|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
ale nie wydaje mi się żeby to była ciąża przy normalnym krwawieniu. Gin mówił że w tym cyklu prawdopodobnie nie było owu, więc może ten brak bólu to efekt cyklu bezowulacyjnego.
|
|
|
#2342 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrób też betę koniecznie, to jest najlepszy wyznacznik tego czy wszystko jest ok ![]() Cytat:
Dobrą jadę do roboty ![]() Miłego dnia!
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2344 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe staraczki, życzę powodzenia 😊
|
|
#2345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULUJE w takim razie ! faktycznie u nas długo nie pobylas ale fajnie ))))![]() ![]() Quazsew - faktycznie dziwne,ze Cie nic nie pobolewa przy tym krwawieniu.. może faktycznie zrob ten test?
|
|
|
|
|
#2346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To może ja cierpliwie będę czekać do tego maja i poród będzie w Walentynki przyszłego roku :P
|
|
|
#2349 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale swoha droga zazdroszczę bezbolesnych @! Cytat:
![]() Dziewczyny,czy wam bola piersi na @?? U mnue 27 dc i mnie jedna napiernicza tak falami.. nigdy tak nie mialam |
||
|
|
|
#2350 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za marzec!😉 Cytat:
No z córeczki super pociecha, ale czasem potrafi tak dać w kość że boję się co będzie z dwójką takich łobuzów😉 a mąż chce trójkę😓 Cytat:
Ja oczywiście cieszę się że mąż coś robi, jest taki obrotny i się stara, zwłaszcza jak w firmie ma przestój i mniej zamówień. Kibicuję mu mocno i to wszystko było konsultowane ze mną, więc nie mam nic przeciwko. Tylko on jest taki, że jak w coś wchodzi, to na 100% i ciągle o tym myśli, budzi się i zasypia z tel w ręce żeby w necie się dokształcać, o seksie nawet nie myśli a jak już do niego dochodzi to jest w innym świecie hehehe 😉 Ale w tej kwestii u siebie widzę zmianę po tej wizycie u gina, jakoś mnie przestały ruszać ciąże wokół, przestałam nagle mieć na nią parcie, chyba uświadomiłam sobie że może nie być tak łatwo i szkoda nerwów. Jeszcze wieczorem ten Bromergon mnie tak zamula, nie mogę myśli pozbierać, tylko bym spała. Ale może to rzeczywiście dobrze... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tak się obserwuję i jakoś nie widzę u siebie objawów owu w ogóle. Ani śluzu, ani nic. Ale jakieś przytulanko by się przydało, może dziś Bromergon wezmę trochę później żeby wieczorem nie być warzywem 😜 Cytat:
Cytat:
Zawiechaczarny, ja mam ostatnio bezbolesne @, ale to chyba od wysokiej PRL i cykli bezowulacyjnych, bo zawsze miałam bóle paraliżujące wręcz... Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze takie mialam,jeden dzien gora dwa bardziej obfite a potem ze 3 dni juz luz,a po porodzie jeszcze lepiej,bo sie unormowalo ze co 28 gora 29 dni@ choc wczesniej tez regularne ale co 30dni,no i przed porodem mialam troche bardziej obfite a teraz to jakby nie trzeba co jakis czas isc do wc na zmiane to jest tak jakby nie bylo@ bo nic nie boli a co do piersi to mnie tez zawsze przed bolą ale zaznacze ze jak bylam w ciazy a jeszcze nie wiedzialam to tez bolaly tak jak zawsze tylko potem sie okazalo ze sporo dluzej bo zaczely rosnac w zastraszającym tempie![]()
|
|
|
|
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czuję, że okres się zbliża, ale piersi nie bolą ani trochę, co się u mnie nigdy nie zdarza :/ mam nadzieję, że wszystko ok z moimi hormonami. Gdyby juz ta @ przyszla to byłabym spokojniejszym człowiekiem...
|
#2353 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale gaduły z Was
![]() Cytat:
Nie podoba mi się twoje podejście! Wiem, że jak trwa to długo to już jest ciężko z optymizmem, ale naprawdę takie pesymistyczne podejście w niczym nie pomoże. Uwierz, że akurat ten cykl może być tym szczęśliwym ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Ja kupiłam z Domowe Laboratorium LH test i jest czuły 30mlU/ml i nie mieli w aptece bardziej czułych. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Ja poprzedni ponoć miałam bezowulacyjny, tak lekarz stwierdził to powiedział, z taki cykl jest inny niż cykl normalny i z reguły jet dłuższy albo krótszy od Twojego normalnego cyklu i mi powiedział, że bardziej bolesny. Ja miałam bolesny, ale tak jak zawsze, akurat tym się nie wyróżniał. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Mnie w poprzednim rzekomo bezowulacyjnym cyklu też piersi nie bolały wcale i też byłam zdziwiona. |
||||||
|
|
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przez każdy poprzedni cykl wierzyłam ze to ten,ze sie udalo,i zawsze bylo rozczarowanie teraz jest 10 cykl,i poprostu juz nie mam sily te piersi mnie tylko dzis zastanawiają,tak falami mnie klują, ale znajac moje szczescie to na @, pewnie jakus nowy objaw:p nie wiem w sumue kiedy testować,najzwyczajniej w świecie boje sie rozczarowania..
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-02-25 o 12:02 |
|
|
|
|
#2356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kiedy powinnaś dostać @? No trochę dziwnie, że tak późno zaczynają boleć, z reguły na @ to tak kilka dni przed pobolewają. Koleżankę w ciąży na samym początku też raz bolały a raz nie a dopiero w 9tc zaczęły tak boleć jak powinny
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- No właśnie też się tego obawiam, że w hormonach się coś poprzestawialo przez wysokie tsh i od tego ten brak bólu przy @ zobaczę co jutro powie endokrynolog. Chciałam w poprzednim cyklu jeszcze zbadać hormony płciowe Ale czytałam że przy cyklu bezowulacyjnym podobno nie ma sensu badac progesteronu. To poczekam z badaniem- może w tym cyklu gin potwierdzi owu i pójdę na badania.
|
|
|
#2358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie na @ zawsze bola jajniki,a mnie dzisiaj lekko podbrzusze no i te piersi falami. Nie wiem kiedy testować,chyba wcześniej nuz po weekendzie lepiej nie ryzykować? |
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2360 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ledwo @ poszła i już zaczynały i tak do następnej @
|
||
|
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
Gosiunia86 - Gratulacje!!!
Ja sobie oczywiście wkręcam, że w tym cyklu się udało... mam nadzieję, że test to potwierdzi
|
|
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez sobie wkrecam, bo podskoczyla mi temp i mialam dzisiaj rano 37, 12 ale to 9 dpo a wtedy czezto mam najwyzsza.
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- . ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- A wiolka1988 ktory masz dc i ile dni po owu jestes? Jakies objawy? |
|
|
|
#2363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od 3 dni mam temperature okolo 36,9. Od kilku dni mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu (ciezko to do czegos przyrownac). A dzisiaj dodatkowo mialam taki brazowawy sluz (nigdy wczesniej nie zdarzylo mi sie to na 4 dni przed planowana @)Mam nadzieje ze ten cykl bedzie tym szczesliwym :-D czego i Tobie zycze :-* Kiedy testujesz? |
|
|
|
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
Juz tesrowalam ale negatyw. Patrzylam na wykresy na ovufriend i najwczesniej pozytyw wyszedl 9dpo, ale to pojedyncze przypadki. Czesto byly wykresy ze 10 dnia jeszcze negatyw a 11-12 pozytyw, wiec zrobie w sob i w nd. Moj Tz twierdzi ze sie udalo bo jestem nerwowa bardzo, ale ja mysle, ze to dlatego, ze zbliza sie slub. A Ty kiedy testujesz?
|
|
|
|
#2365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak nigdy nie miałas takich plamien to rób test jutro, bo to może byc ciąża. ja też nigdy plamień nie mam i jakbym dostała to na bank bym robiła zaraz test trzymam kciuki!
|
|
|
|
|
#2366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ile dni po owulacji jesteś? Mnie dzisiaj gardło pobolewa troszeczkę. Mąż mi kupił Orofar Max do ssania i się zastanawiam, czy nie zaburzy mi owulacji, ale chyba nie bo to przecież nie antybiotyk a poza tym do owulki to jeszcze trochę, przynajmniej tak mi mówi mój kalendarzyk telefoniczny Jutro idę skontrolować TSH jak wyglada przy dawce 18,5 i przy okazji zrobię PRL to zobaczę, czy coś spadło po tygodniu zażywania Norprolacu. |
|
|
|
|
#2367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moj tz mowi, ze mam sie nie nakrecac, bo potem gorzej znosze nieudana probe... ale co ja poradze ;-) |
|
|
|
|
#2368 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobitki, te które mają krótkie cykle i owulację w miarę szybko, od którego dc zaczyna się u was śluz płodny??
Ja dzisiaj zauważyłam na papierze trochę płodnego.... A jest to 7dc |
|
|
|
#2369 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Zadomowienie
|
Ja taki śluz mam zaraz po miesiączce i utrzymuje się aż jest po owulacji, tylko że moje cykle wcale nie są krótkie, bo ok 30 dni...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

ale nie wydaje mi się żeby to była ciąża przy normalnym krwawieniu. Gin mówił że w tym cyklu prawdopodobnie nie było owu, więc może ten brak bólu to efekt cyklu bezowulacyjnego.

Zrób też betę koniecznie, to jest najlepszy wyznacznik tego czy wszystko jest ok 

Ale do maja tylko 3 miesiące zostały, a potem poród w lutym np. W Walentynki
Czasami lepiej nastawić się na najgorsze:/ Brałam duphaston - to był drugi cykl - ciekawe czy mi coś unormował..
byłoby cudownie! W kwietniu będzie minie równo rok, od kiedy się staramy, więc mogłoby się udać w końcu
I nie stresuj się!
ledwo @ poszła i już zaczynały i tak do następnej @