Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-26, 09:57   #3511
lucy111
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Co di znakow zodiaku ja byk tz byk syn byk a teraz bedzie baranek jak urodzi sie w terminie

Przed ciaza mialam bardzo czesto zapalenie pechcerza bol okropny wizyta w toalecie no co mimute bo ciagle siku mu sie chcialo , pieczenie , swedzenie plakac mi sie chcialo furagina pomagala na jakis czas . Czesto mialam te zapalenie nawet co 2 tyg ;/ . Odkad jestem w ciazy nie przydazylo'mi sie to ciekawe jak bd pozniej .
Tez mialam zapalenia pęcherza, może nie tak częste jak Ty, ale średnio kilka razy w roku się zdarzały

Teraz o dziwo spokój a tak strasznie się tego bałam
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 10:05   #3512
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Mnie fascynuje to że te nasze bąbelki w brzuszkach nas słyszą, czują to co my i potrafią rozróżnić że to jest reka mamusi A inna to ktoś obcy
Moja aż za mądra jest.
Powiedziałam jej, że wózek jej dziedki kupili, to kicała jak szalona, jak tylko z tż rozmawiamy czy gdzieś nie jechać, to ta nagle szaleje, tak samo jak ostatnio mówiłam jej, ze babcia będzie z nią często chodzić na spacery No i dziecie ma straszne wyczucie czasu, nie wazne która jest godzina, a ona akurat śpi, jak tylko zbierze nam się na srksy mała gadzina się budzi i utrudnia mi skupienie się
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 10:06   #3513
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Moja aż za mądra jest.
Powiedziałam jej, że wózek jej dziedki kupili, to kicała jak szalona, jak tylko z tż rozmawiamy czy gdzieś nie jechać, to ta nagle szaleje, tak samo jak ostatnio mówiłam jej, ze babcia będzie z nią często chodzić na spacery No i dziecie ma straszne wyczucie czasu, nie wazne która jest godzina, a ona akurat śpi, jak tylko zbierze nam się na srksy mała gadzina się budzi i utrudnia mi skupienie się
No popatrz mądrala wam rośnie
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 10:17   #3514
MaLoS
Rozeznanie

Sesja brzuszkowa od rana ImageUploadedByWizaz Forum1456478137.697641.jpgImageUploadedByWizaz Forum1456478186.453139.jpg

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 10:31   #3515
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Biore... juz nie wiem ile tygodni, chyba łącznie z 25 i nic nie mówił o zaprzestaniu, wiec chyba do końca będę sobie wciskać te tabsy w Bożenę

A co on sie tak z tym kościołem uparł??! No wiecie co... Lepiej faktycznie idź do tego szpitala, przynajmniej będziesz miała spokój!

Kejka--- uparta z Ciebie sztuka jaki masz znak zodiaku?

BARANY--- wiecie, ze większość naszych Skarbów bedzie spod znaku barana? To mega fajny znak, porządni i pracowici ludzie
Tż i teściowa są baranami Pracowici owszem, ale swoje za rogami tez mają

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Net mi zdechł wieczorem wczoraj

Ja normalnie nie chodze od kilku miesięcy
Wstaje połamana i musze sie podpierać rękami co tylko sięgne przez pierwsze kilka kroków, jak przewracam sie z boku na bok strzela mi w spojeniu tak jakby chciało pęknąć, o bólu nie wspomne.
Najbardziej wnerwia mnie jak sie tak ułoże w końcu, że przez chwile nic nie boli to zadzwoni mi domofon lub ktoś do drzwi zapuka. Nosz kuźwa zawsze to samo. A druga rzecz jak też obiore boską pozycje do leżenia to synek zaraz woła "mama ide na kupke". No i czar pryska momentalnie
Moje dziecko z tą kupą ma wyczucie czasu bo albo w trakcie mego jedzenia albo właśnie jak leże i sie z tego ciesze -przez chwile
Mam podobnie, choć nie tak boleśnie jak ty. Tera zmam bóle typowe dla 3 trymestru, ale do wytrzymania. Mała pół dnia jest w przedszkolu a i tz jest cały czas ze mną, także w zasadzie nic nie musze robić Moja woła "koniec" jak zrobi kupę Normalnie wyciera się sama,ale jak jest w domu to wolę sprawdzić czy dobrze

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Piękna, a to jest to? Załącznik 6228578 nie mam wtyków w sephorze ale bedą rabaty na dzien kobiet i dzien matki na pewno... A z bb narazie kupie z golden rosę, ma dobre opinie. A tych azjatyckich nie kupowałam nigdy...

Nie, nie mówił. Pytał tylko czy mam, wiec pewnie tez do końca będę brać... Aczkolwiek tak sie wcześniej zastanawiałam, czy w ostatnim tygodniu przed CC pozwoli mi juz wszystko robić normalnie :P znaczy, ze moze skoro i tak zaraz byłby poród to moze bym nie musiała juz leżeć... I mogłabym sobie spokojnie ogarnąć sama chatę po remoncie

Jjjaaaaa ale małpiszonek ja bym mojego z ziemia zrównała straszny

Zapomniałaś jeszcze dodać, ze uparci, z charakterkiem nieposkromionym, zawsze próbujący postawić na swoim moja Hanka jest baran... Wiec wiesz :P nie cieszyłbym sie aż tak, ma ciężki charakter ale to nie tylko kwestia znaku zodiaku :P:P

Miałam kiepska noc złe mi sie spało, jakbym czuwała cały czas :/ i ciagle mi cebuszka spadała na podłogę

Ma któraś z was w domu dystrybutor wody? Wlasnie sie zastanawiam, czy nie zamówić... Wody u nas duzo idzie. Co 2 dni maz lata do sklepu po zgrzewkę. A teraz podczas karmienia bedzie schodziło jeszcze więcej... Tak myśle, czy jakiejś małej butli nie wziać...
Tak, tak. To jest to. Bedziesz zadowolona. BB z Golden Rose tnie testowałam, ale też słyszałam dobre opinie No i bardziej dostępne niż te azjatyckie.

Cytat:
Hej . Dzisiaj rano zauwazylam ze strasznie opuscil mi sie brzuch no bardzo to widac , juz chyba nic mnie nie zaskoczy ....

Boszszz jak mi sie nudzi , wczoraj wieczorem tesciowa przywiozla troche ciuszkow i tak sie zastanawiam czy mam je poprac , tak siedze i sie na nie przygladam
Brzuchem nie a co sie za bardzo sugerować. Ja miałam wysoko do porodu, innym opada w połowie, innym na końcu. zależy to od wagi i ułożenia dziecka, raczej nie zwiastuje szybszego rozwiązania

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
To jest raczej zamiennik Duphastonu, i niestety bardzo drogi

Macie tak, że jak trzymacie rękę na brzuchu to dziecko zaczyna się bardziej ruszac? bo ja tak mam, i nie wiem czy tylko mi się wydaje...

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Urodziła naturalnie... Chyba nie miała jakichś ważnych przeciwskazań.
Mój jak kładę rękę to to się uspokaja, ale nie zawsze. Za to jak tż położy rękę to cisza absolutna od razu

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Moj i bez ręki na brzuchu ostatnio jakiś mega aktywny jest. Teraz też właśnie sobie mega harce urządza chyba musze wstać i jakieś śniadanko zrobić ☺

Ja brałam duphaston na początku i płaciłam normalnie 100% wiec juz sama nie wiem jak to jest.
Refundacja została cofnięta kilkalat temu, płaci się teraz zawsze 100%...na 100%

Dziś w nocy o mało zawału nie dostałam. Obudiło mnie mega osre kłucie w podbrzuszu, takie jk przy odchodzeniu wód Nie wiedziałamco mam robić. Siku bałam się puścić, skręcało mnie na boki. Dzięki Bogu przeszło, ale strachu sie najadłam,że ho ho.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 10:44   #3516
patryska0804
Zadomowienie

Zodiak
Ja jestem Baran a tz Ryby synio wybierze czy chce być rybka czy barankiem
Właśnie obudził mnie kurier przyszły butelki i duperele dla mnie do szpitala
Noc dzisiaj jakoś w miarę przespana
Piwo
Mój lubi wieczorem sobie wypić ale od marca ma zakaz. Musi być w gotowości. Ma pozwolone tylko w swoje urodziny (18 marca )
No i dzisiaj będzie kurier z lozeczkiem!

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 10:54   #3517
patulinka94
Zadomowienie

Mnie znów dopadła straszna zgaga.... Masakra.
Stary 2016-02-26, 10:57   #3518
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie znów dopadła straszna zgaga.... Masakra.

Oj biedna, współczuję. Ja nie wiem co to zgaga, będę miała łysego synka
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 10:58   #3519
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Sama sobie robiłaś czy ktoś cykał?

Małżonek
Mój jest spooooko Nie pije alko, ewentualnie jakieś babskie Somersby i to głównie latem przy grillu :P Zrobiłby wszystko o co bym go poprosiła, ale ja jestem typem, który wszystko zrobi szybciej i lepiej :P Tak czy inaczej nigdy mi jeszcze nie odmówił. Czasem się oczywiście kłócimy, ale krótko i o nic ważnego. Wkurza nas jedynie sytuacja mieszkaniowa ;/

Znak zodiaku - dla mnie jest zupełnie bez znaczenia Nigdy nie przykładałam uwagi do horoskopów..

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 10:58   #3520
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
A u mnie w tym 3 trymestrze to standard. Nieraz to nawet mi się treść z żołądka cofa...
Już mam dość i chyba wolałabym łysa córkę :P
Stary 2016-02-26, 11:02   #3521
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie w tym 3 trymestrze to standard. Nieraz to nawet mi się treść z żołądka cofa...

A to akurat miałam kilka razy
Stary 2016-02-26, 11:02   #3522
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
ja też
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 11:02   #3523
Linaewen
Zakorzenienie

Znak zodiaku
Jak mała pójdzie w ślady mamy i cioci to ją przenoszę aż będzie mogła się urodzić jako Byczek Ale ja nie przywiązuję wagi do znaków

Co do ruchów to moja raczej się wycisza jak jej kładę rękę, potem się przytula i po chwili odpływa. Zazwyczaj pokopać w inne miejsce i od nowa to samo Ale jak tatuś daje łapkę to jest tulenie na całego. Jak ktoś inny dotyka to mała zamiera i udaje, że jej nie ma...
Ale za to wczoraj TŻ położył mi się na kolanach i przytulił ucho do brzucha. I mała podpłynęła do niego i musiała się chyba pleckami przytulić i... słyszał serducho!!!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 11:15   #3524
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Znak zodiaku
Jak mała pójdzie w ślady mamy i cioci to ją przenoszę aż będzie mogła się urodzić jako Byczek Ale ja nie przywiązuję wagi do znaków

Co do ruchów to moja raczej się wycisza jak jej kładę rękę, potem się przytula i po chwili odpływa. Zazwyczaj pokopać w inne miejsce i od nowa to samo Ale jak tatuś daje łapkę to jest tulenie na całego. Jak ktoś inny dotyka to mała zamiera i udaje, że jej nie ma...
Ale za to wczoraj TŻ położył mi się na kolanach i przytulił ucho do brzucha. I mała podpłynęła do niego i musiała się chyba pleckami przytulić i... słyszał serducho!!!

My z TZ raz się wydurnialiśmy i wzięliśmy rolkę po papierze toaletowym bo niby przez to dobrze słychać, i on twierdzi, że słyszał bicie serca
Stary 2016-02-26, 11:17   #3525
annihilate
Rozeznanie

Cytat:
Nie jesteś z tym sama

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 11:21   #3526
Polinezyjka
Zakorzenienie

Chciałam oficjalnie się przyznać, że chodzę BEZ STANIKA
Koniec. Nie noszę. Strajkuję i więcej nie założę.
Nawet jak wyjechałam na miasto w tym bawełnianym do karmienia to i tak po pewnym czasie mnie obcierał i brzuch mnie piekł.
A odkąd nie noszę i działam w myśl zasady "wolność piersiom" to czuję się jak rybka w wodzie, jak statek na wietrze, jak tęczowy misio zjeżdżający z tęczy.

Mam jedną bluzę gdzie nie widać moich sutków najwyżej do końca ciąży będę w tej bluzie wychodzić tylko.: brzydal: (tzn nie przetestowałam innych więc może coś się jeszcze znajdzie )

Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
Poli
Pośmiałam się z Twoich tekstów do brata W ciąży nasza błyskotliwość zdecydowanie słabsza
Męża mam podobnego. Nie obrażam się nigdy, bo on nie wiedziałby, że jesteśmy pokłóceni

hihi Avlis gratuluję wspaniałego męża to naprawdę cudowne, że on nie wie, że się kłócimy i w zasadzie, że nie potrafi się długo i bez sensu gniewać
Cytat:
Poli Twój kalofior jest niesamowity
Hehehhe jest dobry
a jeszcze chwilę do powrotu do normalności hehehhe
Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Może to głupio i dziwnie zabrzmi, ale ucieszyłabym się gdybym po wtorkowej wizycie gin kazał by iśc do szpitala Nosz kuzwa już fizycznie nie daję rady 24h na dobę przy niespełna 2 latce a tż jak mu o urlopie powiedziałam to zaczął pier***** że jak teraz weźnie to już braknie mu na wakacje a l4 nie będzie brac sratatata. Jak kuźwa porządnej awantury nie zrobię to się nie idzie dogadac. On pracując za granica o 19 już gówno robi za przeproszeniem a ja się bujam z usypianiem dziecka do 22:30
Ojć, ładnie wymęczona musisz być!!
Te jego pracowania za granicą skończą się za jakiś czas prawda?
Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
O matulu. . Mojego męża na sentymenty wzięło zachodze do jego biura a ten ogląda NASZE WESELE i płacze
ojejjuuuuuu
nie umie sobie wyobrazić mojego w takiej sytuacji. Ależ słodki ten Twój małż
Cytat:
Hej . Dzisiaj rano zauwazylam ze strasznie opuscil mi sie brzuch no bardzo to widac , juz chyba nic mnie nie zaskoczy ....
Ohoho i czy to prawda, że więcej miejsca jest między piersiami a brzuchem?

Cytat:
Moja aż za mądra jest.
hahha co za mądry szkrab
Cytat:
Piękne
więcej proszę !!
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 11:23   #3527
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja tez mam mega zgage

MaLos piękne ujęcia

martinixxx to przy odejściu wód towarzysza jakies bole? Dobrze ze poruszylas ten temat bo za chiny bym nie wiedziala
Stary 2016-02-26, 11:23   #3528
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
To jest raczej zamiennik Duphastonu, i niestety bardzo drogi

Macie tak, że jak trzymacie rękę na brzuchu to dziecko zaczyna się bardziej ruszac? bo ja tak mam, i nie wiem czy tylko mi się wydaje...

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Urodziła naturalnie... Chyba nie miała jakichś ważnych przeciwskazań.

a dupka no nieźle... Luteina teżnie tanie 56 zł opakowanie
a co do refundacji ogóle ona jest refundowana więc nie ma znaczenia jak wysoka ciąża. Ja chodze prywatnie i zawsze mam na 100% wypisaną

dla mnie to dziwne dziewczyna miała planowaną cesarkę wiec skazania do n iej musiały być i nagle rodzi naturalnie parranoja
Stary 2016-02-26, 11:25   #3529
Polinezyjka
Zakorzenienie

ZNAK ZODIAKU
już kiedyś w sumie o tym pisałyśmy, ja chcę barana!
Kocham wszystkie baranki

hihi
nie no jakoś tak się składa, że w moim życiu dużo baranów mnie otacza nie wierzę w znaki zodiaku (wierzę w numerologię, ale znaki zodiaku ... eee nie wierzę), ale co do barana to nie wiem. Mam szczęście do osób urodzonych w tym terminie. Lubię cholernie te osoby
Barany w moim życiu:
mój kochany dziadziu był baranem
mój tatusiek jest baranem
mój mężunio też jest baranem
mój i męża najlepszy przyjaciel jest baranem
moja przyjaciółka jest baranem
bardzo dobrzy znajomi są baranami

pewnie jeszcze ktoś, ale już nie pamiętam
21 tc córeczka
Stary 2016-02-26, 11:30   #3530
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
a co to za szaleństwo zdjęcia superowe a pępek masz taki ładny ja taki wystający
Stary 2016-02-26, 11:32   #3531
duchaa123
Wtajemniczenie

Polinezyjka tak zrobil sie spory odstep miedzy cycami a brzuchem , teraz widac ze mam piersi . Tak wogole rozwalilas mnie z tym stanikiem siedze i sie smieje do tableta no wariatka .

Co do picia alko moj tz nie ma jakiegos pociagu do procentow , jak wie ze nie mozna to nie pije , czasem wieczorem lubi sobie wypic browarka i jeszcze sie pyta mnie czy moze no zloty chlopak

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 11:32   #3532
GGI
Zakorzenienie

[QUOTE=Polinezyjka;5638886 3]Chciałam oficjalnie się przyznać, że chodzę BEZ STANIKA
Nawet jak wyjechałam na miasto w tym bawełnianym do karmienia to i tak po pewnym czasie mnie obcierał i brzuch mnie piekł.
A odkąd nie noszę i działam w myśl zasady "wolność piersiom" to czuję się jak rybka w wodzie, jak statek na wietrze, jak tęczowy misio zjeżdżający z tęczy.

DOŁĄCZAM DO CIEBIE w domu w ogóle nie nosze! jak wychodze gdzieś to ubieram ale mam taki fajny większy w obwodzie wiec wytrzymuje te 2-3 godziny ale zdecydowanie bez rusztowania mi lepiej
Stary 2016-02-26, 11:35   #3533
duchaa123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Ja tez mam mega zgage

MaLos piękne ujęcia

martinixxx to przy odejściu wód towarzysza jakies bole? Dobrze ze poruszylas ten temat bo za chiny bym nie wiedziala
No wlasnie tez jestem ciekawa mi wody samoistnie nie odeszly , mialam przebijane i nie czulam najmniejszego bolu przytym , ale slyszalam ze niektorych przebijanie wod boli .... a jak jest z samoistnym odejsciem boli czy nie moze ktos cos ?

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 11:36   #3534
Polinezyjka
Zakorzenienie

21 tc córeczka
Stary 2016-02-26, 11:42   #3535
annihilate
Rozeznanie

[QUOTE=GGI;56389658]
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

DOŁĄCZAM DO CIEBIE w domu w ogóle nie nosze! jak wychodze gdzieś to ubieram ale mam taki fajny większy w obwodzie wiec wytrzymuje te 2-3 godziny ale zdecydowanie bez rusztowania mi lepiej
I ja też

Cytat:
No wlasnie tez jestem ciekawa mi wody samoistnie nie odeszly , mialam przebijane i nie czulam najmniejszego bolu przytym , ale slyszalam ze niektorych przebijanie wod boli .... a jak jest z samoistnym odejsciem boli czy nie moze ktos cos ?
Też miałam przebijane na porodówce Więc nic nie wiem w tym temacie, ale w zyciu bym nie pomyślała, że to może boleć Myślałam, że słyszy się pyk i leci po prostu

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 11:44   #3536
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
marzenie no ale jest jakaś minimalna szansa że się spełni
Stary 2016-02-26, 11:45   #3537
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Kejka Ty uparciuchu ja kiedys tez tak moglam, dlugo sie nie odzywac, ale teraz juz sobie nie wyobrazam, max 2 godziny i nie daje rady

Sunshine Trzymaj się! Co z naszymi szyjami? Ja to mam nadzieje, że z tydzien na wizycie usłysze, że moja juz jest twarda i zamknieta Biore luteine, moze pomoze cos..

A co w ogóle oznacza ta rozpulchniona/miękka szyjka? że może zacząć się rozwarcie, poród? czy co?
Rozpulchnić powinna sie dopiero, jak sie będzie przygotowaywała do porodu- by wtedy sie duzo łatwiej przy skurczach rozwiera.

Witam po wiezycie- KTG bez skurczy i z dobrym tętnem małego, ale w badaniu mam rozpulchniona szyjke i nakaz oszczędzania się. Za 2 tygodnie zobaczymy, co dalej- na razie ma ok. 3 cm, więc nie jest źle.
Najlepeiej nie kichac i kaszleć i odpoczywać. Tylko u mnie to nie zawsze wykonalne. No byle do 10.04. Mały chyba bardzo chce byc baranem

Poli- masz PRZEKALAFIORA ciażowego. A bez stanika osobiście nie dałabym rady, ale to kwestia osobnicza

Odchodzenie wód mnie absolutnie nie bolało. Przedtem tylko usłyszałam/poczułam takie PYK. Dałam rade dojśc na toaletę.

Co do alkoholu, to mój TZ będzie musiał teraz zrezygnowac w wieczornej whiskey.

Ide się dalej leczyc, bo zatkany nos nie odpuszcza.
Stary 2016-02-26, 11:48   #3538
Linaewen
Zakorzenienie

[QUOTE=GGI;56389658]
Cytat:

Ja choćbym chciała to nie mogę, bo są tak duże i ciężkie, że mnie bolą jak dużo chodzę bez...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 11:50   #3539
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Sama sobie robiłaś czy ktoś cykał?
Sama polecam!

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość

Ale słodko nasz sie tak nie chce przytulać łobuz

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
a co to za szaleństwo zdjęcia superowe a pępek masz taki ładny ja taki wystający

Dzieki Kochana no jeszcze mi nie wyskoczył pępek i chyba sie nie zapowiada... Ale taki wystający tez ma swój urok moim zdaniem

TŻ ---- mój jest kochany, lubi gotować i super to mu wychodzi, pomaga w domu, dba o moje wygody, tęskni jak pies jak rozdzielamy sie do pracy... co do picia to lubi w sumie razem lubiliśmy sobie poimprezować, ale w ciąży wszystko sie zmieniło oczywiście u mnie i jemu tez sie udzieliło, bardzo rzadko pije alkohol i dobrze

Velika ---- ja tez idę na zwolnienie dopiero! Od 1 marca L4 i w poniedziałek ostatni dzien do roboty! Nie moge sie doczekać, bo juz mam dosyć szczerze mówiąc mimo, ze na pół etatu pracowałam od sierpnia.

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 11:54   #3540
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Rozpulchnić powinna sie dopiero, jak sie będzie przygotowaywała do porodu- by wtedy sie duzo łatwiej przy skurczach rozwiera.

Witam po wiezycie- KTG bez skurczy i z dobrym tętnem małego, ale w badaniu mam rozpulchniona szyjke i nakaz oszczędzania się. Za 2 tygodnie zobaczymy, co dalej- na razie ma ok. 3 cm, więc nie jest źle.
Najlepeiej nie kichac i kaszleć i odpoczywać. Tylko u mnie to nie zawsze wykonalne. No byle do 10.04. Mały chyba bardzo chce byc baranem
Dobrze że u dzidziusia wszystko ok
Kochana zdaje się że jedziemy tak samo, z tym że u mnie szyjka ok 18 mm...
No i niestety kichanie ostatnio u mnie częste, ale co zrobić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości