|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ok
![]() Cytat:
Prawda jest taka, że jak ma się coś stać to i tak się stanie. Równie dobrze może się potem kołderką za bardzo nakryć, już nie wspominając o śmierci łóżeczkowej, na którą rodzice nie mają żadnego wpływu... Ja tam ochraniacze będę zakładać, żeby sobie łepetyny o szczebelki nie tłukł. |
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, to Ty chyba do 4 tygodni urodzisz nie? a co do czopa to ja wiem, że tylko ze względu na infekcje trzeba uważać, ale czemu ułatwia on poród skoro powinno go nie być ![]() ![]() Poli Patulinka urodzi córeczkę nie synka ![]() Ja mam butelkę lovli, a klina jeszcze nie mam ![]() co do ochraniaczy to ja będę zakładała gdzieś po 3 miesiącu. Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-02-24 o 18:45 |
|
|
|
|
#3183 |
|
Rozeznanie
|
Płyn do prania to u mnie dzidziuś a widziałam tez lovele i bobini
W super pharm jest promocja 30% na produkty canpol. I jest laktator z 80 zł na 50 przeceniony. Ktos ma? Ktos poleca?
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie w tym rzecz
że wiem, że ma Zuzie w brzuszku a tu taki sen o niej miałam hehehe ![]() rano się obudziłam i hmm... stwierdziłam, że póki się nie uspokoi i Paulina nie wyjdzie ze szpitala to nie opisze tego snu ![]()
|
|
#3185 |
|
Rozeznanie
|
Ja biorę 4 pary tych majtek wielorazowych, ale poprzednio miałam 2 i tez było ok, bo one naprawdę szybciutko schną
|
#3186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Lulka no gin powiedzial ze tak mies przed moze odejsc nawet wiec mam byc spokojna bo akurat za miesiac bd ok 38 tydz wiec moge rodzic , ale powiedzial ze za rowno moge urodzic wczesniej jak i po terminie nawet to wszystko zalezy od organizmu . Mam tylko nic nie dzwigac i sie oszczedzac zeby nie wywolac porodu
|
|
#3187 |
|
Mama Land
|
Poli: Patulinka ma Zosię, nie Zuzę, Kalafiorze :P:
Moje hybrydy tak samo: Po 2 tygodniach same odchodziły. Taki nasz ciążowy urok ![]() Ducha: Ale mnie przeraziłaś z tym czopem 😲 myślałam, że on w dzień porodu odpada!
|
#3188 | |||
|
Matka Smoka
|
Jestem coraz bardziej jestem pewna, że nie chcę męża kojarzyć z czymś tak nieprzyjemnym
![]() Cytat:
![]() Ale współczuję tego czopu...ja bym się czuła taka ..hm...odkorkowana. Cytat:
![]() Płynów jest dużo. Mam Bobini, ale jest też Dzidziuś, Lovela, Jelp. Cytat:
Mnie się wydaje, że tam wygodniejsze jednorazówki. Ale jedne wielorazowe wezmę, gdyby się tamte nie sprawdziły.
|
|||
|
|
|
#3189 |
|
Winter is coming
|
duchaa o matko, następna, tym razem czop
wiadomo, on może odchodzić kilka tyg przed porodem, ale twój mógł się wstrzymać chociaż do marca. mnie dzisiaj jakieś skurcze i bóle męczą, nażarłam się magnezu, zjadłam nospę i leżę. Moja macica chyba świętuje wybór imienia ;/ ja mam 4 pary majtasów wielorazowych.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-24 o 19:16 |
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam 4 pary majtow wielorazowych, chyba to starczy, a jak nie to wezme takie bokserki bawelniane.
Ducha wlasnie robie kisiel z owocami, tak mi sie jakos skojarzylo z tym czopem
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Ja te majty wieszklam na grzejniku na ręczniku moim. Schną w godzine. Te jednorazowe sa straszne. Niewygodne i wogole. A wielorazowych wzięłam całe opakowanie nie wiem ile tam jest
|
|
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam po 2 w opakowaniu, ale kupilam L/XL i kurde wydaje mi sie ze beda za duże, bo mój rozmiar normalny to M, no ale moze jakos z tym podkladem beda się trzymać na tylku
|
#3193 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
juz sobie zapisalam gdzie sie je kupuje? apteka? zielarski?Cytat:
![]()
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie odetchnęłam z ulgą szyjka zamknieta ale lekarka nie mówiła czy długa czy krótka powiedziała że wszystko jest dobrze mała napiera na szyjke ale przy dotyku odpływała wiec P Dr stwierdziła że nie jest źle. Mam nadal się oszczędzać i brac luteine i magnez to już najwyższe dawki wiec jak będzie źle to hospitalizacja. Ale bądzmy dobrej myśli P Dr zważyła małą 1800 g masakra jakaś
![]() Ostatnio byłam na całkowicie innym sprzęcie u innnego lekarza wiec nie wiem które wiarygodniejsze bo przeciez w przeciągu 6 dni mała nie przybyła 300 g ![]() ducha no śliczny masz ten brzuszek. ale wydaje mi się że malutki. Malos Wszystkiego co najlepsze ![]() Vielka imię śliczne ![]() niulka bardzo dziękuje za zdjęcia ślicznie wyglądasz w koszulach ![]() NetaC OMG kurka ale jajca.... uważajcie na siebie, mam nadzieje ze jeszcze zostaniecie w 2-paku ducha jezusie ale straszycie no masakra MiniMonix Gratuluje 9 miesiąca.
|
|
#3195 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja pewnie od razu na ip bym pędziła Cytat:
![]() jeszcze musze swoje koszule poprać i poprasować rzeczy dla młodego w sumie to co do szpitala to chyba juz mam w miarę skompletowane Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() spróbuję sama i jak bedzie bardzo trudno to chyba całkiem odpuszczę też piore w bobini tez uważam wielorazówki za praktyczniejsze ale wydają mi się takie bardzo sztuczne, choć w sumie jedne i drugie ze sztucznego materiału Cytat:
z tego co szwagierka mówiła to w moim szpitalu chyba właśnie za te jednorazowe opierdz...ielają babki bo powietrza nie przepuszczają i najlepiej to bawełniane tylko kurde jak skoro nie ma siatkowych bawełnianych majtek masz jakieś info o torbie? u mnie nadal nie wysłana |
||||||
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak! ![]() FOTOKSIĄŻKA zamawiała któraś? szukam i nie wiem już skąd brać. Macie jakieś pewne miejsce bo empik odpadł ze względu na wysoką cenę (nawet po rabacie) i małą ilość stron w tej książce szukam na allegro ale tam jak już znalazłam sprzedawce bez ogromnej liczby negatywnych komentarzy to znów mi nie za bardzo pasuje mała ilość wzorów książki do wyboru.
|
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
W nastepnym tyg bede miala sesje
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
myśle ze będą ok, ja normalnie noszę S/M a tez wziełam L, mysle ze w takich luźniejszych bedzie wygodniej jak będziemy całe takie obolałe
|
|
|
|
#3199 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy nie mam żadnej info...napisałam wiadomość do sprzedającego, widnieje na stronie tam (w panelu) ale nie ma odpowiedzi żadnej....ale dziewczyny mowia, ze z dawania rzeczy idą troche dluzej. Ja jestem przyzwyczajona do kuriera na drugi dzien i sie niecierpliwie...
Jutro ma byc jakis dhl ale to raczej materialy. Kejka zamówiłam taki panel z panda, jak ty bediesz miec kocyk, wybacz ;D a wlasnie-masz jakies info kiedy będziesz miec go u siebie? Ja sobie zamówiłam u jednej babeczki rożek, jako ze ten co mam jest gruby to chciałam cieńszy. Babeczka zrobi totalnie pode mnie sama znalazłam materiał i powiedziałam jak dokładnie ma wygladac mówiła, Zw w tym tyg skończy super !! I jedna koleżankę poprosiłam o zrobienie króliczka dzierganego. Bedzie taki jak ten-45 cm ImageUploadedByWizaz Forum1456340203.593339.jpgte majty z siatki sa mega elastyczne...ja wzięłam jedne 42 i jedne nawet 44... Za wielkie raczej nie beda, bo sa na gumce. |
|
|
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
Ludzie, ludzie co się wyprawia
czopy odchodzą, jakieś skurcze...koniec jest bliski:pProponuje kolejny wątek nazwać..."Nogi zaciskamy i do kwietnia czekamy" haha Poli poszukaj gruponow na fotoksiazki , często się zdarzają
3.09.2010- pierwsza randka 1.01.2014- zaręczyny 1.08.2014- ślub ![]() 3.08.2015- dwie kreski 10.04.2016- dzidzia Edytowane przez a_g_ata Czas edycji: 2016-02-24 o 20:04 |
|
|
|
#3203 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
za dobre wieści. Może magnez też rozważ taki do kąpieli stóp skoro aż takich dużych dawek potrzebujesz.Położna mówiła, że jak się już wyjdzie do domu to można zwykłych bawełnianych używać, tylko kupić takie 100% bawełna duże luźne. O ile się nie mylę za 2zł są w pepco takie, ja sobie kupię ze dwie pary a potem wywalę. |
||
|
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
No wiecie dziewczyny ja to wogole do przodu jestem rozwarcie wczesne i gin powiedzial ze wlasnie przez to mogl odpasc bo sie tam luzno zrobilo i nie utrzymal sie . Szczegolnie ze mam 1 termin na koniec marca i moze akurat on jest bardziej prawdziwy . Gin powiedzial ze jestem mega zagatka i takiej pacjentki jeszcze nie mial . Na usg niby ze dziecko bylo za male i po tym co sie teraz dzieje szczerze powiedzial ze nie jest pewny co tych moich terminow i moze byc roznie . Nie stresuje sie bo po co mam sie denerwowac jak nic sie nie dzieje i dzidzia ladnie bryka , jestem dobrej mysli
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
#3205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam szukam Cytat:
![]() Cytat:
no to nie tak źle jak faktycznie termin na koniec marca by był. aczkolwiek jak Gabrysia jeszcze posiedzi to będzie dobrze
|
|
|
#3206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam wcześniej dwa tygodnie temu i sprawdzał też szyjke i było wszystko ok a przyszłam dziś i 1 cm od razu powiedział że mnie położy do szpitala. Bo Tu będę leżeć i wszystko dostanę do łóżka a w domu i tak bym chodziła. I że tu dadzą leki i zrobią badań więcej. Stwierdził że lepiej dmuchac na zimne. Tu w szpitalu zrobili mi badania. Ktg na fotelu i usg szyjki i na brzuch. Nie ma chyba sporego zagrożenia bo mnie nie podlaczaja pod nic ani nie mają zamiaru dawać mi sterydow na rozwój dziecka. Więc się uspokoilam. Poleze tu nie będę zmuszona do chodzenia poprawi się wszystko. Tylko daleko od męża ![]() Dziś dwa prania z rana zrobiłam jedno powiesilam drugie powiesila mi przyjaciółka i siebie i jutro będzie je prasowac. Ja mam miesiąc nie lazic nie robić nic. Żadnego prania czy prasowania czy chodzenia. Wzięłam cebuszke do szpitala. Byłam w sali pierwsza więc mam łóżko pod oknem i wzięłam fajna poduszkę i ladniejsza poszewke na koldre. Ale to lozko mako wygodne mimo to. Dostałam dziś w przychodni pakiet gazetek i kilka próbek więc będę miała co czytać. No i mam tabelkę do liczenia ruchów. Ponoć będę tu minimum 4 dni ale może do 2 tyg. Zobaczymy. Nowy tytuł mi so też podoba
Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-02-24 o 20:28 |
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my slubną sesję drukowalismy za 39zl za sztukę. Wyszły pięknie papier śliski, w miarę grube kartki. W końcu nie ogląda się ich też codziennie. My podarowaliśmy dziadostwu po jednej i jedną zostawiliśmy dla nas. Do wywołania fotografii za to nie ma kto się zabrać, tak jak i do zrobienia mojej sesyjki ciążowej :/
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Ineso dzięki!
![]() Neta trzymaj się tam! Pamiętaj to wszystko dla dzieciaczka! ![]() Mój dzisiaj baaaardzo słabo się rusza. ..
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
A_g_ATA
Tytuł mega haha A ochraniacz ja zamontuję na łóżeczko. Nie należę raczej do nadgorliwych osób, które usuwają wszystko potencjalnie zagrażające dziecku. Jedyne co, to będę musiała ogarnąć barierki na schody w przyszłości
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NAZWA nowego wątku podoba mi się
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

(( ubolewam bo tak chcialam zeby bylo lzej przy porodzie , teraz zostalo mi tylko chodzenie po schodach .

Mnie się wydaje, że tam wygodniejsze jednorazówki. Ale jedne wielorazowe wezmę, gdyby się tamte nie sprawdziły.
wiadomo, on może odchodzić kilka tyg przed porodem, ale twój mógł się wstrzymać chociaż do marca. 

ślicznie wyglądasz w koszulach