Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-25, 19:41   #3421
GGI
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
GGI on ma tylko jeden kolor i się ładnie dopasowuje do cery. Mam suchą skórę,nakładam go beauty blenderem I lekko pudruje. wygląda super. Można zamówić próbkę w necie i tak też polecam,bo wiadomo,że każdy ma inną skórę i oczekiwania.Jest mega wydajny i ma 45 ml, nie 30 jak to jest w standardzie
Dzięki serdeczne za odpowiedz wyczerpującą.
ale na allegro one mają rózne odcienie albo ja jestem tępa..
Patrzyłam na próbki ale średnio się opłaca bo z przesyłka 11 zł

tabaska

jeśli chodzi o golenie to moja położna zachęca do depilacj jednak w domu żeby oszczędzić sobie tego w szpitalu... Ja muss!!! w domu golenie i nie ma innej opcji.

madziara
ja nie wiem co ludzie z tym 100 pytań do tez irytuja mnie te pytania.
Stary 2016-02-25, 19:47   #3422
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Velika szalenstwo isc tak szybko na zwolnienie! dobrze ze u malutkiej wszystko okej i ze jestes zamknieta na 4 spusty

Kalpana to nie maja u Was chociaz jednego czajnika na oddzial? u nas nawet lodowka jest...

Kopycio łacze sie w bolu lezac z ksiazka w lozku...3 maj sie kochana...jak juz z bolu nie wytrzymujesz to polecam dluga ciepla kapiel...rozluznia na chwile chociaz a i poplakac w spokoju z bolu mozna...i z bezsilnosci...

Patryska ale mnie rozsmieszylas lewatywa to wlany plyn przez rurke w odbyt, musisz pochodzic i doslownie max 10
Minut i dupke Ci rozwala wiec musis isc do kibla

Smarrita masz racje...masy kalowe przeszkadzaja w wyjsciu dziecka na swiat, bo jest troche bardziej wasko przez to

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

GGI ale jak bedziesz miala jedna z opisanych przeze mnie sytuacji to raczej w domu sie nie ogolisz, a to logiczne ze kazda chce sie w domu ogarnac przeciez!! A nie jakas obca baba bedzie pipke golic!! a i u mnie na szkole rodzenia jeszcze mowili zeby pamietac o ogolebiu okolic odbytu bo niektore Panie robia tylko tu przy pipce a tam...blehhh...

Gosiaczek idealnie napisalas z ta lewatywa...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 19:52   #3423
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Przy Hance nie zdążyli-ale nic sie nie stało (miałam cc)
Przy Kubie miałam podczas przyjmowania na oddział. Siostra mnie uprzedziła bym miała swoj papier toaletowy. To jest tak, ze pani sie każe położyć na kozetce na boku, no i aplikuje ta jednorazowa w butelce. Takie durnowate uczucie. No i jak wstaniesz to dosłownie kilka chwil i sie mega chce. Wyedy trzeba lecieć do kibelka i leoiej najpierw sie zorientować gdzie on jest. Robi soe jakby to rzec-wsystKo na raz. Nie ma tak (przynajmniejj ja nie miałam) ze na raty jak czasem normalnie-siedzisz tam pare minut aż wsystKo poleci. Rozwodnione także nie ma sie nad tym kontroli. Sorry za taki dosadny opis chce żebyście wiedziały na co sie szykować. Także pamiętajcie-nakładka na kibelek (ta jednorazowa z rossmanna) i swoj papier.
Uwielbiam Twoje opisy krótko zwięźle i na temat... położna mnie uprzedziła jak to wygląda.
Stary 2016-02-25, 19:53   #3424
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kejka dzieki za wyjaśnienie GGI bo wiadomo ze ja przed porodem będę starac sie byc ogolona na bobasa, z reszta ja zawsze jak sie gole to na zero, ale nigdy nie wiadomo kiedy nadejdzie ta chwila
Stary 2016-02-25, 20:01   #3425
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Tabaska na bobasa fajnie to brzmi tak jak mowisz, nigdy nie wiadomo...bo jak sie zacznie dziac cos niepokojacego wg Ciebie to logiczne ze pierwsza mysl bedzie "jade do szpitala" a nie "ide sie golic" zycie i zdrowie maluszka i nasze jest w tej kwesti niepodwazalnie najwazniejsze

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Aaa...mialam sie "pochwa-lic"...
Wlasnie mija mi 24 h milczenia owiec w domu: ani jedno slowo, sms, dzwiek, gest. Normalnie powiem Wam rekord, tak jeszcze nie bylo

Mikołaj <3
Stary 2016-02-25, 20:05   #3426
velika
Winter is coming

kejka jak dajesz radę matko, 24 h matko... u mnie by 2 nie przeszły. A nie, raz się tak obraziłam na dziada, że spokojnie z 12 h było ciszy.
Ja dzisiaj przed wizytą ogarniałam bożenę, łatwo nie było. Też się sama chcę przygotować, nie mam zamiaru dać się ogolić komuś innemu.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:06   #3427
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
wolę to niż niespodziankę podczas partych

Tak a propos rzeczy do szpitala, to ja jeszcze biorę czajnik elektryczny Wolę wypić ciepłą herbatkę do posiłku niż zimny ohydny kompot szpitalny Może którąś zainspiruję i też weźmie
U mnie jest czajnik na odziale. Mikrofala tez i lodówka.Ale lodówka zawsze tak pełna ze ja nie ruszam jej. Tv jest też przy stolikach Ale nie widziałam by ktoś oglądał. Nie wiem czy w ogóle działa.

Dziś miałam do sniadania kawę z mlekiem (nie wiem czy to kawa czy inka) do obiadu gorący kompot (smaczny) a na kolację herbatę (tu jest zawsze gorzka)

W ogóle na kolacje dostałam galaretkę z kurczakiem i warzywami (marchew widzialam) bardzo dobra smakowala jakby ktoś z rosołu ja zrobił.
Na obiad grochowa i kopytka

Ogólnie jestem zadowolona.
Szkoda tylko że Wi-Fi nie ma.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:08   #3428
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

Smarrittaa przypomniało mi się, że kazałaś pytać o "pozytywnego paciorkowca". Wczoraj zapytałam i mi położna powiedziała, że odejście czopa to nie problem. Ale jak zaczną odchodzić wody to pędem na porodówkę i rozmowę zacząć od tego, że odeszły wody a masz wynik paciorkowca pozytywny. Wtedy podadzą i będzie okej
Dzięki wielkie że pamiętałaś i zapytałaś

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

mam jedno zdjęcie to wrzucam
Załącznik 6227063
super fota Kiedy reszty się spodziewac?
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:09   #3429
duchaa123
Wtajemniczenie

Nadrobilam was miodu nie lubie i nie kupuje moj adi do tej pory nie probowal nie bylo okazji ...

Lewatywa jak zdaze to zrobie sobie w domu u nas w szpitalu nie robia a jak cos to w kibelku szpitalnym ( tak ztohilam jak rodzilam synka) nie bylo niespodzianki dzieki Bogu no bym sie chyba przy tz ze wstydu spalila jak by tak bylo

Golenie bozeny teraz gole regularnie co 3 dni do samego konca tak bd robic wiec gesto tez tam nie bedzie

Odebralam sobie dzisiaj wszystkie prace kontroln jedna juz nawet zrobilam i w srode mam 1 egzamin wiec przed porodem wszystko zalicze i koniec :p

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:10   #3430
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
U mnie jest czajnik na odziale. Mikrofala tez i lodówka.Ale lodówka zawsze tak pełna ze ja nie ruszam jej. Tv jest też przy stolikach Ale nie widziałam by ktoś oglądał. Nie wiem czy w ogóle działa.

Dziś miałam do sniadania kawę z mlekiem (nie wiem czy to kawa czy inka) do obiadu gorący kompot (smaczny) a na kolację herbatę (tu jest zawsze gorzka)

W ogóle na kolacje dostałam galaretkę z kurczakiem i warzywami (marchew widzialam) bardzo dobra smakowala jakby ktoś z rosołu ja zrobił.

No to takie smaczne jedzonko się wydaje. Super że o Was dbają ☺
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:10   #3431
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kejka tak dlugo wytrzymujecie? Oboje jesteście uparciuszki? U nas godzinę tak byśmy nie przetrwali, zawsze po kłótni tż tylko spojrzy to od razu sie śmiejemy oboje. Mnie by roznioslo jakbym miala sie nie odezwac
Stary 2016-02-25, 20:15   #3432
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że czajnik tak samo jak lodówka i mikrofala powinny być na wyposażeniu każdego oddziału i można z nich korzystać. U nas tak jest przynajmniej
U mnie jeżeli się nic nie zmieniło to nie ma. No chyba że jest ale pacjentki o tym nie wiedzą (tak jak z możliwością porodu w wodzie- jest od 4 lat a nikt nie korzysta bo nie widzą) Z resztą po porodzie średnio chciałoby mi się latać przez pół korytarza do czajnika
Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Kalpana a można u Ciebie mieć własny czajnik? :O wypas Bo u mnie ze względu na BHP nie wolno było
W sumie to nie pytałam Ale nikt się nic nie rzucał więc pewnie tak. Z resztą jakby mi coś móili, to bym im zaproponowała niech sobie sami te zimne herbaty i kompoty piją. Wtedy by pewnie zmienili zdanie
Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Lewatywa
No to widzę ze wolicie to niż niespodziankę tak jak ja tylko co jak będę siedzieć na kibelku cały czas a mały zacznie juz wychodzić a wy dalej na tym kibelku? sorry ale takie mam wyobrażenia no i jak wygląda ta lewatywa? To jakieś czopki czy co?
Lewatywę robią tylko do jakiegoś momentu. Jak się zajedzie za późno to już nie robią, więc nie masz się co martwić że urodzisz w trakcie Tak jak już dziewczyny pisały kładziesz się na boku i wlewają płyn. Leżysz chwilę żeby zadziałał i nie wyleciał, potem idziesz na tron, chwila moment i po sprawie
Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
A jak nie zdążę do kibla dolecieć?
Gowniana sprawa
Ja miałam to szczęście że akurat babka wychodziła z kibla jak ja miałam wchodzić po lewatywie. Strach pomyśleć co by było jakby akurat stała pod prysznicem i nie miała zamiaru wychodzić (u nas na porodówce jest jeden kibel razem z prysznicem). Chyba bym musiała lecieć do klopa na oddział ginekologiczny, który na szczęście jest tuż obok
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Polskie szpitale mnie przerazaja. U mnie też pewnie nie ma co na takie cuda liczyć ale jakoś wytrzymam te 2 dni bez herbatki. Nadrobie woda albo mąż mi w termosie przyniesie bo tego slodzonego szpitalnego paskudztwa nie wypije
Ja nie dam rady. Mam strasznie wrażliwy żołądek i jak nie wypiję ciepłej herbaty i zjem coś starego, to mnie zaraz zaczyna boleć Już nie wspominając o szpitalnych posiłkach- ach te ich czarne ziemniaki na obiad Też się na pewno nie tknę. Tak jak przy pierwszym synku na pewno TŻ mi będzie z domu obiady przywoził. 2 razy się wychorowałam po tym ich jedzeniu i potem już zmądrzałam że jak chcę żyć to tego nie ruszać.
Cytat:
Kalpana to nie maja u Was chociaz jednego czajnika na oddzial? u nas nawet lodowka jest...
Na pewno jest, ale dla pielęgniarek Do dyspozycji pacjentek nie ma, a przynajmniej 3,5 roku temu nie było.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:15   #3433
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Poli nigdy na mokro nie próbowałam, tylko na sucho mam paletkę, ale marzy mi sie zestaw do konturowania w kredkach takich miękkich firmy smashbox... Ale drogie to

Patulinka moze to i lepiej, Że zaoczne, nie będziesz miała przerwy rodzicami sie nie przejmuj
mam oba zestawy do konturowania ze smashbox Pudrowe już denkuję, są super swoja droga a kredki tez są mega

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Dzięki serdeczne za odpowiedz wyczerpującą.
ale na allegro one mają rózne odcienie albo ja jestem tępa..
Patrzyłam na próbki ale średnio się opłaca bo z przesyłka 11 zł

tabaska

jeśli chodzi o golenie to moja położna zachęca do depilacj jednak w domu żeby oszczędzić sobie tego w szpitalu... Ja muss!!! w domu golenie i nie ma innej opcji.

madziara
ja nie wiem co ludzie z tym 100 pytań do tez irytuja mnie te pytania.
Ty faktycznie nasrane tego, aż nie wiadomo na co patrzeć. Ja ja kupowałam to były tylko dwa, własnie ten bb i primer. Ale on na tyle stracza,że nie mogę go skączyć (no przerwa letnia jednk była, bo się opaliłam) mam ten

http://allegro.pl/dr-g-gowoonsesang-...994282950.html

Cytat:
Velika szalenstwo isc tak szybko na zwolnienie! dobrze ze u malutkiej wszystko okej i ze jestes zamknieta na 4 spusty

Kopycio łacze sie w bolu lezac z ksiazka w lozku...3 maj sie kochana...jak juz z bolu nie wytrzymujesz to polecam dluga ciepla kapiel...rozluznia na chwile chociaz a i poplakac w spokoju z bolu mozna...i z bezsilnosci...

Patryska ale mnie rozsmieszylas lewatywa to wlany plyn przez rurke w odbyt, musisz pochodzic i doslownie max 10

Smarrita masz racje...masy kalowe przeszkadzaja w wyjsciu dziecka na swiat, bo jest troche bardziej wasko przez to

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

GGI ale jak bedziesz miala jedna z opisanych przeze mnie sytuacji to raczej w domu sie nie ogolisz, a to logiczne ze kazda chce sie w domu ogarnac przeciez!! A nie jakas obca baba bedzie pipke golic!! a i u mnie na szkole rodzenia jeszcze mowili zeby pamietac o ogolebiu okolic odbytu bo niektore Panie robia tylko tu przy pipce a tam...blehhh...

Że co?? Golić odbyt?? ja pipki nie widze a co dopiero dupsko W ogóle golenie przez personel to jakies chore. Nie dałabym się.

Po odejściu wód miałam 40 min na umycie głowy i ogolenie.Potem już zdychałam z bólu w salonie i miałam gdzies włosy w odbycie czy lewatywy. W sumie to się sam organizm oczyścił po odejściu wód.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:21   #3434
NetaC
Raczkowanie

Ja bym tyle nie dała rady. I mogę nie gadać. Ale on po chwili już jest obok i prosi by się na niego nie gniewac. Przeprasza. Tuli się. No nie da się.
Ciekawe co będzie po wielu latach. Ale pewnie sama bym w końcu skapitulowala.

Zawsze mam w głowie w takich sytuacjach obraz ze on pójdzie do pracy i coś mi się stanie a wyszedł bez słowa. A tak to zawsze robi mowimy że się kochamy życzymy sobie miłego dnia i potem jeszcze SMS. Nie lubie milczenia. Wolę na niego pokrzyczec powkurzac się i dojść do zgody.

Ale o co poszło że jest az tak źle O.o ?

Lewatywe niech mi zrobią. Sma kiedyś próbowałam i nie potrafię.

Jutro do mnie babcia wpadnie z szydełkiem. Będzie mnie uczyła. ^^ w końcu się za to wezmę.
Stary 2016-02-25, 20:23   #3435
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Velika sama sie sobie dziwie, ale nie odpuszcze. I z tego co widze mąż tym razem rowniez nie ma zamiaru. Z racji ze nie bardzo mam jak sie ruszyc z chaty a i targac nie moge to jak wrocil z pracy lezala kartka co trza kupic. W piekarniku obiad sie grzal, na blacie w kuchni wyciagnelam skladniki do sniadania (ma diete i ja o to dbam) ...taka komunikacja. 24h=2 pochloniete 600 stronicowe ksiazki...w sumie nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Tylko ciekawe jak dlugo ....
Tabaska u nas zawsze tak samo jak u Was, dlatego nawet na niego nie patrze bo sie rozkleje a musze pokazac dziadowi ze zabolalo to co powiedzial. I to wcale nie moje "ciazowe humorki"...

Smarrita spoko choc taka sama informacje Ci chyba dziewczyny tu sprzedaly

Ducha co 3 dni? Zazdroszcze bo zadrapalabym sie na smierc!!

Mikołaj <3
Stary 2016-02-25, 20:27   #3436
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Gosiaczek mielilam kasze na sucho
Pierwsza porcja zjedzona zrobiłam druga ale juz inaczej

Woreczek kaszy do termo do tego 1,5 szklanki wody i pol mleka koko, 100 stopni 12 minut. Potem blendowanie na gładko i dodałam lyzke spora śmietanki kokosowej i kilka łyżek babcinego soku z malin i blendowanie.
Juz sie studzi

Ta pierwsza wersja po wystygnięciu była jak sztywna kasza manna

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Kejka ja dziś tez nam zły dzien i tz mnie wkurzył odzywką ale potem dzwonił i juz inna gadka była ksiezniczkowal mi i sie podlizywał... Ale widzę ze on tez na dziś zły dzien wiec zaraz zawijam sie do sypialni z książka... Ogarnę najpierw Bożenę w razie by mnie atakował

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2016-02-25 o 20:28
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:30   #3437
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

O co poszlo Neta? Mysle ze to akurat najmniej wazne w tym przypadku, nie chce opisywac bo po co wracac. W skrocie moge powiedziec ze o moje obawy w zwiazku z lekarzem ktory "obiecal" mi CC a ktory nie ma dyzurow w moim szpitalu. Jedynie przychodzi, zrobi swoje CC i wychodzi.

Mikołaj <3
Stary 2016-02-25, 20:31   #3438
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Ile? 10minut??? Babka mi kazała na stojąco dupsko wypiąć, rurka w tyłek, ja jej powiedziać miałam kiedy natankowane do fula to przestała i biegiem na chaziel, który był 2 metry dalej całe szczęscie bo byłaby awaria
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:34   #3439
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kropcia u Ciebie to przynajmniej ataki mozliwe, a u mnie calkowity zakaz a co jest najsmieszniejsze? Leze w wannie, pisze z Wami...a slysze ze pod drzwiami mi ktos stoi i nasluchuje czy sie ruszam, zyje itp. A jak wyjde to ani be ani me...ale ni chu chu ...nie bede pierwsza co sie odezwie

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Hahaha Iwoncia to widocznie masz bardzo delikatnie tam albo ja odporna jestem ale napisalam max 10 minut

Mikołaj <3
Stary 2016-02-25, 20:35   #3440
danika
Zakorzenienie

Hahaha nie znałam słowa chaziel ale moje wrażenia z lewatywy mogłabym opisać podobnie 10 minut - bez szans
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:38   #3441
sunshine1551
Raczkowanie

Dziewczyny ja jestem już po wizycie i muszę się położyć jutro do szpitala. Szyjkę mam 2 cm miękką i muszą mi podać sterydy na płucka dla maluszka. Jeśli szyjka będzie się dalej skracać to czeka mnie dłuższy pobyt.
Stary 2016-02-25, 20:42   #3442
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Sunshine dlugisc szyjki bylaby okej gdyby nie to ze miekka cholercia Zycze zeby sie nie skracala!! Bedzie dobrze, zobaczysz️ sterydy nie zaszkodza a moga pomoc, nosek do gory!

Mikołaj <3
Stary 2016-02-25, 20:43   #3443
lucy111
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]GGI ale jak bedziesz miala jedna z opisanych przeze mnie sytuacji to raczej w domu sie nie ogolisz, a to logiczne ze kazda chce sie w domu ogarnac przeciez!! A nie jakas obca baba bedzie pipke golic!! a i u mnie na szkole rodzenia jeszcze mowili zeby pamietac o ogolebiu okolic odbytu bo niektore Panie robia tylko tu przy pipce a tam...blehhh...

oby nam sie wszystkim udało w domu ogarnąć
dla położnych to też raczej średnia przyjemnośc to golenie tych, które nie zdążyły

Cytat:
------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------[/SIZE]

[/COLOR]Aaa...mialam sie "pochwa-lic"...
Wlasnie mija mi 24 h milczenia owiec w domu: ani jedno slowo, sms, dzwiek, gest. Normalnie powiem Wam rekord, tak jeszcze nie bylo
twardzi jesteście, nie pamiętam czy pisałas o co poszło, ale podziwiam bo bym nie wytrzymała, fakt, jak mnie chłop wkurzy to mało się do niego odzywam, ale od czasu do czasu rzuce jeszcze jakieś pretensje jak mi sie coś przypomni

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Nadrobilam was miodu nie lubie i nie kupuje moj adi do tej pory nie probowal nie bylo okazji ...

Lewatywa jak zdaze to zrobie sobie w domu u nas w szpitalu nie robia a jak cos to w kibelku szpitalnym ( tak ztohilam jak rodzilam synka) nie bylo niespodzianki dzieki Bogu no bym sie chyba przy tz ze wstydu spalila jak by tak bylo

Golenie bozeny teraz gole regularnie co 3 dni do samego konca tak bd robic wiec gesto tez tam nie bedzie

Odebralam sobie dzisiaj wszystkie prace kontroln jedna juz nawet zrobilam i w srode mam 1 egzamin wiec przed porodem wszystko zalicze i koniec :p
słabo, że nie robia lewatywy, bo jednak robiąc samemu może to wiecej szkody niż pożytku przynieść a jak się idzie bez to może sie mało przyjemna niespodzianka trafić i w sumie to bedzie bardziej krępująco niż gdyby pielęgniarka robiła nam tę lewatywę

brawka za ogarnianie egzaminów
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Ja miałam to szczęście że akurat babka wychodziła z kibla jak ja miałam wchodzić po lewatywie. Strach pomyśleć co by było jakby akurat stała pod prysznicem i nie miała zamiaru wychodzić (u nas na porodówce jest jeden kibel razem z prysznicem). Chyba bym musiała lecieć do klopa na oddział ginekologiczny, który na szczęście jest tuż obok

Ja nie dam rady. Mam strasznie wrażliwy żołądek i jak nie wypiję ciepłej herbaty i zjem coś starego, to mnie zaraz zaczyna boleć Już nie wspominając o szpitalnych posiłkach- ach te ich czarne ziemniaki na obiad Też się na pewno nie tknę. Tak jak przy pierwszym synku na pewno TŻ mi będzie z domu obiady przywoził. 2 razy się wychorowałam po tym ich jedzeniu i potem już zmądrzałam że jak chcę żyć to tego nie ruszać.

Na pewno jest, ale dla pielęgniarek Do dyspozycji pacjentek nie ma, a przynajmniej 3,5 roku temu nie było.
dobrze ze piszesz to też sobie wczesniej zerkne żebym wiedziała gdzie lecieć

co do jedzenia w szpitalu to mam nadzieje ze nie bedzie az tak tragicznie
w sumie tylko raz byłam w szpitalu ale z ostrą grypą żołądkową wiec jedyne co miałam okazję jeśc to kleik i suchary choć czytając te opisy posiłków to moze i lepiej dla mnie
Cytat:
mam oba zestawy do konturowania ze smashbox Pudrowe już denkuję, są super swoja droga a kredki tez są mega

Ty faktycznie nasrane tego, aż nie wiadomo na co patrzeć. Ja ja kupowałam to były tylko dwa, własnie ten bb i primer. Ale on na tyle stracza,że nie mogę go skączyć (no przerwa letnia jednk była, bo się opaliłam) mam ten

Że co?? Golić odbyt?? ja pipki nie widze a co dopiero dupsko W ogóle golenie przez personel to jakies chore. Nie dałabym się.

Po odejściu wód miałam 40 min na umycie głowy i ogolenie.Potem już zdychałam z bólu w salonie i miałam gdzies włosy w odbycie czy lewatywy. W sumie to się sam organizm oczyścił po odejściu wód.
ogarniemy jakoś na ślepo, nawet jak się zatnę to w sumie juz mi to róznicy nie zrobi przed samym porodem skoro po i tak bede cała obolała i może do tego nacięta
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:43   #3444
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Podziwiam

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość

U nas nie podają picia do posiłków. Jest czajnik i możesz sobie zrobić. Oczywiście jest tez szpitalna herbatka...

Mój TŻ dziś przekochany <3 zrobił mi pyszne kanapki, ogarnął pokój
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:43   #3445
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem już po wizycie i muszę się położyć jutro do szpitala. Szyjkę mam 2 cm miękką i muszą mi podać sterydy na płucka dla maluszka. Jeśli szyjka będzie się dalej skracać to czeka mnie dłuższy pobyt.
Kochana ja też trafiłam z szyjką 23 mm do szpitala. Dali magnez i coś mocniejszego bo dodatkowo miałam skurcze. No i sterydy na płuca. Wszystko się uspokoilo, choć teraz szyjka ma 18 mm. Teraz trzeba się oszczędzać.
Będzie dobrze Najważniejsze że będą mieli Cię pod kontrolą.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:47   #3446
gosiaczek071
Zakorzenienie

Sunshine no co ty..... Kurka, trzym sie..
Swoją droga to ciekawe, jak rznie lekarze te nasze szyjki traktują. Jedne przy 2-3 cm juz do szpitala a inne mniej niz 2 cm i leżenie w domu...

Minimonix ten zestaw bedzie ok/ DO KONTUROWAINA? http://allegro.pl/smashbox-step-by-s...009583111.html
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:48   #3447
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
o kurcze, trzymaj się. Dobrze, że dostaniesz sterydy i będziesz pod opieką.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 20:57   #3448
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Tabaska na bobasa fajnie to brzmi tak jak mowisz, nigdy nie wiadomo...bo jak sie zacznie dziac cos niepokojacego wg Ciebie to logiczne ze pierwsza mysl bedzie "jade do szpitala" a nie "ide sie golic" zycie i zdrowie maluszka i nasze jest w tej kwesti niepodwazalnie najwazniejsze

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Masakra no u mnie nigdy tak nie było wiec naprawdę podziwiam.... ALe uparciuchy z Was obojga....

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:

Że co?? Golić odbyt?? ja pipki nie widze a co dopiero dupsko
W ogóle golenie przez personel to jakies chore. Nie dałabym się.

jak przeczytałam pogrubione to sie poryczałam ze śmiechu

i aż mąż sie pyta z czego tak rechocze to mu mówie też sie uśmial i mówie do niego że jakbyśmysie wszystkie spotkały w barze to napewno by nas wyprosili
Stary 2016-02-25, 20:58   #3449
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki

LEWATYWA
Ja bez lewatywy nie rodzę. Jak mi nie zrobią to nie rodzę i koniec.

KALAFIOR CIĄŻOWY

1. jak byłam u rodziców to gdzieś tam wychodzimy i tak patrzę na brata a ten ubiera bardzo fajną kurtkę. Mówię do niego:
-Młody zawalistą masz kurtkę - po czym jego mina mówi mi, że coś nie tak powiedziałam. Brat na to:
-Sama mi ją kupiłaś
Ja nie wierzę. Wyśmiałam go, owszem pamiętam, że jesienią kupiłam mu dwie kurtki, ale takiej fajnej to nie pamiętam. No i on do mnie:
-znalazłaś ją w sklepie, kazałaś mi przymierzyć i poszłaś mi ją kupić.

2. Brat wchodzi z kubkiem herbaty. Mówię do niego, że ma zarąbisty kubek!
On do mnie znów tą dziwną minę zrobił i mówi:
-Kupiłaś mi go na urodziny
No nie wierzę! pamiętam, że kupiłam mu kubek, ale żeby taki ładny?

3. Koleżanka mi opowiada o jakiś tam nagraniach i ja ją pytam czy mi by wysłała bo fajnie je opisała. A ona do mnie zdziwiona: przecież Ty mi je wysłałaś.

Wychodzi na to, że razem ze wzrokiem (naprawdę jest tragicznie , umówiłam się na środę do okulisty) zepsuł mi się mózg
Przynajmniej ta część odpowiedzialna za pamięć. Teraz wszystko notuję - tzn wszystkie spotkania i co mam zrobić bo po tygodniu sobie przypominam, że miałam dziewczynie na vinted obwód bluzki wysłać....

CICHE CHWILE
no to tak raz mnie mąż wkurzył i się obraziłam. Ale żeby wszystko było potem jasne = mąż jest typem człowieka, który bardzo mało mówi.
No i byliśmy z mężem pokłóceni. Nie odzywamy się do siebie cały dzień. Po czym on mnie wieczorem o coś najzwyczajniej w świecie pyta.
Ja zdziwiona i go pytam: wiesz, że jesteśmy pokłóceni i się nie odzywamy do siebie?
A gościu w śmiech i : Naprawdę? To ile już się kłócimy? I o co się kłócimy?
No prze typ! a ja cały dzień przeżywałam, analizowałam, na zmianę byłam zła i smutna
I miałam czasem wyrzuty sumienia bo myślałam, że on na mnie zły tak jak ja na niego.

No i to był jedyny dzień w którym byliśmy pokłóceni i się nie odzywaliśmy. Tak normalnie to od razu wyjaśniam sprawę bo inaczej cały dzień bym się gryzła (a takie gryzienie się mnie wykańcza psychicznie więc wolę szybko wyjaśnić i szybko się pogodzić ).

Cytat:
Poli "przeterminowałaś się"- uslyszalam od lekarza na obchodzie. U nas sa tacy luzacy i do takiej mlodej dziewczyny tak walnal...smiesznie bylo
Dooobre

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie że pamiętałaś i zapytałaś

super fota Kiedy reszty się spodziewac?
do 2 tygodni
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 21:01   #3450
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
O co poszlo Neta? Mysle ze to akurat najmniej wazne w tym przypadku, nie chce opisywac bo po co wracac. W skrocie moge powiedziec ze o moje obawy w zwiazku z lekarzem ktory "obiecal" mi CC a ktory nie ma dyzurow w moim szpitalu. Jedynie przychodzi, zrobi swoje CC i wychodzi.
Ciekawe kto w końcu odpuści i jak
Mężczyźni czasem nie rozumieją że to co mówią może nas zranić. Czasem dobrze im to uświadomić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości