowadzacy. Na spokojnie też napiszę sobie pracę licencjacka.
Teraz Zosia jest najwazniejsza, mam ciążę zagrożona przedwczesnym porodem więc muszę podwójnie uważać. Będę się mogła skupić na niej i na spokojnie karmić piersią itd.
I dobrze. Szkoła nie zając a mała najważniejsza teraz

Byłam w navie, naszym urzedzie. Składałam wcześniej podanie o macierzyńskie, brakuje tylko zaświadczenie o zarobkach od pracodawcy. Byłam w parcy tydzień temu i mnie olali. Do dziś był termin, napisałam prośbę o przedłużenie, bo jak nie dstarcze to mi podanie odrzucą i od nowa trzeba bedzie składac papiery

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 14:41   #2977
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Wlasnie! Przy okazji macierzyńskiego wrzucę wam linka odnośnie formalności po urodzeniu dziecka.. Troche załatwiania i latania będzie

http://www.netmama.pl/magazyn/niemow...-read-articles
Stary 2016-02-23, 14:43   #2978
valaria
Raczkowanie

Witam Was z krainy zarazków od rana leci mi z nosa i gardło znów zapchane... a już taka byłam szczęśliwa, że w tym roku mi choróbska odpuściły.

patulinka94 - jak już podjęłaś decyzję, to poczujesz się lżej psychicznie. Twój plan jest bardzo rozsądny czasami nie da się pogodzić wszystkiego, kiedy wszyscy wokół podkładają nogi. Ale potrafisz swoje sprawy podzielić na ważne i ważniejsze i wybrać to, co będzie dobre zarówno dla Ciebie jak i dla maleństwa. Jesteś dzielna, że walczyłaś tak długo

Dziewczyny leżcie i odpoczywajcie. Czasami ciężko w tym łóżku wysiedzieć, bo życie nie zwalnia, ale ważne dni już niedługo. Damy radę

Ile to się może zmienić z wizyty na wizytę, a czasami to tylko 2 tygodnie. Za wszystkie zmartwione mocno trzymam kciuki, będzie dobrze
Ja czekam do poniedziałku, poprzednia wizyta była 1 lutego. Jestem przerażona, co się tam okaże... ale mały robi fikołki i rozrabia, ja sporo odpoczywam, więc pocieszam się, że jakoś to będzie. Ale już nie mogę się doczekać tego poniedziałku. Dzisiaj byłam oddać krew do badania, zobaczymy, co tam wyniknie.
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 14:56   #2979
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
No coś Ty - pewnie, że trudna decyzja, logiczne że masz dylemat.
Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Wlasnie! Przy okazji macierzyńskiego wrzucę wam linka odnośnie formalności po urodzeniu dziecka.. Troche załatwiania i latania będzie

http://www.netmama.pl/magazyn/niemow...-read-articles
W tekście są odwołania do przepisów z 2012 i 2103 roku, także ja bym się całym artykułem nie kierowała, bo pewnie sporo się zmieniło i lepiej się upewnić jak jest teraz (sam fakt, że pozmieniało się co do becikowego, macierzyńskiego, ojcowskiego).

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Malos - podasz linka do pierników?
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 14:58   #2980
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Twoja decyzja wcale nie jest głupia. Dla każdej matki najważniejsze jest zdrowie jej dziecka. Jeżeli masz się denerwować i szkodzić sobie i Zosi, to lepiej faktycznie odpuścić, żebyś sobie większej szkody nie narobiła.

Ile bierzecie saszetek tantum rosy do szpitala?

K

Sz
Stary 2016-02-23, 15:02   #2981
gosiaczek071
Zakorzenienie

Paulinka i dobrze! Tylko wróć potem bo szkoda tych lat. A przynajmniej nie będziesz sie stresowała i karmienie ci wyjdzie i z Zosia troxhe pobędziesz
Ja studiowałam zaocznie i nie przerwałam, ale oblałam 1 egzamin a 5 czy 6 razy, głupia małpa sie na mnie eweidentnie uwzięła i przez nia musiałam powtarzać rok. Przez 1(!!!!) przedmiot! No ale potem zaliczyłam, obroniłam sie (juz w kolejnej ciazy byłam-z Kuba i do obrony szlam z brzuszkiem bo zdawałam na jesień)

E to nie wiediAlam ze na dawandzie tak sie czeka. No trudno i tak mi ta torba teraz potrEbna

