|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Hej hej, meldujemy się po wizycie
"Kruszynka" moja waży już 850 gram i wreszcie dała sobie zrobić zdjęcie Na ostatnich dwóch wizytach się cały czas zasłaniała, a dzisiaj była grzeczniejsza Ogólnie z małą ok, serduszko przebadane bardzo dokładnie (na połówkowym się nie dało, bo źle się ułożyła) i wszystko wygląda w porządku, więc się bardzo cieszę
|
|
|
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
Ale żeście popisały :P nie idzie Was nadrobić!
Lecę tematami: woda - dziewczyny, przyzwyczajajcie się do picia dużej ilości. To ważne nie tylko w czasie ciąży, ale przede wszystkim przy karmieniu. Dużo trzeba pić! nacięcie krocza - również miałam i pamiętam, że jeszcze przed porodem to jak o tym słyszałam, to mi się słabo robiło. A w ogóle tego nie poczułam. Położne robią to na skurczu i naprawdę tego nie czuć (no chyba, że kiepska położna nie wyczuje kiedy skurcz....). Co do gojenia - po tygodniu już w zasadzie nic mi nie dolegało. Często podmywałam i psikałam octinoseptem. O liściach malin też słyszałam, stosowałam w pierwszej ciąży, u nas nic nie dało - urodziłam tydzień po terminie. waga i wygląd - ja jakoś gorzej to przechodzę niż w pierwszej ciąży. W pierwszej to wszystko było dla mnie takie cudne - większy brzuch oznaczał, że dzidzia rośnie itd. Ekscytowałam się tym. Teraz nie mogę na siebie patrzeć w lusterku, ale akceptuję to. Jak tylko minie okres połogu to mam zamiar znów zacząć biegać żeby zrzucać zbędne kilogramy. anuszka, muszę kiedyś wypróbować te placuszki z kaszy manny. Igunia uwielbia racuchy, myślę że takie coś też jej podejdzie Radena, i jak tam dentysta? Ja byłam w poniedziałek. Strachu miałam co nie miara, a okazało się, że od ostatniej wizyty (a było to w poprzedniej ciąży czyli 2,5 roku temu ) nie mam żadnej dziurki, tylko osad do ściągnięcia. Co do dziadków i słodyczy - moi są zdania, że zabieram córce dzieciństwo bo jej nie dajemy słodyczy i popularnych "dziecięcych" przysmaków
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i waga super rośnie rośnie, oby tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- najlepszy przyjaciel
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj na obiad panierowany kurczaczek oraz cukinia zapiekana w piekarniku z pieczarkami i cebula w sosie serowym a na 17 do kina na planeta singli oczywiście bilety z orange bo ostatnio płaciliśmy za 2 bilety 60zl masakra jakieś siedzenia VIP, a teraz 2 bilety za 17 zł
Zgaga mnie dopadła a precz a precz !!!!
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zaczynam 6 miesiąc, i wydaje mi sie , że zaczyna mi wychodzić pępek, to nie za wcześnie ? :P i czy po porodzie będzie normalny ?
|
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Trzymam kciuki za wizyty! Moja córka ogromnie poprawiła mi humor. Zgubiłam mój kolczyk a ona po 2 tyg go znalazła! Ucieszyłam się jak dziecko! ![]() Fiazo współczuję ospy i zastanawiam się czy Ola zalapie czy uda mi się w ciąży być bez .... W lipcu Ola miała podejrzenie ospy poronnej ( wersja lzejsza) i do końca nie wiadomo czy to rzeczywiście byla ospa ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Mi juz dawno wyszedl. |
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dwie rzeczy nam się udało utrzymać: Sara pije wodę (soczkiw zasadzie tylko jak jej teściowa kupi albo jak mamy tłoczony) i je jogurty naturalne bez mleka w proszku (jak kiedyś dostała z owocami to stwierdziła, że tam są brudy i nie chciała, danonki widzi tylko w sklepie )
|
|
|
#4301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas ciągle walka o to. Ola uwielbia j.naturalne i twaróg a dziadkowie twierdzą że krzywdzimy tym dziecko ale TO NASZE DZIECKO i nie pozwalamy wejść sobie na głowę Noi WODA sok raz na ruski rok Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-24 o 13:52 |
|
|
|
|
#4302 |
|
Rozeznanie
|
Piękny nrzusio podpinam sie pod pytanie bo zawsze miałam dziurę jak Berlin hehe a teraz mogę dotknąć dna hehe i chyba tez robi mi sie wypukłe chociaż bym nie chciała bardzo ja nawet nie potrafię wsadzić palca do pompka jakoś mnie odrzuca i skręca dziwne uczucie
|
#4303 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy nie wejdziemy w deal, ze bedziesz mi kupowała w tym swoim lumpku ciuszki dla dziewczynki i jak juz będziesz w EKU to podajdę po nie![]() Cytat:
Czekam z niecrpliwością aż bloga założysz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz ja podobne z nowej kolekcji w H&M mierzyłam ale cena 149zł Ślicznie wyglądasz Cytat:
![]() Ania u mnie kakao prawdziwe chyba odkąd pamiętam Zawsze to z wiatrakiem na opakowaniu i odrobina brązowego cukru Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też właśnie jestem pod wrażeniem, że to już prawie kilogram! Niesamowite, przecież to niedawno kropeczka na ekranie była
![]() Też mi pępek wychodzi, śmieszne to ![]() Anuszka, proszę o wpisanie wizyty 21.03 Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-02-24 o 14:40 |
|
|
|
#4305 | ||
|
Rozeznanie
|
Ale słodziak z niego!
![]() Cytat:
Już prawie kilogramowa panienka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4306 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też mam podobne, kupiłam w h&m nie tak tanio ale chodzę w nich cały czas. Tylko jak długo je noszę albo po jedzeniu gumka u góry mnie trochę uciska więc opuszczam na dół i wtedy jest ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cudny ten twój kocur ![]() Cytat:
Cytat:
To raczej normalne że wychodzi już. Mój też już taki dziwny się zrobił.A wam też tak z piersi leci? Ja codziennie się budzę z plamami na koszulce. Niby nie jakieś duże ale codziennie tak mam. W ciągu dnia też bo mam ślady na staniku. ![]() Dzisiaj odwiedziła mnie moja kochana babcia Przegadałyśmy kilka dobrych godzin i teraz dopiero pojechała. Strasznie się cieszę że do mnie przyjechała bo jak się mały urodzi to nie będziemy pewnie często tam do niej jeździć bo kawałek ode mnie mieszka. No i wybieram się dzisiaj na warsztaty bezpieczny maluch. Zobaczymy co ciekawego będzie Radena nie wybierasz się czasem?
|
|
#4307 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Tzn może już mój Basik trochę urósł,ale jak nie pójdę na usg prywatnie to się nie dowiem![]() Cytat:
ząb wygląda jak nowy, ale niestety jakby zaczął boleć to kanałowe mnie czeka. Póki co jednak jestem dobrej myśli![]() Ja już po obiadku, zrobiłam kotlety słoneczne, 15 minut roboty plus warzywka na patelnię. Szybki, leniuszkowy obiad
|
|||
|
|
|
#4308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4309 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na podwieczorek ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
i spokojnie wróci na swoje miejsce i będzie taki sam.---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Dziękuje , ja mówię że to mój synuś futrzany ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
kocur moja miłość ![]() Kakao czytałam że można 2-3 w tygodniu w ciąży ale pewnie tyle ludzi ile opinii Nic takiego u mnie nie występuje. ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
cóż to jest
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
Piersi z kurczaka pokrojone w kostkę, do tego ser, majonez,jajka,mąka ziemniaczana,przyprawić,d okładnie wymieszać i na patelnię
zastanawiam się,czy wersja z rybą też by nie była dobra Edytowane przez Radena Czas edycji: 2016-02-24 o 15:27 |
|
|
|
#4311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie doczytałam że kakao może powodować alergie u dziecka i żeby nie pić go za dużo więc najwyżej ograniczę do kilku w tygodniu.
|
|
#4312 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam rano w luxmedzie, zaniosłam mocz na badanie i krew oddałam. Wyniki dziś wieczorem tylko na posiew trzeba 3 dni czekac. Obiad ugotowany krem z pora i spaghetti, nie wykorzystałam wczoraj całego sosu do lasagni teraz tylko czekam aż mąż wróci a ślinka mi już cieknie
|
|||||
|
|
|
#4313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Też czekam na Tż bo ma dziś wolne od drugiej pracy.
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Australia suuper że dzidziuś tak ładnie rośnie
![]() Tak teraz myślę o tym piciu kakao, ja często piję. Nie codziennie, ale często uwielbiam na śniadanie wypić. I nie syszalam, że powoduje alergię. W ogole nie czytam o jedzeniu w ciązy i nie rozkminiam co wolno a co nie. Nie jem surowego mięsa i jaj, świeże warzywa i owoce dokładnie płukam. Może powinnam czytac wiecej hmm :P Już sama nie wiem. Dobra wracam do malowania łóżeczka dla Malej Pierwsza warstwa dziś zostanie nałożona.
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
Ja bylam dzis na glukozie i stwierdzam, ze cola jest slodsza.
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez glukoza nie była tragicznie słodka, co prawda Medicover ma o smaku cytrynowym Dla mnie znacznie gorsze było to siedzenie i czekanie
|
#4318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Nadrobiłam i troszkę postaram się odpisać ![]() Gratuluje zdrowych maluszków i życzę zdrówka starszemu rodzeństwu i siły mamusiom Waga: u mnie jest w tej chwili +10 nie mam na to najmniejszego wpływu i pewnie jeszcze nastepne 10 przybędzie. Widocznie taka moja uroda![]() Nacięcie krocza i poród: W poniedziałek kiedy czekałam do lekarza z pomieszczenia gdzie jest aparat do ktg wyszła dziewczyna i lekarz powiedział do niej " No to idziemy rodzić, sala porodowa jest pusta więc niech się pani idzie położyć i zaczynamy" A ona była tak strasznie przerażona, że aż jej wszystkie współczułyśmy. No i przy tej okazji stwierdziłam, że ja jakaś nienormalna jestem ale porodu się nie boję Jakos to dziecko muszę z siebie wypchać i nie ma co się na zapas nakręcać![]() Alergie: U mnie w rodzinie nie występują chyba, że na kurz czy coś takiego ale nikt nie ma z tego powodu mega problemów. Bardziej boję się, że mała odziedziczy po ojcu łuszczycę. Jak patrze czasem na jego mękę to uwierzcie, że alergia to mały pikuś Wózek: Już mamy Używany Jedo Bartatina Alu Plus. Taki jak chciałam i w dobrym stanie. Musze go tylko wyprać i wymienić paski![]() Spadam zagnieść bułeczki drożdżowe z marmoladą różaną
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zero smrodku! Polecam Pędzelkiem poki co maluję, drugą warstwę takim małym walkiem nałożę. Warto poszukać jej w hurtowni z art budowlanymi, bo ja za 27.50zl znalazłam, a w Castoramie ponad 40zlPuszka 750 ml myślę, że na 2 warstwy starczy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

"Kruszynka" moja waży już 850 gram i wreszcie dała sobie zrobić zdjęcie
Ogólnie z małą ok, serduszko przebadane bardzo dokładnie (na połówkowym się nie dało, bo źle się ułożyła) i wszystko wygląda w porządku, więc się bardzo cieszę

) nie mam żadnej dziurki, tylko osad do ściągnięcia. 

.Tzn może już mój Basik trochę urósł,ale jak nie pójdę na usg prywatnie to się nie dowiem