|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
mam tak samo jak ty jaj szlam rodzic syna to pelny luzik a teraz no jak na sciecie , juz wiem co mnie czeka...
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
Ja juz w domku poprzytulałam sie do męża a mąż do brzuszka <3Idę do mojej ukochanej wanny poleżeć ![]() Agnessa ! Och Kochana to trzymam kciuki by jak najdłużej maluszek mogl byc w brzuszku ![]() ![]() ![]() Neta - film : Za jakie grzechy dobry boże. Najepsza komedia jaka widziałam ostatnimi czasy, jak pamiętam dużo dziewczyn z wątku tez ja ogladalo i tez byly zachwycone
|
|
#3033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie ten krzyż dalej boli, cały dzień już , że chodzić się nie da. po kąpieli nie przeszło no jak ja kocham być w ciąży...
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnesa no robi sie nieciekawie , oby leki pomogly i dzidzia niech siedzi jak najdluzej w brzuszku
|
#3035 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno jej się muzyczka podoba i nie rusza się bo słuchaBiorę tak na wszelki wypadek. W pierwszej ciąży na początku miałam problemy z wykarmieniem małego (nie najadał się). Prosiłam położne żeby mu dały butlę, bo nie chciałam głodzić dziecka, a one z komentarzami, że wymyślam bo nie ma czegoś takiego jak chudy pokarm albo łaskawie dały mu butlę albo nie. Teraz wolę się zabezpieczyć. Cytat:
). Oczywiście nie jestem za tym, żeby ładować w dziecko same świństwa, ale my jako dzieciaki też lubiliśmy czekoladę czy inne takie, więc i naszym dzieciom w rozsądnych ilościach nie zaszkodzi.Lanie powinnaś dostać za takie łażenie Teraz leż i odpoczywajCytat:
![]() Nie widzę zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- NetaC Co do filmu to może Euro Trip? Fakt że stare, ale pewnie dawno temu oglądaliście, a pośmiać się na tym można. |
||||
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Agnessa jej nieciekawie. Trzymam kciuki za dobre wyniki
niulka czyli dla dziecka musisz mieć wszystko, bo dla siebie musimy mieć to samo. |
|
|
|
#3038 |
|
Zadomowienie
|
.
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
Dziecko gmera mi w bozenie, jakas masakra, nie wiem jak to możliwe
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi mala tak sie odpycha nogami od zeber i glowa no doslownie tak sie pcha no czuje takie stukanie i to tak kilka razy dziennie siedze i modle sie zeby wody nie odplynely jak tak napiera , lobuziara
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Mi te antek ostatnio gmeral
Ja tez sie tego porodu boje najbardziej ze wsystkich...największy luz był z Hanka. Raz, ze wlasnie nie wiediAlam co i jak a dwa, ze odeszły mi wody w niespodziewanym momencie a wcześniej raczej o porodzie nie myslalam za dużo...przy Kubie było inaczej, nie pamietam czy sie bałam czy nie...a teraz mam jakies schizo...nie pisałam wam nawet. Ale sie boje, czy jakiegoś krwotoku nie dostane, czy np nagle sie nie okaże, ze cos nie tak i beda komplikacje, albo ze no wiecie...sie przekręcę tam i zostawię meza z 3 dzieci...nie wiem, jakoś tak... Głowa mnie boli :/ maz mnie wkurza znowu
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale macie rację że jak człowiek wie co fo czeka to się bardziej przejmuje, że wszystkim chyba tak jest. Za pierwszym razem to niewiadomo czego się spodziewać i wszystko samo jakoś płynie. Kolejne wydarzenia już nie są takie łatwe. Ale wszystkie damy radę Nie można przyciągać sobie złych myśli, choć ba swoim przykładzie wiem że wcale nie jest to łatwe. Zwłaszcza że coraz więcej z nas ma jakieś dolegliwości i problemy. Ja jakaś mega zmęczona jestem. Nie wiem co mnie tak wykonczylo, oczy mi się same zamykają... Zmykam pod prysznic i do łóżeczka bo krzyże coś bolą :/ |
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nawet możesz o takim czymś myśleć. Wszystko będzie dobrze masz super lekarza prowadzącego i dopilnuje wszystkiego... Myśl pozytywnie !!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szybko melduje się po wizycie
bede nadrabiac pozniej bo umieram z głodu.młody wazy 2300g - nie wiem czy to możliwe ze aż 500g przytyl od ostatniego usg czyli od 3 tyg ![]() Ktg wzorowe ruszal sie ladnieSzyjka długa i zamknięta, glowka jeszcze wysoko wiec mogę brykać za 2 tyg wizyta i pobieramy GBS i patrzymy na łożysko, przepływy itd
|
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
E to ja się nie przejmuje porodem tylko tym jak sie dostane do szpitala skoro tz może sie zdarzyc ze będzie za granicą. Porod nie nic a nic. Na wejsciu poproszę o tens i będzie luz. Pierwszy mialam wywolywany czyms silnym co dają w ostatecznosci i procz krzyzowych bylo ok. Teraz madrzejsza o tens bede prosić od razu. Licze ze dlugo meczyc się nie będę. No dobra tyle zeby antybiotyki zaczęły działać i dziecko mogło sie urodzić nie zarazajac sie niczym.
Agnessa trzymam kciuki za poprawę wynikow i żeby dzieciatko jeszcze mogło posiedziec Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a taksa nie mozesz pojechac?
|
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego też 1 mała torba nie wystarczy.
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3049 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
wrzucam torebkę z decatlonu, rozmiar 35litrów...zmieściły mi się dwa puchate szlafroki :p dobrze,ze kupilam jeszcze torbę 55litrów bo bym się nie zmieściła:pJutro mam wizytę o gina o 10:00 wiec trzymać kciuki ![]() Jadąc dzisiaj autem nie ustapilam pierwszeństwa skręcając ale na szczęście wyhamowałam w porę:/ ale normalnie kalafior ciążowy...:/ mogło to się skończyć nie fajnie bo facet jechał dość szybko i na pewno by mnie zahaczył o prawy bok:/ resztki mego refleksu mnie uratowały...pierwszy raz jechalam ta trasą i było ciemno i nie widziałam znaku...nie będę jeździła juz w te okolice...ehhh
|
#3050 | |||||||
|
Mama Land
|
Gosiaczek już Ci odpowiedziała i pozbawiła Cię nadziei :P:
Tak, kupiłam w Smyku, ostatnie sztuki. Szukałam maleńkich, bo nie miałam nic na rozmiar 50, a jednak Marti będzie malutka i nie chcę, by się topiła w ubrankach ![]() W sprawie rozmiarów też dostałaś już odpowiedź, ja tylko Cię w tym utwierdzę :P: Rozmiar rozmiarowi nie równy i ja tak na oko wybrałam te najmniejsze. One są poprane i poprasowane. Żeby było zabawniej, jak zobaczę jakąś dużą sztukę, to ją od razu do szuflady na 62 przekładam ![]() Cytat:
to była bardzo ciężka decyzja, ale uważa, że słusznie postąpiłaś.Wiele nerwów kosztowałoby Cię kończenie studiów teraz, a nie wiadomo ile jeszcze będziesz w tak "dobrym" stanie. Wiadomo - im bliżej rozwiązania, tym ciężej, a stresy szkolne nie są Ci potrzebne. Cytat:
![]() Cytat:
Również cenię sobie komfort jazdy pociągami, gdyż można rozprostować nogi, a teraz jeżdżą naprawdę szybko i w atrakcyjnych cenach. Ja od dziś chodzę w staniku bez gąbki Jest to szczyt wygody Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: Mi nadal brakuje odwagi ![]() Cytat:
![]() Mam uczucie, że to jeszcze taaaaaaak daleko! Nawet umawiając się do gina na kolejną wizytę okazało się, że za 3 tygodnie wszystko zajęte, a ja położnej mówię: Luuuuuzik, może być nawet za 4 No i idę dopiero 22.03 ![]() Też wyprałam już wózek znając mnie, tak czy inaczej wypiorę go znowu I również nie mogę się doczekać, aż będę nim podbijać Trójmiejskie lasy i nadmorskie trasy ![]() Cytat:
![]() Ha! Twoją relację przedporodową widzę u siebie - też zachowuję sie jak chojrak, gdyż jeszcze nie rodziłam O rany :O Udało mi się Was nadrobić :O Jak dojechałam do końca, to aż się zdziwiłam Ciekawe ile postów nastukałyście w trakcie mojego odpisywania
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
Danika super ze wszystko okej!!!
![]() ![]() Gosia...Ty to sie przynajmnej przy 3 dziecku boisz, a mnie przesladuje wlasnie od samego poczatku taka mysl ze sie przekrece takze Cie rozumiem... Ale bedzie dobrze, takie rzeczy zdarzaja sie w tych czasach na prawde rzadko.Asia 7 sztuk to i tak duzo, my mamy takich typowych gier sztuk 2- obie przeszedl i leza...reszta to te na kinecta. Ale my krotko mamy i maz stwierdzil ze bez sensu chomikowac, lepiej sie z kims zamienic albo sprzedac te a kupic nowe. No i ma chlop racje ![]() Co do ciuszkow to misja zakonczona...poprasowane i ulozone w szufladach ️ zrobilam rozmiarami ale jak cos mi nie pasowalo to przekladalam jako mniejsze/wieksze. No i mam w szufladach 0-3 mce z przodu, 3-6 mcy na tylach. Reszta w kartonie schowana w szafie...ale tam moze z 30 sztuk jest. Bede musiala napasc na lumpa jak juz maly bedzie na powierzchni bo za malo tych wiekszych a ja lubie miec wczesniej wszystko![]() Torby sie piora, jutro na SR baba powie co zabrac wiec w czwartek sie spakuje ... Zostanie mi jedynie czekac na przywozke lozeczka i akcesoriow, ale to juz pikus. Leze sobie w wanne i odpoczywam...zajechalam sie szczerze mowiac
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne proponowana oferta na FB mi wyskoczyła
https://www.facebook.com/AkukuMD/?fref=photo
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Moja zmieniona wersja torby decathlonu i ciasteczka
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
to zaszlałaś z torbą. a ciasteczka no OMG nie o tej porze
też cche
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam taka wscieklorozowa nike. Tylko moja ma jesCze kieszo mi z boku image.jpeg |
|
|
|
|
#3057 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po wizycie, u nas wszystko ok szyjka twarda i zamknieta i dlugosc odpowiednia jak na ten etap. Ja 9 kg na plusie. Mały waży 1957g i gin mi powiedział żebym się raczej spodziewała większego dziecka niż pierwszym razem wiec już więcej małych ciuszków nie kupuje
kolejna wizyta za 4 tyg ![]() Cytat:
nie, biore tylko te gotowe mleczka i do tego smoczki Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3058 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnesssa zapomnialam Ci napisac, ze na pewno po lekach wszystko bedzie okej!!
![]() Nie moze byc inaczej przeciez![]() Gosiaczek napisze na pewno
|
#3059 |
|
Matka Smoka
|
![]()
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Nie ma to jak zdrowa kolacja
Wiem, jestem złą matką

Czekam tylko aż moja mama doleci i mogę w zasadzie się zbierać na porodówkę 

Teraz leż i odpoczywaj

a taksa nie mozesz pojechac?
to była bardzo ciężka decyzja, ale uważa, że słusznie postąpiłaś.
klask i: Mi nadal brakuje odwagi 

takze Cie rozumiem... Ale bedzie dobrze, takie rzeczy zdarzaja sie w tych czasach na prawde rzadko.
️ zrobilam rozmiarami ale jak cos mi nie pasowalo to przekladalam jako mniejsze/wieksze. No i mam w szufladach 0-3 mce z przodu, 3-6 mcy na tylach. Reszta w kartonie schowana w szafie...ale tam moze z 30 sztuk jest. Bede musiala napasc na lumpa jak juz maly bedzie na powierzchni bo za malo tych wiekszych a ja lubie miec wczesniej wszystko