|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Tez jestem za tabelka. Jak to się robi Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Mój chyba miał za dużo wrażeń przez te 3 dni j teraz z niego schodzi.. Może dlatego taki jest niespokojny i pierwszy raz zasnął na mnie, a dzisiaj też pierwszy raz przytulal się z tz klata do klaty i leżał spokojnie.. Nigdy tak nie było
|
|
|
|
#4413 |
|
Rozeznanie
|
Ruda3d Karmię na leżąco bo łatwiej mi nag nim zapanować jak się pręży. Próbuje też na rogalu ale czasami jest ok i je aż odpłynie a czasami w ogóle nie chce złapać. odliczam dni do 12 tygodnia bo średnio co trzy dni mam depreche i wyje pół dnia razem z nim bo brakuje mi już energii żeby do niego gadać kiedy płacze. ..
Z butelką próbowaliśmy tylko kilka razy i nigdy nie było to przyjemnością.. ale chyba dziś spróbuję znów. . Przepraszam że tak o sobie pisze i mało się odwołuje do waszych wpisów...ale dziś mam dzień deprechy , tak to jestem zawsze na bieżąco z Wami. .. .. |
|
|
|
#4414 |
|
Rozeznanie
|
Casaa ja nadal truje z tym pępkiem
jak rozrobiłaś ten spirytus? jakieś proporcje ile konkretnie ml? i rozumiem ze całkiem odstawiłaś octenisept i tylko tym robiłaś? ile? 2x dziennie czy wiecej?---- my dziś byliśmy na godzinnym spacerku i nawet udało mi sie go rozebrac z kombinezona i odlozyc do łozeczka tak zeby sie nie obudził ![]() zauważyłam że moje dziecko ma wyłącznik na czole dokładniej miedzy brwiami jak juz przysipia ale nadal na sile oczy otwiera to go delikatnie miziam miedzy brwiami i wtedy oczy zamyka i szybciej odlatuje
|
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi mój tez ma ten wyłącznik
Ewula |
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi, spirytus rozrobilismy 2:1, w sensie 2 kieliszki spirytusu i 1 wody
octeniseptem czyscilam z zewnatrz wokol pepka, a srodek patyczkiem nasaczonym spirtem 2-3x dziennie ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i 3maj się, będzie lepiej na pewno, z każdym dniem dzieciory będą coraz większe i będzie łatwiej ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj polozna była w szoku. Akurat jak przyszła to młody marudzil.. Wzięła go na brzuszek żeby mu ulżyć ale jemu dalej coś nie pasowało. Tż stwierdził że go zbierze, poszedł do pokoju, młody cicho. Po 10 minutach wrócił i mówi że śpi
polozna była w szoku że sobie tak radzi a ja od razu taka dumna się zrobiłam
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula nie przejmuj się, ja też mam średnio co drugi dzień depreche wieczorną. Gdyby nie wyjścia jakieś z domu to bym już chyba z okna skoczyła... dobrze ze rodzice co sobotę dają nam wychodne na 2h, bo bym zbzikowała.
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
Te hormony są najgorsze z tego wszystkiego. Ja mam takie dni że siedzę nad lozeczkiem małej i płacze że szczęścia że mam taka cudowną córeczkę itd a za kilka godzin łapie dol że na pewno jestem kijowa matka że nie okazuje jej wysyatczajaco dużo uczucia miłości itd. Ale przychodzi nowy dzień i wszystko wraca do normy i głupie myśli przechodza
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak ze raz mówię tz żeby zabrał tego potwora a za chwilę mówię żeby mi oddał mojego kochanego syneczka
|
|
|
|
#4422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
))
|
||
|
|
|
#4423 |
|
Wtajemniczenie
|
No takie stety albo niestety uroki macierzyństwa.
Magda wcale się nie dziwię że pękałas z dumy. Też pewnie byłoby mi bardzo milo ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- A długo to trwa?
|
#4424 |
|
Raczkowanie
|
To widze ze wiekszosc ma dni depresji. Ja tez sie do nich zaliczam. Magda moj Olaf tez sie strasznie denerwuje ostatnio przy piersi ciagnie za sutka, wymachuje glowa na prawo i lewo. Nie wiem o co mu chodzi.