Wlasnie mi mamusia powiedziała, ze bede miec zwrot (całkiem fajny) w tym roku jejejej! Tylko sie US nie spieszy, rok temu dostałam pod koniec maja

Młody mnie dzis poturbował. Bardzo zle sie czułam gmeral i gmeral...juz maz wrócił to ide chyba spac zaraz

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

A zapomniałam dopisać-przeze mnie gin przed chwila prawie zawału dostał nie wypisał mi l4, a ja zamiast napisać do niego SMS to zadzwoniłam odebrał takim niepewnym głosem ..."tak Gosiu???..." A ja ze zwolnienia mi pan nie dał i słyszę jak odetchnął z ulga, ze to taka głupota a nie ze rodzę czy cos maz powiedział, ze małpa ze mnie
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:08   #2982
kropcia007
Wtajemniczenie

Matrinixxx mieszkasz w Norwegii? tez raz byłam w navie

Gosiaczek ja juz kupowałam na Dawanda i było ok. Jak ze stronki bagme zamawiałam to nie pamietam ile czekałam ale chyba 2-3 dni robocze.

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:15   #2983
valaria
Raczkowanie

urlop macierzyński - od tego roku są spore zmiany w urlopach macierzyńskich, rodzicielskich i wychowawczych. Zmiany spore i korzystne dla rodzin - również tatusiowie sporo zyskują. Bardzo uelastyczni się czas pracy, można dzielić urlop z pracą i pracować np. na pół etatu wydłużając tym samym czas urlopu. Warto poszperać i doczytać żeby znaleźć co dla siebie Tak samo w prawie pracy spore zmiany, głównie jeśli chodzi o umowy o pracę, ale jakoś niewiele o tym słychać. Aczkolwiek mało oglądam telewizji, może mówili ale nie słyszałam
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:29   #2984
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ile bierzecie saszetek tantum rosy do szpitala?
Jedną, może dwie.

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Matrinixxx mieszkasz w Norwegii? tez raz byłam w navie
Mieszkam, mieszkam
A coś ty tam robiła? Jeden z najbardziej znienawidzonych urzedów.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:37   #2985
Polinezyjka
Zakorzenienie

Siedzę juz w pociągu, zaraz ruszamy kupiłam sobie dwie czekolady, jogurt, wafle takie z dynia haha mniami

W szoku jestem bo naokoło mnie stoi masa studentów! Z wielkimi torbami. Myślałam ze każdy kupuje sobie miejsce bo to pociąg z rezerwacja. A na moim miejscu siedziala jakas laska ale gdy mnie zobaczyła to szybko wyskoczyla i zwolniła mi miejsce.

Szaleństwo. W tych starych pociągach przynajmniej milo sie stalo na korytarzu, a w tych sie stoi tak jak w autobusie na środku.

Mam stoliczek, lampkę nade mną, kontakt obok tak to nigdy nie podrozowalam do męża hihi za czasów studenckich to i nawet w osobowym sie jechali gdzie plastikowe siedzenia byly

Najgorzej ze nie wydrukowalam biletu, mam nadzieje ze mnie komórka nie zawiedzie o bede mogla normalnie pokazac na niej bilet
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:38   #2986
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Jedną, może dwie.

Mieszkam, mieszkam
A coś ty tam robiła? Jeden z najbardziej znienawidzonych urzedów.

Moj tz pracuje w Norwegii i raz jechaliśmy załatwić cos do navu i skate ja jako tłumacz bo gadam po angielsku ( mieszkałam 2 lata w Irlandii)

Na szczęście teraz pracuje rotacyjnie 2 tyg w pracy na morzu 4 tyg w domu. Jak zaczynał tam pracować to było odwrotnie 4 tyg Norwegia 2 tyg Polska i to juz dla mnie było zbyt długo te 4 tyg osobno... Ale to juz za Nami a te 2 tyg jak go nie ma to moment mi lecą

Stary 2016-02-23, 15:39   #2987
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Wpadam sie chociaż przywitać bo dawno mnie nie było, ale podczytuje.
Nie potrafie wbić sie w wątek, brak mi weny, dodatkowo czuje sie jakby z krzyża ściągnięta bo tak obolała to ja nawet po cesarce nie byłam
No ale nie bede Wam smęcić.

