|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2252 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to Ci trochę skacze. Jest stanowczo za wysokie i myślę, że to może być powód braku ciąży. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Jeżeli masz euthyrox to zacznij od dawki 12,5mg i sprawdź, jak będziesz na nią oddziaływać i wtedy ewentualnie zwiększ/zmniejsz. |
|||
|
|
|
#2253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ft3 i ft4 w normie. A przeciwciał nie zdążę do piątku zrobić i tak. Najwyżej zapłacę za wizytę i wyjdę bez recepty a ze skierowaniem Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Izabela dobrze że idziesz prywatnie
|
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jednak jestś w ciazy i to była implantacja skoro masz skok temperatury. akurat jakbys była to nic złego się nie powinno wydarzyc, tsh szybko się zbija. nie dostałam, bo mam w normie tylko na dole. ft3 w połowie normy, brak przeciwciał i tsh 1,4-1,5 będę chciała powtórzyć co z tym ft4 dalej sie dzieje |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez aska8999 Czas edycji: 2016-02-23 o 11:44 |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj robiłam tsh, ft3, ft4 i przeciwciała. Poprzednie robiłam na początku lutego i jest skok tsh z 3,1 na 4,53.
|
|
|
#2258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie martw się, jeżeli to ciąża, mojego męża bratowa zaszła w ciąże z TSH 16 (po 1,5 roku starań) i nie wiedziała będąc w ciąży, ze takie ma i z dzidzią wszystko ok Obecnie jest w 4 miesiącu.---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że TSH jest ok. U mnie też ft3 i ft4 jest w normie, ale ft4 w dolnej i latego musze je uzupełniać euthoryxem. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Zastanawiam się, jak to jest z tą praca naprzemienną jajników... Ja nie czuję lewego jajnika nigdy. Mam wrażenie jakby owulacja za każdym razem była w prawym i, jak kilka lat temu na kontrolnej wizycie u gina robione miałam USG to też pęcherzyk dominujący był na prawym, a lewy czysty. Teraz na lutowej wizycie u gina, też widoczny niepęknięty pęcherzyk na prawym jajniku. Już sama nie wiem, czy pracuję tylko prawy, czy po prostu lewego nie odczuwam jak jest z niego owulacja? Jak to u Was jest? |
||
|
|
|
#2259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2260 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jestem jedynaczka i to grudniowa kiedys mi to przeszkadzalo, ze jestem najmlodsza w klasie a teraz po latach sie ciesze ze jestem mlodsza Co do ilosci dzieci zawsze marzylo mi sie tylko jedno dziecko a czy chlopiec czy dziewczynka juz mi to obojetne ale kiedys chcialam dziewczynke. Moj maz chce dwojke ale wtedy musieli bysmy zmienic mieszkanie a perspektywa kredytu na dlugie lata mnie przeraza. Zawsze chcialam rodzic w lato albo na wiosne najlepiej w maju bo wtedy odrazu mozna spacerowac z dzieciaczkiem a w zime to roznie bywa. Ale to tylko marzenia jak by sie trafilo w zime to tez nie bede plakac.
|
|
#2261 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w listopadzie miałam TSH powyżej 4, zaczęłam brać Euthyrox 25, po 6 tyg spadło do niecałego 3 a po kolejnych 6 wzrosło odrobine znów i endo kazała brać 1 dzień 25 a drugi dzień 50 i tak na zmianę, żeby spadło dalej. Cytat:
Moja przyjaciółka tez zaszła mając TSH powyżej 4 po prostu w ciąży musiała brać Euthyrox i wszystko ok. Ja tez czuje zawsze tylko prawy jajnik. Miałam plan wytrzymać do maja ale chyba za miesiąc pójdę do gin bo nie wytrzymam, w tym cyklu zbadam progesteron i TŻ zbada nasienie. |
||
|
|
|
#2262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie też w poprzednim cyklu nie pękł i nie domyśliłabym się gdyby nie kontrolna wizyta u gina. Lekarz powiedział, że to się zdarza nawet kilka razy w roku zupełnie zdrowym kobietom. Wahania hormonów. Ważne żeby co każdy cykl tak nie robił bo jeżeli jest tak w każdym cyklu to już to się nazywa schorzeniem LUF bodajże. Myślę, że nie masz się co na zapas martwić, być może on pękł i owulka była, wszystkiego się wieczorem dowiesz i daj znać
|
|
|
|
|
#2263 | ||
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś 28dc ciekawe kiedy @ przyjdzie, oby szybko żebym mogła zacząć brać clo
Dałam sobie dzisiaj taki wycisk na siłowni że ledwo żyję ![]() Cytat:
Cytat:
A pęcherzyk nie pęka z winy pewnie hormonu który jest za to odpowiedzialny, a poziom lh i fsh jaki masz? Wzrost poziomu lh powoduje pękanie pęcherzyka więc może u Ciebie to jest zaburzone?
Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-02-23 o 15:40 |
||
|
|
|
#2264 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na mojej liście krajów jeszcze nie odwiedzanych jest Islandia, Portugalia, Mauritius i właśnie Norwegia. Mam nadzieję, że uda mi się je spełnić ![]() Cytat:
Ja to bardzo przeżyłam, wolałabym po prostu myśleć, że to @ z powodu hormonów czy stresu mi się spóźnia![]() Cytat:
![]() Ja tak miałam z listopadem. Nie chciałam rodzić w tym miesiącu, bo nie daj urodziłabym 1 listopada W ogóle ten miesiąc tak smutno i szaro mi się kojarzy. Ale w grudniu już jak najbardziej Ale i tak narazie poród to dla mnie odległy temat ![]() Cytat:
Jak oglądam Rodzinkę.pl to przeraża mnie to męskie towarzystwo ![]() Cytat:
![]() Ja też jestem z końca roku, kiedyś mi to przeszkadzało - musiałam najdłużej czekać na 18-stkę, ale teraz się cieszę ![]() Cytat:
Cytat:
Koniecznie zrób test jutro!A tarczycą się nie martw. Fakt, że trochę nieodpowiednio ona Ci skacze, ale szybko ją uregulujesz. A to ft3 i ft4 to nawet nie wiem co to jest? Mnie lekarz przy wyniku tarczycy 1,1 powiedział, że już nie muszę robić żadnych innych badań ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Cytat:
Moja siostra jest młodsza ode mnie o 5 lat. Początki były trudne, dość duża różnica wieku, teraz już się ona zatarła i nie wyobrażam sobie jej nie mieć. Dla mnie posiadanie siostry jest cenniejsze niż jakiekolwiek pieniądze. Dlatego u nas na pewno będzie dwójka
|
|
|
#2265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2267 |
|
Wtajemniczenie
|
A boli Was jajnik tylko bezpośrednio przed owulką, bądź w jej trakcie, czy też już 2-3 dni przed nią pobolewa?
Mi się wydaję, że mnie pobolewa już wcześniej (o ile to jajnik). Gdzieś czytałam, że owulacyjny jajnik często pobolewa od razu po @ bo zaczyna pracować. Macie tak? |
|
|
|
#2268 | |
|
Rozeznanie
|
Usiadłam doczytałam was moje drogie panie przy kawusi
![]() A teraz po gratuluje ładnie rosnących brzusiów A krótko o mnie zaczynam nowy cykl przyjechała z opóźnieniem w poniedziałek. A umówiłam się do mojego lekarza na 9 marca zobaczymy co powie.... ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2270 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie staraczki oraz przyszłe mamy
Staramy się o dzisiusia dopiery pierwszy cykl, ale mam bardzo obawy ze się nie uda 4 lata temu byłam w ciąży i niestety bardzo szybko poronilam. Cały czas głowę mam wypełniona dzidziusiem, staraniami i zdrowiem. Podczytywalam Was chwile ale postanowiłam napisać zawsze to lepiej jak się człowiek wygada. Cykle mam 25 dniowe wiec przytulalismy się od 9 dnia cyklu, miesiączki mam regularne i owulacje czuje juz zaraz po miesiączce. Teraz w 22 dc dostałam plamien mówię przyszła @ ale już 2 dzień mam plamienia brązowe, nie mam ich wiele, dwie plamki na wkladce przez cały dzień i martwię się bo juz chyba bym wolała żeby @ przyszła niż czekać i myśleć, tak bardzo pragniemy mieć dzisiusia i ja wiem ze to dopiero pierwszy cykl starań ale ja jestem straszna panikara, szczególnie po pierwszym poronieniu gdzie bardzo to przeżyłam. Miesiączka powinna przyjść w czwartek wiec juz tylko dwa dni brakuje i nie wiem co myśleć, nawet nie miała okazji pomyśleć że może się udało bo te plamienia przyszły tak szybko mój partner bardzo mnie wspiera i mówi żebyśmy się nie nastawiali i napewno się uda bo nie może być inaczej nie chce go zamartwisc ze tak przeżywam to wszystko. Mieszkamy za granicą i byłam przed staniami @ tu u polskiej gin, trochę infekcje tu łapie ale zrobiła mi cytologie i mówiła ze jakby wyszła jakaś bakteria to da znać ale już minął prawie miesiąc i cisza wiec chyba wszystko ok po za tym miałam trochę problemy z hormonami i leczyłam się jak jeszcze mieszkałam w Polsce, pokazałam gin wszystkie leki i badania ale powiedziała ze w Polsce prawie każda kobieta ma prolakte podwyższona (po lekach mi się unormowala, ale teraz leków nie biore) i powiedziała ze mamy się starać i za pół roku przyjść jak się nie uda i wtedy będziemy działać. I nie wiem co myśleć i robić, w Polsce jak będę chyba pójdę zrobić badania i do lekarza jak się nie uda do tej pory. Przepraszam za wypracowanie ale musiałam się wygadalam bo mi ciężko na serduchu. Z chęcią opisałam bym cały przebieg moich chorób itp ale nie będę Was zameczac. Lykam tabletki z żelazem, jodem i kwasem foliowy i pije siemie lniane i czekam na @ Pozdrawiam Was wszystkie, trzymam kciuki za Was i napewno będę tu często pisać Gosia Edytowane przez Gosiunia86 Czas edycji: 2016-02-23 o 18:54 |
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz jestem w 5dc i jeszcze jest końcówka @ więc jajniki nie bolą, ale w poprzednim cyklu z tego co kojarzę to pobolewał mnie jajnik tak właśnie dosyć wcześnie przed terminem domniemanej owulki, jak powiedziałam o tym ginowi, że czemu bolał skoro nie pękł, a on powiedział, że jajnik boli tez jak pęcherzyk rośnie więc tak myślę, jak to w tym cyklu może być
A znając siebie to jak mnie zacznie pobolewać za wcześnie przed przewidywaną owulką to sobie zacznę wkręcać, że tak nie powinno być i z owulki nici Dlatego wolę już się u Was upewnić, że jak zacznie pobolewać jajnik już wcześniej przed dniem owulki to jest to normalne ![]() VelaLuca - podejrzałam pierwszą stronę i widzę, że mnie zapisałaś na rozpoczęcie starań na luty i nie żebym się czepiała bo nie wiem jak to liczycie, ale raczej zacznę w marcu bo nie wydaje mi się żebym płodne w lutym jeszcze miała.Wiem, czepiam się
Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-02-23 o 19:22 |
|
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
Zastanawiające stwierdzenie Twojej gin, że w Polsce dużo kobiet ma podwyższoną prolaktyne😞 ciekawe dlaczego? Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestesmy tu wszystkie tez po to zeby sie wzajemnie wspierac i podnosic na duchu w razie koniecznosci wiec pisz smialo co ci lezy na sarduszku przykro mi z powodu poronienia ale nastepnym razem musi juz byc dobrze
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
Gosiunia86 witam serdecznie ☺ jesteśmy chyba z tego samego roku 😉 z plamieniami nigdy nic nie wiadomo, może akurat się udało, musisz poczekać czy @ się rozkręci czy nie i zrobić test ☺
|
|
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak jak mam dni płodne to bolą mnie jajniki jak na okres tylko sporo lżej, zawsze bolą mnie oba, przynajmniej tak mi się wydaje, dziwne biorąc pod uwagę, że Wy nawet jesteście w stanie wyczuć z którego jajnika macie :/
|
#2276 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie w cyklu w ktorym sie udalo bolal lewy jajnik a owulacja(potwierdzona monitoringiem)byla z prawego jajnika. Czyli nie zawsze bol jajnika oznacza ze z niego jest owulacja.
|
|
|
|
#2277 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mieszkamy w Niemczech i tu inaczej podchodzą do zdrowia, żeby dostać zwykły antybiotyk trzeba chodzić miesiąc do lekarze i jak widzi że po zwyklych tabletkach nie przechodzi to wtedy da. Z tą prolaktyna to mam tak dziwnie. Właśnie wtedy jak poronilam to miałam pierwszy raz badania robione tyle ze właśnie wtedy jak byłam jeszcze w ciąży miałam podwyższona i to właśnie przez ciążę, później miała znowu robione badania i miałam 83, i tsh 5,6 byłam u endo i kazała mi zrobić razem z anty tpo i anty tg oraz ft3 i ft4, kazała mi iść na badania po weekendzie wyspana, bez nerwów, bo ja oczywiście panika!! I teraz ciekawostka kazała mi zrobić trzy pomiary prolaktyna w odstępie 40 min w dk jednej próbki i wtedy z wynikami do niej, pani endo jest ze śląska powiedziała ze tam tylko tak się mierzy prolaktyne bo ma skoki, panie z laborki aż do niej dzwoniły i pytały jak to zrobić. I bez leków prolaktyna wyszła mi 18,59 i reszta badań w normie wiec kazała co jakiś czas zrobić badania. A i oczywiście tsh 2,8!! Rok temu byłam u gin żeby przyotowac się do staran i prolaktyna ale pobierał raz bo ten lekarz tak chciał wyszło 93,66 a tsh 2,72, kazał brac bromergon i po dwóch tyg 21,5 wieczmniejszył dawkę bo powiedział ze bardzo ładnie spadła a jeszcze miałam Androstendion miałam 4,1 bralam jakieś leki ale potem już nie sprawdzałam i wyjechałam za granicę i wlasnie tu lekarz powiedział ze Androstendion dopiero jak starania nie będą przynosiły rezultatów. Wiec na razie staramy i czekamy. A i jeszcze Wam powiem że kiedyś byłam u gin i robił mi USG bo zawsze mi robi przy tylozgieciu i trafiła na pęknięcie pęcherzyka!! Byłam w 11 dc i pokazywał mi wszystko nawet zdjęcie zrobił dla siebie żeby pokazywać bo pierwszy raz trafił na taki spektakl!! Co prawda to było 2 lata temu ale owulacje wydaje mi sie mam Z racji tego że trochę zajęło mi napisanie posta (chciałam podać wyniki jakie miałam i szukałam na diag) to teraz przeczytałam te mile słowa i przywitania!! Witajcie ������⺠dziękuję !! Będę informować !! Mnie zawsze bolą oba jajniki na zmianę i potrafią 5/6 dni i nawet teraz
Edytowane przez Gosiunia86 Czas edycji: 2016-02-23 o 20:01 |
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gosiunia86 chyba będziesz moją bratnią duszą :P Też jestem za granicą, mam podwyższone TSH i prolaktynę i też zaczęliśmy starania. Bardzo chcę i równocześnie bardzo się tego wszystkiego boję. My we wrześniu wracamy już na stałe do Polski, dlatego postanowiliśmy już teraz zacząć starania. Do ginekologa idę dopiero w maju jak będziemy na urlopie w PL no chyba, że wcześniej się uda to wybiorę się do polskiej pani ginekolog tutaj. Dziś mam 6 dc i pierwszy bez tabletek anty, postanowiliśmy próbować od razu...daje sobie czas do sierpnia tak bez stresu, a potem potem zacznę się stresować :P Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny! Pozdrawiam
|
|
#2279 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a w jakim kraju mieszkacie?? My to jeszcze trochę posiedzimy zagranicą, ale bardzo tęsknię za domem!! Najgorzej jak wracam z urlopu to rycze pół drogi!! Chciałbym bardzo wrócić ale po prostu musimy tu jeszcze zostać kilka lat. To trzymam kciuki!! Słyszałam że po tabletkach anty bardzo szybko się zachodzi!! I napewno będziesz to dowodem!! Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
czytam was na bieżąco śle pedzicie strasznie byłam dzis u lekarza i był zarodek i echo serca ))) powiedzieliśmy dzis mojej mamie. Jutro zaczynam 7 tydz. Ale to leci . Piękne brzuszki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

ale pocieszam sie ze skoro udalo nam sie z jednym bobasem to kiedys doczekam sie drugiego a moze nawet trzeciego
a tak wogole to ile dzieciaczkow byscie chcialy miec dziewczyny?bo wiadomo ze kiedys napewno nam sie uda
ft4 jest na dolnej granicy normy. Spróbuję jeszcze w tym tygodniu pójść prywatnie do endokrynolog bo na NFZ mam termin na sierpień :/
i jeszcze dalej wyleczyć się nie mogę... Może tak w końcu jakiś pozytyw by się pojawił bo ile można mieć pecha?
ft3 i ft4 w normie. A przeciwciał nie zdążę do piątku zrobić i tak. Najwyżej zapłacę za wizytę i wyjdę bez recepty a ze skierowaniem

przykro mi z powodu poronienia ale nastepnym razem musi juz byc dobrze