Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-23, 23:34   #4231
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczynki Wy już proszki,do prania dla dzieci kupujecie Kurczę biorę się w marcu za porzadne kompletowanie wyprawki bo w lesie z tą kwestią jestem
widzisz ja się zabieram do tego z dupy strony że tak powiem a tak poważnie jak jest okazja i dobra ceną to czemu nie zakupić jak tyle prania mnie czeka.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
naprawdę nic się nie bój...

Będzie dobrze

Też zmykam , śpijmy dobrze

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 23:34   #4232
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Byłam nacięta, sama popękałam...przeżyłam. Nie ma się co nastawiać, trzeba zaufać położnej, lepiej chyba żeby nacięła niż dziecko się niedotleniło. Ale masaż i inne cuda, owszem, żeby sobie potem nie wypominać, że się mogło..

współczuję. A Ty przechodziłaś ospę w dzieciństwie?

Radena gratuluję łupów ciuszkowych, a sliweczce nadprogramowej wizyty i podziwiania męskości syna hehe
Przechodziłam jak miałam ok 7-9lat. Pamietam że zaraziłam młodsze rodzeństwo. Synka strasznie wysypało a dzis doszła gorączka. Ciężki czas mam. Staram sie czytać, ale nie mam siły na odpisywanie.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Słyszała może któraś o jakiejś cudownej mocy oleju z wiesiołka na szybki i łatwy poród? Ostatnio na coś takiego trafiłam i w sumie tak sobie myślę, że czemu nie?
Ja olej z wiesiołka biore ale w innym celu.
Też słyszałam o liściach malin.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 23:55   #4233
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
zgrabniutki brzuszek
Dzieciaczki rosną daj znać jak było w szkole?
Dzisiaj były zajęcia poza szkołą: oddychanie, rozciąganie, ćwiczenie mięśni Kegla. Ja jestem z natury narwana, więc to trochę nudne, ale fajnie, bo dziewczyna np. pokazywała pozycje w jakich sobie ulżyć przy bólach porodowych, więc zapisałam się na kolejne.

Cytat:
Ja kurde do końca tego tygodnia muszę sobie sprawić mikser bo mam ochotę zrobić :
- muffiny
- ciasto drożdżowe
- bułeczki maślane
Ja drożdżowe robię ręcznie, nawet w sumie nie wiedziałam, że można mikserem.

Odpaliłam tą stronę moje wypieki, lepiej tego nie oglądać, bo ma się ochotę zrobić co drugie ciasto.

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Mnie strasznie bolą całe plecy!!! Jak siedzę lub leżę to nie mogę sobie wygodnej pozycji przyjąć W ogóle czuję się jak ociężała słonica już Z Zuzią taki stan dopadł mnie dopiero jakoś pod koniec ciąży!
Mnie często łapie jakiś skurcz czy coś na lewym boku, na wysokości żeber, często w nocy. Teściowa mówi, że może dzieci naciskają na jakiś nerw - może coś w tym jest, ale cholernie nieprzyjemne, a nie chcę męża w nocy budzić.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 00:24   #4234
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Dzisiaj były zajęcia poza szkołą: oddychanie, rozciąganie, ćwiczenie mięśni Kegla. Ja jestem z natury narwana, więc to trochę nudne, ale fajnie, bo dziewczyna np. pokazywała pozycje w jakich sobie ulżyć przy bólach porodowych, więc zapisałam się na kolejne.

Ja drożdżowe robię ręcznie, nawet w sumie nie wiedziałam, że można mikserem.

Odpaliłam tą stronę moje wypieki, lepiej tego nie oglądać, bo ma się ochotę zrobić co drugie ciasto.

