|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
|
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Ewula88 Super wieści ☺ cudownie się to ogląda 😀 zazdroszczę oczywiście ogromne 😉
Ja jestem też po wizycie, dziś 15dc i mój ogromny pęcherzyk jest pęknięty, czyli z jednej strony to dobra wiadomość bo owulacji była, tylko że on już raczej był niestety niewdolny... Lekarzowi nie podoba się to, że tak szybko są u mnie takie duże te pęcherzyki, mam przyjść zaraz po okresie i zobaczymy jak i kiedy one startują. Mówił że może będzie trzeba podać wcześniej zastrzyk na pękniętycie... |
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
Gołębie rosną jak na drożdżach ale urody im nie przybywa
|
#2284 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że przede wszystkim powinnaś uregulować sprawę TSH i Prolaktyny. O ile już nie jest po sprawie, być może to objawy zafasolkowania ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Super Piękne chwile ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Przecież niewiadomo, czy nie pękł tego samego dnia co ostatnio byłaś u gina a wtedy jeszcze myślę, ze spokojnie wydolny był. Jeśli nawet byłoby coś na rzeczy, to zawsze łatwiej walczyć z takimi co rosną, trzeba je tylko wspomóc w pękaniu, niż jeżeli miałyby w ogóle nie rosnąć. |
|||
|
|
|
#2285 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo współczuje z powodu poronienia. Na pewno się to już więcej nie powtórzy Mam nadzieję, że miło spędzisz z nami czas ![]() Cytat:
![]() Wpisałam tak, bo chyba dziewczyny od początku tak liczyły, tzn zaczynając nowy cykl zaczyna się starania. Dlatego liczyłam cykl a nie dni płodne. Ale jeśli chcesz to zmienię ![]() Cytat:
Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze się układa. Oby tak dalej!
|
|
|
#2286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tarczycę w normie masz? Pytam a propo jodu... Z testem zawsze lepiej zaczekać do dnia spodziewanej @, żeby się nie rozczarować. I nie powtarzać co kilka dni. A może akurat się udało Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cześć,
mam 27 lat, pierwszy cykl starań. Działalismy dzisiaj, dzis 17/18 dc, przy cyklach 32/33 dni, dzisiaj najwieksze prawdopodobienstwo poczecia, wczesniej działaliśmy 2 dni temu Ciekawe co to się wydarzy
|
|
|
|
#2289 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Gosiunia86 Czas edycji: 2016-02-24 o 07:26 |
|
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
Hejka mogę do Was dołączyć? Przyznam, że nie czytałam wątku, jedynie pojedyncze posty . Mam już córkę Emilkę, ma niecałe 20 miesięcy i myślę, że to już właśnie TEN moment. Zaczęłam robić testy owu. 14dc miałam dwie kreski w tym jedna bardzo bladziutka, następne dni nie było już jej wcale. Czyli pewnie owu miałam 15 dc (dobrze rozumiem, bo już nie wiem jak interpretować te testy...).
Staramy się z mężem na tyle, na ile pozwoli nam córka a, że ostatnio chodzi spać o 22 nie jest ciekawie :banghead: Mam nadzieję, że będę w stanie nadrabiać wątek, aczkolwiek jak patrze na ilość wpisów to tempo chyba macie dziewczyny
|
|
|
|
#2291 | |
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Cześć, ja też jestem tu nowa, staram się o swoje pierwsze dziecko,pierwszy cykl starań i jestem pełna obaw ![]()
Edytowane przez nonpic Czas edycji: 2016-02-24 o 08:11 |
|
|
|
|
#2292 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale rozumiem, że przez te 4 lata nie starałas się?Cytat:
gratulacje i zazdro ![]() :brzyda l:![]() Cytat:
Cytat:
test owulacyjny jest pozytywny jesli druga kreska jest taka sama jak pierwsza lub ciemniejsza. słaba kreska to test negatywny Dziewczyny co do bóli to ja w ogóle nie czuje owulacji, tzn. czasami mam jakies ukłucia, ale nigdy nie wiem czy to to czy jelita pracuja ![]() W tym cyklu, a jestem w 13dc ciągle mi cos jest, 2 dni mnie właśnie cos meczyło na dole, w ogóle jakby to był koniec cyklu to bym sobie ciąze wmawiała, bo kiepsko się czuję. Jutro mam wizyte u tego gina co mi niby pco stwierdził, zobaczymy co powie, mam nadzieje, że na usg bedzie pęcherzyk dominujacy tak jak przy monitoringu kilka miesiecy temu. |
||||
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
sisii19 jak po wizycie u gina?
|
|
|
|
#2294 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama sie pewnie ucieszyła co? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, a jak wy liczycie cykle. Np jest 30 dc i dostaje okres, to ten 30 dc jest również 1szym dniem nowego cyklu?
|
|||
|
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to pierwszy dzien miesiaczki uznawany jest za pierwszy dzień cyklu,czyli jesli jest 30dc i dostajesz @ to poprzedni cykl mial 29 dni i liczysz juz nastepny,ale jesli sie myle to z checia sama sie dowiem jak to jest
|
|
|
|
#2297 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale miałam piękny sen, pisałam Wam na forum, że jednak się udało, że takie ogromne pęcherzyki jednak mogą uwolnić zdrową komórkę jajową 😀 tak bardzo chce w to wierzyć, że aż mi się śni...
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Cytat:
Wydać w że coś jest nie tak bo w tamtym cyklu było tak samo... ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Myślicie, że to widać na USG jak dawno była owulacja... Bo oczywiście nie zapytałam... |
||
|
|
|
#2298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niestety nigdy wcześniej się nie obserwowałam, więc nie wiem "jaki" jest ten ból owulacyjny w moim przypadku, mogę jedynie opierać się na poprzednim cyklu, no ale tam była torbiel więc nie mam pojęcia, czy taki sam ból będzie przy normalnej owulacji U mnie dzisiaj kończy się @ więc coś czuję, że wieczorem zaczniemy A pochwalę się Wam, że wczoraj dzwoniłam spytać o wynik z cytologii i I grupa ![]() Zawsze miałam II ze względu na malutką nadżerkę, a tu proszę Witam nowe dziewczyny ![]() U mnie też 1 cykl starań. Mam nadzieję, że na tyle owocny, że ostatni ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
_MalaMi_ na instrukcji testów mam wynik pozytywny przy takiej samej lub jaśniejszej kresce hmm..
Cd owulacji to ja też nigdy nie wiem kiedy u mnie następuje, chyba mylę to z bólem brzucha..tego dnia co wyszły mi te 2 kreski jedna jasna bolał mnie właśnie brzuch, nie wiem czy właśnie nie było owu. |
|
|
|
#2300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przyjrzyj się na instrukcji, która kreska jaśniejsza. bo napisałaś, ze druga jaśniejsza, dla mnie pierwsza i tak najczęściej to okreslamy to ta testowa, ta co jest zawsze. a druga to tak ,która wychodzi przy owulacji. I ona powinna byc taka sama lub ciemniejsza od tej testowej. nie spotkałam się z testem owu, który by mówił, ze test jest pozytywny kiedy druga kreska jest jaśniejsza od testowej, ale może masz jakieś inne testy. przygladnij sie na spokojnie |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może mylisz kreski, testowa musi być taka sama lub ciemniejszy od kontrolnej czyli tej, która jest cały czas. Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2016-02-24 o 10:09 |
|
|
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
Hej pater86 😘właśnie tak myślałam, że Ty to Ty, zmylil mnie awatar
powodzenia życzę, mam nadzieje, ze i Tobie szybko się uda. Ja dopiero zaczęłam starać się o dzidzie, o ile o staraniach wgl można mówić z taką częstotliwością zbliżeń 😂 Cd testu przyjrze się bliżej jak będę w domu, może i macie rację. Jeny tyle mnie na forum nie było, że nie wiem już jak się cytuje, nic nie wiem
|
|
|
|
#2303 |
|
Wtajemniczenie
|
Do mnie jednak @ dziś przyjechała, więc zaczynam dziś 6 cykl. Przynajmniej nie boli tak jak zwykle
testu nawet nie zdążyłam zrobić, zresztą wiedziałam że nie ma sensu robić bo tempka mocno spadła.Oby ten 6 cykl wreszcie był szczęśliwy
|
|
#2304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, że znowu się nie udało... Oby ten cykl był szczęśliwy ☺ |
|
|
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki😙
Tyle naprodukowałyście, że nie nadrobię niestety. Witam nowe dziewczyny 😊 U mnie nic ciekawego, zażywam ten Bromergon, skutków ubocznych nie mam, jedynie tak z godzinę po zażyciu zaczyna mi się ba bardzo chcieć spać. Ale że zażywam go na noc, to mi nie przeszkadza 😉 W ogóle nie wiem jak to będzie z naszymi staraniami, bo mąż znalazł dodatkową pracę w godzinach 4-13, więc będziemy się mijać. No i ja teraz wcześniej się kładę spać więc też się mijamy. Odeszła mi jakoś ochota na całe starania po zobaczeniu tych pęcherzyków na jajnikach, sił nie mam na to. Jeszcze mąż jak już się za coś bierze to na 100%, więc o niczym innym nie myśli tylko o nowej pracy. Ciekawe kiedy to wszystko się uspokoi... A dziś idę do pracy, a za oknem deszcz i czarno😒 rewelacja Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#2306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaczęłam pić wiesiołka i powiem wam, że chyba widzę już różnicę w śluzie
|
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam wczoraj termometr z dwoma miejscami po przecinku i będę mierzyć. W tym cyklu już nic mi to nie da, ale może wpadnę w rytm 😉 |
|
|
|
|
#2308 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie by się sprawdziło, bo ja w październiku zaszłam w pierwszą ciążę, a sama urodziłam się 1.10
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to ja tez licze na cud w przyszlym miesiacu) pijesz? bo ja lykam tabletki, jaki jest do picia? a odnośnie sluzu, to już chyba pytałam, do tych, które w nim nie tona, ale mają go jak się pojawia płodny to macie go cały dzień? bo ja mam przy sprawdzaniu 1-2 razy dziennie rozciagliwy, a przy pozostałych wizytach w toalecie nierozciagliwy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

czytam was na bieżąco śle pedzicie strasznie
byłam dzis u lekarza i był zarodek i echo serca 

jak gołębie?