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem tylko jest inna forma: "kiedy się wreszcie ten darmozjad wyprowadzi" albo "ta małpa ukradła mi mojego ukochanego syneczka"...
|
|
#4426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy Wasze maluchy śmieją się już na głos? U nas od wczoraj pojawiły się właśnie takie "śmiechy" jak sądzę
|
#4428 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
), a 3 jest duża, ale wcale nie aż za duża, wiec następne kupimy znowu 2 białe a potem już chyba 3 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jak karmię w nocy na leżąco to jedynie wiem, ze rano słyszę charczenie mleczka.. może to też przeszkadza? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas dziś dzień marudera do godziny 13.30. Padł w wózku z szumisiem i spał do 17 zdązyłam wyprasować tonę ubrań, zrobić porządki w szafie i ogarnąć półki z kurzy wszystko![]() Jutro na 12.30 jedziemy do przychodni teoretycznie na szczepienie, ale praktycznie zbadać buźkę małego, bo jeszcze nie szczepimy (pediatra kazała po skończeniu 2,5 miesiąca ). W końcu się dowiem ile waży i mierzy mój kabanosik |
||||||||||
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może jak wstawić tabelę z exel tak jak widziałam u mam grudniowych z wózkami?
To bym może zrobiła z waga Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-02-23 o 20:10 |
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas śmiech w głos juz przeszło tydzień się pojawia. Wogóle bardzo dużo się śmieje.
Przyszła opaska i założyłam Dorianowi a mąż łazi i mówi że wygląda jak dziewczyna..pff |
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka powodzenia na wizycie
Jeśli chodzi o hormony po porodzie i te wszystkie jazdy to dla mnie najgorsze były chyba pierwsze trzy tygodnie. Potem już poszło
|
|
|
|
#4432 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za pozytywne słowo i rady. Spróbuję od jutra karmić w dzień na siedząco ale mi z nim już nie wygodnie bo ciężki. .. ale macie rację z tym powietrzem karmiąc na leżąco . Ciężko się tak ułożyć żeby ten sutek był centralnie w jego buzi i nie wypadał. .. jak był mniejszy to łatwiej mi się go karmiło a teraz jakoś tak nie wygodnie. .. szczególnie na lewym cycku. ..
Dziś zważyliśmy go i w tydzień przybrał 190g. Tym samym w 7 tyg ma 5005g. . Nigdy bym nie powiedziała po takim karmieniu jak wygląda u nas że młody tyle będzie przybierał. .. |
|
|
|
#4433 |
|
Wtajemniczenie
|
A pampersy care są większe poprostu. Wogóle u mnie nie zdały egzaminu i juz ich nie zamierzam kupować
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Hmm Czarna i Jola dziś się chyba nie medowaly a i Uoaa i Nebuli nie widać |
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piątka! Miałam jedno opakowanie 1 i never again. Teraz tylko zielone kupujemy
|
|
|
|
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Śpi. Zaczyna się m jak miłość.. Poszłabym oglądnąć ciekawe czy mi pozwoli
|
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też już śpi. Ogarnę sobie kolacje i paznokcie^^
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia super, że data ustalona
![]() baby jak zaczynały obciskać córę za bardzo to zmieniałam. viki, malwi za wagę ![]() My jutro mamy pierwsze szczepienia i mam nadzieje, że będzie spokojnie zarówno podczas jak i po
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam się pochwalić jaką dostał przesyłkę powitalną z Hipp , w Polsce też takie przysłali ? |
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
ruda moja tak
To takie śmieszne jest, bo brzmi jakby chciała się tak zaśmiać i taki śmieszny dźwięk wydaje Co rano mi na przewijaku odstawia takie akcje jak jej pampersa próbuję założyć i wierzga mi tymi nóżkami we wszystkie strony. Fakt, śmieszne kasia co to za opaska?? Pokaż Dorianka ![]() ewula ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

dokładniej miedzy brwiami 
21.06.2014r.