|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
Była bardzo wypukła jak był szew, a po zdjęciu się sprostowała. Nie mam pojęcia o co to może chodzić. Cytat:
Cytat:
myślałam, że się nie da z telefonu^^Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze to fajne te muszle Z jakiej masz firmy? Mi zawsze szkoda mleka bo całe wkładki zalane po kilku godzinach to może takie muszle zdałyby egzamin
|
|||||
|
|
|
#4712 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj sie smieje przy tym nie wzrusza Go to zupelnie, a moja Mama przezywala,ze to nieodpowiednie dla niemowlat i za silne ![]() Cytat:
Moze u Ciebie to nie bliznowiec. Kolezanka mi pokazywala, po prostu ja mam w miejscu ciecia kreske jeszcze zaczerwieniona, a Ona miala zgrubienie na samej linii ciecia, takie hmm jakby mieso jej sie zebralo tam. Snily mi sie dzis pampersy ![]() I oficjalnie wchodzimy juz w trojki! W rozmiarze 2 pol dupy juz na widoku :P |
||
|
|
|
#4713 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam mówili że śluz w kupie to normalna rzecz. Mało tego jakie było moje zdziwienie jak polozna powiedziała że przez pierwsze tygodnie małej może z skutków saczyc się mleko
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Mój nie ma problemu z przebraniem małej. Jak jestem w domu i obs.ra się po pachy to woła mnie na pomoc, ale ja też go wtedy wołam. Po prostu szybciej nam ją razem wtedy ogarnąć.
|
|
|
|
#4715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz zaobserwowałam jeszcze jedna rzecz jak zaczyna sie wiercic po ok 10 minutach jedzenia to pewnie dlatego ze juz jej mało leci - a dawniej puszczała co za zołza ale bywa i tak ze rozrabia od poczatku jedzenia to wtedy moze byc opcja Casy widziałyscie: http://noizz.pl/zdrowie/kosmetyki-jo...mpaign=TA_Onet |
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj mamy jakis malo okreslony problem z kupa, steka, pierdy ida, ale kupy brak, dlatego dlugo sie nie zastanawialam, zamotalam pierona w chuste i cos tam idzie. Poza tym mamy dzisiaj dzien przytulaka tzn. trwa od dwoch dni.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
Czuję się Dziewczyny bardzo dobrze, dziękuję Wam
póki co żadnych dolegliwości, poza tym, że mogłabym spać dzień i noc więc mam jeszcze chyba z Wami coś wspólnego poza tym jestem mega szczęśliwa i już bym chciała, żeby był październik ![]() A tą inkę to pijecie z mlekiem, czy z wodą ? mnie niby też nie ciągnie do kawy, ale czasem mam smaka. Poza tym taka jestem senna, ze usypiam przed komputerem w pracy i chciałam coś co mnie pobudzi do działania
|
#4718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalnie zaparzam z woda jak normalna kawe i dolewam mleczka (w moim przypadku ryzowego ) Pierwszy trymestr ciazy i tem ciagly sen i bol glowy <3 ![]() Zazdraszczam ciazy troszke teskni mi sie do brzucha
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Ahness wrzucalam kilka stron wczesniej ten link
Kruszynka ja nie walczylam z sennoscia, ale tez bylam na L4 od samego poczatku. Moze staraj sie robic krotkie przerwy co jakis czas. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Jerzyczka mnie tez sie teskni, ale jak patrze na mojego szkraba, to w sumie ciesze sie, ze juz go mam po drugiej stronie brzucha :-D
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4720 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O, a widać poprawę w gojeniu? Bo jak miałam jeszcze ranki to kilka razy tak mi się blizna przykleiła że odklejanie to był dramat :/ Też się cieszę że się udało Co prawda nadal nie ma zamiaru ładnie, szeroko otwierać buźki (nie robił tego od początku i wtedy musiałam wciskać podczas płaczu, teraz daje radę do takiego zwykłego otwartego dzióbka), no ale je. Cytat:
U nas miesiąc i też nie zapomniał Mówi się że dzieciom łatwiej pic z butli o samo leci - u nas na odwrót, łatwiej z butli bo samo nie leciało, dopiero jak ssał, a z piersi leje mu się ciągle i chyba go to irytuje.
|
|
#4721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój najczęściej też się sam odlacza i leży mi na piersi, czasami ma tylko taki dzień ssaka Co do pieluch to u nas od początku jest podział : ja karmię, TZ przewija jak tylko jest w domu to on to robi i nie ma z tym żadnego problemu, bez względu na to jak duża i smierdzaca jest kupa No i dobrze, niech też wie że ma dziecko, nie wyobrażam sobie żeby to też składało zawsze na mnie Cytat:
Próbowałam ale i tak mi nie wygodnie jak nie komórka to czytnik, tylko wieczorem nie czytam bo już przy zgaszonym świetle siedzimy (przydałby się czytnik z podświetlaniem ) Cytat:
Co do kawy to ja piję zwykłą rozpuszczalna albo z kawiarki (ekspresu nie mamy niestety) |
|||
|
|
|
#4722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Położna dziś przyjdzie, nie mogę się doczekać jak go zważy. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-02-25 o 12:05 |
||
|
|
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwszy trymestr i kilkukrotne wymioty w autobusie - chyba wszyscy mieli mnie za pijaną No i spaaaanie.Pies sąsiadów od 8 szczeka. Szczekał też w poniedziałek i środę, a u nas to słychać okrutnie
|
|
#4724 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam z Medeli, kupilam w takim zwykłym sklepie stacjonarnie za 37 zl pewnie w necie sa taniej zaraz poszukam. Edit. Znalazlam, nawet nie przeplacilam bardzo http://allegro.pl/medela-muszle-went...905027691.html Cytat:
A z muszlami troche lepiej, wydaje mi sie ze jest poprawa, zobaczymy jakbedzie dalej. Edytowane przez kogielmogiel Czas edycji: 2016-02-25 o 11:52 |
||
|
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby się udało piersi wyleczyć
|
|
#4726 |
|
Rozeznanie
|
dodzwonilam sie w koncu do poloznej i mowie o tych kupach to stwierdzila ze to moze byc reakcja na nabial i mam odstawic i obserwowac. no i pod wieczor wyslac jej sms ile tych kup na dzisiaj zrobil i jak da rade to moze jeszcze na wieczor do nas przyjedzie.
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Juz tez kiedys pisalam, ze Wojtus mial 8 kup na dobe i byly takie bardzo wodniste, obserwuj Malego. Wodniste kupy to nic zlego. Jesli beda pdbarwione krwia, to wtedy trzeba sie martwic. Kolor ma byc musztardowy, jak jest zielony, to tez jest ok, tak przynajmniej mowila mi pediatra na ostatniej wizycie.
|
|
|
#4728 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() Cytat:
Cytat:
U nas kupy nie smierdza, cos tam czuc ale nie jest to smrod. Cytat:
Ja pilam caro i zalewalam mlekiem i bardzo mi smakowala i ponoc na laktacje gud Ale przestalam bo malego brzuszek cos pobolewal i przestalam pic mleko. Cytat:
Moja blizna po cc na koncach ma takie jakby zgrubienia pod skura wyczuwalne palcem ale nie widoczne golym okiem. Wiecie co? Czlowiek to jest jednak durny.. Maly nie spal mi w dzien przez 2 dni tylko cyc i raczki i problem z brzuszkiem, martwilam sie co nu jest.Dzisiaj i wczoraj caly dzien Olaf tylko je i spi, brzuszek juz chyba mniej boli. A ja juz sie tez martwie bo za duzo spi! Czy ja jestem normalna? Tak zle i tak nie dobrze..:/ |
|||||
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Macie już jakieś fajne pudełko, skrzyneczkę na pamiątki? Ja już powoli patrzę za czymś takim, wyjazd do Polski coraz bliżej trzeba powoli wybierać.
|
|
|
|
#4734 | |
|
Rozeznanie
|
Moja tez duzo spi ostatnio.
Malwi, Czarnula Wasze dzieciaki wcale nie spia w dzien ? ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4736 |
|
Raczkowanie
|
A posluchajcie, zaczyna mi sie katar, moge wymoczyc nogi w goracej wodzie jak jeszcze krwawie?
|
|
|
|
#4737 |
|
Rozeznanie
|
No to rzeczywiście malo spi, Moja jest mlodsza ale większość doby przesypia. A polezy Ci spokojnie ? Czy chce na ręce caly czas?
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Kogiel jakieś takie 5 minutowe drzemki i koniec. A potem matka zajmuj się mną
|
|
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby się wygoilo Cytat:
![]() Ja też bym się martwila jakby mi nagle spał cały dzień bo spał tak chyba tylko w pierwszym tygodniu życia Ja się cieszę jak ma chociaż jedną dłuższą drzemke w ciągu dnia, tak powyżej 0, 5 godz normalnie to tylko na spacerze mi śpi i może raz albo dwa razy w ciągu dnia drzemki w łóżeczku po 15-20 minut , a czasami nawet nie. No i dodatkowo wieczorem też nie daje się uśpić, czasem do 23-24 się bujamy. Spacer zaliczony, wprawdzie śnieg proszy i wróciłam mokra no ale dziecko dotlenione
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

No i co chwile puszcza pierś - kiedyś to jak złapał to jadł i z godzinę i padał, a teraz possie, puści, possie, puści i tak w kółko. Wasze dzieci tez tak mają? Za to szybciej ma dosyć 

teskni mi sie do brzucha 
oby sie wam udało, dobrze ze cie cos podkusiło na spróbowanie
jak nie komórka to czytnik, tylko wieczorem nie czytam bo już przy zgaszonym świetle siedzimy (przydałby się czytnik z podświetlaniem 

żeby się udało piersi wyleczyć 
i linie tez. Ja mysle ze to zniknie bo to obrzydliwe.