|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
W ogóle chyba przez te moje szpitalne ekscesy cos mi umknelo... Kruszynka dobrze zrozumialam że spodziewasz się maluszka???
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Zalezy od dnia, dzisiaj ma dzien tulenia i caly czas chce byc na rekach, nawet na 2 minuty nie da sie odlozyc na wc :-( a teraz od godziny sie cycamy. Nie wiem czy sklada zamowienie czy o co chodzi... Czasami jest tak, ze poloze go w bujaczku i zrobie caly obiad, posprzatam chate, a on dalej nic.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4743 |
|
Raczkowanie
|
Magdusia nic nie robie z tym mowilam wczoraj poliznej o tym i powiedziala ze moze na razie takie cos byc. Jestem 4 tyg po cc.
|
|
|
|
#4744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi nie daj sie TZ owi i zmuszaj do przebuerania kup trudno najwyzej sie pozyga
![]() Moj Tż pol ciąży mnie zapewnial ze w zyciu kuoy nie przebierze bo go to mega obrzydza a jsk Maly sie urodzil to teeaz urzadza wyścigi do przewijaka. Faceci ![]() Baby ja mam tylko jeden smoczek z Avent i nawet nie kombinuje z innymi jak Mlody chce cumkac to niech cumka i nie wydziwia ![]() Hariett dziwne te bóle w mostku idz koniecznie to skontroluj! Kogiel u nas kupy zazwyczaj śmierdzą jajkami ![]() Kruszynka ja pije na razie zbozowa glownie ![]() Co tam u Ciebie jak sie czujesz? ![]() Edit doczytalam. Zobaczysz październik przyjdzie szybciej niz sie obejrzysz ![]() Kurcze Lune nie wiem co poradzic na te bezdechy. A jak wyciagalas gluty to wczesniej zapuszczalas sola fizjologiczna i na brzuszek zeby spłynęło? Moj tez nie chce spac w dzien od kilku dni tylko krótkie drzemki dobrze ze troche nas bujaczek ratuje... Wróciliśmy ze spaceru robie na szybkości obiad bo niedlugo przychodzą do mnie kolezanki z pracy ale frajda ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4746 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a oczko tez juz zakropliłam ![]() Cytat:
![]() zbankrutuje na garderobie chyba zostane na dresach ![]() Cytat:
Cytat:
bo nam sie tez jedna taka trafiła Cytat:
my mamy czasem takie dni i ledwo wytrzymuje wtedyMalwi teraz dojrzałam że tez wkleiłaś ten link ![]() Przypaliłam krupnik |
|||||
|
|
|
#4747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My po powerwalku 1,5h-ponad 5km po lesie, po parku, po sciezce rowerowej. Super pogoda dzis Maly ladnie spal sobie i oddychal lesnym powietrzem ![]() A teraz w koncu spijam ciepla kawke inke z waniliowym mlekiem ryzowym, mniam
|
||
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
ahnessy - oddaj mi, zjem nawet przypalony, uwielbiam krupnik!
ratunku, od 5 rano nie śpimy prawie już nie mam siły. od 5 rano oczy szeroko otwarte. co mam z nią zrobić żeby się zmęczyła? już poza cyckiem (bo prawie ciągle na nim wisi) dałam 60ml mm ale nic, nie usnęła ;( tyle co poszłam prysznic wziąć ale w połowie zaczęła płakać. nawet śmieci nie mam jak iść wyrzucić. a jak taka rozbudzona jest to też na spacer nie pójdę bo zaraz zacznie płakać :/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kuba zrobil kupe
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2016-02-25 o 14:56 |
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie zasnie na chwile a poxniej sie budzi i cyca....ostatnio cale 300 metrow udalo mi sie przejsc ;/ o co chodzi z tym zarzucaniem pieluszki na twarz co kiedys pisalyscie? gratulacje za kupe
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4751 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Szymuś, najlepszego z okazji 2 miesiaca
![]() Hariett by kp poszlo juz bez bolu ![]() Magdusia, u mnie rana po cc jest gladka, plaska i miekka ale ja juz 1,5 mca po jestem Baby u mnie dzialaja smoki lovi i avent ![]() Kruszynka u mnie inka z mlekiem schodzi super, ze sie dobrze czujesz oby tak do samego rozwiazania My wrocilismy ze spaceru 3,5km w 1h20min bo szla z nami na piechote 2latka sasiadow maly dostal cyca i usypia ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś chyba przegapiłam, Kuba Ci kupy nie robił ? Ja też sie teraz ciesze jak mi mały zrobi, muszę położnej znowu zapytać on ma ewidentnie jakis problem, robi raz dziennie max 2, i czasami aż piszczy a innym razem normalnie i robi mega dyzo i wodnista właśnie. Dziękujemy, właśnie będę szykować kawalera do zdjęcia, muszę mu naklejkę nakleić ( a może tym razem na czoło )
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole to troche zazdroszcze tak pieknie przesypianych nocy choc z drugiej strony wole moj nie placzacy model dziecka ale krocej spiacy
![]() Wczoraj przyszlo rozliczenie pradu... No i wyszla ciaza przed tv :/ 200zl doplaty Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, pomysl z naklejka spoko :P ja tez mam album dziecka i bardzo fajna sprawa tylko czas na jego wypelnianie znalezc....
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4757 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie witaminy podajecie? Bo nam zalecili wit. K, D, Cebion, Cebionmulti. Małej się chyba wysypka pogarsza... (niby ten trądzik). Chyba odstawię te Cebiony chociaż na chwilę. Bo może ją to uczulać albo może być przewitaminizowana?
Cytat:
a myślałam, że to nie normalne :PCytat:
|
||
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Ahness da sie uratowac krupnik.
Casa az tyle za tv? No nie zartuj. Chociaz ja tez sie zastanawiam gdzie mi ten prad ucieka. Place 250 zl na 2 miesiace, wszedzie zarowki energooszczedne, tv tez maja funkcje energo, tyle co 2 telefony ladujemy, kompa i pompa od pieca sie wlacza, no i czajnik, lodowka, zmywarka, pralka, ale zeby to az tyle pradu szlo... Jerzyczka wlasnie o co kaman z kupa, cos przegapilam? Baby i na spacerze Ci nie zasypia? Do dziewczyn ktore maja woombi, jeszcze sie nie orientowalam, sa rozne rozmiary czy taki uniwersalny? Booo kurde oszaleje z moim dzieckiem. Jak nic ma skok, a ja zaraz z tego wszystkiego tez bede miec skok, ale z okna
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
Koktajlowa, my mamy wit d i k. Dawalam oddzielnie ale zmienilismy na d + k w jednej kapsulce. I tylko to.
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi u nas jest duza plazma czyli wiecej pradu zre, plyta indukcyjna bo w tych nowych blokach chyba juz nie montuja gazu wiec wsio na prad no i w sypialni mamy rzutnik
do tego kino domowe, przynajmniej jeden komp z 20h/dobe... No i sie zebralo. Trudno, na ogrzewaniu i wodzie za to mamy duzy zwrot bo w sumie 850zl wiec loozik ![]() Ja woombie bralam ten od 2,5-5 kg ale nie wiem jak 5kg dzieciaka w to wpakowac :/ Koktajlowa u nas tez k i d, a co to to dodatkowe u Was? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a tak od tygodnia robi mi i tak 1, 2 dziennie najbardziej się cieszę na brak nocnych kup
|
||
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Casa no to duzo wiecej macie, ja takich rarytasow nie mam :-P
Dzieki za odpowiedz musze znalezc cos dla mojego lobuza.---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Jerzyczka juz czaje, Wojtus tez dzisiaj dopiero ok. 14 robil od wczoraj. Tez juz sie martwilam, ale jest.
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez kupy sie normuja bo w nocy ich nie ma za to rano po przebudzeniu nadrabia
|
|
|
|
|
#4764 |
|
Rozeznanie
|
U nas juz 5 kupka na dobe tzn licze od godz 2 w nocy.
Co do woombie to jest cos takiego w polskiej wersji nazywa sie tulik i kosztuje 99zl Moje dziecko pierwszy raz zasnelo u mnie na klacie ale jak go odlozyc?
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka piękna trase zaliczyliscie!
Baby sprobuj ciasno owinac lulac energicznie i glosno szumiec powinno poskutkowac! U nas za prad miesiecznie wychodzi 70 zl teraz pewnie podskoczy bo lampka sie często pali w sypialni no i pralka co drugi dzien smiga. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie moje dziecko jest dziwne, ani szumiś, ani woombie, ani nic takiego z podobnych metod nie skutkuje....usnęła kwadrans temu po prawie godzinie puszczania muzyki typu kołysanki, udało mi się ją odłożyć już. za godzinę ją na spacer wyciągnę bo śliczna pogoda u nas.
|
|
|
#4767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak serio to nie ma recepty, jeśli śpi to będzie dalej spać a jak nie zamierza spać to i tak się obudzi ![]() Dzwoniłam do mojego gina w sprawie tych moich krwawien które nie przechodzą (bo to na pewno nie jest @, wygląda jak powrót krwawienia poporodowego) no i w sobotę mam przyjechać do szpitala zrobi mi usg i wtedy oceni czy muszę mieć lyzeczkowanie czy nie, ale na wszelki wypadek muszę być gotowa na zabieg. Jakby coś to tylko na kilka godzin będę musiała w szpitalu zostać ale i tak nie wiem jak to Konradek przetrwa. Muszę mleko ściągnąć bo nie mam żadnych zapasów, a na dodatek chyba mi się laktator zepsuł bo nie ciągnie zachciało mi się elektrycznego, trzeba było ręczny brać... No i nie wiem czy na szybko po laktator nie będę jeszcze gdzieś lecieć
|
||
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia
oby obylo sie bez zabiegu! Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Laktator zaczął działać, uff. Chociaż tyle, mam nadzieję że to była jednorazowa sprawa z tym niedziałaniem |
|
|
|
#4770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z ciepłej mamusi do zimnego łóżeczka --- wszystkie sciągacie mleczko na zapas? kurcze chyba tylko ja nie odciągam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

już nie mam siły. od 5 rano oczy szeroko otwarte. co mam z nią zrobić żeby się zmęczyła? już poza cyckiem (bo prawie ciągle na nim wisi) dałam 60ml mm ale nic, nie usnęła ;( tyle co poszłam prysznic wziąć ale w połowie zaczęła płakać. nawet śmieci nie mam jak iść wyrzucić. a jak taka rozbudzona jest to też na spacer nie pójdę bo zaraz zacznie płakać :/

by kp poszlo juz bez bolu 

zachciało mi się elektrycznego, trzeba było ręczny brać... No i nie wiem czy na szybko po laktator nie będę jeszcze gdzieś lecieć