Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-26, 18:15   #241
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

OMG właśnie przeczytałam, że nawet foka Unda w helskim fokarium wczoraj urodziła a my nadal nierozpakowane
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 18:17   #242
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
OMG właśnie przeczytałam, że nawet foka Unda w helskim fokarium wczoraj urodziła a my nadal nierozpakowane
Omg ja kiedyś słyszałam ze niedzwiedzice rodzą w śnie zimowym i budzą się jak małe już podrosniete wyobraź sobie taki czad
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 18:22   #243
Lola2828
Zadomowienie

Figa co za niuus nie słyszalam o tych misiach Siasia mamy chyba bardzo podobnych TŻ bo moj też kochany cudnie opiekuje się mała wydaje mi się ze ma lepsze podejście ode mnie ale mu tego nie powiem haha ale romantyzmu za grosz ) czasami mi przykro no ale cóż taki egzemplarz sama wybrałam )
Stary 2016-02-26, 18:31   #244
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Też trzymam kciukasy za nierozpakowane kobitki;-)

Moja Mała mnie dzisiaj podłamała;/ zasypiała przy cycku, ale do łóżeczka się odłożyć nie dała, od razu się budziła i krzyk! I zaraz musiałam ją nosić godzinę na rekach bo inaczej się nie dało... w ogóle ostatnimi dniami strasznie marudna i płacząca, już się zastanawiam czy aby przypadkiem nie mam high need baby... obiecałam sobie że nie będę jej nosić na rekach żeby uspić ale momentami inaczej się nie da, i to potrafi jeszcze na rekach wrzeszczeć że nie tak ją trzymam czy co...;/
Kochana, nie jestes sama. Moj malec ma tak wieczorami. Cyc-placz-proba odlozenia do lozeczka zakonczona niepowodzeniem-placz-noszenie-placz-cyc i tak do polnocy.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Esor, super ze laktacja sie rozkrecila

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Siasia, z tym swieceniem bozena to prawda hehe, na porodowce juz wszystko jedno jest :-P

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Omg ja kiedyś słyszałam ze niedzwiedzice rodzą w śnie zimowym i budzą się jak małe już podrosniete wyobraź sobie taki czad
What? Hehe. W sumie to fajnie maja :-D

Stary 2016-02-26, 18:35   #245
figa84
Zakorzenienie

Na Wiki pisze kiedy rodzą, a budzą się później :p rok temu w 3 była audycja i ci co obserwują dzikie niedźwiedzie martwili się ze jeszcze nie śpią bo ciepło jest a zaraz rodzić będą, i czy samica nie odrzuci młodych, czy się uchowaja jak one normalnie same do cyca i jedzą ile chcą, a niedzwiedzica się budzi jak są podrosniete
Stary 2016-02-26, 18:49   #246
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Siasia, z tym swieceniem bozena to prawda hehe, na porodowce juz wszystko jedno jest :-P
To prawda :P

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 18:54   #247
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha budzisz się po śnie zimowym a na cycu mały misiek wisi i próbujesz sobie przypomnieć: kto jest ojcem

edit:
znalazłam
http://podroze.onet.pl/przyroda/jak-...wiedzie/dnve4y

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2016-02-26 o 19:08
Stary 2016-02-26, 19:34   #248
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha budzisz się po śnie zimowym a na cycu mały misiek wisi i próbujesz sobie przypomnieć: kto jest ojcem

edit:
znalazłam
http://podroze.onet.pl/przyroda/jak-...wiedzie/dnve4y
Innymi słowy impreza była udana :p
Stary 2016-02-26, 19:46   #249
agaczilla21
Zakorzenienie

Patryś jest szalony. Wisi na cycu z godzinę, uleje, troche rzygnie i dalej cyca...i przed wlozeniem do łóżeczka z fototerapia daje mu mm bo przy cycu zaśnie ale jak zabiorę to jest masakra...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 19:53   #250
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Patryś jest szalony. Wisi na cycu z godzinę, uleje, troche rzygnie i dalej cyca...i przed wlozeniem do łóżeczka z fototerapia daje mu mm bo przy cycu zaśnie ale jak zabiorę to jest masakra...

Maly głodomorek 😊. A jak dzieciaki w domu? Jak mąż sobie radzi?
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 20:01   #251
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Wazne ze jje bo orzy zoltaczce to roznie..

Jeju mie moge z tym chlopem. Od godziny 18 prosze go by odkurzyl. Jeden pokoj!!!
Stary 2016-02-26, 20:05   #252
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Maly głodomorek 😊. A jak dzieciaki w domu? Jak mąż sobie radzi?

Coś tam czasem o mnie wspomną. Rano wczesnie wstaja. Mąż sobie radzi calkiem dobrze 😊

Ale mi stopy napuchły po porodzie. Masakra jakaś. Byle jak najszybciej do domu...

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Do mnie dzwoniła teściowa po poludniu. I juz wszystko wiem 😉 M sprzątal cały dom, czyścił szafki w kuchni, robił pranie...czyli nie mam w domu zaległości 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 20:07   #253
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Coś tam czasem o mnie wspomną. Rano wczesnie wstaja. Mąż sobie radzi calkiem dobrze 😊

Ale mi stopy napuchły po porodzie. Masakra jakaś. Byle jak najszybciej do domu...

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Do mnie dzwoniła teściowa po poludniu. I juz wszystko wiem 😉 M sprzątal cały dom, czyścił szafki w kuchni, robił pranie...czyli nie mam w domu zaległości 😉
jakie to wymowne

Brawo dla tż
Stary 2016-02-26, 20:17   #254
ja :)
Zakorzenienie

Agata mały glodomorek to dobrze! I brawa dla tz ładnie z jego strony

Marciar no chłopy to chlopy, znam ten przypadek

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Niezle jaja z tymi niedźwiedziami! Czaicie? Rodzisz i budzisz sie po 3 miesiącach, dziecko juz uśmiecha sie, problemy brzuszkowe znikły, bolu porodowego brak, połóg skończony

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 20:23   #255
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Jeju mie moge z tym chlopem. Od godziny 18 prosze go by odkurzyl. Jeden pokoj!!!
co za chłop

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Niezle jaja z tymi niedźwiedziami! Czaicie? Rodzisz i budzisz sie po 3 miesiącach, dziecko juz uśmiecha sie, problemy brzuszkowe znikły, bolu porodowego brak, połóg skończony

Daj spokój, idealnie by tak było ;D

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-02-26, 20:44   #256
siasia13
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Figa co za niuus nie słyszalam o tych misiach Siasia mamy chyba bardzo podobnych TŻ bo moj też kochany cudnie opiekuje się mała wydaje mi się ze ma lepsze podejście ode mnie ale mu tego nie powiem haha ale romantyzmu za grosz ) czasami mi przykro no ale cóż taki egzemplarz sama wybrałam )
Mozesz mu nie mowic ale sam sie chlop zorientuje jak mala bedzie miala ze 2 lata Moja juz wtedy albo nawet wczesniej wiedziala kogo woli I nie bylam to ja Tatusia ma owinietego wokol najmniejszego palca a on ma do niej anielska cierpliwosc, nie to co mamusia Nigdy bym go nie zamienila na innego ojca dla moich dzieci Za to wlasnie ten deficyt romantyzmu czasem mnie dobija ale widzialy galy co braly, od poczatku byl taki srednio wylewny

Cytat:
Na Wiki pisze kiedy rodzą, a budzą się później :p rok temu w 3 była audycja i ci co obserwują dzikie niedźwiedzie martwili się ze jeszcze nie śpią bo ciepło jest a zaraz rodzić będą, i czy samica nie odrzuci młodych, czy się uchowaja jak one normalnie same do cyca i jedzą ile chcą, a niedzwiedzica się budzi jak są podrosniete
O to to, to by bylo dobre, zaraz klade sie spac, moze jak sie obudze to dzidzia bedzie juz lezec kolo mnie, taka 3 miesieczna

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Mowie wczoraj do mojego tz, taka zalamana, ze nie rodze - powiedz ty mnie kochasz jeszcze? Tz - jasne, ze cie jeszcze kocham.
Ja na to - jak to jeszcze?
Tz - no przeciez kazalas mi powiedziec ze cie kocham jeszcze

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Macia czepiasz sie, chlopak napewno strategie obmysla a ty bys chciala wszystko juz
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 20:49   #257
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość

Mozesz mu nie mowic ale sam sie chlop zorientuje jak mala bedzie miala ze 2 lata Moja juz wtedy albo nawet wczesniej wiedziala kogo woli I nie bylam to ja Tatusia ma owinietego wokol najmniejszego palca a on ma do niej anielska cierpliwosc, nie to co mamusia Nigdy bym go nie zamienila na innego ojca dla moich dzieci Za to wlasnie ten deficyt romantyzmu czasem mnie dobija ale widzialy galy co braly, od poczatku byl taki srednio wylewny

O to to, to by bylo dobre, zaraz klade sie spac, moze jak sie obudze to dzidzia bedzie juz lezec kolo mnie, taka 3 miesieczna

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Mowie wczoraj do mojego tz, taka zalamana, ze nie rodze - powiedz ty mnie kochasz jeszcze? Tz - jasne, ze cie jeszcze kocham.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Macia czepiasz sie, chlopak napewno strategie obmysla a ty bys chciala wszystko juz
Hahah dobre z tym.jeszcze :-D
W koncu odkurzyl alleluja :-P
Stary 2016-02-26, 21:09   #258
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Mnie tylko zastanawia jedno... co się dzieje z kupkami tych niedźwiedzi

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:

O to to, to by bylo dobre, zaraz klade sie spac, moze jak sie obudze to dzidzia bedzie juz lezec kolo mnie, taka 3 miesieczna [COLOR="Silver"]

[/COLOR]Mowie wczoraj do mojego tz, taka zalamana, ze nie rodze - powiedz ty mnie kochasz jeszcze? Tz - jasne, ze cie jeszcze kocham.

nooo sama kazałaś przecież... wykonał w 100 %

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Nawiedziłam przed chwilką kwietnióweczki ale u nich fajnie jest.
Nastrój na wątku jak u nas. Można się pośmiać i sobie pożartować.
Stary 2016-02-26, 21:19   #259
zonameza90
Raczkowanie

http://www.mama-wie.pl/ może którąś zainteresują warsztaty
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 21:20   #260
kaaasi
Zakorzenienie

Marcia widocznie aż tak brudno nie było : D
Z tym romantyzm em to wiecie mój ma nawet go za dużo. ..ja to twarda jestem a on miękki taki...typowe rybki : D ale nie mam na co narzekać bo czasem opanowany bardziej niż ja dziecię moje śpi...wiecie co zauważyłam jest bardziej spokojny niż na początku nawet jak kończę karmienie to popatrzy tymi oczkami i łapkami pomacha i do łóżeczka....I zaraz zasypia ani razu nie spał jeszcze ze mną dziś mnie o lśniło

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 21:42   #261
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Mnie tylko zastanawia jedno... co się dzieje z kupkami tych niedźwiedzi

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

nooo sama kazałaś przecież... wykonał w 100 %

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Nawiedziłam przed chwilką kwietnióweczki ale u nich fajnie jest.
Nastrój na wątku jak u nas. Można się pośmiać i sobie pożartować.
Zdaje mi sie, ze niedzwiedzie w pampersy nie robia, to moze mamusi pod nosem zeby sie jej lepiej spalo

A co ty na kwietniowki zagladasz, myslisz ze w marcu nie dasz rady urodzic?

Kasi ale masz dziecia, zdaje mi sie, ze oszukujesz, na pewno jest rozdarty i ciagle na cycu Szczesciaro
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 21:44   #262
Elena_22
Wtajemniczenie

Hej!
jestem padnięta, nawet nie mam siły do Was zaglądać ( na dodatek nie mogę sie wylogowac, bo coś się schrzaniło).
Wczorajszy dzień był szalony, mały zaczął mieć pełny nosek, nasza pani dr nie mogła pzyjechac na wizytę domową, więc musieliśmy jechać do przychodni, strachu się najadłam, ze jest chory, ale ma tylko przytkany nosek. Potem do mnie do pracy załatwić formalności z macierzyńskim, a po powrocie wizyta położnej. połona wszystko nam fajnie objaśniła, ze to nie katar, bo mały śpi ładnie i oddycha przez nosek, tylko jeszcze wychodzą wody płodowe, moze jakieś mleko się dostanie, jak łapczywie połyka i chłopcy tak mają, bo później zaczyna u nich wszystko dojrzewać i maja węższe przewody w noskach itd. i to moze jeszcze nawet parę tygodni potrwać. Wpuszczamy wodę morską i kładziemy na brzuszku, zeby łatwiej odpływało.
I jak cały wczorajszy dzień ładnie spał, tak w nocy non stop na cycu wisiał- ale udało mi się bez butelki .
Za to dziś myślałam, ze padnę- ktoś mi dziecię podmienił- cały dzień karmiłam, bo mleczko ładniej już leci, co mnie bardzo cieszy, ale mały jakoś najeść się nie mógł, przysypiał przy cycku, jak próbowałam odłożyć do łóżeczka, to po 15 minutach płacz i znów cyc i tak cały dzień. Po kąpieli skapitulowałam i dostał butelkę- zasnął około 19:00 i śpi do teraz.
Nie wiem, o co chodzi- przecież ja pokarm mam, a najeśc się nim nie najadł , chyba, że albo lubi byc przy mnie albo źle go przystawiam .sama nie wiem, bo jak przysypiał i odsysał sie, to mleko wypływało mu z buzi, słychac jak połyka, czyli ciagnie. po dzisiejszym maratonie dostał az jakichś potówek na policzkach, bo ciągle były mokre.
Teraz ledwo na oczy patrzę, oby jutro było lepiej .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 21:55   #263
figa84
Zakorzenienie

Elena on malutki jeszcze, zmeczy się to przysnie i tak w kółko... Musi się nauczyć efektywnie ssac. Moja tak ma jak jest zmęczona, cały ranek dziś... A po południu zjadła i 3h spała...
Stary 2016-02-26, 21:58   #264
Lola2828
Zadomowienie

Elena super że laktacja się rozkreca ! Oby już było tylko lepiej niech katarek szybko mija ! Kasia ty na pewno kłamiesz właśnie na to nie wpadłam ! Siasia chyba się z tobą zgodze już jest mała corusia tatusia ;(
Stary 2016-02-26, 22:03   #265
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Elena on malutki jeszcze, zmeczy się to przysnie i tak w kółko... Musi się nauczyć efektywnie ssac. Moja tak ma jak jest zmęczona, cały ranek dziś... A po południu zjadła i 3h spała...
Mam nadzieję . Do tej pory ładnie i długo spał( wczoraj to chyba z 5 godzin, mimo wożenia go z sobą, nawet jak położna go ogladała, to się nie obudził), dzis jakoś mu się odmieniło . Mimo zmęczenia jestem podjarana tym, że mam coraz wiecej mleczka, przy sciśnieciu normalnie aż tryska, ale jeszcze samo nie wycieka, ale licze, że to tylko kwestia czasu .
Bogu dzieki, ze maż jest w domu, bo ja nic prawie nie robię , on sprząta, gotuje, zmywa, zjamuje sie córką i synkiem( zmiana pampersów, noszenie do odbicia, jedynie nie karmi ), prasuje, nocy razem ze mną czuwa, jak karmię czy coś nie trzeba pomóc . I będzie przez cały miesiąc, bo załatwił opiekę nade mną i ma urlop tacierzyńki .
Stary 2016-02-26, 22:07   #266
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Zdaje mi sie, ze niedzwiedzie w pampersy nie robia, to moze mamusi pod nosem zeby sie jej lepiej spalo

A co ty na kwietniowki zagladasz, myslisz ze w marcu nie dasz rady urodzic?

Kasi ale masz dziecia, zdaje mi sie, ze oszukujesz, na pewno jest rozdarty i ciagle na cycu Szczesciaro
hahaha ale by było mogę rodzić w kwietniu pod warunkiem, że zapadnę w sen zimowy na cały marzec.
Nudziło mi się, bo u nas jakiś przestój się zrobił i chciałam zapytać, czy któraś kwietniówka zamierza ćwiczyć z balonikiem... u nas ja ostatnia z balonikowych zostałam i się uśmiałam, że hej... z popłochu na wieści o baloniku ale pamiętam, że ja też miałam niezłe zdziwko jak się na naszym wątku o baloniku dowiedziałam. A wątek marcówek jakoś omijam
Stary 2016-02-26, 22:10   #267
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha ale by było mogę rodzić w kwietniu pod warunkiem, że zapadnę w sen zimowy na cały marzec.
Nudziło mi się, bo u nas jakiś przestój się zrobił i chciałam zapytać, czy któraś kwietniówka zamierza ćwiczyć z balonikiem... u nas ja ostatnia z balonikowych zostałam i się uśmiałam, że hej... z popłochu na wieści o baloniku ale pamiętam, że ja też miałam niezłe zdziwko jak się na naszym wątku o baloniku dowiedziałam. A wątek marcówek jakoś omijam
E w kwietniu, zapadają w sen, rodzisz 29lutego, budzisz się w kwietniu

Elena to może chłopak zglodnial po wczorajszym spaniu
Stary 2016-02-26, 22:19   #268
Elena_22
Wtajemniczenie

Z wizyty wczorajszej w przychodni nie dość, ze wyszłam spokojniejsza, to jeszcze okazało się, że nasz mały babel od poniedziałku do czwartku przybrał 200 gram.
W ogóle ma tak silny odruch ssania, ze ciagle łapki w buzi trzyma i ssie, dziś rano dałam smoczek- zaciagnął od razu , ale fanem jego nie będzie,bo nic z niego nie leci . I apetyt ma słuszny.
Stary 2016-02-26, 22:20   #269
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
U mnie tez są problemy z efektywnym ssaniem i czytałam że tak naprawdę to dopiero jak dziecko ma miesiąc dwa to umie tak super efektywnie ssać.

A u mnie zaczyna się nawał nie jest źle ale boję się jak będzie rano

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-02-26, 22:27   #270
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &lt;3

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
U mnie tez są problemy z efektywnym ssaniem i czytałam że tak naprawdę to dopiero jak dziecko ma miesiąc dwa to umie tak super efektywnie ssać.

A u mnie zaczyna się nawał nie jest źle ale boję się jak będzie rano
Moja czasem nie wie co się dzieje jak zaczyna przysypiac a tu wtedy zaczyna na samo lecieć... Czasem ogarnie i przemyka co ruch, a czasem puszcza, z piersi kapie, ona przysypia i za kilka minut znowu szuka... No ciężkie bywają początki... My mamy giga problem z odbijaniem... nie idzie nam, a potem jest zagazowana i ulewa...

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Z wizyty wczorajszej w przychodni nie dość, ze wyszłam spokojniejsza, to jeszcze okazało się, że nasz mały babel od poniedziałku do czwartku przybrał 200 gram.
W ogóle ma tak silny odruch ssania, ze ciagle łapki w buzi trzyma i ssie, dziś rano dałam smoczek- zaciagnął od razu , ale fanem jego nie będzie,bo nic z niego nie leci . I apetyt ma słuszny.
Mam to samo z łapkami... więc niestety zaprzyjazniam że smokiem, ale póki co tylko w awaryjnych sytuacjach, bo jeszcze mam jedną pierś zmasakrowana i nie chce żeby się źle nauczyła ssac...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości