|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
To też zależy od organizmu ją po CC to dobę tak mocniej a potem to już zwykle podpaski tylko został mnie to jakieś 2 miesiąc kapalo nie dużo ale w podpasce trzeba było chodzić
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Po porodzie Kiedy można wrócić do seksu .?
Po naturalnym.? Bo po cc szybciej.? Czy nie.? |
|
|
|
#3573 |
|
Winter is coming
|
mój też pije często piwko czy jakieś winka. A niech se pije, już mu ostatnie 3 dni zostały, od marca ma zakaz, a potem przy dziecku przecież nie będzie browarów łoił.
|
#3574 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na nogi, bo tam też mam czasem taki problem stosowałam w lecie ałun w kostce, zaraz po trochę piecze ale później nie ma wysypu krostek u mnie Leon wczoraj tak się kotłował, że jeszcze trochę wyszedłby przez skóre ![]() co do mężów to mój ma podobnie, w samochodzie musi byc zawsze pięknie wysprzątane ale piach w przedpokoju czy brudna podłoga jakoś go tak nie razi gratki za spakowaną torbę ![]() a kocyk jest piękny ![]() Cytat:
tez bym tak chciała, ale coś czuję ze tak szybko nie pójdzie Cytat:
a teraz chyba z piwkiem powinien już powoli stopowac zeby byc w gotowości jakby coś sie zaczynało dziać Cytat:
nie rodziłam, ale z opowieści wiem ze sporo tego leci i lepiej miec ciemne ciuchy, bo na białym wystarczy nawet mała plamka... i już do prania i nigdy nie wiadomo czy ładnie zejdzie ja zamówiłam granatowy, bo tez miałam tylko biały |
||||
|
|
|
#3575 |
|
Winter is coming
|
6 tygodni bodajże ;]
|
#3576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie i po naturalnym i po cesarce (tez się krwawi i dodatkowo pewnie rana trochę pobolewa) |
|
|
|
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
Brrrrr straszne.
Ale 6 tyg może uda mi się schudnąć z brzucha. |
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
Mam bialy taki puchaty szlafrok i tez zrezygnowałam, kupilam szary, cienki. Tak samo z ręcznikami, wezme bordowy, jak będzie wyciek to nikt nie zauważy różnicy w kolorze
My dzisiaj na wizyte, nie czuje stresu, jedynie zażenowanie tym ze moja infekcja nadal do leczenia:/
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lucy dziękuję ja mam własnie ten jako do łóżeczka, jeden do gondoli, jeden z H&Mu 75x75 i 3 takie ażurkowe Tabaska z tą infekcją to lipka trochę, ale nic nie poradzisz.. znam ten ból jeszcze sprzed ciąży. W ciąży miałam dwa razy, ale konkretnie. I zauważyłam, że sama sobie byłam winna Mama mi dziś okna umyła Właśnie grzeszę...kupiłam rano taki mniejszy zwykły chleb bo mi zapachniał, z makiem. Posmarowałam sobie 7! skibek serkiem topionym (którego swoją drogą nie jadam w ogóle zaczynam zauważać dopiero teraz jakie mam ostatnio łaknienie..kosmos, musiałabym cały czas jeść
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
Velika pjona! U mnie to samo
Szlafrok W takim razie uderzam w poniedziałek na SH po coś ciemnego Pytam i pytam dzisiaj ale.. Dziewczyny które mają łóżeczka z szuflada. Co będziecie trzymały w tych szufladach?
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
Ja pościel i pieluchy. Najpewniej.
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby 6 tygodni, ale wiadomo roznie to bywa ![]() Kejka kiedy umawiasz się na termin CC? ![]() Wszystkie macie/ kupujecie laktator? ja się zastanawiam, bo może być mi nie potrzebny a to jednak spory wydatek :/ |
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam taki jasny różowy mieciutki i puchaty, uwielbiam go! Ale kupiłam zwykły, cienkini tanszy szary. SZUFLADA Podejrzewam że raczej pampersy tam wyladuja, komplet pościeli na zmianę czy cos takiego co będzie mało używane. Co by się nie schylac za często :P |
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym takie mieć na pościel, i kocyki, ale niestety
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-02-26 o 15:28 |
|
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
Lulka ja nie kupuje. Jak będzie potrzebny to mąż mi kupi i dowiezie.
|
#3586 |
|
Winter is coming
|
ja kupię po porodzie, jeśli będzie potrzebny.
|
#3587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pyszny byłcos jest z tym apetytem w końcówce ciązy, ja na sniadanie wciągnełam dwie duże bułki cześc z serkiem capri i pomidorem a czesc z serkiem i dżemem malinowym ja powrzucam pampersy, tylko jak już tworze bede je musiała jeszcze w jakąś reklamówkę spakowac bo kurzy sie mega do tej szuflady |
|
|
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
Lulka ja laktator kupiłam elektryczny. Canpol Easy Start. Ma bardzo dobre opinie i sporo tańszy od medeli. A wiem że będę walczyć o kp no i wiem że niestety będę musiała często wychodzić z domu.
Z ręcznym nie chce mi się bawić :P |
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
Ja odkupilam laktator używany.
Nie drogo. Elektryczny. Ale nie wiem czy na 100% działa. |
|
|
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdybym miała kupowac to poczekałabym zeby zobaczyc czy w ogóle bedzie potrzebny Zrobiłam właśnie zamówienie na aleeko w sumie takie pierdółki ale ponad 100 zł poszło ale wreszcie będę miała olej różany do brzuszka, bo coś mi się czerwonego wokół pępka robi i nie wiem czy to nie rozstępy, wiec zamierzam od razu z tym dziadostwem walczyć wzięłam jeszcze olej kokosowy, masło shea, żel do twarzy, krem, sól himlajską i się nazbierało Całe szczęście dla Młodego już właściwie wszystko mamy, jeszcze tylko jakaś butelka i kilka kosmetyków babydream. No i pokrowiec na fotelik, ale to może byc i po urodzeniu, choc ja lubię mieć wszystko gotowe wcześniej ![]() później zostanie już tylko kupowanie pampersów
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie,
Mam do sprzedania troche ciuszkow dziewczecych na wiek 0-12 msc, chetnie tanio sprzedam, zainteresowane prosze o podanie swojego maila na pw, to wysle zdjecia. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boję się (temat kłótni), że mimo wyznaczonego terminu coś zacznie się wcześniej i zostanę bez papieru..bez niczego... a z drugiej strony. Trzeba się zdać na los, bo jeśli właśnie tak będzie to znaczy, że tak miało być i będę sobie miała to SN jak mi się marzyło...czaisz o co chodzi... Chociaż niby póki co nie muszę się martwić bo mały pośladkowo siedzi.. Ja kupiłam MEDELA MINI ELECTRIC dwa razy użyty. Za 90 zł z kw na olx. Jest bardzo zachwalany, więc jestem bardzo zadowolona, bo walczyć będę. A jak CC będzie to i trochę postymulować pewnie trzeba będzie, ale do torby nie pakuję, jakby co to mąż dowiezie. Właśnie go dziś po raz 3 umyłam, wyparzyłam i czeka. Lucy dżeeeem ja dziś idę na obiad do mamy, robi zupę cieciorkową...przepyszna, nawet mój mąż który lubi tylko pomidorówkę się nią zajada
|
|
#3594 | |||||
|
Mama Land
|
Cytat:
![]() Mi to nie przeszkadza, dużo pracuje, więc niech coś ma z wieczoru Do szpitala mam 2 km, więc nawet jak on nie będzie w stanie, to w 15 minut taksą dojadę (wliczony czas dojazdu taksówki )Cytat:
Wydaje mi się to jakąś ściemą. Poza tym, zależy mi wyłącznie na uniknięciu nacięciu krocza, wiec o tym mogę wspomnieć ![]() U nas same byki ![]() Nawet kot Cytat:
Mężu nie przeszkadza, ja się nie męczę, a wg mojej teorii lekkie owłosienie zatrzymuje bakterie na zewnątrz. Cytat:
Miałam kiedyś bardzo obfite miesiączki, więc myślałam, że będzie to dla mnie dobre rozwiązanie na noc (pierwsze dwie noce cyklu to łóżko zalane). Czułam się w tym okropnie miałam wrażenie, że cała pływam w tym brudzie, który pochłaniał pamper.Wolę jednak coś bliżej ciała + podkład na łóżku. Ale to tylko moje zdanie ![]() Cytat:
I tego terminu chcę się trzymać LAKTATOR: Mi się marzy elektryczny, gdyż chcę walczyć o laktację. Kupię dopiero po wyjściu ze szpitala: tam sobie porównam ręczny i elektryczny i mając pełny obraz zamówię coś. Żyjemy w czasach, gdy rzeczy przychodzą na drugi dzień, więc nie ma co takiego poważnego wydatku tak szybko czynić ![]() Cały dzień mam wrażenie, że dziś sobota W kuchni pyrka mi krupniczek, wieczorem wezmę się za bigos (nie mam drugiego dużego garnka i muszę poczekać, aż się zupa zrobi, przelać do mniejszych garnków i dopiero działać dalej Wychodząc z Almy zj^bałam faceta, który zaparkował na przejściu dla pieszych ![]() No co za buc!
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Patryska - na ten moment pampersy i chyba ubranka ale bo ja wiem. Wyjdzie w praniu co najczęściej mi trzeba wyciągać
Szwagier mnie zawiózł do lekarza Kochany! Tak to godzinę bym busem sie tlukla z przesiadkami. I jeszcze zajechaliśmy po wyniki moczu - brak bakterii !!! Cudownie ![]() Ale właśnie, zapomniałam jak on jeździ! Szybko hamuje blisko światem czy auta z przodu, ja mam chorobę lokomocyjna i mąż i mój tato hamują juz z dużym wyprzedzeniem jak się da a po 20 minutach jazdy z nim jest mi mega niedobrze :O brrrrr... Bylam u poloznej ale w sumie nic ciekawego nie powiedziała. Najlepsze bylo mierzenie ciśnienia - ja mam zawsze niskie a tu wyszlo 140! Ale polozna stwierdziła ze to niemożliwe i mi po 20 min zmierzyla jeszcze raz i juz miałam normalne 124 :P
|
|
#3596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja krwawiłam przez 9 tygodni, nawet brałam jakieś tabletki A laktatora nie kupuje- to zbędny wydatek, a kupić można zawsze. przy pierwszym dziecku miałam taki najzwylkejszy z apteki po parę zł, trochę go używałam, ale w szpitalu położna mi pokazała jak ściągać mleko ręcznie i potrafiłam to robić sama. doiłam się jak krowa |
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Asia
nawet kot bylo najlepsze
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
Apetyt tez mam mega, ciagle bym cos jadła, na wadze na razie 9 kg do przodu, ale przy moim apetycie to moe wiem ile jeszcze przybędzie
Laktator Lovi ma taka promocje, ze kupujesz i masz 90 dni, jak nie użyjesz to mozna zwrocic i oddadzą kase, w sumie fajna sprawa, bo do 3 miesiaca to juz powinnismy wiedziec czy sie przyda, jak okaże sie zbędny to oddajemy, tylko musi byc oryginalnie zapakowany. Ja sie rozglądam za używanym.. |
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No na pewno dogadacie się konkretnie i wszystko będzie ok Dziecko może jeszcze fiknąć do dołu, ale z każdym dniem szanse na to maleją ![]() Mnie dziś pobolewa brzuch jak na okres, no kurde
|
|
|
|
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
Kejka ale masz spust
W szufladzie trzymam zapas pampersow i chusteczek. Laktator mam od siory ale gdybym nie dostala to kupilabym dopiero po porodzie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

Dzień w dzień! Dlatego zasypiać nie mogę ostatnio normalnie. Ja z kolei dziś w nocy obudziłam się i poczułam jakiś wyciek. Strach w oczach i szybko do kibelka...już chciałam jechać na oddział, ale stwierdziłam, że schizuję bo to pewnie luteina bardziej wodnista. No i nie było tego dużo..jak się powtórzy to dla własnego spokoju pojade...

ty to juz wogole mega szybko , az mnie zabolalo jak to przeczytalam 
Próbowałam z nim gadać, że przegina, ale on w tym nie widzi problemu, bo przecież się nie upija tylko 1-2 piwka (dziennie!)...