Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-25, 11:10   #3301
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
widze ze panika ogarnela i wszystkie zaczely sie pakowac ja może jutro....
nie wszystkie ja dalej totalny luz. o praniu tez jeszcze nie mysle.

za to spadlo u nas sporo sniegu - malz rano odgarnal, a po 3h bylo znowu zawalone, wiec odgarnelam i ja taki maly trening. ruch na swiezym powietrzu. mlody tez dostal szufle (odpowiednich rozmiarow) i poprawial
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 11:14   #3302
kopycio
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
o matko, ciesz sie! ja mam syry pod zebrami... lezec sie nie da, siedziec sie nie da- bo go cyckami gniote. jak nie mam stanika to est ok, ale jak mam (a jak ta kolezanka przychodzi to zakladam, co bede z dyndalami wiszacymi siedziec ) i est w miare ok tylko jak chodze, a chodzic mi i nie wolno za duzo :/ wiec na lezaco tylko tak jak zupelnie leze- na boku to jest ok. Bo pollezaco tez gniote.

masakra

To i tak zle i tak niedobrze mi znowu pachwiny wysiadają, bo glowe wpycha. No ale z Twojego opisu to juz chyba wole to niż na żebrach

Cloche daj troche śniegu! Uwielbiam
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 11:20   #3303
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Mój teść jak zwykle jak się dowiedział to mina skwaszona i komentarz musiał puścić że imię nie święte i ruskie a on by chciał imię po teściowej.
Padłam, najlepszy komentarz ever Ja bym się chyba nie zdenerwowała tylko wybuchła śmiechem.

A imię wybrałaś całkiem zwyczajne, więc teść naprawdę mega problematyczny.

Cytat:
Ja nie miałam jeszcze ktg... I nie zapowiada sie, abym miała...gin w gabinecie nie ma- na następnej wizycie mam 36 (37 zaczety) tydzien... Wszystkie juz miałyście?
Nie. Moja ginka powiedziała, że na następnej wizycie - to będzie skończony 35 - umówimy się na ktg w szpitalu. Ale to najpierw spytała czy wybrałam szpital już i ja powiedziałam, że wstępnie ten, w którym ona pracuje. Nie wiem jak to wygląda w innej sytuacji, gin prywatny nic na ten temat na razie nie mówił - a w jego szpitalu na pewno zwykłych ktg nie robią.
Ale właśnie zostałam uświadomiona ostatnio, że czas wybrać ostatecznie szpital - bo raczej powinno się ktg robić tam, gdzie się rodzi, bo cała dokumentacja z badań już tam jest.
Cytat:
o matko, ciesz sie! ja mam syry pod zebrami...
Mnie stopy raczej max. ciut powyżej wysokości pępka sięgają. Ale już kilka razy w nocy miałam tak, że kładłam się na lewym boku i nie mogłam leżeć, bo dupka się w żebra wbijała - także w nocy on się jakoś w górę przemieszcza chyba.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 11:22   #3304
patulinka94
Zadomowienie

Kurcze mnie właśnie młoda wypycha nogi po prawej stronie żeber...
Piękne i bolesne :P
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 11:32   #3305
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja juz nie daje rady dzisiaj, mam nawracajaca infekcje, najpierw brałam clotrimazolum w globulkach, po 4 dniach od skończenia nawrócilo wiec wzielam iladian Direct plus, a dzisiaj myslalam ze oszaleje, zostal mi juz tylko lactovaginal ale nie chce na razie go brać bo nie wiem czy gin w Pt nie będzie chcial robic wymazu na gbs. Podmylam sie naparem z kory dębu i rumiankiem ale ulga tylko na chwile, pomóżcie
Stary 2016-02-25, 11:36   #3306
MiniMonix
Zakorzenienie

Ok, dzięki! Te z belli też mam, ale w takim razie zostawię je w domu a najwyżej małż mi dowiezie na spokojnie. A do domu kupię sobie Naturella.

Mnie wczoraj teściowa zaskoczyła że hohooooooooo! Kupiła body i półśpiochy sama z się normalnie w szoku jestem. Ale dobrze, będzie pasowało akurat na wyjście ze szpitala Za to stwierdziłam, że muszę kupić jednak jakiś grubszy kombinezonik, bo kotek będzie za cieniutki na początek kwietnia. https://www.google.pl/search?q=pajac...ltukFQIeXRM%3A

Za cieniutki nie?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

KTG
U mnie jest raz w tygodniu przymusowo, a jak chcę dwa to mogę zrobić w przychodni u położnej. Jak na razie to w poniedziałek idę na wymaz i ktg, a w następnym tygodniu normalna wizyta bez ktg, więc pójdę w czwartek do położnej.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 11:38   #3307
beth007
Zadomowienie

Ktg mi nie robił gin ani nie zlecił. Ale ja dopiero w 32 tygodniu. Nie wiem od kiedy powinno się to robić.

Miałam jak leżałam w szpitalu ostatnio.

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 11:39   #3308
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
widze ze panika ogarnela i wszystkie zaczely sie pakowac ja może jutro....
Jeszcze o tym nie myślę, bo nåwet nic nie mam

Cytat:
Ehh nie rozumiem tego krytykowania imion, mieli juz swój czas by nazywać dzieci tak jak chca a teraz się wtrącają i chca swoje racje dzieciom przekazywać. Mojego Igora nikt na szczęście jeszcze nie skrytykował, tylko by spróbował to nie ręczę za swoj potok slow
Też tego nie rozumiem. Moja sprawa i juz. Ale dla świętego spokoju w rodzinie nie mówiliśmy. Tylko znajomym tutaj wspomnieliśmy. Większości się podoba

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny biedne jesteście z tymi skurczami. Niektóre z Was to nieźle meczy. Ja w ogóle nie wiedziałam co to skurcz całą ciążę nic a jak przyszly pierwsze to juz były to te porodowe i od pierwszego skurczu za 7 godzin corka byla ze mną. Teraz pewnie będzie podobnie bo tez na razie nic nie czuje
Piona.To tak jak ja Teraz liczę ze pójdzie szybciej

Cytat:
A która? Decathlon czy dawanda??

Ja nie miałam jeszcze ktg... I nie zapowiada sie, abym miała...gin w gabinecie nie ma- na następnej wizycie mam 36 (37 zaczety) tydzien... Wszystkie juz miałyście?

Wogl oglądam ddtvn, pokazują noy paryski szyk. A te łaski młode wyglądają jak babcie masakra
Nie miałam i pewnie nie będę. Dopiero przy porodzie.

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Mój tak szaleje, że mnie juz wszystko boli. Zastanawiam się jak on się taki niby duży tam mieści

U nas przepięknie. Byłam z tz w szkole małej otem krótki spacerek i teraz odpoczywam. Mała wraca z koleżanką po przedszkolu, będzie hałas

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 11:49   #3309
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
kurcze a ja dalej mam tylko jedna koszule, musze w końcu się wziąśc w garść i coś zamówić

Ja potrzebuje jeszcze koszulkę do porodu :P

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Moja róbi od 36 tg. Wysyła pacjentki do szpitala na samo ktg, raz w tygodniu.

U mnie tez pieknie, az żal lezec Maluszek tak mi sie kreci fajnie ale faktycznie jest nisko, dupka w okolicach pępka, ani razu go w okolicach żeber nie czułam.
Tż wczoraj zaproponował, ze powinnam na rękach chodzic to mi spadnie Mlody i jeszcze pytał czy maści na odleżyny nie potrzebuje...🤔 No kochany...

Wiem po sobie jak wszystko boli od leżenia

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Tabaska będzie Natalia
No myślę zaopatrzyć się w jakieś jedzenie, coś słodkiego, wodę. Wiem jak jest w szpitalu i niestety trzeba się dożywić ze swojego prowiantu.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Kurcze wyspałam się dziś przez dzień i będę królować do 2 na necie.

No ale niestety po i przed cesarką nie można za bardzo jeść
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:03   #3310
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, ciesz sie! ja mam syry pod zebrami... lezec sie nie da, siedziec sie nie da- bo go cyckami gniote. jak nie mam stanika to est ok, ale jak mam (a jak ta kolezanka przychodzi to zakladam, co bede z dyndalami wiszacymi siedziec ) i est w miare ok tylko jak chodze, a chodzic mi i nie wolno za duzo :/ wiec na lezaco tylko tak jak zupelnie leze- na boku to jest ok. Bo pollezaco tez gniote.
masakra
ohoho jak słodko hehehe

mi nigdy pod żebra nie zawędrowała okolice pępka tylko.
A wczoraj rączkami nei wiem co robiła ale majstrowała przy Bożenie tak, że nei wiedziałam co tam się wyrabia takie szarpnięcia jakby, wiecie co mam na myśli? szybki krótki ruch gdzieś tam na samym dole hehhee

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Dziewczyny co leżały w szpitalu mam pytanko apropo wyprawki i numeru:
15. Małe lusterko + kosmetyki do makijażu i demakijażu (płatki kosmetyczne i patyczki do uszu)
czy faktycznie miałyście czas/chęci by się malować?
Nie mówię o dniu porodu - ale tak potem? Zastanawiam się czy ten punkt brać w ogóle pod uwagę
może wezmę tylko korektor pod oczy co by zatuszować moje szanowne cienie i tyle to mi powinno wystarczyć

PS: wiem, że to też mocno zależy od osoby czy maluje się na co dzień czy nie ale tak z ciekawości jak to u was było pytam
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:07   #3311
lulka19
Zakorzenienie

Poli jak leżałam z krwawieniem to nie miałam kosmetyków, i nie myślałam o malowaniu, ale ostatnio tak trochę się malowałam. Moim zdaniem wystarczy korektor pod oczy, tusz, no i ja poprawiam brwi

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-02-25 o 12:08
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:16   #3312
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nie wszystkie ja dalej totalny luz. o praniu tez jeszcze nie mysle.

za to spadlo u nas sporo sniegu - malz rano odgarnal, a po 3h bylo znowu zawalone, wiec odgarnelam i ja taki maly trening. ruch na swiezym powietrzu. mlody tez dostal szufle (odpowiednich rozmiarow) i poprawial
U mnie tez śnieg. Ale wczoraj nasypal i tez miałyśmy z elizka trening

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ok, dzięki! Te z belli też mam, ale w takim razie zostawię je w domu a najwyżej małż mi dowiezie na spokojnie. A do domu kupię sobie Naturella.

Mnie wczoraj teściowa zaskoczyła że hohooooooooo! Kupiła body i półśpiochy sama z się normalnie w szoku jestem. Ale dobrze, będzie pasowało akurat na wyjście ze szpitala Za to stwierdziłam, że muszę kupić jednak jakiś grubszy kombinezonik, bo kotek będzie za cieniutki na początek kwietnia. https://www.google.pl/search?q=pajac...ltukFQIeXRM%3A

Za cieniutki nie?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

KTG
U mnie jest raz w tygodniu przymusowo, a jak chcę dwa to mogę zrobić w przychodni u położnej. Jak na razie to w poniedziałek idę na wymaz i ktg, a w następnym tygodniu normalna wizyta bez ktg, więc pójdę w czwartek do położnej.
Mi się wydaje że kombinezon super i nie będzie za cienki. Okryjesz kocykiem najwyżej i będzie ok. Ja tez mam taki cienki

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Polinezyjka ja nie mam zamiaru brać żadnych kosmetyków do makijażu. Malowanie to ostatnia rzecz na którą miałam wtedy ochotę. W ogóle byłam tak wpatrzona w corke ze specjalnie mi nie przeszkadzalo ze nie mam makijażu chociaż na codzień jak wychodzę z domu to się maluje
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:18   #3313
patulinka94
Zadomowienie

Ja kosmetyków do makijażu nie zabieram żadnych. Myślę że wtedy będą dla nas ważniejsze sprawy ☺
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:19   #3314
Agnessssa
Rozeznanie

Hej dziewuszki i nas już spokojnie dzisiaj były delikatne skurcze ale takie normalne. Adaś jeszcze posiedzi w brzuszku. Duży chlopaczysko się szykuje. Mi ktg codziennie rano robią i tętno sprawdzają 7razy na dzień. Mały w nocy spał a teraz rozrabia. W nocy nawet coś spie i w dzień z godzinkę. Dzisiaj zdjeli mi holtera i jeżeli będzie ok w sobotę może do domu masz puszczą. Idę dzisiaj oglądać porodowke bo jest okazja. Trzymajcie się
Stary 2016-02-25, 12:22   #3315
madziara889
Zakorzenienie

Też nie biorę kosmetyków, jak siedzę w domu to też się nie maluję.

Śnieg wczoraj u mnie padał ale po chwili się rozpuścił.

Dziewczyny ratunku !!! Zrobiła mi się afta, czym mogę smarować?
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:24   #3316
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Agnessssa super ze wszystko ok i ze sie uspokoilo a Adaś jest dużym chłopcem

Malowanie- ja mam mocne cienie pod oczami i najchętniej wzięłabym chociaz podkład i tusz ale tak jak piszecie raczej to jest bez sensu, bo beda ważniejsze rzeczy dzidziuś lepiej żeby nie wachal takich kosmetyków a maz na godzien mnie tez ogląda bez mejkapu, reszta mi wisi
Stary 2016-02-25, 12:25   #3317
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
ohoho jak słodko hehehe

A wczoraj rączkami nei wiem co robiła ale majstrowała przy Bożenie tak, że nei wiedziałam co tam się wyrabia takie szarpnięcia jakby, wiecie co mam na myśli? szybki krótki ruch gdzieś tam na samym dole hehhee

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

15. Małe lusterko + kosmetyki do makijażu i demakijażu (płatki kosmetyczne i patyczki do uszu)
Nie mówię o dniu porodu - ale tak potem? Zastanawiam się czy ten punkt brać w ogóle pod uwagę
może wezmę tylko korektor pod oczy co by zatuszować moje szanowne cienie i tyle to mi powinno wystarczyć

PS: wiem, że to też mocno zależy od osoby czy maluje się na co dzień czy nie ale tak z ciekawości jak to u was było pytam
ja zawsze brałam podkład, tusz, korektor ale nigdy nie użyłam. A byłam tylko z powikłaniami a nie przecież po porodzie. Wtedy mi się nie chciało, nie myślałam już o tym więc chyba po porodzie też będzie to dla mnie nieistotne.

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:32   #3318
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
A która? Decathlon czy dawanda??

U nas pierwsze KTG jutro, ale gin ma w praktyce (robi od 32. tygodnia zawsze).

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
WItam w klubie. Kopniaki w wątrobę i żebra to czysta przyjemnosć.

Do szpitala spakuje jakis krem B&B i moze tusz do rzęs na wyjście.
Stary 2016-02-25, 12:34   #3319
kopycio
Rozeznanie

A ja wzięłam fluid, krem i tusz. Jak mnie ktos odwiedzi to nie chce straszyc a jak nie bede miała siły to nie bede używać. Mało miejsca zajmuje.

Madzia ja używam aphtinu i mi bardzo pomaga, ale nie wiem czy mozna w ciazy.. biedna Ty, wiem jakie to uciążliwe.
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:36   #3320
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
ohoho jak słodko hehehe

Ja się maluje niemal codziennie, bardzo lubię sam proces, ale w szpitalu nie miałam nic prócz kremów. Byłam tak zjechana, że nawet o tym nie myślałam. Teraz też nie pakuje.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:38   #3321
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Tabaska a to numer ja lykam wszystko razem jak leci tzn lykalam bo ostatni tydzień znów się rozleniwilam :P
po dupsku po jaka cholere trabie wam juz od nie wiem ilu miesiecy, ze zelazo to w nocy najlepiej, takie osamotnione przyjmowac... popic woda tylko i dalej w kimono?!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:40   #3322
niulka_1985
Zadomowienie

KTG jeszcze nie miałam, ale za tydzień mam wizytę i może zleci, kto wie
Poza tym, na ostatniej wizycie moja dr powiedziała, że jeżeli młody nie urodzi się do 38 tygodnia, to ona kieruje na jakieś monitorowanie. Wtedy robią usg, badają coś tam w łożysku czy pępowinie i robią KTG. W sumie, to nie pamiętam dokładnie.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:43   #3323
justyna_fli
Zadomowienie

Lucy i Malos wiek zmieniony a Tobie sunshine dopisalam imie coreczki. Co do kuzynki to rzeczywiscie nieodpowiedzialna ale to chyba nie kwestia tego ze zaszla w pierwszym cyklu... Ja tez zaszlam od razu i jakos tak sie nie zachowuje
Kciuki dla dziewczyn w szpitalach, obyscie szybko wyszly I brawa dla wizytujacych, super ze dzieciaczki juz takie duze i ze wszystko jest ok
Zostalam dzis w domu bo mnie cos gardlo bolalo... Na szczescie po herbacie z cytryna i miodem przechodzi Teraz tylko zabrac sie za pisanie pracy, w domu zawsze mi ciezej niz na uczelni Milego dnia dziewczynki
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:49   #3324
NetaC
Raczkowanie

Ja kosmetyki jakieś mam ale nie chce mi się malować.
Chociaż w sali lustro więc nie byłoby problemu.
Ale po porodzie to szczerze wątpię bym w ogóle o tym myślała . Dobrze ze będę pamiętać by się umyć. Ale to i tylko jak mąż albo mama będzie.

Cały dzień leżę i śpię. Okno uchylone i powietrze mam. Coś tylko mnie suszy ciągle. Nie wiem czemu.

Mój mi jeździ po brzuchu i nóżki wpycha pod lewe zebro. Ale nie kopie mnie jakoś mocno . Jak już to puknie delikatnie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Miód.

Co o tym wiecie. ?

Babcia mi mówi że miód dla dziecka jest trujący. Ze w ciąży nie mogę ani do herbaty ani na kanapkę.
Mówi że jak jedną dziewczyną poila małe dziecko woda z miodem to ok nie chorowalo a potem od któregoś roku życia dializy nerek.

Ja wiem ze jest ciężko strawny. Ale skąd babcia ma takie informacje.?

Na temat cytrusów tez mówi by nie jeść bo dziecko będzie miało alergię.

Nie wiem nie chce jej urazić ale też nie chce być madrzejsza. Sama się nie znam.

Lekarz rodzinny nic nie wiedział na ten temat.

A i temat spermy. Gin mi powiedział że na tym etapie sperma wszędzie może podzialac na skurcze i na wywołanie porodu. Nie tylko przy zwykłym seksie.
I też zabronił glaskania i dotykania piersi.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 12:53   #3325
GGI
Zakorzenienie

[QUOTE=MiniMonix;56327403]Ok, dzięki! Te z belli też mam, ale w takim razie zostawię je w domu a najwyżej małż mi dowiezie na spokojnie. A do domu kupię sobie Naturella.

Mnie wczoraj teściowa zaskoczyła że hohooooooooo! Kupiła body i półśpiochy sama z się normalnie w szoku jestem. Ale dobrze, będzie pasowało akurat na wyjście ze szpitala Za to stwierdziłam, że muszę kupić jednak jakiś grubszy kombinezonik, bo kotek będzie za cieniutki na początek kwietnia.
'

Kochana mam dokładnie tego samego kotka
ja uważam że będzie ok pod spód body i śpiochy na to ten kotek i przykryje kocykiem ...
Stary 2016-02-25, 12:55   #3326
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Madzia ja używam aphtinu i mi bardzo pomaga, ale nie wiem czy mozna w ciazy.. biedna Ty, wiem jakie to uciążliwe.

W domu mam Dezaftan Med ale ani o jednym ani o drugim nie ma na c w ulotce czy można stosować w ciąży.
Nie mogę normalnie zjeść, przy piciu też boli
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 13:02   #3327
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Kochana mam dokładnie tego samego kotka
ja uważam że będzie ok pod spód body i śpiochy na to ten kotek i przykryje kocykiem ...
No ok. To ja już nie będę kombinowała za dużo z poszukiwaniem czegoś grubszego

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 13:03   #3328
Ineso
Matka Smoka

Miód
Wszędzie piszą, że właśnie miód to pierwszy ratunek w przeziębieniu w ciąży. Ja właściwie codziennie spożywam - na czczo w wodzie z cytryną.

Makijaż w szpitalu
Jestem zwolenniczką bardzo naturalnego makijażu, żeby właśnie nie było kontrastu jak się nie wymaluję Na co dzień tylko kremy tonujące, róż, tusz, cienie (nie zawsze). W szpitalu na pewno nie będę się malować - kiedyś jak leżałam to malowałam rzęsy i to było gorsze niż niemalowanie - wiecznie gdzieś miałam rozmazane, poduszka usyfiona. Więc tym bardziej jakikolwiek podkład odpada. Poza tym nie chcę żeby dziecko miało od razu kontakt z milionem kosmetyków, nic mi się nie stanie jak na jakiś czas odpuszczę. Jak mi się uda, to w kwietniu oprócz henny brwi zrobię też na rzęsy - zawsze to ciut ciemniej.

Ręcznik kąpielowy
Kupiłyście te mniejsze tzn. 75-80, czy te większe od razu - 100cm? Na jak długo te małe wystarczają, wiecie może?
Czy któraś może ma takie i może się podzielić opinią o jakości?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg okrzyr_z1.jpg (39,4 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2016-02-25 o 13:07
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 13:05   #3329
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Ja kosmetyki jakieś mam ale nie chce mi się malować.
Chociaż w sali lustro więc nie byłoby problemu.
Ale po porodzie to szczerze wątpię bym w ogóle o tym myślała . Dobrze ze będę pamiętać by się umyć. Ale to i tylko jak mąż albo mama będzie.

Cały dzień leżę i śpię. Okno uchylone i powietrze mam. Coś tylko mnie suszy ciągle. Nie wiem czemu.

Mój mi jeździ po brzuchu i nóżki wpycha pod lewe zebro. Ale nie kopie mnie jakoś mocno . Jak już to puknie delikatnie

Miód.

Co o tym wiecie. ?

Babcia mi mówi że miód dla dziecka jest trujący. Ze w ciąży nie mogę ani do herbaty ani na kanapkę.
Mówi że jak jedną dziewczyną poila małe dziecko woda z miodem to ok nie chorowalo a potem od któregoś roku życia dializy nerek.

Ja wiem ze jest ciężko strawny. Ale skąd babcia ma takie informacje.?

Na temat cytrusów tez mówi by nie jeść bo dziecko będzie miało alergię.

Nie wiem nie chce jej urazić ale też nie chce być madrzejsza. Sama się nie znam.

Lekarz rodzinny nic nie wiedział na ten temat.

A i temat spermy. Gin mi powiedział że na tym etapie sperma wszędzie może podzialac na skurcze i na wywołanie porodu. Nie tylko przy zwykłym seksie.
I też zabronił glaskania i dotykania piersi.
Ale nieznaną mieszankę ziół to można?

Ja miód jem na potęgę, cytrusy na kilogramy. Zwłaszcza, że mam miód naturalny, ba, osobiście znam wytwórcę Jak będę karmić małą to też nie planuję się ograniczać, chyba, że zauważę, że jej to przeszkadza. Przecież małemu dziecku i tak nie podam miodu, jak będzie trzeba dopajać to woda wystarczy.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 13:07   #3330
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
U nas pierwsze KTG jutro, ale gin ma w praktyce (robi od 32. tygodnia zawsze).

WItam w klubie. Kopniaki w wątrobę i żebra to czysta przyjemnosć.

Do szpitala spakuje jakis krem B&B i moze tusz do rzęs na wyjście.
Tez biorę BB, roz, kredkę i tusz. To taki moj podstawowy zestaw. Jaki BB masz? Musze kupic jakis nowy...tyle, ze ja nie mam żadnych problemów z cera/używam tylko zeby kolor był. Podkładu w sumie nie używam juz prawie rok...tylko kremy BB/kremy koloryzujące (z inglota mam ulubione) miałam idealia vichy ale nie był jakis turbo super a dość drogi :/ z tańszych mam teraz garnier ale krótko sie trzyma. Masz sprawdzony?
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości