Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-23, 19:41   #3031
duchaa123
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Zajadamy się z synkiem frytkami Nie ma to jak zdrowa kolacja Wiem, jestem złą matką
No to ja tez jestem zla matko bo wlasnie skonczylam tez wcinac z synem fryty niam niam

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Kurr. wszystko mi skasowało.Zasrany laptop

Dopisz tylko,że mam cykora przed porodem bardziej niż z małą. Wtedy nie wiedziałam co mnie czeka i miałam luz, teraz wiem,że to nie sielanka Czekam tylko aż moja mama doleci i mogę w zasadzie się zbierać na porodówkę Aaa jeszcze muszę wizyte teściów przezyć
A wez ty mi nic nie mow na ten temat mam tak samo jak ty jaj szlam rodzic syna to pelny luzik a teraz no jak na sciecie , juz wiem co mnie czeka...

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 19:42   #3032
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny

Ja juz w domku poprzytulałam sie do męża a mąż do brzuszka <3

Idę do mojej ukochanej wanny poleżeć

Agnessa ! Och Kochana to trzymam kciuki by jak najdłużej maluszek mogl byc w brzuszku

Neta - film : Za jakie grzechy dobry boże. Najepsza komedia jaka widziałam ostatnimi czasy, jak pamiętam dużo dziewczyn z wątku tez ja ogladalo i tez byly zachwycone
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 19:43   #3033
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Dziewczynki nie mam dobrych wieści tachykardia dalej się utrzymuje i jest coraz wyższa... mierzone mam ciśnienie 3 razy dziennie... tętno malucha co 2h i puls parę razy na dzień. Lekarz powiedział że jak tak dalej będzie dadzą mi leki jeżeli to nie pomoże trzeba będzie rozwiązać ciaze wcześniej. Jutro mam mieć holtera założonego na 24h to wszystko się okaże
trzymam kciuki by było wszystko w porządku !!

A mnie ten krzyż dalej boli, cały dzień już , że chodzić się nie da. po kąpieli nie przeszło no jak ja kocham być w ciąży...

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 19:47   #3034
duchaa123
Wtajemniczenie

Agnesa no robi sie nieciekawie , oby leki pomogly i dzidzia niech siedzi jak najdluzej w brzuszku

Stary 2016-02-23, 19:53   #3035
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
łomatko nigdy, wydziedziczę
mój chłop był mocno edukowany przez ojca, jeździł z nim na koncerty, też tak chcę
ale mała chyba słucha i jej się podoba, bo wyłączyłam muzykę na chwilę i zaczęła się wiercić. Włączyłam i spokój chyba, że to na odwrót i jej się cisza podoba i dlatego się wierci?
Wiesz, w sumie to nie wiadomo co będzie modne za paręnaście lat Na pewno jej się muzyczka podoba i nie rusza się bo słucha
Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Bierzecie butelke dla Maluchów do szpitala??
Biorę tak na wszelki wypadek. W pierwszej ciąży na początku miałam problemy z wykarmieniem małego (nie najadał się). Prosiłam położne żeby mu dały butlę, bo nie chciałam głodzić dziecka, a one z komentarzami, że wymyślam bo nie ma czegoś takiego jak chudy pokarm albo łaskawie dały mu butlę albo nie. Teraz wolę się zabezpieczyć.
Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Jesteś za*&^$ta matka

Poszłam z mężem do sh się przejść. Ledwo wróciłam do domu. Ból w pachwinach przy każdym kroku. Ciagnelam nogi za sobą. Miałam ochotę usiąść i płakać. W końcu siedzę. A to był bardzo mały kawałek drogi.
No nie wiem, teraz ta moda zero słodyczy, chipsów itd więc co niektórzy chyba by mnie za to spalili na stosie (nie wspomniałam że z ketchupem). Oczywiście nie jestem za tym, żeby ładować w dziecko same świństwa, ale my jako dzieciaki też lubiliśmy czekoladę czy inne takie, więc i naszym dzieciom w rozsądnych ilościach nie zaszkodzi.
Lanie powinnaś dostać za takie łażenie Teraz leż i odpoczywaj
Cytat:
Dziewczynki nie mam dobrych wieści tachykardia dalej się utrzymuje i jest coraz wyższa... mierzone mam ciśnienie 3 razy dziennie... tętno malucha co 2h i puls parę razy na dzień. Lekarz powiedział że jak tak dalej będzie dadzą mi leki jeżeli to nie pomoże trzeba będzie rozwiązać ciaze wcześniej. Jutro mam mieć holtera założonego na 24h to wszystko się okaże
Kurcze, następna nas straszy... Oby leki pomogły i nie trzeba było jeszcze rozwiązywać ciąży
Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
A oto moja wersja torby Decathlon
Nie widzę zdjęć

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
No to ja tez jestem zla matko bo wlasnie skonczylam tez wcinac z synem fryty niam niam
Nie dość że trujemy dzieciaczki brzuszkowe to i jeszcze te starsze

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

NetaC Co do filmu to może Euro Trip? Fakt że stare, ale pewnie dawno temu oglądaliście, a pośmiać się na tym można.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 19:54   #3036
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej ale nie brzmi to ciekawie. Miejmy nadzieję że pomogą leki 3-mam kciuki.
Stary 2016-02-23, 20:02   #3037
madziara889
Zakorzenienie

Agnessa jej nieciekawie. Trzymam kciuki za dobre wyniki

niulka czyli dla dziecka musisz mieć wszystko, bo dla siebie musimy mieć to samo.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:07   #3038
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Edited_Image45ed86dc-4cad-475c-a898-9fd0d41f7ce0_TapatalkEditedImage.jpg (131,3 KB, 0 załadowań)
Stary 2016-02-23, 20:09   #3039
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Dziecko gmera mi w bozenie, jakas masakra, nie wiem jak to możliwe
Stary 2016-02-23, 20:16   #3040
duchaa123
Wtajemniczenie

Mi mala tak sie odpycha nogami od zeber i glowa no doslownie tak sie pcha no czuje takie stukanie i to tak kilka razy dziennie siedze i modle sie zeby wody nie odplynely jak tak napiera , lobuziara

Stary 2016-02-23, 20:18   #3041
gosiaczek071
Zakorzenienie

Mi te antek ostatnio gmeral

Ja tez sie tego porodu boje najbardziej ze wsystkich...największy luz był z Hanka. Raz, ze wlasnie nie wiediAlam co i jak a dwa, ze odeszły mi wody w niespodziewanym momencie a wcześniej raczej o porodzie nie myslalam za dużo...przy Kubie było inaczej, nie pamietam czy sie bałam czy nie...a teraz mam jakies schizo...nie pisałam wam nawet. Ale sie boje, czy jakiegoś krwotoku nie dostane, czy np nagle sie nie okaże, ze cos nie tak i beda komplikacje, albo ze no wiecie...sie przekręcę tam i zostawię meza z 3 dzieci...nie wiem, jakoś tak...
Głowa mnie boli :/ maz mnie wkurza znowu
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:25   #3042
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

Ja tez sie tego porodu boje najbardziej ze wsystkich...największy luz był z Hanka. Raz, ze wlasnie nie wiediAlam co i jak a dwa, ze odeszły mi wody w niespodziewanym momencie a wcześniej raczej o porodzie nie myslalam za dużo...przy Kubie było inaczej, nie pamietam czy sie bałam czy nie...a teraz mam jakies schizo...nie pisałam wam nawet. Ale sie boje, czy jakiegoś krwotoku nie dostane, czy np nagle sie nie okaże, ze cos nie tak i beda komplikacje, albo ze no wiecie...sie przekręcę tam i zostawię meza z 3 dzieci...nie wiem, jakoś tak...
Oj kochana na pewno wszystko Bedzie dobrze. Musi!
Ale macie rację że jak człowiek wie co fo czeka to się bardziej przejmuje, że wszystkim chyba tak jest. Za pierwszym razem to niewiadomo czego się spodziewać i wszystko samo jakoś płynie. Kolejne wydarzenia już nie są takie łatwe. Ale wszystkie damy radę
Nie można przyciągać sobie złych myśli, choć ba swoim przykładzie wiem że wcale nie jest to łatwe. Zwłaszcza że coraz więcej z nas ma jakieś dolegliwości i problemy.

Ja jakaś mega zmęczona jestem. Nie wiem co mnie tak wykonczylo, oczy mi się same zamykają...
Zmykam pod prysznic i do łóżeczka bo krzyże coś bolą :/
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:25   #3043
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

,

takie pożądne....
Jak nawet możesz o takim czymś myśleć. Wszystko będzie dobrze masz super lekarza prowadzącego i dopilnuje wszystkiego...
Myśl pozytywnie !!!!!!!!!!!!!
Stary 2016-02-23, 20:32   #3044
danika
Zakorzenienie

Ja na szybko melduje się po wizycie bede nadrabiac pozniej bo umieram z głodu.

młody wazy 2300g - nie wiem czy to możliwe ze aż 500g przytyl od ostatniego usg czyli od 3 tyg

Ktg wzorowe ruszal sie ladnie

Szyjka długa i zamknięta, glowka jeszcze wysoko wiec mogę brykać za 2 tyg wizyta i pobieramy GBS i patrzymy na łożysko, przepływy itd
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:37   #3045
Smarrita
Wtajemniczenie

E to ja się nie przejmuje porodem tylko tym jak sie dostane do szpitala skoro tz może sie zdarzyc ze będzie za granicą. Porod nie nic a nic. Na wejsciu poproszę o tens i będzie luz. Pierwszy mialam wywolywany czyms silnym co dają w ostatecznosci i procz krzyzowych bylo ok. Teraz madrzejsza o tens bede prosić od razu. Licze ze dlugo meczyc się nie będę. No dobra tyle zeby antybiotyki zaczęły działać i dziecko mogło sie urodzić nie zarazajac sie niczym.

Agnessa trzymam kciuki za poprawę wynikow i żeby dzieciatko jeszcze mogło posiedziec

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:40   #3046
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
E to ja się nie przejmuje porodem tylko tym jak sie dostane do szpitala skoro tz może sie zdarzyc ze będzie za granicą. Porod nie nic a nic. Na wejsciu poproszę o tens i będzie luz. Pierwszy mialam wywolywany czyms silnym co dają w ostatecznosci i procz krzyzowych bylo ok. Teraz madrzejsza o tens bede prosić od razu. Licze ze dlugo meczyc się nie będę. No dobra tyle zeby antybiotyki zaczęły działać i dziecko mogło sie urodzić nie zarazajac sie niczym.

Agnessa trzymam kciuki za poprawę wynikow i żeby dzieciatko jeszcze mogło posiedziec

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Co to tens? a taksa nie mozesz pojechac?
Stary 2016-02-23, 20:51   #3047
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
niulka czyli dla dziecka musisz mieć wszystko, bo dla siebie musimy mieć to samo.
Tak, muszę zabrać wszystko: komplet ubranek na cały pobyt, pieluchy tetrowe i pampersy, rożek, ręczniki, kosmetyki dlatego też 1 mała torba nie wystarczy.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:51   #3048
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

młody wazy 2300g - nie wiem czy to możliwe ze aż 500g przytyl od ostatniego usg czyli od 3 tyg

Szyjka długa i zamknięta, glowka jeszcze wysoko wiec mogę brykać za 2 tyg wizyta i pobieramy GBS i patrzymy na łożysko, przepływy itd
Ładnie rośnie! Oby tak dalej!

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 20:53   #3049
a_g_ata
Rozeznanie

Hej dziewczyny wrzucam torebkę z decatlonu, rozmiar 35litrów...zmieściły mi się dwa puchate szlafroki :p dobrze,ze kupilam jeszcze torbę 55litrów bo bym się nie zmieściła:p

Jutro mam wizytę o gina o 10:00 wiec trzymać kciuki

Jadąc dzisiaj autem nie ustapilam pierwszeństwa skręcając ale na szczęście wyhamowałam w porę:/ ale normalnie kalafior ciążowy...:/ mogło to się skończyć nie fajnie bo facet jechał dość szybko i na pewno by mnie zahaczył o prawy bok:/ resztki mego refleksu mnie uratowały...pierwszy raz jechalam ta trasą i było ciemno i nie widziałam znaku...nie będę jeździła juz w te okolice...ehhh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1456256972101.jpg (38,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1456256983326.jpg (56,8 KB, 23 załadowań)
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 21:17   #3050
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Asia super ciuszki
gdzie kupiłaś te w pingwinki?
Gosiaczek już Ci odpowiedziała i pozbawiła Cię nadziei :P:
Tak, kupiłam w Smyku, ostatnie sztuki.
Szukałam maleńkich, bo nie miałam nic na rozmiar 50, a jednak Marti będzie malutka i nie chcę, by się topiła w ubrankach

W sprawie rozmiarów też dostałaś już odpowiedź, ja tylko Cię w tym utwierdzę :P:
Rozmiar rozmiarowi nie równy i ja tak na oko wybrałam te najmniejsze. One są poprane i poprasowane.
Żeby było zabawniej, jak zobaczę jakąś dużą sztukę, to ją od razu do szuflady na 62 przekładam

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Wiecie co przemyslalam to wszystko. Bardzo wam dziękuję ze rady Ale niestety wiem że ma mojej uczelni nic takiego nie przejdzie.
Będę musiała wziąć urlop dziekański na ten semestr. W przyszłym roku Zosia będzie już duża A ja będę musiała spiąć tyłek i zrobić ten semestr i potem pójdę na mgr. Teraz nie będę już musiała się martwić tymi praktykami i stresować co wymyśla prowadzacy. Na spokojnie też napiszę sobie pracę licencjacka.
Teraz Zosia jest najwazniejsza, mam ciążę zagrożona przedwczesnym porodem więc muszę podwójnie uważać. Będę się mogła skupić na niej i na spokojnie karmić piersią itd.
to była bardzo ciężka decyzja, ale uważa, że słusznie postąpiłaś.
Wiele nerwów kosztowałoby Cię kończenie studiów teraz, a nie wiadomo ile jeszcze będziesz w tak "dobrym" stanie.
Wiadomo - im bliżej rozwiązania, tym ciężej, a stresy szkolne nie są Ci potrzebne.

Cytat:
Pytanie do żon mężów xBoxowych
Czy ktoś chciałby się "wymienić" na gry albo coś?
Jesli tak to proszę na priv pisać...mąż prosił zapytać, bo stwierdził, że kupowanie nowych to bezsensu jeśli tak szybko przechodzi
Podpytam Męża, Człowieka Zbieracza, czy by nie chciał się czegoś pozbyć, ale u nas w szufladzie to jest z 7 pozycji max

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Kropcia o ciekawie z ta kawa i herbatka ja sobie chyba herbatkę kupie jakby Pani Szla
W ogóle postekam ale zle mi chce juz byc w domu, ściągnąć ten stanik bo tak mi podrażnia skore na brzuchu - teraz mam pewność!! Póki go nie zalozylam to bylo ok, chwile w nim pochodze i chyba od obcierania zaczyna sie jazda i mnie piecze ta skora tam pod biustem.
No w IC często gęsto dostaje się darmowy poczęstunek kawa/herbata, więc warto korzystać, bo i tak za to zapłaciłaś kupując bilet.
Również cenię sobie komfort jazdy pociągami, gdyż można rozprostować nogi, a teraz jeżdżą naprawdę szybko i w atrakcyjnych cenach.

Ja od dziś chodzę w staniku bez gąbki
Jest to szczyt wygody

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
S
U mnie położna ostatnio mówiła, że jeśli chodzi o dbałość o krocze po porodzie to przede wszystkim mycie za każdym razem po skorzystaniu z wc. Najlepiej szarym mydłem. Jeśli nie ma jak, to przynajmniej wodą z butelki z dzióbkiem przelać. Do odkażania kora dębu - tańsza i bardziej wszechstronna niż tantum rosa (ono nie jest przeciwgrzybiczne podobno). Ale jak ktoś lubi tantum to nie widzi przeciwskazań.
Może i nie jest przeciwgrzybiczne, ale raz złapałam właśnie grzyby w miejscu, gdzie nikt mieć ich by nie chciał i płukanie właśnie TR to była najprzyjemniejsza czynność dnia

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Chciałam sie pochwalić bo zapomniałam !

Pierwszy raz dzis wepchałam sie w kolejkę korzystając z przywilejów pierwszeństwa <duma>

Wzięłam 2 czekolady, patrzę jedna kasa otwarta i kolejka na 10 min stania bo ludzie obladowani, a ja zaraz mam pociąg!

No i byloby mi głupio sie tak po prostu wepchać ale nad tymi ludźmi wisi plakietka ze bez kolejki sa obsługiwane kobiety w ciąży, niepełnosprawni i starsi. No to podeszłam i zapytałam Pani czy moze mnie skasować bez kolejki. Kasjerka wyglądała na mocno zszokowana heh ale skasowała, nikt sie nie odezwał z osób w kolejce

A ja bylam z siebie dumna bo mam z takimi rzeczami problem:P
klask i: Mi nadal brakuje odwagi

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Tez mam takie rozkminy :-P mi do terminu zostalo 6 tyg. I tak ostatnio sobie myslalam ze juz teraz roznie moze byc i w każdej chwili może sie cos zadziac. Boje sie tego porodu, szpitala i nowej sytuacji
Odebralismy dzis wozek i łóżeczko ;-) dokupilismy materac, przewijak i wanienke taka zwykła ;-)
zlozylismy wozek w sklepie tak na chwile obczaic co i jak i schowalismy spowrotem do kartonu zeby przewiesc i narazie wyniesliśmy na gore a tam jeszcze nie sprzatane i kupe kurzu wiec narazie nie bedziemy go rozkladac.

No i fajna fura juz bym nim pojezdzila :-P

Chyba juz wszystko z wyprawki mam ogarnięte, choc pewnie z czasem cos jeszcze wyjdzie :-P
No i pozniej chce kupic jeszcze jakiś leżaczek bujaczek, karuzele do lozeczka.
U mnie 2 miesiace do terminu, a lecę na totalnym luzie
Mam uczucie, że to jeszcze taaaaaaak daleko!
Nawet umawiając się do gina na kolejną wizytę okazało się, że za 3 tygodnie wszystko zajęte, a ja położnej mówię: Luuuuuzik, może być nawet za 4
No i idę dopiero 22.03
Też wyprałam już wózek Przykryłam go pieluchą w nadziei, że się nie zakurzy znając mnie, tak czy inaczej wypiorę go znowu
I również nie mogę się doczekać, aż będę nim podbijać Trójmiejskie lasy i nadmorskie trasy

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Kurr. wszystko mi skasowało.Zasrany laptop

Dopisz tylko,że mam cykora przed porodem bardziej niż z małą. Wtedy nie wiedziałam co mnie czeka i miałam luz, teraz wiem,że to nie sielanka Czekam tylko aż moja mama doleci i mogę w zasadzie się zbierać na porodówkę Aaa jeszcze muszę wizyte teściów przezyć
Dlatego zanim dodam post zawsze go kopiuję
Ha! Twoją relację przedporodową widzę u siebie - też zachowuję sie jak chojrak, gdyż jeszcze nie rodziłam

O rany :O
Udało mi się Was nadrobić :O
Jak dojechałam do końca, to aż się zdziwiłam
Ciekawe ile postów nastukałyście w trakcie mojego odpisywania
Stary 2016-02-23, 21:18   #3051
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

super Gratuluje... Tylko nie szalej bardzo żeby nie wywołać porodu za wcześnie bo ściskamy nóżki
Stary 2016-02-23, 21:32   #3052
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Danika super ze wszystko okej!!!

Gosia...Ty to sie przynajmnej przy 3 dziecku boisz, a mnie przesladuje wlasnie od samego poczatku taka mysl ze sie przekrecetakze Cie rozumiem... Ale bedzie dobrze, takie rzeczy zdarzaja sie w tych czasach na prawde rzadko.

Asia 7 sztuk to i tak duzo, my mamy takich typowych gier sztuk 2- obie przeszedl i leza...reszta to te na kinecta. Ale my krotko mamy i maz stwierdzil ze bez sensu chomikowac, lepiej sie z kims zamienic albo sprzedac te a kupic nowe. No i ma chlop racje

Co do ciuszkow to misja zakonczona...poprasowane i ulozone w szufladach️ zrobilam rozmiarami ale jak cos mi nie pasowalo to przekladalam jako mniejsze/wieksze. No i mam w szufladach 0-3 mce z przodu, 3-6 mcy na tylach. Reszta w kartonie schowana w szafie...ale tam moze z 30 sztuk jest. Bede musiala napasc na lumpa jak juz maly bedzie na powierzchni bo za malo tych wiekszych a ja lubie miec wczesniej wszystko

Torby sie piora, jutro na SR baba powie co zabrac wiec w czwartek sie spakuje ... Zostanie mi jedynie czekac na przywozke lozeczka i akcesoriow, ale to juz pikus.

Leze sobie w wanne i odpoczywam...zajechalam sie szczerze mowiac

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 21:33   #3053
GGI
Zakorzenienie

Fajne proponowana oferta na FB mi wyskoczyła
https://www.facebook.com/AkukuMD/?fref=photo
Stary 2016-02-23, 21:36   #3054
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Moja zmieniona wersja torby decathlonu i ciasteczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160223_002.jpg (94,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160223_001.jpg (116,0 KB, 24 załadowań)
Stary 2016-02-23, 21:42   #3055
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
to zaszlałaś z torbą. a ciasteczka no OMG nie o tej porze też cche
Stary 2016-02-23, 21:49   #3056
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Danika super ze wszystko okej!!!

Gosia...Ty to sie przynajmnej przy 3 dziecku boisz, a mnie przesladuje wlasnie od samego poczatku taka mysl ze sie przekrecetakze Cie rozumiem... Ale bedzie dobrze, takie rzeczy zdarzaja sie w tych czasach na prawde rzadko.

Asia 7 sztuk to i tak duzo, my mamy takich typowych gier sztuk 2- obie przeszedl i leza...reszta to te na kinecta. Ale my krotko mamy i maz stwierdzil ze bez sensu chomikowac, lepiej sie z kims zamienic albo sprzedac te a kupic nowe. No i ma chlop racje

Co do ciuszkow to misja zakonczona...poprasowane i ulozone w szufladach zrobilam rozmiarami ale jak cos mi nie pasowalo to przekladalam jako mniejsze/wieksze. No i mam w szufladach 0-3 mce z przodu, 3-6 mcy na tylach. Reszta w kartonie schowana w szafie...ale tam moze z 30 sztuk jest. Bede musiala napasc na lumpa jak juz maly bedzie na powierzchni bo za malo tych wiekszych a ja lubie miec wczesniej wszystko

Torby sie piora, jutro na SR baba powie co zabrac wiec w czwartek sie spakuje ... Zostanie mi jedynie czekac na przywozke lozeczka i akcesoriow, ale to juz pikus.

Leze sobie w wanne i odpoczywam...zajechalam sie szczerze mowiac
E to napisz co mówiła ta położna ok?

Cytat:
Tez mam taka wscieklorozowa nike. Tylko moja ma jesCze kieszo mi z boku image.jpeg
Stary 2016-02-23, 21:51   #3057
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam się po wizycie, u nas wszystko ok szyjka twarda i zamknieta i dlugosc odpowiednia jak na ten etap. Ja 9 kg na plusie. Mały waży 1957g i gin mi powiedział żebym się raczej spodziewała większego dziecka niż pierwszym razem wiec już więcej małych ciuszków nie kupuje kolejna wizyta za 4 tyg

Cytat:
Dziewczyny z dużą ilością ciuszków
PYTANIE GŁUPIE, ale nie wiem jak to zorganizować.
Jak układacie je w szufladach?
Chodzi mi o to, że jeśli są różne firmy to i rozmiarówka różnie wypada. Np. 0-3 mce z Nexta jest mniejsze niż 0-3 mce z F&F.
Układacie wg faktyczniej powiedzmy długości czy po prostu wszystkie 0-3 mce razem?

Poprasowałam połowe ciuszków Wieczorem ogarnę drugą pewnie a jak nie to jutro uwielbiam mimo zmęczenia

Pytanie do żon mężów xBoxowych
Czy ktoś chciałby się "wymienić" na gry albo coś?
Jesli tak to proszę na priv pisać...mąż prosił zapytać, bo stwierdził, że kupowanie nowych to bezsensu jeśli tak szybko przechodzi

Kalpana mi się wydaje, że uczulić nie powinny. Data ważności raczej jest po to, że niby po tej ważności substancja "zbrylająca" płyny może nie zadziałać...
ja mam zamair układac rozmiarami ale te mniejsze 56 czy te 50, newborn bo rożnie to pisze to na wierzchu żeby te pierwsze zakładac

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Bierzecie butelke dla Maluchów do szpitala??
nie, biore tylko te gotowe mleczka i do tego smoczki

Cytat:
ojj to kiepsko, oby się udało utrzymać małego jak najdłużej w brzuszku

Cytat:

jest możliwe bo mój w ciągu 4 tyg przybrał 824g przynajmniej usg tak twierdzi
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 21:57   #3058
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Agnesssa zapomnialam Ci napisac, ze na pewno po lekach wszystko bedzie okej!! Nie moze byc inaczej przeciez

Gosiaczek napisze na pewno

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 22:34   #3059
Ineso
Matka Smoka

Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-23, 22:37   #3060
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
E to napisz co mówiła ta położna ok?

Tez mam taka wscieklorozowa nike. Tylko moja ma jesCze kieszo mi z boku Załącznik 6222883
to jest torba z decathlonu, tylko z moim nadrukiem zrobionym w pracy hiehie, mowilam ze moge wtapiac rozne wzory w materialy no i druga opcja w mojej pracy jest robienie własnie nadruków;D także za 15zł mam torbe nike

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości