Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-27, 21:25   #1411
vadi
*sportaddict*

Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
katastrofa
co sie stalo?

Melodio - jak randka?
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 21:54   #1412
Madlen__18
Zakorzenienie

Jestem po pierwszym dniu na uczelni, przeżyłam.
A co ciekawe osób w moim wieku jest mało, natomiast trafił się nawet jeden psycholog po studiach (akurat w parze z nim byłam, fajny facet bardzo , ma malutkie dziecko), ad integracji to dużo takich "zabaw" było jak np osoba na przeciwko mnie jest ze mną w parze, ma patrzeć mi prosto w oczy, trzymac mnie za ręce, a terapeutka rzuca hasła (my mamy dokończyć zdanie osobie z pary) typu "myślę o", "czuję, że", itp itd.

Trochę śmieszne, trzymać za ręce obcych ludzi, ale wszyscy przyjaźnie nastawieni. Tym bardziej, że psychoterapia polega na pracy z klientem, takie umiejętności jak patrzenie w oczy muszą nam 'wejść w krew", i nie można się bać nowych osób.

Na początku się stresowałam bardzo bardzo, myślałam, że będzie "kaplica' ale mi przeszło później.
Potem pojechałam do Tż - zrobił mi obiad, herbatkę, słyszał że mnie boli głowa (przez telefon mówiłam) czekało lekarstwo, masaż, buzi. Kupił mi na jutro chipsy itp, żebym miała co jeść na przerwach. Małe gesty, a kurczę...kocham mojego mężczyznę.

Tak strasznie mi się nie chciało wracać do domu, zasnęłabym wtulona w niego najlepiej.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 09:57   #1413
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

buu.. a ja sie wczoraj pokłóciłam z TZ.. nawet nie mam ochcoty się z nim dzis spotkac

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 09:58   #1414
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
buu.. a ja sie wczoraj pokłóciłam z TZ.. nawet nie mam ochcoty się z nim dzis spotkac
co się stało?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 10:06   #1415
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a bo wczoraj TZ miał gorszy dzień (choc dla mnie to nie jest usprawiedliwienie) i się na mnie wyładował. tzn. mnie olał. ja do niego cos mówię a on nic. normalnie totalna olewka. mówiłam jak do ściany. wkurzyłam sie (bo takie cos może każdego wkurzyć). więc włączylam sobie jak oni spiewają bo bez sensu tak milczec i nic nie robic. ale mu juz to nie pasowało więc musiałam zgasić (on sobie jak film włączył, ktory akurat mnie nie interesował - ale czy to go obchodziło??) w koncu o 22 doszedł do wniosku ze te dzisiejsze spotkanie nie ma sensu i sobie poszedł. rewelacja. ja mu powiedziałam, ze to bł ostatni raz kiedy ja tak często przyjezdzam, bo nie mam zamiaru kolejny raz byc taka olewana, skoro nikt za mną nie teskni.. on na to ze on tęskni i potem dalej olewka (czyli mówienie do ściany). pojechał a ja sobie do 24 jeszcze leżałam bo przez niego zasnąc nie mogłam

Stary 2007-10-28, 10:08   #1416
vadi
*sportaddict*

No i dobrze sie zachowałaś, teraz nic nie rób, nie pisz pierwsza itp., tylko daj mu czas na przemyślenie sytuacji i 1. ruch. Napewno będzie dobrze
Stary 2007-10-28, 10:12   #1417
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dzis moja mama się zapytała co TZ tak wczesnie poszedł więc jej powiedziałam a ona na to : to jak będziecie małżenstwem to jak bedzie miał gorszy dzień to tez sobie pójdzie?? to moze od razu 2 mieszkania sobie kupcie

Stary 2007-10-28, 10:13   #1418
kaska87
Zakorzenienie

a ja mma jutro kolokwium i musze się uczyć-na pamięc

Stary 2007-10-28, 10:25   #1419
vadi
*sportaddict*

Cytat:
dzis moja mama się zapytała co TZ tak wczesnie poszedł więc jej powiedziałam a ona na to : to jak będziecie małżenstwem to jak bedzie miał gorszy dzień to tez sobie pójdzie?? to moze od razu 2 mieszkania sobie kupcie
jak juz Tż Cię przeprosi itp. to możesz mu to zacytować. Dorosły facet powinien już wiedzieć, że uciekanie przed problemami jest rozwiązaniem na krótką metę.
Stary 2007-10-28, 10:27   #1420
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
jak juz Tż Cię przeprosi itp. to możesz mu to zacytować. Dorosły facet powinien już wiedzieć, że uciekanie przed problemami jest rozwiązaniem na krótką metę.
tylko ze dla niego pewnie nic się nie stało...

Stary 2007-10-28, 10:30   #1421
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętaj, że facet też CZASEM myśli

Stary 2007-10-28, 10:31   #1422
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Wątpię
Może udawać, że nie wie o co Ci chodzi, bo tak mu wygodniej itp., ale jestem pewna, że po 6 latach zna Cię już lepiej niż myślisz
Mój Tż już dawno przejrzał mnie na wylot i wie, że coś jest nie tak, nawet jak udaję, że nie
Stary 2007-10-28, 10:32   #1423
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Wątpię
Może udawać, że nie wie o co Ci chodzi, bo tak mu wygodniej itp., ale jestem pewna, że po 6 latach zna Cię już lepiej niż myślisz
Mój Tż już dawno przejrzał mnie na wylot i wie, że coś jest nie tak, nawet jak udaję, że nie
mój ma tak, że jak powie coś głupiego to wie co ja bym na to powiedział i sam sobie odpowieada i zawsze to co powie chciałam powiedziec

Stary 2007-10-28, 10:36   #1424
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
pamiętaj, że facet też CZASEM myśli
no własnie :"czasami"

Stary 2007-10-28, 10:52   #1425
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie :"czasami"
widzę, że już kilka dni do Waszej rocznicy

Stary 2007-10-28, 10:54   #1426
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja mialam wczoraj taka handre jak chyba nigdy - siedzialam, nic mi sie nie chcialo, ryczalam bez sensu i rozpaczalam jak mi sie zyc nie chce

TZ chcial gdzies isc a ja mu napisalam ze nie mam na nic ochoty, wszystko mnie wkurza i chyba mam jakas depresje

a TZ mnie zadziwil - napisal: to ja Cie wylecze z depresji

i przyjechal do mnie z bukiecikiem roz i mocno ukochal i wzial mnie na noc do siebie zeby mnie ukochiwac i leczyc

i wyleczyl

buziaczki dla niego *:
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 10:58   #1427
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, że już kilka dni do Waszej rocznicy
No faktycznie już kilka dni zostało

Cytat:

i przyjechal do mnie z bukiecikiem roz i mocno ukochal i wzial mnie na noc do siebie zeby mnie ukochiwac i leczyc

i wyleczyl
dobrze ci...

Stary 2007-10-28, 10:59   #1428
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mialam wczoraj taka handre jak chyba nigdy - siedzialam, nic mi sie nie chcialo, ryczalam bez sensu i rozpaczalam jak mi sie zyc nie chce

TZ chcial gdzies isc a ja mu napisalam ze nie mam na nic ochoty, wszystko mnie wkurza i chyba mam jakas depresje

i wyleczyl

buziaczki dla niego *:
Svinecka mam takie pytanie może głupie ale... jak idziesz spać do TZ to bierzesz synka czy on zostaje z babcią?

Stary 2007-10-28, 11:21   #1429
Femme-fatale84
Raczkowanie

a my dzisiaj dzwonimy w kwesti mieszkania na 99 procent rezygnujemy ..wszyscy wkolo sie nagle obudzili ze nie damy rady ..przeraza mnie odkrecanie wszystkiego..chociaz zobaczylam ze mam fajnych rodzicow tyle nakupili chcieli pomoc ..mama to nawet mowila ze jak zostaniemy bez pracy to na jeden miesiac czynszu da zebysmy sobie mieli czas cos znalezc ..ale zebysmy razem sprobowali zamieszkac..ale tz mnie wykancza psyhicznie wczoraj sie dopiero spytal swoich rodzicow czy mozna na nich liczyc ..tez wczesnie sie obudzil.. wsumie to sie nic nie dowiedzial zdołował tylko..ja sie wkurzylam i powiedzialam zeby rezygnowal i dal mi juz swiety spokoj bo niemoge tak zyc wciaglej niepewnosci ..i trza sie w koncu na cos zdecydowac..a wogole to wczoraj mnie jeszcze wkurzyl jedna rzecza, ja podniose glos przez telefon bo juz czlowiek po tylu tygodniach nie wiedzenia co ma zrobic traci cierpliwosc a on mi sie rozlancza..bo na niego krzyczec nie mozna (to nie byl krzyk tylko stanowcze glosniejsze powtorzenie czegos) i znim jest tak ciagle..i wiecie co ja nie chce mieszkac z kims kto sie o byle gowno obraza i mu nic powiedziec nie mozna zeby dotarlo..chodzenie jak na szpilkach wokol niego mnie nie bawi ..jeszcze jakies gadki ze moze na wiosne cos wynajmiemy jak nam sie sytuacja ulozy..tylko wiecie co ja juz chyba nie chce mieszkac z chlopakiem..szkoda mi tylko nakupionych rzeczy do domu bo musze gdzies je wyniesc i beda lezec odłogiem ..buuuuuu..juz mi sie wszystkiego odechcialo ..troche sie czuje jakby ktos mnie wystawil..moze za pare dni spojze na to z innego punktu widzenia, narazie pisze jak sie czuje..a opis bym zmienila na wymuszone mieszkanie-wymuszone bycie razem non stop....
Femme-fatale84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 11:34   #1430
vadi
*sportaddict*

Femme - powiem szczerze - coraz mniej mi się podoba zachowanie Twojego tz :/
Ignoruje Cię nagminnie.
Zachowiuje się jak maminsynek.
Jego fochy i cackanie się ze sobą nie mieszczą mi się w głowie!

Na Twoim miejscu napisałabym mu [bo wątpię, żeby raczył poswięcić swą cenną uwagę na sluchanie niemiłych rzeczy o sobie] to, co nam wyżej. "nie chce mieszkac z kims kto sie o byle gowno obraza i mu nic powiedziec nie mozna zeby dotarlo..chodzenie jak na szpilkach wokol niego mnie nie bawi ..jeszcze jakies gadki ze moze na wiosne cos wynajmiemy jak nam sie sytuacja ulozy..tylko wiecie co ja juz chyba nie chce mieszkac z chlopakiem."

Może czas, żeby nim potrząsnać i żeby zrozumiał, że nie robi Ci łaski, że z Tobą jest, że się z Tobą spotyka, czy że włoży jakiekolowiek zaangażowanie w Wasze wspólne plany. I tak jak Ci pisalam w poprzednim wątku parę tyg temu - olewka olewka i jeszcze raz OLEWKA, bo inaczej bedzie tylko coraz gorzej :/
Stary 2007-10-28, 11:44   #1431
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Witajcie
widze że wątek pomału odzywa

Femme vadi bardzo dobrze mówi, napisz mu dokładnie to co zaznaczyła vadi może chłopaczyna zrozumie coś.
Paskudna sytuacja, od kiedy zdecydowaliście że będziecie razem mieszkać skutecznie gasił Twoj entuzjazm, był takim typem mruka.
Trzymaj się dzielnie

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 11:44   #1432
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecka mam takie pytanie może głupie ale... jak idziesz spać do TZ to bierzesz synka czy on zostaje z babcią?

to zalezy...czasami z synkiem czasami bez

ale jak moja mama ma wolne (przewaznie wlasnie w sobote) a my na przyklad idziemy na impreze albo po prostu chcemy sobie odpoczac, razem spedzic noc i w ogole to eryk zostaje z moja mama i spi z nia a my rano przychodzimy

mam o tyle dobrze ze moja mamuska rozumie to ze jestesmy mlodzi i chcemy czasem zaszalec i zostaje czasem z malym

a moj maly jest tak nauczony ze z babcia to jak z mama
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 11:48   #1433
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez natali86 Pokaż wiadomość
Witajcie
widze że wątek pomału odzywa
też lubię, jak tu coś się dzieje, uwielbiam nasze dyskusje na 10 stron dziennie
chociaż dzisiaj to ja piszę głównie jak mnie coś zbulwersuje - ew. z Natali na modowym - bo jestem zdechłym, przeziębionym i trochę skacowanym flakiem ;D
Stary 2007-10-28, 11:57   #1434
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Cytat:
też lubię, jak tu coś się dzieje, uwielbiam nasze dyskusje na 10 stron dziennie
chociaż dzisiaj to ja piszę głównie jak mnie coś zbulwersuje - ew. z Natali na modowym - bo jestem zdechłym, przeziębionym i trochę skacowanym flakiem ;D
ja to z rana za wami nie nadażam, bo jak ja wstaje to już naprodukowane 5 stron nie wiem od czego mam zacząć, do czego się odnieść, normalnie kogel-mogel
Ale i tak was wszystkie lubię

vadi zabalowało się wczoraj czyzbys za duzo tequili wypiła

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?

Edytowane przez natali86
Czas edycji: 2007-10-28 o 12:21
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 12:01   #1435
Femme-fatale84
Raczkowanie

najlepsze jest to ze od poczatku wiedzielismy ze porywamy sie z motyka na slonce ze ryzykujemy..ze jest opcja powrotu po 3 miesiacach do domu ale chcielismy zaryzykowac..w miedzy czasie faktycznie stopniowo gasil moj entuzjazm...nie ma juz we mnie realizmu ani pozytywnego myslenia jest tylko pesymism....

za pol roku tez nie bedze miec stalej pracy zawsze jest mozliwosc ze kogos zwolnia.. jak bedziemy czekac az "bedziemy bogaci" to nigdy nie bedziemy ze soba mieszkac albo bedziemy po 40....
kocham go ale zygac mi sie juz chce tym wszystkim ze mi sie juz go widywac nie chce ..wstydze sie spojzec w oczy znajomej ktora zalatwiala mieszkanie ..jeszcze bede musiala pozabierac od tz popakowane rzeczy na przeprowadzke..chyba gozej wyszlo nizli bysmy wrocili po 3 miesiach bo sprobowalismy i nie wyszlo..
jest gozej bo nawet nie zaczelismy ..nie wiem jak to teraz bedzie .. to troche zmieni stosunki miedzy nami..moglismy razem zamieszkac biednie ale chociaz pracujac nad swoim zwiazkiem teraz bedziemy sie widywac raz na jakis czas bo pogoda jaka jest sami widzicie dopiero sie ma depresje i nic sie nie chce ..a nie jedna zime bylismy razem i wiem jak bylo niezafajnie
teraz to dopiero sie zachowalismy jak male dzieci nieodpowiedzialnie
a mialo byc tak pieknie ...
Femme-fatale84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 12:17   #1436
zuzaneczka
Zakorzenienie

femme może nie rezygnujcie? napisałaś że decyzja podjęta na 99%. Może warto porozmawiać szczerze z TŻ że jeżeli teraz nie to może wcale nie?
Masz oparcie w rodzicach, masz nakupowane masę rzeczy, masz chęć i zapał... słowami innych że sobie nie poradzicie nie przejmuj się - to Ty masz wierzyć że się uda.
Spróbuj choćby sama - udowodnij TŻ że się da, myślę że szybko do Ciebie "przybiegnie".
A jeżeli nie poradzicie sobie to nie koniec świata, ale myślę że warto spróbować choćby na miesiąc
ejj nie poddawaj się tak łatwo
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 12:24   #1437
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez natali86 Pokaż wiadomość
vadi zabalowało się wczoraj czyzbys za duzo tequili wypiła
ha! żeby to była tequila! grzecznie piwko, tylko było dużo dymu, a ja się najwyraźniej starzeję

Cytat:
Napisane przez Femme-fatale84 Pokaż wiadomość
najlepsze jest to ze od poczatku wiedzielismy ze porywamy sie z motyka na slonce ze ryzykujemy..ze jest opcja powrotu po 3 miesiacach do domu ale chcielismy zaryzykowac..w miedzy czasie faktycznie stopniowo gasil moj entuzjazm...nie ma juz we mnie realizmu ani pozytywnego myslenia jest tylko pesymism....

za pol roku tez nie bedze miec stalej pracy zawsze jest mozliwosc ze kogos zwolnia.. jak bedziemy czekac az "bedziemy bogaci" to nigdy nie bedziemy ze soba mieszkac albo bedziemy po 40....
kocham go ale zygac mi sie juz chce tym wszystkim ze mi sie juz go widywac nie chce ..wstydze sie spojzec w oczy znajomej ktora zalatwiala mieszkanie ..jeszcze bede musiala pozabierac od tz popakowane rzeczy na przeprowadzke..chyba gozej wyszlo nizli bysmy wrocili po 3 miesiach bo sprobowalismy i nie wyszlo..
jest gozej bo nawet nie zaczelismy ..nie wiem jak to teraz bedzie .. to troche zmieni stosunki miedzy nami..moglismy razem zamieszkac biednie ale chociaz pracujac nad swoim zwiazkiem teraz bedziemy sie widywac raz na jakis czas bo pogoda jaka jest sami widzicie dopiero sie ma depresje i nic sie nie chce ..a nie jedna zime bylismy razem i wiem jak bylo niezafajnie
teraz to dopiero sie zachowalismy jak male dzieci nieodpowiedzialnie
a mialo byc tak pieknie ...
więc tak - z jednej strony zgadzam się z Zuzaneczką, że spróbować warto
ale z drugiej strony - wcale Ci się nie dziwię, że masz dość Tż i skoro nie masz ochoty na niego patrzeć, to tym bardziej z nim mieszkać.

Więc jeśli zdecydujesz się, że chcesz z nim mieszkać, to spróbujcie. Tylko wcześniej się zastanów, czy z takim właśnie mężczyzną chcesz mieszkac/spędzić życie? czy o takim traktowaniu marzysz? czy tak właśnie odzywałby się/zachowywał Twój wymarzony facet?

Bo czasem nie warto naginać marzeń do rzeczywistości tylko dlatego, że z nim jesteś już długo, macie wspólne plany itp.
Nie mówię, żebyś się z nim rozstawała, ale chyba sama wiesz, że tak jak teraz dłużej być nie może :/ tak się nie traktuje obcych, a co dopiero ukochanej osoby
Stary 2007-10-28, 12:31   #1438
zuzaneczka
Zakorzenienie

faceci niestety często obawiają się "dorosłego, poważnego życia" i ratują się ucieczką,
nie znaczy to jednak że nie chcą samodzielności ale obawiają się że może nie sprawdzą się w nowej roli, że pojawi się ograniczenie ich wolności itp.
Moim zdaniem warto spróbować pomieszkać razem choćby ten miesiąc, przekonasz się jak się sprawdzacie w nowych rolach, dotrzecie się albo zmysłowicie sobie że to jednak nie tędy droga. Lepiej teraz niż za pół roku, rok albo i później
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-28, 13:39   #1439
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Tz godzinkę temu napisał mi smska (czym bardzo mnie zaskoczył, bo nie spodziewałam sie tego)":kochanie bardzo mocno cie przepraszam za wczorajszy wieczór. zachowałem się jak dupek.. byłem zły, zmeczony i nie wiem z jakiego powodu tobie oberwało się za to.. jeszcze raz najmocniej cię przepraszam kochanie!!!"
odpisałamk. nie ma sprawy (nic więcej)...

Stary 2007-10-28, 13:42   #1440
vadi
*sportaddict*

ha!!
a - nie - mówiiiiłaam

brawo dla Tz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości