|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Winter is coming
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
ja mam bardzo lajtowy stosunek do alko, może aż za, bardzo lubię, chłopu nigdy nie zabraniałam. Raczej się nie zdarza, żeby się upił, nigdy nic nie odwala itd. Ma kolegów, którym żony zabraniają pić i zawsze jak jeździli gdzieś razem to chłopaki żłopali jak nienormalni i potem odwalali różne akcje, a mój ich musiał ratować
Mi już teraz tak nie brakuje, ponad pół roku abstynencji robi swoje, ale na początku było ciężko. Niemniej jednak lubię alko, wszelakie, piwa, wina, likiery, whisky, nie przepadam za mocnym upijaniem się, ale reset od czasu do czasu stosowałam w weekendy to zawsze drinkowaliśmy z moim... No trudno, jak mała pójdzie na studia to do tego wrócimy ![]() widzę, że o żarciu gadacie, ja czekam aż mi wyrośnie ciasto na pizzę i będzie dzisiaj wyżera
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Kalpana moja ma 55 l.
Kropcia zaraz jestem ![]() Velika tez myślę o domowej pizzy dzisiaj..
|
#3633 |
|
Raczkowanie
|
Mój tż niepijący po poimprezowym zatruciu sprzed dwóch lat
Ale wcześniej to tak też w sumie okazyjnie. Ja też jakoś specjalnie nie mam ochoty na alko, ale czasami latem fajnie przy ognisku było jakiegoś reddsa wypić. Albo zimą po powrocie z mrozu zrobić pachnącego mandarynkami grzańca, mniam Zamiast tego mamy teraz zapasy gorącej czekolady i lemoniadki. Procenty zamieniły się na kalorie mężuś właśnie pichci placki na kolację, gotuje winogronowy kompot i piecze milkiłejowe ciasto jednocześnie. No normalnie człowiek orkiestra, a ja się obijam w łóżku. Miałabym wyrzuty sumienia, ale w związku z tym, że przed chwilą wykipiał mi ten kompot i usyfił całe kafelki na różowo (a miałam doglądać go dosłownie przez kilka minut kiedy poszedł po zakupy do auta) zostałam oddelegowana z placu boju. W łóżku jestem nieszkodliwa :P znaki zodiaku - taki ze mnie lew jak z pospolitego dachowca król dżungli za to tż to bliźnięta. też jakoś szczególnych cech nie przejawia. mały zapowiada się na byka, ale kto wie
|
#3634 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co zamawiały bagme ja dziś dostałam maila z dawanda ze torba została dziś wysłana
|
#3635 |
|
Rozeznanie
|
Moja torba z decathlonu 55 l.
Alkohol Moj maz bardziej letem piwko lubi wypic, teraz go nie ciągnie, poza tym jakies okazje, swieta to cos mocniejszego. Mi brakuje czasem takiego piwka wieczorem. Laktator Ja narazie nie kupowalam bo noe wiem czy mi bedzie potrzebny, w razie co mama czy mąż kupią. Szuflada Ja jeszcze nie wieem co będę chowac ale pewnie tez pieluchy, jakieś zapasowe rzeczy dla malej, napewno będzie zapelniona :-P Ale mała mi dziś szaleje, aż mnie boli w dole brzucha i w pachwinach tak tam grzebie.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-02-26 o 19:02 |
|
|
|
#3636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przy corce nie miałam a kp 7 miesięcy. teraz miałm zamiar jakiś tani kupić żeby móc odciągać jeśli gdzies będę wychodziła itp. ale siostra zaproponowała że mi pożyczy |
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Velika na jakie studia, powariowalas
sprzedasz dzieciaka komuś na weekend szybciej niz myslisz Posiadanie dziecka to nie koniec swiata, myśmy dość szybko po odstawieniu karmienia zaczęli imprezki. Oczywiście nigdy z dziexkiem w domu-zawsze było odwożone do babci na jakies 2 dni żebyśmy juz zupełnie trzeźwi mogli przyjechać no i tylko wtedy gdy dziexi były absolutnie zdrowe-jak były po chorobie lub przeziębione to nie balowalismy ostro-wtedy kino czy cos takiego.Ja mojemu tez nie zabraniam (niczego-no bo jakim prawem...?) on sam z siebie odstawił z powodów zdrowotnych. Wystarczyły wzdęcia, bóle brzucha itp. I on tez nie lubi sie upijać do nieprzytomności- za to ja jak juz doilam to na maxa zazwyczaj teraz juz (przed ciąża długo) nie zdarzyło sie dawno upodlić takie kulturalne picie Odkąd odkryłam wino bezalko to moge nawet i rok nie pic Zrobiłam druga turę budyniu. Tym razem po swojemu i moczyłam kasze 15 min w zimnej wodzie, dałam ziarenka wanilii...czekam aż ostygnie i szamamy
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzmi bardzo apetycznie ALKO Mój tz najbardziej lubi piwko. Zdarza się że po pracy w tyg sobie wypije. W weekend sobota 2-3 piwka. Teraz już bardzo rzadko pije, tym bardziej że nasza córka tak straszy ![]() Ja wcale się nie nadaje do picia :P Choć latem zimny reds jak najbardziej lub przy ognisku. Czasami wieczorami sobie razem pilismy piwko, fajny film i chipsy :P
|
|
|
|
|
#3639 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
ja dosyć szybko zamierzam sprzedawać dziecko babciom. Jeśli będą chciały oczywiście ;] Też nie ogarniam zabraniania, jesteśmy dorośli przecież. Ja mam (miałam?) dosyć solidny łeb, dużo mogłam wypić, jak nieraz słuchałam opowieści np. w pracy, że koleżanki wypiły wino na dwie i się ubzdryngoliły to mi wstyd było, bo dla mnie jedno na mnie samą wino to lajt my w piątkowy wieczór potrafiliśmy z chłopem obrócić litra jeama beama... Mam nadzieję, że po ciąży będę bardziej ekonomiczna
|
|
#3640 | |
|
Matka Smoka
|
Znów pyszne jedzonko i alkohol na tapecie - co Wy wredniachy jesteście
Zaraz biorę się za sałatkę z burakiem i serkiem kozim, ale dopcham się chlebem zapewne. Mnie się zdarzało pijać wino czerwone nawet samej - nie codziennie może, ale ogólnie często. W każdym razie częściej mam na nie ochotę niż tż. Ale ja mam ,,francuskie" podejście do wina - to dla zdrowia Laktator Też na razie nie kupuję. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
Także cieszę się, że raczej tańsze trunki mi wchodzą a biedronka z lidlem sprowadzają fantastyczne wina do 15zł |
|
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
Oj mi winka brakuje, przy staraniach piłam na wzmocnienie endometrium
Pizza u mnie wczoraj gościła, a dzis myslalam, ze sie sie skręcę tak mi sie chciało naleśników, tż jeszcze z pracy nie wrócił wiec sobie sama musiałam robic, pyyyycha! Alko Moj tez wieczorem piją piwko, ale nie codziennie. Mamy towarzystwo raczej średnio pijące, żadnych akcji nie odwalą, wiec staram sie byc wyrozumiała. Wczoraj jsk otwierał to stwierdził ze to chyba jedno z ostatnich, potem pepkowe w razie co sama sie dowiozę na porodówkę albo sąsiad pomoze juz proponował mam jakies 20 minut autkiem
|
|
|
|
#3642 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#3643 |
|
Wtajemniczenie
|
Po porodzie do seksu wrocilismy po 4 tyg po 3 przestalo ze mnie leciec no i tydzien jeszcze odczekalismy a szwow mialam moze ze 3 i to nie w srodku , noc mnie nie bolalo to dzialalismy . Ciekawe jak teraz bedzie
Laktatora nie mam i nie mialam , jakos nie byl potrzebny...
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domku
wizyta super udana! Teraz Pani doktor chce mnie widzieć co dwa tygodnie I nie było usg, ale pobrała mi GBS i jak bedzie OK to juz ten wystarczy do porodu. na wszystkie moje pytania dotyczące moich bólów i kłóć powiedziała, że to normlane no to spokopowiedziała, że bardzo silne bóle nie do wytrzymania, albo takie co długo trwają, lub są regularne to jest coś nie tak i trzeba do szpitala jechać. A moje które wydarzyły się raz lub są sporadycznie to luzik. Cytat:
mój to był na pewno coś nie tak bo po 20 minutach miałam już niższe.Cytat:
|
|
|
#3645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3647 |
|
Winter is coming
|
Poli to super, wreszcie ktoś z pozytywnymi wieściami z wizyty
|
#3648 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co.?
Ginekolog mówi że mam 1cm szyjki tutaj w szpitalu mam 28mm czyli 3 cm. Więc.? Czyżby się zrosla. ? |
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Poli cudowne wieści
teraz nic tylko grzecznie czekac do terminu---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#3650 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Co do alko, chyba niektore z Was zle mnie zrozumialy. Tez nie jestem za tym zeby facetowi zabraniac, bo nie jestem jego matka a on nie ma 15 lat, chodzi bardziej o to zeby uwazac na te codzienne "piwko lub dwa" bo z tego bliska droga do alkoholozmu. I nie mowie tego bo przezylam w zyciu traume...gdyby tak bylo to sama bym alko nie tknela a tak nie jest
Kazdy nawyk dotyczacy alkoholu jest zgubny i tyle![]() Kalpana no ciezko facetowi to wytlumaczyc niestety ale zrob moze wlasnie marzec przez oczekiwanie na porod miesiacem bez alko![]() Asia nie pisalam zeby ktos sie obrazil, ale jedynie po to zeby miec swoih bliskich na oku alko to alko a co do CC mojej...wybieram sie w poniedzialek do poloznej i mam zamiar ja zapytac, bo jak mi to mama powiedziala "pewnie martwisz sie na zapas bo Kinga wie co mowi- jak powiedziala ze nie bedzie SN to nie bedzie i ona ma na to rozwiazanie"...ahh...ale ja z tych co musza wiedziec wszytko wczesniej zeby byc spokojnym ![]() Neta raczej nierealne w te kilkadziesiat godzin. Lekarz jakis walniety...mnie tez tak baba kiedys (niedawno przeciez) nastraszyla... Poli gratki za wizyte ![]() Velika dopiero na studiach małej mowisz
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-26 o 20:14 |
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kwietnióweczki
![]() Ja jestem przeterminowaną lutówką w dwupaku ![]() Czy któraś z Was zastanawia się nad kupnem balonika do ćwiczeń przed porodem? Ja kupiłam i z ćwiczeniami doszłam do 30,5cm... jak urodzę bez szwanku, to będę mogła polecać. Ale 2 lutówki, które stosowały i już urodziły SN polecają
|
|
|
|
#3652 |
|
Rozeznanie
|
Polinezyjka, wreszcie dobre wiadomości
gratki Neta, ciekawe, moze błąd pomiaru za pierwszym razem był.. A szyjka w ogole moze sie wydłużyć? Albo zrobic sie znowu nierozpulchniona? Mam nadzieje, ze to moje leżenie sie na cos zda
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Poli no i gitara
A ja mam info od siostry, ze podobno dzis była dostawa mojego wózka do sklepu, ale juz późno było, nie dzwonili bo musza jeszcze przeliczyć fakturę z ojro na zlocisze wiec pewnie w pon zadzwonią... Także w przyszłym tyg juz chyba będę miec, jak maz bedzie miał czas pojechać po niego... No i będę miec juz WSZYSTKO Pipeta mnie boli Jezus jakiego balonika---- po co... Czy to to co myśle...? Tam go sie wkłada??????
|
|
|
|
#3654 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia taaaakk to wlasnie to o czym myslisz
|
#3655 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Dla mnie to za droga sprawa, żeby testować. Bez tych cudów też się udaje uniknąć, więc będę dobrej myśli. Ostatnio podczas ,,masażu" udało mi się przynajmniej naciągnąć i przytrzymać tkankę przez chwilę (czytałam też o takiej opcji, zamiast kręcenia palcem), więc może coś jednak z tego będzie
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Ałłłłłłaaaaaaaaaa
![]() A któraś z was to bedzie se wkładać......????? pierwszy raz słyszę o czymś takim...aż mnie pipola mocniej zabolała, Antoniowi chyba tez sie balonik nie podoba
|
|
|
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
LAKTATOR: kupiłam zwykły, ręczny za 35 zł. nie majątek a wole mieć, myślę że lepszy nie będzie mi potrzebny
zresztą więcej bym chyba nie dała ![]() USG PRENATALNE wiecie co ? miałam je w środe i zupełnie zapomniałam jestem mega zła na siebiePIWO: mój lubi i pij dość często ... choć w sumie powiedział, że od 1 marca ani kropli nie wypije by być zawsze dostępnym... taa już to widzę ![]() On też z tych co w aucie czyściutko ma być, wszystko idealnie a taki syf po sobie zostawia że się płakać chce... najbardziej chyba wkurza mnie wiecznie brudna umywalka, cała w paście do zębów... Dziś troszkę pochodziłam, brat się śmiał że wstyd ze mną wyjść bo chodzę jak kaczka i jeszcze kuleje bo nie mogę na prawą nogę stanąć naprawde już ze mną coraz gorzej...Fotografka wrzuciła pare fot z sesji, które nie bardzo mi się podobają ale oznaczyla mnie na fejsie i dziś jedna ciotka do mnie dzwoni ze widziała i ze mam taaaaakiii brzuch ogromny wrrrr ![]() Jutro wizyta u ginki az się boję po tych waszych ostatnich wizytach ! Mam nadzieję , że dzieciaki już ponad 1,5kg będą ważyć ![]()
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak miło że do Nas napisałaś... nie tak do końca przeterinowaną bo jeszcze 3 dni lutego a z tymi terminami no to wieszz.... Balonik ja sie nie wypowiem bo u mnie cc ale koleżanka miała i bardzo sobie chwaliła że dużo jej pomógł.3-mamy za Ciebie mocno kciuki
|
|
|
#3659 |
|
Matka Smoka
|
Ja to się zastanawiam czemu nigdzie nie polecają sporych rozmiarów wibratorów albo po prostu mocnego porządnego seksu bez zbytniego poślizgu - wszystko byłoby lepsze niż pseudo masaż i gumowa rosnący balon
I w ogóle to się zaczęłam zastanawiam czy potem nie okaże się, że ,,wejście" tam jest za szerokie i kompletnie niewrażliwe przez te atrakcje
|
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

w weekendy to zawsze drinkowaliśmy z moim... No trudno, jak mała pójdzie na studia to do tego wrócimy 

my w piątkowy wieczór potrafiliśmy z chłopem obrócić litra jeama beama... Mam nadzieję, że po ciąży będę bardziej ekonomiczna
w razie co sama sie dowiozę na porodówkę albo sąsiad pomoze juz proponował
wizyta super udana! Teraz Pani doktor chce mnie widzieć co dwa tygodnie

Kazdy nawyk dotyczacy alkoholu jest zgubny i tyle

wrrrr