|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Oj poważnie się tu robi... dziewczyny trzymam kciuki za Was, żeby to był fałszywy alarm i wszystko się unormowało. Jeszcze choć troszkę niech maluszki posiedzą w środku. Ale ważne, że jesteście pod opieką i w razie czego wszytko będzie pod kontrolą. Wszystko będzie dobrze, na pewno
![]() Z tym kichaniem to nie ma żartów. Od rana miałam taką serię kichnięć, że cały dół brzucha mnie rozbolał i mam wrażenie, że jeszcze dwa kichnięcia i mały wyskoczy na zewnątrz
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
lucy tak, to taka zwykła, cienka dresówka.
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
I to straszą te z końca kwietnia
Dziewczyny musimy wytrzymać jeszcze troszeczkę
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Duchaa Trisdom w takim razie czekam jeszcze dwa tyg
![]() Trisdom powiedz mi jeszcze a bralas wiesiołka do tego? co do porodu to mam nadzieje ze sprawnie to pójdzie :p i sto latek dla córci Kopycio Oooo mi by się zdał taki program do usuwania sierści. . Velika to zaczynamy pić od 36 t a imię super u mnie jakby była dziewczynka to albo właśnie Emilka albo Pola ![]() Kalpana to daj znać jak doktorek ci powie ![]() Ineso a ten wiesiolek to w jakiej jest formie? To jakieś tabletki czy jak? Neta kurde trzymaj się i łez kochana! Ja dzisiaj jakoś źle się czuje. . Obudziłam się nad ranem z mega mdlosciami aż bałam się wstać ze rzygne i brzuch dosłownie mnie piekl. .
|
#3155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
4 chyba stykną, tym bardziej ze to w razie czego szybko schnie NetaC trzymajcie się i oby to był tylko falszywy alarm coś sie nasze dzieciaki ostatnio uparły żeby matki straszyć drugie pranie dziś wstawione, tym razem ręczniki i flanelki wiec na 60 stopni normalnie dzieciece piore na 40 z dodatkowym płukaniem, nasza pralka ma kilka lat i strasznie długo pierze, standard to jakieś 2-2,5 h niby jest krótsza opcja ale tylko na 30 stopni i mam wrażenie ze średnio dopiera zamówiłam organizer na łózeczko z modenexu, jednak wzięłam szary w kropeczki, miałam wziąc jeszcze do tego ochraniacz ale pan na warsztatach wczoraj mnie do ochraniaczy zniechęcił zaraz jeszcze kliknę poduszkę fiki miki klin i może po wypłacie pokrowiec na fotelik mam jeszcze dylemat z butelkami jakie wybrać, bo chcę mieć coś na wszelki wypadek no i na czas gdy mąz będzie zostawał sam z małym tyle tego jest, że mam mętlik w głowie... |
|
|
|
|
#3157 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3158 |
|
Winter is coming
|
kurcze Neta, ale wieści. Trzymaj się, zaciskaj nogi i odpoczywaj !
coraz poważniej się robi na wątku, a marzec już za kilka dni mnie dzisiaj pobolewa podbrzusze cały dzień ;/ zeżarłam magnez i się położyłam, jak nie przejdzie, to spróbuję z no spą. Miałam umyć podłogi, ale w takim wypadku to nie ma opcji.
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
A butle ja mam avent. Jedna mała plastikowa bo była dołączona do laktatory i skupiłam duża szklana. Przy Kubie używałam tych butelek i było ok. Z Hania rożne miałam, głownie Tommee Tippie i potem avent.
Uzupełniłam wagę mojego klocka... On jest tutaj najcięższy
|
|
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
danika chyba nic się nie zmieniło jeśli dobrze pamiętam tylko pampersy należy mieć ze sobą, a jak nie weźmiesz to w tetrowe pieluchy ubierają.
Ja co prawda chodzę do starego szpitala w Tarnowie na SR ale rodzić będę w innym szpitalu (Nowy Sącz)
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie będziesz rodzic w szpitalu w Ns czy w medikorze??
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
tak - albo olac, albo niech malz sie wykaze
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
tak podsumowujac straszace na dzidzie
|
#3164 |
|
Rozeznanie
|
Tak, w Medikorze
![]() Znasz ten szpital ? A może też tam planujesz rodzić ?
|
#3165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szpitala nie znam ale duzo znajomych tam rodzilo i wszystkie zadowolone. Tylko kurcze trochę daleko mam bo 50 km :/
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Renata
tak sądziłam ale dzięki za potwierdzenie wysłane przez tapatalka |
|
|
|
#3167 | ||
|
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Kurczę, kiepsko. Zaciskaj nogi! Dobrze, ze dał Ci skierowanie, w szpitalu nie ma nic do roboty to bedziesz lezec. W domu gorzej sie zmusić ale nas Dzieciaczki straszą.. Ja tam do kwietnia mam zamiar wytrzymać, zobaczymy, co Młody na moj plan![]() Cytat:
Co z ochraniaczami jest nie tak?? Bo mam zamiar szyć jak dostane zielone swiatlo ![]() A klin gdzie sie wsadza? Pod materac czy normalnie na i na to prześcieradło? Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-02-24 o 17:44 |
||
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Wokół ochraniaczy do łóżeczka teraz dużo dziwnych historii krąży...mordercze ochraniacze
ze sie dziecko moze obrócić głowa do ochraniacza i udusić. Równie dobrze moze sie to stać w wózku lub przy piersi matki jak zaśnie karmiąc wiec ja na to poprawkę biorę...A klin to rożnie, ja kładłam normalnie na materacu. Teraz mam ten lifenest i to tez na materacu położę A pampersow biorę na pierwszy dzien kilka sztuk-chyba 5 a potem jak juz bede miec sale to mi maz dowiezie cała paczkę. Nie mam miejsca w torbie na wiexej |
|
|
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z ochraniaczami tak jak gosiaczek pisze niektórzy straszą, że dziecko może się przekręcić w stronę ochraniacza i nie bedzie miało jak oddychać mam 2 z sh tylko kolorystycznie mi średnio pasują, ale najpierw zobacze jak się sprawdzają a później najwyżej jakiś ładniejszy zamówię poduszke klin sporo dziewczyn dawało pod materacyk i chyba tez tak będę robić zamówiłam szlafrok już prawie wszystko mam i bede mogła się niedlugo pakować, choć przed Wielkanoca się do szpitala nie wybieram i mam nadzieję, że mój syn ma takie same plany
|
|
|
|
|
#3170 |
|
Wtajemniczenie
|
NetaC trzymaj dzidzie nie puszczaj
A mi wlasnie odszedl czop duzo mazi z krwia dzwonilam do gina i powiedzial ze jak nic nie boli i nie bd sie dzialo mam sie nie martwic bo juz mogl sobie odpasc tylko teraz uwaga zero z seksem bo moze sie wdac zakażenie (( ubolewam bo tak chcialam zeby bylo lzej przy porodzie , teraz zostalo mi tylko chodzenie po schodach .
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoć jakiś żel można w aptece kupić, który spełniałby taką rolę.
|
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
A mogę wiedzieć kto jest Twoim lekarzem prowadzącym ? Mój to Rafał Mazur pracuje w NS i Krynicy Zdroju.
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
Ladnie sie dzieje.. Ja bym pewnie sie przerazila na śmierć gdybym zobaczyla duzo mazi z krwia w majtach :strach-drzwi:
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie czop ulatwia porod tylko seks a gin zabronil bo ten czop to takie dodatkowe zabezpieczenie przed wdaniem sie infekcji , a ja go juz nie mam i wspolzycie moze doprowadzic do zakazenia tak powiedzial gin ;(
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Tez spanikowalam ale gin mnie uspokoil i kazal duzo odpoczywac
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu dłużej dziewczyny na głodzie trzymały swoich chłopów więc dacie rade. Odpoczywaj!
|
|
#3176 |
|
Rozeznanie
|
Neta trzymaj się tam!
Ducha czop? że już? ![]() Muszę koniecznie skończyć moją torbę pakować!!! Ja mam termin na 1.04, a 36 tc i 9 miesiąc zaczynam w piątek (wg aplikacji) Butelki mam Lovi właśnie i laktator też
|
#3177 |
|
Rozeznanie
|
Sex pomaga przy porodzie, przyspiesza itp. Tak słyszałam. Ja tez mam teraz czerwone światło a od 36 tg kazała nam dzialac, zeby szyjka sie cos tam
Ducha No ja bym tez spanikowała! Myslalam, ze on przed samym porodem odchodzi ![]() Laktator Nie mam zapomnialam
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej chodziło o sex a nie czopa
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
Ducha a duzo tego śluzu wyleciało? Mozesz jakos to objętościowo opisać
|
#3180 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tu dzis ściągnęłam z 4 palców dosłownie są takie jak po 2-3 tygodniach.Chyba taki mój ciązowy urok paznokciowy hehhe Kejka w ogóle dzięki za porady dotyczące tego zestawu do hybryd ![]() Cytat:
no szaleńśtwo ! Gratulacje Cytat:
są maluchy coraz większe to i więcej miejsc mogą nam zbombardować ![]() Cytat:
Jest po prostu załamany hehehhe![]() a co do ziółek = i na tych zajęciach z laktacji co byłam i położna mówiły by bardzo uważać na wszelakie zioła bo większość nie wiadomo jak wpływa. Cytat:
Ale wiesz, u kilku dziewczyn było tak, że tak jakby no ktoś nad nimi czuwał, jedna pojechała na zwykłe ktg i poprosiła w szpitalu o usg czy jakos tak to było, i coś się przedłużało i w końcu jak doprosiła się o usg to na badaniu wyszło, że tętno dziecka leci na łep na szyję, i w ciągu 2-3 minut jej cesarkę zrobili. A kompletnie nie po to jechała do szpitala bo to przed terminem było. Okazało się potem, że był guz na pępowinie i gdyby nie pojechała wtedy i akurat gdyby to tętno wtedy nie spadało to byłoby bardzo źle. Jakoś tak - mogłam coś przekręcić. Wiec trzeba zaufać, że wszystko bedzei jak najlepiej Przypomnij mi jaki płyn do prania kupiłaś dla malucha, jakiś nie w proszku? Nie wiedziałam , że taki jest! Bo dla nas stosujemy płyn do prania a nie proszek, ale dla małej nie znalazłam. Kurcze ja tak myślę o tym masażu i nie mogę się za niego zabrać, wolałabym ten balonik wpychać i rozpychać Cytat:
Cytat:
Cytat:
A odejście czopa nie przepowiada jakoś porodu w bliskim czasie? Jak nie to uffff, to masz końcóweczkę ciąży leżącą PATULINKA wiesz, że jak napisałaś w sobotę, że wody Ci odchodzą to w nocy miałam sen, że urodziłaś syna, dużego ponad 2300 gram, sam oddychał i opisywałaś jak wspaniłe było kangurowanie i trzymanie go skóra do skóry, wysłałaś nam zdjecie takiego ślicznego niunieczka ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Wczoraj się dokształcałam grafikami w necie i nie wiem jak oni to pokazują - kciuków do góry nogami nie jestem w stanie tam włożyć, bo mam za krótkie ręce
I to jest takie nieprzyjemne, mam głębokie odczucie robienia czegoś wbrew naturze.
wczoraj padłam po warsztatach.

mnie dzisiaj pobolewa podbrzusze cały dzień ;/ zeżarłam magnez i się położyłam, jak nie przejdzie, to spróbuję z no spą. Miałam umyć podłogi, ale w takim wypadku to nie ma opcji.

ale nas Dzieciaczki straszą.. Ja tam do kwietnia mam zamiar wytrzymać, zobaczymy, co Młody na moj plan

zapomnialam