|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
U mnie w szpitalu teraz te pierwsze ubranka mają jednorazowe. Nawet czapeczka jest taka
później już tylko swoje ciuszki.Królewna teraz śpi jak aniołek 😇 a w nocy stęka :/ łobuz jeden ![]() Nooo dziewczyny |
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Miałam jechać dzisiaj do mamy na pomidorówkę bo mi smaka zrobiły dziewczyny a mama ma od dzisiaj urlop. Ale nie pojadę :-( wczoraj wieczorem mama mi dzwoniła, że w szpitalu w jej mieście zmarł pacjent ze świńską grypą. Niby mama pracuje w przychodni a nie szpitalu... ale nigdy do końca nie ma pewności z kim w przychodni się styka.Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
|
|
#4895 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko zakwili, a ja już biegnę jak wariatka ![]() Cytat:
Dziś podjęłam kolejną próbę chustowania. Omotałam go i ładnie śpi, bo był senny. Gdyby był pobudzony to raczej długo by w chuście nie wytrzymał. No to tańczymy Cytat:
Cytat:
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Agaciorek AP to attachment parenting czyli rodzicielstwo bliskości. Też mi się kiedyś wydawało, że nie będę biegła na każde zawołanie córki, z czasem mi przeszło i odkryłam, że nie tylko mi
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam SzczęśliwaNarzeczona może skutecznie wywołali poród i już tuli swoje maleństwo
![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#4898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ehh no niestety wirusy atakują. Ja staram się nie wpadać w panikę, ale doświadczenia ostatnich dni temu nie sprzyjają W tym " naszym" przypadku nie wiadomo gdzie doszło do zarażenia. Reszta domowników nie miała grypy, ale lekarze nie sprawdzali czy są nosicielami. Kazali się zgodzić w razie wystąpienia objawów ![]() Co ktoś w domu kichnie to truchleję
|
|
|
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Wstrzymajcie się z tymi tańcami jeszcze u fryzjera jestem
Aninis juz lepiej się czujesz po nocy? |
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dobrze ze juz bardziej aktywna. Mozliwe ze to zoltaczka u mmie bylo tak samo jal ty opisujesz..
Ja od rana latam.po urzedach z przerwa by wpasc do domu na karmienie..
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po obiedzie. Zupa na kształt ogórkowej i makaron z serem...i pól paczuszki herbatników 😉
|
|
|
|
#4902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co z nastepnym watkiem?
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
U nas po nocy lepiej. Stwierdzam że odstawia produkty mleczne wczoraj zjadłam jogurt nat o stekanie całą noc u kupa a teraz już ok.
Wogole pępek wisi nam na włosku dosłownie
|
#4905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tż krzyczy jak to widzi ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Ściskaj nogi
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłabym góry przenosić.Przed chwilką mòwię tż żebyśmy przedpokój dzisiaj pomalowali, bo jakiś power we mnie wstąpił i chętnie mu w tym pomogę. Moja mama mówi, że mogłam w nocy za szybko z łóżka się podnieść jak szłam do wc i mi ciśnienie spadło... a generalnie mam niskie. I że stąd te dreszcze. Noooo nic... będę się tej wersji trzymać bo lepsza jest od wirusa hahaha Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz moje umyć : D Cytat:
O matko a myślałam że 3....dziś mnie zirytowala mówi ze mam oliwka smarować pupę ale po co jak tam nic nie ma złego ? I na noc całego tez.... Cytat:
coś nowego na włosach robisz ? Cytat:
![]() Pierwszy godzinny spacer zaliczony : D maluch śpi, mama zjadła obiadek i odpoczywamy ale prasowanie czeka a tak mi się chce ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Dobre ? : D
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki polecacie? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, Figa a ile swoich ubranek na 1 dobę trzeba mieć? Nie wiem ile przygotować :/
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja teraz wychodziłam w 3 dobie, miałam 3 zestawy body + półśpiochy oraz 3 pajace. W dzień ubierałam body + półśpiochy, na noc przebierałam do pajaca, choć wielkiej konieczności nie było. Wyszła w 3 dobie w tym co miałam w szpitalu, tż kazałam nie przywozić ubranek na wyjście tylko kombinezon i czapkę. Za to ostatnio... a to mi kupa bokiem pampersa poszła, a to ulane na ubranko Weź sobie kilka zestawów i do tego przygotuj kilka w domu i pokaż tż co gdzie leży - jak coś to Ci bedzie odbierał brudne i dowoził czyste.---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Jak wychodziłam z łobuzem ze szpitala to była moda na emolienty do kąpieli, żeby właśnie nie smarować oliwką. Teraz już mi nic nie mówili, ciekawe co powie pediatra na patronażowej, bo położna stwierdziła, że wszystko wiemy |
|||
|
|
|
#4913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe te tu tańczą a ta u fryzjera i teraz nie pasi rodzić, no ładnie ![]() no ale jaka przygotowana na porodówkę pójdziesz ![]() Cytat:
Bo jak tlyko ząłożyłam to czerwona pupcia. Pojechałam bepanthenem i spoko, zbladło wszystko. Teraz już pod każda pieluszkę tyci tyci daję. Tak tylko aby paćnąć ![]() My tez po spacerku, dziś 1.5 godziny. Snieżyca nas zastała Zrobiliśmy zakupy po drodze, tak na szybko po pieczywo, żeby się mały nie zgrzał. A jakiś facet nam się wpychał w kolejke. Widzi że z dzieckiem i czai się do taśmy Do ja podjeżdzam wózkiem, bo widzę że się wpycha. To ten znowu sie wpycha. Nosz kur.. W końcu tak stanęłam , żeby nie wlażł w kolejkę. To ten bezczel wziął swoje rzeczy z taśmy i idzie przed nas i mówi: puści Pani ja mam tylko tyle. Ale mi nadepnal na odcisk. Powidziełam że idź pan do kolejki, bo ja sie spiesze z dzieckiem. Jełop.Żeby sie nie pchał najpierw chamsko to może bym puściła.
|
|
#4914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A moja położna powiedziała, że oliwka na początku tylko natłuszcza a później wysusza jeszcze bardziej... I pochwale się, za mały w 6 dni przybrał 400g 😁. Także nie jest źle... Ja już rozłożyłam deskę do prasowania a sama rozłożyłam się na kanapie i myślę, że może samo się uprasuje... Durna ja 😁 Szymon przesyła uśmiech wizażowym ciotkom
|
|
|
|
|
#4915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale poki co mam bezproblemowy egzemplarz jesli chodzi o skore.Pola z tatą na spacerze, ja odpuscilam dzisiaj z Lilką bo co 5 minut slonce na zmiane z wichurą i sniezyca wiec nie chce mi sie na alarmie do domu wracac. teraz slonko, wiec Lilka korzysta przy oknie a ja mam 5 minut laby po ogarniciu balaganu, obiadu i prasowaniu. Ale wszystko juz zrobione ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Pieknie przybiera! Tez bym chciala zeby samo sie prasowalo niestety u mnie to nie podzialalo i musialam dzisiaj chwycic za zelazko ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju jakie te dzieciaczki słodziaki
|
|
|
|
|
#4918 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Formalnosci zwiazane z becikowym, tym nowym macierzynskim i okazuje sie ze jednorazowe rodzinne nam.przysluguje. pare groszy ale zawsze cos Cytat:
Cytat:
Ja tez smarije pupe zielonym linomagiem lub olejem kokosowym lub kremem bambino. Jest ok A po kapieli czasem smaruje oliwka lub mam.probki kremu emolium.
|
|
#4920 |
|
Rozeznanie
|
Zonameza super bobas
![]() ![]() ![]() Wrocilam ze spacerku, u nas zimno ale pieknie, slonce swieci, blekitne niebo, super aaaa ta nie chce wylazic co za uparciuch Zaczynam sie martwic bo mi zniknal ten bol taki jak dzganie nozem przy chodzeniu, boje sie ze mala znow sie obrucila dzwonilam do szpitala, w poniedzoalek jak pojde do poloznej to moze mi zrobia masaz szyjki i jak nie ruszy to na wywolanie do 5 marca |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

później już tylko swoje ciuszki.

mnie dopiero co puscilo a tez sie z dreszczami obudzilam pare dni temu. U mnie skoczylo sie antybiotykien alebmoze u ciebie samo pusci. Co za cholerstwo
Zdrowka
bo mi smaka zrobiły dziewczyny a mama ma od dzisiaj urlop. Ale nie pojadę :-( wczoraj wieczorem mama mi dzwoniła, że w szpitalu w jej mieście zmarł pacjent ze świńską grypą. Niby mama pracuje w przychodni a nie szpitalu... ale nigdy do końca nie ma pewności z kim w przychodni się styka.
Tylko zakwili, a ja już biegnę jak wariatka 

Bo jak tlyko ząłożyłam to czerwona pupcia. Pojechałam bepanthenem i spoko, zbladło wszystko. Teraz już pod każda pieluszkę tyci tyci daję. Tak tylko aby paćnąć
Do ja podjeżdzam wózkiem, bo widzę że się wpycha. To ten znowu sie wpycha. Nosz kur.. W końcu tak stanęłam , żeby nie wlażł w kolejkę. To ten bezczel wziął swoje rzeczy z taśmy i idzie przed nas i mówi: puści Pani ja mam tylko tyle. Ale mi nadepnal na odcisk. Powidziełam że idź pan do kolejki, bo ja sie spiesze z dzieckiem. Jełop.Żeby sie nie pchał najpierw chamsko to może bym puściła.