Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-23, 18:25   #4411
kasia01987
Wtajemniczenie

Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A w jakiej pozycji go karmisz? może spróbuj go ułożyć własnie jakoś pod kątem bardziej pionowo? może sie wtedy mniej będzie wiercił? A jak karmicie z butelki to też to tak wygląda?

Właśnie Kasia, napisz jak tam Twój TŻ daje radę z dzieciem jak Cie nie ma wieczorem? bo tez bym chciała niedługo gdzież wybyć może nawet jakieś % pocisnąć
od jakiegoś czasu on go usypia i dziecko się przyzwyczaja juz chyba do tego. Ja go uśpić nie potrafię tylko przy piersi.... jak nie udaje mu się go uśpić to daje mu mleko moje jak odciagne lub mm. 30 ml i spi

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Tez jestem za tabelka. Jak to się robi

kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 18:27   #4412
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mój chyba miał za dużo wrażeń przez te 3 dni j teraz z niego schodzi.. Może dlatego taki jest niespokojny i pierwszy raz zasnął na mnie, a dzisiaj też pierwszy raz przytulal się z tz klata do klaty i leżał spokojnie.. Nigdy tak nie było
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 18:31   #4413
86ewula
Rozeznanie

Ruda3d Karmię na leżąco bo łatwiej mi nag nim zapanować jak się pręży. Próbuje też na rogalu ale czasami jest ok i je aż odpłynie a czasami w ogóle nie chce złapać. odliczam dni do 12 tygodnia bo średnio co trzy dni mam depreche i wyje pół dnia razem z nim bo brakuje mi już energii żeby do niego gadać kiedy płacze. ..
Z butelką próbowaliśmy tylko kilka razy i nigdy nie było to przyjemnością..
ale chyba dziś spróbuję znów. .

Przepraszam że tak o sobie pisze i mało się odwołuje do waszych wpisów...ale dziś mam dzień deprechy , tak to jestem zawsze na bieżąco z Wami. .. ..
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 18:34   #4414
MallaMi
Rozeznanie

Casaa ja nadal truje z tym pępkiem jak rozrobiłaś ten spirytus? jakieś proporcje ile konkretnie ml? i rozumiem ze całkiem odstawiłaś octenisept i tylko tym robiłaś? ile? 2x dziennie czy wiecej?

----

my dziś byliśmy na godzinnym spacerku i nawet udało mi sie go rozebrac z kombinezona i odlozyc do łozeczka tak zeby sie nie obudził

zauważyłam że moje dziecko ma wyłącznik na czole dokładniej miedzy brwiami jak juz przysipia ale nadal na sile oczy otwiera to go delikatnie miziam miedzy brwiami i wtedy oczy zamyka i szybciej odlatuje
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 18:40   #4415
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

MallaMi mój tez ma ten wyłącznik moja kumpela wczoraj śmiała się mega jak młodego tak usypiala

Ewula na leżąco ja Mlodemu robiłam barykade za plecami żeby się nie wyginal i nie uciekał mi i wtedy mi było lepiej ale przez to nabawiłam się zastoju pod pachą później..
Stary 2016-02-23, 18:51   #4416
Casaa
Zakorzenienie

MallaMi, spirytus rozrobilismy 2:1, w sensie 2 kieliszki spirytusu i 1 wody octeniseptem czyscilam z zewnatrz wokol pepka, a srodek patyczkiem nasaczonym spirtem 2-3x dziennie

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 18:56   #4417
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Ruda3d Karmię na leżąco bo łatwiej mi nag nim zapanować jak się pręży. Próbuje też na rogalu ale czasami jest ok i je aż odpłynie a czasami w ogóle nie chce złapać. odliczam dni do 12 tygodnia bo średnio co trzy dni mam depreche i wyje pół dnia razem z nim bo brakuje mi już energii żeby do niego gadać kiedy płacze. ..

Przepraszam że tak o sobie pisze i mało się odwołuje do waszych wpisów...ale dziś mam dzień deprechy , tak to jestem zawsze na bieżąco z Wami. .. ..
Powiem Ci z moich doświadczeń (póki co) ze pozycja na leżąco powoduje często ze dzieć nałyka się dużo powietrza i łatwo mu się cofa, serio spróbuj go bardziej w pionie karmić, przynajmniej w dzień, jak na rogalu to spróbuje ją ułożyć tak zeby głowę miał wyżej a pupe niżej... chociaż powiem szczerze że mimo ze mam rogala to mi z nim średnio wygodnie,najczęściej układam młodą przed sobą i od strony gdzie ma głowę podkładam poduszkę (taki wałek), może po prostu się zastanów - w jakiej pozycji Ci będzie wygodnie a jednocześnie żeby dziecko było pod kątem? Zwykle intuicja podpowiada najlepiej w takiej kwestii i 3maj się, będzie lepiej na pewno, z każdym dniem dzieciory będą coraz większe i będzie łatwiej

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
od jakiegoś czasu on go usypia i dziecko się przyzwyczaja juz chyba do tego. Ja go uśpić nie potrafię tylko przy piersi.... jak nie udaje mu się go uśpić to daje mu mleko moje jak odciagne lub mm. 30 ml i spi
Kurde, moja ja usypiam, tzn. właściwe nie usypiam tylko się z nią kładę i ew. karmię,przytulam czy co tam no nic, minie jej skok rozwojowy to trzeba będzie tatę do tego oddelegować przynajmniej co jakiś czas
Stary 2016-02-23, 18:59   #4418
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

U nas dzisiaj polozna była w szoku. Akurat jak przyszła to młody marudzil.. Wzięła go na brzuszek żeby mu ulżyć ale jemu dalej coś nie pasowało. Tż stwierdził że go zbierze, poszedł do pokoju, młody cicho. Po 10 minutach wrócił i mówi że śpi polozna była w szoku że sobie tak radzi a ja od razu taka dumna się zrobiłam
Stary 2016-02-23, 19:07   #4419
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ewula nie przejmuj się, ja też mam średnio co drugi dzień depreche wieczorną. Gdyby nie wyjścia jakieś z domu to bym już chyba z okna skoczyła... dobrze ze rodzice co sobotę dają nam wychodne na 2h, bo bym zbzikowała.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 19:13   #4420
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Te hormony są najgorsze z tego wszystkiego. Ja mam takie dni że siedzę nad lozeczkiem małej i płacze że szczęścia że mam taka cudowną córeczkę itd a za kilka godzin łapie dol że na pewno jestem kijowa matka że nie okazuje jej wysyatczajaco dużo uczucia miłości itd. Ale przychodzi nowy dzień i wszystko wraca do normy i głupie myśli przechodza

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 19:15   #4421
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mam tak ze raz mówię tz żeby zabrał tego potwora a za chwilę mówię żeby mi oddał mojego kochanego syneczka
Stary 2016-02-23, 19:18   #4422
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Te hormony są najgorsze z tego wszystkiego. Ja mam takie dni że siedzę nad lozeczkiem małej i płacze że szczęścia że mam taka cudowną córeczkę itd a za kilka godzin łapie dol że na pewno jestem kijowa matka że nie okazuje jej wysyatczajaco dużo uczucia miłości itd. Ale przychodzi nowy dzień i wszystko wraca do normy i głupie myśli przechodza
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja mam tak ze raz mówię tz żeby zabrał tego potwora a za chwilę mówię żeby mi oddał mojego kochanego syneczka
Tez przez to przechodziłam i pewnie większość z nas))
Stary 2016-02-23, 19:20   #4423
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

No takie stety albo niestety uroki macierzyństwa.

Magda wcale się nie dziwię że pękałas z dumy. Też pewnie byłoby mi bardzo milo

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Tez przez to przechodziłam i pewnie większość z nas))
A długo to trwa?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 19:21   #4424
keas
Raczkowanie

To widze ze wiekszosc ma dni depresji. Ja tez sie do nich zaliczam. Magda moj Olaf tez sie strasznie denerwuje ostatnio przy piersi ciagnie za sutka, wymachuje glowa na prawo i lewo. Nie wiem o co mu chodzi.
keas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 19:23   #4425
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

A długo to trwa?
Pewnie do końca życia ;-)
Potem tylko jest inna forma: "kiedy się wreszcie ten darmozjad wyprowadzi" albo "ta małpa ukradła mi mojego ukochanego syneczka"...

Stary 2016-02-23, 19:26   #4426
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:

A długo to trwa?
Ja z miesiąc miałam częste jazdy... taka bezradność. Do dnia dzisiejszego jest raz lepiej raz gorzej ale człowiek już inaczej niż miesiąc temu to wszystko ogarnia. Wiec głowa do góry. Będzie lepiej! Każdy dzień to dla każdej z nas nowe wyzwanie, grunt to się uśmiechać i cieszyć z tego malucha. Jemu jest tak ciężko jak nam, za jakiś czas nauczymy się siebie nawzajem i będzie z górki
Stary 2016-02-23, 19:31   #4427
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Dziewczyny, a czy Wasze maluchy śmieją się już na głos? U nas od wczoraj pojawiły się właśnie takie "śmiechy" jak sądzę

Stary 2016-02-23, 19:53   #4428
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ruda3d u nas też nadal szarpanina przy karmieniu. .. nie mam pomysłu już o co chodzi. .. Czasami bąki idą , czasami beknąć chce a czasami nie wiem już czemu się tak zachowuje. ...
Mam już doła ,Wolałabym żeby wisiał godzinami na cycku jak 2-3 minuty i ryk. ..
Dzisiejsza noc była tragiczna. .. wybudzał się przy każdym karmieniu i płakał wręcz Wył. .a jak zasnął to stękał... Ulał na mnie i się osikał. .. Poprostu szał ! Zasnęłam w końcu normalnym snem koło 4... chyba przez to że się objadłam rano jajecznicą a późnej ciastem 3 bit. .. bo już miałam kryzys diety. .. juz dawno nie było takiej kolki. .. a wczoraj cały dzień dostawał kropelki a mimo to jelita zagazowane. .. :/
Czemu mi się trafił taki trudny egzemplarz. .. :/

Od dzisiaj jestem znów na ostrej diecie. Obiecałam sobie cały tydzień bez podjadania. Gar kaszy jaglanej jako baza. ..:/

Kamilka trzymam kciuki za Martynke żeby szybko wyzdrowiala.

U nas też się mała lampka pali cała noc , skierowana w sufit tylko tak żebym widziała młodego bo też ulewa. ..

W dodatku sex po porodzie to dla mnie masakra. .. Boli jak cholera. .. :/ a to już 7 tyg. . I dwa podejścia za nami. Jakbym się tam zmniejszyła o połowę i poprzestawiala tak że ciężko w ogóle zacząć. .. :/

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Karen ja mu tlumacze ze jak go podnosi to za glowke ma trzymac bo ostatnio nie wiem o co chodzi ale trzyma go pod szyjke !

Jezu wspolczuje Wam tych diet. Ja wiem ze bylabym na maxa sfrustrowana gdybym musiala sie tak ograniczac - nie jedz pieczarek albo jajek albo niczego z mlekiem albo czegos tam.. nie wiem, u mnie chyba podswiadomosc po przeczytaniu Karpa zadzialala ze kolki wystepuja vardzo rzadko i jakos w to wierze owszem, maly nieraz placze ale tulimy, bujamy, szumimy itp i przechodzi. Czasem placz ale zaraz soczysty pierd i od razu lepiej

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Karen a cyto tak wczesnie? Bo mi mowili ze pol roku po porodzie zeby zrobic
też sobie współczuję diety..
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka racja ja robie mleko kokosowe pyszotka

A mleko ryżowe do czego mozna stosować?

Ewusia fajnienzw termin na chrzest zaklepany! My płacimy 80zl za osobę - obiad dwa dania, napoje i zimna płyta.

Ps. Ten poprzedni post chyba mi sie zdublowal

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Ja mleko ryżowe dolewam do kawy zbożowej
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja to się już nad 3 zastanawiam. Są od 4 kg mój juz ponad 5 będzie miał. I 2 coraz bardziej się odznaczają. Ktoś ma może już 3, bardzo duże są?

Baby, a może Ty nie chcesz dopuścić do siebie myśli, że jest dla Ciebie całym światem. , może Ty się w jakis sposob boisz tego uczucia?
My wczoraj od siostry tżta wzięliśmy trójkę do przymiarki, bo 2 zielona za mała, 2 biała idealna (nie wiem czemu ), a 3 jest duża, ale wcale nie aż za duża, wiec następne kupimy znowu 2 białe a potem już chyba 3
Cytat:
Ruda3d dzięki za link nie czytałam go wcześniej. wiem ze jest w tym artykule sama prawda tylko kolka a wzdęcia to zupełnie inny temat. .. :/ Mój wczoraj sadził tyle bąków że to chore. .. darł się przy każdym karmieniu po około 1-3 min i trzeba podnieść w pion i spowrotem do piersi. Czasami złapie i po chwili jest to samo albo już jest tak zmęczony ze zasypia. .. i budzi się za pół godziny głodny. . Ma 7 tygodni (dziś kończy) i nadal go nie rozgryzłam. .. płacze non stop. Budzi się z płaczem ,rano jest wzdęciowa masakra która trwa cały dzień. Wieczorem jest oczywiście najgorzej. Na rękach mu źle , pionowo się wygina w łuk jak płacze , utulić się nie da. .. od rana do wieczora ryk. .. mam wrażenie że wasze dzieci tyle nie placzą. .. Mojemu nic nie pasuje. .. :/ ehhh. ... większość jest na rękach i też wyje. .. od dwóch dni ma non stop smoka w buzi... a jak przystawiam do piersi to ryk ..
Albo to ja już mam fulla. .. :/
biedactwa naprawdę współczuje.. to napewno minie
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Jestem za taka wątkowa tabelka z przyrostem masy tylko kto to zrobi? :P

Wyslane z Lumia920.
też jestem za tabelką!
Cytat:

ja jak karmię w nocy na leżąco to jedynie wiem, ze rano słyszę charczenie mleczka.. może to też przeszkadza?
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj polozna była w szoku. Akurat jak przyszła to młody marudzil.. Wzięła go na brzuszek żeby mu ulżyć ale jemu dalej coś nie pasowało. Tż stwierdził że go zbierze, poszedł do pokoju, młody cicho. Po 10 minutach wrócił i mówi że śpi polozna była w szoku że sobie tak radzi a ja od razu taka dumna się zrobiłam
super tż!
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Pewnie do końca życia ;-)
Potem tylko jest inna forma: "kiedy się wreszcie ten darmozjad wyprowadzi" albo "ta małpa ukradła mi mojego ukochanego syneczka"...
ja nazywam JĄ w myślach per lafiryndą
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy Wasze maluchy śmieją się już na głos? U nas od wczoraj pojawiły się właśnie takie "śmiechy" jak sądzę
śmiał się już tak parę razy

U nas dziś dzień marudera do godziny 13.30. Padł w wózku z szumisiem i spał do 17 zdązyłam wyprasować tonę ubrań, zrobić porządki w szafie i ogarnąć półki z kurzy wszystko
Jutro na 12.30 jedziemy do przychodni teoretycznie na szczepienie, ale praktycznie zbadać buźkę małego, bo jeszcze nie szczepimy (pediatra kazała po skończeniu 2,5 miesiąca ). W końcu się dowiem ile waży i mierzy mój kabanosik
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:06   #4429
kinga1701
Zakorzenienie

Wiecie może jak wstawić tabelę z exel tak jak widziałam u mam grudniowych z wózkami?
To bym może zrobiła z waga

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2016-02-23 o 20:10
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:17   #4430
kasia01987
Wtajemniczenie

U nas śmiech w głos juz przeszło tydzień się pojawia. Wogóle bardzo dużo się śmieje.
Przyszła opaska i założyłam Dorianowi a mąż łazi i mówi że wygląda jak dziewczyna..pff
Stary 2016-02-23, 20:18   #4431
niepozorna
Zakorzenienie

Jerzyczka powodzenia na wizycie

Jeśli chodzi o hormony po porodzie i te wszystkie jazdy to dla mnie najgorsze były chyba pierwsze trzy tygodnie. Potem już poszło

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:19   #4432
86ewula
Rozeznanie

Dzięki za pozytywne słowo i rady. Spróbuję od jutra karmić w dzień na siedząco ale mi z nim już nie wygodnie bo ciężki. .. ale macie rację z tym powietrzem karmiąc na leżąco . Ciężko się tak ułożyć żeby ten sutek był centralnie w jego buzi i nie wypadał. .. jak był mniejszy to łatwiej mi się go karmiło a teraz jakoś tak nie wygodnie. .. szczególnie na lewym cycku. ..
Dziś zważyliśmy go i w tydzień przybrał 190g. Tym samym w 7 tyg ma 5005g. . Nigdy bym nie powiedziała po takim karmieniu jak wygląda u nas że młody tyle będzie przybierał. ..
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:23   #4433
kasia01987
Wtajemniczenie

A pampersy care są większe poprostu. Wogóle u mnie nie zdały egzaminu i juz ich nie zamierzam kupować

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Hmm Czarna i Jola dziś się chyba nie medowaly a i Uoaa i Nebuli nie widać
Stary 2016-02-23, 20:23   #4434
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
A pampersy care są większe poprostu. Wogóle u mnie nie zdały egzaminu i juz ich nie zamierzam kupować

Piątka! Miałam jedno opakowanie 1 i never again. Teraz tylko zielone kupujemy

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:24   #4435
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Piątka! Miałam jedno opakowanie 1 i never again. Teraz tylko zielone kupujemy
ja miałam 2 paczki duże jedynek i 1 paczkę dwojek bleeee. Do piekła!!
Stary 2016-02-23, 20:46   #4436
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Śpi. Zaczyna się m jak miłość.. Poszłabym oglądnąć ciekawe czy mi pozwoli
Stary 2016-02-23, 20:47   #4437
kasia01987
Wtajemniczenie

Mój też już śpi. Ogarnę sobie kolacje i paznokcie^^

Stary 2016-02-23, 20:48   #4438
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia super, że data ustalona
baby jak zaczynały obciskać córę za bardzo to zmieniałam.
viki, malwi za wagę

My jutro mamy pierwsze szczepienia i mam nadzieje, że będzie spokojnie zarówno podczas jak i po
Stary 2016-02-23, 20:50   #4439
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
U nas śmiech w głos juz przeszło tydzień się pojawia. Wogóle bardzo dużo się śmieje.
Przyszła opaska i założyłam Dorianowi a mąż łazi i mówi że wygląda jak dziewczyna..pff
To jakaś specjalna opaska jest ?

Miałam się pochwalić jaką dostał przesyłkę powitalną z Hipp , w Polsce też takie przysłali ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1166.jpg (109,8 KB, 9 załadowań)
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:55   #4440
czarnulax
Zakorzenienie

ruda moja tak To takie śmieszne jest, bo brzmi jakby chciała się tak zaśmiać i taki śmieszny dźwięk wydaje Co rano mi na przewijaku odstawia takie akcje jak jej pampersa próbuję założyć i wierzga mi tymi nóżkami we wszystkie strony. Fakt, śmieszne
kasia co to za opaska?? Pokaż Dorianka
ewula

Cytat:
Hmm Czarna i Jola dziś się chyba nie medowaly a i Uoaa i Nebuli nie widać
jestem, jestem, ogarniałam rzeczywistość

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości