Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-25, 08:22   #2341
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Zawiechaczarny zrób ten test dla mojego świętego spokoju
O krwawieniu w ciąży słyszałam już wiele razy ale o bezbolesnej miesiączce nigdy
No to może jutro zrobię ten test, jak nie zapomnę ale nie wydaje mi się żeby to była ciąża przy normalnym krwawieniu. Gin mówił że w tym cyklu prawdopodobnie nie było owu, więc może ten brak bólu to efekt cyklu bezowulacyjnego.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 08:33   #2342
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiunia86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie dziękuję! ! Żeby nie zapeszyc
Wizytę mam dzisiaj popołudniu. Mówiła pielęgniarka ze pewnie nic nie będzie widać bo wcześnie ale mówię chociaż jakieś witaminy dodatkowe żeby było dobrze. Nie mogę uwierzyć, brzuch mnie zaczął boleć z tego wszystkiego.
Na pewno nie będzie jeszcze nic widać, ale jeśli Cię to uspokoi to idź Zrób też betę koniecznie, to jest najlepszy wyznacznik tego czy wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
No to może jutro zrobię ten test, jak nie zapomnę ale nie wydaje mi się żeby to była ciąża przy normalnym krwawieniu. Gin mówił że w tym cyklu prawdopodobnie nie było owu, więc może ten brak bólu to efekt cyklu bezowulacyjnego.
O kurka...o tym nie pomyślałam. Ciekawe czy tak faktycznie jest. Byłby to dobry pomysł na sprawdzenie cykli bezowulacyjnych.

Dobrą jadę do roboty
Miłego dnia!
Stary 2016-02-25, 08:56   #2343
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zrobiłam test!! Wyszedł + !! Ta druga kreseczka taka slabiutka ale jest!! Na początku jej nie było widać ale poszłam na sofę i minutnik nastawiam na 2 min idę do testu a tam druga kreska slabiutka ale jest!! Testowalam Clearblue. Dzisiaj będę starała się dodzwonić do gin może uda mi się na wizytę umówić szybko, plamien dzisiaj rano nie ma nic. Tak się boje!! Nie wierze normalnie!! Proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze!!
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 09:20   #2344
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

Witam wszystkie nowe staraczki, życzę powodzenia 😊
Stary 2016-02-25, 09:24   #2345
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny zrobiłam test!! Wyszedł + !! Ta druga kreseczka taka slabiutka ale jest!! Na początku jej nie było widać ale poszłam na sofę i minutnik nastawiam na 2 min idę do testu a tam druga kreska slabiutka ale jest!! Testowalam Clearblue. Dzisiaj będę starała się dodzwonić do gin może uda mi się na wizytę umówić szybko, plamien dzisiaj rano nie ma nic. Tak się boje!! Nie wierze normalnie!! Proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze!!
Wow,jaka mila wiadomość o poranku GRATULUJE w takim razie ! faktycznie u nas długo nie pobylas ale fajnie))))

Quazsew - faktycznie dziwne,ze Cie nic nie pobolewa przy tym krwawieniu.. może faktycznie zrob ten test?
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 09:28   #2346
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

Cytat:

Gratuluje
Stary 2016-02-25, 10:18   #2347
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość

Quazsew - faktycznie dziwne,ze Cie nic nie pobolewa przy tym krwawieniu.. może faktycznie zrob ten test?
To zawiechaczarny ma taką nietypową dla siebie@,choc ja tez mam bezbolesne od zawsze,tylko na poczatku z godz brzuch troche poboli a potem luz,jakby nie bylo,a jeszcze byl tema o najwyzszej plodnosci w miesiacu urodzenia i tak musle ze moze cos w tym jest bo nam sie udalo z coreczka w miesiacu moich urodzin wlasnie
Stary 2016-02-25, 10:31   #2348
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
To zawiechaczarny ma taką nietypową dla siebie@,choc ja tez mam bezbolesne od zawsze,tylko na poczatku z godz brzuch troche poboli a potem luz,jakby nie bylo,a jeszcze byl tema o najwyzszej plodnosci w miesiacu urodzenia i tak musle ze moze cos w tym jest bo nam sie udalo z coreczka w miesiacu moich urodzin wlasnie
Weź się zamień z tymi bezbolesnymi @ nie obrazilabym się żeby stale tak miec- przynajmniej w pracy nie zdycham

To może ja cierpliwie będę czekać do tego maja i poród będzie w Walentynki przyszłego roku :P

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2016-02-25, 10:36   #2349
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Ojejj przepraszam Cię!! Jestem w pracy i pisze z telefonu,i poprostu się pomyliłam ale swoha droga zazdroszczę bezbolesnych @!

Cytat:
Weź się zamień z tymi bezbolesnymi @ nie obrazilabym się żeby stale tak miec- przynajmniej w pracy nie zdycham

To może ja cierpliwie będę czekać do tego maja i poród będzie w Walentynki przyszłego roku :P
Hehe ale fajnie jakby Ci sie taka fajna data porodu trafila

Dziewczyny,czy wam bola piersi na @?? U mnue 27 dc i mnie jedna napiernicza tak falami.. nigdy tak nie mialam
Stary 2016-02-25, 10:39   #2350
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Musi się udać! Idzie wiosna! Wyczytałam gdzieś, ze podobno kobieta jest najbardziej płodna w miesiącu w którym się urodziła, dla mnie to wypada właśnie marzec więc jestem pozytywnie nastawiona Zaczęłam pić wiesiołka i powiem wam, że chyba widzę już różnicę w śluzie
Ja różnicę w śluzie też wyraźnie widziałam.
Trzymam kciuki za marzec!😉

Cytat:
To ja mam do maja czekać?

Macie jeszcze ta pociechę ze macie już córeczkę
Nie mówcie że mam czekać do stycznia! 😜 no way!

No z córeczki super pociecha, ale czasem potrafi tak dać w kość że boję się co będzie z dwójką takich łobuzów😉 a mąż chce trójkę😓

Cytat:
Przykro mi bardzo Ale do maja tylko 3 miesiące zostały, a potem poród w lutym np. W Walentynki

Geosmina a może właśnie przez ten szalony okres przestaniesz ciągle myśleć o staraniach, skupisz się na czymś innym i wtedy zaskoczy?
A co do męża to chyba dobrze że dba o Was i wziął dodatkową pracę.
Dajcie sobie trochę czasu a na pewno wszystko się uspokoi
Ja miałam termin porodu córki w walentynki 😜 ale urodziła się miesiąc wcześniej, więc z prezentu nici😜

Ja oczywiście cieszę się że mąż coś robi, jest taki obrotny i się stara, zwłaszcza jak w firmie ma przestój i mniej zamówień. Kibicuję mu mocno i to wszystko było konsultowane ze mną, więc nie mam nic przeciwko. Tylko on jest taki, że jak w coś wchodzi, to na 100% i ciągle o tym myśli, budzi się i zasypia z tel w ręce żeby w necie się dokształcać, o seksie nawet nie myśli a jak już do niego dochodzi to jest w innym świecie hehehe 😉
Ale w tej kwestii u siebie widzę zmianę po tej wizycie u gina, jakoś mnie przestały ruszać ciąże wokół, przestałam nagle mieć na nią parcie, chyba uświadomiłam sobie że może nie być tak łatwo i szkoda nerwów. Jeszcze wieczorem ten Bromergon mnie tak zamula, nie mogę myśli pozbierać, tylko bym spała. Ale może to rzeczywiście dobrze...

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Czy Tobie lekarz przepisał luteine bądź duphaston z racji podwyższonej prolaktyny?
Nie, przepisał tylko Bromergon i mam zrobić jeszcze badanie lh, fsh i testosteron i progesteron (chyba że progesteron to lh lub fsh &#128540

Cytat:
Jutro zaczynam Pierwszy dzień w pracy. Trzymajcie kciuki!
Jestem lekko zestresowana
Jejku trzymam kciuki i rąk i nóg 😀 musi być dobrze, chociaż pierwsze dni w nowej pracy to zawsze było dla mnie coś okropnego😜

Cytat:

Geosmina, Vela dobrze Ci napisała Może właśnie dobrze że mąż znalazł dodatkową pracę, i że będzie szalony okres? Skupicie się na czymś innym, przytulanko będzie miłą odskocznią od wszystkiego, i może akurat zaskoczy?

U mnie dziś 26 dc, i ciekawe kiedy @ przyjdzie... bo nawet nie liczę na to, że ten cykl mógł być szczęśliwy Czasami lepiej nastawić się na najgorsze:/ Brałam duphaston - to był drugi cykl - ciekawe czy mi coś unormował..
Wiesz u nas nic nie wiadomo, Tobie cykl nie wygląda na szczęśliwy, a tu a nuż będzie odwrotnie 😜

Ja tak się obserwuję i jakoś nie widzę u siebie objawów owu w ogóle. Ani śluzu, ani nic. Ale jakieś przytulanko by się przydało, może dziś Bromergon wezmę trochę później żeby wieczorem nie być warzywem 😜

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

jutro wizyta u gina, ktory mi stwierdzil pco, trzymajcie kciuki zeby sie z tego wycofal, bo ja nadal uważam, że się myli
Trzymam kciuki, może szerzej otworzy oczy 😏

Cytat:
Jejku gratulacje! 😁 ale błyskawica z Ciebie hehe, nie stresować się proszę!

Zawiechaczarny, ja mam ostatnio bezbolesne @, ale to chyba od wysokiej PRL i cykli bezowulacyjnych, bo zawsze miałam bóle paraliżujące wręcz...

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 10:42   #2351
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Ojejj przepraszam Cię!! Jestem w pracy i pisze z telefonu,i poprostu się pomyliłam ale swoha droga zazdroszczę bezbolesnych @!

Dziewczyny,czy wam bola piersi na @?? U mnue 27 dc i mnie jedna napiernicza tak falami.. nigdy tak nie mialam
Ja sie nie gniewam zawsze takie mialam,jeden dzien gora dwa bardziej obfite a potem ze 3 dni juz luz,a po porodzie jeszcze lepiej,bo sie unormowalo ze co 28 gora 29 dni@ choc wczesniej tez regularne ale co 30dni,no i przed porodem mialam troche bardziej obfite a teraz to jakby nie trzeba co jakis czas isc do wc na zmiane to jest tak jakby nie bylo@ bo nic nie boli a co do piersi to mnie tez zawsze przed bolą ale zaznacze ze jak bylam w ciazy a jeszcze nie wiedzialam to tez bolaly tak jak zawsze tylko potem sie okazalo ze sporo dluzej bo zaczely rosnac w zastraszającym tempie
Stary 2016-02-25, 10:48   #2352
Ahoy
Wtajemniczenie

Ja czuję, że okres się zbliża, ale piersi nie bolą ani trochę, co się u mnie nigdy nie zdarza :/ mam nadzieję, że wszystko ok z moimi hormonami. Gdyby juz ta @ przyszla to byłabym spokojniejszym człowiekiem...
Stary 2016-02-25, 11:10   #2353
MajWija
Wtajemniczenie

Ale gaduły z Was

Cytat:
Witam nowe dziewczyny na wątku! Ponoć wątek szczęśliwy, i bywają serie pozytywnych testów, oby i dla Was był szczęśliwy..

Hmm tak piszecie o tej płodności związanej z miesiącem urodzenia.. kurczę, fajnie by było jakby to się sprawdziło ja jestem z kwietnia, to może następny lub jeszcze kolejny cykl będą tymi szczęśliwymi? byłoby cudownie! W kwietniu będzie minie równo rok, od kiedy się staramy, więc mogłoby się udać w końcu

Vela, POWODZENIA w nowej pracy!!! Trzymam kciuki, żeby Ci się spodobało, i żeby byli z Ciebie zadowoleni I nie stresuj się! Zobaczysz, że będzie DOBRZE

Geosmina, Vela dobrze Ci napisała Może właśnie dobrze że mąż znalazł dodatkową pracę, i że będzie szalony okres? Skupicie się na czymś innym, przytulanko będzie miłą odskocznią od wszystkiego, i może akurat zaskoczy?

U mnie dziś 26 dc, i ciekawe kiedy @ przyjdzie... bo nawet nie liczę na to, że ten cykl mógł być szczęśliwy Czasami lepiej nastawić się na najgorsze:/ Brałam duphaston - to był drugi cykl - ciekawe czy mi coś unormował..

Nie podoba mi się twoje podejście! Wiem, że jak trwa to długo to już jest ciężko z optymizmem, ale naprawdę takie pesymistyczne podejście w niczym nie pomoże. Uwierz, że akurat ten cykl może być tym szczęśliwym

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
test należy robić nie z pierwszego moczu ( w przeciwieństwie do ciązowego), i 2h nie pic. kreska druga ma być taka sama lub ciemniejsza niż testowa i wtedy jest pozytyw

dokładnie

myslę, że źle interpretujesz. tam gdzie masz na fotce pozytyw masz 2 opcje pierwsza to takie same kreski i to pozytyw, druga opcja to kreska od gory jasniejsza, ale to jest kontrolna, a na dole ciemniejsza. i to jest tak jak ci pisalam pozytyw. zwroc uwage na ulozenie testu i porownuj z obrazkiem ktora kreska jest kontrolna, a ktora ta druga. na pewno 2 takie same to pozytyw. jasniejsza moze byc tylko kontrolna. jak masz watpliwosci wrzuc fotke swojego testu

trzymam!

Dziewczyny odnosnie problemow z testami owu, wielez was kupuje testy o czulosci 25 i pewnie dlatego macie z nimi problemy ja kupuje na allegro zawsze te o czulosci 10 i mi wychodzily do tej pory zawsze, potwierdzone temperatura i raz monitoringiem.

jutro wizyta u gina, ktory mi stwierdzil pco, trzymajcie kciuki zeby sie z tego wycofal, bo ja nadal uważam, że się myli
Podaj nazwę tych testów, proszę.
Ja kupiłam z Domowe Laboratorium LH test i jest czuły 30mlU/ml i nie mieli w aptece bardziej czułych.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Gratuluję!!!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:

Ja poprzedni ponoć miałam bezowulacyjny, tak lekarz stwierdził to powiedział, z taki cykl jest inny niż cykl normalny i z reguły jet dłuższy albo krótszy od Twojego normalnego cyklu i mi powiedział, że bardziej bolesny.
Ja miałam bolesny, ale tak jak zawsze, akurat tym się nie wyróżniał.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja różnicę w śluzie też wyraźnie widziałam.
Trzymam kciuki za marzec!😉

Nie mówcie że mam czekać do stycznia! 😜 no way!

No z córeczki super pociecha, ale czasem potrafi tak dać w kość że boję się co będzie z dwójką takich łobuzów😉 a mąż chce trójkę😓

Ja miałam termin porodu córki w walentynki 😜 ale urodziła się miesiąc wcześniej, więc z prezentu nici😜

Ja oczywiście cieszę się że mąż coś robi, jest taki obrotny i się stara, zwłaszcza jak w firmie ma przestój i mniej zamówień. Kibicuję mu mocno i to wszystko było konsultowane ze mną, więc nie mam nic przeciwko. Tylko on jest taki, że jak w coś wchodzi, to na 100% i ciągle o tym myśli, budzi się i zasypia z tel w ręce żeby w necie się dokształcać, o seksie nawet nie myśli a jak już do niego dochodzi to jest w innym świecie hehehe 😉
Ale w tej kwestii u siebie widzę zmianę po tej wizycie u gina, jakoś mnie przestały ruszać ciąże wokół, przestałam nagle mieć na nią parcie, chyba uświadomiłam sobie że może nie być tak łatwo i szkoda nerwów. Jeszcze wieczorem ten Bromergon mnie tak zamula, nie mogę myśli pozbierać, tylko bym spała. Ale może to rzeczywiście dobrze...

Nie, przepisał tylko Bromergon i mam zrobić jeszcze badanie lh, fsh i testosteron i progesteron (chyba że progesteron to lh lub fsh &#128540

Jejku trzymam kciuki i rąk i nóg 😀 musi być dobrze, chociaż pierwsze dni w nowej pracy to zawsze było dla mnie coś okropnego😜

Wiesz u nas nic nie wiadomo, Tobie cykl nie wygląda na szczęśliwy, a tu a nuż będzie odwrotnie 😜

Ja tak się obserwuję i jakoś nie widzę u siebie objawów owu w ogóle. Ani śluzu, ani nic. Ale jakieś przytulanko by się przydało, może dziś Bromergon wezmę trochę później żeby wieczorem nie być warzywem 😜

Trzymam kciuki, może szerzej otworzy oczy 😏

Jejku gratulacje! 😁 ale błyskawica z Ciebie hehe, nie stresować się proszę!

Zawiechaczarny, ja mam ostatnio bezbolesne @, ale to chyba od wysokiej PRL i cykli bezowulacyjnych, bo zawsze miałam bóle paraliżujące wręcz...

A ile się już staracie?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
Ja czuję, że okres się zbliża, ale piersi nie bolą ani trochę, co się u mnie nigdy nie zdarza :/ mam nadzieję, że wszystko ok z moimi hormonami. Gdyby juz ta @ przyszla to byłabym spokojniejszym człowiekiem...

Mnie w poprzednim rzekomo bezowulacyjnym cyklu też piersi nie bolały wcale i też byłam zdziwiona.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 11:48   #2354
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Podaj nazwę tych testów, proszę.
Ja kupiłam z Domowe Laboratorium LH test i jest czuły 30mlU/ml i nie mieli w aptece bardziej czułych.
uroda-zdrowie08 taki uzytkownik np. ma takie testy linków chyba nie mogę wrzucać, ale znajdziesz po uzytkowniku
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 11:59   #2355
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale gaduły z Was

[/B]Nie podoba mi się twoje podejście! Wiem, że jak trwa to długo to już jest ciężko z optymizmem, ale naprawdę takie pesymistyczne podejście w niczym nie pomoże. Uwierz, że akurat ten cykl może być tym szczęśliwym [COLOR="Silver"]

[/B]Mnie w poprzednim rzekomo bezowulacyjnym cyklu też piersi nie bolały wcale i też byłam zdziwiona.
Hehe mi sie moje podejscie tez nie podoba ale przez każdy poprzedni cykl wierzyłam ze to ten,ze sie udalo,i zawsze bylo rozczarowanie teraz jest 10 cykl,i poprostu juz nie mam sily te piersi mnie tylko dzis zastanawiają,tak falami mnie klują, ale znajac moje szczescie to na @, pewnie jakus nowy objaw:p nie wiem w sumue kiedy testować,najzwyczajniej w świecie boje sie rozczarowania..

Edytowane przez maddd
Czas edycji: 2016-02-25 o 12:02
Stary 2016-02-25, 12:17   #2356
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe mi sie moje podejscie tez nie podoba ale przez każdy poprzedni cykl wierzyłam ze to ten,ze sie udalo,i zawsze bylo rozczarowanie teraz jest 10 cykl,i poprostu juz nie mam sily te piersi mnie tylko dzis zastanawiają,tak falami mnie klują, ale znajac moje szczescie to na @, pewnie jakus nowy objaw:p nie wiem w sumue kiedy testować,najzwyczajniej w świecie boje sie rozczarowania..

A kiedy powinnaś dostać @?
No trochę dziwnie, że tak późno zaczynają boleć, z reguły na @ to tak kilka dni przed pobolewają. Koleżankę w ciąży na samym początku też raz bolały a raz nie a dopiero w 9tc zaczęły tak boleć jak powinny
Stary 2016-02-25, 12:26   #2357
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:

Mnie przed @ zawsze bolą piersi.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

No właśnie też się tego obawiam, że w hormonach się coś poprzestawialo przez wysokie tsh i od tego ten brak bólu przy @ zobaczę co jutro powie endokrynolog. Chciałam w poprzednim cyklu jeszcze zbadać hormony płciowe Ale czytałam że przy cyklu bezowulacyjnym podobno nie ma sensu badac progesteronu. To poczekam z badaniem- może w tym cyklu gin potwierdzi owu i pójdę na badania.

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2016-02-25, 12:45   #2358
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
A kiedy powinnaś dostać @?
No trochę dziwnie, że tak późno zaczynają boleć, z reguły na @ to tak kilka dni przed pobolewają. Koleżankę w ciąży na samym początku też raz bolały a raz nie a dopiero w 9tc zaczęły tak boleć jak powinny
No właśnie trudno mi powiedzieć jak z tą @ będzie... dzis jest 27 dc, aplikacja na telefonie pokazuje ze powinna byc dzisiaj,a wg ovufriend-w sobote (29dc)..
Mnie na @ zawsze bola jajniki,a mnie dzisiaj lekko podbrzusze no i te piersi falami. Nie wiem kiedy testować,chyba wcześniej nuz po weekendzie lepiej nie ryzykować?
Stary 2016-02-25, 12:53   #2359
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje!!!
Stary 2016-02-25, 13:05   #2360
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Ja poprzednie dwa cykle miałam tak że mnie cały czas bolały i to bardzo ledwo @ poszła i już zaczynały i tak do następnej @ a w tym cyklu nic, aż mnie to zdziwiło, mój lekarz mówił że bóle mogły ustąpić bo zaczęłam brać ten ovarin i wiesiołka piję, u mnie dziś 30dc i niestety na @ się nie zapowiada
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 13:33   #2361
wiolka1988
Raczkowanie

Gosiunia86 - Gratulacje!!!

Ja sobie oczywiście wkręcam, że w tym cyklu się udało... mam nadzieję, że test to potwierdzi
wiolka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:01   #2362
aska8999
Rozeznanie

Ja tez sobie wkrecam, bo podskoczyla mi temp i mialam dzisiaj rano 37, 12 ale to 9 dpo a wtedy czezto mam najwyzsza.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

A wiolka1988 ktory masz dc i ile dni po owu jestes? Jakies objawy?
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:09   #2363
wiolka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Ja tez sobie wkrecam, bo podskoczyla mi temp i mialam dzisiaj rano 37, 12 ale to 9 dpo a wtedy czezto mam najwyzsza.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

A wiolka1988 ktory masz dc i ile dni po owu jestes? Jakies objawy?
Tez dzisiaj 9 DPO od 3 dni mam temperature okolo 36,9. Od kilku dni mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu (ciezko to do czegos przyrownac). A dzisiaj dodatkowo mialam taki brazowawy sluz (nigdy wczesniej nie zdarzylo mi sie to na 4 dni przed planowana @)

Mam nadzieje ze ten cykl bedzie tym szczesliwym :-D czego i Tobie zycze :-*
Kiedy testujesz?
Stary 2016-02-25, 15:12   #2364
aska8999
Rozeznanie

Juz tesrowalam ale negatyw. Patrzylam na wykresy na ovufriend i najwczesniej pozytyw wyszedl 9dpo, ale to pojedyncze przypadki. Czesto byly wykresy ze 10 dnia jeszcze negatyw a 11-12 pozytyw, wiec zrobie w sob i w nd. Moj Tz twierdzi ze sie udalo bo jestem nerwowa bardzo, ale ja mysle, ze to dlatego, ze zbliza sie slub. A Ty kiedy testujesz?
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:18   #2365
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolka1988 Pokaż wiadomość
Tez dzisiaj 9 DPO od 3 dni mam temperature okolo 36,9. Od kilku dni mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu (ciezko to do czegos przyrownac). A dzisiaj dodatkowo mialam taki brazowawy sluz (nigdy wczesniej nie zdarzylo mi sie to na 4 dni przed planowana @)

Mam nadzieje ze ten cykl bedzie tym szczesliwym :-D czego i Tobie zycze :-*
Kiedy testujesz?

jak nigdy nie miałas takich plamien to rób test jutro, bo to może byc ciąża. ja też nigdy plamień nie mam i jakbym dostała to na bank bym robiła zaraz test trzymam kciuki!
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:31   #2366
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie trudno mi powiedzieć jak z tą @ będzie... dzis jest 27 dc, aplikacja na telefonie pokazuje ze powinna byc dzisiaj,a wg ovufriend-w sobote (29dc)..
Mnie na @ zawsze bola jajniki,a mnie dzisiaj lekko podbrzusze no i te piersi falami. Nie wiem kiedy testować,chyba wcześniej nuz po weekendzie lepiej nie ryzykować?

a ile dni po owulacji jesteś?

Mnie dzisiaj gardło pobolewa troszeczkę. Mąż mi kupił Orofar Max do ssania i się zastanawiam, czy nie zaburzy mi owulacji, ale chyba nie bo to przecież nie antybiotyk a poza tym do owulki to jeszcze trochę, przynajmniej tak mi mówi mój kalendarzyk telefoniczny
Jutro idę skontrolować TSH jak wyglada przy dawce 18,5 i przy okazji zrobię PRL to zobaczę, czy coś spadło po tygodniu zażywania Norprolacu.
Stary 2016-02-25, 15:48   #2367
wiolka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Juz tesrowalam ale negatyw. Patrzylam na wykresy na ovufriend i najwczesniej pozytyw wyszedl 9dpo, ale to pojedyncze przypadki. Czesto byly wykresy ze 10 dnia jeszcze negatyw a 11-12 pozytyw, wiec zrobie w sob i w nd. Moj Tz twierdzi ze sie udalo bo jestem nerwowa bardzo, ale ja mysle, ze to dlatego, ze zbliza sie slub. A Ty kiedy testujesz?
Tez dzisiaj nie wytrzymalam, ale nic z tego... planuje w weekend, zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie
Moj tz mowi, ze mam sie nie nakrecac, bo potem gorzej znosze nieudana probe... ale co ja poradze ;-)
Stary 2016-02-25, 16:03   #2368
MajWija
Wtajemniczenie

Kobitki, te które mają krótkie cykle i owulację w miarę szybko, od którego dc zaczyna się u was śluz płodny??

Ja dzisiaj zauważyłam na papierze trochę płodnego.... A jest to 7dc
Stary 2016-02-25, 16:38   #2369
wiolka1988
Raczkowanie

Cytat:
Kobitki, te które mają krótkie cykle i owulację w miarę szybko, od którego dc zaczyna się u was śluz płodny??

Ja mam zwykle cykle 25 dniowe, a sluz plodny zwykle 3 dni mniej wiecej od 10/11 dc
Stary 2016-02-25, 17:32   #2370
pater86
Zadomowienie

Cytat:

Ja taki śluz mam zaraz po miesiączce i utrzymuje się aż jest po owulacji, tylko że moje cykle wcale nie są krótkie, bo ok 30 dni...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości