|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Ale może tylko stacjonarnie w tym sklepie? Bo raczej online zostaną, tak myślę.
|
|
#2163 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tekstu o kocie padlam..Nie chodzi mi nawet o to, ze ktos nas ocenia, tylko o to, ze czesto same od siebie za dużo wymagamy, stawiamy sobie cele, ze makijaż, ze dresów niet. A przychodzi co do czego i rzeczywistość daje kopa w D. Cytat:
|
|
#2164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ruchów, moim zdaniem ciężko pomylić z jelitami. Cytat:
nie rusza się, za mało się rusza itp Cytat:
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę spać
![]() Za duszno, za ciasno, za ciepło, nie mogę oddychać, TZ za głośno mruga oczami, za mało miejsca... Niech mnie ktoś przygarnie kropka...
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
My zaraz wstsjemy i będzie wolne
|
|
|
|
#2168 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki za info odnośnie zastrzyku..mam nadzieję,że to raz się płaci..bo dziewczyny pisały, że zastrzyk można w dwóch lub trzech seriach przyjąć..za każdy 350? kto podaje ten zastrzyk? wiesiołka to raczej się nie powinno,choć nie wiem jak z postacią oleju... Cytat:
Cytat:
Cytat:
a tak serio to Cię rozumiem..chyba do czwartej walczyłam z odgłosami wokół..ostatecznie - przegrałam |
|||||||
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cześć dziewczyny Lecę do moich żołnierzy
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to wyglada, wersje na lato i na zime: http://www.baby-walz.de/Wohnen-Schla...chlafsack.html Edytowane przez emenyx Czas edycji: 2016-02-24 o 07:26 |
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek od 2 m-ca spał na klinie, bo bardzo ulewal. Najpierw pod kocykiem tylko, jak zaczął wędrować, to w spiworku, potem jak wyszły problemy z AZS, to znów kocyk i tak do tej pory. No chyba, że jakieś mega mrozy, to ma kolderkę i od 12 m-ca płaską poduszkę.
Co do plaskej głowy, to wcale nie jest takie oczywiste, jak układać dziecko. Nam na sr i w szpitalu mówili, że nie wolno układać dzieci na boczkach, bo to masakra dla bioderek. To samo powiedział fizjoterapeuta na kontroli bioder. Ja ukladalam tak na boku z kocem między nogami, ale niedużo, bo się balam o bioderka, synek głównie na pleckach jednak leżał. Więc ja nie uważam tej poduszki przeciw odkształceniom za jakąś głupotę. Nie miałam jej, ale wcale nie mówię, że teraz nie kupię. |
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!,
w końcu nadrobiłam wczorajszy dzień Czytając Was uświadomiłam sobie, że się muszę mocniej zorganizować bo na L4 troszkę się rozleniwiłam. Spróbuje sobie ułożyć plan dnia, może to pomoże. Postanowione wracam do nauki hiszpańskiego, a co tam, mam czas ![]() Dziecka nie czuję (czasem chyba jelita), nie czuje jakbym w ciąży była, a do wizyty jeszcze 3tyg. ![]() wczoraj natrafiłam na słodko-gorzkie video-przemyślenia na temat ciąży: |
|
|
|
#2174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasia ruda - właśnie mi ortopeda tez mówił żeby dużo na boczkach nie leżała. W nocy zmieniałam jej pozycje z boczki na plecki, żeby po równo spala na każdym. A w dzień na brzuszku spala.
|
|
#2175 | |
|
Raczkowanie
|
Gdzieś czytałam, że powinno się raczej korzystać z dobrodziejstw natury, które rosną w strefie klimatycznej, w której mieszkamy, albo przynajmniej takich, które znamy i spożywałyśmy wcześniej. Dużo się teraz pisze np. o nasionach chia, bo są bogate w kwasy omega. Ale ze względu na to, że tak naprawdę nie ma badań na temat spożywania ich przez ciężarne i dla naszej strefy zamieszkania nie są one czymś naturalnym w diecie, można je zastąpić np nasionami lnu, które są dobrze znane i od lat stosowane
![]() Cytat:
Co do sklepu to był esotiq. Poprosiłam, żeby Pani zajrzała do przymierzalni jak się przebiorę i spojrzała co i jak. Powiedziała, gdzie i co powinno się zaczynać i gdzie kończyć, przyniosła różne kroje miseczek, a jak już wybrałyśmy właściwą to dała do zmierzenia 2-3 sztuki z tego kroju/modelu. Ogólnie bardzo sprawnie. Dodatkowo poprosiłam, żeby przynosiła mi tylko modele z przeceny (mieli akurat 30-70%) bo wyjaśniłam, że jestem w ciąży i nie chcę wydawać majątku, bo nie wiem jak długo ponoszę. Ogólnie nie miała z tym problemu. Teraz myślę, że jeszcze jeden sobie muszę sprawić, bo jest super W ofercie mają też biustonosze do karmienia podobno.
|
|
|
|
|
#2176 | ||||
|
Rozeznanie
|
Lecicie jak szalone z tematami
![]() Cytat:
A tak serio to oczywiście wiem, że dziecko wiele zmieni w naszym życiu, ale jesli już czegos się "obawiam", to że Tż będzie lepszym ojcem niz ja matką co to za eksperyment ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ruchów, to ja jeszcze nie czuje żadnych rybek ani innych tego typu zwierzątek we wnętrzu, ale wczoraj zaczęłam 16tc więc to pewnie za wcześnie. Za to wczoraj przyszedł mi detektor tętna Musze się w końcu wybrać na zakupy po jakieś spodnie ciążowe, bo mnie cisną wszystkie coraz bardziej, a wczoraj na spotkaniu u klienta to już nie wiedziałam jak mam siedziec, bo przecież guzika sobie nie rozepnę
|
||||
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam te bambusowe, one regulują temperaturę. W chłodne noce kladlam pod takim cienkim minky bez wypełnienia.
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Coś ostatnio nie mam weny na pisanie ,i ogarneło mnie wielkie lenistwo nic mi sie nie chce robić ![]() Zaraz zmykam na wizyte do ginka ,może zobacze dzisiaj mojego robaczka może jakąś fotke mu doktorek zrobi ![]() Co do spania powiem Wam ,jak nie położe sie w dzień spać choć na chwilke przesypiam całą nocke be problemu co mnie cieszy ![]() Rozmawiałam z mężem na temat fotelika i ich cen i stwierdziliśmy ze jednak wózek zakupimy używany a zainwestujemy w dobry fotelik ,żeby nie pożyczać od innych ludzi swoje to swoje, a po za tym to maż stwierdził że jak teraz wróci z poligonu ,zaraz po świętach idzie dokończyć prawo jazdy i zakupimy samochód więc ucieszyło mnie to ![]() Co sie wczoraj zdenerwowałam ,zamówiłam dla synka nową meblościankę z racji że niedługo idzie już do pierwszej klasy a strasznie chciał mieć biurko ,i wyobraźcie sobie przyjechał wczoraj kierowca z tymi meblami i co już na dzień dobry musiałam składać reklamacje bo w jednej z boków od szafki jest pęknięcie no wkurzyłam sie ,że nie starają sie przewozić tych mebli w sposób lepiej zabezpieczony ,a oni co zauważyłam jak wykladał te meble w paczkach na podłodze ,chodzą po nich masakra i nic dziwnego że te meble są później uszkodzone ehhh ![]() Miłego dnia Wam życzę
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
Chyba jestem jedyną osobą na tym formum, która marzy o tym aby mój biust się nie powiększył.
I bez ciąży mam problem ze znalezieniem odpowiedniego biustonosza, a co dopiero, jeśli się jeszcze powiększy. Jakiś producent namiotów by się przydał ![]() W zeszłym tygodniu udałam się na "obce strony internetowe" dokonałam zakupu leginsów i koszuli. Koszula jeszcze za obszerna, bo ma dużą "przestrzeń na pomieszczenie brzucha" ale legginsy super, w końcu coś co nie prześwituje ![]() linki poniżej: http://www.peacocks.co.uk/legging-co...ong-black.html http://www.peacocks.co.uk/mat-check-shirt-a618a1.html Co do detektora długo walczyłam ze sobą żeby nie wydawać kasy na coś co przyda się na 3-5 tyg. Poza tym trochę przerażała mnie myśl o tym, że mogę nie znaleźć tętna płodu w związku z moja ekologiczną warstwą ochronną ale wczoraj wieczorem się poddałam i czekam już na przesyłkę.
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Mi w biuście przybyło 10 cm.
Wczoraj zapytałam Męża jakiego koloru Bobo będzie mialo wózek. Nie zdziwiła mnie jego odpowiedź czerwony. |
|
|
|
#2182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jakby mi się przesuwała jakaś kuleczka w brzuchu, ale nisko, nad spojeniem.Cytat:
Ja ostatnio na normalnym dziale h&m kupiłam sobie bawełnianą spódniczkę i sukienkę. Spódniczka się rozciąga i ładnie wygląda na brzuszku. Sukienkę też myślę, że jakiś czas ponoszę
|
|
#2183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam podobne w PL dużo tańsze, ale nje pamiętam już gdzie.
|
|
|
#2185 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedź w sprawie zastrzyku.. dobrze jesteś rozeznana w temacie - pracujesz w branży medycznej/farmaceutycznej? dobrze dobrany stanik potrafi zdziałac cuda.. Cytat:
widziałam tą reklamę,jest rewelacyjna.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2186 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu nie można przesadzać w żadną stronę ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
i rodzą zdrowe dzieci. Ja mam i len i chia, każde z nich ma inne właściwości. Chia jest bogate w calcium, a ja mam z tym problem i dla mnie taki pudding z chia to chyba główna dawka tegoż właśnie. Nie przepadam za nabialem.Lnem wyregulowalam sobie okres. Poprawiłam skórę a nawet robię maseczki na włosy. Jest cudownym źródłem kwasów omega we właściwych proporcjach. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
ale za to słychac takie pluski więc wiadomo, że się rusza
|
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
Jakiś czas temu czytałam porównanie wartości odżywczych różnych produktów teraz niestety nie znalazłam tego artykułu, ale znalazłam to:
http://www.ilovehowitfeels.pl/2014/0...y-nasiona.html http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,13...owiedz_na.html |
|
|
|
#2188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Każdy z innego powodu. Chia i sezam dla wapnia. Len dla omega. Z chia robię chia pudding z płatkami owsianyni. Len miele do sałatek a z sezamu robię sól sezamowa. Ja jestem zwolennikiem słuchania własnej intuicji a nie czytania blogów czy podazania za modą. Obserwacja własnego.ciala jest najważniejsza. To co nam smakuje i służy. Dlatego mi koło zadka lata co i kto ma na talerzu. Ja jem mało mięsa i jak słyszę jak moja mama krzyczy, że musisz jeść mięso albo skąd biezesz proteiny to mi się słabo robi:/
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Piernik: przez Ciebie dzisiaj robię racuchy a nie wiesz czasem co mozna zrobić z 2kg jabłek, bo kupilismy ostatnio trzy kilo i zapomnielismy i już zaczynaja się robić ble. myslałam o jakimś musie czy coś ale żeby nie było z tym dużo babrania. i zaraz idę robić leczo Talantea piona, bo ja też nie mam koleżanek. mam jedną kumpele z która dogaduje się świetnie i często z nią pisze, czasem się spotkamy i jest taką serdeczna kumpela z ogólniaka ale to taka znajomość bardzo luźna. poza tym jakieś tam znajome ze szkoły, ale to też gadam z nimi tylko na zajęciach. ale mam bardzo dużo kumpli. ostatnio nawet rozmawiałam z tż o tym, że nie cierpie damskich głosów śpiwających na co tż "przecież Ty w ogóle dziewczyn nie lubisz". no i tak jest, bo mega mnie wkurzają, przynajmniej większość których spotkałam w życiu to mega tepaki, no ja nie wiem jak z tym się można dogadać. wizaż przywraca mi wiarę w normalne, ogarniete kobiety choć też nie zawsze. nie mówię, że nie spotkałam się ze spoko dziewczynami ale była to rzadkość a i tak nie dogadywalismy się dobrze. więc wolę odpuścić niż mieć pseudo koleżaneczki i męczyć się spotykając się z nimi. pisałyście o dresach i makijażu, ja w domu chodzę w dresach, często w piżamie, ba, nawet jak znajomi przyjdą pograć na pleju, na blanta, posiedzieć to ich tak przyjmuje malowanie się na poród to już dla mnie zupełna abstrakcja, ale ja taka jestem i co poradzę no. tż zawsze jak zmyje makijaż to mówi "tak wygladasz najpiękniej" i nie ma problemu, że jestem w dresie bo sam jak wraca z pracy wchodzi w dresy i gitara. |
|
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
Oglądacie Szecherezade na jedynce bo ja tak 😝😝😝
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

z tekstu o kocie padlam..
) -> a Wy poduszeczkę podkładałyście niemowlakom? Moja siostra mówiła, że nie podkłada ...
nie rusza się, za mało się rusza itp
Mąż też zadowolony, nie powiem

(czasem chyba jelita), nie czuje jakbym w ciąży była, a do wizyty jeszcze 3tyg. 

A tak serio to oczywiście wiem, że dziecko wiele zmieni w naszym życiu, ale jesli już czegos się "obawiam", to że Tż będzie lepszym ojcem niz ja matką 
no wkurzyłam sie ,że nie starają sie przewozić tych mebli w sposób lepiej zabezpieczony ,a oni co zauważyłam jak wykladał te meble w paczkach na podłodze ,chodzą po nich masakra