Patulinka całe szczęscie że sytuacja sie wyjaśniła i jesteś z Zosią już w domu i zostancie w dwupaku do terminu porodu najlepiej masz zbliżony do mojego

lulka z ciśnieniem nie ma żartów niestety, a im bliżej porodu tym bardziej dopadają myśli i stres i ciśnienie będzie wyższe - no przynajmniej ja tak miałam i mieć będe znowu na pewno...

siku
Ostatnio pije dużo wody + tydzień przed każdym badaniem moczu to jeszcze żurawine i w nocy od 3 do 6x wstaje 😠😠 czasem mam ochote wyjść z siebie bo zamiast te 2m-ce jeszcze jakoś sie wyspać w nocy to nie można. W dzień próbuje sie troche zdrzemnąć to zawsze coś przeszkodzi, obudzi. Nawet 30min drzemki nie można uskutecznić
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:40   #2988
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Siedzę juz w pociągu, zaraz ruszamy kupiłam sobie dwie czekolady, jogurt, wafle takie z dynia haha mniami

W szoku jestem bo naokoło mnie stoi masa studentów! Z wielkimi torbami. Myślałam ze każdy kupuje sobie miejsce bo to pociąg z rezerwacja. A na moim miejscu siedziala jakas laska ale gdy mnie zobaczyła to szybko wyskoczyla i zwolniła mi miejsce.

Szaleństwo. W tych starych pociągach przynajmniej milo sie stalo na korytarzu, a w tych sie stoi tak jak w autobusie na środku.

Mam stoliczek, lampkę nade mną, kontakt obok tak to nigdy nie podrozowalam do męża hihi za czasów studenckich to i nawet w osobowym sie jechali gdzie plastikowe siedzenia byly

Najgorzej ze nie wydrukowalam biletu, mam nadzieje ze mnie komórka nie zawiedzie o bede mogla normalnie pokazac na niej bilet
Ja lubie jeździć pociągami teraz intercity expres jedzie z Gdańska do Wawki 3 godziny bilet można wychaczyć za 50 zł a w przedziałach kontakt wifi kawa lub herba za free także super i przedziały 6 osobowe każdy ma swoj osobny fotel

Stary 2016-02-23, 15:40   #2989
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Danika i Velika kocur nie do oddania

Dziewczyny jeszcze cos Wam muszę pokazać!!! Właśnie przyszła paczka, bo zamówiłam z Allegro pierniki/ciastka podziękowania dla moich koleżanek za baby shower i jestem zachwycona! Sa pięknie wykonane, urocze i atrakcyjne, ładnie zapakowane. Moze to być pomysł na chrzest np jako podziękowanie dla gości lub inna okazje cena 1,50 za sztukę Załącznik 6221548
Spadłaś mi z nieba Właśnie szukam jakiś małych prezencików dla gości jako nagrody w różnych konkursach:P Szukam lizaków smoczków ale na allegro sprzedają po 100 sztuk ;/
Musze obczaić te pierniczki! Za 1,50 sztuka to się opłaca megaaa

edit: ale wysłka 16 zł...qrczeeee;/
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia

Edytowane przez a_g_ata
Czas edycji: 2016-02-23 o 15:44
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:42   #2990
kropcia007
Wtajemniczenie

Co do spania i sikania u mnie luzik. Śpię cała noc - dziś od 22 do 8 rano. Przeważnie budzę sie po 7. Siku chodzę raz lub wcale

Stary 2016-02-23, 15:44   #2991
agusia8919
Raczkowanie

Patulinka świetna decyzja. co innego jak uczelnia i wykładowcy idą na rękę, a jak masz się stresować to lepiej sobie semestr odpuścić.

Ja studiowałam zaocznie i miałam its, w dziekanacie mówili że nie zwalnia to z zajęć i właściwie nic nie daje(więc zastanawiałam się nad dziekanką), ale wykładowcy szli mi na rękę, mogłam opuścić jakieś tam zajęcia, zaliczyć coś szybciej (miałam termin w czasie planowanych egzaminów i zaliczeń). Szczególnie faceci zachowywali się spoko

Kalpana dobrze że wspomniałaś o tantum rosa bo w ogóle zapomniałabym kupić
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 15:50   #2992
Kalpana
Zakorzenienie

Dziewczyny mam głupie pytanie. Znalazłam 1,5 paczki pampersów 1 po starszym synku. Jedna otwarta, ale druga nieruszona. Jednak termin ważności do września 2015. Myślicie że lepiej nie ryzykować i wyrzucić bo mogą uczulić czy coś?

K

Sz
Stary 2016-02-23, 15:55   #2993
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Spadłaś mi z nieba Właśnie szukam jakiś małych prezencików dla gości jako nagrody w różnych konkursach:P Szukam lizaków smoczków ale na allegro sprzedają po 100 sztuk ;/
Musze obczaić te pierniczki! Za 1,50 sztuka to się opłaca megaaa

edit: ale wysłka 16 zł...qrczeeee;/

Tak, wysyłka droga, ale dlatego ze kurier, bardzo bardzo solidnie zapakowana plus z dodatkowym zabezpieczeniem "ostrożnie szkło" wiec myśle, ze tyle taka ostrożna kosztuje... Poza tym pani dokłada kilka sztuk ciastek gratis w razie jakiejs katastrofy

Ineso----- Zobacz ofertę: PODZIĘKOWANIA DLA GOŚCI CHRZEST ROCZEK IMIĘ wózek
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5995805652

Patulinka---- dobra decyzja, jeszcze studia z wyróżnieniem skończysz

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:00   #2994
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosia ale żeś gina przestraszyła

Dziewczyny z dużą ilością ciuszków
PYTANIE GŁUPIE, ale nie wiem jak to zorganizować.
Jak układacie je w szufladach?
Chodzi mi o to, że jeśli są różne firmy to i rozmiarówka różnie wypada. Np. 0-3 mce z Nexta jest mniejsze niż 0-3 mce z F&F.
Układacie wg faktyczniej powiedzmy długości czy po prostu wszystkie 0-3 mce razem?

Poprasowałam połowe ciuszków Wieczorem ogarnę drugą pewnie a jak nie to jutro uwielbiam mimo zmęczenia

Pytanie do żon mężów xBoxowych
Czy ktoś chciałby się "wymienić" na gry albo coś?
Jesli tak to proszę na priv pisać...mąż prosił zapytać, bo stwierdził, że kupowanie nowych to bezsensu jeśli tak szybko przechodzi

Kalpana mi się wydaje, że uczulić nie powinny. Data ważności raczej jest po to, że niby po tej ważności substancja "zbrylająca" płyny może nie zadziałać...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:00   #2995
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam głupie pytanie. Znalazłam 1,5 paczki pampersów 1 po starszym synku. Jedna otwarta, ale druga nieruszona. Jednak termin ważności do września 2015. Myślicie że lepiej nie ryzykować i wyrzucić bo mogą uczulić czy coś?
Wydaje mi się że spokojnie możesz je użyć
Stary 2016-02-23, 16:02   #2996
beth007
Zadomowienie

z tymi studiami faktycznie nieźle... ja tez mam ostatni semestr ale mam nadzieje ze mi nikt nie bedzie poblemów robił mam tylko 2 przedmioty wiec wyslę mail i zobacze co mi powiedza. oby nie jak u Patulinki.

mnie boli dziś w krzyżu... chodzić się nie da, leżec się nie da...

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:11   #2997
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kropcia o ciekawie z ta kawa i herbatka ja sobie chyba herbatkę kupie jakby Pani Szla

Krzyżówki

Kurde, jak tyle czasu żadnej nie rozwiązywałam to teraz czuje się glupia ! Co pytanie to nie wiem jedna mi sie narazie cala udalo rozwiązać hehehe

Zjadłam cala czekoladę (tzn to takie male kupiłam jakby pól normalnej ) i mi za slodko :P

W ogóle postekam ale zle mi chce juz byc w domu, ściągnąć ten stanik bo tak mi podrażnia skore na brzuchu - teraz mam pewność!! Póki go nie zalozylam to bylo ok, chwile w nim pochodze i chyba od obcierania zaczyna sie jazda i mnie piecze ta skora tam pod biustem.

Koncowka ciąży jest Boska

W ogóle nie dociera to do mnie ze jeszcze niecałe dwa miesiące <3 i nasze słoneczko bedzie z nami

W zasadzie to nie dociera tez do mnie to ze jeszcze niecałe dwa miesiące i zaczną sie skurcze i ja się rozszerza tak ze nie umie sobie tego wyobrazić i wole nie wyobrażać i ze przejdzie przeze mnie ogromna glowka mojego małego szczęścia heheheh

No tak sobie dzis rozkminiam
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:14   #2998
akinomka03
Rozeznanie

Wpadlam na chwile, nie lubie pisać z telefonu :-\ a nie mamy jeszcze internetu.

AsiaPo no napewno psychicznie tak inaczej ze to juz swoj dom ;-) narazie przyzwyczajam sie do nowej sytuacji, jeszcze sporo rzeczy mamy do ogarnięcia, rozpakowania i napewno 8 miesiąc mi to utrudnia bo szybko sie mecze i nie chce tez przesadzic i duzo rzeczy zostawiam na potem. Ale ogolnie do przodu i ciesze sie ze corcie juz do naszego domu przywieziemy ;-)

Patulinka ciezka sprawa z tymi studiami ale mysle ze podjelas dobra decyzje, teraz Zosia jest najważniejsza a studia na spokojnie dokonszysz troszke pozniej.

Tak mi dzis ciezko i brzuch mnie pobolewa, jutro wizyta az sie boje bo ostatnie dni takie zwariowane i malo odpoczywalam.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:34   #2999
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Danika i Velika kocur nie do oddania

ale słodkie świetny prezent.

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziś tak z nudów postanowiłam spakować torbę do szpitala i sprawdzić ,czy wszystko pomieści, no i dooooopa torba wielkości tej z decathlon mieści tylko rzeczy maluszka. O moich to nawet mowy nie ma. Tyle rzeczy mój szpital wymaga aby zabrać ze sobą. No i teraz mam dylemat, czy brać 1, ale wielką czy 2 małe. ....
Dziś piorę koszule, szlafrok i pościel maluszka. Do tej pory wyprałam i wyprasowałam wszystkie ubranka, pieluszki różnej maści, kocyki, podusie i ręczniki.

tez mam problem z torba. Musze od kogos pozyczyc jeszcze jedna, mniejsza

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Kurcze no ja mam podobne cały czas i gin nic mi nie mówi. Niby się zainteresował czy nie miałam problemów w poprzedniej ciąży a jak powiedziałam ze nie to nic juz mi nie powiedział na to. Ja miałam kiedyś na wizycie 145/90 najniżej miałam chyba 135/97 i tak mam przeroznie ale waha się między 130a 140 na gdzieś 90 lub więcej

No faktycznie tez masz podwyższone, może powiedz o tym lekarzowi,bo on pewnie myśli, ze w domu jest ok...Ja mam takie z tabletkami

Ineso no zrezygnowałam z soli, i stosuje się do zaleceń lekarza, leże. To nie na tle nerwowym, bo jestem spokojna

nadrabiam dalej.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Kejka ja układałam wizualnie. Malutkie body razem, osobno pajace, śpiochy itd. A te na 62 czekaja na miejsce...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 16:38   #3000
patryska0804
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Ja chodzę panstwowo Ale mam fajnego ginekologa lubię go. Do niego aa zawsze terminy a ma dużo pacjentek. Kiedyś jedna się gozapytała jak to jest. Ze zawsze jest termin a ma dużo pacjentek i on jej odpowiedział że to dlatego że on nie robi sztucznych kolejek. Zapisali mnie na środę na 12:20 jak jestem w ciąży to zawsze mnie wepchna. Zawsze. Jeszcze się nie zdążyło by nie było dla mnie terminu na już. A nie płacę nic prywanie. Mogę zadać mi każde pytanie i pozartowac. Pogadać. Wiem że ma swoje kontrowersyjne teorie Ale każdy lekarz ma coś swojego. Raz jak mi powiedziałam że maz marudzi że mało tobie w domu to napisał mi na kartce apel do męża z pieczątką swoją i podpisem ze mam dużo odpoczywać ale dodał od siebie "Ale mało jeść " bo ja to jem za dużo i on widzi jak mi kg przybywa. Lubię go bardzo super gość.

Ja mam to szczęście że mój mąż jak jest chory nie marudzi jakoś strasznie. Nie bardziej jak ja. Ale on swoje przecierpial wcześniej po szpitalach jeździł większą część dorasyania w szpitalu. Wrzody na jelitach. Teraz w remisji i modlę się by się nie nawrocilo. Więc mój mąż chorobę znosi dobrze nawet nie chce w domu siedzieć trzeba go zmusić.

Co do koszmaru. Dziś miałam ale to nie koszmar. Byłam w takim pół snie czy jak no i miałam wrażenie jakbym otworzyłam oczy a tu jadę mną ktoś by stał. Ac się kołdra Nakrylam i całą wzdrygnelam realnie się przestraszylam i chwilę mi zajęło zanim zrozumiałam że to tylko przewidzenie. Brrr
nooo fajny ten ginek co do meza to ja tez mam to szczescie ze mi nie marudzi a ja sama musze go namawiac niech sie polozy i odpocznie... tez duzo przelezal w szpitalu i wogole sie nacierpial.. od 14 rż zaczal az dwa lata temu dopiero skonczyl.. ale wazne ze juz ok
koszmar z miesiac temu mialam to samo... niby sie przebudzilam i patrze a w drugim pokoju ktos jest i tak leze patrze sie w ten pokoj i nigle facet z niego wychodzi i idzie do nas stanal nade mna i sie patrzy... to ja pod koldre ...

Cytat:
Wiecie co przemyslalam to wszystko. Bardzo wam dziękuję ze rady Ale niestety wiem że ma mojej uczelni nic takiego nie przejdzie.
Będę musiała wziąć urlop dziekański na ten semestr. W przyszłym roku Zosia będzie już duża A ja będę musiała spiąć tyłek i zrobić ten semestr i potem pójdę na mgr. Teraz nie będę już musiała się martwić tymi praktykami i stresować co wymyśla prowadzacy. Na spokojnie też napiszę sobie pracę licencjacka.
Teraz Zosia jest najwazniejsza, mam ciążę zagrożona przedwczesnym porodem więc muszę podwójnie uważać. Będę się mogła skupić na niej i na spokojnie karmić piersią itd.
Bardzo dobra decyzja! tez bym taka podjela!
Cytat:
Mnie takie chamskie zachowanie ze strony lekarza spotkało w pierwszej ciąży (pisałam już kiedyś o tym). Byłam na samym początku, jakoś 8 tydzień albo mniej i byłam przeziębiona. Pojechałam do babki, która yła lekarzem rodzinnym i pediatrą w jednym, więc myślałam że mogę jej zaufać. Ona dała mi antybiotyk na 14 dni (!) i powiedziała że gorączkę zbijać paracetamolem jak już nie będę mogła wytrzymać. Ja jej na to, że przecież z gorączki można poronić, na co ona wzruszając ramionami, że bez gorączki też mogę poronić
o matko...co za znieczulica...
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Gosia ale żeś gina przestraszyła

Dziewczyny z dużą ilością ciuszków
PYTANIE GŁUPIE, ale nie wiem jak to zorganizować.
Jak układacie je w szufladach?
Chodzi mi o to, że jeśli są różne firmy to i rozmiarówka różnie wypada. Np. 0-3 mce z Nexta jest mniejsze niż 0-3 mce z F&F.
Układacie wg faktyczniej powiedzmy długości czy po prostu wszystkie 0-3 mce razem?

Poprasowałam połowe ciuszków Wieczorem ogarnę drugą pewnie a jak nie to jutro uwielbiam mimo zmęczenia

Pytanie do żon mężów xBoxowych
Czy ktoś chciałby się "wymienić" na gry albo coś?
Jesli tak to proszę na priv pisać...mąż prosił zapytać, bo stwierdził, że kupowanie nowych to bezsensu jeśli tak szybko przechodzi
kochana ja ulozylam 56 razem, 62razem i 68 narazie schowalam do szafy...
moj jest xboxsowy ale za duzo gier nie mamy...
Cytat:
tez mam ten dylemat... siostra tz dajac mi ubranka dala tez rozpakowane pampersy i nie wiem co z nimi zrobic... lezaly sobie luzem na strychu... boje sie i chyba jej wywale...

Cytat:

W ogóle nie dociera to do mnie ze jeszcze niecałe dwa miesiące <3 i nasze słoneczko bedzie z nami

W zasadzie to nie dociera tez do mnie to ze jeszcze niecałe dwa miesiące i zaczną sie skurcze i ja się rozszerza tak ze nie umie sobie tego wyobrazić i wole nie wyobrażać i ze przejdzie przeze mnie ogromna glowka mojego małego szczęścia heheheh

No tak sobie dzis rozkminiam
do mnie tez kompletnie to nie dociera... ja tam mocno waska jestem i sie dziwimy z tz jak dziecko wyjdzie ze mnie...

zamowilam wlasnie lozeczko czekam na kuriera mam nadzieje ze jeszcze w tym tyg

dobra lece skrobac bozene

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości