Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-23, 22:41   #3061
patulinka94
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie, u nas wszystko ok szyjka twarda i zamknieta i dlugosc odpowiednia jak na ten etap. Ja 9 kg na plusie. Mały waży 1957g i gin mi powiedział żebym się raczej spodziewała większego dziecka niż pierwszym razem wiec już więcej małych ciuszków nie kupuje kolejna wizyta za 4 tyg
No to super wieści i piękna waga bobasa
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 22:47   #3062
patryska0804
Zadomowienie

My po wizycie... tak jak pisalam dziecka mi nie sprawdzil tylko mnie... szyjka 32mm wiec spoko.. tyle z ciekawosci... ;/ kolejna wizyta za 2 tyg... ;/ powie to samo... gbs na nastepnej wizycie ma mi wypisac... Dominik go nie lubi bo jak badal mnie recznie to Domi go odpychal glowka a pozniej na usg dowcipnym bylo widac jak raczke chcial wyciagac szkoda ze mu palca srodkowego nie pokazal

HERBATA Z LISCI MALIN
Bedziecie ja pily? jezeli tak to od ktorego tyg? wyczytalam w necie ze juz moge pic (34t)... i nie wiem czy moge sobie juz ja zrobic...?

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Kurr. wszystko mi skasowało.Zasrany laptop

Dopisz tylko,że mam cykora przed porodem bardziej niż z małą. Wtedy nie wiedziałam co mnie czeka i miałam luz, teraz wiem,że to nie sielanka Czekam tylko aż moja mama doleci i mogę w zasadzie się zbierać na porodówkę Aaa jeszcze muszę wizyte teściów przezyć
czemu czekasz na mame? zostaje z dzieckiem czy idzie z Toba na porodowke?
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Ja na szybko melduje się po wizycie bede nadrabiac pozniej bo umieram z głodu.

młody wazy 2300g - nie wiem czy to możliwe ze aż 500g przytyl od ostatniego usg czyli od 3 tyg

Ktg wzorowe ruszal sie ladnie

Szyjka długa i zamknięta, glowka jeszcze wysoko wiec mogę brykać za 2 tyg wizyta i pobieramy GBS i patrzymy na łożysko, przepływy itd
super!
wiesz wiecej niz ja...
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie, u nas wszystko ok szyjka twarda i zamknieta i dlugosc odpowiednia jak na ten etap. Ja 9 kg na plusie. Mały waży 1957g i gin mi powiedział żebym się raczej spodziewała większego dziecka niż pierwszym razem wiec już więcej małych ciuszków nie kupuje kolejna wizyta za 4 tyg
tez za wizyte
Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
to jest torba z decathlonu, tylko z moim nadrukiem zrobionym w pracy hiehie, mowilam ze moge wtapiac rozne wzory w materialy no i druga opcja w mojej pracy jest robienie własnie nadruków;D także za 15zł mam torbe nike
hehehe ale wymyslilas z ta torba

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 22:47   #3063
lulka19
Zakorzenienie

Byłam w szpitalu Ciśnienie mi wieczorem skoczyło, miałam 145/102... Ubłagałam żeby mnie nie zostawili, bo w szpitalu mam zawsze dobre. Trafiłam na super lekarza, który miał akurat dyżur. Dał mi relanium, i mówi, że mam sobie brac ziółka na uspokojenie, bo to może być tez na tle nerwowym, i że mam jeszcze wytrzymać choć miesiąc. Ogolnie super koleś Szkoda tylko, że ja się tak kijowo czuję. Nienawidze mierzyć ciśnienia
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 22:54   #3064
Polinezyjka
Zakorzenienie

Gosiulka gratuluje udanej wizyty

Kejka wiesz ze miałam o to samo pytać - jak posegregować ciuszki! Ale ja to chyba posegreguję dopiero jak wszystko wypiorę i wyprasuję bo inaczej to nie widze opcji :P

Agnesssa a cos mówili co maja na myśli mówiąc wcześniejsze rozwiązanie? Czyli ze poczekają do skończonego 37 tyg?

Głupie teksty ludzi

Z racji ze od soboty do dzis spotkałam dużo znajomych to dostałam bardzo dużo głupich pytań i tekstów :O

Po kolei:

-jak sie czujesz? (po mojej odpowiedzi) a jak Twój mąż? (oczywiście od razu wiedziałam ze chodzi o to jak reaguje na ciaze a nie jak sie czuje mąż , ale specjalnie odpowiedziałam: mąż zdrowy - i oczywiście padlo sprostowanie, ze jak się zachowuje do mojego brzucha ....... )

-jak mąż na tysiac innych wersji: Czy się cieszy ze córka, czy się cieszy ze dziecko, czy dotyka brzucha, czy mówi do brzucha, czy caluje brzuch

.....

Nosz kurczasz! Ja nie wiem, ale odkąd jestem w ciąży to ludzie nie maja oporow z zadawaniem osobistych pytan. To jak sie mój mąż zachowuje w stosunku co do naszej córki i mojego brzucha chce zostawić tylko dla mnie a nie opowiadać każdemu.....

- ale masz wielki brzuch, na pewno nie donosisz ciąży, na pewno urodzisz w marcu , no mowie Ci

-ale masz nisko brzuch! Na bank urodzisz za miesiąc!

-ale masz maly tylek, chyba nic nie przytylas?

-fajnie przytylas tylko cycki i brzuch

-mów mów, ale ja bede gapić sie na Twój brzuch, wiec sie nie przejmuj (poważnie? Jak mam rozmawiać z kolezanka ktora gapi sie na mój brzuch a nie na moja buzie?)

-moge dotknąć? (pozwoliłam, po czym pisk) o boże boże (pisk) o boże (ja patrzę ze zdziwieniem bo mala śpi wiec nie wiem skąd ten pisk) ale koleżankę bardzo lubię wiec nie przeszkadzało mi to jak sie mala obudzila i wypychala sie to wzięłam koleżanki rękę i dalam ja na brzuszek takiej radości i piskowania to sie niespodziewalam heheh )

-no promieniejesz i jeszcze ladnie na buzi wyglądasz, ale to za miesiąc będziesz juz napuchnieta cala

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Ineso padlam z obrazka hahah

Patryska no szkoda ze nie bylo usg brzuszka :P ja mam w pt wizytę i obstawiam ze bede tak jak Ty normalne badanie bez usg.

Lulka, ale zostawili Cie w szpitalu?

Ciag dalszy tekstów (bo na kom jak za dużo pisze to nagle pisze na bialo na białym tle - czyli nic nie widze)

-boisz sie porodu? Nie boisz sie ze Cie dziecko rozerwie?

-bedzie z Toba mąż? Będziesz rodzic naturalnie? Będziesz miała znieczulenie?

(ogolnie czułam się jak na przesłuchaniu)

-ale gruba jestes! Jakk wielki ten brzuchol! Ale urodzisz wielkie dziecko!

- ale masz maly brzuch! Ja w tym miesiącu bylam ogromna! Ale zostaly Ci dwa miesiące to jeszcze przytyjesz

-o to juz nie przytyjesz teraz, taki maly brzuch będziesz miec do konca.

Uwielbiam te teksty no posmialam sie i podeszlam do tego z dużym dystansem bo bym chyba oszalala
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 22:57   #3065
lulka19
Zakorzenienie

Nie, ja w domu. Mam chodzić na KTG co kilka dni, nie stresować się, i nic nie robić

Gratuluję wszystkich udanych wizyt

Poli ah te teksty, tez je spotykam na co dzień :P

Dziś dziewczyna do mnie , że mam mały brzuszek a ja do niej, że właśnie dotąd wszyscy mówili, że spory...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 22:58   #3066
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

wizaz to zło kompletuje własnie zamowienie na kraina soli. Co byście poleciły do dodania- mam na razie w koszyku sól himalajska, olej arganowy, kokosowy, chlorek magnezu
Stary 2016-02-23, 23:03   #3067
Polinezyjka
Zakorzenienie

Tabaska ahh ja musze poczekać na wypłatę bo na ten miesiąc wyczerpalam fundusze hehehe i tez zamawiam hmm to co napisalas mi sie wydaje najbardziej potrzebne:P nie wiem co tam jeszcze maja

Jak jest witamina C lewoskretna to polecam. W pt jak mnie tak choroba wziela to dalam sobie ogromna dawkę (oczywiście rozbita na części) + czosnek i na następny dzien po chorobie.

Wiecie ze mi ra opryszczka sie nie rozwinela i udalo sie ja samym czosnkiem przyhamować !!!! Pierwszy raz tak próbowałam i ciesze sie bardzo
21 tc córeczka
Stary 2016-02-23, 23:08   #3068
cloche
Zakorzenienie

mnie jeszcze nikt nie powiedzial, ze mam maly brzuch

ja jutro wizytuje. pewnie bez usg, ale bede miala znow ktg i ogolne badania.
dzisiaj zapisalam mlodego do przedszkola, i tak se gadam z babka, pytam: tu o rodzenstwo pytanie, to moge wpisac, ze w drodze? ok, to w drodze i tu termin... ona takie oczy zrobila - ja na to: taaaak, jeszcze mam dobre 5 tygodni do terminu

jedyny plus tego brzucha tak jakby "osobno" to to, ze nie mam zgagi.czasem jak siedze taka lekko odchylona i mi sie akurat spina brzuch, to normalnie moglabym reke wsadzic miedzy brzuch z dzieckiem a brzuch z moimi innymi wnetrznosciami... taka dolinka tam sie robi...

a co do strachu przed porodem - ja sie nie boje, a wiem, co mnie czeka (mniej wiecej) znaczy czasem dopadaja mnie mysli glupie, ale raczej strach o dzieciaki. nie przed bolem czy jakimis szwami.

no i nie poodnosze sie do waszych postow, bo zwyczajnie nie pamietam, co ktora pisala, nadrobilam po lebkach i tyle... ale no jakos nie mam jak inaczej. chyba wybaczycie...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 23:27   #3069
sunshine1551
Raczkowanie

Gratuluje udanych wizyt

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Agnessa no nieciekawie masz z tym ciśnieniem i tachykardią. Ile razy dziennie bierzesz leki na ciśnienie?
Stary 2016-02-23, 23:27   #3070
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
No to ja tez jestem zla matko bo wlasnie skonczylam tez wcinac z synem fryty niam niam

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

A wez ty mi nic nie mow na ten temat mam tak samo jak ty jaj szlam rodzic syna to pelny luzik a teraz no jak na sciecie , juz wiem co mnie czeka...
Ee tam, raz nie wciąż Też lubię frykti,ale na kolację bym sie nie odważyła

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość

Dlatego zanim dodam post zawsze go kopiuję
Ha! Twoją relację przedporodową widzę u siebie - też zachowuję sie jak chojrak, gdyż jeszcze nie rodziłam

O rany :O
Udało mi się Was nadrobić :O
Jak dojechałam do końca, to aż się zdziwiłam
Ciekawe ile postów nastukałyście w trakcie mojego odpisywania
No wiem, ale mi się kasuje w trakcie pisania Dlatego wolę na tablecie pisać bo mam inną klawiaturę a na lapku jak się rozpedze to coś kliknę, skasuje mi tekst i już nie moge go wkleić ponownie.

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
My po wizycie... tak jak pisalam dziecka mi nie sprawdzil tylko mnie... szyjka 32mm wiec spoko.. tyle z ciekawosci... ;/ kolejna wizyta za 2 tyg... ;/ powie to samo... gbs na nastepnej wizycie ma mi wypisac... Dominik go nie lubi bo jak badal mnie recznie to Domi go odpychal glowka a pozniej na usg dowcipnym bylo widac jak raczke chcial wyciagac szkoda ze mu palca srodkowego nie pokazal

czemu czekasz na mame? zostaje z dzieckiem czy idzie z Toba na porodowke?
Oo to długa szyjka Ciekawe co by Dominik zrobił jakby tata sie tak dobijał

Mama ma się zająć Martynką na czas pobytu w szpitalu, tż będzie cały czas ze mną. Chodzi też o to żeby mała nie czuła się odrzucona jak się już urodzi.

Cytat:
wizaz to zło kompletuje własnie zamowienie na kraina soli. Co byście poleciły do dodania- mam na razie w koszyku sól himalajska, olej arganowy, kokosowy, chlorek magnezu
Tak jak pisała Poli wit c lewoskrętna ( askorbinian sodu) i wit K2 MK7. Dobrze,że mi przypomniałaś, muszę też zamówić

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 23:54   #3071
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Co to tens? a taksa nie mozesz pojechac?
"Skrót TENS wywodzi się od (transcutaneous electrical nerve stimulation – przezskórna elektryczna stymulacja nerwów). Prądy TENS stosowane są do leczenia bólu.... Jedną z dziedzin zastosowania TENS jest stymulacja w celu blokady przewodzenia impulsów bólowych w trakcie porodu."
Dobre jest to przy bólach krzyżowych i w ogóle przy skurczach, samej się ustawia nasilenie prądów. Mi już przy partych to przeszkadzało i nie korzystałam. teraz jak zaczną się krzyżowe to od razu polecę
błagac o to ;p

Taksa- nie u mnie, mieszkam na zadupiu, najbliższa 20km;p. ALe tu nie o transport chodzi a o córkę 2 letnią, jak tża nie bedzie to będzie musiał mnie mój tata z moją córką zawieśc, nie ważne czy noc czy dzień będzie, bo nie będzie jej z kim zostawic. No chyba że sama zajadę autem a potem ktoś samochód odbierze;p
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 01:51   #3072
Agnessssa
Rozeznanie

Dziewczyny dostałam skurczu tak potężnego ze aż płakać mi się chciało, potem powtorzyly sie dwa kolejne. Położna mówi że macica strasznie napięta jak przed porodem. Nie wiadomo co z szyjka. Czekamy do rana na razie nogi w górze. Zobaczymy co na ktg wyjdzie. Do tego wzmorzona aktywność małego. I wysokie tętno. Położna mówi ze być może coś się zaczyna, ale czekamy do rana. Brzuch mnie strasznie boli a pachwiny prawa od środka mnie rozrywa. Boję się. Wody nic nie odeszly to na plus. Rano jeszcze jedna dawka sterydow na płuca i pozostaje czekać. W razie co mam jechać piętro wyżej na poroddowke.
Stary 2016-02-24, 05:57   #3073
NetaC
Raczkowanie

Agnesss jak się masz.?
Zaraz 6 więc pewnie zastrzyk Cię czeka albo kroplowka.
Biedna. Oby się to wszystko zatrzymało.
Będzie dobrze ! Musi być dobrze !
Dawaj zna jak się tylko da co i jak.

Wczoraj padło na Marsjanina i oglądaliśmy ten film. Fajny. Polecam.
Pizza 60 cm cały stół. Nie daliśmy jej rady w cztery osoby. Ale dobra była ^^ z 3 sosami 42 zl.

Wiczorem już chodzić nie mogłam. Jak schodzilam po schodach od przyjaciółki to jak babcia Stara.
Ból przy każdym kroku. Nie mogłam nogi podniesc do wanny ani zdjąć z siebie ubrań. Dziś powiem to wszystko ginowi. Jak siedzę w domu jest ok. Jakis spacer i ja umieram.

Dziś mnie czeka lekarz rodzinny i gin. Ale już mi lepiej z gardłem. Mama mi dała saszetki jakos chińskich ziolek wcześniej mi pomagały teraz też mi pomogły. Plus ziołowe tabletki na gardło. Herbata z miodem i cytryną i witamina C.

Dziś zacznę pierwsze pranie ciuszkow. Myślicie że mogę prać na krótszym programie.? czy jak chce prac w 40 stopniach to ustawić pralkę normanie na standardowe 2 h chyba to jest.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 07:13   #3074
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Neta "jakies" chinskie ziolka w ciazy? No jestes odwazna Ci powiem bo ja bym w zyciu nie tknela nic takiego

Agnesssa bedzie dobrze!

Ja juz nie spie chociaz strasznie mi sie chce spac. Ale musze sie ogarnac i o 9 wychodze do labo. Glodna jestem jak diabli a nie wiem czy przed tymi badaniami mozna cos zjesc,..mowi sie trudno, kupie drozdzowke po drodze

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

A co do prania to ja robilam na skroconym- 1h.

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 07:16   #3075
NetaC
Raczkowanie

A. Hmmm. Wstawiłam na normalny. Ale mam niemiecką pralkę i w sumir nie wiem jaki program jest krótszy.

Zioła. Nie wiem. Mama mi dała. A brałam już kiedyś. Na bank to same zioła. Żadnych leków. Więc powinno być okay.

Ja już wstałam. Wstawiłam pranie. Umylam się. Jem sniafanir. Dziś jakoś nie chce mi się spać a i tak mam wizyty więc nie opłaca się dziś spać teraz. Zrobię te prania. Na strychu zajmę wszystkie sznurki. A jak coś to powiem że to tylko dziś bo przecież nigdy więcej nie będę prac wszystkich ubranek na raz.
Stary 2016-02-24, 07:33   #3076
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Byłam w szpitalu Ciśnienie mi wieczorem skoczyło, miałam 145/102... Ubłagałam żeby mnie nie zostawili, bo w szpitalu mam zawsze dobre. Trafiłam na super lekarza, który miał akurat dyżur. Dał mi relanium, i mówi, że mam sobie brac ziółka na uspokojenie, bo to może być tez na tle nerwowym, i że mam jeszcze wytrzymać choć miesiąc. Ogolnie super koleś Szkoda tylko, że ja się tak kijowo czuję. Nienawidze mierzyć ciśnienia
O to teraz tylko lez i wstawaj do wc.

A ja zapomnalam dopisać wczoraj na wizycie miałam mega niskie 127/63 az się usmiechnelam jak to zobaczyłam

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

My tez juz nie śpimy pol godz. Dzisiaj ma nas odwiedzić moja siostra z córka i zostanie do jutra. Fajnie bo się mojej elizce nie będzie nudzić
U nas biało :/

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Polinezyjka okropni sa Ci ludzie, jakie teksty mnie nikt wprost nie komentuje mojego brzucha ani wyglądu. Tylko szwagier siostrze powiedział że musiałam strasznie przytyć w tej ciąży. No ale nie powiedział tego do mnie
Poza tym zdarzają się jedynie teksty typu: o chłopak, no w końcu albo super udało się wam itp ( dla mnie córka nie jest w żaden sposób gorsza i byłam prze szczesliwa w pierwszej ciąży jak się dowiedziałam ze będzie córeczka, mąż tak samo. Wcale nie uwazalismy że pierwszy ma byc syn)
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 07:49   #3077
NetaC
Raczkowanie

A ja chciałam syna. Syn i już.

Nigdy nie chciałam córki.

I mam syna

Ale myślę że jakby był córka. To to moje dziecko z mojego ukochanego męża więc kochalabym.

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

Wiecie co trzeba mi zmienić termin porodu. Mój błąd. Ja go wzięłam z usg i musiałam nie to co trzeba sprawdzić. Zainstalowalam apke i podałam te daty co ginowi i mi z apki wychodzi 16 kwiecień. Się dopytam jeszcze dokładniej dziś. Ale mi gdzieś tak siedzi w głowie ze on się 15 urodzi. Nie wiem czemu. Mam takie wrażenie.
Stary 2016-02-24, 08:00   #3078
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Hehe dooobre a w Ineso mi sie dzisiaj śniłaś, ze prowadziłaś pizzerie i przyszłam do Ciebie po pizzę i sobie plotkowałyśmy, opowiadałaś mi o swojej córce Gabrysi

Cytat:
to jest torba z decathlonu, tylko z moim nadrukiem zrobionym w pracy hiehie, mowilam ze moge wtapiac rozne wzory w materialy no i druga opcja w mojej pracy jest robienie własnie nadruków;D także za 15zł mam torbe nike

Hah Spryciula z Ciebie🏻 z drugiej strony mogłaś sobie adidas dać to juz by było na bogato max!

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostałam skurczu tak potężnego ze aż płakać mi się chciało, potem powtorzyly sie dwa kolejne. Położna mówi że macica strasznie napięta jak przed porodem. Nie wiadomo co z szyjka. Czekamy do rana na razie nogi w górze. Zobaczymy co na ktg wyjdzie. Do tego wzmorzona aktywność małego. I wysokie tętno. Położna mówi ze być może coś się zaczyna, ale czekamy do rana. Brzuch mnie strasznie boli a pachwiny prawa od środka mnie rozrywa. Boję się. Wody nic nie odeszly to na plus. Rano jeszcze jedna dawka sterydow na płuca i pozostaje czekać. W razie co mam jechać piętro wyżej na poroddowke.

Trzymamy kciuki jeśli to już!!!!! Bądź dzielna

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:23   #3079
duchaa123
Wtajemniczenie

Hej no w koncu jakas ok pogoda i moge isc na spacer . Agnesa 3 mam aa za ciebie i za maluszka kciuki niech sie jeszcze nie pcha . Gratuluje wszystkim udanych wizyt piekne wagi dzieciaczkow .

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Patryska jak dla mnie za wczesnie troche na ta herbatkę powinno ja sie pic od 36 tyg poczekaj jeszcze troszke

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:25   #3080
patulinka94
Zadomowienie

Dzień dobry witam się w 32 tygodniu! To już 8 miesiac
Ale niech Zosia jeszcze troszkę posiedzi chociaż do początku kwietnia ☺
Stary 2016-02-24, 08:31   #3081
Polinezyjka
Zakorzenienie

Agnessa czekamy na info

Wiecie co po tym jak czytałam styczniowki to jestem przekonana ze słuchanie swojej intuicji w ciąży jest najważniejsze ! Dwie albo trzy z nich intuicyjnie pojechaly do szpitala i akurat sie wtedy zaczął poród i byly to takie sytuacje ze gdyby tego nie zrobily to byloby zle. Agnessa tez posluchala intuicji i dzieki temu jest pod wspaniala opieka i mam nadzieje ze sie wszystko ładnie uspokoi

Wiec Kochane nie bagatelizujemy naszych przeczuć i działamy gdy cos czujemy cala sobą !

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Właśnie sprawdziłam termin porodu i tak ciekawy zbieg okoliczności Agnessa i Patulinka macie ten sam dzien :P i wasze maluszki nas tak wszystkich nastraszyly ze to juz chca byc po drugiej stronie brzuszka.
21 tc córeczka
Stary 2016-02-24, 08:34   #3082
patulinka94
Zadomowienie

No właśnie Polinezyjka ma rację. Ja też czułam że mi się mloda ciśnie główka w dół i się nie myliłam, okazało się że szyjka się skraca itd.
Musimy uważnie słuchać swoich ciał.
Stary 2016-02-24, 08:36   #3083
velika
Winter is coming

Agnessa kciuki, żeby jeszcze się nic nie zaczęło
patulinka gratuluję 8 miesiąca
u mnie 34 tydzień brzuchol mnie pobolewa od rana, ale nie wiem, czy to macica czy jelita
aa Poli te teksty boskie ja tylko słyszę, że wyglądam na chłopca, no i wieczne zdziwienie, że nie urosła mi i nie przytyłam na twarzy. Ja nie wiem, jak mi miał tyłek urosnąć, przecież tam dziecka nie hoduję ;/ wręcz mi zmalał, bo nie ćwiczony

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-02-24 o 09:08
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:48   #3084
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

O kurczę, nasze dzieciaczki nieźle nas straszą, marzec nadchodzi wielkimi krokami, pewnie dopiero będzie gorąco, a na razie to tylko rozgrzewka.

Agnessssa trzymaj zaciśnięte nóżki, będzie dobrze
Stary 2016-02-24, 08:49   #3085
kopycio
Rozeznanie

Dzien dobry z rana, noc przyzwoicie, gdyby nie to, ze budzę sie przy każdym przekręceniu, bo biodra mi wysiadają

Agnessa trzymaj sie dzielnie! To juz duża ciaza i nawet jak urodzisz to wszystko bedzie ok!

Tak dziewczyny nasza intuicja jest bezbłędna! Ja tez czułam ucisk i sie okazało ze Młody jest bardzo nisko i główka napiera na szyjkę. Leżę z tyłkiem w gorze moze troche odpłynie

Musze sie Wam pochwalić, moj tż jest kochany jednak. Tak jak do tej pory trudno go było poprosić zeby cos posprzątał czy np umył mi auto, tak wczoraj latał jak opętany i tylko kazał mi lezec mam ugotowana zupkę, zrobione dzieciowy pranie, posprzątane i w ogole spisał sie ma medal. Mam nadzieje ze mu to nie minie dziesiaj
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 08:53   #3086
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Neta "jakies" chinskie ziolka w ciazy? No jestes odwazna Ci powiem bo ja bym w zyciu nie tknela nic takiego

Agnesssa bedzie dobrze!

Ja juz nie spie chociaz strasznie mi sie chce spac. Ale musze sie ogarnac i o 9 wychodze do labo. Glodna jestem jak diabli a nie wiem czy przed tymi badaniami mozna cos zjesc,..mowi sie trudno, kupie drozdzowke po drodze

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

A co do prania to ja robilam na skroconym- 1h.
Hejkoo
Te bym nie wzięła za nic!!! Nie wezmę niczego, czego składu nie znam choćby mi sam papież dał! Moja teściowa jest taka szAlona i ma swoją "szamankę" ja ja tak nazywam. Nie wiem skąd ona ja wzięła ale babka od paru lat przychodzi do niej. Zaczęło sie od jakis masaży-nie wiem juz na co. No i teściowa teierdzi, ze ta baba ma "rece, ktore lecza i ma wokół siebie pole" i ona jej wxiska rożne strasznie drogie suplementy i inne â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠y . Hitem były "chińskie wkładki" (takie do majtek" ktore wyciągały toksyny inne nie wyciągały tylko re chińskie za milion! Ostatnio wcisnęła jej jakies chińskie tabletki "na wszystko" i "cała rodzina brala i nic im nie było"- to na przeziębienie. I chciała aby moj maz to brał. Próbowaliśmy w translatorze przerysować te chińskie szlaczki zeby zobacYc co to jest ale ni chu chu...i nie wiem co to. Powiedziałam ze nie bedzie tego brał! Ruskie tabletki tez nam daje oczywiście szamanka kasuje za to wszystko jak za zboże...a ta naiwna jej wierzy i to jej guru jest co ona powie to jest święte...masakra powinna siedzieć za cos takiego
Ja sie dzis kiepsko czuje. Wstałam przed 6 zrobiłam śniadanie..zjadłam 1 kromkę i mnie brzuch rozbolał. Poszłam zno Ła sie położyć i dopiero wstałam, leżę jeszcze ale czas sie ubrać bo juz ta koleżanka do pomocy jest i panowie robotnicy na gorze hałasują...

Agnessa kochana trzymaj sie tam! Ja jestem taka, ze pewnie bym w domu siedziała z takimi objawami, zeby "problemu nie robic" no bo dzieci, szkoła, maz w pracy...
Mam juz tak dość tej ciazy. O bule gowno sie kłócę z mężem-wczoraj o głupie naleśniki!!!!

Tabaska co do torby no cóż...nie pochwalam czegos takiego, ale jak chciałaś miec torbę "nike" to luuuz

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-02-24 o 08:55
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-24, 09:05   #3087
NetaC
Raczkowanie

Czekam już i jednego lekarza ale myślę że mi nie powie że mam bez leki. Lepiej się czuję. Więc ok.

A mi solą pokazała dziś 32 tydz 4 dz.
I pisze że jestem w33 tygodniu.

Fajne to. Tylko trochę późno zainstalowalam ja.

Zrobiłam już jedno pranie. Wisi na strychu. Pierze się drugie. Tylko kurczę źle ze wstawiłam to drugie. I tak już zalałam cudze sznurki. Mogłoby wyschnac dziś do wieczora. Ale jakoś słabo schnie mimo że okna otworzone.

Boję się ze nie powiesze tego jednego i mi się zakisi...
Stary 2016-02-24, 09:06   #3088
Polinezyjka
Zakorzenienie

Lecę oddać krew i mocz, chciałam wam tylko napisać, że hybrydy które robiłam w czwartek, które u tej laski co robiłam trzymały mi się zawsze 3 tyg, popękały mi w niedziele!
dziś mi już poodpryskiwały.

porażka.
jak pomalowałam zwykłym lakierem w tamtym tyg to w ten sam dzień zszedł mi z niektórych paznokci.
21 tc córeczka
Stary 2016-02-24, 09:07   #3089
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

NetaC wiesz ze ziola maja silniejsze działanie niż tabletki a w dodatku takich którego składu nie znam to nawet bym nie tknela w ciąży. Nawet na maści trzeba uważać, jak bylam u dermatologa z moimi spekanymi naczynkami to nie pozwoliła mi sie smarować punktowo maścią z kasztanowca, mimo ze mam takich naczynek tylko 2 wielkości glowki od szpilki. Lepiej chyba sobie darować i sięgnąć po domowe sposoby badz apteczne ale takie które są bezpieczne w ciąży.

Gosia dla użytku własnego w ramach oszczędności
Stary 2016-02-24, 09:09   #3090
NetaC
Raczkowanie

No zobaczymy co to będzie. Ale tego skład nie jest nie sprawdzony.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości