|
|
#2971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Cytat:
Mnie takie chamskie zachowanie ze strony lekarza spotkało w pierwszej ciąży (pisałam już kiedyś o tym). Byłam na samym początku, jakoś 8 tydzień albo mniej i byłam przeziębiona. Pojechałam do babki, która yła lekarzem rodzinnym i pediatrą w jednym, więc myślałam że mogę jej zaufać. Ona dała mi antybiotyk na 14 dni (!) i powiedziała że gorączkę zbijać paracetamolem jak już nie będę mogła wytrzymać. Ja jej na to, że przecież z gorączki można poronić, na co ona wzruszając ramionami, że bez gorączki też mogę poronić
|
||
|
|
|
#2972 |
|
Zadomowienie
|
Patulinka bardzo dojrzala i madra decyzja, bo dziecko jest najważniejsze, ale szkoda ze na uczelni maja takie podejscie, moze naprawde warto cos zadziałać, tylko w taki sposób zebys sie nie denerwowala, bo to tez nie sprzyja Twojej i tak juz pokomplikowanej ciąży
|
#2973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego też podjęłam taką decyzję. Dziękuję kochana za poparcie |
|
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wam wszystkim kobietki
To dla mnie trudna decyzja, choć niektórym może się to wydawać głupie. Edytowane przez patulinka94 Czas edycji: 2016-02-23 o 14:38 |
|
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
I tak chcesz kontynuować studia na magisterce wiec będziesz miala troche na glowie gdy juz Zosia będzie na świecie, wiec pewnie dodatkowo semestr letni nie zrobi Ci dużej różnicy a mala będzie juz "odrosnieta"
|
#2976 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Byłam w navie, naszym urzedzie. Składałam wcześniej podanie o macierzyńskie, brakuje tylko zaświadczenie o zarobkach od pracodawcy. Byłam w parcy tydzień temu i mnie olali. Do dziś był termin, napisałam prośbę o przedłużenie, bo jak nie dstarcze to mi podanie odrzucą i od nowa trzeba bedzie składac papiery
|
||||
|
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie! Przy okazji macierzyńskiego wrzucę wam linka odnośnie formalności po urodzeniu dziecka.. Troche załatwiania i latania będzie
http://www.netmama.pl/magazyn/niemow...-read-articles
|
#2978 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was z krainy zarazków
od rana leci mi z nosa i gardło znów zapchane... a już taka byłam szczęśliwa, że w tym roku mi choróbska odpuściły.patulinka94 - jak już podjęłaś decyzję, to poczujesz się lżej psychicznie. Twój plan jest bardzo rozsądny czasami nie da się pogodzić wszystkiego, kiedy wszyscy wokół podkładają nogi. Ale potrafisz swoje sprawy podzielić na ważne i ważniejsze i wybrać to, co będzie dobre zarówno dla Ciebie jak i dla maleństwa. Jesteś dzielna, że walczyłaś tak długo ![]() Dziewczyny leżcie i odpoczywajcie. Czasami ciężko w tym łóżku wysiedzieć, bo życie nie zwalnia, ale ważne dni już niedługo. Damy radę ![]() Ile to się może zmienić z wizyty na wizytę, a czasami to tylko 2 tygodnie. Za wszystkie zmartwione mocno trzymam kciuki, będzie dobrze Ja czekam do poniedziałku, poprzednia wizyta była 1 lutego. Jestem przerażona, co się tam okaże... ale mały robi fikołki i rozrabia, ja sporo odpoczywam, więc pocieszam się, że jakoś to będzie. Ale już nie mogę się doczekać tego poniedziałku. Dzisiaj byłam oddać krew do badania, zobaczymy, co tam wyniknie.
|
#2979 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Malos - podasz linka do pierników?
|
||
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile bierzecie saszetek tantum rosy do szpitala? |
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka i dobrze! Tylko wróć potem bo szkoda tych lat. A przynajmniej nie będziesz sie stresowała i karmienie ci wyjdzie i z Zosia troxhe pobędziesz
Ja studiowałam zaocznie i nie przerwałam, ale oblałam 1 egzamin a 5 czy 6 razy, głupia małpa sie na mnie eweidentnie uwzięła i przez nia musiałam powtarzać rok. Przez 1(!!!!) przedmiot! No ale potem zaliczyłam, obroniłam sie (juz w kolejnej ciazy byłam-z Kuba i do obrony szlam z brzuszkiem bo zdawałam na jesień) E to nie wiediAlam ze na dawandzie tak sie czeka. No trudno i tak mi ta torba teraz potrEbna Wlasnie mi mamusia powiedziała, ze bede miec zwrot (całkiem fajny) w tym roku jejejej! Tylko sie US nie spieszy, rok temu dostałam pod koniec maja Młody mnie dzis poturbował. Bardzo zle sie czułam gmeral i gmeral...juz maz wrócił to ide chyba spac zaraz---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- A zapomniałam dopisać-przeze mnie gin przed chwila prawie zawału dostał nie wypisał mi l4, a ja zamiast napisać do niego SMS to zadzwoniłam odebrał takim niepewnym głosem ..."tak Gosiu???..." A ja ze zwolnienia mi pan nie dał i słyszę jak odetchnął z ulga, ze to taka głupota a nie ze rodzę czy cos maz powiedział, ze małpa ze mnie ![]()
|
|
|
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
Matrinixxx mieszkasz w Norwegii?
tez raz byłam w navie Gosiaczek ja juz kupowałam na Dawanda i było ok. Jak ze stronki bagme zamawiałam to nie pamietam ile czekałam ale chyba 2-3 dni robocze.
|
#2983 |
|
Raczkowanie
|
urlop macierzyński - od tego roku są spore zmiany w urlopach macierzyńskich, rodzicielskich i wychowawczych. Zmiany spore i korzystne dla rodzin - również tatusiowie sporo zyskują. Bardzo uelastyczni się czas pracy, można dzielić urlop z pracą i pracować np. na pół etatu wydłużając tym samym czas urlopu. Warto poszperać i doczytać żeby znaleźć co dla siebie
Tak samo w prawie pracy spore zmiany, głównie jeśli chodzi o umowy o pracę, ale jakoś niewiele o tym słychać. Aczkolwiek mało oglądam telewizji, może mówili ale nie słyszałam
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Jedną, może dwie.
Mieszkam, mieszkam ![]() A coś ty tam robiła? Jeden z najbardziej znienawidzonych urzedów.
|
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę juz w pociągu, zaraz ruszamy
kupiłam sobie dwie czekolady, jogurt, wafle takie z dynia haha mniami ![]() W szoku jestem bo naokoło mnie stoi masa studentów! Z wielkimi torbami. Myślałam ze każdy kupuje sobie miejsce bo to pociąg z rezerwacja. A na moim miejscu siedziala jakas laska ale gdy mnie zobaczyła to szybko wyskoczyla i zwolniła mi miejsce. Szaleństwo. W tych starych pociągach przynajmniej milo sie stalo na korytarzu, a w tych sie stoi tak jak w autobusie na środku. Mam stoliczek, lampkę nade mną, kontakt obok tak to nigdy nie podrozowalam do męża hihi za czasów studenckich to i nawet w osobowym sie jechali gdzie plastikowe siedzenia byly ![]() Najgorzej ze nie wydrukowalam biletu, mam nadzieje ze mnie komórka nie zawiedzie o bede mogla normalnie pokazac na niej bilet
|
|
#2986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj tz pracuje w Norwegii i raz jechaliśmy załatwić cos do navu i skate ja jako tłumacz bo gadam po angielsku ( mieszkałam 2 lata w Irlandii) Na szczęście teraz pracuje rotacyjnie 2 tyg w pracy na morzu 4 tyg w domu. Jak zaczynał tam pracować to było odwrotnie 4 tyg Norwegia 2 tyg Polska i to juz dla mnie było zbyt długo te 4 tyg osobno... Ale to juz za Nami a te 2 tyg jak go nie ma to moment mi lecą ️
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Wpadam sie chociaż przywitać bo dawno mnie nie było, ale podczytuje. Nie potrafie wbić sie w wątek, brak mi weny, dodatkowo czuje sie jakby z krzyża ściągnięta bo tak obolała to ja nawet po cesarce nie byłam ![]() No ale nie bede Wam smęcić. Patulinka całe szczęscie że sytuacja sie wyjaśniła i jesteś z Zosią już w domu masz zbliżony do mojego ![]() lulka z ciśnieniem nie ma żartów niestety, a im bliżej porodu tym bardziej dopadają myśli i stres i ciśnienie będzie wyższe - no przynajmniej ja tak miałam i mieć będe znowu na pewno... siku Ostatnio pije dużo wody + tydzień przed każdym badaniem moczu to jeszcze żurawine i w nocy od 3 do 6x wstaje 😠😠 czasem mam ochote wyjść z siebie bo zamiast te 2m-ce jeszcze jakoś sie wyspać w nocy to nie można. W dzień próbuje sie troche zdrzemnąć to zawsze coś przeszkodzi, obudzi. Nawet 30min drzemki nie można uskutecznić
|
|
|
|
#2988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
teraz intercity expres jedzie z Gdańska do Wawki 3 godziny bilet można wychaczyć za 50 zł a w przedziałach kontakt wifi kawa lub herba za free także super i przedziały 6 osobowe każdy ma swoj osobny fotel
|
|
#2989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie szukam jakiś małych prezencików dla gości jako nagrody w różnych konkursach:P Szukam lizaków smoczków ale na allegro sprzedają po 100 sztuk ;/Musze obczaić te pierniczki! Za 1,50 sztuka to się opłaca megaaa ![]() ![]() edit: ale wysłka 16 zł...qrczeeee;/
3.09.2010- pierwsza randka 1.01.2014- zaręczyny 1.08.2014- ślub ![]() 3.08.2015- dwie kreski 10.04.2016- dzidzia Edytowane przez a_g_ata Czas edycji: 2016-02-23 o 15:44 |
|
|
|
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do spania i sikania u mnie luzik. Śpię cała noc - dziś od 22 do 8 rano. Przeważnie budzę sie po 7. Siku chodzę raz lub wcale
️
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
Patulinka świetna decyzja. co innego jak uczelnia i wykładowcy idą na rękę, a jak masz się stresować to lepiej sobie semestr odpuścić.
Ja studiowałam zaocznie i miałam its, w dziekanacie mówili że nie zwalnia to z zajęć i właściwie nic nie daje(więc zastanawiałam się nad dziekanką), ale wykładowcy szli mi na rękę, mogłam opuścić jakieś tam zajęcia, zaliczyć coś szybciej (miałam termin w czasie planowanych egzaminów i zaliczeń). Szczególnie faceci zachowywali się spoko ![]() Kalpana dobrze że wspomniałaś o tantum rosa bo w ogóle zapomniałabym kupić
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam głupie pytanie. Znalazłam 1,5 paczki pampersów 1 po starszym synku. Jedna otwarta, ale druga nieruszona. Jednak termin ważności do września 2015. Myślicie że lepiej nie ryzykować i wyrzucić bo mogą uczulić czy coś?
|
|
|
|
#2993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, wysyłka droga, ale dlatego ze kurier, bardzo bardzo solidnie zapakowana plus z dodatkowym zabezpieczeniem "ostrożnie szkło" wiec myśle, ze tyle taka ostrożna kosztuje... Poza tym pani dokłada kilka sztuk ciastek gratis w razie jakiejs katastrofy Ineso----- Zobacz ofertę: PODZIĘKOWANIA DLA GOŚCI CHRZEST ROCZEK IMIĘ wózek http://allegro.pl/showItem2.php?item=5995805652 Patulinka---- dobra decyzja, jeszcze studia z wyróżnieniem skończysz
|
|
|
#2994 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia ale żeś gina przestraszyła
![]() Dziewczyny z dużą ilością ciuszków PYTANIE GŁUPIE, ale nie wiem jak to zorganizować.Jak układacie je w szufladach? Chodzi mi o to, że jeśli są różne firmy to i rozmiarówka różnie wypada. Np. 0-3 mce z Nexta jest mniejsze niż 0-3 mce z F&F. Układacie wg faktyczniej powiedzmy długości czy po prostu wszystkie 0-3 mce razem? Poprasowałam połowe ciuszków Wieczorem ogarnę drugą pewnie![]() a jak nie to jutro uwielbiam mimo zmęczeniaPytanie do żon mężów xBoxowych Czy ktoś chciałby się "wymienić" na gry albo coś? Jesli tak to proszę na priv pisać...mąż prosił zapytać, bo stwierdził, że kupowanie nowych to bezsensu jeśli tak szybko przechodzi ![]() Kalpana mi się wydaje, że uczulić nie powinny. Data ważności raczej jest po to, że niby po tej ważności substancja "zbrylająca" płyny może nie zadziałać...
|
#2995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
z tymi studiami faktycznie nieźle... ja tez mam ostatni semestr ale mam nadzieje ze mi nikt nie bedzie poblemów robił
mam tylko 2 przedmioty wiec wyslę mail i zobacze co mi powiedza. oby nie jak u Patulinki.![]() mnie boli dziś w krzyżu... chodzić się nie da, leżec się nie da...
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia o ciekawie z ta kawa i herbatka
ja sobie chyba herbatkę kupie jakby Pani Szla ![]() Krzyżówki Kurde, jak tyle czasu żadnej nie rozwiązywałam to teraz czuje się glupia ! Co pytanie to nie wiem jedna mi sie narazie cala udalo rozwiązać hehehe![]() Zjadłam cala czekoladę (tzn to takie male kupiłam jakby pól normalnej ) i mi za slodko :PW ogóle postekam ale zle mi chce juz byc w domu, ściągnąć ten stanik bo tak mi podrażnia skore na brzuchu - teraz mam pewność!! Póki go nie zalozylam to bylo ok, chwile w nim pochodze i chyba od obcierania zaczyna sie jazda i mnie piecze ta skora tam pod biustem. Koncowka ciąży jest Boska ![]() W ogóle nie dociera to do mnie ze jeszcze niecałe dwa miesiące <3 i nasze słoneczko bedzie z nami ![]() W zasadzie to nie dociera tez do mnie to ze jeszcze niecałe dwa miesiące i zaczną sie skurcze i ja się rozszerza tak ze nie umie sobie tego wyobrazić i wole nie wyobrażać i ze przejdzie przeze mnie ogromna glowka mojego małego szczęścia heheheh ![]() No tak sobie dzis rozkminiam
|
|
#2998 |
|
Rozeznanie
|
Wpadlam na chwile, nie lubie pisać z telefonu :-\ a nie mamy jeszcze internetu.
AsiaPo no napewno psychicznie tak inaczej ze to juz swoj dom ;-) narazie przyzwyczajam sie do nowej sytuacji, jeszcze sporo rzeczy mamy do ogarnięcia, rozpakowania i napewno 8 miesiąc mi to utrudnia bo szybko sie mecze i nie chce tez przesadzic i duzo rzeczy zostawiam na potem. Ale ogolnie do przodu i ciesze sie ze corcie juz do naszego domu przywieziemy ;-) Patulinka ciezka sprawa z tymi studiami ale mysle ze podjelas dobra decyzje, teraz Zosia jest najważniejsza a studia na spokojnie dokonszysz troszke pozniej. Tak mi dzis ciezko i brzuch mnie pobolewa, jutro wizyta az sie boje bo ostatnie dni takie zwariowane i malo odpoczywalam.
|
#2999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale słodkie Cytat:
tez mam problem z torba. Musze od kogos pozyczyc jeszcze jedna, mniejsza ![]() Cytat:
No faktycznie tez masz podwyższone, może powiedz o tym lekarzowi,bo on pewnie myśli, ze w domu jest ok...Ja mam takie z tabletkami ![]() Ineso no zrezygnowałam z soli, i stosuje się do zaleceń lekarza, leże. To nie na tle nerwowym, bo jestem spokojna ![]() nadrabiam dalej. ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Kejka ja układałam wizualnie. Malutkie body razem, osobno pajace, śpiochy itd. A te na 62 czekaja na miejsce... |
|||
|
|
|
#3000 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do meza to ja tez mam to szczescie ze mi nie marudzi a ja sama musze go namawiac niech sie polozy i odpocznie... tez duzo przelezal w szpitalu i wogole sie nacierpial.. od 14 rż zaczal az dwa lata temu dopiero skonczyl.. ale wazne ze juz ok koszmar z miesiac temu mialam to samo... niby sie przebudzilam i patrze a w drugim pokoju ktos jest i tak leze patrze sie w ten pokoj i nigle facet z niego wychodzi i idzie do nas stanal nade mna i sie patrzy... to ja pod koldre ... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moj jest xboxsowy ale za duzo gier nie mamy... Cytat:
Cytat:
![]() zamowilam wlasnie lozeczko ![]() dobra lece skrobac bozene
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

cena 1,50 za sztukę

od rana leci mi z nosa i gardło znów zapchane... a już taka byłam szczęśliwa, że w tym roku mi choróbska odpuściły.
nie wypisał mi l4, a ja zamiast napisać do niego SMS to zadzwoniłam
odebrał takim niepewnym głosem ..."tak Gosiu???..." A ja ze zwolnienia mi pan nie dał i słyszę jak odetchnął z ulga, ze to taka głupota a nie ze rodzę czy cos
maz powiedział, ze małpa ze mnie 

tez raz byłam w navie
Jeden z
️
teraz intercity expres jedzie z Gdańska do Wawki 3 godziny bilet można wychaczyć za 50 zł a w przedziałach kontakt wifi kawa lub herba za free także super