Mnie często łapie jakiś skurcz czy coś na lewym boku, na wysokości żeber, często w nocy. Teściowa mówi, że może dzieci naciskają na jakiś nerw - może coś w tym jest, ale cholernie nieprzyjemne, a nie chcę męża w nocy budzić.
Zawsze jakieś pożyteczne info wpadnie na SR
Mój mikser by drożdżowego nie dał rady, Ania chyba po prostu chce kupić mikser, tylko przykłady dała nie te

Znalazłam na allegro włóczkę bambusową teraz będę miesiąc wybierać kolory, a potem zrobię kocyk dla Siostrzyczki (to nasze robocze imię, bo się dogadać nie umiemy:/)

Chyba czas spać...a mi się nie chce:/
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 07:56   #4235
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
widzisz ja się zabieram do tego z dupy strony że tak powiem a tak poważnie jak jest okazja i dobra ceną to czemu nie zakupić jak tyle prania mnie czeka.
Prania jak prania, ale najbardziej mnie osłabia myśl o prasowaniu tego wszystkiego

Dzień dobry
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:01   #4236
anuszka1984
Zadomowienie

Co tu tak cicho z rana? Wchodzę na wizaz a tu 0 postów do nadrabiania Szok!

My właśnie po śniadanku. Jadłyśmy placki z kaszki manny. Moja dwulatka zjadła 11 sztuk

Powodzenia na dzisiejszych wizytach

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:04   #4237
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

My właśnie po śniadanku. Jadłyśmy placki z kaszki manny. Moja dwulatka zjadła 11 sztuk

Też byłam w szoku

Ooo, komuś bardzo smakowało

Tak, tak, dzisiaj wizyta Więc dziękuję Haneczka, udanej wizyty!
Stary 2016-02-24, 08:12   #4238
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ooo, komuś bardzo smakowało
Zuzia ogólnie lubi jeść, ale za te placki to da się pokroić

Stary 2016-02-24, 08:18   #4239
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ja tez uciekam bo pewnie jutro o 7 rano synek przyczłapie do mnie z misiem w jednej a z koparką w drugiej ręce i bedzie chciał zacząć dzień...
Dobranoc, spokojnej nocki!
U nas poranki wyglądają tak samo- Rafek zasypuje nasze łóżko samochodzikami, po czym pakuje się do środka i się bawi i przytula na zmianę. I nie ma już nawet sposobu na przymknięcie oczu choćby na chwilkę...

Fiazo- współczuję ospy. Dużo zdrowia dla synka!
Australia- o której masz wizytę? Kciuki trzymam
Anuszka- no ma babka zdrowy apetyt

My idziemy dzisiaj do dermatologa z Rafciem z wysypką alergiczną.
Nie przechodzi mu w ogóle od tygodnia mimo pielęgnacji kosmetykami dla atopików- chyba bez sterydu się nie obejdzie.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:32   #4240
anuszka1984
Zadomowienie

U nas dzień zaczyna się już po 6 i Zuzia gramoli się do naszego łóżka, przynosi książki i chce żeby jej czytać. I tak czytamy sobie przez jakieś pół godziny, a potem idziemy przyrządzać śniadanie

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
My idziemy dzisiaj do dermatologa z Rafciem z wysypką alergiczną.
Nie przechodzi mu w ogóle od tygodnia mimo pielęgnacji kosmetykami dla atopików- chyba bez sterydu się nie obejdzie.
Jak u Rafałka objawia się ta wysypka? Zuzia też ostatnio ma gorszą skórę

Stary 2016-02-24, 08:37   #4241
LaLaRe87
Rozeznanie

Witam, dzień dobry. Mąż oddelegowany na siłownię i do pracy, a ja wstałam wcześniej i zrobiłam omleta z jaj wiejskich owsiano-czekoladowego z malinami + lekki krem malinowy (serek wiejski +jogurt naturalny + maliny mrozone) + migdały prażone i w płatkach i mała łyżeczka konfitury wiśniowej

czas zabrać się do pracy, popiszę trochę tekstów na stronę internetową, później zrobię listę płac, bo dziś Matki Boskiej Pieniężnej

wczoraj zamówiłam dwa garnki marki Berghoff i patelnię do naleśników/omletów/placuszków, nie mogę się doczekać aż coś w nich upichcę, moje były w opłakanym stanie, a miały zaledwie 2-3 lata... nigdy więcej szajsu z Neoflamu ...skusiłam się, bo piękne kolorowe różowe, zielone żółte... nigdy więcej

miłego dnia, Dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12751105_941382709302283_762038041_n.jpg (79,0 KB, 12 załadowań)

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:43   #4242
australia87
Zakorzenienie

Zebrah, wizyta pewnie po 12 jakoś wypadnie, bo liczę się z tradycyjnym poślizgiem godzinowym Dzięki

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
Witam, dzień dobry. Mąż oddelegowany na siłownię i do pracy, a ja wstałam wcześniej i zrobiłam omleta z jaj wiejskich owsiano-czekoladowego z malinami + lekki krem malinowy (serek wiejski +jogurt naturalny + maliny mrozone) + migdały prażone i w płatkach i mała łyżeczka konfitury wiśniowej

czas zabrać się do pracy, popiszę trochę tekstów na stronę internetową, później zrobię listę płac, bo dziś Matki Boskiej Pieniężnej

wczoraj zamówiłam dwa garnki marki Berghoff i patelnię do naleśników/omletów/placuszków, nie mogę się doczekać aż coś w nich upichcę, moje były w opłakanym stanie, a miały zaledwie 2-3 lata... nigdy więcej szajsu z Neoflamu ...skusiłam się, bo piękne kolorowe różowe, zielone żółte... nigdy więcej

miłego dnia, Dziewczyny
Achhh, Ty byś dodała jakieś przepisy w końcu do klubu, a nie tylko smaka zdjęciami robisz!
Stary 2016-02-24, 08:43   #4243
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:

Poproszę o przepis na placuszki

Witam się i ja z moją panną kopalską
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:48   #4244
Madzia9999
Zakorzenienie

Placuszki z kaszy manny brzmią smakowicie też poproszę przepis. Anuszka fajnie, że Zuzia ma taki apetyt

Dziewczyny a te problemy u dzieci skórne to od urodzenia macie czy później się pojawiły?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:50   #4245
__Veronique
Wtajemniczenie

A tu znowu o jedzeniu ja po kawce z mlekiem (czy tam, mleku z kawą ), na śniadanko będzie owsianka z jagodami.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:54   #4246
kanwa
Zakorzenienie

Może mnie ktoś wykopać z łóżka?
Nie mogę się zebrać żeby wstać a dziś czekają mnie krokiety z pieczarkami i serem żółtym do zrobienia.
Stary 2016-02-24, 08:54   #4247
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Mnie strasznie bolą całe plecy!!! Jak siedzę lub leżę to nie mogę sobie wygodnej pozycji przyjąć W ogóle czuję się jak ociężała słonica już Z Zuzią taki stan dopadł mnie dopiero jakoś pod koniec ciąży!

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Szukaj, szukaj... na pewno coś upolujesz, jak nie dla siebie to dla Mai
Cześć Dziewczęta Ja już dawno na nogach,zawiozlam męża do pracy, teraz trochę jeszcze leżę w łóżku, bo prawie całą noc nie spałam:-( nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji,aż mi się płakać chciało,bo już byłam taka zmęczona. A jak się ułożyłam to koszmary jakieś mi się snily i pół nocy leżałam z zamkniętymi oczami. Znów będę się musiała kawa ratować. A na 11 mam znów dentystę i znów trochę stracha,ale mam nadzieję,że będzie Dobrze.mam śmieszną dentystke,która ciągle zadaje pytania i sama sobie odpowiada no i nie planowałam tego,ale chyba sobie skocze sama do lumpka, autem po dentyscie będę na miejscu w 5 minut
Tylko natchnienia na gotowanie nie mam. Mężowi chce się mięsa,a mi wcale. Zjadłabym np sałatkę grecką Macie jakieś pomysły na obiad na dziś?
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:54   #4248
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a te problemy u dzieci skórne to od urodzenia macie czy później się pojawiły?
U nas pojawiły się po 1 roku życia. Eliminowałam już kilka produktów i niestety nic nie pomaga Co jakiś czas Zuzi wychodzą takie czerwone suche placki i ogólnie mimo częstego nawilżania ma bardzo suchą skórę.

Stary 2016-02-24, 08:55   #4249
LaLaRe87
Rozeznanie

Cytat:
Zebrah, wizyta pewnie po 12 jakoś wypadnie, bo liczę się z tradycyjnym poślizgiem godzinowym Dzięki

Achhh, Ty byś dodała jakieś przepisy w końcu do klubu, a nie tylko smaka zdjęciami robisz!
hihihi ja wiekszosc robię na oko, bez przepisu dzisiejsze śniadanie to była czysta improwizacja

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:58   #4250
Radena
Zadomowienie

Cytat:
U nas pojawiły się po 1 roku życia. Eliminowałam już kilka produktów i niestety nic nie pomaga Co jakiś czas Zuzi wychodzą takie czerwone suche placki i ogólnie mimo częstego nawilżania ma bardzo suchą skórę.
Anuszka,mój mąż ma takie coś. Najczęściej go jakiś kosmetyk uczula, albo jak pranie nie do końca dobrze wyplukane. Wyskakuje mu to też w pracy od roznych smarow itp.
Stary 2016-02-24, 08:58   #4251
Madzia9999
Zakorzenienie

U mnie dziś na obiad kasza gryczna i sos pieczarkowy z podsuszana kielbaska, śmietanką i natką z,pietruszki do tego kiszony ogórek.

Myślę coby tu na śniadanie zjeść kakao będzie na pewno bo już parę dni nie piłam.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:59   #4252
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Może mnie ktoś wykopać z łóżka?
Nie mogę się zebrać żeby wstać a dziś czekają mnie krokiety z pieczarkami i serem żółtym do zrobienia.
Kanwa,brzmi pysznie
Stary 2016-02-24, 09:03   #4253
anuszka1984
Zadomowienie

Placki z kaszki manny robię z tego przepisu: http://alaantkoweblw.pl/puszyste-placki-z-kaszki-manny/

Robię z podwójnej ilości składników i placki znikają w mgnieniu oka. Mój mąż też je uwielbia. Trzeba tylko uważać podczas smażenia żeby się nie przypaliły. Ja smażę na oleju kokosowym (w przepisie jest na suchej patelni)

Bardzo polecam tego bloga! Dużo fajnych przepisów dla dzieci, ale też dorosłym smakuje. Rozszerzałam Zuzce dietę metodą blw i naprawdę teraz jest ogromnym smakoszem

Stary 2016-02-24, 09:06   #4254
haneczkab92
Ania

Witam się z rana
Zjadłam już śniadanko i idę się ogarnąć bo na 11 do fryzjera- kurcze stracha mam..
A później na 15.45 ginekolog, mam nadzieję, że podglądnę Hanulę

Cytat:
Tak, tak, dzisiaj wizyta Więc dziękuję Haneczka, udanej wizyty!
Dziękuję i również trzymam kciuki za Was!

Cytat:

Dzięki No to Twoja dwulatka zaszalała Ważne, że ma apetyt
I proszę o przepis do klubu!

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość

miłego dnia, Dziewczyny
A może po prostu się zużyły tak dużo gotujesz?
Mniam, takie pyszności

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta Ja już dawno na nogach,zawiozlam męża do pracy, teraz trochę jeszcze leżę w łóżku, bo prawie całą noc nie spałam:-( nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji,aż mi się płakać chciało,bo już byłam taka zmęczona. A jak się ułożyłam to koszmary jakieś mi się snily i pół nocy leżałam z zamkniętymi oczami. Znów będę się musiała kawa ratować. A na 11 mam znów dentystę i znów trochę stracha,ale mam nadzieję,że będzie Dobrze.mam śmieszną dentystke,która ciągle zadaje pytania i sama sobie odpowiada no i nie planowałam tego,ale chyba sobie skocze sama do lumpka, autem po dentyscie będę na miejscu w 5 minut
Tylko natchnienia na gotowanie nie mam. Mężowi chce się mięsa,a mi wcale. Zjadłabym np sałatkę grecką Macie jakieś pomysły na obiad na dziś?
Współczuję nocki obyś dziś dobrze spała. I dentystki się nie bój, będzie dobrze
Ja już się o gotowanie nie martwię, wróciła mama z sanatorium i już gotuje, więc mam to z głowy ale dziś pomidorowa, i po lekarzu umówiłam się z kuzynką więc zjemy coś pewnie na mieście

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 09:06   #4255
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Anuszka,mój mąż ma takie coś. Najczęściej go jakiś kosmetyk uczula, albo jak pranie nie do końca dobrze wyplukane. Wyskakuje mu to też w pracy od roznych smarow itp.
Na niektóre kosmetyki rzeczywiście reaguje wzmożoną wysypką! Jej ubrania cały czas piorę w Loveli (od urodzenia) i nastawiam pralkę na podwójne płukanie. Próbowałam też prać w innych dziecięcych proszkach, ale mimo to te placki wychodziły

Stary 2016-02-24, 09:28   #4256
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Kanwa,brzmi pysznie
I jest pyszne
Ulubione mojego Tż

Cytat:
Placki z kaszki manny robię z tego przepisu: http://alaantkoweblw.pl/puszyste-placki-z-kaszki-manny/

Robię z podwójnej ilości składników i placki znikają w mgnieniu oka. Mój mąż też je uwielbia. Trzeba tylko uważać podczas smażenia żeby się nie przypaliły. Ja smażę na oleju kokosowym (w przepisie jest na suchej patelni)

Bardzo polecam tego bloga! Dużo fajnych przepisów dla dzieci, ale też dorosłym smakuje. Rozszerzałam Zuzce dietę metodą blw i naprawdę teraz jest ogromnym smakoszem
Dziękuję

Też mam zamiar wprowadzać pokarmy metodą blw a jak wyjdzie to zobaczymy
Dziecko musi do tego siedzieć prawda?
Stary 2016-02-24, 09:50   #4257
soffinka
Zadomowienie

Witam mamusie
Ja tez juz od 7 na nogach byłam w laboratorium a w drodze powrotnej kupiłam co nie co mojemu przystojniakowi
ImageUploadedByWizaz Forum1456303831.565050.jpg

Na śniadanie ryż z jabłkiem
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 09:51   #4258
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
I jest pyszne
Ulubione mojego Tż

Dziękuję

Tak

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 10:01   #4259
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki za przepis Stronkę kojarzę, coś z niej kiedyś robiłam. Obiło mi się o uszy, że autorki wydały książkę z przepisami.
Dobrze wiedzieć, że stosowałaś blw, bo z Sarą trochę się bałam, ale teraz na pewno będę tak rozszerzać dietę. Szykuj się na tysiąc pytań
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Zjadłam już śniadanko i idę się ogarnąć bo na 11 do fryzjera- kurcze stracha mam..
A później na 15.45 ginekolog, mam nadzieję, że podglądnę Hanulę

Dziękuję i również trzymam kciuki za Was!

Dzięki No to Twoja dwulatka zaszalała Ważne, że ma apetyt
I proszę o przepis do klubu!

A może po prostu się zużyły tak dużo gotujesz?
Mniam, takie pyszności

Współczuję nocki obyś dziś dobrze spała. I dentystki się nie bój, będzie dobrze
Ja już się o gotowanie nie martwię, wróciła mama z sanatorium i już gotuje, więc mam to z głowy ale dziś pomidorowa, i po lekarzu umówiłam się z kuzynką więc zjemy coś pewnie na mieście
Już czekam na zdjęcie w k Będziesz pięknie wyglądać!
Powodzenia na wizycie! Dla reszty też

Dzień dobry z rana
Pospałyśmy dziś z Saritą do 8:45
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 10:08   #4260
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Tak, musi już siedzieć Zuza usiadła w 8 miesiącu. Do końca 6 miesiąca karmiłam ją wyłącznie piersią, później zaczęłam gotować jej zupki lub próbowałam dawać słoiczki. Niestety z marnym skutkiem. Od 8 miesiąca zaczęłam dawać jej kawałki warzyw, owoców, kostki z kaszy manny, później jogurt, jajko itd. Na początku było bardzo dużo bałaganu i tak naprawdę zaczęła jeść dopiero pod koniec 1 roku, więc i tak i tak głównym menu dla niej było moje mleko.
Nigdy nie zmuszałam jej do jedzenia (choć martwiłam się wiele razy, że za mało je i za wolno przybiera na wadze) Po skończeniu roczku zaczęła sama pięknie jeść. Nie mamy problemu z żadnym jedzeniem. Bardzo lubi warzywa, owoce, ryby, kasze. Słodycze je tylko zrobione przeze mnie (bez białego, ani brązowego cukru) Raz spróbowała czekoladę.... wypluła i powiedziała fuj
Także polecam tę metodę, ale wymaga od nas dużo cierpliwości

soffinka piękne łupy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości